-
«Πρόσφατα, μέσω κάποιου γερμανικού καταλόγου με πρατήρια υγραεριοκίνησης, ανακάλυψα ποια πρατήρια υπήρχαν στην Αθήνα του 2004!»
…ΑΠΟ ΤΟ 1966…. Από πού θα φούλαραν οι ταξιτζήδες μου?!!!.... μα τότε έβαζα και μπουκάλες από πρατήρια, με ταχυσύνδεσμο….
«Εμείς φυσικά στην κοσμάρα μας τότε, και μερικοί ακόμη και σήμερα...»
Ξαναγράφτω φίλε μου!!!.... εμείς σκεπτόμαστε όπως θα θέλαμε και όχι όπως γίνετε……
«Eιμαι περιεργος ποτε θα ριξουν την τιμη στην αντλια. Η τιμη του μετρικου τονου εχει πεσει εντυπωσιακα τις τελευταιες 10 μερες. Επρεπε να πωλουν κατω απο 0,7 ευρω το λιτρο!!!»
Το κύκλωμα είναι όλο σαθρό. Μα εμείς βλέπουμε μόνον την λιανική. Η ληστεία γίνετε πρώτα από τον χονδρέμπορο, μετά από το κράτος, και τέλος από το πρατήριο. Είμαστε ασυνείδητοι καταναλωτές, κλαψομ..νιδες, τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι,
ανεπίδεκτοι μάθησης και συμπαράταξης, ξερόλες του κερατά. Νομίζουμε ότι είναι ‘μεγάλη’ και δυνατοί.
«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί ήμαστε γονατιστοί…. Ας εγερθούμε»: ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ.
Μας φαίνονται δυνατοί, γιατί τα δικά μας πόδια τρέμουν. Γιατί δεν συμφωνούμε για αντίμετρα, γιατί «..όλοι να μαζευτούμε… να πολεμήσετε….».
Πρέπει να απαλλαχτούμε από της ενοχές που μας φορτώνουν, τον αταβισμό μας, και την βαρεμάρα που μας δέρνει.«Θέλω και εγώ να φάω πίτα. Απλά παρέθεσα τα κακώς κείμενα περί απαγόρευσης του diesel και αναρωτιέμαι γιατί.
Δηλαδή αν επιτρεπόταν, δεν θα είχαμε τις ίδιες πωλήσεις σε lpg?»
Στην περίπτωση του diesel, έχω γράψει στο παρελθόν το αντίμετρο… είμαι fan του diesel. Είναι το πλέον οικονομικό, και κραυγαλέα μεγαλύτερης αντοχής!.
Και κρίνετε εσείς: πριν μερικές μέρες, (και το κάνουμε πολλοί, μα δεν το φωνάζουμε….. γιατί έχουμε γεμίσει ρουφιανους) τελείωσε. Astra G x14xe σε D17!.
2750ε χωρίς φάπα. Μηχανή, σασμάν, άξονες, μπουκάλες, πλεξούδα, καντράν, ρεζερβουάρ, εξάτμιση. Μοντέλα του 7, μεταχηρο….. 74000κμ. + 1000ε εργασία. Σύνολο 3750 γιούρια!.
Τι κέρδισε ο πελάτης: 1000000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!. Τρελή οικονομία σε ότι αφορά τα καύσιμα. Τρέλες ροπές, με ίδια σχεδόν δύναμη. Δεν έχει καυσαέρια. Δεν κάνει θόρυβο, δεν καρφώνετε!!!...
Πάμε στην τελευταία μετατροπή. Ο πελάτης κάνει τουλάχιστον μια Αθήνα – Αλεξανδρούπολη και επιστροφή την εβδομάδα. Σύνολο έχει κάνει μέχρι χτες 13130κμ, όπου ήρθε και για service. Βαστάει εξοδολόγιο, γιατί του εκπίπτει. 38% κέρδος από την βενζίνη. Το service του κόστισε 96ε, και όχι 140ε .
Το αυτοκίνητο έκαιγα 11 λιτρα/100κμ. * 11Χ1,7=18,7/100 -38%=7,106 οικονομια/100. Χ 10 (1000κμ) 71,06 οικονομία στα 1000κμ. :3750ε = σε 52,77 χιλιάδες χιλιόμετρα, το έχει κάνει απόσβεση. Μα δεν υπολόγισα ότι στα 52,77 χιλιάδες χιλιόμετρα θα έχει κάνει και 3 service, με συνολικό κέρδος 44ε Χ 3=132ε από το να ήταν βενζίνα!!. Κάνει περίπου 100000κμ το χρόνο. Κατά συνέπια περίπου σε 5 μήνες απόσβησε!!!. Τι του εμείνανε?..... άλλες 900000κμ και κάτι ψιλά, απροβλημάτιστα & οικονομικά χιλιόμετρα!!!....... μόνον!!!!!. Το διαβάζετε καλά μου φιλαράκια με τα Astra?!. Μα οι ‘πατέντες’ είναι όταν αυτές συμφέρουν, και συμφέρουν όταν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα.
Τώρα οι φίλοι, που βρεθήκαν με τρύπιες τσέπες από τον ΓΑΠ και την εμμονή του να μας ξεκληρίσει, και με θηρία μοτορια 3000cc & 4000cc, τα πράγματα είναι υψηλότερου κόστους. Περίπου στα 10000ε . να τα κυκλοφορούν λίγο….. βλέπετε οι παλιατζήδες που πουλάνε τέτοια θηρία σετ, βαράνε στο σταυρό. Βλέπετε τα μεταξωτά βρακια είναι για τους επιδέξιους κόκκους…. Βάλτε μυαλό και πουλήσετε – χαρίσετε. Και εάν δούμε φως, θα είναι σε μεγάλο βάθος χρόνου. Τέλειωσαν οι καιροί για τους πρίγκιπες. Και αυτοί παντρεύονται κοινές θνητές…….
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ποτέ η έξτρα λίπανση δεν έκανε κακό. Μην ακούτε τους παπαγάλους που μπουρδολογούν, της ατεκμηρίωτης αντιπαράθεσης, της άνευ στατιστικών αντίδρασης για την αντίδραση.
ΠΑΝΤΑ συστήνω. Έξτρα λιπαντικό - βελτιωτικό στο πετρέλαιο. Έξτρα λιπαντικό στην αμόλυβδη. Εξτρά λιπαντικό (λαδιερα) στο αέριο.
Διάβασα έναν εδώ μέσα που σχολίαζε ο άσχετος, μα δεν παρέθεσα επάνω του. «όταν κοντράρεις με έναν άσχετο, κινδυνεύεις να σε κατεβάσει στο επίπεδο του, και εκεί….. να σε κερδίσει κατά κράτος!!....»
Antonis-team. -
Έξτρα λιπαντικό στην αμόλυβδη; Γιατί;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έξτρα λιπαντικό στην αμόλυβδη; Γιατί;
Όπως έχω γράψει από στατιστικά στοιχεία που βαστώ, παλιά έκαναν 470000+ χιλιόμετρα με super, χωρίς πρόβλημα. Όταν μας ‘κάρφωσαν’ την αμόλυβδη, έπεσαν στης 270000 οι γενικές επισκευές, και είχαμε και αρκετά καπάκια.
Τότε και πριν 16 περίπου χρόνια, η REDEX, μας έκανε ένα σεμινάριο, και ιδικός της εταιρίας, μα εξήγησε τον λόγο που παρήγαγαν μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάποια τέτοια γεγονότα. Έκτοτε τα πουλώ κατά κόρο, και ανέβασα την ζωή σε πάνω από 500000κμ….. τυχαίο?, δεν νομίζω!!!!......
Κάλε μου φίλε, η ‘εξέλιξη’ , γίνετε και με γνώμονα της !. ΘΕΟΡΩ ότι από την θέση μου, πρέπει να ενημερώνω αυτούς που μου δίνουν ψωμάκι και με πιστεύουν, μα να βοηθώ τεκμηριωμένα και όποιους άλλους φίλους που δεν μου δίνουν ψωμάκι!!!....
Παίρνω στον προσωπικό μου λογαριασμό mail, πολλά γράμματα και απαντώ, και πολλά τηλέφωνα. Είναι μεγάλη η χαρά μου. Το να καταστρέφετε γρήγορα ένα αντικείμενο που αγοράστηκε με συνάλλαγμα, είναι κόστος που το πληρώνουμε όλοι μας σε αυτήν την χώρα. Είναι και βασικά ο λόγος, που γίνομαι θηρίο, όταν παραθέτουν ατεκμηρίωτα ορισμένοι αρνησηματίες πραγματικών τεκμηριωμένων γεγονότων.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το αυτοκίνητο έκαιγα 11 λιτρα/100κμ. * 11Χ1,7=18,7/100 -38%=7,106 οικονομια/100. Χ 10 (1000κμ) 71,06 οικονομία στα 1000κμ. :3750ε = σε 52,77 χιλιάδες χιλιόμετρα, το έχει κάνει απόσβεση. Μα δεν υπολόγισα ότι στα 52,77 χιλιάδες χιλιόμετρα θα έχει κάνει και 3 service, με συνολικό κέρδος 44ε Χ 3=132ε από το να ήταν βενζίνα!!. Κάνει περίπου 100000κμ το χρόνο. Κατά συνέπια περίπου σε 5 μήνες απόσβησε!!!. Τι του εμείνανε?..... άλλες 900000κμ και κάτι ψιλά, απροβλημάτιστα & οικονομικά χιλιόμετρα!!!....... μόνον!!!!!. Το διαβάζετε καλά μου φιλαράκια με τα Astra?!. Μα οι ‘πατέντες’ είναι όταν αυτές συμφέρουν, και συμφέρουν όταν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα.
Antonis-team.Με όλο το θάρρος κυρ- Αντώνη τα φουσκώνεις τα νούμερα!
11 λίτρα έκαιγε το 14αρι στα 100 χλμ? Εγώ Astra 1.8 έχω και τόσο δεν καίει στα 100χλμ.
Και πληροφοριακά η Opel στα πετρέλαια δίνει 50.000χλμ αλλαγή λαδιών αν το μοτερ είναι '07. -
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
11 λίτρα έκαιγε το 14αρι στα 100 χλμ? Εγώ Astra 1.8 έχω και τόσο δεν καίει στα 100χλμ.
Και πληροφοριακά η Opel στα πετρέλαια δίνει 50.000χλμ αλλαγή λαδιών αν το μοτερ είναι '07.
Το 1800, έχει καλύτερη σχέση ανά κιλό και ίππο.
Σαν πρώτη φορά, του πρότεινα λιγότερα χιλιόμετρα. Μετά ανά 20000κμ. Έχουμε αίμα φτηνό, ας κάνουμε την μετάγγιση γρηγορότερα!!... ο γερμανός ούτε πολύ σκόνη έχει, ούτε της θερμοκρασίες μας.
Είχα Astra, 230000κμ, και πολλούς πελάτες.
Φιλικά Α. -
Γεια σου κυρ Αντωνη, κάνεις αναφορά σε συγκεκριμενο κινητηρα της opel X1.4 XE . Επειδη τον κινητηρα αυτό φοραει το αυτοκίνητο μου ASTRA G μοντελο 1999 SEDAN και ειμαι σε σκεψη να βαλω υγραεριο υπαρχει καποιο προβλημα η καποια ιδιαιτερότητα με τον συγκεκριμένο κινητήρα και την τοποθέτηση υγραεριου. Σε παρακαλω αν μπορεις ενημερωσεμε . Ευχαριστω
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Και πληροφοριακά η Opel στα πετρέλαια δίνει 50.000χλμ αλλαγή λαδιών αν το μοτερ είναι '07.Εγω που ρώτησα για diesel στο ml μου είπαν ότι απαγόρευεται αυστηρά απο βενζίνη σε πετρέλαιο και όχι το αντίθετο είχα βρει και κινητήρα με 4000 € 3,0 αλλα θα ήμουν πάντα παράνομος; τι λες κυρ Αντώνη θα μπορούσα ; Έδωσα δυο χιλιαρικα για το αέριο τι να έδινα και το δικο μου μοτέρ μόνο 75000 χιλ κάτι θα πιανε
-
Καλως ξανα- ηρθες Μαστρω-Αντωνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
με τις καλυτερες ευχες !!!!!!!!! -
γεια σας και απο εμένα!έχω διαβάσει αρκετές σελίδες και βλέπω ότι είσαστε πολύ ενημερωμένοι!γι αυτό θα ήθελα να με βοηθήσετε να πάρω απόφαση.να μην τα πολυλογώ έχω ένα ford focus 1.6 του 2005 και θέλω να το βάλω υγραέριο πήγα ρώτησα και κατέληξα σε δυο εγκαταστάτες.το πρώτο είναι της zavoli με λαδιέρα και ρύθμιση βαλβίδων.με τιμή γύρω στα 1500 ευρώ.και η άλλη της brc χωρίς λαδιέρα με 1400 ευρώ!και έχω δυο απορίες.πρέπει να βάλω λαδιέρα γιατι είναι ford?(ετσι μου είπαν οι περισσότεροι εγκαταστάτες που ρώτησα).και δεύτερον χρειάζεται ρύθμιση των βαλβίδων για να βάλω υγραέριο? ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Πολλοί κατασκευαστές συστημάτων υγραεριοκίνησης λένε οτι οι κινητήρες της ford έχουν ευπαθείς βαλβίδες και προτείνουν διάφορες λύσεις. Για ρύθμιση βαλβίδων πρώτη φορά ακούω.
Υπάρχουν βέβαια και τα συστήματα υγρού ψεκασμού (Vialle, Icom) με τα οποία δε χρειάζεται καμία ρύθμιση και καμία λαδιέρα. -
Έχω ένα φορντ connect 1800 με brc σύστημα και 5000 χιλ μια χαρα με λαδιερα το αμάξι παει σφαίρα 1400 χωρίς λαδιερα είναι πολλα 1200 - 1250 με λαδιερα είναι η τιμη αγοράς για brc
-
Γειά χαρά και από μένα.
Το θέμα που έχουν τα Ford με την λαδιέρα προέκυψε και σε μένα
(Ford-Mondeo 1,8 του 2006 και κάνω περίπου 20000χλμ ανά έτος)
Οι περισσότεροι τεχνικοί εγκατάστασης LPG το ανέφεραν. Έχω σχεδόν πειστεί ότι στα Ford είναι απαραίτητη.
Παραπάνω λίπανση δεν έβλαψε κανέναν.
Βέβαια οι επιλογές πολλές αλλά και οι απορίες.-
Σύτημα ZAVOLI, εγκατάσταση από AUTOGAS ο τεχνικός μου είπε ότι θα ελέγξει το διάκενο των βαλβίδων και τις έδρες.
-Χρειάζεται ή όχι ; -
Στην ίδια εταιρεία δίνουν 2 χρόνια εγγύηση της ZAVOLI στο σύστημα και στον κινητήρα (βαλβίδες-έδρες) η οποία και είναι πανευρωπαϊκή
-Ισχύει ή όχι : -
Στην AUTOGAS μου είπαν ότι το σύστημα ψεκάζει περιοδικά και βενζίνη για έχτρα λύπανση ανάλογα με την περίπτωση
[πχ: κάθε φορά που εκκινεί το αμάξι, πάνω από συγκεκριμένες στροφές 5000, όταν κρατάει ρελαντι κτλ] ο εγκέφαλος μπορεί να ρυθμιστεί αναλόγως.
Στην NOVATO και LANDI RENZO(type GLS) δεν μου είπαν για έχτρα ψεκασμούς βενζίνης
-Τι ισχίει και ποιό είναι ποιό αξιόπιστο ; -
1600 ευρώ είναι η τιμή της ZAVOLI(με λαδιέρα). Βρήκα όμως και NOVATO και LANDI RENZO (με λαδιέρα) με 1000 ευρώ
και 2 χρόνια εγγύηση στο σύστημα.
-Αξίζει να πάω στο φτηνό (άλλωστε η οικονομία είναι ο λόγος εγκατάστασης- γρήγωρη απόσβεση) ή θα πληρώσω σε βλάβες
σε 2 χρόνια τα μαλλιοκέφαλα μου ;
-
-
Ο χρήστης drazen έγραψε:
Γεια σου κυρ Αντωνη, κάνεις αναφορά σε συγκεκριμενο κινητηρα της opel X1.4 XE . Επειδη τον κινητηρα αυτό φοραει το αυτοκίνητο μου ASTRA G μοντελο 1999 SEDAN και ειμαι σε σκεψη να βαλω υγραεριο υπαρχει καποιο προβλημα η καποια ιδιαιτερότητα με τον συγκεκριμένο κινητήρα και την τοποθέτηση υγραεριου. Σε παρακαλω αν μπορεις ενημερωσεμε . Ευχαριστω
Μέσα από την πήρα μου από τους πελάτες μου, και από το άστρα του 99 που είχα και ξεφορτώθηκα, σου γράφω.
Ο EKO TEC κινητήρας της εποχής εκείνης, και μέχρι το 2005, παρουσίαζε βλάβη στο καπάκι, και ‘χτυπούσε’ και πύρο πιστονιού.
Τα υπόλοιπα παράπονα που γράφουν εδώ μέσα, τα θεωρώ πραγματικά!. Ο ‘τζόγος’ δεν είναι από της προτιμήσεις μου!!!......
Μόλις ευκαιρήσω θα σας γράψω πως πρέπει να γίνετε η εγκατάσταση.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης bill_ έγραψε:
γεια σας και απο εμένα!έχω διαβάσει αρκετές σελίδες και βλέπω ότι είσαστε πολύ ενημερωμένοι!γι αυτό θα ήθελα να με βοηθήσετε να πάρω απόφαση.να μην τα πολυλογώ έχω ένα ford focus 1.6 του 2005 και θέλω να το βάλω υγραέριο πήγα ρώτησα και κατέληξα σε δυο εγκαταστάτες.το πρώτο είναι της zavoli με λαδιέρα και ρύθμιση βαλβίδων.με τιμή γύρω στα 1500 ευρώ.και η άλλη της brc χωρίς λαδιέρα με 1400 ευρώ!και έχω δυο απορίες.πρέπει να βάλω λαδιέρα γιατι είναι ford?(ετσι μου είπαν οι περισσότεροι εγκαταστάτες που ρώτησα).και δεύτερον χρειάζεται ρύθμιση των βαλβίδων για να βάλω υγραέριο? ευχαριστώ εκ των προτέρων
Οι υδραυλικές βαλβίδες δεν ρυθμίζονται με το χέρι, αυτορυθμίζονται!!!...
Μετά από ότι έχω γράψει, έχεις απορίες ακόμη για την λαδιέρα????.... πολύ σωστά την πρότειναν, όσοι την πρότειναν…….
Το ford έχει ευαίσθητους οδηγούς βαλβίδων.
Θα γράψω πως πρέπει να γίνετε η δουλειά, φεεεεεταααα…. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Καλως ξανα- ηρθες Μαστρω-Αντωνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
με τις καλυτερες ευχες !!!!!!!!!
Σε ευχαριστώ από το βάθος της καρδίας μου, κάλε μου φίλε…. Μεγάλη περιπέτεια που δεν τελείωσε ακόμη.
Και μια εβδομάδα το ιστορικό ακρόπολης… . -
Διαβάζω κι εγώ κάποια πράγματα που μου φαίνονται παράλογα και θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το αυτοκίνητο έκαιγα 11 λιτρα/100κμ. * 11Χ1,7=18,7/100 -38%=7,106 οικονομια/100. Χ 10 (1000κμ) 71,06 οικονομία στα 1000κμ. :3750ε = σε 52,77 χιλιάδες χιλιόμετρα, το έχει κάνει απόσβεση.
Antonis-team.Συμφωνώ ότι το 1.4 astra δεν παίζει να καεί τόσο πολύ. Δες αυτό το link
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &gearing=1
M.O 7.22 λίτρα. Μέγιστη μέση κατανάλωση 9.06 Λίτρα. Για ξανακάνε τους υπολογισμούς να δούμε αν συμφέρει.
Με το ΚΤΕΟ τι γίνεται είναι νόμιμο το αυτοκίνητο ή πρέπει να βρίσκεις 'άκρη' κάθε 2 χρόνια;
Επίσης η μεταπώληση πάει περίπατο μετά την μετατροπή.
Επίσης ξέχασες να αναφέρεις τα μπεκ του πετρελαίου και όσα αυτά συνεπάγονται. Μπορείς να μας πεις μια τιμή για αλλαγή και κάθε πότε χρειάζονται;Σαν πρώτη φορά, του πρότεινα λιγότερα χιλιόμετρα. Μετά ανά 20000κμ. Έχουμε αίμα φτηνό, ας κάνουμε την μετάγγιση γρηγορότερα!!... ο γερμανός ούτε πολύ σκόνη έχει, ούτε της θερμοκρασίες μας.
Είχα Astra, 230000κμ, και πολλούς πελάτες.
Φιλικά Α.Όταν ακούω τέτοια πράγματα!! Δηλαδή τι, το μεταχειρισμένο μοτέρ θέλει στρώσιμο; (που και αυτό μύθος είναι πλέον. Τα καινούργια μοτέρ Θέλουν μια προσοχή για τα πρώτα λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα στον τρόπο οδήγησης. ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγή λαδιών εξτρά) Όσο για το θέμα θερμοκρασιών έχεις δίκιο δεν έχει τις ίδιες θερμοκρασίες η Γερμανία με την Ελλάδα για αυτό και ο κάθε κατασκευαστής προτείνει άλλο τύπο λαδιού ανά χώρα αλλά και ανά εποχή. Η σκόνη τώρα τι να πω; το φίλτρο αέρα τι υπάρχει; Στα βιβλία χρήσης των 4X4 προτείνει αλλαγή φίλτρου αέρα και καμπίνας τακτικότερα σε περίπτωση που κάποιος κινείτε σε σκονισμένο περιβάλλον. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι για αλλαγή λαδιών τακτικότερα γι αυτό τον λόγο. Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας με διορθώσει. Τα λάδια ταλαιπωρούνται από τις ώρες χρήσης του κινητήρα, γι αυτό τα βιβλία όλων των αυτοκινήτων λένε ότι σε περίπτωση οδήγησης σε δύσκολες συνθήκες να αλλάζονται **λίγο **νωρίτερα όχι στα μισά από ότι προτείνει. Οι δύσκολες συνθήκες εκτός από την οδήγηση σανίδα αναφέρονται και στην εντός πόλης οδήγηση που παρόλο που τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα οι ώρες λειτουργίας του κινητήρα είναι περισσότερες. Έχω ακούσει περιπτώσεις που σε αυτοκίνητα με service reminder που το αυτοκίνητο υπολογίζει μόνο του τι πρέπει να αλλαχτεί να προτείνει ο μηχανικός αλλαγή λαδιών στα μισά χιλίομετρα από τα προτεινόμενα αλλά και χωρίς ένδειξη service με την ίδια δικαιολογία. Ο κατασκευαστής δεν ξέρει, ούτε ο υπολογιστής ξέρει, αλλά ο μηχανικός σίγουρα ξέρει καλύτερα. Σίγουρα η λίπανση είναι το Α και το Ω της μακροζωίας του κινητήρα, ο κατασκευαστής ξέρει τι πρέπει να γίνει γι' αυτό και δίνει τις ανάλογες οδηγίες που πρέπει να τηρούνται (και τύπος λαδιού και συχνότητα αλλαγών). Το ότι έχεις φθηνό αίμα δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μετάγγιση.
Όπως έχω γράψει από στατιστικά στοιχεία που βαστώ, παλιά έκαναν 470000+ χιλιόμετρα με super, χωρίς πρόβλημα. Όταν μας ‘κάρφωσαν’ την αμόλυβδη, έπεσαν στης 270000 οι γενικές επισκευές, και είχαμε και αρκετά καπάκια.
Τότε και πριν 16 περίπου χρόνια, η REDEX, μας έκανε ένα σεμινάριο, και ιδικός της εταιρίας, μα εξήγησε τον λόγο που παρήγαγαν μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάποια τέτοια γεγονότα. Έκτοτε τα πουλώ κατά κόρο, και ανέβασα την ζωή σε πάνω από 500000κμ….. τυχαίο?, δεν νομίζω!!!!......ΑΝΤΩΝΗΣ.
Επίσης την ίδια εποχή ξεκινήσε να μπαίνει μαζικά η ηλεκτρονική διαχείρηση των κινητήρων (ψεκασμοί , λ κλπ) που επέτρεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να φτιάξουν κινητήρες με διαφορετικές προδιαγραφές και πιο φτηνούς αφού τα ηλεκτρονικά το επέτρεπαν αυτό (μέταλα κλπ). Μήπως και αυτό δεν είναι τυχαίο; Τώρα πάλι αυτό που λες ότι με το super αυτό πρόσθετο ο κινητήρας ζει σχεδόν τα διπλάσια χιλιόμετρο μου ακούγεται κάπως τι μαγικό συστατικό περιέχει αυτό το μπουκαλάκι; Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα δεδομένα σου για να βγάλεις τα ποσοστά σου για να πεις ότι φταίει η έλλειψη μοιλύβδου είναι άκυρος αφού συγκρίνεις ανόμοια πράγματα (κινητήρες διαφορετικών χρονολογιών, τεχνολογιών και καυσίμων)
Παίρνω στον προσωπικό μου λογαριασμό mail, πολλά γράμματα και απαντώ, και πολλά τηλέφωνα. Είναι μεγάλη η χαρά μου. Το να καταστρέφετε γρήγορα ένα αντικείμενο που αγοράστηκε με συνάλλαγμα, είναι κόστος που το πληρώνουμε όλοι μας σε αυτήν την χώρα. Είναι και βασικά ο λόγος, που γίνομαι θηρίο, όταν παραθέτουν ατεκμηρίωτα ορισμένοι αρνησηματίες πραγματικών τεκμηριωμένων γεγονότων.
Δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά τεκμηριωμένα γεγονότα; Αυτά που πιστεύεις εσύ, όπως π.χ. ανέφερα παραπάνω την κατανάλωση του Astra. Εγώ έχω αντίθετη άποψη για πολλά από αυτά που αναφέρεις. Όσον αφορά το συνάλλαγμα έλα ρώτησε με με τι κόπο απέκτησα και συντηρώ το αυτοκίνητο μου να σου και να μου πεις μετά ότι δεν με ενδιαφέρει αν καταστραφεί πριν την ώρα του. Τόσους φόρους που πληρώνω καθημερινά για να το κινώ μάλλον το κράτος γεμίζει τα ταμεία παρά χάνει από το συνάλλαγμά που έδωσε για να το εισάγει 9 χρόνια πριν. Δηλαδή είμαι αρνησηματιάς επειδή ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου που δεν μου λέει για κάποιο πρόσθετο κλπ;
-
Θα ηθελα να ξερω ποια αυτοκινητα και τι κινητηρες που εκαιγαν σουπερ (δηλ με μολυβδο) εκαναν 470.000 χλμ απροβληματιστα!!!
Ενταξει, μην λεμε και οτι θελουμε. Παλαιοτερα τα συνεργεια ηταν ολα γεματα με αυτοκινητα για ρεκτιφιε και αν ενα αυτοκινητο εφτανε στα 150.000 χλμ χωρις ρεκτιφιε θεωρειτο σκυλι. Εδω ηταν σαν λογικο παλαιοτερα στην πιατσα το αυτοκινητο καθε 100.000 χλμ να κανε ενα 'προεραιτικο' ρεκτιφιε για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αν δεν γινοταν απο αναγκη πιο μπροστα. Οχι ομως και 470.000. Αυτα τα νουμερα εστεκαν (και παλι υπο προυποθεσεις) μονο για πετρελαιοκινητα και καποιου κυβισμου και πανω. -
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολων και κυριως του κυριου Αντωνη με την τοσο μεγαλη εμπειρια του.απλα στον εγκαταστατη που πηγα μου ειπε οτι για να μου βαλει το συστημα πρεπει να μου ρυθμιση της βαλβιδες για να μου δωσει κ εγγυηση και παραξενευτηκα.μαλλον βλακειες λεει για να παρει τα χρηματα.. καταληγοντας τι να βαλω brc η zavoli?παντα με λαδιερα κ τα δυο.
-
Ασχετη ερώτηση, όσοι εχετε βαλει υγραεριο καπνιζετε μεσα στο αμάξι ή οχι ?
-
«Συμφωνώ ότι το 1.4 astra δεν παίζει να καεί τόσο πολύ.»
Ο τρόπος οδήγησης είναι καταλυτικός στην κατανάλωση.
Εγώ από 9 έως 11.«Με το ΚΤΕΟ τι γίνεται είναι νόμιμο το αυτοκίνητο ή πρέπει να βρίσκεις 'άκρη' κάθε 2 χρόνια;
Επίσης η μεταπώληση πάει περίπατο μετά την μετατροπή.»
Ελπίζω να μην περιμένεις να σου απαντήσω εδώ μέσα…
«Επίσης ξέχασες να αναφέρεις τα μπεκ του πετρελαίου και όσα αυτά συνεπάγονται. Μπορείς να μας πεις μια τιμή για αλλαγή και κάθε πότε χρειάζονται;»
22ε η επισκευή – service κάθε ενός στα 300000κμ +.
«Όταν ακούω τέτοια πράγματα!! Δηλαδή τι, το μεταχειρισμένο μοτέρ θέλει στρώσιμο;»
Δικά σου λόγια είναι αυτά. Δεν έγραψα για στρώσιμο πουθενά!. Μα μην ξέροντας ποτέ το στοκάρισε ο παλιατζής, πρότεινα λιγότερα χιλιόμετρα στην πρώτη επίσκεψη, για να καθαριστούν πιθανά ιζήματα και πιθανές κρούστες από την πολυκαιριά.
«Τα λάδια ταλαιπωρούνται από τις ώρες χρήσης του κινητήρα, γι αυτό τα βιβλία όλων των αυτοκινήτων λένε ότι σε περίπτωση οδήγησης σε δύσκολες συνθήκες να αλλάζονται λίγο νωρίτερα όχι στα μισά από ότι προτείνει.»
- τον τρόπο χρήσης, + της καιρικές συνθήκες, + τον χρόνο που τα έχεις μέσα. Πες ότι γαϊδουροδένω!.
Κανένας κατασκευαστής, δεν μιλεί στο βιβλιαράκι για τον τρόπο χρήσης, μα μόνον για της θερμοκρασίες. Όσο για το «λίγο», είναι μι μετρίσιμη διάσταση, και κατά συνέπια άτοπος παράθεση!!. Δική σου έκφραση, την λαμβάνω υπόψη, μα δεν την προτείνω. Σε διαφήμιση πρωτοκλασάτης μάρκας, έλεγαν 35000κμ η αλλαγή!. Δεν το έγραφαν στο βιβλιαράκι!. 2 πελάτες μου, στα πρώτα χιλιόμετρα, (σφραγίζω εγγυήσεις), άναψε το inspection για λάδια, το πρώτο 9500κμ. Το άλλο στης 11000km. τυχαίο?.... έκαναν γκαρσονιέρες τα αυτοκίνητα τους!. Η πήρα μου των 53 ετών στην δουλειά, οριοθετεί της προτάσεις μου. ΤΙΠΟΤΑ δεν επιβάλω….. εσύ να προτείνεις, με θερμοκρασίες ασφάλτου 85ο +, σε traffic που πηγαίνουν σαν κότες, και με οδηγό που δεν γνωρίζεις εάν είναι ‘κάλος’ , να αλλάζει λάδια κάθε 50000κμ….
« Ο κατασκευαστής δεν ξέρει, ούτε ο υπολογιστής ξέρει, αλλά ο μηχανικός σίγουρα ξέρει καλύτερα.»
Μην βάζεις στο στόμα μου λέξεις που δεν έγραψα. Δεν μίλησα για την περίπτωση υπολογιστή!!!..... αυτός σίγουρα μετρά. Μα εάν δεν υπάρχει?. Εκεί σίγουρα ξέρω περισσότερα από τον οδηγό…. Με τον τρόπο σου, δεν βοηθάς’ την συζήτηση.
«Σίγουρα η λίπανση είναι το Α και το Ω της μακροζωίας του κινητήρα,»
Πολύ σωστά το γράφεις….
«Το ότι έχεις φθηνό αίμα δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μετάγγιση.»
Καλοοοοο….. μα το έθεσα μεταφορικά!. Διότι ακριβολογώντας, οι γιατροί μου, και επί 35+ μέρες το θεωρούν ότι το έχω φτηνό, και δεν βρίσκουν την διαρροή!!!!..... και μεταφορικά, 5000ε + έχει φτάσει η γενική επισκευή της μηχανής, και εκεί δεν υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες!!!.... όλα από την τσέπη σας. Είμαι συνεργείο με χιλιάδες πελάτες, και της λιγότερες γενικές επισκευές. Το γεγονός αυτό, με πείθει για του λόγου μου το αληθές.
«σχεδόν τα διπλάσια χιλιόμετρο μου ακούγεται κάπως τι μαγικό συστατικό περιέχει αυτό το μπουκαλάκι;»
Ευτυχώς έγραψες την λέξι «σχεδόν»… όσο για το «μαγικό μπουκαλάκι», τίποτα το μαγικό φίλε μου!. Η τεχνολογία των λιπαντικών έχει χτυπήσει ‘ταβάνι»!.
Κατάφερε να φτιάξει σκευάσματα, που διορθώνουν το κενό της λιπαντικής ικανότητας ορισμένων καυσίμων. Και είναι σίγουρο, ότι η αμόλυβδη και το αέριο, έχουν αυτό το des avantage.« ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα δεδομένα σου για να βγάλεις τα ποσοστά σου για να πεις ότι φταίει η έλλειψη μοιλύβδου είναι άκυρος αφού συγκρίνεις ανόμοια πράγματα»
Και όμως ΕΙΝΑΙ όμοιοι, μα βελτιωμένοι. Βελτιώνουν της ίδιες αρχές λειτουργιάς. Μα ως ‘μπούσουλα’ των συμβούλων μου, χρησιμοποιώ την ιστορία των στατιστικών. Δεν κάνουν ποτέ λάθος!.
«Δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά τεκμηριωμένα γεγονότα; Αυτά που πιστεύεις εσύ,»
Αναμφίβολα!!!. Είμαι γνωστός και μι εξαιρετέος, επώνυμος, και εκτίθεμαι όταν γράψω κάτι λάθος. Αντίθετα εσύ είσαι άγνωστος. Δικαίωμα σου, μα επέτρεψε μας, να μην λαμβάνουμε της μετρητής παραθέσεις ανώνυμες, που μπορεί να έχουν ‘παράξενα’ ελατήρια συγγραφής, όπως πχ να με μειώσουν στα μάτια των διαβαστών του forum, εξυπηρετώντας συμφέροντα τα οποία χτυπώ, και θα χτυπώ αλύπητα.
« Όσον αφορά το συνάλλαγμα έλα ρώτησε με με τι κόπο απέκτησα και συντηρώ το αυτοκίνητο μου να σου και να μου πεις μετά ότι δεν με ενδιαφέρει αν καταστραφεί πριν την ώρα του. Τόσους φόρους που πληρώνω καθημερινά για να το κινώ μάλλον το κράτος γεμίζει τα ταμεία παρά χάνει από το συνάλλαγμά που έδωσε για να το εισάγει 9 χρόνια πριν»
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μα σε ενημερώνω, ότι το μεγάλο πρόβλημα της πατρίδας μας είναι, ότι εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε. Αποτέλεσμα το ισοζύγιο πληρωμών είναι παθητικό. Ας συντηρούμε όσο γίνετε περισσότερο τα εισαγόμενα προϊόντα. Σίγουρα να μην πετάμε το σεσουάρ μας, επειδή κάπου χάλασε το καλώδιο, επειδή με 9ε περνούμε καινούργιο. Να το φτιάξουμε μόνοι μας, η κάποιος φίλος μας που καταγίνεται.
«Δηλαδή είμαι αρνησηματιάς επειδή ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου που δεν μου λέει για κάποιο πρόσθετο κλπ; »
Όχι για αυτό, μα γιατί δεν παρακολουθείς τους γνωρίζοντες εδώ μέσα, και δεν παρακολουθείς την εξέλιξη….
Συγγνώμη που στα ‘έχωσα’ φίλε μου, μα πιστεύω ότι σου έλυσα απορίες.
Φιλικά
Antonis-team. - τον τρόπο χρήσης, + της καιρικές συνθήκες, + τον χρόνο που τα έχεις μέσα. Πες ότι γαϊδουροδένω!.
Υγραεριοκίνηση!