-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Kαλημερα στα παιδια , 0,799 εχθες Κατερινη και 0,899 Κορινος εαν δεν το ανεβασε . Να Ρωτησω τον φιλο τον dti ποτε περιμενουμε την απαντηση απο τον Γ.Γ. .Να δουμε τι θα μας πει .
Γιώργο μου, θυμάσαι τι λέγαμε?. Και έχει περάσει αρκετός καιρός!!!....έγκυρη ενημέρωση!!!.....
Ο ΓΓ, τα μαθαίνει από τα ΜΜΕ!!!.....στην αντίθετη, η διαρρέει, η ευελπιστεί η…..
ΑΝΤΩΝΗΣ.Μαστραντωνη γεια σου μετα απο καιρο Φυσικα και θυμαμαι τι ελεγες και πως επεμενες Φεεεεεεεεεεεεεεετα και εχω πει πολλες φορες οτι λες αληθεις και δεν χαιδευεις αυτια και ολοι σεβομαστε την γνωμη σου και την προσφορα σου στο Φορουμ.Τελικα υπαρχει ασυδωσια στην αγορα και ο καθενας κανει οτι του καπνισει .Απλα να κινητοποιησουμε τους αρμοδιους να δουμε τι γινεται με τις αυξησεις των πρατηριουχων και εαν δικαιολογουνται.Τωρα οσον αφορα την μετατροπη σε Υγραεριοκινηση, προχωρησα γιατι κανω πολλα χιλιομετρα , και συγκριτικα με τα λεφτα που εδωσα , μου αποδιδει σε κερδος απο την επομενη στιγμη που εβαλα το συστημα . Ουτε λαμπακια ουτε σκορτσαρισματα ολα κορυφη ! Και Λαδιερα ! Αυτα .........Ο Φιλος σου ο ΓΙΩΡΓΟΣ
-
Γεια σας και από εμένα παρακολούθησα όλη την συζήτηση ,έχω ένα lacetti 1600 το έχω 5 χρόνια, το αυτοκίνητο τα τελευταία 4 χρόνια κάνει 150 χιλιόμετρα κάθε μέρα, πριν από 3.5 χρόνια το έβαλα υγραέριο .Δούλευε άψογα το υγραέριο μπήκε περίπου στα 50.000 χιλιόμετρα τώρα έχω 200.000, στα 180.000 χλ μου ράγισε το κεφαλάρι και έμπαζε νερά στον κινητήρα άλλαξα το κεφαλάρι με τις απαιτούμενες εργασίες φλάντζα και τα λοιπά στα 200.000 που είμαι τώρα έχανε πάλι νερά ανοίχτηκε πάλι , αυτήν την φορά ο κορμός τις μηχανής έκανε βαθουλώματα [ ψωρίαση ] κατέβηκε η μηχανή λύθηκε πήγε ρεκτιφιέ πλανιαριστικε όπως και το κεφαλάρι ,αλλάχτηκαν προληπτικά ελατήρια και κουζινέτα το αυτοκίνητο έχει κάνει 2.000 και λειτουργεί άψογα … υποθέτω πώς όλα αυτά πρέπει να τα έκανε το υγραέριο αν και έχω και λίγο βαρύ πόδι ,σκέπτομαι να βάλω λιπαντήρα , θα κάνει κάτι η πεταμένα λεφτά? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ελπίζω να μην πάθετε τα ίδια.
-
Ο χρήστης sitelem2 έγραψε:
οι βαλβίδες και οι οδηγοί τους, εντάξει ??
μάλλον το αυτοκίνητο δουλεύει καλά τώρα
Αισθητήρα λάμδα έχεις αλλάξει ποτέ σου?
-
οχι
-
Ένα καλό κομπλέ σύστημα αεριού, κάνει πάνω από 2500ε . Λέγοντας κομπλέ, εννοώ το λειτουργικό, το ασφαλιστικό, την πυροπροστασία. Και χάνουμε και τους χώρους. Και είναι και αναφλέξιμο υλικό με το 100%.
Το πετρέλαιο, δεν ανάβει ούτε στο κρύο τζάκι!.
Λένε κάποιοι μυρίζει, όλα μυρίζουν, μα εάν μυρίσει το αέριο, και ανάψεις τσιγάρο…… «το χάσαμε το κορμί πατριώτη»!!....
Το τι κάναμε παλιά…..ξεχάστε!!. τότε το αέριο πήγαινε με ο.35ε/λίτρο, σήμερα?. ΗΤΑΝ μια λύση φτηνή, σήμερα?. «Το φτηνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι»!.θελω να κανω καποιες ερωτησεις στον αντωνη και αν θελει απανταει.
- Αντωνη ποσα συστηματα τελευταιας τεχνολογιας εχεις τοποθετηση? και αν ναι πριν ποσο καιρο?
2)συγνωμη. αυτα που λες ποιο πανω τα πιστευεις? και αν ναι θα περνουσες εσυ εναν κηνητηρα ντιζελ σε βενζινοκινητο σασι μεγαλου κυβισμου και θα κυκλοφορουσες αθηνα- θεσαλονικη φουλ στην παρανομια? η τα λες για τους αλλους?
-
μπορεις να μας εξηγησεις ποιο ειναι το κομλε συστημα?
-
πιστευεις πως ο θαλαμος των επιβατων εχει σχεσει με το υγραεριο? και οτι σε μια ενδεχομενη διαροη με το αναμα ενος τσιγαρου γινεται αναφλεξει?
5)οταν το υγραεριο διαρευση στην ατμοσφαιρα τι πιθανοτητες αναφλεξεις εχει?
- εχεις καποια παραδειγματα να μας παραθεσεις?
7)εχεις υποψειν καποια εξτρα συστηματα ασφαλειας που δεν τα εχουν τα σημερινα συστηματα?
τελος στα τοσα χρονια εμπειριας και μετα απο εκατονταδες τοποθετησεις και μαλιστα με συνδεδεμενες απλες φυαλες πετρογκαζ με διαφορες ευρεσιτεχνιες ειχες αναφλεξεις ,εκριξεις,ατυχηματα?
ειλικρινα πιστευω πως οι απαντησεις θα μας βοηθουσαν ωστε να εχουμε μια ποιο ολοκληρομενη αποψη για το υγραεριο
και αν χρειαστει να παρουμε καποια μετρα προστασιας.το αν συμφερει η οχι η εγκατασταση πιστευω οτι εινα δευτερευων θεμα.
-
Ο χρήστης sitelem2 έγραψε:
οχι
Οι αισθητήρες λάμδα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής (ανάλογα με τους υδρογονάνθρακες που περνάνε από την εξάτμιση), διότι με τον καιρό βουλώνουν οι οπές τους και αρχίζουν να δείχνουν στην ηλεκτρονική πιό φτωχό μίγμα από ότι πραγματικά υπάρχει. Σαν αποτέλεσμα η ηλεκτρονική δίνει εντολή για εμπλουτισμό και αποκτάς πιό πλούσια καύση από ότι πρέπει. Στην βενζίνα η πλούσια καύση σημαίνει πιό κρύα καύση, αλλά στο υγραέριο νομίζω συμβαίνει το αντίθετο, αποκτάς πιό θερμή καύση μέσα στον θάλαμο και αυξημένη θερμοκρασία καυσαερίων.
Πιθανόν για αυτό να έχεις τα απανωτά ραγίσματα και φλάντζες, τα οποία είναι 100% αποτελέσματα παρατεταμένης υπερθέρμανσης του μπλοκ...
Όπως και να έχει, ο λάμδα καλό είναι να αλλάζεται μετά τις 100.000 χλμ, ξαναφέρνει την κατανάλωση στα σωστά της και βγάζει τα λεφτά που κοστίζει από τις βενζίνες που γλυτώνεις.
-
Σχετικά με την απάντηση που περιμένω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Παρατηρητηρίου Τιμών να πω οτι μέχρι τώρα δεν με πήραν τηλέφωνο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω εγώ στο τηλέφωνο που ξέρω, αλλά μάλλον απουσίαζε ο αρμόδιος. Δεν το έχω παρατήσει αλλά πιστεύω οτι είναι πιο σημαντικό να βρούμε την άκρη γιατί δεν δημοσιεύεται η τιμή του υγραερίου από τις 2 εταιρείες διύλισης πετρελαίου.>
Σε συγχαιρω φιλε μου για την σκεψη σου σχετικα με την υποπτη μη δημοσιευση.
Και κατι αστειο.
Πηγαινε για ψιλου πηδημα και βαζετε υγραεριο για 2 και 3 ευρω να τους σπασετε τα νευρα!!!!
Να δω τι θα κανουν με τα ψιλα τους!!!
-
Πάντως θα πρεπε να σκεφτούμε ανά περιοχές να φτιάξουμε ομάδες και να πιέσουμε για καλύτερες τιμές μέσω της ομάδας. Προφανώς όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Δεν μπορεί βενζινάδικο μέσα σε μια μέρα να πηγαίνει από το 0,77/λίτρο στο 0,88/λίτρο. Δεν ακούστηκε κάτι που να δικαιολογεί τέτοια άνοδο.
-
Κι όμως ακούστηκε: το πετρέλαιο τύπου Βrent χθες κάποια στιγμή βρέθηκε στην υψηλότερη τιμή της τελευταίας διετίας.
Δείτε κι εδώ:
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1907199Κάτω από τα 88 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.
Στις 09:30 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 91 σεντς στα 87,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 68 σεντς στα 90,71 δολάρια το βαρέλι.
Χθες, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη έκλεισε με απώλειες 69 σεντς στα 88,69 δολάρια το βαρέλι, αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε για λίγο τα 90 δολάρια.
Στο Λονδίνο, το Brent υποχώρησε κατά 6 σεντς στα 91,39 δολάρια το βαρέλι, έχοντας εκτιναχθεί ενδοσυνεδριακά έως τα 92,86 δολάρια, που αποτελεί ρεκόρ διετίας.
-
οχι
Οι αισθητήρες λάμδα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής (ανάλογα με τους υδρογονάνθρακες που περνάνε από την εξάτμιση), διότι με τον καιρό βουλώνουν οι οπές τους και αρχίζουν να δείχνουν στην ηλεκτρονική πιό φτωχό μίγμα από ότι πραγματικά υπάρχει. Σαν αποτέλεσμα η ηλεκτρονική δίνει εντολή για εμπλουτισμό και αποκτάς πιό πλούσια καύση από ότι πρέπει. Στην βενζίνα η πλούσια καύση σημαίνει πιό κρύα καύση, αλλά στο υγραέριο νομίζω συμβαίνει το αντίθετο, αποκτάς πιό θερμή καύση μέσα στον θάλαμο και αυξημένη θερμοκρασία καυσαερίων.
Πιθανόν για αυτό να έχεις τα απανωτά ραγίσματα και φλάντζες, τα οποία είναι 100% αποτελέσματα παρατεταμένης υπερθέρμανσης του μπλοκ...
Όπως και να έχει, ο λάμδα καλό είναι να αλλάζεται μετά τις 100.000 χλμ, ξαναφέρνει την κατανάλωση στα σωστά της και βγάζει τα λεφτά που κοστίζει από τις βενζίνες που γλυτώνεις.
.............................................. Σε ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω, δεν έχω πολλές γνώσεις από μηχανική. Δεν το ήξερα αυτό αλλά έπρεπε να μου το πούνε και στην αντιπροσωπεία που πηγαίνω φαντάζομαι.
-
«από dti » 07/12/10 20:54
Ως συνήθως, γράφονται αρκετά πράγματα που απλά ΔΕΝ ισχύουν σήμερα:
π.χ. οτι σε καμία χώρα το πετρέλαιο δεν είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη.»
Οι παραθέσεις ΣΟΥ φίλε, είναι ωραίες, και αξίζουν την κόντρα μου!. και σίγουρα όχι σε ότι γραφείς. Εάν έβλεπα κάτι σε αυτές δεν θα καθυστερούσα καθόλου!.
Λέγοντας ‘σε καμιά χώρα’ σίγουρα δεν της πήρα μια μια. Μα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που παρέθεσες, αποδηκνείουν του λόγου μου το αληθές.«Η φθηνότερη τιμή στο πρατήριο οφείλεται καθαρά στο μειωμένο ειδικό τέλος κατανάλωσης που προσωρινά έχει...»
Σίγουρα ΝΑΙ…..μα δουλεύετε και στα εργοστάσια παραγωγής , που εξάγουν και προϊόντα!. Άρα πάντα θα είναι φτηνό σχετικά προϊόν. Το 70% το απορροφά ο πρωτογενείς τομέας, και αυτός έχει δύναμη στην Ελλάδα. Και έστω ότι η τιμή εξισωνότανε με την βενζίνη, η θερμοδυναμική του δομή, υπερτερεί!!.
«……όταν θα γίνει η εξίσωση της τιμής diesel κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης;»
Αυτό στην παρούσα ενότητα, δεν ενδιαφέρει, διότι η τιμή που αγοράζουμε για κίνηση, δεν έχει καμιά σχέση με το της θέρμανσης. Άλλωστε στης πόλης πλέον, όλοι βάζουν αέριο, με της προσφορές της ΠΕΡΠΑ, με λίγα χρήματα, και με μηδαμινή συντήρηση. Κατά συνέπια η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο θέρμανσης, απλός ενισχύει τον προμηθευτή αεριού!!!!......διότι θα εισπράξουν…..οι κυβερνόντες το τίποτα!.
«Δεν γίνονται έλεγχοι στα Ι.Χ. : έχω δει να γίνονται έλεγχοι για εκπομπές καυσαερίων αρκετές φορές. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο με το πετρέλαιο μέσα στην Αθήνα, τί θα πεις;»
…….μα θα το «…….δηλώσεις να το σώσεις»!!....75ε , όπως άλλωστε γράφεται για το αέριο.
Για το θέμα της ‘διεύθυνσης’ που θα δηλώσεις…..εάν ήσουν Αθηναίος, θα σε πείραζε να μετοικούσες στον άγιο στέφανο?!....άλλωστε γράφω ότι είναι για μερικές μέρες και μόνον.«….ή αν από βίτσιο μπεις τελικά σ' αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να γδύσεις εντελώς το αυτοκίνητο, να ξαναπεράσεις πλεξούδες κλπ. κλπ. και να αλλάξεις και κάποια άλλα μέρη που δεν είναι συμβατά.
Άρα δεν πρόκειται απλά για αλλαγή κινητήρα... Στο δεκαχίλιαρο που ακούστηκε οτι κοστίζει η μετατροπή περιλαμβάνεται άραγε και το DPF;».
….βίτσιο?, μετά την παράθεση μου?.
Και σίγουρα ΝΑΙ στα υπόλοιπα που έγραψες, πλην από το «δεκαχιλιαρο».
Pudo 2002, ολόκληρο τροπετο με τα πάντα, 2500ε + την εργασία!!!. 78000κμ.
BMW2002, ολόκληρο τροπετο με τα πάντα, 2700ε +την εργασία. 92000κμ.
Πάντα + την φάπα, και την μηχανολογική μελέτη.
Με όσα τσιγκέλια και εάν τραβάς την τιμή, δεν φτάνει τα 5000ε .«Κλείνω το off-topic και καλό είναι να επικεντρωθούμε επιτέλους σε θέματα σχετικά με το υγραέριο.»
Με ένα «επιτέλους» κλίνεις το δικαίωμα σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, να μάθουν εάν ΣΗΜΕΡΑ συμφέρει να κάνουν την οιανδήποτε μετατροπή, μέσα από την ενημέρωση?. Μια υγιείς αντιπαράθεση, πολλές φορές, ξεπερνάει τα όρια μιας ενότητας. Θα μπορούσε να συμπληρωθεί και με έναν υπότιτλο, γίνετε συχνά. Έτσι αποφεύγετε και η περίπτωση, να αναρτηθεί τίτλος που δημιουργεί ‘μαγαζάκι’.
Για όλα τα άλλα που γράφεις, συμφωνώ απόλυτα φίλε μου.
Είσαι ‘μαχητής’ έξυπνος, και περιμένω εναγωνίως της απαντήσεις που θα πάρεις. Σίγουρα και εγώ ψάχνομε, διότι εδώ και 5 – 6 μήνες έχω αναστείλει ένα εξτρα εισόδημα μου!!!....
φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«από sitelem2 » 08/12/10 15:26
Οι αισθητήρες λάμδα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής (ανάλογα με τους υδρογονάνθρακες που περνάνε από την εξάτμιση), διότι με τον καιρό βουλώνουν οι οπές τους και αρχίζουν να δείχνουν στην ηλεκτρονική πιό φτωχό μίγμα από ότι πραγματικά υπάρχει. Σαν αποτέλεσμα η ηλεκτρονική δίνει εντολή για εμπλουτισμό και αποκτάς πιό πλούσια καύση από ότι πρέπει. Στην βενζίνα η πλούσια καύση σημαίνει πιό κρύα καύση, αλλά στο υγραέριο νομίζω συμβαίνει το αντίθετο, αποκτάς πιό θερμή καύση μέσα στον θάλαμο και αυξημένη θερμοκρασία καυσαερίων.Πιθανόν για αυτό να έχεις τα απανωτά ραγίσματα και φλάντζες, τα οποία είναι 100% αποτελέσματα παρατεταμένης υπερθέρμανσης του μπλοκ...».
Σίγουρα η ζωή ενός L, παρατείνετε από σωστές ρυθμίσεις. Τα tester ελέγχουν μόνο το ηλεκτρικό τους μέρος, και ενόσω δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά οι L, δείχνουν ότι είναι σωστοί!. Εδώ μετράει η εμπειρία. Όταν ενόσω είναι σωστός, βλέπουμε καυσαέρια, τότε τον ξεβιδώνουμε, και τον βάζουμε στο ultrasonic του καθαρισμού μπεκ, και τον κάνει ‘τζάμι’!.
Οπωσδήποτε ένα τέτοιο φαινόμενο, θα ‘έβγαζε’ βλάβη και με βενζίνη. Σίγουρα εκεί η ανίχνευση με τα καυσαέρια, θα ήταν ευκολότερη. Το αέριο δεν βγάζει καυσαέρια τόσα, άρα ο παράγον ‘πείρα’ από πλευράς συνεργείου, είναι επιβεβλημένος.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Δηλαδή αντώνη από υγραεριτζής έγινες πετρελεατζής, κάνουμε και διαφημισούλα μέσα σε όλα τα άλλα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δηλαδή αντώνη από υγραεριτζής έγινες πετρελεατζής, κάνουμε και διαφημισούλα μέσα σε όλα τα άλλα
2+….βαλέ και άλλες 7 ειδικότητες, πλην τον εμπορικό τομέα! «…γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…»!!!!!!. 53 χρόνια στο αντικείμενο που αφορά το αυτοκίνητο…
Μα ΔΕΝ ΨΑΡΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, και θέλω να το βεβαιώσουν όσοι με ρώτησαν κατ’ ιδίαν, ΠΑΡΑΚΑΛΩ.A.
-
«από sitelem2 » 08/12/10 15:26
Οι αισθητήρες λάμδα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής (ανάλογα με τους υδρογονάνθρακες που περνάνε από την εξάτμιση),Πιθανόν για αυτό να έχεις τα απανωτά ραγίσματα και φλάντζες, τα οποία είναι 100% αποτελέσματα παρατεταμένης υπερθέρμανσης του μπλοκ...».
Σίγουρα η ζωή ενός L, παρατείνετε από σωστές ρυθμίσεις. Τα tester ελέγχουν μόνο το ηλεκτρικό τους μέρος, και ενόσω δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά οι L, δείχνουν ότι είναι σωστοί!. Εδώ μετράει η εμπειρία. Όταν ενόσω είναι σωστός, βλέπουμε καυσαέρια, τότε τον ξεβιδώνουμε, και τον βάζουμε στο ultrasonic του καθαρισμού μπεκ, και τον κάνει ‘τζάμι’!.
Οπωσδήποτε ένα τέτοιο φαινόμενο, θα ‘έβγαζε’ βλάβη και με βενζίνη. Σίγουρα εκεί η ανίχνευση με τα καυσαέρια, θα ήταν ευκολότερη. Το αέριο δεν βγάζει καυσαέρια τόσα, άρα ο παράγον ‘πείρα’ από πλευράς συνεργείου, είναι επιβεβλημένος.
ΑΝΤΩΝΗΣ..................................Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω? πως θα καταλάβω ότι είναι χαλασμένος ο L?
Μπορώ να τον καθαρίσω μόνος μου με ένα σύστημα καθαρισμού που έχω με υπέρηχους? -
«Δεν γίνονται έλεγχοι στα Ι.Χ. : έχω δει να γίνονται έλεγχοι για εκπομπές καυσαερίων αρκετές φορές. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο με το πετρέλαιο μέσα στην Αθήνα, τί θα πεις;»
…….μα θα το «…….δηλώσεις να το σώσεις»!!....75ε , όπως άλλωστε γράφεται για το αέριο.
Για το θέμα της ‘διεύθυνσης’ που θα δηλώσεις…..εάν ήσουν Αθηναίος, θα σε πείραζε να μετοικούσες στον άγιο στέφανο?!....άλλωστε γράφω ότι είναι για μερικές μέρες και μόνον.Εκτός κι αν ξέρεις κάποιον άλλον τρόπο, εγώ όταν έψαξα να δηλώσω ως μόνιμη κατοικία το εξοχικό (ώστε να δικαιούμαι να αγοράσω diesel) η απάντηση που είχα από την κοινότητα στην οποία ζήτησα βεβαίωση κατοικίας ήταν οτι πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση στην τοπική εφορία επί 2 χρόνια τουλάχιστον, ώστε στη συνέχεια να μου κάνουν μεταδημότευση και να πάρω τη σχετική βεβαίωση. Ο.Κ., αν έχεις την υπομονή, αν έχεις μπάρμπα στο χωριό, αν..., γίνεται, αλλά ...μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό;
….βίτσιο?, μετά την παράθεση μου?.
Και σίγουρα ΝΑΙ στα υπόλοιπα που έγραψες, πλην από το «δεκαχιλιαρο».
Pudo 2002, ολόκληρο τροπετο με τα πάντα, 2500ε + την εργασία!!!. 78000κμ.
BMW2002, ολόκληρο τροπετο με τα πάντα, 2700ε +την εργασία. 92000κμ.
Πάντα + την φάπα, και την μηχανολογική μελέτη.
Με όσα τσιγκέλια και εάν τραβάς την τιμή, δεν φτάνει τα 5000ε .Συγνώμη δεν είχα καταλάβει οτι αναφερόσουν σε μεταχειρισμένα τροπέτα.
Τότε ΟΚ ίσως και πολλά γράφεις, αφού πάντα υπάρχουν πολύ φθηνότερες επιλογές στις μάντρες της Γερμανίας.
Αλλά γιατί να μπεις στον κόπο; Με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά αγοράζεις ένα πάμφθηνο μεταχειρισμένο diesel (ίσως με πολλά χιλιόμετρα όμως...) και θεωρητικά κάνεις τη δουλειά σου.
Εγώ αναφερόμουν για ολοκαίνουργια μηχανή diesel (που σίγουρα θέλει κι άλλα εξαρτήματα, κιβώτια, κλπ.) γι αυτό έγραψα για 10χίλιαρο, κλπ.Με ένα «επιτέλους» κλίνεις το δικαίωμα σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, να μάθουν εάν ΣΗΜΕΡΑ συμφέρει να κάνουν την οιανδήποτε μετατροπή, μέσα από την ενημέρωση?. Μια υγιείς αντιπαράθεση, πολλές φορές, ξεπερνάει τα όρια μιας ενότητας. Θα μπορούσε να συμπληρωθεί και με έναν υπότιτλο, γίνετε συχνά. Έτσι αποφεύγετε και η περίπτωση, να αναρτηθεί τίτλος που δημιουργεί ‘μαγαζάκι’.
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα διέκοπτε το διάλογο, που συχνά μπορεί να αποδειχθεί γόνιμος για πολλούς, αλλά μετά από σχεδόν 200 σελίδες με άπειρα μηνύματα, κάπως εμένα με κουράζει να αναμασάμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια στις αντιπαραθέσεις μας, αν και κατά πόσο συμφέρει το υγραέριο, σε σχέση με το diesel, με τα υβριδικά, με το υγρογόνο, με ...
Ίσως σε κάποιο άλλο topic, αλλά όχι εδώ πλέον, αφού τελικά όποιος νέος ενδιαφέρεται να μάθει 5 πράγματα για το υγραέριο αποκλειστικά, μάλλον θα απογοητευθεί από τον πολύ 'θόρυβο' που υπάρχει εδώ. Και είναι κρίμα γιατί πραγματικά υπάρχει τέτοια τεχνογνωσία που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο. Όμως όσο δε βοηθά το απαρχαιωμένο είδος forum άλλο τόσο συμβάλλουμε κι εμείς με τα άπειρα off-topics... -
Καλησπερα.Υπαρχει περιπτωση για τα ρεταρισματα στο ρελαντι να ευθηνετε καπιος πολλαπλασιαστης?Σε λητουργεια με βενζινη ολα καλα.ταλεπορουμε 4 μηνες τωρα με αυτα τα ρεταρισματα σβησηματα και ακρη δεν εχω βρει.ICOM GTJ.βοιθηστε ρε παιδια ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ.(μου εχουν αλαξει τα μπεκ εχουν κανει αποιρες ρυθμησεις αλλα το προβλημα επιμενει)sos
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Καλησπερα.Υπαρχει περιπτωση για τα ρεταρισματα στο ρελαντι να ευθηνετε καπιος πολλαπλασιαστης?Σε λητουργεια με βενζινη ολα καλα.ταλεπορουμε 4 μηνες τωρα με αυτα τα ρεταρισματα σβησηματα και ακρη δεν εχω βρει.ICOM GTJ.βοιθηστε ρε παιδια ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ.(μου εχουν αλαξει τα μπεκ εχουν κανει αποιρες ρυθμησεις αλλα το προβλημα επιμενει)sosσε καμια περιπτωση.
αν εχεις προβλημα πολλαπλασιαστη, εχεις θεμα είτε είσαι με υγραέριο είτε με βενζίνη.
ειμαι παθών..!!!Πήγαινε στον εγκαταστάτη σου, έχει βγει νεα αντλία αν εχεις το 5ης γενιάς. Εχτες την έβαλα.
-
Ανακαιφαλαιωνουμε:
για χρηστες ICOM JTG 5ης γενιας
-
Νεος εγκεφαλος
Τον εβαλα προχθες και οντως ενα προβλημα που ειχα εξαφανιστηκε.
Το αμαξι γυριζε σε βενζινη σε κατηφορες. Τωρα με το νεο εγκεφαλο δεν το κανει πλεον.
Επισης οταν γυριζει σε υγραεριο κανει ενα ηχητικο μπιπ. Πριν απλα γυριζε χωρις καποια ηχητικη ενδειξη -
Νεα μπεκ
Αυριο παω να τα βαλω. Εντυπωσεις για ρεταρισματα,σβησιμοατα σε λιγες μερες να το δοκιμασω -
Νεα αντλια
Θα ρωτησω αυριο γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο.
-
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Τι να σας πω..... ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο....
Μια που σε βρηκα online, τι θα προτεινες σε audi A4 1.6 τριετίας με 7 lt κατανάλωση και 30.000 χλμ/ετος. Αέριου ψεκασμού με 1300€ ή υγρού ψεκασμού με 2000€ ?
Φίλε συμβουλή απο έναν πρώην ιδιοκτήτη υγραεριουκίνητου ,έχεις οικονομικό και καλό αυτοκίνητο, σχετικά καινούργιο, που πας να μπλέξεις.
Αλήθεια πόσες φορές έχεις πάει συνεργείο αυτά τα τρία χρόνια 2, 3; Για τα servise,έτσι ; Αν κάνεις το λάθος ετοιμάσου για 2-3 το μήνα ,κοίτα προσεκτικά τις δημοσιεύσεις των φίλων που έκαναν τη μετατροπή και σου λέω απο δική μου εμπειρία,που οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι σα να ελέγχεις τις πιέσεις στα λάστιχα, τη μια check engine, την άλλη ρεταρίσματα ,πότε αλλάξανε το μίγμα οι υγραεράδες γιατί χειμώνιασε, την άλλη τέλιωσε το flashlube. Την οικονομία που ψάχνεις ίσως τη πετύχεις αλλα το αντίτιμο θα είναι η ψυχική σου ηρεμία. Συνέχισε να οδηγείς οικονομικά με τη βενζίνη όπως βλέπω ότι κάνεις και θα είσαι οκ
Υγραεριοκίνηση!