-
Ο χρήστης Pedrosadani09 έγραψε:
Μαλλον καποια ρυθμιση θα θελει!Εχει κανεις υποψιν του κανενα προσθετο λιπαντικο για τις βαλβιδες;Εχω καταληξη στο συστημα της vialle και θελω να βαζω που και που κανενα προσθετο... ετσι προληπτικα... κακο δεν κανει!Eαν το συστημα που θα βαλεις(οποιο και να ειναι αυτο), δεν καιει και βενζινη μαζι με το lpg (και μαλιστα αρκετη...) δεν βλεπω το λογο να βαλεις προσθετο στη βενζινη γιατι θα ριχνει μονο κατα την εκκίνηση και αυτο δεν λεει τιποτα. Αν θες λιπανση, βαζεις ή λαδιερα ή κανα προσθετο στη ρεζερβα lpg σαν κι αυτα... http://ricambi-auto.shop.ebay.it/i.html ... m270.l1313
-
Μαλλον καποια ρυθμιση θα θελει!Εχει κανεις υποψιν του κανενα προσθετο λιπαντικο για τις βαλβιδες;Εχω καταληξη στο συστημα της vialle και θελω να βαζω που και που κανενα προσθετο... ετσι προληπτικα... κακο δεν κανει!Χρησιμοποιώ αυτά της TUNAP (163 και 164). H εταιρία συστήνει την εφαρμογή τους κάθε 10.000 χλμ. Προσωπικά, προσθέτω συνεχώς για κάθε 25 λίτρα βενζίνης,125 ml από το 163 (περιεχόμενο φιαλιδίου 375 ml). Το 164 το προσθέτω στο συνεργείο που έκανα την εγατάσταση, με ειδικό αντάπτορα και πίεση αέρα στη δεξαμενή του υγραερίου, κάθε 10.000 χλμ.
Πιστεύω ότι τα συστατικά που έχουν τα πρόσθετα της βενζίνης, ενεργούν στα μέταλλα των βαλβίδων αρκετά μετά την εκκίνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείς όταν ταξιδεύεις, κάθε μία ώρα περίπου να δουλεύεις τον κινητήρα για τρία λεπτά με βενζίνη.'lyggas' SUZUKI GV (icom jtg)
-
TUNAP 164 μαζι με τον ανταπτορα μπορω να τον βρω και Ελλαδα;Αν ναι που;
-
TUNAP 164 μαζι με τον ανταπτορα μπορω να τον βρω και Ελλαδα;Αν ναι που;Αν τελικα το βρεις ελλαδα μαζί με τους ανταπτορες, θα ειναι πανακριβο αφού στο e-bay ειναι ηδη αρκετά ακριβο και δεν συμφερει. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν το αγορασα και γω.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αν τελικα το βρεις ελλαδα μαζί με τους ανταπτορες, θα ειναι πανακριβο αφού στο e-bay ειναι ηδη αρκετά ακριβο και δεν συμφερει. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν το αγορασα και γω.
Eγώ το αγοράζω από τον εγαταστάτη μου και το εφαρμόζει ο ίδιος, έναντι 24 ευρώ. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη δαπάνη, κάθε 10.000 χλμ. προκειμένου να έχεις κάποιου είδους προστασία.
-
Για πες φιλε μου απο που το αγωραζεις;Τι συστημα εχεις στο αυτοκινητο σου;
-
λοιπον το πρατηριο στην πατρα ανοιξε οριστικα τιμη αποτι μου ειπε ενας εγκαταστατης που εβαλε χτες ειναι 0,81ε επισης μου ειπε οτι οριστικοποιηθηκε οτι το αεριο θα εχει την μιση τιμη της βενζινης μεχρι το 2018 σε ερωτηση μου αν θα πεσει το αεριο τωρα που ανοιγει οκαιρος μου ειπε οτι επειδη γινεται πανικος στην λιβυη η βενζινη ανεβαινει συνεχως αρα και το αεριο θα ανεβει και θα ειναι το μισο της βενζινης αυτα
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Αν τελικα το βρεις ελλαδα μαζί με τους ανταπτορες, θα ειναι πανακριβο αφού στο e-bay ειναι ηδη αρκετά ακριβο και δεν συμφερει. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν το αγορασα και γω.
Eγώ το αγοράζω από τον εγαταστάτη μου και το εφαρμόζει ο ίδιος, έναντι 24 ευρώ. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη δαπάνη, κάθε 10.000 χλμ. προκειμένου να έχεις κάποιου είδους προστασία.
Aν εχεις εγκαταστατη κοντα που το εχει και στο τοποθετει αυτος, εχει καλως. Αν δεν εχεις καποιον να στο τοποθετησει και πρεπει να το κανεις ο ιδιος, τοτε θες οπωσδήποτε τους 2 ανταπτορες που ολα μαζι κανουν τοσο(το φθηνότερο!!!!) http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 4cf548efdd και εμενα μου φαίνονται πολλα. Ασε που οντως εδω στην ελλαδα το δινουν στην υπερδιπλάσια τιμη...24ευρω ???????? Τοσο κανει κανονικα... http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 25616235f5
Θα τα αγοραζα μονο αν αποδεδειγμένα εκαναν δουλεια αλλα κατι τετοιο δεν αποδεικνύεται απο πουθενα. -
Η στάθμη πλήρωσης της δεξαμενής, οριοθετείτε με ένα σύστημα (απλοϊκά), όπως το καζανάκι της τουαλέτας.
Εάν η πίεση του πρατηρίου είναι η ενδεδειγμένη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπερβεί την στάθμη, που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής.
Διάβασα κάπου μια κουταμάρα, ότι σηκώνουν από την μια πλευρά την δεξαμενή, και έτσι παίρνει περισσότερο καύσιμο. Αυτό είναι την πρώτη φορά μόνον, και το επί πλέον δεν καίγετε σωστά, διότι ο σωλήνας άντλησης είναι στο κέντρο ακριβός, και έτσι εάν φτάσει εκεί η στάθμη, η αντλία κόβει αέρα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν έχουμε μεγάλη διάφορα μετάξι φουλάρισα από φουλάρισα, από εντελώς άδειο ρεζερβουάρ, τότε ο μετρητής του πρατήριου, βαράει στον γάμο του καραγκιόζη. Ψαχτείτε.
Να παίρνετε πάντα την απόδειξη που γράφει και τα λίτρα, για να στρατιωτικοποίησε, την απάτη και τα ξανά λέμε!!!. Τουλάχιστον δυο φόρες από κάθε βενζινάδικο, με άδειο πάντα καζάνι.
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η στάθμη πλήρωσης της δεξαμενής, οριοθετείτε με ένα σύστημα (απλοϊκά), όπως το καζανάκι της τουαλέτας.
Εάν η πίεση του πρατηρίου είναι η ενδεδειγμένη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπερβεί την στάθμη, που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής.
Διάβασα κάπου μια κουταμάρα, ότι σηκώνουν από την μια πλευρά την δεξαμενή, και έτσι παίρνει περισσότερο καύσιμο. Αυτό είναι την πρώτη φορά μόνον, και το επί πλέον δεν καίγετε σωστά, διότι ο σωλήνας άντλησης είναι στο κέντρο ακριβός, και έτσι εάν φτάσει εκεί η στάθμη, η αντλία κόβει αέρα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν έχουμε μεγάλη διάφορα μετάξι φουλάρισα από φουλάρισα, από εντελώς άδειο ρεζερβουάρ, τότε ο μετρητής του πρατήριου, βαράει στον γάμο του καραγκιόζη. Ψαχτείτε.
Να παίρνετε πάντα την απόδειξη που γράφει και τα λίτρα, για να στρατιωτικοποίησε, την απάτη και τα ξανά λέμε!!!. Τουλάχιστον δυο φόρες από κάθε βενζινάδικο, με άδειο πάντα καζάνι.
Antonis-team.Σωστος ο κυρ-Αντωνης Αλλα αυτο που ειπες με την κληση της δεξαμενής εχει μια βαση να ειναι σωστο. Γιατι οπως ειπες, ειναι σαν το φλοτερ απο την τουαλετα το οποι αν εχει μια μικρη κληση προς την σωστη πλευρα το φλοτερ θα ανεβει ενα κλικ πιο μετα αρα περισσοτερα λιτρα. Συμφωνω βεβαια, οτι δεν μπορει να τοποθετηθει ετσι η ρεζερβα lpg στο αμαξι για τους λογους που ανεφερες. Αυτο μπορει να επιτευχθει** μονο αν εχει κλίση ολο το αμαξι** !!! Για του λογου το αληθες αυτο κανω παντα στο πρατηριο του Λουρου-Πρεβεζας οταν παω γιατι εχει μια καλη κλιση στη μανικα. Και τοποθετω το αμαξι ετσι ωστε η αντλια μου(και το φλοτερ)να ειναι με κλιση στο υψηλοτερο σημειο. Πρωτα που δεν το ειχα καταλαβει και το εβαζα αναποδα(κλιση αντλιας κατηφορική) επερνε 4 λιτρα λιγοτερο συνεχεια !!!!!! Το ειχα ψιλιαστει οτι μπορει να γινει αυτο απο την αυξομειωση στο δεικτη καυσίμου lpg, λογο κινησης του φλοτερ(π.χ. στις στροφες). Οταν γεμισει η ρεζερβα και σταματησει η μανικα, ριχνω και ενα καλο κουνιμα στο αμαξι και περνει αλλα 3 λιτρα !!!! Συνολο 55lit...
Υ.Γ. : Αυτο δεν σημαινει οτι αν παω σε αλλο πρατηριο που δεν εχει κλιση το οδόστρωμα στη μανικα, περνω μαζι μου κανενα τακο και τον βαζω στη ροδα για κλιση
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Aν εχεις εγκαταστατη κοντα που το εχει και στο τοποθετει αυτος, εχει καλως. Αν δεν εχεις καποιον να στο τοποθετησει και πρεπει να το κανεις ο ιδιος, τοτε θες οπωσδήποτε τους 2 ανταπτορες που ολα μαζι κανουν τοσο(το φθηνότερο!!!!) http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 4cf548efdd και εμενα μου φαίνονται πολλα. Ασε που οντως εδω στην ελλαδα το δινουν στην υπερδιπλάσια τιμη...24ευρω ???????? Τοσο κανει κανονικα... http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 25616235f5
Θα τα αγοραζα μονο αν αποδεδειγμένα εκαναν δουλεια αλλα κατι τετοιο δεν αποδεικνύεται απο πουθενα.Φιλε astrag1.6jtg αγορασα απο το ebay το TUNAP 164 με ανταπτορα απο εδω που επισημανες http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 4cf548efdd (62€)
οταν με το καλο ερθουν πες μου σε παρακαλω πως το περναω και ποτε? Δλδ ειμαι αδειος απο υγραεριο και το βαζω? Ειμαι γεματος και το βαζω? -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Φιλε astrag1.6jtg αγορασα απο το ebay το TUNAP 164 με ανταπτορα απο εδω που επισημανες http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 4cf548efdd (62€)
οταν με το καλο ερθουν πες μου σε παρακαλω πως το περναω και ποτε? Δλδ ειμαι αδειος απο υγραεριο και το βαζω? Ειμαι γεματος και το βαζω?Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να εισαι γεματος. Καλο θα ηταν να το βαλεις αδειο που η πιεση στη ρεζερβα θα ειναι στο χαμηλοτερο σημειο και θα γινει πιο ευκολη εφαρμογη( φανταζομαι). Ο ενας ανταπτορας βιδωνει στην παροχη lpg και πωμα, και ο αλλος στο πιστολι του πιεστικου(θελει πεπιεσμενο αερα). Για να μην παρεξηγηθω, αυτα τα ξερω απο παιδια απο εδω μεσα και απο ψαξιμο- δεν εχω παρει ποτε ο ιδιος . Αν μπορω να βοηθησω σε οτιδηποτε αλλο, εδω ειμαστε.
Οταν το παρεις και το βαλεις, κανε ενα ποστ να μας πεις αν ηταν ευκολη η εφαρμογη -
Με τα μπουζι τι γινεται;Εχουν βγει καποια απο την BOSCH & NGK απ'οτι ξερω....τα εχει βαλει κανεις;Τα μαμα μπουζι μετα την αλλαγη τους ειχαν φθορα απο την χρηση του υγραεριου;Οποιος γνωριζει κατι καλο ειναι να μας πει!!!
-
στελιο τα εβαλα στον εγκαταστατη μας με αδεια μπουκαλα υγραεριου
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
Έχω το αυτοκίνητο στο συνεργείο Focus 1.6 2009, για να περάσω κιτ της BMD.
Είναι ελβετικό, ο τεχνικός έχει και της λοβατο αλλά εγώ δεπέλεξα το ΒΜD.
Γνωρίζει κάποιος σχετικά με το συγκεκριμένο σύστημα?
Μου δίνει εγγύηση 2 χρόνια ή 100.000χλμ.
Ο τεχνικος μου είπε οτι είναι 5ής γενιάς αλλά εγώ νομίζω ότι είναι 4ης γιατι έχει πνεύμονα και ψεκάζει αέριο και όχι υγρό.
Ο μάστορας μου είπε ότι δεν εχει σχεση που έχει πνεύμονα και οτι ψεκάζει σε υγρη μορφή.
Μπορεί κάποιος να μου δώσει εμπεριστατομένη απάντηση?
Διάβασα αρκετες σελίδες από το παρόν και έχω διαφωτιστεί σε αρκετα σημεία.απο οσο γνωριζω ο πνευμονας κανει αυτην την δουλεια αεριοποιει το υγραεριο ωστε να μπορει να καει στον θαλαμο.για αυτο και ειναι παλιοτερο συστημα.η αρχικη μορφη ειναι υγρη εξ ου και η ονομασια (υγραεριο).μαλλον τα μαστορια για να προσελκυσουν κοσμο αφηγουνται ιστοριες της χαλιμας.
petransfhp Η εταιρεία BMD είναι Ελβετική το Zug που έχει την έδρα της είναι Νοτιοδυτικά της Ζυρίχης.
Το χαρτί που σου έδωσε ο εγκαταστάτης για το ΚΤΕΟ γράφει και την χώρα κατασκευής για κάθε εξάρτημα του συστήματος χωριστά. Στο Manual εγκατάστασης περιγράφεται η χρήση Bi-fuel connector τουλάχιστο σε αυτοκίνητα που υπάρχει χώρος. Το συγκεκριμένο εξάρτημα αν έχει ταιριάξει στο αυτοκίνητό σου, δεν χρειάστηκε τρύπημα της πολλαπλής εισαγωγής και η συμπεριφορά του κινητήρα είναι παρόμοια με της βενζίνης, γιατί το αέριο ψεκάζεται ακριβώς εκεί που ψεκάζεται και η βενζίνη. Τώρα ως αναφορά το 5ης η 4ης, τεχνικά 5ης θεωρείται το σύστημα που έχει αντλία ψεκασμού
ενσωματωμένη στην δεξαμενή. Συχνά όμως γίνεται σύγχυση με τις προδιαγραφές EURO 4 kai EURO 5 που αφορούν όρια ρύπων. Καλό δρόμο. -
Όπως έγραψα στην συνέχεια έβαλα το κιτ της Λοβάτο,
χθες ανακάλυψα ότι ένα εξάρτημα, αυτό το μαραφέτι που έναι πάνω από την δεξαμενή, (πολυβαλβίδα λέγεται?) είναι της BRC , μου είπε το μαστόρι ότι βάλαν τέτοιο γιατί έχει καλύτερη συμπεριφορά από το αντίστοιχο της Λοβατο.Λοιπόν στο βενζινάδικο έχουν μια αμπούλα περίπου 125ml PRO TEC, LPG SYSTEM CLEAN & PROTECT, ΚΟΣΤΊΖΕΙ 14ευρώ και το βάζεις όταν είναι σχεδόν άδια η δεξαμενη του υγραερίου με ειδικό στόμιο, κάθε 10.000χλμ,για λύπανση των βαλβίδων βασικά [/img][/img[/img]]
-
Το TUNEUP το επιβάλει η Opel στα εργοστασιακά της LPG μοντέλα. Δεν έχω βρεί όμως ποιας εταιρείας LPG κιτ χρησιμοποιεί η Opel. Για τα LPG αερίου ψεκασμού ίσως επιβάλλεται, για τα υγρού ίσως θέλει λίγο ψάξιμο για το αν το προτείνει ο κατασκευαστής του συστήματος λόγο αντλίας.
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
Όπως έγραψα στην συνέχεια έβαλα το κιτ της Λοβάτο,
χθες ανακάλυψα ότι ένα εξάρτημα, αυτό το μαραφέτι που έναι πάνω από την δεξαμενή, (πολυβαλβίδα λέγεται?) είναι της BRC , μου είπε το μαστόρι ότι βάλαν τέτοιο γιατί έχει καλύτερη συμπεριφορά από το αντίστοιχο της Λοβατο.Λοιπόν στο βενζινάδικο έχουν μια αμπούλα περίπου 125ml PRO TEC, LPG SYSTEM CLEAN & PROTECT, ΚΟΣΤΊΖΕΙ 14ευρώ και το βάζεις όταν είναι σχεδόν άδια η δεξαμενη του υγραερίου με ειδικό στόμιο, κάθε 10.000χλμ,για λύπανση των βαλβίδων βασικά [/img][/img[/img]]
Πολλά απ τα επιμέρους εξαρτήματα είναι διαφορετικών εταιριών συνήθως οι βαλβίδες ασφαλείας και πολυβαλβίδες είναι των Tartarini η BRC ακόμη και σε μη Ιταλικά μοντέλα κιτ LPG.
-
Ο χρήστης redeingel έγραψε:
petransfhp Η εταιρεία BMD είναι Ελβετική το Zug που έχει την έδρα της είναι Νοτιοδυτικά της Ζυρίχης.
Το χαρτί που σου έδωσε ο εγκαταστάτης για το ΚΤΕΟ γράφει και την χώρα κατασκευής για κάθε εξάρτημα του συστήματος χωριστά. Στο Manual εγκατάστασης περιγράφεται η χρήση Bi-fuel connector τουλάχιστο σε αυτοκίνητα που υπάρχει χώρος. Το συγκεκριμένο εξάρτημα αν έχει ταιριάξει στο αυτοκίνητό σου, δεν χρειάστηκε τρύπημα της πολλαπλής εισαγωγής και η συμπεριφορά του κινητήρα είναι παρόμοια με της βενζίνης, γιατί το αέριο ψεκάζεται ακριβώς εκεί που ψεκάζεται και η βενζίνη. Τώρα ως αναφορά το 5ης η 4ης, τεχνικά 5ης θεωρείται το σύστημα που έχει αντλία ψεκασμού
ενσωματωμένη στην δεξαμενή. Συχνά όμως γίνεται σύγχυση με τις προδιαγραφές EURO 4 kai EURO 5 που αφορούν όρια ρύπων. Καλό δρόμο.Kαλως ηλθες στην παρεα red.To ανωτέρω σύστημα δεν το γνωριζα και μου κεντρησες το ενδιαφερον. Ανοίγοντας την σελιδα της εταιριας ειδα οτι ειχαν και ελληνικο μενου !!! Πολυ καλη φαίνεται και οργανωμένη. Ο bi-fuel connector που εχει, ειναι τρελη μαγκια για οποιον μπορει να το βαλει !!!!!
-
Ο χρήστης redeingel έγραψε:
Το TUNEUP το επιβάλει η Opel στα εργοστασιακά της LPG μοντέλα. Δεν έχω βρεί όμως ποιας εταιρείας LPG κιτ χρησιμοποιεί η Opel. Για τα LPG αερίου ψεκασμού ίσως επιβάλλεται, για τα υγρού ίσως θέλει λίγο ψάξιμο για το αν το προτείνει ο κατασκευαστής του συστήματος λόγο αντλίας.Στην σελιδα του tunap 164 λεει οτι το προτείνει η opel αλλα απο την αυτοκινητοβιομηχανια δεν εχω δει κατι αντιστοιχο. Oυτε και γω εχω βρει ποιο συστημα lph χρησημοποιει η opel αλλα ειναι πιθανο να το εχει αναπτηξει η ιδια .
Υγραεριοκίνηση!