-
Γεία σας εχω διαβασει πολλες σελιδες απο αυτό το ποστ και επειδη προκειτε να βάλω σε μια εβδομάδα γκάζι στο αμάξι μου θελω να μου δώσετε μια τελευτέα συμβουλή για το που να παω και την να ζυτήσω. Πιο πολυ με νοιάζει η ποιότιτα.
Έχω ενα mercedes C180 kompressor sportscoupe 1.8l 2005 και μένω θεσσαλονίκη.
ευχαριστώ πολυ -
Vialle στην Ford Stathis στη Χαραυγή ή Icom jtg στη Derveni Gas.
Αυτά από συστήματα υγρού ψεκασμού. Διαφορετικά προτίμησε Prins. -
Για να μην ψάχνεσαι, στο link http://www.ibadesign.info/stoweb/ στο PDF
http://www.ibadesign.info/LPG/LPG SYSTEMS INFO.pdf υπάρχουν πληροφορίες και απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να λύσεις τις απορίες σου πριν μιλήσεις με εγκαταστάτη LPG.Αναλυτικά υπάρχουν οι απαντήσεις στα :
Xρησιμότητα λίπανσης των βαλβίδων, Ναι ή Οχι,; Πληροφορίες από την Jaguar για πρόληψη.
Το Υγραέριο κάνει ξερή καύση; Άποψη εγκαταστάτη LPG επί του θέματος.
Το αυτοκίνητό μου έχει ανθεκτικές βαλβίδες για χρήση με LPG;
Black List αυτοκινήτων που με LPG παρουσιάζουν Valve Seat Recession σε λιγότερο από 100000
Km. από την PrinsΕίναι ασφαλές το AUTO-GAS; Crash test της ADAC
Κι αν πάρει φωτιά; Δείτε το test και τη διαφορά εγκεκριμένης από αυτοσχέδια εγκατάσταση.
Πώς λειτουργεί ο LPG υγρός ψεκασμός; Σχέδιο λειτουργίας συστήματος υγρού ψεκασμού απ'
Υπάρχουν εργοστασιακά μοντέλα αυτοκινήτων LPG;Ποιές εταιρείες τα κατασκευάζουν, σε ποιές χώρες τα διαθέτουν, ποιά Lpg κιτ χρησιμοποιούν
Τι είναι το πρόσθετο TUNAP για LPG κινητήρες;Δείτε την παρουσίαση συστήματος LPG από εγκαταστάτη πριν
αρχίσετε τα τηλέφωνα και τα ραντεβού μαζί τους. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
... και 0,61€ με βελτιωτικά μόνο από την Petrol.
Δεν θυμάμαι αν σε έχουμε ξαναρωτήσει, αλλά πες μας αν τυχόν έχεις δει κάποια διαφορά στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει υγραέριο με βελτιωτικά...
Είχα γράψει σχόλια και με λίγα λόγια είναι σα να βάζω βενζίνη με βελτιωτικά.
-
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν σε έχουμε ξαναρωτήσει, αλλά πες μας αν τυχόν έχεις δει κάποια διαφορά στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει υγραέριο με βελτιωτικά...
Βελτιωτικά ως λίπανση ή για απόδοση ?
-
Φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεο μέλος και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο στο ford focus μου 1.6 έτος κατασκευής 2001 κινητηρας ZETEC. Aκρη δε βρίσκω... Ξέρει κανείς κάτι για το σύστημα GFI -SGI, Ολανδικό 4ης γενιάς που το αντιπροσωπεύει η ygraeriokinisi.gr; Εχει, κατα τον αντιπρόσωπο, εγκέφαλο που αυτοπρογραμματίζεται, παίρνοντας τα στοιχεια του εγκεφαλου του αυτοκινήτου και δεν επεμβαινει στη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Επισης τα μπεκ ειναι ανεξάρτητα και τοποθετούνται κατ'ευθείαν σε κάθε σωλήνα της πολλαπλής, χωρις να μεσολαβεί σωληνάκι μεταξύ μπεκ και πολλαπλής. Λαδιέρα δε μου συστήνουν, γιατι πιθανόν να βλάψει τον καταλύτη,λένε, ενώ δε χρειάζεται. Κόστος 1600 Ευρω.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Βελτιωτικά ως λίπανση ή για απόδοση ?
Δε γνωρίζω τι βάζουν μέσα αλλά εγώ καταλαβαίνω καλύτερη λειτουργία, επίδοση, χαμηλότερο ήχο μηχανής, ό,τι περίπου κάνει με τη βενζίνη των 100 οκτανίων. Μου το έχουν πει με ενθουσιασμό και κάποιοι Βούλγαροι οι οποίοι έχουν μεγάλες μηχανές ή τούρμπο όπως το δικό μου.
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
καλησπερα να ρωτησω αν εχει παρατηρησει κανενας οταν κινησε με βενζινη πατας το κουμπι για να το γυρισεις σε υγραεριο αναβοσβηνει το σημα και την στιγμη που σταματει να αναβοσβηνει το αυτοκινητο κανει ενα ελαχιστο κλωτημα? πολυ μικρο? και ιδιαιτερα μπορεις να το καταλαβεις αν εισαι με λιγα χιλιομετρα και κρυος!ειναι φυσιολογικο?Σε μενα που εχω BRC δεν παρατηρω απολυτως τιποτα κατα την εναλλαγη.Μονο απο το λαμπακι που αναβει κοκκινο η πρασινο
καταλαβαινω τι ειδους καυσιμο χρησιμοποιει.
Ισως παιζει ρολο η μαρκα που εχεις βαλει γι'αυτο καλυτερα πες τι εχεις και ρωτησε και αλλους που εχουν την ιδια να δεις αν παρατηρουν/εχουν την ιδια λειτουργια. Μπορει να ειναι και φυσιολογικο. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Σε μενα που εχω BRC δεν παρατηρω απολυτως τιποτα κατα την εναλλαγη.Μονο απο το λαμπακι που αναβει κοκκινο η πρασινο
Ισως παιζει ρολο η μαρκα που εχεις βαλει γι'αυτο καλυτερα πες τι εχεις και ρωτησε και αλλους που εχουν την ιδια να δεις αν παρατηρουν/εχουν την ιδια λειτουργια. Μπορει να ειναι και φυσιολογικο.Σε τι αυτοκίνητο έχεις το BRC, πόσο καιρο και πόσο ευχαριστημένος είσαι; Και αν μπορεις, εγκαταστάτη και κόστος να έλεγες.
-
Ο χρήστης bablan έγραψε:
Φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεο μέλος και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο στο ford focus μου 1.6 έτος κατασκευής 2001 κινητηρας ZETEC. Aκρη δε βρίσκω... Ξέρει κανείς κάτι για το σύστημα GFI -SGI, Ολανδικό 4ης γενιάς που το αντιπροσωπεύει η ygraeriokinisi.gr; Εχει, κατα τον αντιπρόσωπο, εγκέφαλο που αυτοπρογραμματίζεται, παίρνοντας τα στοιχεια του εγκεφαλου του αυτοκινήτου και δεν επεμβαινει στη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Επισης τα μπεκ ειναι ανεξάρτητα και τοποθετούνται κατ'ευθείαν σε κάθε σωλήνα της πολλαπλής, χωρις να μεσολαβεί σωληνάκι μεταξύ μπεκ και πολλαπλής. Λαδιέρα δε μου συστήνουν, γιατι πιθανόν να βλάψει τον καταλύτη,λένε, ενώ δε χρειάζεται. Κόστος 1600 Ευρω.Καμιά γνώμη, παιδιά;
-
Ο χρήστης bablan έγραψε:
Σε μενα που εχω BRC δεν παρατηρω απολυτως τιποτα κατα την εναλλαγη.Μονο απο το λαμπακι που αναβει κοκκινο η πρασινο
Ισως παιζει ρολο η μαρκα που εχεις βαλει γι'αυτο καλυτερα πες τι εχεις και ρωτησε και αλλους που εχουν την ιδια να δεις αν παρατηρουν/εχουν την ιδια λειτουργια. Μπορει να ειναι και φυσιολογικο.Σε τι αυτοκίνητο έχεις το BRC, πόσο καιρο και πόσο ευχαριστημένος είσαι; Και αν μπορεις, εγκαταστάτη και κόστος να έλεγες.
Santa Fe 2.7 αυτοματο, σχεδον 2 μηνες, απολυτα ευχαριστημενος.
Μου στοιχισε 1540 ευρω με ολα μεσα και με τα χαρτια του ΚΤΕΟ/παραβολα/τρεξιματα κλπ.
Μενει να περασω απο Χολαργο να παραλαβω την καινουργια αδεια που ειναι ετοιμη και δεν εχω βρει χρονο.
Το εβαλα στην Νικαια 210 4256663 Φανης -
Ο χρήστης bablan έγραψε:
Φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεο μέλος και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο στο ford focus μου 1.6 έτος κατασκευής 2001 κινητηρας ZETEC. Aκρη δε βρίσκω... Ξέρει κανείς κάτι για το σύστημα GFI -SGI, Ολανδικό 4ης γενιάς που το αντιπροσωπεύει η ygraeriokinisi.gr; Εχει, κατα τον αντιπρόσωπο, εγκέφαλο που αυτοπρογραμματίζεται, παίρνοντας τα στοιχεια του εγκεφαλου του αυτοκινήτου και δεν επεμβαινει στη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Επισης τα μπεκ ειναι ανεξάρτητα και τοποθετούνται κατ'ευθείαν σε κάθε σωλήνα της πολλαπλής, χωρις να μεσολαβεί σωληνάκι μεταξύ μπεκ και πολλαπλής. Λαδιέρα δε μου συστήνουν, γιατι πιθανόν να βλάψει τον καταλύτη,λένε, ενώ δε χρειάζεται. Κόστος 1600 Ευρω.πολλά λεφτά σου είπε. με απόδειξη είναι αυτό το ποσό?
αλλού στην αθήνα βάζουν με 1300 ευρώ με τη λαδιέρα μαζί (κ το κτεο) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεο μέλος και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο στο ford focus μου 1.6 έτος κατασκευής 2001 κινητηρας ZETEC. Aκρη δε βρίσκω...
πολλά λεφτά σου είπε. με απόδειξη είναι αυτό το ποσό?
αλλού στην αθήνα βάζουν με 1300 ευρώ με τη λαδιέρα μαζί (κ το κτεο)[/quote]
Με αποδειξη. Αλλά εσυ μιλας για το ίδιο σύστημα; και αν ναι, που; Ελεγα μήπως είναι καλύτερο απο άλλα.
-
Ο χρήστης bablan έγραψε:
Φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεο μέλος και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο στο ford focus μου 1.6 έτος κατασκευής 2001 κινητηρας ZETEC. Aκρη δε βρίσκω...
πολλά λεφτά σου είπε. με απόδειξη είναι αυτό το ποσό?
αλλού στην αθήνα βάζουν με 1300 ευρώ με τη λαδιέρα μαζί (κ το κτεο)Με αποδειξη. Αλλά εσυ μιλας για το ίδιο σύστημα; και αν ναι, που; Ελεγα μήπως είναι καλύτερο απο άλλα.[/quote]
εγώ έχω βάλει ac stag.
100% ευχαριστημένος.
ο εγκαταστάτης που λέω κάνει κ άτοκες δόσεις στα 1300, αλλά δεν ξέρω αν είναι με απόδειξη -
καλημερα.χθες εβαλα κιτ υγραεριου ιταλικης προελευσης[τομασετο] σε punto 1300 sporting αυτοματο σειριακο[2003]μοντ.μου εβαλε 60 λιτρα μπουκαλα και πηρε 51 λιτρα 40 ευρω,για να χωρεσει μου σηκωσανε τον πατο περιπου 8 ποντους,το πηγα χθες το πρωι μετα απο ραντεβου και το πηρα το απογευμα και μου το περασανε και κτεο,μου στοιχησε ολα μαζι 1130 ευρω στο ζιακα στην λυκοβρυση,τωρα μενει μετα το πασχα να παρω την καινουργια αδεια απο το υπουργειο.το αμαξι παει μια χαρα αρπαει κανονικα ,και ειμαι ευχαριστημενος,
-
καλημέρα,
το κόστος μιας εγκατάστασης είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων,
η ποιότητα του κιτ και των παρελκόμενων(καλό είναι να είναι της ίδιας εταιρίας και να έρχονται όλα σαν κιτ)
ο εγκαταστάτης να μην είναι υδραυλικός
ο εγκαταστάτης να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τυχών προβλήματα δυσλειτουργίας (έχουμε ακούσει πολλά)
καλό είναι να υπήρχε εκεί και πριν το υγραέριο.
Η επιλογή του που λοιπόν δεν είναι μονό το ΠΟΣΟ’ αλλά και το ΤΙ και ΠΟΥ
ΚΑΙ υποχρεωτικά το τι γίνετε ΜΕΤΑ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ εγγράφως όχι στα λόγια.
Υποχρεωτικά ΚΤΕΟ και πιστεύω ότι έτσι ελαχιστοποιούμε τις αστοχίες(το τέλειο ΔΕΝ υπάρχει όλο και κάτι μπορεί να πάει στραβά Οπότε κάποιος θα πρέπει να το διορθώσει και εδώ έρχεται η σωστή επιλογή του εγκαταστάτη. -
/Σε τι αυτοκίνητο έχεις το BRC, πόσο καιρο και πόσο ευχαριστημένος είσαι; Και αν μπορεις, εγκαταστάτη και κόστος να έλεγες.
/Santa Fe 2.7 αυτοματο, σχεδον 2 μηνες, απολυτα ευχαριστημενος.
Μου στοιχισε 1540 ευρω με ολα μεσα και με τα χαρτια του ΚΤΕΟ/παραβολα/τρεξιματα κλπ.
Μενει να περασω απο Χολαργο να παραλαβω την καινουργια αδεια που ειναι ετοιμη και δεν εχω βρει χρονο.
Το εβαλα στην Νικαια 210 4256663 ΦανηςΕυχαριστώ φίλε. Τηλεφώνησα και ήταν αναλυτικός και ενδιαφέρων. Είναι στα υποψήφια συστήματα το BRC. Νομίζω είναι απο τα καλα της κατηγορίας, απ'οτι βλέπω και εδω μέσα. Ηθελα να πάρω καμιά γνώμη για το GFI- SGI αλλά δε βλέπω να το ξέρει κανείς εδώ...
-
καλησπερα σας!ειμαι απο θεσσαλονικη και σε λιγες μερες κατα πασα πιθανοτητα να βαλω συστημα υγραεριοκινησης.επειδη το thread ειναι πολυ μεγαλο θελω μια γνωμη πριν κανω τοποθετηση του κιτ.να βαλω 4ης γενιας η 5ης γενιας?το αυτοκινητο ειναι 1600cc 102ps.το συστημα lovato εχω ακουσει και το brc μεχρι στιγμης.η επιλογη εχει να κανει φυσικα με γνωμονα την οικονομια.αν προτεινετε καποιον για την τοποθετηση πειτε μου!ευχαριστω πολυ!
-
Επειδή όλοι περνάμε από το στάδιο του ψαξίματος έχω φορτώσει ένα σχετικό άρθρο και αρκετές πληροφορίες, στο link http://www.ibadesign.info/stoweb/ στο PDF
http://www.ibadesign.info/LPG/LPG SYSTEMS INFO.pdf υπάρχουν απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να λύσεις τις απορίες σου πριν μιλήσεις με εγκαταστάτη LPG.Προσωπικά έχω τοποθετήσει στο Megane II 1400 Versus 4ης γενιάς (αντιπροσωπεύεται από την LPG AutoHellas),δεν έχω αντιληφθεί μείωση επιδόσεων ή κατανάλωση πάνω από 10% σε σχέση με τη βενζίνη (4900Km).
-
Σε τι αυτοκίνητο έχεις το BRC, πόσο καιρο και πόσο ευχαριστημένος είσαι; Και αν μπορεις, εγκαταστάτη και κόστος να έλεγες.
Santa Fe 2.7 αυτοματο, σχεδον 2 μηνες, απολυτα ευχαριστημενος.
Το εβαλα στην Νικαια 210 4256663 ΦανηςΕμένα μου είπε οτι υπαρχουν δυο, ας πούμε εκδόσεις, BRC, το ενα με 1100 ευρώ +φπα και το άλλο 1250+ φπα. Λέει οτι διαφέρουν ως προς την κατανάλωση. Το φθηνό έχει καποια αύξηση σε σχέση με τη βενζίνη, το ακριβότερο όχι. Ξέρεις κάτι ως προς αυτό;
Υγραεριοκίνηση!