-
lyggas, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλα τα συστήματα που διαθέτουν ECU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) και συνδεέται με την αντίστοιχη που έχει το αυτοκίνητο, είναι 5ης γεννεάς. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι η τεχνολογία υγρού ψεκασμού. Δεν την έχει μόνο η ICOM κι επίσης μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν κοστίζει τα διπλάσια απ' οτι η τεχνολογία αέριου ψεκασμού. Είναι καθαρά θέμα marketing και το πως θέλει ο καθένας να προωθήσει το υλικό που έχει.
-
Παρέλαβα χθες το αυτοκινητάκι μου υγραεριοκίνητο πλέον!
Η αίσθηση που έχω στις πρώτες διαδρομές είναι τέλεια! Η λειτουργία της μηχανής ακούγεται υγιής, επιδόσεις άριστες (όσο άριστες μπορεί να είναι με 55 άλογα ). Μέχρι στιγμής δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα, όλα φαίνονται να δουλεύουν σωστά. Περιμένω τα επόμενα 2-3 γεμίσματα για να έχω εικόνα για την κατανάλωση.
-
Ο χρήστης sdancer έγραψε:
Αισθάνομαι πολύ κορόιδο που έδωσα 1300ευρώ για Lovato.
Lovato 750 Euro sti Florina ! Oi endeikseis mesa gia tin plirosi tis deksamenis einai sostes ? Giati emena einai lathos. I deksameni sou ti marka einai ? I diki mou einai pistopoiimeni turkiki 43 Lit.
Meta tis protes dokimes to apotelesma : 24,5 Euro gia fullarisma ~33 Lit kai 390Km apostasis mexri na adeiasei se Rover 1400cc, 2000 model.
YG: Sorry gia tous latinikous xaraktires alla o browser Splashtop poy exo sto Sony, den grafei ellinika.
μιλαμε για τον Ζωλης Παντελης στη Φλωρινα? Μου εδωσε τημι 850Ε με ποστοποιηση. Και τωρα βαζει landi και οχι lovato, γιατι εξαγωραστηκε η ετερια κλπ... Η υπαρχει και αλος στη Φλορινα?
-
Ο χρήστης geosof έγραψε:
lyggas, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλα τα συστήματα που διαθέτουν ECU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) και συνδεέται με την αντίστοιχη που έχει το αυτοκίνητο, είναι 5ης γεννεάς. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι η τεχνολογία υγρού ψεκασμού. Δεν την έχει μόνο η ICOM κι επίσης μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν κοστίζει τα διπλάσια απ' οτι η τεχνολογία αέριου ψεκασμού. Είναι καθαρά θέμα marketing και το πως θέλει ο καθένας να προωθήσει το υλικό που έχει.Ο τεχνικος που θα εγκαταστησει το icom πραγματι μου ειπε οτι ειναι τεχνολογια υγρου ψεκασμου,ετσι δεν θα εχω και προβλημα λιπανσης των βαλβιδων.Αν ξερει καποιος να πει για τιμες στην αθηνα θα βοηθουσε πολυ!
-
Eιδα δουλεια του Ζωλη και μου φανηκε προχειρη (οπτικα παντα). Οσο για την δεξαμενη δεν γνωριζω μαρκα αλλα δεν μου εκατσε καλα (και παλι οπτικα ηταν γυαλιστερη βαμμενη, ενω καποιες αλλες ειναι σαγρε - ματ και φαινονται πιο στιβαρες - ανθεκτικες)...
Βεβαια οτι δωσεις αυτο θα παρεις...
Σε μια μερα δεν μπορεις να πιασεις τα ποιοτηκα προτυπα που εχει καποιος μαστορας κανοντας την εργασια σε διπλασιο χρονο με την ησυχια του...
Για την τιμη παντως αυτα που προσφερει ειναι υπεραρκετα -
mixalisnaf, πρόβλημα λίπανσης βαλβίδων δεν υφίσταται στον αέριο ψεκασμό εφόσον το συνεργείο που κάνει τη μετατροπή είναι πραγματικά πιστοποιημένο απο τον κατασκευαστή κι έχει πάρει την ανάλογη εκπαίδευση (δυστυχώς κι εδώ υπάρχουν οι καλοί και κακοί επαγγελματίες). Το πρόβλημα με τις βαλβίδες εμφανίζεται μόνο όταν είναι λάθος ρυθμισμένη η αναλογία LPG-αέρα. Σε κάθε περίπτωση με αμεληταίο κόστος τοποθετείται, για όσους έχουν παρόλα αυτά αμφιβολίες, ένα δοχείο που περιοδικά εκχύει μικροποσότητα λιπαντικού στην ροή του αερίου.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Σαν κι αυτο ας πουμε ? http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=120082623 Το πηρα σημερα.Φθηνο, και καλο απ'οτι εχουν πει εδω μεσα τα παιδια.
αυτή είναι καλή επιλογή αλλά αυτό το link είναι για το ανταλλακτικό. Πρέπει να αγοράσεις το κιτ την πρώτη φορά που έχει και το κομπρεσερ για τον αναπτήρα 12v εκτός αν έχεις ήδη κομπρεσερ.
Δεν ειναι ''ανταλακτικο''με την εννοια οτι χρειαζετε κατι ιδιαιτερο οπως π.χ. ανταπτορα. Ενα οποιοδηποτε κομπρεσερακι κανει,απλα για να φουσκωσεις το λαστιχο, και εδω και χρονια εχω παντα ενα μεσα σ'αμαξι. Αυτο αρκει για να βουλωσει μια καλη τρυπουλα των 6mm. Στα 9 χρονια που οδηγω, το χειροτερο που εχω παθει ειναι να μου χανει αερα καθε τρεις μερες λογο πρόγκας.... εαν δε, εισαι τοσο γκαντεμης να πατησεις κατι και να γινει το λαστιχο ''ρεταλι'' τι να πω...... Ακομα κι αυτο, ποσο συχνα μπορει να σου συμβει ?
-
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Θα ηθελα αν καποιος γνωριζει αν τα 2000 που μου ζητησαν για εγκατασταση συστηματος icom 5ης γενιας σε αυτοκινητο 2,0t ειναι καλη τιμη και αν φυσικα το συστημα ειναι αξιολογο και αξιοπιστο.Αντε γιατι οι μερες περνανε και πρεπει να απατνησω...Οταν ρωταγα τιμες, μεχρι 1800cc τετρακυκιντρο η τιμη ηταν περι τα 1850.Απο δίλιτρο και πανω επειδη(ετσι τουλαχιστον μο ειπαν)εβαζαν μεγαλητερα μπεκ και αντλια ανεβαινε και η τιμη απο 2000-2200 αναλογα τον εγκαταστατη. Αυτα πέρυσι. Παντως ψαχτο αν και δεν ξερω αν βρεις φετος φθηνοτερο σε icom.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το κιτ της Lovato της Φλώρινας κοστίζει 300€ στον εγκαταστάτη, χώρια η δεξαμενή και η βαλβίδα της. Άρα το Icom κοστίζει 600€?Kαλα τα λες μονο που οπως ειπες χωρις δεξαμενη ΚΑΙ αντλια, που ειναι και τα περισσοτερα λεφτα(ειδικα οσο μεγαλητερη...) + ολα τα παρελκομενα της icom και ολα αυτα φυσικα χωρις ΦΑΠΑ που λεει και ο κυρ-Αντωνης....... Μετα βαζεις το κοστος εργασιας που για μενα δεν ειναι θεμα ποσοτικο, δηλαδη π.χ. γιατι να βγαζει τοσα λεφτα(οσα κι αν ειναι αυτα) σε 1 μερα κτλ ? Εμενα μου αρκει να κανει σοβαρη-υπευθηνη και επαγγελματική δουλεια στην περιουσια μου(αν και οντως, δεν μπορει να γινει αυτο σε 1 μερα) . Αν και ακριβη στοιχεια δεν εχω να σας τα πω σιγουρα, υπολογιζω 1200-1300euro μαζι με φπα για το icom, αρα τρελο κερδος. Και το οτι οι εγκαταστατες ομως, παντώς συστηματος δεν λενε ποσο τα περνουν προ ΦΠΑ αυτο λεει πολλα....
Παντως,με τουρκο στο πορτ-μπαγκαζ.....δεν σουλατσαρω με τιποτα
-
Ο χρήστης geosof έγραψε:
Δεν την έχει μόνο η ICOM κι επίσης μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν κοστίζει τα διπλάσια απ' οτι η τεχνολογία αέριου ψεκασμού. Είναι καθαρά θέμα marketing και το πως θέλει ο καθένας να προωθήσει το υλικό που έχει.Αν ξερεις με σιγουρια ποσο κανει πεστο μας.
Ο τεχνικος που θα εγκαταστησει το icom πραγματι μου ειπε οτι ειναι τεχνολογια υγρου ψεκασμου,ετσι δεν θα εχω και προβλημα λιπανσης των βαλβιδων.
Μην σε παραμυθιαζουνε. Τις ιδιες π@π@ριες λεγανε και σε μενα, οτι κανει εκεινο - κανει το αλλο - δεν ειναι σαν τον αεριο ψεκασμο κτλ... Αλλα οταν τους ειπα ''Ο.Κ αφου ειναι ετσι και εγγυάσαι οτι δεν μπορει να βγαλει προβληματα το αμαξι, δωσε μου εγγύηση 50.000 ή 100.000χλμ για την μηχανη'' αρχησαν τα σου-ξου-μου. Οτι το εβαλα,εγινε για αλλους λογους και οχι γιατι με πεισανε με τετοιες κουταμαρες. Τελος, καλο συστημα και δεν θα το μετανιωσεις.
-
Εγώ έχω βάσιμες ενδείξεις οτι το κόστος για τον εγκαταστάτη για το vialle LPi για 5κύλινδρο κινητήρα, με δεξαμενή 55 ή 61 λίτρα και ηλεκτρονική μονάδα LPe 7, είναι 1550 ευρώ, όταν το κόστος για τον πελάτη με την εργασία για την εγκατάσταση του συστήματος είναι 2450 ευρώ.
Η εγκατάσταση (με εξαγωγή πολλαπλής εισαγωγής) δεν γίνεται σε καμία περίπτωση μέσα σε μία ημέρα σε αυτά τα συστήματα, minimum απαιτούνται 2, ενώ η συνηθισμένη διάρκεια είναι 3-4 ημέρες, ανάλογα πάντα και το αυτοκίνητο.
Αν το κόστος της εργατοώρας είναι 40 ευρώ σε ένα 'εξειδικευμένο' συνεργείο (σε αντιπροσωπείες είναι 50+ΦΠΑ), δεν είναι παράλογο να χρεώνεται ο πελάτης επιπλέον 900 ευρώ για full εργασία 3-4 ημερών. -
Διαβαζω για καινουργιες αντλιες και εγκεφαλους σε icom.Ποτε εγινε αυτο?Τον αυγουστο του 2010 που εκανα την εγκατασταση ειχαν κυκλοφορησει???Ρωτησα τον εγκαταστατη και μου ειπε'πιος τα λεει αυτα στο ιντερνετ γραφει ο καθενας οτι θελει'τη λετε με δουλευει ο μακγας?Παντος μπεκ μου αλαξε εβαλε SIEMENS και μπορω να πω οτι εδω και αρκετο καιρο παει καλα.
-
Ο χρήστης geosof έγραψε:
lyggas, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλα τα συστήματα που διαθέτουν ECU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) και συνδεέται με την αντίστοιχη που έχει το αυτοκίνητο, είναι 5ης γεννεάς. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι η τεχνολογία υγρού ψεκασμού. Δεν την έχει μόνο η ICOM κι επίσης μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν κοστίζει τα διπλάσια απ' οτι η τεχνολογία αέριου ψεκασμού. Είναι καθαρά θέμα marketing και το πως θέλει ο καθένας να προωθήσει το υλικό που έχει.Αν ψάξει κανείς σε γερμανικά sites θα βρει το icom (με όλα τα παρελκόμενα), με πρόχειρους υπολογισμούς γύρω στα 1100 με 1200 ευρώ, ενώ ένα τυπικό ιταλικό 4ης γενιάς κοστίζει περίπου 500 με 600 ευρώ. 5ης γενιάς θεωρούνται τα συστήματα υγρής έκχυσης και κατασκευάζονται από vialle και icom. Εγώ αυτά γνωρίζω.>Διαβαζω για καινουργιες αντλιες και εγκεφαλους σε icom.Ποτε εγινε αυτο?Τον αυγουστο του 2010 που εκανα την εγκατασταση ειχαν κυκλοφορησει???Ρωτησα τον εγκαταστατη και μου ειπε'πιος τα λεει αυτα στο ιντερνετ γραφει ο καθενας οτι θελει'τη λετε με δουλευει ο μακγας?Παντος μπεκ μου αλαξε εβαλε SIEMENS και μπορω να πω οτι εδω και αρκετο καιρο παει καλα.
Εγώ τοποθέτησα το σύστημα της icom το περασμένο καλοκαίρι και αμέσως αντιμετώπισα προβλήματα με σκορτσαρίσματα ενώ ο κινητήρας εκκινούσε δύσκολα. Ο εγκαταστάτης με ενημέρωσε ότι το εργοστάσιο γνωρίζει το πρόβλημα και πρόκειται να αποστείλλουν νέες αντλίες και εγκεφάλους. Ο καιρός περνούσε και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μου, μου λέγαν ότι 'δεν έχει έρθει τίποτα' με αποτέλεσμα να απογοητευθώ και να βγάζω άσχημα συμπεράσματα. Τον Δεκέμβριο όμως με ειδοποίησαν και μου άλλαξαν νέα μπεκ (πάλι της siemens), νέο εγκέφαλο και άλλη πιο δυνατή αντλία η οποία χρειαζόταν και ενισχυμένη παροχή ρεύματος.
Έτσι εδώ και δύο μήνες ο κινητήρας δουλεύει υποδειγματικά. Προσοχή, ο νέος εγκέφαλος μόλις η λειτουργία περάσει σε lpg έχει ηχητική ειδοποίηση με ένα 'μπιπ'. Επίσης το πιο σημαντικό, όταν σε κατηφόρες ο κινητήρας κρατάει το αυτοκίνητο έχοντας σχέση στο κιβώτιο και γυρίσει σε βενζίνη, πλέον δεν χρειάζεται να πατήσεις το μπουτόν του διακόπτη για να γυρίσει σε χρήση lpg. Αυτή φίλε μου είναι η αλήθεια.'lyggas'
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Το κιτ της Lovato της Φλώρινας κοστίζει 300€ στον εγκαταστάτη, χώρια η δεξαμενή και η βαλβίδα της. Άρα το Icom κοστίζει 600€?
Kαλα τα λες μονο που οπως ειπες χωρις δεξαμενη ΚΑΙ αντλια, που ειναι και τα περισσοτερα λεφτα(ειδικα οσο μεγαλητερη...) + ολα τα παρελκομενα της icom και ολα αυτα φυσικα χωρις ΦΑΠΑ που λεει και ο κυρ-Αντωνης....... Μετα βαζεις το κοστος εργασιας που για μενα δεν ειναι θεμα ποσοτικο, δηλαδη π.χ. γιατι να βγαζει τοσα λεφτα(οσα κι αν ειναι αυτα) σε 1 μερα κτλ ? Εμενα μου αρκει να κανει σοβαρη-υπευθηνη και επαγγελματική δουλεια στην περιουσια μου(αν και οντως, δεν μπορει να γινει αυτο σε 1 μερα) . Αν και ακριβη στοιχεια δεν εχω να σας τα πω σιγουρα, υπολογιζω 1200-1300euro μαζι με φπα για το icom, αρα τρελο κερδος. Και το οτι οι εγκαταστατες ομως, παντώς συστηματος δεν λενε ποσο τα περνουν προ ΦΠΑ αυτο λεει πολλα....
Παντως,με τουρκο στο πορτ-μπαγκαζ.....δεν σουλατσαρω με τιποτα
Αν δει κανείς δουλειά στο συγκεκριμένο συνεργείο της Φλώρινας και τη συγκρίνει με εγκατάσταση του κιτ της icom, σε άλλο συνεργείο πάλι στην ίδια πόλη, θα καταλάβει ότι είναι σαν να συγκρίνει διαστημόπλοιο με βοϊδάμαξα.
'lyggas'
-
Εγώ τοποθέτησα το σύστημα της icom το περασμένο καλοκαίρι και αμέσως αντιμετώπισα προβλήματα με σκορτσαρίσματα ενώ ο κινητήρας εκκινούσε δύσκολα. Ο εγκαταστάτης με ενημέρωσε ότι το εργοστάσιο γνωρίζει το πρόβλημα και πρόκειται να αποστείλλουν νέες αντλίες και εγκεφάλους. Ο καιρός περνούσε και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μου, μου λέγαν ότι 'δεν έχει έρθει τίποτα' με αποτέλεσμα να απογοητευθώ και να βγάζω άσχημα συμπεράσματα. Τον Δεκέμβριο όμως με ειδοποίησαν και μου άλλαξαν νέα μπεκ (πάλι της siemens), νέο εγκέφαλο και άλλη πιο δυνατή αντλία η οποία χρειαζόταν και ενισχυμένη παροχή ρεύματος.
Έτσι εδώ και δύο μήνες ο κινητήρας δουλεύει υποδειγματικά. Προσοχή, ο νέος εγκέφαλος μόλις η λειτουργία περάσει σε lpg έχει ηχητική ειδοποίηση με ένα 'μπιπ'. Επίσης το πιο σημαντικό, όταν σε κατηφόρες ο κινητήρας κρατάει το αυτοκίνητο έχοντας σχέση στο κιβώτιο και γυρίσει σε βενζίνη, πλέον δεν χρειάζεται να πατήσεις το μπουτόν του διακόπτη για να γυρίσει σε χρήση lpg. Αυτή φίλε μου είναι η αλήθεια.Φοβερα αυτα τα συστηματα της 5ης γενιας! Σουπερ εξελιγμενα! Δεν δουλευαν καθολου με το που τα εβαζες και η λυση ηταν να πεταχτει ολο το συστημα και να βαλεις ξανα καινουργιο! Απλα πραγματα!
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Φοβερα αυτα τα συστηματα της 5ης γενιας! Σουπερ εξελιγμενα! Δεν δουλευαν καθολου με το που τα εβαζες και η λυση ηταν να πεταχτει ολο το συστημα και να βαλεις ξανα καινουργιο! Απλα πραγματα!
Μη λέμε γενικά για τα ΟΛΑ τα συστήματα 5ης γενιάς...
Τα icom είχαν πρόβλημα σε αρκετά αυτοκίνητα και απ' ότι φαίνεται αυτά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.
Από την άλλη, δεν θυμάμαι να είχε γραφτεί κάτι για τη vialle σε αμιγώς εργοστασιακά αυτοκίνητα. Εγώ στην αρχή 'πλήρωσα' τις βελτιώσεις που είχα και κάποια λάθη στην εγκατάσταση, αλλά με τη 2η φορά ξεμπέρδεψα. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία για ένα λεπτό το πρωί και μετά βάλε μπροστά. Αν διορθωθεί, θέλει φτιάξιμο ο χάρτης του υγραερίου...Το δοκιμασα 4 διαδοχικες φορες αλλα δυστυχως ρεταρε και παλι. Η γμωμη σας πολυτιμη.
-
Το πρατήριο στην Κομοτηνή που είχε το υγραέριο 0,725 ευρώ εδώ και 15 μέρες περίπου, έριξε κι άλλο την τιμή: **0,699 ευρώ! **ΕΥΓΕ!
Κι ακολούθησε (αναγκαστικά) κι ένα ακόμη πρατήριο στην Κομοτηνή, με τιμή 0,73 ευρώ...Μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα στην Αίγυπτο, ίσως αρχίσει να πέφτει ξανά το υγραέριο, μετά από 10 μέρες συνεχούς ανόδου της διυλιστηριακής του τιμής.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Διαβαζω για καινουργιες αντλιες και εγκεφαλους σε icom.Ποτε εγινε αυτο?Τον αυγουστο του 2010 που εκανα την εγκατασταση ειχαν κυκλοφορησει???Ρωτησα τον εγκαταστατη και μου ειπε'πιος τα λεει αυτα στο ιντερνετ γραφει ο καθενας οτι θελει'τη λετε με δουλευει ο μακγας?Παντος μπεκ μου αλαξε εβαλε SIEMENS και μπορω να πω οτι εδω και αρκετο καιρο παει καλα.Αν θυμάμαι καλα, απο πέρυσι τον σεπτεμβριο σιγουρα. Αντικατεστησαν τον εγκεφαλο και τις αντλιες.Ειδικα στις αντλιες που ειχαν 2 (1 μεχρι τα 1800cc και αλλη 1 για τα μεγαλύτερα) τωρα φερνουν 1 για ολα.
-
με το γνωστο πρατηριο στην Θεσσαλονικη το οποιο βαζει 40 σε δεξαμενη που χωραει 38 συνολο τι θα γινει ; μπορουμε να απευθυνθουμε κατι ωστε να κανουν ελεγχο στον εν λογω κυριο ;δεν γινεται να πληρωνουμε αερα ..
Υγραεριοκίνηση!