-
Μετά την καθυστέρηση που είχα διότι η δεξαμενή που μου τοποθέτησε στην θέση της ρεζέρβας 72 L ο εγκαταστάτης μόλις είχε εισήχθη και δεν είχαν πάει τα χαρτιά έγκρισης στο ΚΤΕΟ ελληνικού προχθές 13/04 ήρθε το χαρτί και πήγα κατευθείαν στο υπουργείο Πειραιά όπου σε 20 λεπτά μου έδωσαν νέα άδεια κυκλοφορίας που γράφει ως καύσιμο ΑΜΟΛΥΒΔΗ – ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Μετά την καθυστέρηση που είχα διότι η δεξαμενή που μου τοποθέτησε στην θέση της ρεζέρβας 72 L ο εγκαταστάτης μόλις είχε εισήχθη και δεν είχαν πάει τα χαρτιά έγκρισης στο ΚΤΕΟ ελληνικού προχθές 13/04 ήρθε το χαρτί και πήγα κατευθείαν στο υπουργείο Πειραιά όπου σε 20 λεπτά μου έδωσαν νέα άδεια κυκλοφορίας που γράφει ως καύσιμο ΑΜΟΛΥΒΔΗ – ΥΓΡΑΕΡΙΟ.Πες μας περαιτερω εντυπωσεις απο την εγκατασταση Και απο γνωστους κτλ..το θεμα ΚΑΙΕΙ!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλησπερα εχω ενα κια σορεντο 3,5 κ σκεφτομαι αν αξιζει τον κοπο να βαλω υγραεριο με 10000 χλμ το χρονοπεριπου? Δεκτες σκεψεις κ προτασεις.
Με τόσα λίγα χλμ, δεν νομίζω... αλλά το excel είναι φίλος μας!
τι εννοεις με το excel?
-
Ο χρήστης dimitriskia έγραψε:
Καλησπερα εχω ενα κια σορεντο 3,5 κ σκεφτομαι αν αξιζει τον κοπο να βαλω υγραεριο με 10000 χλμ το χρονοπεριπου? Δεκτες σκεψεις κ προτασεις.
τι εννοεις με το excel?
http://office.microsoft.com/el-gr/excel ... 21032.aspx
-
τι εννοεις με το excel?Σιγουρα παντως οχι αυτο
Και αν δεν πιανουν τα χερια σου απο λογιστικα φυλλα, τοτε χαρτι και μολυβι. Για να υπολογισεις ποτε θα κανεις αποσβεση, υπολογιζεις με τον τυπο που αναφερεται εδω κατω-κατω:
http://www.racq.com.au/motoring_advice/ ... fuel_facts
-
Και μένα κάθε μέρα ο μπαμπάς παππούς κάθε μέρα πετάει σπόντες οτι θα βάλει υγραέριο...
Υ.Γ Αλήθεια για ένα κομπλέ σύστημα υγραερίου με το ρεζερβουαρ στην θέση της ρεζέρβας πόσο πάει το μαλλί?
-
1400 ή 1700 το τελευταιας γενιας...
-
Liquid phase injection systems do not use a converter, but instead deliver the liquid fuel into a fuel rail in much the same manner as a petrol injection system. These systems are still very much in their infancy. Because the fuel vaporises in the intake, the air around it is cooled significantly. This increases the density of the intake air and can potentially lead to substantial increases in engine power output, to the extent that such systems are usually de-tuned to avoid damaging other parts of the engine. Liquid phase injection has the potential to achieve much better economy and power plus lower emission levels than are possible using mixers or vapour phase injectors.
Μπορει καποιος να μας το εξηγησει γιατι εχει πολλους τεχνικους ορους και δεν καταλαβαινω....
-
Πολύ χοντρικά (για να μην αναφέρουμε ενθαλπίες και διαγράμματα φάσεων), το καύσιμο ψεκάζεται σε υγρή μορφή και λόγω της μεγάλης πτώσης στη πίεση του, αλλάζει φάση σε αέριο. Έτσι όμως απορροφάει θερμότητα από τον αέρα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία του αέρα και να γίνεται πυκνότερος.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πολύ χοντρικά (για να μην αναφέρουμε ενθαλπίες και διαγράμματα φάσεων), το καύσιμο ψεκάζεται σε υγρή μορφή και λόγω της μεγάλης πτώσης στη πίεση του, αλλάζει φάση σε αέριο. Έτσι όμως απορροφάει θερμότητα από τον αέρα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία του αέρα και να γίνεται πυκνότερος.Aυτο γινεται στο θαλαμο καυσης ετσι?(εφοσον ψεκαζεται υγρο) Τι μειονεκτημα εχει αυτο για τον κινητηρα?
-
τι εννοεις με το excel?
Να βάλεις σ' ένα αρχείο excel την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου για τα χλμ που κάνεις, τις τιμές βενζίνης/υγραερίου και να δεις σε πόσο καιρό θα καλύψεις το κόστος εγκατάστασης από την εξοικονόμηση (υπολογίζοντας και ένα 10-20% αύξηση σε κατανάλωση με το υγραέριο). Προσωπικά, δεν πιστεύω να σε συμφέρει, αλλά δεν ξέρω πάλι τι παίζει με το δικό σου αμάξι...
Πολύ χοντρικά (για να μην αναφέρουμε ενθαλπίες και διαγράμματα φάσεων), το καύσιμο ψεκάζεται σε υγρή μορφή και λόγω της μεγάλης πτώσης στη πίεση του, αλλάζει φάση σε αέριο. Έτσι όμως απορροφάει θερμότητα από τον αέρα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία του αέρα και να γίνεται πυκνότερος.
Aυτο γινεται στο θαλαμο καυσης ετσι?(εφοσον ψεκαζεται υγρο) Τι μειονεκτημα εχει αυτο για τον κινητηρα?
Πυκνότερος αέρας = περισσότερο οξυγόνο / όγκο = καλύτερη καύση = μεγαλύτερη απόδοση + καλύτερη οικονομία καυσίμου.
Μήπως, αυτό το πλεονέκτημα του υγρού ψεκασμού εξισορροπεί την μειωμένη απόδοση του υγραερίου;;;
Προσωπικά, αν σε κάποια φάση μείνω μόνο με τη Νίτσα το σκέφτομαι πάααααρα πολύ σοβαρά, γιατί δεν παίζει να κάνω 40Κ χλμ με κατανάλωση 9-9,5/100 και 1,40-1,50 ευρώ το λίτρο...
-
Στην περιπτωση του υγρου ψεκασμου εξακολοθουμε να εχουμε το πλεονεκτημα της καθαρης καυσης?
Μηπως η τελειοτερη καυση ειναι με αεριο ψεκασμο? -
υπάρχει περίπτωση δλδ, το αυτοκίνητο αντι για απτο καύσιμο (βενζίνη πχ) να 'καίει' αέριο (αφου το υγρό γίνεται αέριο) και μέσα στους θαλάμους καύσης το αυτοκίνητο να καει τα λάδια του ?
Μ@λ@κι@ ειπα ?
-
Αν η μηχανη καιει λαδια, θα καιει ειτε με αεριο ειτε με βενζινη.Δεν εχει σχεση αυτο.
-
οχι δεν ειπα οτι καιει... φτου φτου μακρια απο μας!!!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στην περιπτωση του υγρου ψεκασμου εξακολοθουμε να εχουμε το πλεονεκτημα της καθαρης καυσης?
Μηπως η τελειοτερη καυση ειναι με αεριο ψεκασμο?Κοίτα, από ενασχόληση με άλλα υγροποιημένα αέρια (όχι υγραέριο), η καθαρότερη μορφή του αερίου με τις λιγότερες προσμίξεις, είναι η υγρή. Αλλά και στα παλιά συστήματα, η αποθήκευση του αερίου απ' όσο γνωρίζω ήταν σε υγρή μορφή, άρα λογικά δεν θα έχεις διαφορά στην καθαρότητα του αερίου.
Προφανώς (αν και θα ήθελα κάποιος που να γνωρίζει περισσότερα να μας διαφωτίσει αν γίνεται), η διαφορά σε απόδοση υπέρ του ψεκασμού υγρού είναι λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας του θαλάμου καύσης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι βαλβίδες εξαγωγής υπερθερμαίνονται όταν χρησιμοποιείς υγραέριο σε κινητήρες που δουλεύουν και με βενζίνη και με αέριο.Είναι θέμα χρονισμού της ανάφλεξης (αβάνς).
Όχι απλά να δώσεις περισσότερο αβάνς στο αέριο αλλά εντελώς διαφορετική χαρτογράφηση.
Υπεραπλουστεύοντας, το αέριο θέλει πολύ αβάνς σε μεσαίες στροφές και λίγο αβάνς σε πολλές στροφές ενώ η βενζίνη θέλει λίγο αβάνς σε μεσαίες στροφές και πολύ αβάνς σε πολλές στροφές.
Όταν ο κινητήρας δουλεύει με αέριο, ο χρονισμός της ανάφλεξης συνήθως αργεί, με αποτέλεσμα να μην έχει τελειώσει η καύση όταν ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής και τα καυσαέρια να συνεχίζουν να καίγονται καθώς περνούν από την βαλβίδα εξαγωγής με αποτέλεσμα αυτή (η βαλβίδα) να υπερθερμαίνεται. Μερικά αμάξια αντέχουν, μερικά όχι.Δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον κινητήρα να δουλεύει σωστά με αέριο αν πρέπει να δουλεύει ταυτόχρονα και με βενζίνη.
Αρα με τον υγρο ψεκασμο αποτρεπουμε αυτο το προβλημα της υπερθερμανσης των βαλβιδων εξαγωγης?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αρα με τον υγρο ψεκασμο αποτρεπουμε αυτο το προβλημα της υπερθερμανσης των βαλβιδων εξαγωγης?Όχι, οι βαλβίδες εξαγωγής υπερθερμαίνονται γιατί ο χρονισμός της ανάφλεξης είναι για βενζίνη και η καύση με υγραέριο δεν έχει τελειώσει όταν ανοίξει η βαλβίδα εξαγωγής με αποτέλεσμα να περνάει φλόγα πάνω από την βαλβίδα. Πρέπει να δεις κάθε κινητήρα ξεχωριστά, σε μερικούς κινητήρες το φαινόμενο δεν είναι έντονο και μερικοί κινητήρες αντέχουν μεγαλύτερη υπερθέρμανση της βαλβίδας εξαγωγής.
-
δλδ ρε παιδιά, η υγραεριοκίνηση δεν ειναι 100% ασφαλή για τα αυτοκίνητά μας? Πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος καταστροφής των βαλβίδων εξαγωγής ? Με ανησυχεί ιδιαίτερα αυτό... όχι μόνο γιατι το έχω στο αυτοκίνητό μου, αλλα και γιατι το έχω προτείνει και σε αρκετούς (μην πω όλους) τους φίλους μου. Σήμερα μόλις μίλαγα με ενα παλικάρι που έχει μια Μ3, 4.000 κυβικά V8 420hp. Αλλο να πάθει κάτι το δικό μου, και άλλο ενα αμάξι αξίας 70-80-90.000 ευρω...
και μιλαω σοβαρά. Πέραν απο την κινδυνολογια, υπάρχουν παραδείγματα που κινητήρες χάλασαν λόγω της υγραεριοκίνησης? Και αν ναι, μπορουμε να ξέρουμε την μάρκα των αυτοκινήτων ωστε να πάρουμε μια ιδέα για το τι αυτοκίνητα χαλάνε ?Εκανα 'επεξεργασία'.
Βρήκα ενα κείμενο του 2007, που λέει τούτο :Για το θέμα της φθοράς των κυλινδροκεφαλών θα πρέπει να αναφέρεσαι στα έδρανα των βάσεων των βαλβίδων μάλλον.
Αυτό το θέμα υπήρχε και με την αμόλυβδη βενζίνη και έχει να κάνει, τόσο στο υγραέριο όσο και στην αμόλυβδη, με την μη ύπαρξη στοιχείων μολύβδου τα οποία λειτουργούσαν τόσο σαν λιπαντικό στα έδρανα των βαλβίδων όσο και σαν βοηθητικό για την μείωση των προαναφλέξεων.
Οι νέοι κινητήρες που έχουν υποστεί ειδική διαδικασία σκλήρυνσης των επιφανειών των εδράνων των βαλβίδων δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα και με το υγραέριο.
Σαν ένα πρόβλημα το οποίο μου έχουν μεταφέρει οι φίλοι στην Αγγλία που κυρίως χρησιμοποιούν υγραέριο σε Landies είναι ότι ξεραίνονται τα σωληνάκια παροχής καυσίμου (τα ελαστικά) όταν χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά το υγραέριο και για αυτό και εκείνοι προτείνουν την χρήση του υγραερίου τόσο κατά την εκκίνηση του οχήματος (πράγμα που ούτως ή άλλως γίνεται από μόνο του) όσο και όταν πρόκειται να σταματήσει. Δηλαδή λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους ξαναγυρίζουν σε χρήση βενζίνης έτσι ώστε να υγρανθούν τα σωληνάκια.http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... c&p=108093
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
. Σήμερα μόλις μίλαγα με ενα παλικάρι που έχει μια Μ3, 4.000 κυβικά V8 420hp. Αλλο να πάθει κάτι το δικό μου, και άλλο ενα αμάξι αξίας 70-80-90.000 ευρω...
και μιλαω σοβαρά. Πέραν απο την κινδυνολογια, υπάρχουν παραδείγματα που κινητήρες χάλασαν λόγω της υγραεριοκίνησης? Και αν ναι, μπορουμε να ξέρουμε την μάρκα των αυτοκινήτων ωστε να πάρουμε μια ιδέα για το τι αυτοκίνητα χαλάνε ?Ερώτηση:
Πήρε ένα σπορ αυτοκίνητο 90Κ ευρώ, με υψηλόστροφο V8 4 λίτρων και τον απασχολεί η κατανάλωση;;;; Μάλλον έκανε λάθος επιλογή...
Τώρα, το θέμα με την υπερθέρμανση των βαλβίδων με απασχολεί...
Υγραεριοκίνηση!