-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Συγγνώμη δεν έγινα αντιληπτός……. Η δεξαμενή……
O κανόνας μου είναι άδειασμα τελιως το Υγραεριο της δεξαμενής και πάντα φουλαρισμα μέχρι τέλους. Αν πάρει πάνω απο το νορμαλ για μένα τα 60 λίτρα είναι το ταβάνι μου πλην της πρώτης φοράς που πηρε 63 , και συνήθως παίζει απο 59- 60,5 , τότε του λέτε στοπ την αντλία και απειληστε τον με τηλ στην αστυνομια , το εκανα σε κάποιον στη Πειραιώς που με πολυ πίεση στην δεξαμενη μου κατάφερε να βάλει 64 και μου είπε ότι μάλλον έφυγε έξω κτλ πλήρωσα τα 60 λίτρα και δεν ξαναπατησα !!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
O κανόνας μου είναι άδειασμα τελιως το Υγραεριο της δεξαμενής και πάντα φουλαρισμα μέχρι τέλους. Αν πάρει πάνω απο το νορμαλ για μένα τα 60 λίτρα είναι το ταβάνι μου πλην της πρώτης φοράς που πηρε 63 , και συνήθως παίζει απο 59- 60,5 , τότε του λέτε στοπ την αντλία και απειληστε τον με τηλ στην αστυνομια , το εκανα σε κάποιον στη Πειραιώς που με πολυ πίεση στην δεξαμενη μου κατάφερε να βάλει 64 και μου είπε ότι μάλλον έφυγε έξω κτλ πλήρωσα τα 60 λίτρα και δεν ξαναπατησα !!
Δεν έχεις άδικο, πλην όμως πρέπει να ξέρεις, ότι η πίεση πρέπει να είναι στην αντλία, 7 -9, και όχι 11 που έχουν μερικοί. Με το 11, καταστρέφουν την βαλβίδα του φλοτέρ σου.
Α. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ο αντιπροσωπος της ΤΟΥΟΤΑ εχει μετατρεψει μερικα Yaris σε υγραεριοκινητα.
Μοντελα 2008 με γυρω στα 35000 χιλιομετρα.
Το δελεαρ που μετραβηξε ειναι τα 3 χρονια που δινει η αντιπροσωπια στο αυτοκινητο και 2 στο υγραεριο.Τα δινει 9500€.
Ποια η γνωμη σας;
εχει κανεις Γιαρις με αεριο;
Και εδώ δίνω την κακή μου παράμετρο!!!!....
3 χρόνια χάνουν 30 με 40% της αξίας τους.
Εάν είναι από ενοικιαζόμενα, πάντα έχει σβήσει άλλα τόσα.
Τρία χρόνια για την ελληνική πραγματικότητα, με τα λίγα χιλιόμετρα που κάνουμε, είναι λίγα.
Κατά συνέπια από μέρους του κανέναν ρίσκο. Συνήθως εξαφανίζουν και το service manual!!!...
Πάμε στα 9500ε, κατά την γνώμη μου είναι υπερβολικά.
Εάν έλεγε 3 χρόνια η 100000 χιλιόμετρα, θα άρχιζα να το σκέπτομαι, αφού ξεσκόνιζα τα χαρτιά του……
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πελάτης μου παλιός, με δεξαμενή παλαιού τύπου 80 λίτρων χωρίς βαλβίδα πληρώσεως 40 ετών!!!!!!.......
ΑΝΤΩΝΗΣ.Νομιμοτατος ο κυριος και πανω απ'ολα ευσυνείδητος..... Με 40 ετων μπουκαλα, κάλλιστα θα μπορουσε να την πουλησει ως συλλεκτική...
Μα καλα τι περιμενει ? Να δει την σκουρια να εχει κανει τρυπα για να την αλλαξει ? Και Κυρ-Αντωνη μη μου πεις οτι οι παλιες ηταν πιο ενισχυμένες ή αυτο που λενε συνηθως...''παλια τα εφτιαχναν καλυτερα...σημερα μας τα φτιαχνουν ετσι για να τα χαλανε γρηγορα και να τα αλλαζουμε''....
-
Στο MAZDA 6 που έβαλα υγραέριο ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι κάτω από τις 2000 στρ κάνει κομπιάσματα στην απότομη επιτάχυνση που εξαφανίζονται μετά τις 2000 στρ. Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε λαμπάκια κατανάλωση 15% περισσότερο από βενζίνη (δηλ όχι φτωχό μίγμα), επιδόσεις ίδιες και καλύτερες. Μπορεί να μας βοηθήσεις ο κυρ Αντώνης; -
Πως είναι καλύτερες οι επιδόσεις, άμα κομπιάζει κάτω από τις 2000? Και γενικά αυτό το 'καλύτερες' επιδόσεις, δεν ισχύει για το υγραέριο, ένα αέριο καύσιμο με υποδεέστερη θερμιδική αξία από την βενζίνη και καύση με λάθος αβάνς.
Η μόνη περίπτωση να δεις καλύτερες επιδόσεις από το υγραέριο, είναι να πλανάρεις την κεφαλή κάνα χιλιοστό για να πάει η συμπίεση στο 12:1 και να πας να φτιάξεις χάρτη ανάφλεξης ειδικά για υγραέριο.
Όσο για τα κομπιάσματα, μάλλον φτωχαίνει πολύ το μίγμα με το απότομο πάτημα (κάτω από 17:1) και η μηχανή χάνει κατακόρυφα ροπή. Tuning στους χάρτες του εμπλουτισμού θέλει (αν έχει ο εγκέφαλος του υγραερίου), αλλιώς ανεβάζεις την παροχή γενικά σε όλα τα σημεία που το κάνει (καλό είναι να πάει πάνω από 15:1) ώστε να ακούει το μοτέρ στο γκάζι.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πως είναι καλύτερες οι επιδόσεις, άμα κομπιάζει κάτω από τις 2000? Και γενικά αυτό το 'καλύτερες' επιδόσεις, δεν ισχύει για το υγραέριο, ένα αέριο καύσιμο με υποδεέστερη θερμιδική αξία από την βενζίνη και καύση με λάθος αβάνς.Η μόνη περίπτωση να δεις καλύτερες επιδόσεις από το υγραέριο, είναι να πλανάρεις την κεφαλή κάνα χιλιοστό για να πάει η συμπίεση στο 12:1 και να πας να φτιάξεις χάρτη ανάφλεξης ειδικά για υγραέριο.
Όσο για τα κομπιάσματα, μάλλον φτωχαίνει πολύ το μίγμα με το απότομο πάτημα (κάτω από 17:1) και η μηχανή χάνει κατακόρυφα ροπή. Tuning στους χάρτες του εμπλουτισμού θέλει (αν έχει ο εγκέφαλος του υγραερίου), αλλιώς ανεβάζεις την παροχή γενικά σε όλα τα σημεία που το κάνει (καλό είναι να πάει πάνω από 15:1) ώστε να ακούει το μοτέρ στο γκάζι.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Όσον αφορά τις επιδόσεις απλά δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ βενζίνης και υγραέριου, γεγονός που κατάλαβα στο mitsubishi colt 1,3. Αύριο θα πάω για αλλαγή λαδιών. Θα το βάλω και στον εγκέφαλο. Εκεί θα μου βγάλει καμιά ένδηξη;
-
Έτσι όπως είναι, στο απότομο γκάζι (εν πορεία, να έχει φορτίο η μηχανή), θα βλέπεις τον λάμδα να πέφτει στιγμιαία κάτω από 0.85. Το φυσιολογικό είναι να κάνει και ένα μικρό άλμα στο 1.10-1.15 για λίγο πριν ξαναγυρίζει στό περίπου στοιχειομετρικό. Αν ο εγκέφαλος δεν είναι αρκετά γρήγορος στις ενδείξεις, ενδέχεται να μην δεις τίποτα, η όλη διαδικασία του έκτακτου εμπλουτισμού κρατάει ούτε 0.5 δευτερόλεπτα.
Με ένα όργανο AFR θα έβλεπες εν πορεία τι γίνεται, κανονικά με το απότομο πάτημα θα έβλεπες το μίγμα να πηδάει ακαριαία στο πλούσιο για δέκατα και μετά ξανά στο μέσο. Εσένα πρέπει να κάνει άλμα προς το φτωχό...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Πελάτης μου παλιός, με δεξαμενή παλαιού τύπου 80 λίτρων χωρίς βαλβίδα πληρώσεως 40 ετών!!!!!!.......
ΑΝΤΩΝΗΣ.Νομιμοτατος ο κυριος και πανω απ'ολα ευσυνείδητος..... Με 40 ετων μπουκαλα, κάλλιστα θα μπορουσε να την πουλησει ως συλλεκτική...
Μα καλα τι περιμενει ? Να δει την σκουρια να εχει κανει τρυπα για να την αλλαξει ? Και Κυρ-Αντωνη μη μου πεις οτι οι παλιες ηταν πιο ενισχυμένες ή αυτο που λενε συνηθως...''παλια τα εφτιαχναν καλυτερα...σημερα μας τα φτιαχνουν ετσι για να τα χαλανε γρηγορα και να τα αλλαζουμε''....
Κάλε μου φίλε, μην έχοντας παλαιά την γνώση της ‘μιας χρήσεις’ και οντάς τα ελαστρα και οι πρέσες χονδροειδείς, τα έφτιαχναν χονδροειδώς μα ανθεκτικότερα.
Όταν έχεις κερδίσει 2 εκατομμύρια από λαχείο, και εξακολουθείς να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο του 1955, έχεις αθεράπευτο βλήμα σφηνωμένο στο κεφάλι σου!!!.... είναι ανεπίδεκτος περί την σύγχρονη τεχνολογία που και βρίζει συνεχώς και αδιαλείπτως. Πιάνουν τα χέρια του, ημιμαθής του κέρατα, μα δεν αρπάζω ρόπαλο διότι μετά από 45 χρόνια, πελάτης, είναι και τελικά και φίλος. Είναι και γείτονας 22 χρόνια. Την έχει αραχτή στο γραφείο μου……. 76 χρονων.
Μα αυτός είναι ξερόλας, «τα σημερινά είναι κλέφτικα και άχρηστα…..», μα τα ΚΤΕΟ της τελευταίες 10 φορές που τον πέρασαν δεν μ@λ@κιζοντε?.
Σίγουρα δεν τους έχει δόση πενηνταράκι….. ούτε στην μάνα του!!!.... πάντως πιστεύω ότι το φέρνει σε έμενα διότι δεν του παίρνω λεφτά πλέον…… λες να τον δοκιμάσω…….
Φιλιά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Αν ειναι τετοιος...λιγο δουλεμα το τραβαει ο οργανισμος του...
1 ερωτηση Κυρ-Αντωνη . Αν μετρησεις την συμπιεση και την βρεις στο μεγιστο σημειο της (μετα απο 20.000χλμ με αεριο), ''χοντρικα'' εισαι οκ ? Ξερω δεν ειναι 100.000 χλμ αλλα δεν ηταν κακο, ουτε δυσκολο να το τσεκαρω...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αν ειναι τετοιος...λιγο δουλεμα το τραβαει ο οργανισμος του...1 ερωτηση Κυρ-Αντωνη . Αν μετρησεις την συμπιεση και την βρεις στο μεγιστο σημειο της (μετα απο 20.000χλμ με αεριο), ''χοντρικα'' εισαι οκ ? Ξερω δεν ειναι 100.000 χλμ αλλα δεν ηταν κακο, ουτε δυσκολο να το τσεκαρω...
Σε κάθε service στους πελάτες μου, μετρώ την συμπίεση. «κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. Προλαμβάνεις!!!.....
Το διάγραμμα που έχει ένα αυτοκίνητο στην βενζίνη είναι το έξης.
Αρχίζει με μια ένδειξη. Μετά το στρώσιμο ανεβαίνει λίγο. Μένει εκεί για αρκετά χιλιόμετρα, αναλόγως την χρήσει, και μέχρι τα 200000+.
Μετά παρατηρούμε ότι αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει. Παράλληλα, τσιμπάμε μερικά λάδια, ελάχιστα στην αρχή.
Αργότερα και ενόσω το τσίμπημα μεγαλώνει ακόμη!, η πίεση ανέρχεται.
Κάποια στιγμή, η συμπίεση ανέρχεται, σε κλίμακα που ακολουθεί το 45%, και χριζόμαστε 1+ λίτρα λάδι κάθε 800 με 1000 χιλιόμετρα.
Ξαφνικά μετά από 3 – 5000, το αυτοκίνητο καίει πολλά λάδια, χάνει την δύναμη του και έχει γίνει και καπνογόνο από την εξάτμιση…… τότε τρέχουμε να κλίσουμε ραντεβού για γενική επισκευή….. τότε η συμπίεση και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πατώνει!!!...
Όταν καλύπτεις το κενό της ανύπαρκτης περιεκτικότητας λιπαντικού στο αέριο, με διάφορα πιπίνια λιπαντικά!, κάπου εκεί τσουλάει και με το αέριο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Οταν ειπα μεγιστο σημειο, εννοουσα το μεγιστο επιτρεπτο και παντα μεσα στα πλαισια που ανεφερε ο αρχιμηχανικος της Opel.
Μετρησα λοιπον την συμπιεση=ο.κ , κοιταξα τα μπουζι=ο.κ άστραφταν, καθάρισα πεταλουδα που ηταν μεσ'την μπιχλα, εβαλα νεο φιλτρο αερος.....και το αμαξακι παει αερας !!! Το καλυτερο που αποκομισα απο το σερβις ειναι οτι το αμαξι τωρα ειναι πραγματικα ΑΘΟΡΥΒΟ (μαλλον λογο πεταλουδας..)!!! Με πορια και 140 χλμ στο κοντερ ακουγεται μονο ενας βομβος, καμια σχεση με πριν που ακουγοταν αρκετα περισσοτερο και φυσικα καμια σχεση ο θορυβος πηγαίνοντας με βενζινη(ειδικα ο ecotec 1.6 ειναι αρκετα θορυβώδεις στο astra g..).
Εν κατακλείδι, 20.000χλμ με αεριο μεχρι στιγμης, χωρις παραλειπόμενα... Μακαρι να συνεχισουμε ετσι..Σε μενα παντως λαδακι(αναλογα τον τυπο...) τσιμπαει περιπου 400ml /8.000χλμ . Φυσιολογικα αν σκεφτεις οτι η opel το δινει να καιει μεχρι και 600ml / 1000 χλμ !!!
-
Όταν καλύπτεις το κενό της ανύπαρκτης περιεκτικότητας λιπαντικού στο αέριο, με διάφορα πιπίνια λιπαντικά!, κάπου εκεί τσουλάει και με το αέριο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτό κυρ Αντώνη δε σου το ρώτησα. Τι λιπαντικό προτείνεις για τη λαδιέρα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτό κυρ Αντώνη δε σου το ρώτησα. Τι λιπαντικό προτείνεις για τη λαδιέρα.
Ο ένας αντιγράφει τον άλλο, κατά συνέπια παίρνεις οποίο βρεις μπροστά σου, αρκεί να είναι από της μάρκες που έχουμε μνημονεύσει εδώ μέσα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω και εγώ ως νέο μέλος του φόρουμ μια ερώτηση. Έχω ένα HONDA ACCORD του 96 και εγκατέστησα πάνω του το σύστημα της OMVL. Έχει όμως δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, όταν ζητάω από το αμάξι παραπάνω ισχύ ''δεν ακούει'', αυτό που εννοώ πρακτικά σύμφωνα με το τελευταίο περιστατικό που μου έτυχε ήταν να βρίσκομαι σε μια ανηφόρα με αρκετά μεγάλη κλίση και πήγαινα σταθερά με 100. Πατάω λοιπόν το γκάζι για να επιταχύνει αλλά κατάλαβα ότι ζοριζόταν το αυτοκίνητο και δεν άκουγε. Λίγο αργότερα μου άναψε και το λαμπάκι στο ταμπλό. Γύρισα λοιπόν σε βενζίνη και είδα ότι όχι μόνο το αυτοκίνητο δεν είχε κάποιο πρόβλημα αλλά άρπαζε κανονικότατα χαιδεύοντας και μόνο το πετάλι. Να πω ότι το συγκεκριμένο δρόμο τον έχω κάνει πολλές φορές πριν βάλω γκάζι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ωστόσο το φαινόμενο αυτό είναι γενικό, κάθε φορά που χρειάζομαι λίγη παραπάνω ιπποδύναμη το γκάζι αδυνατεί να μου τη δώσει και αναγκάζομαι να γυρίσω σε βενζίνη. Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνεται με το μείγμα. Τί πρέπει να προσέξω ή να διορθώσω για να λυθεί το πρόβλημα???
-
Εσύ το έβαλες? Δεν πλήρωσες κάποιον να σου το βάλει? Πάνε καρπάζωσέ τον να το σετάρει σωστά. Δεν μπορείς να ρυθμίσεις κάτι εσύ, είναι θέμα χαρτών του εγκεφάλου του υγραερίου. Δώσε και όνομα στο forum, να ξέρει ο κόσμος που να μην πάει...
-
Εκτός από το θέμα της ρύθμισης, λέγεται ότι τα παλιά χόντα εμφανίζουν πρόωρες φθορές με το υγραέριο.
-
Όχι μηχανικός μου το εγκατέστησε... Του το έχω πάει αρκετές φορές για ρύθμιση αλλά ρύθμιση σαν αυτή της πρώτης φοράς δεν μπόρεσε να μου ξανακάνει τόσο καλή, μιλάμε το αμάξι πέταγε κανονικά. Για αυτό αφού απελπίστηκα αγόρασα τα καλώδια επικοινωνίας του εγκεφάλου με το pc. Τώρα για φθορά δεν νομίζω τόσο γρήγορα μέσα σε 5 μήνες περίπου να έπαθε ζημιά και αν ναι γιατί όταν γυρίσω στην βενζίνη είναι όλα μια χαρά??? Μήπως είναι κάτι στο μείγμα του αερίου???
-
Δεν έχεις άδικο, πλην όμως πρέπει να ξέρεις, ότι η πίεση πρέπει να είναι στην αντλία, 7 -9, και όχι 11 που έχουν μερικοί. Με το 11, καταστρέφουν την βαλβίδα του φλοτέρ σου.
Α.Συμφωνώ για αυτο αποφεύγω τους γρήγορους 10 μπαρ κτλ , μην ξεχνάτε το ξακουστό μειγμα Φαρμάκης στα Γιάννενα με 100 χιλ παραπάνω στο γέμισμα σε μένα στα 60 λίτρα τουλαχιστον , έχει πίεση κατω απο 5 μπαρ και ποτέ δεν το πιέζουμε να πάρει παραπάνω !!!
-
Ο χρήστης rejos έγραψε:
Όχι μηχανικός μου το εγκατέστησε... Του το έχω πάει αρκετές φορές για ρύθμιση αλλά ρύθμιση σαν αυτή της πρώτης φοράς δεν μπόρεσε να μου ξανακάνει τόσο καλή, μιλάμε το αμάξι πέταγε κανονικά. Για αυτό αφού απελπίστηκα αγόρασα τα καλώδια επικοινωνίας του εγκεφάλου με το pc. Τώρα για φθορά δεν νομίζω τόσο γρήγορα μέσα σε 5 μήνες περίπου να έπαθε ζημιά και αν ναι γιατί όταν γυρίσω στην βενζίνη είναι όλα μια χαρά??? Μήπως είναι κάτι στο μείγμα του αερίου???Φτωχό μίγμα μου μυρίζει εμένα.
Υγραεριοκίνηση!