-
καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αξίζει να μειώσω το 20% σε 10% κενό που έχει η φιάλη μου? γεμίζει με 32 λιτρα καθαρα, και γράφει επάνω πως ειναι 41 . το έβαλα σε seat ibiza 1.4 brc . 100% einai eglhma?
-
Ο χρήστης seat1.4lpgeuro4 έγραψε:
καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αξίζει να μειώσω το 20% σε 10% κενό που έχει η φιάλη μου? γεμίζει με 32 λιτρα καθαρα, και γράφει επάνω πως ειναι 41 . το έβαλα σε seat ibiza 1.4 brc . 100% einai eglhma?Είναι έγκλημα και μην το κάνεις για κανένα λόγο...
-
Ο χρήστης thanos20vt έγραψε:
Σας δειχνω ενα φυλλαδιο ενος εγκαταστατη, ισως ο μοναδικος που λεει την αληθεια? Διαβαστε το ''τι πρεπει να προσεχω''
http://img263.imageshack.us/img263/5691/19017.jpgΕγώ παραπάνω είπα μεταφέρωντας τα λόγια απο go-lpg.co.uk οτι η αύξηση θερμοκρασίας γίνεται επειδή η βενζίνη εισέρχεται σε υγρή μορφή μέσα απορροφώντας ένα ποσοστό θερμότητας απο τις βαλβίδες, καμία αναφορά για υδρογόνα κλπ ! ! ! Ποιός λέει την αλήθεια και ποιός ψέμματα ? Μήπως και οι 2 λένε απο μισή αλήθεια ?
Αυτα που λεει το κειμενο που εχει βαλέι ο cson πιο πανω ειναι οτι κανονικα πρεπει να ισχυει.
Η διαφορα ψεκασμου υγρου καυσιμου και αεριου ειναι πραγματικα μικρη εις οφελος του υγρου ως προς το θεμα ψυξης.
Το σωστο ειναι να μην υπερβαινουμε τις 4000 στροφες για συνεχομενη ωρα. Πρεπει να καταλαβουμε οτι πρεπει να οδηγουμε συντηριτικοτερα απο την βενζινη και τοτε εφοσον εχει γινει και σωστη εγκατασταση δεν θα υπαρχει προβλημα.
Ακομα και στα βενζινοκινητα παρατεταμενες μεγαλες ταχυτητες κανουν ζημια στον κινητηρα.
Ειδικα δε για τα γιαπωνεζικα (και αναφερομαι για οτι εχω ακουσει και οχι για ολα) η υγραεριοκινηση θελει περισσοτερο προσοχη. Δεν ξερω ακριβως τον λιγο αλλα υποψιαζομαι λογω διαφορετικων κραματων υλικων.
Και παλι καλα που του εβγαλε και 45000 χλμ. Προπαντων συνετη οδηγηση, ετσι κερδιζουμε διπλα.Εγω οπως εχω ξαναπει δεν το παω, εκτος απο προσπερασματα, πανω απο 3000 στροφες. Βεβαια ειναι και 2.7 κινητηρας αλλα και μικροτερο να ειχα παλι ετσι θα το πηγαινα.
Σημερα που εκανα μια μετρηση ακριβως στα 100 χλμ για να δω τι καταναλωνει στην διαδρομη σπιτι-δουλεια ( Αττικη Οδο και Βαρης-Κορωπιου) εβαλα 13.58 λιτρα. Ισως τελικα αυτη η αναβαθμιση που εγινε απο την brc στο σερβις να κανει δουλεια γιατι στην βενζινη εκαιγε ακριβως τα ιδια σε λιτρα.
Θα δω καλυτερα οταν καψω κανα-δυο ντεποζιτα.
Παντως προπαντων προσεκτικη οδηγηση, βαλαμε υγραεριο για οικονομια και οχι για επιδοσεις. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πριν από λίγο ο γείτονας μου ανακοίνωσε ότι 'έχασε' τέσσερις από τις οκτώ βαλβίδες εξαγωγής. Avensis 1600 του 2006 με 45.000χλμ υγραεριοκίνησης και περίπου 100.000 συνολικά αν θυμάμαι καλά. Το κιτ που φοράει είναι της BRC. Η επισκευή του κόστισε 800€.Ο μάστορας που του τό'βαλε, του είπε ότι τα'χουν αυτά τα γιαπωνέζικα. Τώρα του πέρασε λαδιέρα και το ρύθμισε να ψεκάζει και 0.5λτ/100χλμ βενζίνη. Τα μίγματα ήταν θεωρητικά σωστά, έκαιγε περίπου 15-20% παραπάνω υγραέριο, αλλά μάλλον τον έφαγε το ότι το πήγαινε σχεδόν συνέχεια 160+ στην Εγνατία οδό. Του εξήγησα περί αβάνς, οπότε τώρα θα πηγαίνει αργά και από το πεζοδρόμιο...
Εκεί που έχω αποφασίσει εγώ να βάλω υγραεριοκίνηση μου είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει αυτοκίνητο από αυτούς χωρίς την λαδιέρα (απλή ή ηλεκτρονική). Μάλιστα κάνοντας και ένα διαφημιστικό τρικ, το παρουσιάζουν σαν δώρο (την απλή) αλλά φυσικά εμπεριέχεται στην τιμή. Να σας πω την αλήθεια, μου άρεσε η ειλικρινια τους, την ώρα που σχεδόν όλοι οι άλλοι το παίζουν υπεράνω με τις λαδιέρες.
-
Οι αποψεις επι του θεματος διιστανται ακομα και μεταξυ των εγκαταστατων. Δεν πιστευω οτι θα ηταν απαραιτητο, τουλαχιστον για τις μεγαλες εταιριες του χωρου, και να μην το εβαζαν υποχρεωτικα.
Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να δινεται προσοχη στην εγκατασταση/ρυθμιση και στον τροπο οδηγησης που πρεπει να ειναι συνετοτερος για να ειναι καλα ο κινητηρας και η τσεπη μας. -
Καλημερα και απο μενα.Εχω ενα Μazda 3 1,6 με 88000 χλμ και απο περυσι τετοιο καιρο σκεφτομουν την λυση της υγραεριοκινησης.Παρακολουθω και το συγκεκριμενο θεμα εδω και 6 μηνες περιπου και τελικα την προηγουμενη Δευτερα,μετα απο πολλες διερευνητικες επισκεψεις σε διαφορους τοποθετες,κατεληξα στην τοποθετηση συστηματος Versus 4ης γενιας,με ανταπτορες μετα τα μπεκ της βενζινης,για να ψεκαζεται το υγραεριο υπο την ιδια γωνια με την βενζινη.Μπηκε και λαδιερα υποπιεσης,ρεζερβουαρ 44 λιτρα(ονομαστικη),περασμενο ΚΤΕΟ,ρεζερβουαρ γεματο την ωρα της παραδοσης,στα 1600 ευρω.
H τοποθετηση ξεκινησε οπως ειπα την Δευτερα και ολοκληρωθηκε σημερα(εγω τους πιεσα για να το κρατησουν τοσο,να μην βιαστουν,εχω και ενα Μatiz και βολευομαι ) στην Mazda Χαλδαιος,που ειναι και το συνεργειο που κανει την συντηρηση του αυτοκινητου μου.Ενας βασικος λογος που επελεξα αυτον ειναι οτι ξερει το αυτοκινητο απο εξω και ανακατωτα και δεν ειχαμε θεματα του στυλ 'ποιο καλωδιο τωρα ειναι αυτο που θελω απο την πλεξουδα για το χ σημα'και αλλα τετοια,που,απο οτι ειδα, εχουν δημιουργησει προβληματα σε αρκετους εδω μεσα.Πριν απο λιγο που μιλησα μαζι τους μου ειπαν οτι το αυτοκινητο ειναι ετοιμο για παραδοση,αλλα θα το παρω Τεταρτη για να το περασουν και ΚΤΕΟ.
Αρχιζουμε με το ρεζερβουαρ.Το υψος που πηρε ειναι 8 εκατοστα μονο.Χωρητικοτητα 44 ονομαστικα λιτρα,γυρω στα 38(υποθετω)πραγματικα.
Τα φελιζολ που μπηκαν για να καλυφθει το υψος των 8 ποντων και η τοποθετηση διαφορων πραγματων για εκμεταλλευση του χωρου
Και η τελικη εικονα του πορτ-μπαγκαζ.Ακομα δεν εχω καταληξει αν θα την καταργησω τελειως την ρεζερβα.....
Η ταπα πληρωσης
Η τρυπα που βγαινει το σωληνακι παροχης και η καλωδιωση.Την τρυπα την αφησε ανοιχτη ωστε σε περιπτωση,οπως μου ειπε,διαρροης το υγραεριο να φυγει εκτος αυτκινητου.Με διαβεβαιωσε οτι δεν τιθεται θεμα να μπουν νερα εν κινησει και σε σταση μονο αν ανεβει η σταθμη του νερου στο υψος της πινακιδας κυκλοφοριας
Η παροχη με την καλωδιωση μπηκε στην κενη θεση που υπηρχε στα στηριγματα των σωληνωσεων των φρενων,μεχρι μπροστα
Ανεβαινει στο χωρο του κινητηρα,προς τον πνευμονα
Ο πνευμονας μπηκε κατω(σχεδον) απο το αριστερο φαναρι,μακρυα απο πασης φυσεως πηγες θερμοτητας ,με το πρωτο φιλτρο υγραεριου πριν
Εδω βλεπουμε τον σωληνα με το αεροποιημενο πλεον υγραεριο καθοδον προς την μπεκιερα καθως και το δευτερο φιλτρο υγραεριου
Και εδω ολα τοποθετημενα στην θεση τους καθως και η λαδιερα
Ο ανταπτορας του υγραεριου με το μπεκ της βενζινης πανω του
Τοποθετημενα και αμεσως μετα βαλαμε μπρος να τσεκαρουμε την σωστη λειτουργια των μπεκ της βενζινης,λογω της νεας(λιγο πιο μακρυας)θεσης τους απο την αρχικη.Ευτυχως ολα λειτουργησαν σωστα.
Και η οριστικη θεσης της μπεκιερας του υγραεριου
Λογω των ανταπτορων του υγραεριου το φιλτροκουτι σηκωθηκε στο σημειο πανω απο την πολλαπλη εισαγωγης γυρω στους 2-3 ποντους
Το μικρο μπεκ ειναι για την λαδιερα και το αλλο για το σημα υποπιεσης για τον ΜΑΦ του υγραεριου,αμεσως μετα την πεταλουδα.
Το σημειο στις σωληνωσεις των υγρων του ψυγειου που μπηκε το ταφ,για να παει υγρο στον πνευμονα
Ο εγκεφαλος και ο MAF του υγραεριου τοποθετηθηκαν εξωτερικα του κουτιου της μπαταριας,πανω στις ετοιμες βασεις που υπηρχαν(εκει μπαινει ο εγκεφαλος στα διλιτρα και MPS)
-
Ο χρήστης thanasis mazda 3 έγραψε:
H τοποθετηση ξεκινησε οπως ειπα την Δευτερα και ολοκληρωθηκε σημερα(εγω τους πιεσα για να το κρατησουν τοσο,να μην βιαστουν,εχω και ενα Μatiz και βολευομαι
Το ιδιο εκανα και γω φιλε μου. Το αφησα μεσα 1 εδομαδα για να μην βιαστει και να κανει δουλεια, οπως και εγινε.
Σωστοςςςςςςςςς !!!!Το εχω ξαναδει αλλα δεν καταλαβα κατι. Αν στην τελικη, το μπεκ της βενζινης ειναι αυτο που ψεκαζει στο θαλαμο ?!?!
Παντως φιλε Θανάση, ειναι απο τις καλύτερες εγκαταστασεις που εχω δει. Καθαρη δουλεια χωρις το παραμικρο, ΜΠΡΑΒΟ Μακαρι να σου κανουν και καλες ρυθμίσεις και να εισαι κομπλε.
-
Ευχαριστω για τις ευχες και τα καλα σας λογια.
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Το εχω ξαναδει αλλα δεν καταλαβα κατι. Αν στην τελικη, το μπεκ της βενζινης ειναι αυτο που ψεκαζει στο θαλαμο ?!?!
Γιατι να ψεκαζει βενζινη στο θαλαμο?Επειδη εχουν κοινη εισοδο?Και με τον αλλο τροπο στην εισαγωγη της κεφαλης καταληγουν και τα δυο μπεκ.Απλα με το δικο μου ειναι ενα μπεκ.Κατι(περιπου)με τα συστηματα υγρου ψεκασμου που χρησιμοποιουν τα μπεκ της βενζινης.
-
Γιατι να ψεκαζει βενζινη στο θαλαμο?Επειδη εχουν κοινη εισοδο?Και με τον αλλο τροπο στην εισαγωγη της κεφαλης καταληγουν και τα δυο μπεκ.Απλα με το δικο μου ειναι ενα μπεκ.Κατι(περιπου)με τα συστηματα υγρου ψεκασμου που χρησιμοποιουν τα μπεκ της βενζινης.
Δεν ειπα οτι θα ριχνει και βενζινη. Η απορια μου ειναι, πως γινεται(λειτουργικά)να ψεκαζει αεριο απο το μπεκ της βενζινης μιας και βιδωνει απο πανω του το μπεκ του lpg.
Αυτο που λες ειναι οτι σου αλλαξε και το μπεκ της βενζινης και εβαλε αυτο το ενιαίο βενζινοlpg μπεκ ? -
Τα μπερδεψες.Το μπεκ βενζινης(το μαμα)ειναι το ροζουλι.Απο κατω του κουμπωνει το μεταλλικο μπεκ-ανταπτορας του υγραεριου(νομιζω φαινεται καθαρα με το μαυρο σωληνακι του υγραεριου πανω του)και το μεταλλικο μπεκ-ανταπτορας στην εισαγωγη του αυτοκινητου.Για αυτο καναμε αμεσως και την δοκιμη λειτουργιας με βενζινη,επειδη μετακινηθηκαν τα μπεκ της λιγο πιο μακρυα απο την κανονικη τους θεση και μπορει να ειχαμε αρρυθμιες....
-
Τα μπερδεψες.Το μπεκ βενζινης(το μαμα)ειναι το ροζουλι.Απο κατω του κουμπωνει το μεταλλικο μπεκ-ανταπτορας του υγραεριου(νομιζω φαινεται καθαρα με το μαυρο σωληνακι του υγραεριου πανω του)και το μεταλλικο μπεκ-ανταπτορας στην εισαγωγη του αυτοκινητου.Για αυτο καναμε αμεσως και την δοκιμη λειτουργιας με βενζινη,επειδη μετακινηθηκαν τα μπεκ της λιγο πιο μακρυα απο την κανονικη τους θεση και μπορει να ειχαμε αρρυθμιες....Πραγματικα πολυ ενδιαφερον Πες μας και οταν το παρεις εντυπωσεις.
-
Ωραια δουλεια γινεται.
Το μονο αρνητικο με την χρηση των ιδιων μπεκ για βενζινη/αεριο οπως το βλεπω εγω ειναι οτι αν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα σε αυτα τοτε επηρεαζει την λειτουργια και των δυο συστηματων ταυτοχρονα με οτι συνεπειες. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Ωραια δουλεια γινεται.
Το μονο αρνητικο με την χρηση των ιδιων μπεκ για βενζινη/αεριο οπως το βλεπω εγω ειναι οτι αν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα σε αυτα τοτε επηρεαζει την λειτουργια και των δυο συστηματων ταυτοχρονα με οτι συνεπειες.Συμφωνω,αλλα τα οφελη απο την σωστη γωνια εκχυσης του υγραεριου ειναι πολλα-πολλα περισσοτερα.Ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον........
-
Ωραια δουλεια γινεται.
Το μονο αρνητικο με την χρηση των ιδιων μπεκ για βενζινη/αεριο οπως το βλεπω εγω ειναι οτι αν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα σε αυτα τοτε επηρεαζει την λειτουργια και των δυο συστηματων ταυτοχρονα με οτι συνεπειες.Συμφωνω,αλλα τα οφελη απο την σωστη γωνια εκχυσης του υγραεριου ειναι πολλα-πολλα περισσοτερα.Ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον........
Είναι όντως μέγιστης σημασίας για να μην έχεις απώλειες.
-
Το μονο μειονεκτημα τα 1600 ευρω για 4ης γενιας και μαλιστα Versus. Εχω ξανανεφερει οτι επισημη αντιπροσωπια (οχι της mazda) το τοποθετει με την αδεια στο χερι 1250 ευρω με λαδιερα.
Με αυτα τα χρηματα θα πηγαινα σε Icom 5ης...
Τελος παντων αφου εγινε η μετατροπη καλα και οικονομικα χιλιομετρα. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ωραια δουλεια γινεται.
Είναι όντως μέγιστης σημασίας για να μην έχεις απώλειες.
Τα μπεκ που χρησιμοποιούν οι κινητήρες για τον ψεκασμό βενζίνης είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι δεν κάνουν για ψεκασμό υγραερίου. Δουλεύουν εκτός προδιαγραφών και σίγουρα θα δημιουργήσουν πρόβλημα.
Εκτός αν μιλάμε για κινητήρες gasoline direct injection (GDI), για αυτά τα μπεκ δεν ξέρω - μάλλον μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες ψεκασμού υγραερίου. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα μπεκ που χρησιμοποιούν οι κινητήρες για τον ψεκασμό βενζίνης είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι δεν κάνουν για ψεκασμό υγραερίου. Δουλεύουν εκτός προδιαγραφών και σίγουρα θα δημιουργήσουν πρόβλημα.
Εκτός αν μιλάμε για κινητήρες gasoline direct injection (GDI), για αυτά τα μπεκ δεν ξέρω - ίσως να μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες ψεκασμού υγραερίου.Το ξαναλεω,τα μπεκ της βενζινης ΔΕΝ εχουν καμια σχεση με το υγραεριο.Αναμεσα στην εισαγωγη και στο μπεκ της βενζινης μεσολαβει ο μεταλλικος ανταπτορας,στον οποιο στα πλαγια του ειναι συνδεμενο το λαστιχο του υγρεριου.Οταν λειτουργει το αυτοκινητο με βενζινη,αυτη περναει μεσα απο τον μεταλλικο ανταπτορα προς την εισαγωγη.Οταν γυρναει το συστημα,περναει το υγραεριο απο το λαστιχενιο σωληνα στα πλαγια του μεταλλικου ανταπτορα προς την εισαγωγη.Τα μπεκ της βενζινης απο πανω.....απλα δεν κανουν τιποτα,μεχρι να τελειωσει το υγραεριο ή να αλλαξω το στστημα εγω απο μεσα.
Το μονο μειονεκτημα τα 1600 ευρω για 4ης γενιας και μαλιστα Versus. Εχω ξανανεφερει οτι επισημη αντιπροσωπια (οχι της mazda) το τοποθετει με την αδεια στο χερι 1250 ευρω με λαδιερα.
Τελος παντων αφου εγινε η μετατροπη καλα και οικονομικα χιλιομετρα.Ευχαριστω για τις ευχες.
Οταν λες επισημη αντιπροσωπεια εννοεις της Versus?Η τιμη ειναι με ανταπτορες ή τρυπημα διπλα απο τα μπεκ της βενζινης?Και παλι,προσωπικα,θα εδινα τα επιπλεον χρηματα,μονο και μονο για να ειμαι ησυχος που θα σκαλιζουν το αυτοκινητο μου ατομα που το ξερουν σαν την παλαμη τους και οχι ατομα που(μπορει)να το δουλευουν πρωτη ή δευτερη φορα στην ζωη τους(επεσα και σε τετοιον).Οσο για το ICOM(ή μαλλον για τον αντιπροσωπο της),ηταν η πρωτη μου επαφη περυσι τετοιο καιρο περιπου(μιας και θεωρειται απο τους καλυτερους) και δεν ηταν καθολου μα καθολου καλη.Εξαιτιας του μαλιστα αποφασισα περυσι το καλοκαιρι να μην βαλω υγραεριο στο Mazda και αγορασα μεταχειρισμενο το Matiz.H ανοδος των καυσιμων ομως με εκαναν απο Σεπτεμβρη και αλλαξα παλι γνωμη.Σιγουρα παντως θα ηταν ο τελευταιος που θα πηγαινα...... -
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Τελευταια φορα που ρωτησα(Γιαννενα πριν 3 μερες) εκανε 2000 ευρω για απλο τετρακυλινδρο...
Πολλα μου φάνηκαν και μενα. Νομιζω οτι συνηθως κανει 1900. -
Τόλμησα και πήγα και ρώτησα. Για το Μεγκάν θα πάει στα 1300 ευρώ.
-
αν το icom εχει 1900Ε το prins γιατι εχει 1850?(το 4ης γενιας μηλαω δεν ειναι παραλογο?θα μου πειτε τι ψαχνεις να βρεις?αλλα το λεω σαν γεγονος
Υγραεριοκίνηση!