-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
δεν μπορω να πω οτι καταλαβα τι εννοεις..Ούτε εγώ κατάλαβα τι θα πει 'καταντήσει εξελικτές συστημάτων' και 'κινδυνεύουν να πάρουν διδακτορικό'.
Εγώ εννοώ ότι το να ψάχνομαι για να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα και φτηνότερα από αυτό που μου πουλάει ο 'μάστορας' δεν είναι ούτε κατάντια, ούτε κίνδυνος.
Υπ'όψιν ότι υγραέρια πλέον περνάνε και πρών ... αλουμινάδες..
Άρα εγώ που κάνω πάρα πολλά χιλιόμετρα για να πάω στη δουλειά μου ψάχνομαι. -
γι' αυτο εβαλα και τα εισαγωκικά στις 2 συγκεκριμενες λεξεις.
Διαβαζοντας λοιπον την συζητηση των προηγουμενων σελιδων με τις 2 'κουρμπες' αβανς που χρειαζονται κι οχι μονο θυμηθηκα οτι ο εγκεφαλος που ανεφερα ποιο πριν εχει την δυνατότητα να φορτωνει διαφορετικους χαρτες αναφλεξης αν του δωθει η εντολη. με προφανη πλεονεκτηματα για το θεμα της προστασιας του μοτερ απο λαθως χρονισμό αναφλεξης
και κατα δευτερον για οσους τους αρεσει και ασχολουνται και εχουν και την οικονομική ανεση ισως τους ενδιεφερε αυτη η λυση εστω να συζητηθει, γιατι ειδα οτι τελικά πολλοι κατοχοι ( καλως ή κακως ειναι μια αλλη κουβεντα ) ασχολουνται εντονα με τον προγραματισμο του εγκεφαλου του υγραεριου, οποτε απο εμενα που δεν εχω ασχοληθει ΠΟΤΕ θα τους ειναι πιο ευκολο ή και κατανοητο, ειδικά αν υπολογισει κανεις οτι οι εγκεφαλοι δεν ερχονται αγραφοι αλλα εχουν ηδη μεσα καποιες βασικές ρυθμισεις αναλλογως σε τι μοτερ πανε. ή να το πω αλλιως τουλαχιστον παιρνει μπροστα.
Ελπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος και λιγοτερο παρεξηγησιμος αποφευγοντας τα εισαγωγικά!
-
γι' αυτο εβαλα και τα εισαγωκικά στις 2 συγκεκριμενες λεξεις.Διαβαζοντας λοιπον την συζητηση των προηγουμενων σελιδων με τις 2 'κουρμπες' αβανς που χρειαζονται κι οχι μονο θυμηθηκα οτι ο εγκεφαλος που ανεφερα ποιο πριν εχει την δυνατότητα να φορτωνει διαφορετικους χαρτες αναφλεξης αν του δωθει η εντολη. με προφανη πλεονεκτηματα για το θεμα της προστασιας του μοτερ απο λαθως χρονισμό αναφλεξης
και κατα δευτερον για οσους τους αρεσει και ασχολουνται και εχουν και την οικονομική ανεση ισως τους ενδιεφερε αυτη η λυση εστω να συζητηθει, γιατι ειδα οτι τελικά πολλοι κατοχοι ( καλως ή κακως ειναι μια αλλη κουβεντα ) ασχολουνται εντονα με τον προγραματισμο του εγκεφαλου του υγραεριου, οποτε απο εμενα που δεν εχω ασχοληθει ΠΟΤΕ θα τους ειναι πιο ευκολο ή και κατανοητο, ειδικά αν υπολογισει κανεις οτι οι εγκεφαλοι δεν ερχονται αγραφοι αλλα εχουν ηδη μεσα καποιες βασικές ρυθμισεις αναλλογως σε τι μοτερ πανε. ή να το πω αλλιως τουλαχιστον παιρνει μπροστα.
Ελπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος και λιγοτερο παρεξηγησιμος αποφευγοντας τα εισαγωγικά!
Οκ, δεκτό και συγνώμη και από μέρους μου.
Πάντως θα ήταν όντως τρομερά ενδιαφέρον ένα αυτοκίνητο με megasquirt και υγραέριο, χωρίς τον εγκέφαλο του υγραερίου.
Και υγρού ψεκασμού ακόμα ακόμα -
και χωρις ΚΑΙ τον κανονικό εγκεφαλο βενζινης... 2 σε 1.....
( No worries ξερω ποσο ευκολα γινονται παρεξηγησεις 'μεσω πληκτρολογίου' επειδη δεν ξερεις τον αλλο και πως σκεφτεται)
-
Επειδή φοράω Megasquirt II στο Sei, να αναφέρω ότι ναι μεν κάνει παπάδες, έχει ρυθμίσεις για κάθετί και ικανότητες για 'άλλα' κόλπα (διπλούς χάρτες, launch control, turbo valve regulation, nitro, staged injection, sequential injection, 4-6-8 cylinder COP), αλλά δεν είναι για τον καθένα. Θέλει διάβασμα, πείραμα και μεράκι. Αλλά μόλις κατέχεις το άθλημα, τύφλα να έχουν οι ψευτοεγκαταστάτες-tuner, που σας φτιάχνουν χάρτες στο ποδάρι και σας πηγαινοφέρνουν στα μαγαζιά τους χωρίς να ξέρουν κι αυτοί το γιατί...
-
κι αυτη ηταν κι η δικη μου απωρεια-'τσιγκλισμα' σε οσους ΕΧΟΥΝ ηδη ασχοληθει με τους εγκεφαλους του υγραεριου που εχουν στα αυτοκινητα τους και απο οτι εχω καταλαβει εχουν φτασει να τα ρυθμιζουν καλυτερα
φαντασου σε ενα ανοιχτο συστημα που εχει και τεκμηριωση τι θα εκαναν..
και απο οτι διαβασα καποια στιγμη πλεον εχει βγαλει και 'ανταπτωρες' για την 'μαμα' φισα του εγκεφαλου, οποτε και δεν εχεις να καλωδιωνεις απο την αρχη, παιζεις οσο θες αλλα αν τα εχεις κανει μουσκεμα και θες να πας σουπερμαρκετ!!!!! κουμπωνεις τον 'μαμα' εγκεφαλο κι εφυγες.. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Επειδή φοράω Megasquirt II στο Sei, να αναφέρω ότι ναι μεν κάνει παπάδες, έχει ρυθμίσεις για κάθετί και ικανότητες για 'άλλα' κόλπα (διπλούς χάρτες, launch control, turbo valve regulation, nitro, staged injection, sequential injection, 4-6-8 cylinder COP), αλλά δεν είναι για τον καθένα. Θέλει διάβασμα, πείραμα και μεράκι. Αλλά μόλις κατέχεις το άθλημα, τύφλα να έχουν οι ψευτοεγκαταστάτες-tuner, που σας φτιάχνουν χάρτες στο ποδάρι και σας πηγαινοφέρνουν στα μαγαζιά τους χωρίς να ξέρουν κι αυτοί το γιατί...Σε παραδέχομαι και σε ζηλεύω βαθύτατα.
Μια ερώτηση μόνο. Με τον καταλύτη και τα καυσαέρια τι έκανες?
Το έχεις μόνο για καμιά βόλτα ή είναι καθημερινό? -
κι αυτη ηταν κι η δικη μου απωρεια-'τσιγκλισμα' σε οσους ΕΧΟΥΝ ηδη ασχοληθει με τους εγκεφαλους του υγραεριου που εχουν στα αυτοκινητα τους και απο οτι εχω καταλαβει εχουν φτασει να τα ρυθμιζουν καλυτεραφαντασου σε ενα ανοιχτο συστημα που εχει και τεκμηριωση τι θα εκαναν..
και απο οτι διαβασα καποια στιγμη πλεον εχει βγαλει και 'ανταπτωρες' για την 'μαμα' φισα του εγκεφαλου, οποτε και δεν εχεις να καλωδιωνεις απο την αρχη, παιζεις οσο θες αλλα αν τα εχεις κανει μουσκεμα και θες να πας σουπερμαρκετ!!!!! κουμπωνεις τον 'μαμα' εγκεφαλο κι εφυγες..Και ενόσω εσύ μας τσιγκλάς, εγώ έψαχνα για wideband και βρήκα
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Innovate ... ccessories
Έχει και έξοδο για να ξεγελάει το μαμά εγκέφαλο ότι έχει πάνω του τον κανονικό λάμδα.Τον δεύτερο λάμδα μετά τον καταλύτη τι θα τον κάνουμε όμως???
-
τον ταπωνουμε.
Αφου θα εχεις 'ξηλωσει' το μαμα εγκεφαλο ο megaskuirt χρειαζεται εναν wideband μονο..
( εκτός αν εχω χασει κατι στο διαβασμα οποτε επιφυλλάσομαι )
και εχει και Λ η ιδια εταιρεια
( εκτος αν χρησημοποιησες e-bay λογω κοστους ) -
το ωραιο ειναι επισεις οτι κολλάς μετα μια οθονη και εχεις ολες τις ενδειξεις μπροστα σου.
-
τον ταπωνουμε.'Και ΚΤΕΟ πως περνάμε?' Sorry, λάθος. Ο μαμά εγκέφαλος θα βγάζει λαμπάκια αν ταπώσουμε τον δεύτερο λάμδα, ουπς!!!
Αφου θα εχεις 'ξηλωσει' το μαμα εγκεφαλο ο megaskuirt χρειαζεται εναν wideband μονο..
( εκτός αν εχω χασει κατι στο διαβασμα οποτε επιφυλλάσομαι )
και εχει και Λ η ιδια εταιρεια
( εκτος αν χρησημοποιησες e-bay λογω κοστους )Έχει απ'όλα η εταιρία http://www.innovatemotorsports.com/
Το ebay φυσικά είναι για λόγους κόστους.Δεν την έχω ψάξει αυτή την υπόθεση πάντως. Τον τελευταίο καιρό αρχίζω (και χαίρομαι και την κουβέντα, thanks).
-
Πάντως, επειδή το πρόβλημα που θέλω να λύσω είναι αυτό των βαλβίδων, πρώτα θα βάλω πυρόμετρο, μέσα στις επόμενες μέρες.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Επειδή φοράω Megasquirt II στο Sei, να αναφέρω ότι ναι μεν κάνει παπάδες, έχει ρυθμίσεις για κάθετί και ικανότητες για 'άλλα' κόλπα (διπλούς χάρτες, launch control, turbo valve regulation, nitro, staged injection, sequential injection, 4-6-8 cylinder COP), αλλά δεν είναι για τον καθένα. Θέλει διάβασμα, πείραμα και μεράκι. Αλλά μόλις κατέχεις το άθλημα, τύφλα να έχουν οι ψευτοεγκαταστάτες-tuner, που σας φτιάχνουν χάρτες στο ποδάρι και σας πηγαινοφέρνουν στα μαγαζιά τους χωρίς να ξέρουν κι αυτοί το γιατί...
Σε παραδέχομαι και σε ζηλεύω βαθύτατα.
Μια ερώτηση μόνο. Με τον καταλύτη και τα καυσαέρια τι έκανες?
Το έχεις μόνο για καμιά βόλτα ή είναι καθημερινό?Τι εννοείς τι έκανα με τον καταλύτη? Καυσαέρια δεν έχει, έχει πάνω πεντάβολτο λάμδα που κρατάει 14.7 καλύτερα από ότι πριν ο μαμά Euro2 με τον μονόβολτο. Και το αμάξι είναι καθημερινό, από τις αρχές του χρόνου που σετάρισα πλήρως τον MS.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τι εννοείς τι έκανα με τον καταλύτη? Καυσαέρια δεν έχει, έχει πάνω πεντάβολτο λάμδα που κρατάει 14.7 καλύτερα από ότι πριν ο μαμά Euro2 με τον μονόβολτο. Και το αμάξι είναι καθημερινό, από τις αρχές του χρόνου που σετάρισα πλήρως τον MS.
Ρωτάω γιατί αυτό που ξέρω εγώ για τον megasquirt είναι ότι του βάζεις ένα χάρτη και πάει με αυτόν.
Με τον λάμδα συνδεμένο, κάνει την ταλάντωση φτωχό-πλούσιο-φτωχό, ώστε να δουλέψει ο καταλύτης;
-
Πάντως, επειδή το πρόβλημα που θέλω να λύσω είναι αυτό των βαλβίδων, πρώτα θα βάλω πυρόμετρο, μέσα στις επόμενες μέρες.Ακου ενα σεναριο επιστημονικής φαντασίας. Συνδεεις το πυρόμετρο με τον εγκεφαλο και μετα απο καποιους βαθμους για να μην καει γυριζει σε βενζινα..
-
Πάντως, επειδή το πρόβλημα που θέλω να λύσω είναι αυτό των βαλβίδων, πρώτα θα βάλω πυρόμετρο, μέσα στις επόμενες μέρες.
Ακου ενα σεναριο επιστημονικής φαντασίας. Συνδεεις το πυρόμετρο με τον εγκεφαλο και μετα απο καποιους βαθμους για να μην καει γυριζει σε βενζινα..
Το κάνουνε μερικοί και χωρίς πυρόμετρο!!!
-
Τι εννοείς τι έκανα με τον καταλύτη? Καυσαέρια δεν έχει, έχει πάνω πεντάβολτο λάμδα που κρατάει 14.7 καλύτερα από ότι πριν ο μαμά Euro2 με τον μονόβολτο. Και το αμάξι είναι καθημερινό, από τις αρχές του χρόνου που σετάρισα πλήρως τον MS.
Ρωτάω γιατί αυτό που ξέρω εγώ για τον megasquirt είναι ότι του βάζεις ένα χάρτη και πάει με αυτόν.
Με τον λάμδα συνδεμένο, κάνει την ταλάντωση φτωχό-πλούσιο-φτωχό, ώστε να δουλέψει ο καταλύτης;
O Megasquirt όντως πάει με ένα χάρτη, το οποίο μπορείς να φτιάξεις έτσι ώστε να έχει οικονομία χαμηλά και γκάζια όπου χρειάζεται. Αν χρειάζεσαι ειδικές καταστάσεις (κόντρες, πίστα κλπ), ή και υγραέριο, υπάρχουν εφεδρικοί χάρτες που γυρίζουν με ένα κουμπί.
Ο λάμδα μου είναι πεντάβολτος και δεν κάνει ταλάντωση, είναι γραμμικός και κρατάει την ρύθμιση που του ζητάω, με ακρίβεια 0.1 AFR. Ο χάρτης του AFR που ακολουθεί είναι αυτός:
-
Τα νούμερα που βλέπουμε είναι AFR κατ'ευθείαν; Αν ναι, πολύ ενδιαφέρον.
Συνέχεια με τον καταλύτη, αν το μίγμα δεν ταλαντώνεται γύρω από το στοιχειομετρικό, αλλά μένει καρφωμένο, ο καταλύτης δουλεύει; Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται την ταλάντωση, όπου όταν το μίγμα είναι φτωχό 'αποθηκεύει' οξυγόνο για να το χρησιμοποιήσει όταν το μίγμα θα είναι πλούσιο.
-
Μη συγκρίνεις εργοστασιακό προγραμματισμό με megasquirt.
Για παράδειγμα μόνο για το ρελαντί ο εργοστασιακός έχει 2 σελίδες κώδικα ενώ ο MS 2 γραμμές (βέβαια το περισσότερο μέρος του εργοστασιακού είναι κώδικες λαθών αλλά και πάλι είναι πιο πολύπλοκη η λειτουργία του). -
Καλησπερα.Σημερα ο εγκαταστατης σε συστημα icom μου αλαξε τον εγκεφαλο του συστηματος γιατι καπιες φορες γυρνουσε απο μονος του σε βενζινη!ο νεος εγκεφαλος εχει και η ηχητικη ενδειξη οταν απο βενζινη γυρναει σε lpg.Eχω την εντιπωση οτι ο κινητηρας δουλευει πιο ομαλα!Κανω λαθος η αυτη η αλαγη μπωρει να φανει χρυσημη και σε αλλου ειδους προβληματα που παρουσιαζε το αμαξι με τον παλιοτερο εγκεφαλο (εναλακτη) οπως πχ σπανια ρεταρισματα,τρεμουλα στο ρελαντι κ λ π?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρωνο σας και περιμενω απαντησεις απο ειδικους πχ κυριος αντωνης αλλα και κατοχους ιχ με icom.
Υγραεριοκίνηση!