-
αποτελέσματα πρώτης μέτρησης.
έκανα 480 χιλιόμετρα με 32 ευρω αέριο με 0,789 /λίτρο και 3 βενζίνη ,με κόστος 1,634 αυτο σημαίνει περίπου 7 ευρω συνολικά τα 100 χιλιόμετρα, με ιδανικές συνθήκες οδήγησης ,ασ πούμε σαν συνταξιούχος ,μαχ 100 χιλ/ωρα και όλα τα χιλιόμετρα σε περιφερικό Θεσσαλονίκη Χαλκιδική και μόνος στο αυτοκίνητο ομαλές επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις .
σίγουρα πρέπει να το κάνω τρεις φορές αυτό για για εχω ποιο ασφαλή συμπεράσματα,αλλα ως τώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα.
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=0 -
Γιατι ρε παιδια ο κινητηρας του fiat stilo μου 1.2 μετα από 10000 χλμ με υγραεριο αρχισε να καιει λαδακια;;
Εκει που δεν εκαιγε καθολου και ποτε δεν χρειαστεικε να βαλω συμπληρωμα, βλεπω τωρα πως στις 8000 συμπληρωσα συνολικα περιπου 1 λιτρο.
Αν φταιει κακη ρυθμιση με φτωχο μειγμα θα μου εβγαζε συμπτωμα τοσο νωρις;;
Το μοτερ τραβαει κανονικα χωρις προβλημα και ξερω οτι στη ρυθμιση ο μαστορας στο laptop σεταρε κατανάλωση σε πορεια περιπου ιδια με της βενζίνης. Ξερει κανεις αν αυτό ειναι σωστο; -
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
αποτελέσματα πρώτης μέτρησης.
έκανα 480 χιλιόμετρα με 32 ευρω αέριο με 0,789 /λίτρο και 3 βενζίνη ,με κόστος 1,634 αυτο σημαίνει περίπου 7 ευρω συνολικά τα 100 χιλιόμετρα, με ιδανικές συνθήκες οδήγησης ,ασ πούμε σαν συνταξιούχος ,μαχ 100 χιλ/ωρα και όλα τα χιλιόμετρα σε περιφερικό Θεσσαλονίκη Χαλκιδική και μόνος στο αυτοκίνητο ομαλές επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις .
σίγουρα πρέπει να το κάνω τρεις φορές αυτό για για εχω ποιο ασφαλή συμπεράσματα,αλλα ως τώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα.
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=0Έκαψες: 32/0,789= 40,56 λίτρα gas + 3/1.634= 1,84 λίτρα βενζ.
'Αδόκιμο' σύνολο: 42,40 λίτρα για 480 χλμ
Χ λίτρα για 100 χλμ
Χ= 42,40*100/480= 8,83 λίτρα στα 100 χλμ, με κόστος 7,3 €Αν είχες μόνο βενζίνη θα έκαιγες 7 λίτρα στα 100, με κόστος 11,4 €
Διαφορά 4€ στα 100χλμ είναι πολύ καλά!
Στις 100.000 χλμ, 4.000€Πόσο όμως το vialle και συνολικά τα έξοδα που υπολογίζεις μέχρι τις 100.000χλμ για να δούμε το καθαρό σου κέρδος (αποπληθωρισμένο σε παρούσα αξία)?
Όπως έγραψε ένας φίλος πιο πάνω, πράγματι εντυπωσιακό το Picanto gpl 1,0 που θα έρθει, με +1200€ για υγρού ψεκασμού σύστημα και το κυριότερο 7 χρόνια εγγύηση!
Για το απλό 1.0 δίνουν 4,2 λίτρα κατανάλωση. Για το 1.0 lpg ξέρει κανείς πόσο κατανάλωση θα έχει?
-
Παιδιά καλημέρα και καλή Ανάσταση
Σήμερα πήρα το αμάξι μου (Hyundai i30 1.4) μετά την εγκατάσταση του OMVL κιτ υγραεριοκίνησης. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν και πολύ καλα. Το πήρα σήμερα μεσημέρι, πήγα το πέρασα ΚΤΕΟ αλλά από την πρώτη στιγμή κάνει κάποια έντονα ρεταρίσματα - μπουκώματα. Συνήθως το κάνει όταν έχει γυρίσει πρόσφατα από βενζίνη σε υγραέριο. Επίσης όταν επίσης γυρνάει από βενζίνη σε αέριο κάνει ένα ελαφρύ κλώτσιμα. Το αποκορύφωμα? Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα. Διαγνωση? Random Cylinder Misfire-Cylinder Misfire 1, Cylinder Misfire 2. Επίσης να αναφέρω μήπως βοηθήσει ότι από την στιγμή που άνοιξε το λαμπάκι μετά λειτουργούσε μια χαρά για πολλά χιλιόμετρα.
Όχι τίποτα άλλο είναι κλειστός σήμερα, τρίτη-τετάρτη δουλεύω άρα πάμε για την ερχόμενη πέμπτη για να του το πάω να το δει.
Επιπρόσθετα η επιλογή μου να γυρνάει στις 4500 σαλ σε βενζίνη ΔΕΝ αποδίδεικαθώς κομπιάζει στιγμιαία και μετά μόλις πάλι γυρίσει σε αέριο έχει τα ρεταρίσματα (του το ζήτησα από μόνος μου αφού το software του εγκεφάλου το υποστηρίζει για προστασία του κινητήρα) .
Να τονίσω ότι στην 1η βόλτα που έκαναν για το setαρισμα έβγαλαν το συμπέρασμα πως έφτεγαν τα ολοκαίνουργια μπουζί ιριδίου που είχα βάλει το περασμένο Σάββατο και με έβαλαν να αγοράσω τα απλά που βάζει η Hyundai.
-
Ο χρήστης tasssos1 έγραψε:
Γιατι ρε παιδια ο κινητηρας του fiat stilo μου 1.2 μετα από 10000 χλμ με υγραεριο αρχισε να καιει λαδακια;;
Εκει που δεν εκαιγε καθολου και ποτε δεν χρειαστεικε να βαλω συμπληρωμα, βλεπω τωρα πως στις 8000 συμπληρωσα συνολικα περιπου 1 λιτρο.
Το μοτερ τραβαει κανονικα χωρις προβλημα και ξερω οτι στη ρυθμιση ο μαστορας στο laptop σεταρε κατανάλωση σε πορεια περιπου ιδια με της βενζίνης. Ξερει κανεις αν αυτό ειναι σωστο;Για τους ρεκτιφιατζήδες που θα ανέβουν οι δουλειές τους με τους μάστορες που μπλέκετε, ναι, μιά χαρά σωστό είναι...
Αν ο μάστορας έκανε όντως τόσο φτωχή ρύθμιση, έχεις μιά πολύ αργή καύση μέσα στον θάλαμο, που συνεχίζεται ακόμη και κατά το άνοιγμα των βαλβίδων εξαγωγής και σου έχει φάει τις τσιμούχες...
-
Θα ήθελα να προσθέσω κάποια ερωτήματα που έχω από κάποια ανακοίνωση στο forum, του κυρίου matheos και τις κυρίας Hlektras
1.οταν πήγες στο κατάστημα του κυρίου Μπιρμπου και μας λες δεν σου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά γιατί άφησες το αυτοκίνητο σου να το κάνει
2.σε ποιο συνεργείο είτε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία είτε στο εξωτερικό αλλά και από την ελληνική νομοθεσία επιτρέπεται ο πελάτης να κυκλοφορεί μέσα στον χώρο εργασίας
3.καπου έγραψες ότι δεν σου έκανε την εγκατάσταση ο κύριος Μπιρμπος Χρ. αλλά ένας από τους γιούς του .ας αναφέρουμε ένα τυχαίο όνομα εφόσον μίλησε και η κυρία Hlektra γι αυτό προς θεού είναι τυχαίο δεν έχω κάτι αλλά και ούτε γνωρίζω τον κύριο (Πατσεα) όταν πας το αυτοκίνητο σου για κάποια επισκευή εκεί ασχολείται μόνο ο ίδιος με τα πάντα και η υπάλληλοι κάθονται και δίνουν εντολές διαβάζουν εφημερίδα και πίνουν καφεδάκι η τους αναθέτει κάποια εργασία και στην σημερων ημέρα είναι όλες σοβαρές η εργασίες πάνω στο αυτοκίνητο γιατί τα άτομα αυτά η υπάλληλη πρέπει να βγάλουν τα έξοδα του πχ.μισθο ικα κτλ.
4.γραφεις ότι είχαν τοποθετήσει τον ρελε του συστήματος μόνο για μόστρα και ρωτώ πως δούλευε η όλοι εγκατάσταση μήπως το σύνδεσες εσύ μετά?
5.αφου είδες τσαπατσουλιές όπως μας λες πάνω στη εγκατάσταση γιατί παρέλαβες το αυτοκίνητο
6.που ξέρεις εσύ το ποια νούμερα μπεκ πόσα είναι αυτά ποια η διαδικασία επιλογής τους ποια η διαδικασία επιλογής καλυμπρατορων κτλ.και λες ότι σου έβαλε λάθος μπεκ
7.απο τα λύγα που γνωρίζω στο συγκεκριμένο σύστημα είναι το μοναδικό που δεν κόβεις καλώδια
8.και εφόσον εσύ μας λες ότι κάηκες γιατί ήθελες να κάψεις και την γυναίκα σου μήπως κάτι δεν μας λες και μας το κρύβεις γιατί όσο είδα στο forum μόνο η δυο σας έχετε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο κύριο.
9.ξερεις τι σημαίνει να έχουμε μικρό διαρροή αερίου πρώτα ανάβει το τσεκ ότι έχεις πλούσιο μίγμα θα ρετάρει η μηχανή ιδίως στο ρελαντί γιατί θα μπουκώνει έως που θα σβήνει και είναι πολύ ποιο εύκολο να βρεις ποιο μπεκ είναι χαλασμένο με την διαρροή που θα έχει από το να μην έχει το πηνίο του μπεκ τα σωστά ομ στις ανάλογες στροφές εκεί θα έκανα πάσο
Απλώς κάνω μια παρένθεση στο όλο ζήτημα που διάβασα στο forum και έπεσα πάνω στην ανακοίνωση αυτής και είδα ότι μόνο τα συγκεκριμένα άτομα matheos & Hlektra είχαν πρόβλημα
Μήπως αποσκοπεί σε κάποιο διασυρμό αυτού
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
Ο χρήστης vasilis351 έγραψε:
Θα ήθελα να προσθέσω κάποια ερωτήματα που έχω από κάποια ανακοίνωση στο forum, του κυρίου matheos και τις κυρίας Hlektras
1.οταν πήγες στο κατάστημα του κυρίου Μπιρμπου και μας λες δεν σου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά γιατί άφησες το αυτοκίνητο σου να το κάνει
2.σε ποιο συνεργείο είτε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία είτε στο εξωτερικό αλλά και από την ελληνική νομοθεσία επιτρέπεται ο πελάτης να κυκλοφορεί μέσα στον χώρο εργασίας
3.καπου έγραψες ότι δεν σου έκανε την εγκατάσταση ο κύριος Μπιρμπος Χρ. αλλά ένας από τους γιούς του .ας αναφέρουμε ένα τυχαίο όνομα εφόσον μίλησε και η κυρία Hlektra γι αυτό προς θεού είναι τυχαίο δεν έχω κάτι αλλά και ούτε γνωρίζω τον κύριο (Πατσεα) όταν πας το αυτοκίνητο σου για κάποια επισκευή εκεί ασχολείται μόνο ο ίδιος με τα πάντα και η υπάλληλοι κάθονται και δίνουν εντολές διαβάζουν εφημερίδα και πίνουν καφεδάκι η τους αναθέτει κάποια εργασία και στην σημερων ημέρα είναι όλες σοβαρές η εργασίες πάνω στο αυτοκίνητο γιατί τα άτομα αυτά η υπάλληλη πρέπει να βγάλουν τα έξοδα του πχ.μισθο ικα κτλ.
4.γραφεις ότι είχαν τοποθετήσει τον ρελε του συστήματος μόνο για μόστρα και ρωτώ πως δούλευε η όλοι εγκατάσταση μήπως το σύνδεσες εσύ μετά?
5.αφου είδες τσαπατσουλιές όπως μας λες πάνω στη εγκατάσταση γιατί παρέλαβες το αυτοκίνητο
6.που ξέρεις εσύ το ποια νούμερα μπεκ πόσα είναι αυτά ποια η διαδικασία επιλογής τους ποια η διαδικασία επιλογής καλυμπρατορων κτλ.και λες ότι σου έβαλε λάθος μπεκ
7.απο τα λύγα που γνωρίζω στο συγκεκριμένο σύστημα είναι το μοναδικό που δεν κόβεις καλώδια
8.και εφόσον εσύ μας λες ότι κάηκες γιατί ήθελες να κάψεις και την γυναίκα σου μήπως κάτι δεν μας λες και μας το κρύβεις γιατί όσο είδα στο forum μόνο η δυο σας έχετε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο κύριο.
9.ξερεις τι σημαίνει να έχουμε μικρό διαρροή αερίου πρώτα ανάβει το τσεκ ότι έχεις πλούσιο μίγμα θα ρετάρει η μηχανή ιδίως στο ρελαντί γιατί θα μπουκώνει έως που θα σβήνει και είναι πολύ ποιο εύκολο να βρεις ποιο μπεκ είναι χαλασμένο με την διαρροή που θα έχει από το να μην έχει το πηνίο του μπεκ τα σωστά ομ στις ανάλογες στροφές εκεί θα έκανα πάσο
Απλώς κάνω μια παρένθεση στο όλο ζήτημα που διάβασα στο forum και έπεσα πάνω στην ανακοίνωση αυτής και είδα ότι μόνο τα συγκεκριμένα άτομα matheos & Hlektra είχαν πρόβλημα
Μήπως αποσκοπεί σε κάποιο διασυρμό αυτού
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΕσυ τι εισαι ο δικηγορος του Μπιρπου?Αμα θελει το FANTASMATAKI να πει καποια πραγματα ασ τα πει .Εμεις ολοι αυτον περιμενουμε.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το μοτερ τραβαει κανονικα χωρις προβλημα και ξερω οτι στη ρυθμιση ο μαστορας στο laptop σεταρε κατανάλωση σε πορεια περιπου ιδια με της βενζίνης. Ξερει κανεις αν αυτό ειναι σωστο;Για τους ρεκτιφιατζήδες που θα ανέβουν οι δουλειές τους με τους μάστορες που μπλέκετε, ναι, μιά χαρά σωστό είναι...
Αν ο μάστορας έκανε όντως τόσο φτωχή ρύθμιση, έχεις μιά πολύ αργή καύση μέσα στον θάλαμο, που συνεχίζεται ακόμη και κατά το άνοιγμα των βαλβίδων εξαγωγής και σου έχει φάει τις τσιμούχες...
Αν καιει 1 λιτρο στα 8000χλμ τωρα,,,μετα απο 50000χλμ δεν θα χρειαζεται να αλαζεις λαδια ,γιατι μονο θα συμπληρωνεις.
-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
2.σε ποιο συνεργείο είτε κτλ,κτλ........Εσυ τι εισαι ο δικηγορος του Μπιρπου?Αμα θελει το FANTASMATAKI να πει καποια πραγματα ασ τα πει .Εμεις ολοι αυτον περιμενουμε.
Με μια καταχωρηση στο φορουμ που εχει ο vasilis351 οχι ο δικηγορος του Μπιρμπου,μαλλον ο ιδιος ο Μπιρμπος ειναι
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Παιδιά καλημέρα και καλή ΑνάστασηΣήμερα πήρα το αμάξι μου (Hyundai i30 1.4) μετά την εγκατάσταση του OMVL κιτ υγραεριοκίνησης. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν και πολύ καλα. Το πήρα σήμερα μεσημέρι, πήγα το πέρασα ΚΤΕΟ αλλά από την πρώτη στιγμή κάνει κάποια έντονα ρεταρίσματα - μπουκώματα. Συνήθως το κάνει όταν έχει γυρίσει πρόσφατα από βενζίνη σε υγραέριο. Επίσης όταν επίσης γυρνάει από βενζίνη σε αέριο κάνει ένα ελαφρύ κλώτσιμα. Το αποκορύφωμα? Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα. Διαγνωση? Random Cylinder Misfire-Cylinder Misfire 1, Cylinder Misfire 2. Επίσης να αναφέρω μήπως βοηθήσει ότι από την στιγμή που άνοιξε το λαμπάκι μετά λειτουργούσε μια χαρά για πολλά χιλιόμετρα.
Όχι τίποτα άλλο είναι κλειστός σήμερα, τρίτη-τετάρτη δουλεύω άρα πάμε για την ερχόμενη πέμπτη για να του το πάω να το δει.
Επιπρόσθετα η επιλογή μου να γυρνάει στις 4500 σαλ σε βενζίνη ΔΕΝ αποδίδεικαθώς κομπιάζει στιγμιαία και μετά μόλις πάλι γυρίσει σε αέριο έχει τα ρεταρίσματα (του το ζήτησα από μόνος μου αφού το software του εγκεφάλου το υποστηρίζει για προστασία του κινητήρα) .
Να τονίσω ότι στην 1η βόλτα που έκαναν για το setαρισμα έβγαλαν το συμπέρασμα πως έφτεγαν τα ολοκαίνουργια μπουζί ιριδίου που είχα βάλει το περασμένο Σάββατο και με έβαλαν να αγοράσω τα απλά που βάζει η Hyundai.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο και δοκιμές το πρόβλημα παρουσιάζετε αμέσως μόλις γυρνάει από βενζίνη σε αέριο. Τότε αρχίζει τρελά ρεταρίσματα (όχι πάντα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και τρέμει όλο το αμάξι) προφανώς γιατί δεν τροφοδοτείται σωστά με αέριο. Το λαμπάκι κινητήρα αναβοσβήνει και είτε επανέρχεται μόνο του μετά από λίγο είτε το γυρνάω σε βενζίνη και λειτουργεί κανονικά και το λαμπάκι κινητήρα που αναβοσβήνει σβήνει εντελώς. Όταν ξεπεράσει αυτήν την δυσκολία τότε λειτουργεί με αέριο κανονικά
Οι επαγγελματίες του χώρου μήπως έχουν ιδέα τι μπορεί να είναι?
-
Είμαι από επαρχεία δεν είμαι κανένας δικηγόρος του κυρίου Μπιρμπου έχω λίγες μέρες που μπαίνω στο forum αυτό απλώς έθεσα κάποια ερωτήματα στον φίλο μας γιατί υπήρχαν κάποια θέματα αδιευκρίνιστα και έθεσα την άποψη μου καλός η κακός τα στοιχεία μου είναι κατοχυρωμένα στην εγράφη μου δεν έβρισα δεν κατηγόρησα δεν αποσκοπώ σε κάτι απλός έβαλα ερωτήσεις γιατί μετά από 2 χρόνια σχεδόν ο φίλος θυμήθηκε να μας ενημερώσει για τα προβλήματα του.
Τυχαίο γεγονός δεν νομίζω -
Ο χρήστης vasilis351 έγραψε:
Είμαι από επαρχεία δεν είμαι κανένας δικηγόρος του κυρίου Μπιρμπου έχω λίγες μέρες που μπαίνω στο forum αυτό απλώς έθεσα κάποια ερωτήματα στον φίλο μας γιατί υπήρχαν κάποια θέματα αδιευκρίνιστα και έθεσα την άποψη μου καλός η κακός τα στοιχεία μου είναι κατοχυρωμένα στην εγράφη μου δεν έβρισα δεν κατηγόρησα δεν αποσκοπώ σε κάτι απλός έβαλα ερωτήσεις γιατί μετά από 2 χρόνια σχεδόν ο φίλος θυμήθηκε να μας ενημερώσει για τα προβλήματα του.
Τυχαίο γεγονός δεν νομίζωΔεν ειπε κανενας οτι εβρισες ή κατηγορησες.Αλλα οταν το πρωτο πραμα που αναφερεις/σχολιαζεις/υποστηριζεις,μολις εκανες εγγραφη,ειναι η αδικη επιθεση(οπως φαινεται οτι θεωρεις)που δεχεται απο τον δυσσαρεστημενο πελατη του ο εν λογω τοποθετης,ε,τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμμυδια.
Και,οπως ειπε και παραπανω καποιος αλλος συμφορουμιτης,ας απαντησει ο ιδιος ο θιγομενος και οχι οι υπολοιποι. -
Διαβάζω εδώ ότι κάποιοι λένε έβαλα ένα σύστημα τάδε και μόλις το πήρα διαπίστωσα ότι παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα .
Όχι όμως μετά από σχεδόν 2 χρόνια να του έρθει η ιδέα να μας πει τα προβλήματα που όπως κατάλαβα ήταν τις πρώτης στιγμής τα περισσότερα τι έκανε τους προηγούμενους μήνες ,όλα έγιναν εκ τον υστέρων και γι αυτό είπα την γνώμη μου φίλε μου -
παιδια εχω ενα θεμα μικρο και χρειαζομαι λιγο την γνωμη σας vialle υγρου ψεκασμου..1,6 16V peugeot 307.ειμαι ευχαριστημενος απο το συστημα,ομως παρατηρω το εξης:οταν ξεκιναω με πρωτη και πατωντας το γκαζι νιωθω το αρπαγμα του αυτοκινητου-επιταχυνση ελαφρος μειωμενη σε σχεση οταν δουλευει με βενζινη(στροφες απο 900 εως 3500).(λιγοτερο νευρικο).υποθετω οτι ειναι απο το ειδος του καυσιμου ή μηπως ειναι θεμα ρυθμισης δηλ. στις χαμηλες στροφες να πεταει περισσοτερο καυσιμο στον θαλαμο καυσης.ο τεχνικος ειπε οτι ρυθμιστηκε πανω στον χαρτη της βενζινης.μηπως χρειαζονται καποιες μεταβολες στην ρυθμιση?
-
Καλημερα στα παιδια του φορουμ, φιλε δεν ξερω εαν εισαι δικηγορος καποιου απλα με το που γραφεσαι κανεις κριτικη σε καποιους που ειχαν προβληματα , υπερ του εγκαταστατη. Ελα στην θεση των υπολοιπων να δεις πως 'χτυπαει' το ολο θεμα , και κατα δευτερον ειδικα σημερινη μερα που ειναι . Καλη Ανασταση σε ολους .
-
Εχει ακουσει κανενας κατι για εχτρα φορολογιση των αυτοκινητων που εχουν περασει δηλωμενα υγραεριο?
(το εχω ακουσει ως ραδιο αρβυλα) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστρο- Αντωνη
Εξηγησε τι εννοεις με την 'αφησα της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ'... (ναι αυτη με το πρασινο φοντο εννοω κι εγω... ) κι οτι δεν μιλας για διαφημιστική αφησα της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ως εταιρεία αλλα για το BLOCK EXEMPTION...( αντιθετα με εσενα εγω παω για καφε ... αλλα σε συνεργεια ..το χουϊ βλεπεις...)
Με έκανες και γέλασα. Εκεί τον πίνω και εγώ!!.
Νομίζω ότι με απλά λόγια ενημερώνει απόλυτα, για το τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Καλύπτουν το νομοθετικό κενό στην χώρα, ενημερώνοντας.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ -
Ο χρήστης athanapo307 έγραψε:
παιδια εχω ενα θεμα μικρο και χρειαζομαι λιγο την γνωμη σας vialle υγρου ψεκασμου..1,6 16V peugeot 307.ειμαι ευχαριστημενος απο το συστημα,ομως παρατηρω το εξης:οταν ξεκιναω με πρωτη και πατωντας το γκαζι νιωθω το αρπαγμα του αυτοκινητου-επιταχυνση ελαφρος μειωμενη σε σχεση οταν δουλευει με βενζινη(στροφες απο 900 εως 3500).(λιγοτερο νευρικο).υποθετω οτι ειναι απο το ειδος του καυσιμου ή μηπως ειναι θεμα ρυθμισης δηλ. στις χαμηλες στροφες να πεταει περισσοτερο καυσιμο στον θαλαμο καυσης.ο τεχνικος ειπε οτι ρυθμιστηκε πανω στον χαρτη της βενζινης.μηπως χρειαζονται καποιες μεταβολες στην ρυθμιση?Και το δικο μου τα ιδια κανει
-
KΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
-
Καλέ μου φιλέ Γιώργο από την όμορφη Κατερίνη, σε ένα κήπο, όπως είναι η ενότητα μας, υπάρχουν δέντρα βαθιά ριζωμένα, φρούτα και πολύχρωμα πούλια με γαμψό ράμφος!!!... όλα χρειάζονται…..
Μα επειδή μου αρέσει διαβάζοντας, να ψάχνω όλες της παραμέτρους…..
«2.σε ποιο συνεργείο είτε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία είτε στο εξωτερικό αλλά και από την ελληνική νομοθεσία επιτρέπεται ο πελάτης να κυκλοφορεί μέσα στον χώρο εργασίας»
Και σίγουρα όχι να κυκλοφορεί, μα το να ρωτήσει κάτι δεν απαγορεύετε από κανέναν, όπως και το να ρωτήσει γιατί του κάνουν αυτό, δεν απαγορεύεται από κανέναν. Προσωπικά το σαλόνι μου το έχω κοντά στους χώρους εργασίας. Θέλω οι πελάτες, να βλέπουν συγκρίνοντας τον τρόπο που δουλεύουμε. Ορισμένοι σου σπάνε τα ουμπαλα, τους στέλνω στο σαλόνι!!.
«1.οταν πήγες στο κατάστημα του κυρίου Μπιρμπου και μας λες δεν σου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά γιατί άφησες το αυτοκίνητο σου να το κάνει»
Εδώ έχει δίκιο…
«όταν πας το αυτοκίνητο σου για κάποια επισκευή εκεί ασχολείται μόνο ο ίδιος με τα πάντα»
Κάτι περισσότερο γνωρίζει…. Που δεν μας λέει… τυχαία η γνώση του περί αυτού?, δεν πιστεύω…
«4.γραφεις ότι είχαν τοποθετήσει τον ρελε του συστήματος μόνο για μόστρα και ρωτώ πως δούλευε η όλοι εγκατάσταση μήπως το σύνδεσες εσύ μετά?»
Εδώ θα του απαντούσα, ότι οι εγκαταστάσεις, συνδέονται και κατ ευθείαν στον διακόπτη, χωρίς μεσολάβηση ρελε για ευκολία, και με την πάροδο του χρόνου, κάνουν μπουργανα το διακόπτη. Ένας αυτόματος ‘βαστοργανας’!.
«5.αφου είδες τσαπατσουλιές όπως μας λες πάνω στη εγκατάσταση γιατί παρέλαβες το αυτοκίνητο»
Γιατί όταν διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά, δεν ήθελε να αφήσει την περιουσία του άλλο εκεί. Το λάθος του ήταν ότι δεν φωτογράφισε της οποίες κατά την γνώμη του κακοτεχνίες, και δεν πήγε πάραυτα σε ένα ΙΚΤΕΟ, για περεταίρω επίσημη έκθεση, για να αξιώσει την όποια φθορά έπαθε.
«6.που ξέρεις εσύ το ποια νούμερα μπεκ πόσα είναι αυτά ποια η διαδικασία επιλογής τους ποια η διαδικασία επιλογής καλυμπρατορων κτλ.και λες ότι σου έβαλε λάθος μπεκ»
Εκ του αποτελέσματος φιλέ μου. Είχε δυσλειτουργίες, και ψάχτηκε. Μα έβαλε το δικό του χέρι, έπαιξε και έχασε. Δεν ήξερε δεν ρώταγε?.
«6.που ξέρεις εσύ το ποια νούμερα μπεκ πόσα είναι αυτά ποια η διαδικασία επιλογής τους ποια η διαδικασία επιλογής καλυμπρατορων κτλ.και λες ότι σου έβαλε λάθος μπεκ»
Από τα πολλά που σε ενημέρωσαν δεν είναι το μονό….
«8.και εφόσον εσύ μας λες ότι κάηκες γιατί ήθελες να κάψεις και την γυναίκα σου μήπως κάτι δεν μας λες και μας το κρύβεις γιατί όσο είδα στο forum μόνο η δυο σας έχετε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο κύριο.»
Εεεεεμου ντε, έχεις δίκιο. Πολύ αποτίνονται σε εμένα, με προσωπικά mail και δεν θέλουν να τα παραθέσουν εδώ μέσα. Εγώ τους κακίζω γράφοντας τους. Μα δεν τους υποχρεώνω κιόλας. Κατά συνέπια μην ορκίζεσαι. Διάβασες όλη την ενότητα και διαπίστωσες του λόγου σου το αληθές?........
«9.ξερεις τι σημαίνει να έχουμε μικρό διαρροή αερίου πρώτα ανάβει το τσεκ ότι έχεις πλούσιο μίγμα θα ρετάρει η μηχανή ιδίως στο ρελαντί γιατί θα μπουκώνει έως που θα σβήνει και είναι πολύ ποιο εύκολο να βρεις ποιο μπεκ είναι χαλασμένο με την διαρροή που θα έχει από το να μην έχει το πηνίο του μπεκ τα σωστά ομ στις ανάλογες στροφές εκεί θα έκανα πάσο»
Λαθος σε ενημέρωσαν, με μικρή διαρροή δεν ανάβει το τσεκ. Με μεγαλύτερη μπουκώνει. Μάλιστα όταν είναι σε ένα μπεκ, το καταλαβαίνεις στο ρελαντί διότι δουλεύει όχι στρωτά. Όταν είναι το 1/10 πχ, της παροχής, δεν το παίρνεις χαμπάρι. Μόνον εάν έχεις κάνει της τρύπες για την πυρομέτρηση, και μετρώντας όλες της επί μέρους εξαγωγές, με αναλυτή η πυρόμετρο το βρίσκεις. Εμένα μου είπε ότι τα μπεκ, ήταν στραβά τοποθετημένα, και ένα πλαστικό είχε ρήγμα. Δεν έχω ιδία γνώμη, δεν το είδα. Μα αρνιέται να του δώσει ανταλλακτικό, αρνούμενος να ‘υποστηρίξει’ με ανταλλακτικά. Το κιτ, δεν είναι φιξ, άρα ο διαθέτων πρέπει να υποστηρίζει της επί πλέον ζημίες που μπορούν να συμβούν, με spare ανταλλακτικά. Αλλιώς είναι παράνομο αφ ενός, και εκδικητικό κατά δεύτερο.
Μα με απειλές και παπαγάλους δεν λύνετε το πρόβλημα. Ζητάς συγγνώμη για της απειλές, ανθρώπινο, και εξηγείς. ΠΡΟΣΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΕ. Ενημερώνεις, και όσοι πιστοί προσέλθετε….
Έτσι βελτιώνεις το prestige σου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, έχασα τον επιτάφιο. Τι πωρωμένος είμαι!!!!.......
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!