-
Όσο είναι η πραγματική επιβάρυνση από την αύξηση του ΕΦΚ (5-6 λεπτά/λίτρο), τόσο και περισσότερο είναι η μείωση που θα έπρεπε να γίνει το τελευταίο διάστημα λόγω μείωσης της διυλιστηριακής τιμής (σήμερα 637,25 ευρώ ο μετρικός τόνος, πάλι η χαμηλότερη του έτους).
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
:lol:
Συγγνωμη κι ολας, αλλα πρωτα του δινεις τα λεφτα σου και υστερα λες οτι επαψες να πριμοδοτεις τετοιους τυπους!
Καταλαβαινεις οτι ειναι αστειο, ετσι?Απο ολα οσα ειπα αυτο καταλαβες εσυ???
Ναι τωρα λοιπον καταλαβα ποσο αστειο ειναι και αρχισα να γελαω και εγω! Ευχαριστω για την εποικοδομητικη παρεμβαση σου και να το συνεχισεις, να μην παει χαμενη τετοια οξυδερκεια!tm νομίζω πως έχεις άδικο... Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ όχι μόνο δεν πριμοδοτεί αλλά αντίθετα κατακρίνει τον συγκεκριμένο τύπο και το γνωστοποιεί και σε όλους μας για να κάνουμε το ίδιο. Τώρα αβ έβαλε 10 ευρώ δεν νομίζω ότι είναι
έγκλημα... -
Χωρις πραγματικα να χρειαζεται ιδιαιτερη διευκρινιση, το οτι εβαλα 10 ευρω οπως ειπα εγινε για να φτασω στην Αθηνα και μονο. Την τιμη την ειδα στην αντλια και αφου αρχισα να βαζω, οποτε και του ειπα να βαλει μονο 10 αντι του 'γεματου' οπως κανω συνηθως αφου ημουν τελειως αδειος.
Ας μενουμε στην ουσια και να μην ψαχνουμε την λεπτομερεια διατυπωσης που γινεται αρκετες φορες εν συντομεια γιατι μερικα πραγματα ειναι αυτονοητα.
Τωρα βεβαια αν καποιος θελει να βλεπει μονο το δεντρο και οχι το δασος, επιλογη του ειναι! -
Επέστεψα εχθές από Βουλγαρία και εκμεταλλεύτηκα την προσφορά της Petrol με το 'ακριβό' βελτιωμένο αέριο των 0,61 λεπτών περίπου. Η προσφορά είναι δωρεάν το ένα λίτρο εάν ο πελάτης γεμίσει πάνω από 20 λίτρα. Με 1 λίτρο διανύω περίπου 10 χιλιόμετρα επί μερικά γεμίσματα είναι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δωρεάν με το 'ακριβό' τους αέριο.
Βενζίνη 100άρα από το 2008, από την μετατροπή, σπάνια έβαλα από Ελλάδα. Και για την χλοοκοπτική μηχανή από εκεί αγοράζω σε ειδικό κάνιστρο για αμόλυβδη. -
παντελή συμφωνώ μαζί σου , σωστά έπραξες. Πάντως έχει πλάκα αυτή η διχογνωμία στο αν κάναμε καλά που βάλαμε αέριο ή όχι με το επιχείρημα ότι ''θα γίνει ασύμφορο''
Ενώ η βενζίνη θα φθηνήνει προφανώς? και θα γινει συμφέρουσα?
Τα πράγματα είναι απλά πλέον , βάζεις το σύστημα με άτοκες δόσεις , μέχρι να το εξοφλήσεις έχει ξεπληρώσει ήδη το μισό και μετά σε 5-6 μήνες το αποσβένεις. (μονο προσοχή στον εγκαταστάτη)
Όποιος επιμένει ακόμη ότι είναι ασύμφορο ας μείνει στη βενζίνη , κακό της τσέπης του!!!
υ.γ. γελάω όποτε περνάω απο πρατήρια και βλέπω τις τιμές βενζίνης. επίσης γελάω όταν φουλάρω και δίνω 25 ευρω!!!! -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
παντελή συμφωνώ μαζί σου , σωστά έπραξες. Πάντως έχει πλάκα αυτή η διχογνωμία στο αν κάναμε καλά που βάλαμε αέριο ή όχι με το επιχείρημα ότι ''θα γίνει ασύμφορο''
Τα πράγματα είναι απλά πλέον , βάζεις το σύστημα με άτοκες δόσεις , μέχρι να το εξοφλήσεις έχει ξεπληρώσει ήδη το μισό και μετά σε 5-6 μήνες το αποσβένεις. (μονο προσοχή στον εγκαταστάτη)
Όποιος επιμένει ακόμη ότι είναι ασύμφορο ας μείνει στη βενζίνη , κακό της τσέπης του!!!
υ.γ. γελάω όποτε περνάω απο πρατήρια και βλέπω τις τιμές βενζίνης. επίσης γελάω όταν φουλάρω και δίνω 25 ευρω!!!!Σκέψου όμως ότι το 2009 είχε 53 λεπτά το λίτρο και τώρα κοντεύει τα 90!!!
Μήπως ξέρει κανένας τιμές διϋλιστηρίου του 2009; -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
υ.γ. γελάω όποτε περνάω απο πρατήρια και βλέπω τις τιμές βενζίνης. επίσης γελάω όταν φουλάρω και δίνω 25 ευρω!!!!Σκέψου όμως ότι το 2009 είχε 53 λεπτά το λίτρο και τώρα κοντεύει τα 90!!!
to 2009 η βενζινη ειχε απο 0,82 μεχρι 1€ και το πετρελαιο στα 0.90€ (βρηκα τιμες απο γεμισματα μου)
Η βενζινη δηλαδη πηρε περιπου 70 λεπτα, και το πετρελαιο 50.
Το αεριο πηρε 40.Αποφασισα να βαλω αεριο στο μικρο κι εκλεισα και το ραντεβου.
Εχω αποφασισει να μη στεναχωρηθω αν δεν προλαβω να κανω αποσβεση, απλα ΔΕΝ θα δινω χρημα για βενζινη πλεον -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
to 2009 η βενζινη ειχε απο 0,82 μεχρι 1€ και το πετρελαιο στα 0.90€ (βρηκα τιμες απο γεμισματα μου)
Η βενζινη δηλαδη πηρε περιπου 70 λεπτα, και το πετρελαιο 50.
Το αεριο πηρε 40.Αποφασισα να βαλω αεριο στο μικρο κι εκλεισα και το ραντεβου.
Εχω αποφασισει να μη στεναχωρηθω αν δεν προλαβω να κανω αποσβεση, απλα ΔΕΝ θα δινω χρημα για βενζινη πλεονΟκ, βενζίνη αύξηση 77% (αυξημένοι φόροι)
DIesel αύξηση 55% (αυξημένοι φόροι)
Υγραέριο αύξηση 60% (μεγαλύτερες τσέπες)Καλή επιτυχία. Ποιό σύστημα θα βάλεις τελικά;
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
υ.γ. γελάω όποτε περνάω απο πρατήρια και βλέπω τις τιμές βενζίνης. επίσης γελάω όταν φουλάρω και δίνω 25 ευρω!!!!Μα δεν αμφισβητεί κανείς ότι (προς το παρόν, πιθανά και στο μέλλον) το υγραέριο συμφέρει.
Αυτό που (προσωπικά) τουλάχιστον αμφισβητώ είναι υπερβολικές δηλώσεις του στυλ:Απόσβεση για Kia Picanto σε 1 χρόνο
Παλιά κατανάλωση 12€/100 χλμ, τώρα κατανάλωση €3/100 χλμ.
ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τον κινητήρα
ΚΑΜΙΑ διαφορά στις επιδόσεις
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πρατήρια έχουν υγραέριοπου γίνονται είτε για διαφημιστικούς λόγους είτε για πειστούν και οι ίδιοι οι δηλούντες για την ορθότητα της επιλογής τους.
Για την απόσβεση, τα πράγματα είναι απλά:
Η αμόλυβδη βενζίνη κάνει €1.65/λτ. Το υγραέριο ~€0.85/λτ. Με χρήση υγραερίου η κατανάλωση ΑΥΞΑΝΕΙ ένα 10%. Κατά συνέπεια η ωφέλεια σε € από τη χρήση υγραερίου είναι (1,65 - (0,85 * 1,1))/1,65 = 43%, άντε ας πούμε 45%. Αρα τα 'έκαιγα €12/100 χλμ. και τώρα καίω €3' είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς, άντε να καις €6,6.Συνεπώς, αν ένα σύστημα υγραερίου (κομπλέ, με εγκατάσταση, πιστοποίηση και ΚΤΕΟ ) κοστίζει Κ ευρώ και αν παλιά ο κάτοχος έδινε Β ευρώ για βενζίνη σε δεδομένο χρονικό διάστημα, αποσβένεται όταν Β * 45% > Κ δηλ. θα πρέπει τελικά (Κ/Β) < 0,45 για να κάνεις απόσβεση.
Για να το κάνουμε ευκολότερο, με ΜΕΣΗ κατανάλωση βενζίνης Λ λτ/100 χλμ. και Α χλμ. το χρόνο, Β = (1,65 * Λ) * (Α/100) * Χ όπου Χ = χρόνια, δηλ. τελικά λύνοντας την ανίσωση ως προς Χ έχουμε Χ > (Κ/(1,650,45Λ*Α/100))
Πχ. για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1500
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 2,52 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €2500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
Α = 15000 χλμ. (κάνει και ταξίδια)
κάνεις απόσβεση σε 1,6 χρόνια -
Οι βαλβίδες βέβαια παραμένουν ο άγνωστος Χ που θα μπορούσε να ανατρέψει όλα τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[
Για να το κάνουμε ευκολότερο, με ΜΕΣΗ κατανάλωση βενζίνης Λ λτ/100 χλμ. και Α χλμ. το χρόνο, Β = (1,65 * Λ) * (Α/100) * Χ όπου Χ = χρόνια, δηλ. τελικά λύνοντας την ανίσωση ως προς Χ έχουμε Χ > (Κ/(1,650,45Λ*Α/100))Πχ. για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1500
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 2,52 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €2500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 1,6 χρόνιαΟι υπολογισμοι σου ειναι καλοι, αλλα πλεον άλλαξε το...Κ
Στην πρωτη περιπτωση παει ανετα στα 1000€, ενω στη δευτερη στα 1500€ (δεν βαζω μεσα τα 5ης γενιας, δεν γνωριζω τιμες)
Αρα:
για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1000
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 1,68 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €1500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε λιγοτερο απο 1 χρονο -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Οι βαλβίδες βέβαια παραμένουν ο άγνωστος Χ που θα μπορούσε να ανατρέψει όλα τα παραπάνω.Σχετικά με αυτό γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί ή έστω e-shop που να πουλάει τα tunup 163 & 164 και ακόμα καλύτερα να τα τοποθετεί (είμαι και Πάτρα...). Είμαι αρκετά μπερδεμένος για τον τρόπο που εισέρχεται το 164 στο ρεζερβουάρ υγραερίου. Πρέπει να έχουμε παροχή από πεπιεσμένο αέρα (όπως η βαλβίδα για να φουσκώνουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου)?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Οι βαλβίδες βέβαια παραμένουν ο άγνωστος Χ που θα μπορούσε να ανατρέψει όλα τα παραπάνω.
Σχετικά με αυτό γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί ή έστω e-shop που να πουλάει τα tunup 163 & 164 και ακόμα καλύτερα να τα τοποθετεί (είμαι και Πάτρα...). Είμαι αρκετά μπερδεμένος για τον τρόπο που εισέρχεται το 164 στο ρεζερβουάρ υγραερίου. Πρέπει να έχουμε παροχή από πεπιεσμένο αέρα (όπως η βαλβίδα για να φουσκώνουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου)?
Το κάνει ο εγκαταστάτης με χρήση πεπιεσμένου αέρα.
-
από efthymis » 04/07/11 2:40
ΥΓ συγχωρεστε με αν κανω λαθος αλλα οι βαλβιδες δεν αλλαζονται και σε περιπτωση καμμενης φλαντζας??? οποτε δε νομιζω να ειναι τοσο ακριβη η αλλαγη τους καθε ¨χ¨ χιλιαδες χιλιομετρα αν παραστει αναγκη φυσικα...
Δεν αλλάζοντα σε κάθε αλλαγή φλάντζας, που στην περίπτωση της βλάβης είναι από την χρίση αεριού.
Σκέψου 16 βαλβίδες 560ε…… (όχι σε όλα).ό Εαβίτης » 04/07/11 6:28
Η οποια θα ειναι παμφθηνη?
Σίγουρα όχι, μα η διαφορά δεν θα αξίζει την αγωνιά που γράφετε εδώ μέσα…….
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ » 04/07/11 10:00
Το πρατηριο στην Εξοδο απο Εθνικη προς Θηβα (δεν θυμαμαι το ονομα, απο Κ αρχιζει αλλα ειναι ανεξαρτητο) πριν 2 μηνες το ειχε 79.9, πριν 3 εβδομαδες το πηγε 82.9 και εχτες που περασα το ειχε 89.00!!!Αν δεν ειναι αυτο ληστεια τι ειναι? Εβαλα μονο 10 ευρω για να φτασω Αθηνα και τερμα απο εκει.Αν δεν εχω θα προτιμησω να καψω βενζινη. Εχω παψει να πριμοδοτω ληστες που εν μεσω οικονομικης κρισης σαν αλλοτε ποτε μαυραγοριτες εκμεταλλευονται τον πονο του κοσμου.
Παντελή μου, εσύ κρίνεις και αποφασίζεις συνεχώς για το καλύτερο της οικογένειας σου, δεν κρίνεις και αποφασίζεις διαρκώς για το κακό της Ελλάδας……….
Α. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
:lol:
Συγγνωμη κι ολας, αλλα πρωτα του δινεις τα λεφτα σου και υστερα λες οτι επαψες να πριμοδοτεις τετοιους τυπους!
Καταλαβαινεις οτι ειναι αστειο, ετσι?
Σίγουρα μόνον εσύ γελάς.
Όλοι οι υπολογισμοί που έχεις κάνει στην ζωή σου, είχαν και θετικό αποτέλεσμα. Το πρόσημο μπορεί να ήταν θετικό, και ο λύκος να φορούσε λεοντή…..
Πίσσα και πούπουλα στους κλέφτες….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
από bebes » 04/07/11 12:47
Εχω αποφασισει να μη στεναχωρηθω αν δεν προλαβω να κανω αποσβεση, απλα ΔΕΝ θα δινω χρημα για βενζινη πλεον
Φίλε μου την μετατροπή δεν την κάνουμε διότι μισούμε την βενζίνα……… γιατί τότε είναι μεγάλο βίτσιο!!!!!!!........
antonis-team.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εχω αποφασισει να μη στεναχωρηθω αν δεν προλαβω να κανω αποσβεση, απλα ΔΕΝ θα δινω χρημα για βενζινη πλεον
Φίλε μου την μετατροπή δεν την κάνουμε διότι μισούμε την βενζίνα……… γιατί τότε είναι μεγάλο βίτσιο!!!!!!!........
antonis-team.
Το να βάζεις βενζίνη από πρατήριο απ'ευθείας συνδεμένο με το χρηματιστήριο (οποιοδήποτε δηλαδή) είναι ακόμα μεγαλύτερο βίτσιο.
-
Πιο πριν ειχε αναφερθει οτι υπαρχουν καπου 86 πρατηρια ανα την Ελλαδα.
Υπαρχει καπου αυτη η λιστα γιατι με τα δικα μου μεσα βρισκω μονο καπου 60?
Ετοιμαζομαι για διακοπες (ακριβο σπορ στην εποχη μας αλλα ας οψονται οι προ μεσοπροθεσμου υποσχεσεις μου στα παιδια)
και μια διευρυμενη λιστα θα βοηθαγε. -
Μη βαρεσετε, δεν ξερω αν ειναι ραδιο αρβυλα, αλλα πριν λιγο μιλουσα με ενανσυντηρητή και μου ειπε οτι θα μπει εισφορα στα αυτοκινητα που μετατραπηκαν σε υγραεριοκινητα.
Δεν καταλαβα αν θα ειναι εφαπαξ εισφορα οπως αυτες που πληρωνουν πχ οι ελευθεροι επαγγελματιες, ή αν θα ειναι μεσω του τεκμηριου, παντως αυτος ανεβαλε την μετατροπη στο επαγγελματικο μετα απο το παραπανω που του ειπε ο λογιστης του.Εψαξα, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο κι ελπιζω να μη βρω ποτε, αλλα εχει ακουσει κανεις κτι;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
antonis-team.
Δεν μισω ακριβως τη βενζινη, αλλα μου τη δινει η υπερβολικη φορολογηση της. Μα ς ξεσκιζουν γιατι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως.
Μπορει να κανω λαθος και να τους δινω περισσοτερα, αλλα δεν ξερω...καπως πρεπει να αντιδρασω
Υγραεριοκίνηση!