-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Καλημέρα σας
Το σύστημα το πέρασα τον Αύγουστο του 2008 και ΚΤΕΟ πέρασα τέλος Φεβρουαρίου του 2009 δ.λ.δ 7 μήνες αργότερα.
Εγώ δεν πήρα χαρτιά πιστοποίησης γιατί ανέλαβε ο ίδιος να μου το περάσει ΚΤΕΟ.Μια και το jtg απ' ότι φαίνεται από τον Αριθμό Πρωτοκόλου (63282/4346/08) πιστοποιήθηκε μέσα στο 2008, ίσως αξίζει να ψάξεις στο Υπουργείο Μεταφορών την ακριβή ημερομηνία που έγινε αυτή, ώστε να δεις αν σου έκανε εγκατάσταση ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του Υπουργείου (που κάποιες φορές παίρνει μήνες για διάφορους λόγους).
Το σίγουρο πάντως είναι οτι υπήρχε πιστοποίηση στην Ιταλία το 2008, γιατί είχαν γίνει ήδη πολλές εγκαταστάσεις κι έχουν καταγραφεί στο forum του omniauto.it πολλά παράπονα...Kαλησπέρα σας,
Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με αύτο το θέμα και για να είμαι ειλικρινής ούτε καν με ενδιαφέρει να το ψάξω.Ο λόγος που έκανα την εγγραφή μου σε αυτό το φόρουμ είναι η απαράδεκτη και άδικη συμπεριφορά του 'κυρίου'Μπίρμπου.
Πιστεύω πως αντί να ασχολείται με απειλές θα ήταν καλύτερο να ζητήσει μια μεγάλη ' ΣΥΓΝΩΜΗ' όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας.
Από την άλλη εάν εσάς σας ενδιαφέρει τόσο πολύ και έχετε κάποιο όφελος μπορείτε να το ψάξετε.Εμένα μου είναι παντελώς αδιάφορο. -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Καλημέρα σας
Το σύστημα το πέρασα τον Αύγουστο του 2008 και ΚΤΕΟ πέρασα τέλος Φεβρουαρίου του 2009 δ.λ.δ 7 μήνες αργότερα.
Εγώ δεν πήρα χαρτιά πιστοποίησης γιατί ανέλαβε ο ίδιος να μου το περάσει ΚΤΕΟ.[/quote]Χμμμμμμ Κάτι δεν παει καλά με την υγρεριο κίνηση όταν ο εγκαταστατης το περνά ο ίδιος ΚΤΕΟ ή σας λέει θα το περάσω εγώ κάποιο ΛΑΚΟ έχει η φαβα και πέφτει το γνωστό fa-ke-la-ki που λέει η γαμ....νη τροικα.[/quote]
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτή η τρόικα θα μας αποτελειώσει σαν χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αν έχεις πρόχειρο κάποιο πρόσφατο link που να αναφέρει αύξηση για το υγραέριο (όχι για φυσικό αέριο που είναι κάτι διαφορετικό) ...ευχαρίστως να το διαβάσουμε.
Σήμερα το άκουσα στο ραδιόφωνο γιά τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν ....και με απασχολεί διότι καταναλώνω μέχρι και 10.000 λίτρα το μήνα προπάνιο.
Έχω επισυνάψει παλαιότερα το link για την ευρωπαϊκη οδηγία για την προστατευόμενη τιμή του υγραερίου.
Έλεγε λοιπόν για την Ελλάδα, μόνο για το υγραέριο για χρήση στη βιομηχανία, για προστατευόμενο.
Οπότε θεωρώ σίγουρο την επιβολή φόρου για το lpg αυτοκίνησης.Ο dti μου είχε απαντήσει ότι αν αυτό γίνει, η αύξηση θα είναι πολύ μικρή.
Πιστεύω ότι τι κράτος έπρεπε να βρει ένα τρόπο ταυτόχρονα:
α) να κάνει ελκυστική την τοποθετηση υγραεριου,
β) να τα πάρει αργότερα από τους χρήστες υγραεριου και
γ)να μη χάσει από τη μείωση σε κατανάλωσης βενζίνης (από τους οδηγούς που άλλαξαν καύσιμο).
Πώς το πέτυχε?
Εκτόξευσε την τιμή της βενζίνης.
Τους τελευταίους 6 μήνες που θυμάμαι, η βεζίνη αυξήθηκε 20 λεπτά, ενώ το υγραέριο καθόλου.
Το λογικό σενάριο είναι: επιβολή φόρου στο υγραέριο με τιμή γύρω στο 1€ και βενζίνη 1,80. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ!Πάντως συνεχίζω να απορώ πώς γίνεται τα εργοστασιακά αυτοκίνητα lpg να γράφουν +30% κατανάλωση σε σχέση με τα βενζινοκίνητα (ίδιου κυβισμού και ιπποδύναμης) και οι χρήστες εδώ να λένε για 5-15%. Έχει μαλλιάσει η γλώσα μου, αλλά απάντηση δεν πήρα. Δηλαδή όταν έρθει το εργοστασιακό αυτοκίνητο lpg, εσείς δεν θα το προτιμούσατε? Τουναντίον, θα επιλέγατε να μετατρέψετε το δικό σας σε εξωτερικό συνεργείο, που σας υπόσχετε καλύτερη οικονομία? Όποιος το πιστεύει είναι τουλάχιστον αφελής.
Έτσι λοιπόν με το σενάριο που έγραψα πιο πάνω η διαφορά έρχεται στα 1,80 - (1*1,3)= 1,8 - 1,3 = 0,50 €/λίτρο.
Συμφέρει μόνο:
- Αν κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα και
- Αν είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να τα κάνεις για πολλά χρόνια.
-
Μετά από 45+ χρόνια στο αέριο, και 53 εν γένη στο αυτοκίνητο, μπορώ ευθαρσώς να γράφω την γνώμη μου.
Μόνον η εντελώς τεκμηριωμένες παραθέσεις, μπορούν να αντιταχτούν σε ότι παραθέτω….. μην το παίρνετε εγωιστικά από μέρους μου, μα βαρέθηκα από της μ@λ@κιες που διαβάζω, και που η πηγή τους είναι η αμάθεια και ο υπέρμετρος εγωισμός .
Αμαθείς ξερόλες του κέρατα, αμόρφωτη για τα περί το αυτοκίνητο, εγκαθιστούν χωρίς κρατική διαπίστευση τα συστήματα, και το μόνον που σκέπτονται είναι ο ‘μπεζαχτάς’ τους.
Είναι η βασική αιτία που ανέστειλα της διεργασίες αυτού του ιδους. Δεν είναι δυνατόν να φθείρεσαι, συναγωνιζόμενος με ανθρώπους, που απώτερος σκοπός τους είναι η είσπραξη, και όχι η ορθότητα της εγκατάστασης.
Σήμερα εκπαιδεύονται θεωρητικά 2 ΠΤΙΧΙΟΥΧΗ ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, και δυο ΠΤΙΧΙΟΥΧΟΙ μηχανικοί μου!. Γέρασα αλλά δεν ‘κοτεψα’, και θα τους κάνω τσακάλια πρακτικά…..
Το τι θα κάνω, θα το αναφέρω όταν πρέπει στην ενότητα, και δεν θα ξαναγράψω, διότι θεωρώ ‘ξεφτιλα’ την άγρα πελατών από εδώ μέσα. Είμαι αρκετά ικανός στο marketing , για να χρειάζομαι να ‘γλύψω πελάτες από εδώ μέσα!!!..... πολύ αξίζετε, μα πιστεύω ακράδαντα, ότι ο πελάτης μου πρέπει να με πιστεύει ακράδαντα, και όταν μου αφήνει το αυτοκίνητο να το φτιάξω, να μην καταφεύγει σε ‘λουμιναλ – λαργκακτηλ – στεντον, να στρίβει τετράφυλλα, και να κάνει μυτιές, για να κοιμηθεί το βράδυ!!!!.... οψόμεθα.
Πότε δεν κατηγόρησα συνάδελφο σε πελάτη. Αρχή μου.
Τον έπαιρνα τηλέφωνο μετά και τον έχεζα!.
Πάλες από της εργοστασιακές βελτιώσεις των ‘κιτ’, φέρουν την υπογραφή συναδέλφων σκεπτόμενων του εξωτερικου,καθως και δικαίς μου.
Διαβάζω για επιλογές συστημάτων μετατροπής, που απαξιώνει ο κάθε άσχετος, μελέτες πολλών ετών βιομηχανιών. Όλα είναι καλά , (πράγμα που δεν με συμφέρει να γράφω. Ο νοών νοείτω….) μα σκοντάφτουν στη εφαρμογή, αμόρφωτων, άτεχνων, περιστασιακών, τυχάρπαστων, αρπαχτικών , που καταστρέφουν της όποιες μελέτες και πήρα, συναπεκόμισαν οι διαπιστευμένες βιομηχανίες του ιδους. ‘Βρόμα’ η δουλεία της εγκατάστασης, όχι η μελέτη και η παραγωγή των κιτ από τα εργοστάσια!!!...
‘γκαρίζω’ εδώ και πολύ καιρό, ότι η super, περιείχε λιπαντικό. Η αμόλυβδη πολύ λιγότερο. Και το αέριο, σχεδόν καθόλου. Μα τα γ@μιμενα ελατήρια των πιστονιών, ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ για να μην φθείρονται.
Οι οδηγοί βαλβίδων δε είναι δυνατόν να σέρνονται επάνω στα καλάμια των βαλβίδων στεγνά, από λιπαντικό, για τι καταστρέφονται. Και διαβάζω ‘βούρλα’, να λεν ότι « δεν χρησιμοποιούν « λαδόξιδο η λαδολέμονο»!!!. Είναι βούρλα του κέρατα…..
Σαφώς τα εργοστάσια παραγωγής κιτ, μηλάναι για λαδιέρες η για λιπαντικό μέσο της κάνουλας μέσα στο τανκ. Τα ντόπια ξεφτέρια ‘ φωστήρες της τρισαθλίου θεότητας’, αποφαίνονται τα ‘βλήματα’, ΟΧΙ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΕΙ το λένε?. Απαξιούν την τέχνη, την τεχνική, την δεοντολογία, μιας ορθής εγκατάστασης?. Ρε συνάδελφοι, απαξιώνετε την ορθή μακροπρόθεσμη λειτουργία των κινητήρων του πελάτη σας?. Κατατρώγετε το συνάλλαγμα της χώρας μας, για το κόστος αγοράς και συντήρησης των παραγομένων στο εξωτερικό αυτοκινήτων?. Ενεργείτε σαν υπονομευτές της εθνικής μας οικονομίας. Σαν συνεχιστές του έργου δολιοφθοράς της πατρίδας μας, του ανθρώπου που με τα ‘καμώματα’ του, έκλισε της τρις αυτοκινητοβιομηχανίες στο βόλο.
Σεβαστείτε το γνωμικό «….πενία τέχνες απεργάζεται», και κάντε το σωστό. Μπούμερανγκ των πράξεων μας είναι, το αποτέλεσμα των βλακωδών πράξεων μας. Αυτό ξεφτιλιζόμαστε. Επιτρέπουμε σε άσχετα μα παθόντα ‘τσουτσέκια’, να μας κρίνουν, μα με το δίκιο τους. Την χάσαμε την ‘τσίπα’?. Και αναρτιέμαι την είχαμε ποτέ?..... εεεεε α στο διάολο…… την είχαμε.«από bettytsovi » 14/04/11 20:08
Παρακαλουθώ το συγκεκριμένο forum εδώ και μήνες αλλά τώρα ένιωσα την ανάγκη να γραφτώ για να πώ δυο πράγματα. Είμαι και εγώ χρήστης υγραεριοκίνητου αυτοκίνητου εδώ και ένα χρόνο.
Ο κ. Μπίρμπος θα έπρεπε να ντρέπεται για τις απειλές σε κάποιους που λένε την γνώμη τους. Εδώ μέσα υπάρχουμε για να εκφραζόμαστε ελεύθερα και όχι για να μας φιμωνουνε κάποιοι το στόμα με απείλές και μηνύσεις. Αν οποιοσδήποτε εγκαταστάτης- πρατηριούχος προχωρήσει σε μηνύσεις θα ξεκίνησω κι εγώ μηνύσεις σε όσους πρατηριούχους γεμίζουν μπουκάλες υγραερίου για το σπίτι και να είστε σίγουροι ότι είναι σχεδόν όλοι.»
Κάλε μου φίλε!!!!, καλόστων και ας άργησε….
Εν πρώτης το «…σχεδόν όλοι..» διαγράψετε. Όλοι είναι!!!.
Με ερέθισμα φίλου πρατηριούχου, έβγαλα 17 φωτώ, πειστήρια των λόγων σου το αληθές!!... το λιγότερο που με ενοχλεί, να ψωνίζουν τα φτωχαδάκια φτηνότερο αέριο, για να μαγειρεύουν στα παιδάκια τους φτηνότερα τα τρόφιμα που αγοράζουν από τα ληστρικά super market!!!!....και να τα ζεσταίνουν. Δάκρια μου έρχονται στα μάτια, και ο θυμός μου κτυπάει κόκκινο, όταν βλέπω τέτοια περιστατικά, ατέλειωτης φτώχιας, θανατικής αγωνιάς επιβίωσης, από ορισμένους συμπολίτες μας, που δυστυχώς είναι πολύ. Και όλοι αυτοί «…στηρίζουν το έργο μας, αναδιάρθρωσης του χρέους μας και της πολιτικής μας», « και το 2000 @ρχιδια, θα επέλθει η ανάκαμψη, και ο ρυθμός ανάπτυξης….», θα μας κάνει να τρόμε με Χρύσα κουτάλια….. @λιτες προαγγέλλουν, και μ@λ@λακες το πιστευόμουν…… και βεβαίως οι πρατηριούχοι πωλούν, μα δεν κερδοσκοπούν, μα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των καταδυναστευόμενων πολιτών, από κυβερνήσεις του χάους και της διαφθοράς.Όσο για τον ΜΠΙΡΜΠΟ, δεν είναι εν γένη κακός, όταν ελέγχει την παραγωγή του. Σίγουρα ο μάνατζερ, δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στο προσωπικό του. Και ο καλύτερος κάνει λάθει! Η είσαι master, στο αντικείμενο, η τράβα να βόσκεις πρόβατα. Σίγουρα στο marketing, είναι σκράπας. Ελληνική μ@λ@κια!!!..... Νομίζω?..... μην τον βαράτε, εκ πήρας γνωρίζω, ότι υπάρχουν χειρότεροι.
Σίγουρα θα πάρω προσωπικά mail που θα μου τα ‘χώνουν’. «δεν τους βαρέθηκες»…. «δεν τους σιχάθηκες»… μα στα 65+ χρόνια θα αλλάξω μυαλά?.
«για την Ελλάδα ρε γαμοτο» για τους φτωχούς και αναξιοπαθούντες, έργα μιας ληστρικής διακυβέρνησης.
Ποιος προφασίζεται εδώ μέσα, ότι έκανε την μετατροπή σε αέριο, όντας λεφτάς????.Antonis-team( επιτραπειτω admin !!!!!) service. Κατά συνέπια γνωστός και μη εξαιρετέος.
-
φιλε gregory 1984
αγνοεις μερικα βασικα γεγονοτα και δεδομενα για το lpg και την χρηση του παγκοσμιως
1)ειναι αναγνωρισμενο ως πρασινο καυσιμο απο την παγκοσμια οργανωση προστασιας του περιβαλλοντος απο το φαινομενο του θερμοκηπιου
2) ειναι γι αυτο τον λογο ο φορος του μονο 25% σαν εναλλακτικο καυσιμο φιλικο στο περιβαλλον απο την εε
3) η τιμη του φορου του ειναι φιξαρισμενη ως το 2018 παλι απο την εε
4)ειναι αλματωδης η αυξηση επι τοις εκατο στην χρηση του παγκοσμιως (πανω επι 25%) νουμερο που το καθιστα καυσιμο επομενο μετα την βενζινη
5)στο λονδινο δεν πληρωνουν 5 λιρες την ημερα αυτοκινητα με lpg για να μπουν στο κεντρο του επειδη δεν ρυπαινουν
6)σε λιγο καιρο τα κρατη θα πληρωνουν ρητρες για την μολυσνη του περιβαλλοντος οπως η δεη λογω χρησης αυτοκινητων
7)κανεναν δεν συμφερει η αυξηση της φορολογιας στο lpg, δουλειες θα κοπουν,ανεργια ακομα πιο μεγαλη,λιγοτερα εσοδα για
το κρατος απο τα αναλωσιμα και οχι μονο. ειδαμε τι εγινε με την αυξηση στον φορο της βενζινης, αυτοκινητα παρατημενα, πινακιδες κατατεθειμενες, κλεινουν βενζιναδικα και αλλα πολλα ασχημα για τον κοσμο και το ιδιο το κρατος
η χρηση του lpg ξεκινησε πολλα χρονια (45) πισω με σκοπο την εξοικονομηση χρηματων απο τους χρηστες,δεν ακολουθησε η
αυτοκινητοβιομηχανια παραλληλα,αλλα βλεποντας οτι χανει κερδη απο τους εγκαταστατες τοσα χρονια ξεκιναει τωρα να παρει ακομα ενα μεριδιο της αγορας απο αυτους. τοσα χρονια ηταν αρνητικοι στην χρηση (και ειναι ακομα καποιοι), πως
γινεται ξαφνικα fiat,opel,ford να βαζουν lpg; πιστευει κανεις αφελης οτι εξελειξαν κυλινδροκεφαλη ειδικη για χρηση lpg;
θα χρειαζονταν εκατομμυρια ευρω για αυτην την δουλεια και καιρο για να γινει πραγματικοτητα
9) τωρα γιατι καποιοι δεν εχουν 25% παραπανω καταναλωση να σε ενημερωσω οτι αλλη βενζινη χρησιμοποιεις εσυ και αλλη
ο ιταλος,γερμανος ,αγγλος,γαλλος. στις χωρες αυτες επισημα οι χρηστες δεν βλεπουν 25% παραπανω με lpg γιατι οι κινητηρες τους καινε λιγοτερο απο οτι ο δικος μας λογω καλυτερης ποιοτητας σε βενζινη αρα καλυπτεται η διαφορα στην
αποδοση του lpg. επισης δεν αναφερονται βλαβες σε forum απο χρηση lpg
10) μην θεωρεις τοσο αφελεις αυτους στα υπουργεια ,βλεπουν νεες χρησεις lpg,βλεπουν ευρω απο κτεο που πανε στο κρατος
βλεπουν νεες αιτησεις για εγκαταστατες lpg,βλεπουν νεα γκαζαδικα , θα ειναι αυτοκτονια να πειραξουν τιμη lpg νεκρωνοντας
μια αναπτυσομενη εργασια πολλα υποσχομενη σε μια οικονομια που ειναι ηδη πεθαμενη. -
Όπου υπαρχή ποσότητα χαλάει η ποιότητα !!!! Αυτό είναι νόμος ! Προσωπικά σας τεχνικός μιας και είμαι ηλεκτρονικός, τεχνικός πληροφορικής, και ηλεκτρολόγος, και μεγάλωσα κατά κύριο λόγο σε ξένο κράτος έχω την συνείδηση και το χαρακτήρα ώστε να μην έχω ούτε έναν δυσαρεστημένο πελάτη, προτιμώ να χάσω λεφτά παρά να αφήσω τον άλλον δυσαρεστημένο! Τώρα που έχει ανέβει και άλλο η βενζίνη και τρέχουν όλοι να βάλουν Υγραέριο είναι δυνατόν να υπάρχει ποιότητα ? Εγώ έναν ξέρω εδώ στο βόλο που έχει ποιότητα και είναι συνειδητοποιημένος στην δουλεία του είναι επαγγελματίας ! Δυστυχώς για μένα δεν έχει ICOM.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...και βεβαίως οι πρατηριούχοι πωλούν, μα δεν κερδοσκοπούν, μα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των καταδυναστευόμενων πολιτών, από κυβερνήσεις του χάους και της διαφθοράς.Γνωρίζεις σε τι τιμή πωλούν το υγραέριο και λες συνειδητά οτι δεν κερδοσκοπούν;
Γνωρίζεις οτι το υγραέριο για οικιακή χρήση έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση σε ειδικό φόρο σε σχέση με εκείνο που προορίζεται για υγραεριοκίνηση; Όσες φορές είδα να γεμίζουν άδειες φιάλες από την αντλία με την οποία γεμίζουν και αυτοκίνητα, δεν είδα ποτέ να κόβουν ούτε μια απόδειξη... Και τα κορόιδα πληρώνουν το υγραέριο με αυξημένο κόστος...Δε συζητάμε για τα τεράστια περιθώρια κέρδους που έχουν ανά λίτρο... Το πολύ 0,62 ευρώ τους στοιχίζει το λίτρο με τις τρέχουσες τιμές διυλιστηρίου (με ΟΛΑ τα κόστη και επιβαρύνσεις από φόρους, τέλη, μεταφορικά, κλπ.) και το πουλάνε από 0,77 και πάνω εδώ στην Αθήνα. Δηλαδή κάθε 100 λίτρα κονομάνε 15 ευρώ. Όσα έξοδα λειτουργίας και να έχουν, όσο φόρο και να πληρώνουν για τα κέρδη τους (...αν τα εμφανίζουν), μένει περίπου ένα δεκάρικο στη τσέπη τους για κάθε 100 λίτρα...
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Δυστυχώς για μένα δεν έχει ICOM.Για πες με ποιες άλλες εταιρείες συνεργάζεται ...για να διασταυρώσω κάποιες πληροφορίες που έχω...
-
Μετά από 45+ χρόνια στο αέριο, και 53 εν γένη στο αυτοκίνητο, μπορώ ευθαρσώς να γράφω την γνώμη μου.
Μόνον η εντελώς τεκμηριωμένες παραθέσεις, μπορούν να αντιταχτούν σε ότι παραθέτω….. μην το παίρνετε εγωιστικά από μέρους μου, μα βαρέθηκα από της μ@λ@κιες που διαβάζω, και που η πηγή τους είναι η αμάθεια και ο υπέρμετρος εγωισμός .
Αμαθείς ξερόλες του κέρατα, αμόρφωτη για τα περί το αυτοκίνητο, εγκαθιστούν χωρίς κρατική διαπίστευση τα συστήματα, και το μόνον που σκέπτονται είναι ο ‘μπεζαχτάς’ τους.
Είναι η βασική αιτία που ανέστειλα της διεργασίες αυτού του ιδους. Δεν είναι δυνατόν να φθείρεσαι, συναγωνιζόμενος με ανθρώπους, που απώτερος σκοπός τους είναι η είσπραξη, και όχι η ορθότητα της εγκατάστασης.
Σήμερα εκπαιδεύονται θεωρητικά 2 ΠΤΙΧΙΟΥΧΗ ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, και δυο ΠΤΙΧΙΟΥΧΟΙ μηχανικοί μου!. Γέρασα αλλά δεν ‘κοτεψα’, και θα τους κάνω τσακάλια πρακτικά…..
Το τι θα κάνω, θα το αναφέρω όταν πρέπει στην ενότητα, και δεν θα ξαναγράψω, διότι θεωρώ ‘ξεφτιλα’ την άγρα πελατών από εδώ μέσα. Είμαι αρκετά ικανός στο marketing , για να χρειάζομαι να ‘γλύψω πελάτες από εδώ μέσα!!!..... πολύ αξίζετε, μα πιστεύω ακράδαντα, ότι ο πελάτης μου πρέπει να με πιστεύει ακράδαντα, και όταν μου αφήνει το αυτοκίνητο να το φτιάξω, να μην καταφεύγει σε ‘λουμιναλ – λαργκακτηλ – στεντον, να στρίβει τετράφυλλα, και να κάνει μυτιές, για να κοιμηθεί το βράδυ!!!!.... οψόμεθα.
Πάλες από της εργοστασιακές βελτιώσεις των ‘κιτ’, φέρουν την υπογραφή συναδέλφων σκεπτόμενων του εξωτερικου,καθως και δικαίς μου.
Διαβάζω για επιλογές συστημάτων μετατροπής, που απαξιώνει ο κάθε άσχετος, μελέτες πολλών ετών βιομηχανιών. Όλα είναι καλά , (πράγμα που δεν με συμφέρει να γράφω. Ο νοών νοείτω….) μα σκοντάφτουν στη εφαρμογή, αμόρφωτων, άτεχνων, περιστασιακών, τυχάρπαστων, αρπαχτικών , που καταστρέφουν της όποιες μελέτες και πήρα, συναπεκόμισαν οι διαπιστευμένες βιομηχανίες του ιδους. ‘Βρόμα’ η δουλεία της εγκατάστασης, όχι η μελέτη και η παραγωγή των κιτ από τα εργοστάσια!!!...
‘γκαρίζω’ εδώ και πολύ καιρό, ότι η super, περιείχε λιπαντικό. Η αμόλυβδη πολύ λιγότερο. Και το αέριο, σχεδόν καθόλου. Μα τα γ@μιμενα ελατήρια των πιστονιών, ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ για να μην φθείρονται.
Οι οδηγοί βαλβίδων δε είναι δυνατόν να σέρνονται επάνω στα καλάμια των βαλβίδων στεγνά, από λιπαντικό, για τι καταστρέφονται. Και διαβάζω ‘βούρλα’, να λεν ότι « δεν χρησιμοποιούν « λαδόξιδο η λαδολέμονο»!!!. Είναι βούρλα του κέρατα…..
Σαφώς τα εργοστάσια παραγωγής κιτ, μηλάναι για λαδιέρες η για λιπαντικό μέσο της κάνουλας μέσα στο τανκ. Τα ντόπια ξεφτέρια ‘ φωστήρες της τρισαθλίου θεότητας’, αποφαίνονται τα ‘βλήματα’, ΟΧΙ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΕΙ το λένε?. Απαξιούν την τέχνη, την τεχνική, την δεοντολογία, μιας ορθής εγκατάστασης?. Ρε συνάδελφοι, απαξιώνετε την ορθή μακροπρόθεσμη λειτουργία των κινητήρων του πελάτη σας?. Κατατρώγετε το συνάλλαγμα της χώρας μας, για το κόστος αγοράς και συντήρησης των παραγομένων στο εξωτερικό αυτοκινήτων?. Ενεργείτε σαν υπονομευτές της εθνικής μας οικονομίας. Σαν συνεχιστές του έργου δολιοφθοράς της πατρίδας μας, του ανθρώπου που με τα ‘καμώματα’ του, έκλισε της τρις αυτοκινητοβιομηχανίες στο βόλο.
Σεβαστείτε το γνωμικό «….πενία τέχνες απεργάζεται», και κάντε το σωστό. Μπούμερανγκ των πράξεων μας είναι, το αποτέλεσμα των βλακωδών πράξεων μας. Αυτό ξεφτιλιζόμαστε. Επιτρέπουμε σε άσχετα μα παθόντα ‘τσουτσέκια’, να μας κρίνουν, μα με το δίκιο τους. Την χάσαμε την ‘τσίπα’?. Και αναρτιέμαι την είχαμε ποτέ?..... εεεεε α στο διάολο…… την είχαμε.«από bettytsovi » 14/04/11 20:08
Παρακαλουθώ το συγκεκριμένο forum εδώ και μήνες αλλά τώρα ένιωσα την ανάγκη να γραφτώ για να πώ δυο πράγματα. Είμαι και εγώ χρήστης υγραεριοκίνητου αυτοκίνητου εδώ και ένα χρόνο.
Ο κ. Μπίρμπος θα έπρεπε να ντρέπεται για τις απειλές σε κάποιους που λένε την γνώμη τους. Εδώ μέσα υπάρχουμε για να εκφραζόμαστε ελεύθερα και όχι για να μας φιμωνουνε κάποιοι το στόμα με απείλές και μηνύσεις. Αν οποιοσδήποτε εγκαταστάτης- πρατηριούχος προχωρήσει σε μηνύσεις θα ξεκίνησω κι εγώ μηνύσεις σε όσους πρατηριούχους γεμίζουν μπουκάλες υγραερίου για το σπίτι και να είστε σίγουροι ότι είναι σχεδόν όλοι.»
Με ερέθισμα φίλου πρατηριούχου, έβγαλα 17 φωτώ, πειστήρια των λόγων σου το αληθές!!... το λιγότερο που με ενοχλεί, να ψωνίζουν τα φτωχαδάκια φτηνότερο αέριο, για να μαγειρεύουν στα παιδάκια τους φτηνότερα τα τρόφιμα που αγοράζουν από τα ληστρικά super market!!!!....και να τα ζεσταίνουν. Δάκρια μου έρχονται στα μάτια, και ο θυμός μου κτυπάει κόκκινο, όταν βλέπω τέτοια περιστατικά, ατέλειωτης φτώχιας, θανατικής αγωνιάς επιβίωσης, από ορισμένους συμπολίτες μας, που δυστυχώς είναι πολύ. Και όλοι αυτοί «…στηρίζουν το έργο μας, αναδιάρθρωσης του χρέους μας και της πολιτικής μας», « και το 2000 @ρχιδια, θα επέλθει η ανάκαμψη, και ο ρυθμός ανάπτυξης….», θα μας κάνει να τρόμε με Χρύσα κουτάλια….. @λιτες προαγγέλλουν, και μ@λ@λακες το πιστευόμουν…… και βεβαίως οι πρατηριούχοι πωλούν, μα δεν κερδοσκοπούν, μα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των καταδυναστευόμενων πολιτών, από κυβερνήσεις του χάους και της διαφθοράς.Όσο για τον ΜΠΙΡΜΠΟ, δεν είναι εν γένη κακός, όταν ελέγχει την παραγωγή του. Σίγουρα ο μάνατζερ, δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στο προσωπικό του. Και ο καλύτερος κάνει λάθει! Η είσαι master, στο αντικείμενο, η τράβα να βόσκεις πρόβατα. Σίγουρα στο marketing, είναι σκράπας. Ελληνική μ@λ@κια!!!..... Νομίζω?..... μην τον βαράτε, εκ πήρας γνωρίζω, ότι υπάρχουν χειρότεροι.
Σίγουρα θα πάρω προσωπικά mail που θα μου τα ‘χώνουν’. «δεν τους βαρέθηκες»…. «δεν τους σιχάθηκες»… μα στα 65+ χρόνια θα αλλάξω μυαλά?.
«για την Ελλάδα ρε γαμοτο» για τους φτωχούς και αναξιοπαθούντες, έργα μιας ληστρικής διακυβέρνησης.
Ποιος προφασίζεται εδώ μέσα, ότι έκανε την μετατροπή σε αέριο, όντας λεφτάς????.Antonis-team( επιτραπειτω admin !!!!!) service. Κατά συνέπια γνωστός και μη εξαιρετέος.
Φιλε μου καλα τα ειπες και για πρατηριουχους και για εγκαταστατες και για φθορες στα αυτοκινητα.
Αυτα λιγο πολυ τα γνωριζουμε ολοι ,αλλο που δεν θελουμε να τα πιστεψουμε -
Τωρα ως πρως την καταναλωση στο δικο μου σαραβαλο.
9,00 -10,00litra με υγραεριο (εντος ) 7,5- 8.5litra με βενζινη
Καλα ειναι .......Αργοτερα που ο κινητηρας θα γινει σοβρακο θα καιει συγουρα περισσοτερο
Τοτε θα εχουν βγει ηλεκτρικα που θα κανουν με μια φορτιση 1000χλμ -
Ο χρήστης dti έγραψε:
...και βεβαίως οι πρατηριούχοι πωλούν, μα δεν κερδοσκοπούν, μα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των καταδυναστευόμενων πολιτών, από κυβερνήσεις του χάους και της διαφθοράς.
Γνωρίζεις σε τι τιμή πωλούν το υγραέριο και λες συνειδητά οτι δεν κερδοσκοπούν;
Γνωρίζεις οτι το υγραέριο για οικιακή χρήση έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση σε ειδικό φόρο σε σχέση με εκείνο που προορίζεται για υγραεριοκίνηση; Όσες φορές είδα να γεμίζουν άδειες φιάλες από την αντλία με την οποία γεμίζουν και αυτοκίνητα, δεν είδα ποτέ να κόβουν ούτε μια απόδειξη... Και τα κορόιδα πληρώνουν το υγραέριο με αυξημένο κόστος...Δε συζητάμε για τα τεράστια περιθώρια κέρδους που έχουν ανά λίτρο... Το πολύ 0,62 ευρώ τους στοιχίζει το λίτρο με τις τρέχουσες τιμές διυλιστηρίου (με ΟΛΑ τα κόστη και επιβαρύνσεις από φόρους, τέλη, μεταφορικά, κλπ.) και το πουλάνε από 0,77 και πάνω εδώ στην Αθήνα. Δηλαδή κάθε 100 λίτρα κονομάνε 15 ευρώ. Όσα έξοδα λειτουργίας και να έχουν, όσο φόρο και να πληρώνουν για τα κέρδη τους (...αν τα εμφανίζουν), μένει περίπου ένα δεκάρικο στη τσέπη τους για κάθε 100 λίτρα...
H τιμη του υγραεριου στα πρατηρια εξαρταται αποκλειστικα απο την τιμη της βενζινης στα πρατηρια. Διατηρουνε μια στανταρ διαφορα. Φυσικα με τεραστιο κερδος αφου η τιμη του απο ΕΛΠΕ ειναι πολυ χαμηλοτερη απο οτι πουλανε. 0.70 επρεπε να ειχε το πολυ.
Δεν ξερω τι παιζει, εδω στην αθηνα αν παρατηρησετε στο gasprice θα δειτε 2 πρατηια ιδιας φιρμας με ιδια επωνυμια και διαφορετικη τιμη υγραεριου το καθενα.
-
ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ εγραψε
Πότε δεν κατηγόρησα συνάδελφο σε πελάτη. Αρχή μου.Τον έπαιρνα τηλέφωνο μετά και τον έχεζα!.
Οι οδηγοί βαλβίδων δε είναι δυνατόν να σέρνονται επάνω στα καλάμια των βαλβίδων στεγνά, από λιπαντικό, για τι καταστρέφονται. Και διαβάζω ‘βούρλα’, να λεν ότι « δεν χρησιμοποιούν « λαδόξιδο η λαδολέμονο»!!!. Είναι βούρλα του κέρατα…..γεια ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ,
είμαι το βούρλο με το λάδι-ξύδι (από χιούμορ ξεχειλίζεις)
εγώ δεν θα μπω στο κόπο να σε πάρω τηλ. για να σε χ….σεβόμενος και την ηλικία. γιατί μάλλον δεν ήθελα να σε γνωρίσω.
ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΒΔΟ
δεν είμαι πτυχιούχος μηχανικός άλλα νομίζω ότι τα ελατήρια των πιστονιών λιπαίνονται από το λάδι που 'κοπανιέται' στο στρόφαλο και το τριχοειδές σπείρωμα του χιτωνίου(έτσι είναι κατασκευασμένο) το προωθεί προς τα επάνω(τριχοειδές φαινόμενο) και τα ελατήρια του πιστονιού σκουπίζοντας τον κύλινδρο το σπρώχνουν πάλι κάτω αλλιώς θα καιγόταν μεγάλη ποσότητα λιπαντικού.
Όσο αφορά το σώμα των βαλβίδων μήπως λέω μήπως οι κατασκευαστές τα τελευταία 20 χρόνια της αμόλυβδης έχουν χρησιμοποιήσει μέταλλα που συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα πριν 20 χρόνια? Και μπορούν να τα βγάζουν πέρα με λιγότερη η και καθόλου λίπανση, δεν ξέρω λέω μήπως.
Πληροφοριακά κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μεγάλους κινητήρες(ν6/ν8) έχουν εξελίξει σύστημα που βγάζει off κάποια ζευγάρια κυλίνδρων κόβοντας τους την τροφοδοσία(για οικονομία) όταν οι συνθήκες το επιβάλουν? Τότε λιπαίνετε πως?
Η κάποιοι κινητήρες μπορούν να κάνουν μέχρι και 80km χωρίς ίχνος νερού χωρίς να ανατιναχτούν όπως θα συνέβαινε σε ποιο παλιάς τεχνολογίας κινητήρες?
Με εκτίμηση για τα χρόνια σου αλλά όχι για την συμπεριφορά σου.
Δημήτρης χωρίς τεαμ -
Οι οδηγοί βαλβίδων δε είναι δυνατόν να σέρνονται επάνω στα καλάμια των βαλβίδων στεγνά, από λιπαντικό, για τι καταστρέφονται. Και διαβάζω ‘βούρλα’, να λεν ότι « δεν χρησιμοποιούν « λαδόξιδο η λαδολέμονο»!!!. Είναι βούρλα του κέρατα…..Αντωνη τι λες? Τι σχεση εχουν τα ελατηρια με το καυσιμο???
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
...και βεβαίως οι πρατηριούχοι πωλούν, μα δεν κερδοσκοπούν, μα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των καταδυναστευόμενων πολιτών, από κυβερνήσεις του χάους και της διαφθοράς.
Γνωρίζεις σε τι τιμή πωλούν το υγραέριο και λες συνειδητά οτι δεν κερδοσκοπούν;
Παλληκάρια μου, από το δεν κερδοσκοπούν, μέχρι το δεν κερδίζουν, ‘πόρων απέχει’. Σίγουρα κερδίζουν, γιατί περισσότερο καύσιμο γεμίζουν (κακός), και λιγότερα χρήματα παίρνουν κερδίζοντας!!!. Στο τέλος όμως ο καταναλωτής κερδίζει, και αυτό είναι το ζητούμενο από αυτόν. ‘πενία τέχνες απεργάζεται’ και στο τέλος αυτό το ρυτό, βρίσκει έρισμα!. Πρέπει να έχουμε κράτος υποψιασμένο και ενεργό, μα δυστυχώς δεν έχουμε. Ο στόχος τους δεν είναι η επιβίωση των πολιτών.
Όταν η τιμή πωλήσεως ενός αγαθού, είναι φθηνότερη από ένα άλλον , τότε δεν συνηθίζετε να λέγετε ότι ο φθηνότερος είναι ο κερδοσκόπος. Είναι αξίωμα αυτό. Σίγουρα το ποσοστό κέρδους, το καθορίζει η ελεύθερη διατίμηση της αγοράς και είναι απαράβατος όρος αυτής.
Η ηθική υπόσταση του πολίτου, καθορίζει την τιμή πώλησης του προϊόντος, και δεν είναι θεσμοθετημένη από την αγορανομία. Σε μια χώρα μπάχαλο, με ελεγκτικούς μηχανισμούς ανύπαρκτους, οι καταναλωτές είναι έρμαια της ασυδοσίας των πωλούντων τα αγαθά. Κατά συνέπια, οι τιμές, διαμορφώνονται ανάλογα των περιστασιακών, οφέλη των φόρων που συναποκομιζουν από τους δυνάστες του συστήματος που μας αρμέγουν.
Και εμείς τι κάνουμε?. Τα ζώα μου αργά!. Μια κυβέρνηση που μας αξίζει!. Και δεν είναι το ‘δεν πληρώνω’, είναι αναρχική προσέγγιση του θέματος, μα το τι πρέπει να πληρώνω ανταποδοτικά της παρεχόμενης υπηρεσίας?. Πόσοι το σκεφτήκαν, πόσοι το εφήρμοσαν, πόσοι?. Μεμψίμοιρες παραθέσεις παραλογισμού, και ανύπαρκτης αληθοφάνειας. Άστοχες, ατεκμηρίωτες, περιστασιακές και τυχάρπαστες. Ρε εδώ χανόμαστε και το μοϊνη χτενίζεται?. Η φτώχια μας χτύπησε κόκκινο.
Τι άλλο να πω, τι άλλο να γράψω?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
γεια σας αντώνης team
Υποστηρίζετε πως ο κύριος μπίρμπος δεν είναι εν γένη κακός.Εμένα πάντως δεν μου δίνει ανταλακτικά και έχει απαγορεύσει σε όλους τους συναδέλφους του με email να με εξυπηρετήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω ανταλακτικά σε όλη την Ελλάδα.Αν αυτό δεν λέγετε κακία τότε τη λέγετε? Ευτυχώ υπάρχει και το ίντερνετ και μπορώ να τα βρω από το εξωτερικό. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δυστυχώς για μένα δεν έχει ICOM.
Για πες με ποιες άλλες εταιρείες συνεργάζεται ...για να διασταυρώσω κάποιες πληροφορίες που έχω...
Από την άλλη εβδομάδα που θα πάω από το συγκεκριμένο συνεργείο θα σου απαντήσω.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ εγραψε...γεια ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ,
εγώ δεν θα μπω στο κόπο να σε πάρω τηλ. για να σε χ….σεβόμενος και την ηλικία. γιατί μάλλον δεν ήθελα να σε γνωρίσω.
δεν είμαι πτυχιούχος μηχανικός άλλα νομίζω ότι τα ελατήρια των πιστονιών λιπαίνονται από το λάδι που 'κοπανιέται' στο στρόφαλο και το τριχοειδές σπείρωμα του χιτωνίου(έτσι είναι κατασκευασμένο) το προωθεί προς τα επάνω(τριχοειδές φαινόμενο) και τα ελατήρια του πιστονιού σκουπίζοντας τον κύλινδρο το σπρώχνουν πάλι κάτω αλλιώς θα καιγόταν μεγάλη ποσότητα λιπαντικού.
Όσο αφορά το σώμα των βαλβίδων μήπως λέω μήπως οι κατασκευαστές τα τελευταία 20 χρόνια της αμόλυβδης έχουν χρησιμοποιήσει μέταλλα που συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα πριν 20 χρόνια? Και μπορούν να τα βγάζουν πέρα με λιγότερη η και καθόλου λίπανση, δεν ξέρω λέω μήπως.
Πληροφοριακά κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μεγάλους κινητήρες(ν6/ν8) έχουν εξελίξει σύστημα που βγάζει off κάποια ζευγάρια κυλίνδρων κόβοντας τους την τροφοδοσία(για οικονομία) όταν οι συνθήκες το επιβάλουν? Τότε λιπαίνετε πως?
Η κάποιοι κινητήρες μπορούν να κάνουν μέχρι και 80km χωρίς ίχνος νερού χωρίς να ανατιναχτούν όπως θα συνέβαινε σε ποιο παλιάς τεχνολογίας κινητήρες?
Δημήτρης χωρίς τεαμΔυστυχώς συμφωνώ και απαυξάνω...
-
ρε ματθαιε τι ταλαιπωρια ειναι αυτη. Ξηλωσε το και βαλε αλλο συστημα σε κανεναν αλλον.
-
«γεια σας αντώνης team
Υποστηρίζετε πως ο κύριος μπίρμπος δεν είναι εν γένη κακός.Εμένα πάντως δεν μου δίνει ανταλακτικά και έχει απαγορεύσει σε όλους τους συναδέλφους του με email να με εξυπηρετήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω ανταλακτικά σε όλη την Ελλάδα.Αν αυτό δεν λέγετε κακία τότε τη λέγετε? Ευτυχώ υπάρχει και το ίντερνετ και μπορώ να τα βρω από το εξωτερικό.»
Αυτό που περιγράφεις φίλε μου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τον εμπορικό κανονισμό, και διώκετε ποινικά.
Επικοινώνησε μαζί μου, και θα δεις πως όλα μπαίνουν στην θέση τους.
Εάν μου αναλύσεις με ένα mail σου, στον λογαριασμό μου auto-service@antonis-team.gr , θα το προωθήσω στο σωματείο μας, καθώς και στην αντιπροσωπία του κιτ που φοράς, και τότε είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα θα λυθεί εξώδικα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ εγραψε...
γεια ΑΝΤΟΝΙΣ ΤΕΑΜ,
Δημήτρης χωρίς τεαμΔυστυχώς συμφωνώ και απαυξάνω...
Tα μερη του κινητηρα που εχουν θεμα ειναι οι βαλβιδες και οι εδρες των βαλβιδων τιποτε αλλο.Αλλα ρε παιδια μεχρι να γινει αυτο ολοι εμεις που δουλευουμε υγραεριο θα ειμαστε κερδισμενει απο την τιμη του .Δεν τρεχει και τιποτα αν πληρωσουμε ενα καπακι παραπανω .Σε ποσα χλμ?Αυτο ειναι θεμα κινητηρα απο 60,000-70,000χλμ εως.....................................................
Υπαρχει εδω μεσα κανεις που κανει ρεκτιφιε σε καπακια για να εχουμε και τη δικη του αποψη?
Καλο ειναι να ακουγονται ολες οι γνωμες και οι αποψεις.Μην βριζετε!!!
Υγραεριοκίνηση!