-
Για να κάνουμε και λίγο καλαμπούρι, δεν ντρέπεστε ρε αλήτες που βάζετε όλοι υγραέριο;;;;;
Εμένα με ρωτήσατε ρε που εξαιτίας σας έχουν ανεβάσει την τιμή της φιάλης υγραερίου και θέλω παραπάνω χρήματα να ζεσταθώ; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
........
Υπαρχει κανενας που εβαλε υγραεριο για λιγοτερα καυσαερια;Μάλλον όχι! Πρώτα μεριμνάμε για να έχουμε να φάμε και μετά βλέπουμε. Και λογικό ειναι....
Απο την άλλη, αμάξι πειραγμένο, αμάξι πεταμένο!!!
Εδω κάποιο εξάρτημα χαλάει, μπαίνει στη θέση του το ανταλλακτικό, μπορεί να μην 'κάτσει' καλά και να θέλει πάλι κοίταγμα. Και δεν φταίει μόνο μάστορας γιατί ήταν 'αλμπάνης' ....
Τα αυτοκίνητα παράγονται σωστά, όπως μας παραδίδονται απο τα εργοστάσια!
Και τελευταία, όλο περισσότερα και απο αυτά δεν ειναι σωστά!
Απο κεί και πέρα, οτι νομίζει ο καθένας κάνει.... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
........
Υπαρχει κανενας που εβαλε υγραεριο για λιγοτερα καυσαερια;
Μάλλον όχι! Πρώτα μεριμνάμε για να έχουμε να φάμε και μετά βλέπουμε. Και λογικό ειναι....
Εδω κάποιο εξάρτημα χαλάει, μπαίνει στη θέση του το ανταλλακτικό, μπορεί να μην 'κάτσει' καλά και να θέλει πάλι κοίταγμα. Και δεν φταίει μόνο μάστορας γιατί ήταν 'αλμπάνης' ....
Απο κεί και πέρα, οτι νομίζει ο καθένας κάνει....Mα για αυτο μου φανηκε και εμενα περιεργο.Μακαρι να υπηρχαν πολλοι που θα το εκαναν για αυτο το λογο αλλα δεν νομιζω οτι ειμαστε ακομα τοσο μπροστα .Πρωτα οπως λες να εχουμε να φαμε και μετα ολα τα αλλα,απολυτα φυσικο στις δυσκολες εποχες που ζουμε.
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Έχω αγοράσει ένα απλό κιτ επισκευής (20 ευρώ) από σχετικό μαγαζί. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο/πιο αποτελεσματικό;Για να αντιληφθείς έγκαιρα τυχόν απώλεια στην πίεση των ελαστικών, καλό θα ήταν να υπήρχε κάποιο εργοστασιακό σύστημα TPMS εγκατεστημένο. Υπάρχουν βέβαια και aftermarket με κόστος γύρω στα 200 ευρώ.
Επίσης, υπάρχει κάποιο gel που μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα μέσα στα ελαστικά και το οποίο φροντίζει να κλείσει άμεσα το σημείο στο οποίο μπήκε κάποιο καρφί, βίδα κλπ.
Όλα αυτά τα kit πάντως δεν σε εξασφαλίζουν 100%, αφού αν δημιουργηθεί κάποια ζημιά στα πλαϊνά του ελαστικού, θες τη ρεζέρβα... -
AN λεω ΑΝ το μετρο περι τελων κυκλοφωρίας με βαση την παραγωμενη μολυνση προχωρησει παρακατω...
τοτε φανταζομαι ναι θα ενδιεφερε...προς το παρόν.... ο τσεπιδιος-παντελονιδιος ε.π.ε. ειναι ο λογος.....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Απο κεί και πέρα, οτι νομίζει ο καθένας κάνει.... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Υπάρχει έστω και ένα αυτοκίνητο που να μην είναι πειραγμένο; Είτε σκόπιμα, είτε αθέλητα...
Από θέμα βενζίνης, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ούτε ένα...
Άρα δεν έχει νόημα αυτό που γράφεις.
Όχι οτι οι κάθε λογής μετατροπές πετυχαίνουν ή έχουν θετικό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν και τέτοιες!
Το στοίχημα στην περίπτωση του υγραερίου είναι το μειωμένο κόστος χρήσης. Αυτό το πετυχαίνουν σχετικά εύκολα σχεδόν όλοι όσοι έκαναν τη μετατροπή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το στοίχημα στην περίπτωση του υγραερίου είναι το μειωμένο κόστος χρήσης. Αυτό το πετυχαίνουν σχετικά εύκολα σχεδόν όλοι όσοι έκαναν τη μετατροπή,** τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα**.Αυτο θεωρω οτι ειναι και το μεγαλυτερο μειον στην μετατροπη,το βραχυπροθεσμο του πραγματος.Μπαινεις σε τεχνικες περιπετειες και δεν ξερεις εαν του χρονου θα σε συμφερει το αεριο.
Βεβαια εαν εκανα παρα πολλα χλμ καθημερινα,η εαν ημουν επαγγελματιας οδηγος ,θα ειχα μια γρηγορη αποσβεση και θα το ρισκαρα πιο ευκολα.Σε αυτες τις περιπτωσεις πιστευω οτι και τωρα αξιζει τον κοπο,σε αλλες μαλλον θελει περισσοτερη σκεψη. -
Στην Ελλάδα που ζούμε, οποιοσδήποτε προγραμματισμός μπορεί να ανατραπεί, όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Οπότε τι μένει να κάνει κάποιος που θέλει να μειώσει το κόστος μετακίνησής του, χωρίς να μειώσει τα χιλιόμετρα που κάνει, χωρίς να αλλάξει τον τρόπο που έχει συνηθίσει να οδηγεί, χωρίς να αλλάξει αυτοκίνητο;
Όσο η τιμή της βενζίνης κοστίζει υπερδιπλάσια από εκείνη του υγραερίου, σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που διανύει και την κατανάλωση που έχει, σταθμίζει το ρίσκο που παίρνει και αποφασίζει ανάλογα... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Έχω αγοράσει ένα απλό κιτ επισκευής (20 ευρώ) από σχετικό μαγαζί. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο/πιο αποτελεσματικό;
Για να αντιληφθείς έγκαιρα τυχόν απώλεια στην πίεση των ελαστικών, καλό θα ήταν να υπήρχε κάποιο εργοστασιακό σύστημα TPMS εγκατεστημένο. Υπάρχουν βέβαια και aftermarket με κόστος γύρω στα 200 ευρώ.
Επίσης, υπάρχει κάποιο gel που μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα μέσα στα ελαστικά και το οποίο φροντίζει να κλείσει άμεσα το σημείο στο οποίο μπήκε κάποιο καρφί, βίδα κλπ.
Όλα αυτά τα kit πάντως δεν σε εξασφαλίζουν 100%, αφού αν δημιουργηθεί κάποια ζημιά στα πλαϊνά του ελαστικού, θες τη ρεζέρβα...Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι καλητερο.Το μονο που εχω να πω ειναι οτι πρεπει να εισαι ατυχος αν σου συνβει κατι δραματικο π.χ. να πατήσεις κανενα μεταλο και να γινει το λαστυχο ρεταλι... Ενταξη,πρεπει να προσεχεις μην πεσεις μεσα και σε καμια λακουβα με τους δρομους που εχουμε.Οδηγω 8 χρονια και ποτε δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα.Το μονο που εχω στο πορτ-μπαγκαζ ειναι μια τρομπα(για να φουσκωσεις και να σε βγαλει μεχρι το κοντινοτερο βουλκανιζατερ,που ουτος η άλως θα πας) η οποια με εχει σωσει παμπολες φορες απο δυσκολη θεση και προκειτε να παρω και γω ενα κιτ σαν το παραπανω που περιγραφετε.
-
παιδια που μπορουμε να βρουμε τάπα για εκει που γεμιζουμε ..επειδη την εχασα ?
-
Και μια άλλη διάσταση.
Jimny τσεκαρισμένο 6000κμ με αποκλειστικά εμένα οδηγό, μόνον εθνική οδό 6,8λιτρα/100κμ. Ο κατασκευαστής λέει 6.6/100. Μπήκα σε ενότητα με jimny και το έγραψα. Με κράξανε χοντρά!!!...
Όλοι καίγανε από 10/100 έως 14/100+ λίτρα. Τι σημαίνει αυτό: δεν τους ακούμπησε η ύφεση. Δεν ξέρουν να οδηγούν οικονομικά. Δεν έχουν σωστά σερβιρισμένα αυτοκίνητα. Δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα. Δεν φουσκώνουν σωστά τα λάστιχα. Τρέχουν.Και εδώ ρωτώ, 6,6 Χ 1,5 τιμή λίτρου βενζίνης = 9,9ε /100κμ. Εάν βάλω αέριο τι θα κερδίσω?.
Τώρα. Κάποια φορά, είχε γράψει ο Μπέρναρ Σω.
«υπάρχουν τριών ειδών άτομα, από τα οποία δεν μπορείς ν’ απαιτήσεις να έχουν κρίση: ένας άντρας που αγαπάει, μια γυναικά που αγαπάει, και μια γυναικά που δεν αγαπάει!!!!». Μα εγώ συμπληρώνω ΚΑΙ ένας ‘κολυμένος’, και ένα θύμα!!.
Για τον ‘κολυμένο’,……..ουδέν σχόλιο. Πάμε στο θύμα να το αιτιολογήσω. Εάν πίστεψες ότι θα ανέβη το πρεστισ σου, με δανικά από τράπεζα, και με τσέπες άδειες, και αγόρασες ένα ‘τέρας’ αυτοκίνητο, έχασες!. Έβγαλες τα πόδια σου έξω από την κουβέρτα το βραδύ με κρύο, και κρύωσες. Δεν υπολόγισες ότι θα σε κυβερνάει μια ‘παιδική χαρά’, που σου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και δεν ρώτησες που υπάρχουν, λάθος σου. Εάν ρώταγες θα σου απαντούσε ότι εσύ τα έχεις, οι πράξεις σου το αποδηκνείουν!!!....έδειχνες ευμάρεια που δεν την είχες!. Όσοι έχουν χρήματα, δεν το φωνάζουν με ντουντούκα, εάν έχουν μυαλό!!!.
Αποτέλεσμα φόροι – περικοπές – φάπα – αυξήσεις στο ‘ράφι’ και την βενζίνη και τα ποτά και τα τσιγάρα και και και……από δευτέρα!!!.......να δούμε τι θα κάνεις αύριο….Κυριακή κοντή γιορτή!!!.
Μα σε συμπονάμε, σε σκεπτόμαστε, είσαι αδελφός μας. Άνθρωπος είσαι κανείς λάθη, σίγουρα όλοι πλερώνουμε και της δικές σου αμαρτίες και λάθη!.Μα ΝΑΙ. ΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΕΡΙΟ. Όχι το φτηνό, αλλά το ολοκληρωμένο ‘πακέτο’ με συστήματα ασφαλείας εξτρα, πυρασφάλεια, ανιχνευτές διαρροών, αυτομάτους ηλεκτροδιακόπτες, και την φιάλη μακριά από την πίσω πόρτα, όχι στην ρεζέρβα. Σίγουρα και μια μπαγκαζιέρα στην οροφή, διότι το έχασες το πορτ μπαγκαζ.
Μα εάν πας στην φτήνια, «που αλώστε τρόει τον παρά», τότε να σου βάψουν το αυτοκίνητο κόκκινο, όπως άλοστε είναι υποχρεωτικό να είναι κόκκινα, και τα καράβια που κουβαλάνε αέριο!!!!.....σίγουρα βάλε και λαδιερα, για να περιστείλεις μελλοντικά έξοδα!!!....
ΑΧΧΧΧ……….ανακουφίστηκα…..
Antonis-team. -
Αντωνη ( μου επιτρεπεις τον ενικό??)
Τα συγκεκριμενα Jimny που μπηκες μονο νορμαλ δεν ειναι... απο οποια μερια κι αν το πιασεις... Λασιχα Υψος Εργαλεια?? Εργατες???
Ασε δε που τα μισά εχουν αξονες απο αλλο αυτοκινητο....
( κλεινω την παρενθεση) -
προφανος το συγκεκριμενο jimny ειναι περιορισμενο μοντελο παραγογης γιατι εχο μπει ουκ ολιγες φορες σε jimny μοντελο 2006 με σοστες πιεσεις στα ελαστικα (εργοστασιακα και οχι φθαρμενα) αφου καναμε ταξιδι με φιλο στην γειτονα χορα και ταχυτητα ταξιδιου σε αυτοκινητοδρομο 90-100.κατο απο 8,7 δεν επεσε σε αποσταση πανο απο 300 χλμ.ο φιλος το γκαζι το παταει ισα ισα να κινειται.απο την αλλη και εγο που καιο με βενζινη 10 λιτρα εθνικη οδο εχει τυχει να κατεβαινο τον ταξιαρχη και επειδη δεν πατουσα γκαζι σχεδον καθολου (κατηφορα βλεπετε) εδειχνε το τριπ 6,4.για μια και μοναδικη φορα το ειδα.μαλλον δεν ειναι αντιπροσοπευτικη αυτου του ειδους η μετακινηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
........
Υπαρχει κανενας που εβαλε υγραεριο για λιγοτερα καυσαερια;
Μάλλον όχι! Πρώτα μεριμνάμε για να έχουμε να φάμε και μετά βλέπουμε. Και λογικό ειναι....
Απο κεί και πέρα, οτι νομίζει ο καθένας κάνει....Mα για αυτο μου φανηκε και εμενα περιεργο.Μακαρι να υπηρχαν πολλοι που θα το εκαναν για αυτο το λογο αλλα δεν νομιζω οτι ειμαστε ακομα τοσο μπροστα .Πρωτα οπως λες να εχουμε να φαμε και μετα ολα τα αλλα,απολυτα φυσικο στις δυσκολες εποχες που ζουμε.
Διαφωνώ μαζί σου. Εγώ όντως ξεκίνησα με το θέμα οικονομία αλλά όταν μου είπαν ότι υπάρχει και το θέμα οικολογία (λιγότερα καυσαέρια) έγινα πιο θετικός στην εγκατάσταση του υγραερίου....
Σου υπόσχομαι λοιπόν ότι : αν τότε μου έλεγαν ότι θα ήταν πιο οικονομικό το υγραέριο αλλά θα εξέπεμπε περισσότερα καυσαέρια από την βενζίνη, δεν θα έβαζα υγραέριο... Βλέπεις έχω παιδιά και θέλω να τους δώσω λίγο περισσότερο αέρα να αναπνέουν!!
Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο σακί... όλοι όσοι έβαλαν υγραέριο στο αυτοκίνητό τους δεν είναι όλοι γραμμένοι στο φόρουμ και γράφουν εδώ!!! υπάρχουν και άλλοι 100άδες που έχουν βάλει υγραέριο και δεν γράφουν είτε στο εν λόγο φόρουμ άλλα και σε υπόλοιπα φόρουμς!!!!Ίσως αυτοί να έχουν διαφορετικές απόψεις.... ίσως και μερικοί να βάζουν πρώτο τον λόγο οικολογία και μετά την οικονομία!
Καλή σου μέρα και πάλι
-
-
@ tgi Μου απαντας σαν να ειχα προθεση να σε θιξω.Κατι που δεν ισχυει φυσικα
-
απλά δεν μου αρέσει να βάζουν τις ιδέες μου σε ένα σακί με όλλλλλλλλλλλλους τους άλλους και να βάζουν ταμπελάκια!!!
είμαι ξεχωριστός στις σκέψεις όπως και καθένας μέσα σε αυτό το forum!Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου!! απλά δεν μου αρέσει η ομαδοποίηση
-
Δεν είπε κάτι κακό ο bill33. Λογικά μίλησε.
-
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?
Υγραεριοκίνηση!