-
Για το 206 μου είπαν 1690 ευρά (πριν την αύξηση του ΦΠΑ), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνω τα διπλάσια χλμ για να έχει νόημα... Με 2100 απλά δεν... να το χαίρονται...
-
@ dti
Ποιος σου πε οτι πουλαει το vialle? Με 2100 ξερεις πολλους να το χουν βαλει? Εγω μεσα απο πολυ,πολυ αναζητηση στα φορουμ τον βρηκα αυτον που το βαζει...
Η τιμη ειναι πολυ τσουχτερή...δεν το βαζεις για βελτιωση αλλα για οικονομια...
Επισης για ποια προβληματα λες? Εχεις ακουσει κανεναν με το ''παλιο'' συστημα να εχει προβλημα? Ασχετα καποια ford με συγκεκριμενο κινητηρα που λενε οτι καψανε βαλβιδες..
Οταν λεω ''παλιο'' συστημα εννοω αυτο με τον πνευμονα που ρυθμιζετε μεσω software και οχι με κατσαβιδια. -
Για το παλιό σύστημα (με λ) και κεντρικό μπεκ μου έδωσαν τιμή 900 ευρώ (δίπλα στα ΚΤΕΛ).
-
μπορει της viale το συστημσ να ειναι το ακριβοτερο αλλα χερι καποιου δηθεν εγκαταστατη στην μηχανη μου δεν μπαινει!!!η ρυθμιση μεσα απο υπολογιστη ουτε κατσαβιδια τρυπες κλπ!!! να πληρωσω 2100 και τελος οχι επισκεψεις καθε 20000 η 30000 χλμ
-
Οταν τοποθετησεις το συστημα της vialle ανοιγεις τρυπες στην πολλαπλη να φυτεψεις τα μπεκ ή υπαρχει αλλος τροπος πιο εργοστασιακος?
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
μπορει της viale το συστημσ να ειναι το ακριβοτερο αλλα χερι καποιου δηθεν εγκαταστατη στην μηχανη μου δεν μπαινει!!!η ρυθμιση μεσα απο υπολογιστη ουτε κατσαβιδια τρυπες κλπ!!! να πληρωσω 2100 και τελος οχι επισκεψεις καθε 20000 η 30000 χλμΛίγο περίεργα τα βλέπεις τα πράγματα... Ολοι οι τεχνικοί θα μπορούσαν να είναι 'δηθεν'. Απο τους τεχνικούς της αντιπροσωπείας που συνεργάζεσαι, μέχρι και οι τεχνικοί των εταιρειών που δεν συμπαθείς. Πολυ εύκολα εδω στην Ελλάδα βάζουμε ταμπέλες πάντως. Να το προσέξεις αυτο.
Επίσης σε πληροφορώ, οτι εφόσον δεν διαθέτεις το χάρισμα της ενόρασης, δεν μπορεις να προεξοφλήσεις το μέλλον. Το 'όχι επισκέψεις κάθε 20.000 ή 30.000χλμ' είναι τουλάχιστον ατυχές, διοτι η εγκατάσταση του υγραερίου μπορει να σου εμφανίσει προβλήματα και να χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση απο τους εγκαταστάτες προτού κάν φτάσεις τα 1000-2000χλμ. Συγκεκριμένα να σου αναφέρω οτι ο αδερφός μου 2 φορες είχε θέμα. Την πρώτη το αυτοκίνητο του έσβυσε τελείως και έκανε σαν να είχε λόξυγγα. Επίσης μύριζε υγραέριο. Και την 2η στις χαμηλές στροφές ήταν ψόφιο. Για το πρώτο πρόβλημα ευθυνόταν 1 βουλωμένο μπεκ (τα υπόλοιπα 3 έπαιζαν κανονικά) και για το 2ο η αντλία του υγραερίου. Απλά προβλήματα, που λύθηκαν στο 10λεπτο. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Συγκεκριμένα να σου αναφέρω οτι ο αδερφός μου 2 φορες είχε θέμα. Την πρώτη το αυτοκίνητο του έσβυσε τελείως και έκανε σαν να είχε λόξυγγα. Επίσης μύριζε υγραέριο. Και την 2η στις χαμηλές στροφές ήταν ψόφιο. Για το πρώτο πρόβλημα ευθυνόταν 1 βουλωμένο μπεκ (τα υπόλοιπα 3 έπαιζαν κανονικά) και για το 2ο η αντλία του υγραερίου. Απλά προβλήματα, που λύθηκαν στο 10λεπτο.Το οτι μύριζε υγραέριο, ΔΕΝ είναι καθόλου 'απλό' πρόβλημα.
Φαντάσου να άναβε κάποιος τσιγάρο τί θα γινόταν...Συμφωνώ οτι μπορεί να συμβούν αυτά τα προβλήματα, στα περισσότερα συστήματα υγραερίου, αλλά γι αυτό υποστηρίζω το σύστημα της vialle:
Είναι τα πάντα ρυθμισμένα από το εργοστάσιο, απλά ο εγκαταστάτης μπορεί να επέμβει μέσω pc και να ρυθμίσει στα πόσα λίτρα 'ρεζέρβα' θα γυρνά σε βενζίνη. Επίσης, η εγκατάσταση δεν διαρκεί 2-3 μέρες, αλλά 4 (στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον). Κι αυτό πάλι κάτι λέει, ειδικά μάλιστα όταν ξέρεις οτι ο εγκαταστάτης δουλεύει με βάση συγκεκριμένες οδηγίες, φωτογραφίες, πατρόν, διαστάσεις, κλπ. που αναφέρονται ειδικά στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου.Φυσικά δεν ισχυρίζομαι οτι όλα είναι ρόδινα με τη vialle στην Ελλάδα.
Επίσης, για αποφυγή παρεξηγήσεων, σε όλα τα συστήματα (πλην εκείνων που προορίζονται για κινητήρες άμεσου ψεκασμού), γίνονται τρύπες στην πολλαπλή εισαγωγής για να εγκατασταθούν τα μπεκ υγραερίου.
-
καλησπερα.
Έχω ένα corolla του 2009 μοντέλο με LPG 4ης γεννιάς.
Στην κεφάλονιά που κάθομαι αρκετούς μήνες το χρόνο δεν υπάρχει υργαεριο κινησης.
αναρωτιέμαι αν θα μπορουσα να βάλω υγραέριο που γεμίζουν τις φιάλες πετρογκαζ ή η κίνηση αυτή θα μου δημιουργήσει μηχανικά προβλήματα.
ξέρει άραγε κάποιος την απάντηση.ψαχνωντας σε φορουμ του εξωτερικού γνωρίζω οτι το αυτοκίνητο δεν θα τραβάει αλλα δεν βρίκα κάτι για το εαν θα προκαλέσω ζημιά ή οχι?
-
αναρωτιέμαι αν θα μπορουσα να βάλω υγραέριο που γεμίζουν τις φιάλες πετρογκαζ ή η κίνηση αυτή θα μου δημιουργήσει μηχανικά προβλήματα.
ξέρει άραγε κάποιος την απάντηση.Υπάρχει αυτό!!!
http://www.alibaba.com/product-tp/105698479/LPG_Transfer_Pump.htmlΑλλα δεν το προτείνω με τίποτα!!!!
-
Ο χρήστης nanton έγραψε:
καλησπερα.Έχω ένα corolla του 2009 μοντέλο με LPG 4ης γεννιάς.
Στην κεφάλονιά που κάθομαι αρκετούς μήνες το χρόνο δεν υπάρχει υργαεριο κινησης.
ξέρει άραγε κάποιος την απάντηση.ψαχνωντας σε φορουμ του εξωτερικού γνωρίζω οτι το αυτοκίνητο δεν θα τραβάει αλλα δεν βρίκα κάτι για το εαν θα προκαλέσω ζημιά ή οχι?
Γιατι το υγραεριο που βαζουν στα αυτοκινητα δεν ειναι το ιδιο που βαζουμε στα γκαζακια?? Αφου εχω δει απο την ιδια αντλια γεμιζουν...
-
το υγραέριο που μπαίνει στα αυτοκίνητα, είναι AutoGas. Το οποιο εξυπηρετεί κ τα γκαζάκια ή τις μπουκάλες. Αλλα αμα βρείς χύμα υγραέριο που προορίζεται απο διάφορους διανομείς για μπουκάλες, μην το επιχειρήσεις να βάλεις. Δεν ξερεις τι ακριβώς είναι.
-
Ο χρήστης nanton έγραψε:
καλησπερα.Έχω ένα corolla του 2009 μοντέλο με LPG 4ης γεννιάς.
Πες μας εντυπωσεις φιλε απο το 4ης γεννιας....
Τραβαει το αμαξι? Ποσο καιει? Καποια δυσλειτουργια? -
Αρθρο στο περιοδικό AutoΤρίτη
http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38463.asp -
Mε την χρηση A/C τι γινεται? Οταν το αναβετε λειτουργει ομαλα ο κινητηρας(φυσιολογικα ανεβαζει 100-200 στροφες) ή κανει τιποτα κλωτσηματα?
-
Καλησπέρα και από μένα, είμαι καινούργιο μέλος στο Forum, έχω ένα Chevrolet Captiva και ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο.
Έχω γυρίσει σχεδόν όλους τους γνωστούς (και μη) εγκαταστάτες της Αττικής οι οποίοι όμως (οι γνωστοί) έχουν χρόνο αναμονής μέχρι Γενάρη!
Μου σύστησαν κάποιον που είναι κανονικό συνεργείο αυτοκινήτων και κάνει και εγκαταστάσεις υγραερίου και μου φαίνεται γνώστης. Ενώ κανένας απ' όσους επισκέφθηκα δεν είχε τοποθετήσει σε Captiva υγραέριο, ήταν ο μοναδικός που πήρε αριθμό πλαισίου για να δει ακριβώς ποιο σύστημα ταιριάζει να τοποθετήσει. Θα ζητήσω και τα πιστοποιητικά του για να είμαι σίγουρος και μάλλον θα το τοποθετήσω άμεσα σ' αυτόν.
Απ' όσα διάβασα στο συγκεκριμένο Post αλλά και από τις συζητήσεις μου με τους ειδικούς, η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαλα άκρη για το ποιο είναι το καλύτερο σύστημα. Θα ξαναπάω αύριο σ' αυτόν που έχω ψιλοκαταλήξει να του κάνω πιο λεπτομερείς ερωτήσεις, μετά από αυτά που διάβασα χάρη σε σας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχω 2 απορίες.
Το Captiva το είχα πάρει 7-θέσιο χωρίς να μου χρειάζεται λόγω πλουσιότερου εξοπλισμού. Τώρα σκέφτομαι να αφαιρέσω τα δύο πίσω καθίσματα που βυθίζονται μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του Captiva και να τοποθετήσω 2 φιάλες μεγαλούτσικες, ώστε να έχω μεγαλύτερη αυτονομία (Το 90% των χλμ τα κάνω στην διαδρομή Αθήνα - Ζάκυνθο) που δεν έχει πρατήριο (Επίσης δεν μου αρέσει να σταματάω στα ταξίδια μου, πόσο μάλλον να κάνω παρακάμψεις).
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
α) Επιτρέπεται η τοποθέτηση δύο φιαλών? Στους 2 τελευταίους που ρώτησα, ο ένας μου είπε ότι δεν θα περνάω ΚΤΕΟ (θα πρέπει να την ξηλώνω και να την ξαναβάζω), και ο άλλος ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.
β) Αν ξηλώσω τα δύο πίσω καθίσματα χρειάζεται κάποια διαδικασία ώστε στην άδεια να αλλαχθεί από 7 θέσιο σε 5 θέσιο ή θα έχω πρόβλημα και δεν θα μου το δέχονται καθόλου?Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Μιχάλης -
Για τη μετατροπή από 7θέσιο σε 5θέσιο δεν θα έχεις (λογικά) κάποιο πρόβλημα.
Εγώ στο S-MAX έχω (εργοστασιακά) τοποθετημένα 5 καθίσματα, αλλά λόγω του οτι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί και σαν 7θέσιο, στην άδεια γράφει 7θέσιο.
Με το σύστημα της vialle στη δική μου περίπτωση το αυτοκίνητο μπορεί να έχει μέχρι και 6 καθίσματα: η πολυμορφικότητα στην πράξη! -
Είναι μια καλή σκέψη! Αν με παίρνει να βάλω 2 φιάλες έστω και μικρές (σύνολο 100-120 λτ) καταργώντας τη μία θέση μόνο θα είναι ακόμα καλύτερο.
Ευχαριστώ!!
-
Όταν είχα ρωτήσει για το jtg της Icom για εγκατάσταση 2 φιαλών (μικρότερης διαμέτρου, αλλά συνολικά μεγαλύτερης χωρητικότητας), μου είχαν πει ότι στα συστήματα 5ης γενιάς δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου θα ήταν τεράστιο το κόστος...
-
Κι εγώ πάντως είμαι πολύ κοντά στο να βάλω στη Νίτσα... Αν πάει η βενζίνη στα 2 ευρά, έφυγα την επόμενη στιγμή... Αλλά και τώρα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και μάλλον έχω καταλήξει...
Το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα με τις βαλβίδες...
-
5ης γενιάς, μπορούν να μπουν σε αυτοκίνητα με πολλαπλό ψεκασμό
ή
μόνο σε αυτά με άμεσο ψεκασμό
@markvag σε ποιο έχεις καταλήξει ?
Υγραεριοκίνηση!