-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
ΟΚ, μάλλον παραφέρθηκα. Σας ζητάω συγγνώμη (ειδικά στον MAD-MAX-13) και αν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν τα επίμαχα σχόλια.Δεκτη cheetos109
για ολα τα αλλα με καλυψαν απολυτα οι mirage & bill
οσο αφορα γιατι διαβαζω και ασχολουμαι με το τοπικ να πω οτι ξεκινησε σαν προσωπικη αναγκη εμπλουτισμου γνωσεων και εξελιχθηκε σε μια ερευνα αγορας για να καλυψω την ενδεχομενη αναγκη ενος φιλου που δεν εχει internet (το τι του ειχανε καποιοι εγκαταστατες δεν παιζεται....ενδεικτικα αναφερω μειωση καταναλωσης 20-30% και μια σταθερη ιπποδυναμη ή ακομα και βελτιωση ως 10%)
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%[/quote]
...[/quote]ΛΑΘΟΥΣ… η αύξηση της κατανάλωσης μου είναι 12% σε σύγκριση με την βενζίνη[/quote]
600 χλμ με **49,5 **λιτρα LPG … κόστους 35€
για τα ίδια χλμ με βενζίνη θα χρειαζόμουν **42 **λιτρα κα 63€
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα.αρα με μεση τιμη εγκαταστασης 1750 και τα δεδομενα που παρε8εσες με υποχρεωτικό κανόνα οτι το αμαξι αν δυναμομετρη8ει πριν και μετα την εγκατασταση δεν εχει ΚΑΜΙΑ απωλεια ισχυος θα χρειαστει να κανεις 37,500 (διορθωθηκε) χιλιομετρα για να κανεις break even
(ceteris paribus)ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%
η αυξηση της κατανάλωσης σου ειναι 17,8% (49,5/42) ή ((49,5-42)/42) για την ακριβεια και σιγουρα οχι 12%
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Kαλή η αισθηση δε λεω, αλλα εχει κανει κανεις δυναμομετρηση πριν και μετα?
Εγώ σκοπεύω να κάνω δυναμομέτρηση σε 10 μέρες περίπου, με βενζίνη και υγραέριο.
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε.η δυναμομετρηση για την αποδωση του κινητηρα με βενζινη πρεπει να γινεται πριν την εγκατασταση...
-
Ρωτάω επειδή το παρακάτω έμοιαζε να εννοείται σε πάνω από μία περίπτωση σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.
Σε πολύ χαμηλές ταχύτητες το αυτοκίνητο γυρίζει σε βενζίνη;;
Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω και περιορίζει κατά πολύ το πλεονέκτημα της όλης ιστορίας. -
Ο χρήστης konos έγραψε:
Συμφωνώ με όσους έχουν τονίσει ότι η μετατροπή σε υγραεριοκίνηση αφορά πρωτίστως όσους κάνουν πολλά χλμ, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη προσκόλληση στις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους (θεωρητικές και πραγματικές). Πιστεύω ότι είναι ανέφικτο να θέλουμε και μετατροπή σε φθηνό καύσιμο και απόλυτη διατήρηση των επιδόσεων, εφόσον δεν μιλάμε για εργοστασιακές εγκαταστάσεις, δηλαδή υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου (πχ. Opel).
Θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε εντυπώσεις από οδηγούς τέτοιων αυτοκινήτων. Με έναν Ελληνοαυστραλό που μίλησα, ο οποίος είχε εργοστασιακό υγραεριοκίνητο στη Μελβούρνη, μου είπε ότι οι επιδόσεις ήταν χειρότερες, αλλά το απέδωσε στην ποιότητα του καυσίμου, καθώς ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να έχει το υγραέριο τεχνητά μειωμένες επιδόσεις. Να σημειώσω ότι το αμάξι ήταν της δουλειάς (πολεοδομία) και έκαιγε μόνο υγραέριο.
Αν ισχύουν αυτά που γράφουν οι εφημερίδες, η FIAT και η OPEL από το νέο έτος θα φέρουν στην Ελλάδα υγραεριοκίνητα εργοστασιακής παραγωγής, οπότε θα ξεδιαλύνει το πράγμα για τις επιδόσεις (για όσους ενδιαφέρονται δηλαδή). Το κόστος αναφέρεται ότι θα είναι 2000 ευρώ επιπλέον, αλλά δεν λέει αν θα είναι για σύστημα 4ης ή 5ης γενιάς. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα χαρακτηριστούν υβριδικά και αν θα έχουν απαλλαγή ή μειωμένα τέλη κυκλοφορίας λόγω πολύ χαμηλής εκπομπής ρύπων.
Σχετικά με την παράγραφο 1 : Το υγραέριο αφορά όλους. Δεν είναι μόνο για αυτούς που κάνουν 'πολλά χιλιόμετρα', γιατι απλούστατα ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. Δλδ το καυσιμο, δεν θα ειναι πια τροχοπέδι στην όρεξή σου για οδήγηση, βόλτες, ταξίδια. Με μικρό κόστος, θα κάνεις διπλάσιες διαδρομές.
Δεύτερο σχόλιο μου... Κ όμως η διατήρηση των επιδόσεων παραμένει για πολλούς (όπως για μένα) κριτήριο για το αν τελικά θα βάλεις ή δε θα βάλεις υγραέριο. Αν εχεις ενα αμάξι 90 άλογα και 1400 κιλά, που δεν πάει βήμα... δε σε νοιάζει. Ειτε έχεις 90 είτε 80 άλογα, το ίδιο είναι για σενα. Διοτι αν σε ενδιέφεραν οι επιδόσεις, δεν θα ειχες 90 άλογα. Εγω όμως (και ο οποιοσδήποτε 'εγω') που έχει ενα αμάξι κοντά στα 200, και το πήρε για 'οδηγικες απολάυσεις' τότε τον ενδιαφέρει να κρατήσει τις επιδόσεις.
Τρίτο σχόλιο και σημαντικότερο : Το ΦΤΗΝΟ καύσιμο, δεν εχει σχέση με τη δυναμικότητά του. Δεν είναι κινέζικο παπούτσι με 20 ευρω, VS Timberland των 250 ευρω. Η τιμή του είναι φτηνή για άλλους λόγους, και η τιμή της βενζίνης είναι ακριβή για άλλους λόγους επίσης. Μην μπλέκεις οτι 'επειδη το ένα είναι φτηνο, άρα είναι μαπα και θα έχω χαλια επιδόσει'. Αυτα αφορούν τη λαική και τις ντομάτες, όπως και τα κινέζικα παπούτσια.Σχετικά με την παράγραφο 2 : Εντελώς κομπέξική αντιμετώπιση. Θές υγραέριο φίλε μου Αυστραλέ για να 'κερδίζεις' χρήματα? -20 ιππους το αυτοκίνητο.... Τωρα αν θες βαλε. Η συνέχισε να πληρώνεις βενζίνη και πετρέλαιο. Υπάρχουν και αλλού πολιτικοί λαλακες τελικα. Αυτο δεν το περίμενα απο τους Αυστραλούς.
Σχετικά με την παράγραφο 3 : Για μένα το after market 'εργοστασιακό' ισούτε με το after market το κανονικό. τι σημαίνει δλδ μετατροπή κατόπιν εορτής, με 2000 επιβάρυνση ? Μου θυμίζει τα 'δερμάτινα σαλόνια' που κάνανε δώρο οι αντιπροσωπείες τα οποια τα βάφτιζαν εργοστασιακα - αλλα τοποθετούνταν στο ελλαδιστάν - , και η ποιότητα τους ήταν χειρότερη και απο τις δερματίνες του ΙΚΕΑ με 100 ευρω. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να βγαίνει με σύστημα υγραερίου, ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Και όχι απο συνεργαζόμενη εταιρεία LPG.
τέλος ουτε λόγος για το αν θα χαρακτηριστεί υβριδικό, διοτι η χρηση 2 καυσίμων, δεν κάνει το αυτοκίνητο υβριδικό. Η χρηση 2 κινητήρων το κάνει. Και το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες σελίδες. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε.η δυναμομετρηση για την αποδωση του κινητηρα με βενζινη πρεπει να γινεται πριν την εγκατασταση...
κ ημέρα Σάββατο
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε.η δυναμομετρηση για την αποδοση του κινητηρα με βενζινη πρεπει να γινεται πριν την εγκατασταση...
κ ημέρα Σάββατο
αν εσενα σε βολευει καντην και τριτη και 13
-
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε.η δυναμομετρηση για την αποδοση του κινητηρα με βενζινη πρεπει να γινεται πριν την εγκατασταση...
κ ημέρα Σάββατο
θα μας εξηγήσεις γιατί η δυναμομετρηση με βενζίνη δεν μπορεί να γίνει μετά την εγκατάσταση? εχω διαβάσει πολύ σχετικά με το υγραεριο στο νετ, πρωτη φορα το διαβαζω
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
κ ημέρα Σάββατο
θα μας εξηγήσεις γιατί η δυναμομετρηση με βενζίνη δεν μπορεί να γίνει μετά την εγκατάσταση? εχω διαβάσει πολύ σχετικά με το υγραεριο στο νετ, πρωτη φορα το διαβαζω
που ειπα οτι δεν μπορει να γινει?
το οτι προσωπικα θα την εκανα πριν την εγκατασταση δεν συνεπαγεται οτι δεν μπορει να γινει μετα....over and out προς το παρον γιατι δυσκολευομαι να αντιληφθω τους λογους της ειρωνιας ορισμενων
-
κ ημέρα Σάββατο
που ειπα οτι δεν μπορει να γινει?
το οτι προσωπικα θα την εκανα πριν την εγκατασταση δεν συνεπαγεται οτι δεν μπορει να γινει μετα....over and out προς το παρον γιατι δυσκολευομαι να αντιληφθω τους λογους της ειρωνιας ορισμενων
Λες η δυναμομετρηση ΠΡΕΠΕΙ να γινεται πριν την εγκατασταση...
-
αφου θελετε να παιξουμε παιχνιδι λεξεων ....
'....δυναμομετρηση ΠΡΕΠΕΙ να γινεται πριν την εγκατασταση...'
το παραπανω σημαινει οτι δεν μπορει να γινει μετα?
ΟΧΙ
μονο αν ελεγα '....δυναμομετρηση ΠΡΕΠΕΙ να γινεται ΜΟΝΟ πριν την εγκατασταση...'
θα σημαινε αποκλειστικα και μονο πριν την εγκατασταση ....-
-
Αρα ουσιαστικα δεν ειπες τιποτα το ιδιαιτερο...απλα για να γινεται παιχνιδι...
Ελεγα μηπως ηξερες κανεναν λογο που δεν ψιλιαζομαστε εμεις για την δυναμομετρηση πριν την εγκατασταση...αλλα αφου δεν εννοουσες αυτο τοτε οκ.
-
Αν είχα χρόνο, θα έκανα δυναμομέτρηση και πριν τη μετατροπή, αλλά μια σειρά από διάφορα θέματα δεν μου το επέτρεψαν.
Θυμάμαι που κάποιος είχε γράψει οτι είναι καλύτερα να μην γίνεται εξαγωγή της πολλαπλής γιατί συχνά, λόγω κακής επανατοποθέτησης (ή καλύτερα λόγω του οτι ο εγκαταστάτης δεν αλλάζει τα 'λαστιχάκια') υπάρχει περίπτωση να χάνει πίεση (άρα και κάποια ιπποδύναμη;) ο κινητήρας...
Αν ισχύει το παραπάνω, τότε μία δυναμομέτρηση πριν τη μετατροπή και μία μετά, ίσως δείξει κάποια διαφορά, πάντα με βενζίνη ως καύσιμο. -
οπα, όπα, όπα ..... ρε παιδιά...
μην τσακώνεστε και μην λογομαχείτε!!!!!!Η εμπειρία μου μέχρι τώρα στο υγραέριο (1 & 1/2 συναπτά έτη) είναι η παρακάτω :
υπάρχουν πολλοί παράγοντες το αυτοκίνητο να πηγαίνει σφεντόνα ή κότα με το υγραέριο...
από τον πιο σοβαρό : πρόβλημα στην αντλία, στα μπεκάκια, κτλ...
έως και το πιο γελοίο : νέο - φρέσκο φίλτρο αέρος!!!! (εγώ μετά από μια γκάφα που έκανα και ξέχασα τον εγκαταστάτη, το αυτοκίνητο σουρνόταν γιατί είχε φίλτρο αέρος με 20.000 χιλ πάνω του σκόνη!!!! το άλλαξα και το αυτοκίνητο πήρε 'ανάσα')Και φυσικά το ακόμα πιο γελοίο και εκείνο που δεν μπορείς να το τσεκάρεις ειναι το υγραέριο....
ΝΑΙ καλά διαβάσατε : το υγραέριο!!!!!!Έβαλα υγραέριο (37 λίτρα) πριν από τρεις εβδομάδες σε κάποιον ..... και με πήγε μέχρι τα 300 χιλ
Έβαλα (37 λίτρα) πριν από δύο εβδομάδες και με πήγε στα 250 χιλ
Έβαλα (37 λίτρα) πριν από 1 εβδομάδα και έχω κάνει 250 χιλ και έχω ακόμα υγραέριο για 30 χιλ!Τι καταλαβαίνεται?????
Όχι δεν είναι νοθεία... με την κακή έννοια!!! απλά η εταιρία που το φέρνει (γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο πρατηριούχος), δεν του κάνει καλή πρόσμιξη υγραέριο - προπάνιο και έτσι χρησιμοποιεί περισσότερο μείγμα για να κινήσει το αυτοκίνητο.....Όλα αυτά πως θα τα μετρήσετε????
τι θα μετρήσετε με την δυναμομέτρηση?????Αυτό μου θυμίζει τον τσακωμό δύο πιτσιρικάδων ότι ο ένας έχει έναν P4/3GHz υπολογιστή και ο άλλος έναν P4/3.3 GHz και τσακώνονται μεταξύ τους... όταν δε τους ρωτήσεις : τι λειτουργικό έχουν πάνω στους δύο υπολογιστές και σου πουν Windows εκεί να δεις γέλια που κάνω.... Ένα malware να κολλήσεις, μια μπάρα στον explorer να βάλεις και ο P4/3GHz γίνεται πιο αργός από 386 υπολογιστή!
Μην τσακώνεστε και μην χαλάτε τον χρόνο σας...
το αυτοκίνητο είναι εργαλείο και έρχεται και παρέρχεται!!
το θέμα είναι να κάνουμε οικονομικότερα και οικολογικότερα τα χιλιόμετρα που κάνουμε και φυσικά με ασφάλεια!
Αν ήθελα δυναμομετρίσεις και τα ρέστα, δεν θα έβαζα υγραέριο... θα έβαζα super extra V-Power 110 οκτάνια με το ειδικό επιπρόσθετο που κάνει τον κινητήρα να βγάζει +30 άλογα παραπάνω... θα έβαζα χταπόδια, μπουκες, κτλ!!!Ηρεμία παιδιά, ηρεμία
Ας ξανακάνουμε το forum πίνακα ανταλλαγής απόψεων και επίλυσης προβλημάτων..Ευχαριστώ που με διαβάσατε και μένα!
-
Καλά μου παλικάρια ηρεμίστε. Εδώ μιλάμε για οικονομία και πως θα την εξασφαλίσουμε χωρίς μελλοντικές ζημιές, που θα έχουν κόστος.
Σίγουρα εάν σε ένα αεροπλάνο BALOYME BENZIMH,που καίει κηροζίνη, (φωτιστικό πετρέλαιο) και εάν δουλέψει, θα είναι λάθος. Στο αέριο και την βενζίνη δεν είναι τραγικό, μα σίγουρα δεν το κάνει ‘τέρας’ το αυτοκίνητο γιατί αλλιώς θα το έβαζα σαν βελτιωτής και στα αγωνιστικά!!!. Σίγουρα δεν ντρέπομαι που είμαι ποιο φτωχός από πριν 1 χρόνο και βάλε. Άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται.
Επομένως θα έπρεπε να θίγετε η οικονομία και μόνον αυτή.
Και σίγουρα εάν ένας βλ@κα@ς για εμένα, πει η γράψει ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο δυνατό με αέριο, γράφοντας στα χειρότερα υποδήματα του, την λογική της επιστήμης, μου στέλνει τα στοιχεία του με ΠΜ καθώς και την πόλη που κατοικεί, και τον στέλνω με δικά μου έξοδα να μετρηθεί, με και χωρίς αέριο η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου του. Τα αποτελέσματα του διαγράμματος ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΓΩ ‘ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ’, Η ΑΥΤΟΣ.
Όσοι βάλατε αέριο σας συμπονώ, και προσπαθώ να σας βοηθήσω να μην έχετε προβλήματα. Δεν έχετε επιδόσεις, μα μένουν χρήματα στην τσέπη σας , για να μπορείτε να πάτε το κορίτσι σας μέχρι το σπίτι του το βράδι!!!. (αυτό το έγραψε ένας φίλος εδώ μέσα, και μου προκάλεσε συγκίνηση) γιατί αυτό θέλω να κάνουν για τα δυο κορίτσια που έχω.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Καλησπερα σε όλους,
ειμαι ενας μικρος και ασημαντος εγκαταστατης στη θεσσαλονικη (humor!).
Εχω τρέλα με τη δουλεια μου και μ'αρεσει τα οχήματα να βγαινουν ομορφα και ασφαλη ως προς την εγκατάσταση και τη λειτουργία.
Αν μπορω να βοηθησω με οποιοδήποτε τρόπο θα χαρω!
Καλή συνέχεια -
Nα μια τετοια απαντηση ηθελα σαν του dti στο ''πρεπει'' να γινεται πριν την εγκατασταση η δυναμομετρηση...και δεν με ενδιαφερει η δυναμομετρηση σαν δυναμομετρηση, εγω ποτε δεν προκειται να του κανω..απλα να αναλυουμε απο τεχνικης αποψης καποια πραγματα.
Αντωνη, τι λες παλι...''Δεν έχετε επιδόσεις, μα μένουν χρήματα στην τσέπη σας''
''Οσοι εχετε αεριο σας συμπονω'' πολυ βαρια τα λες... -
Ας μου επιτραπεί να συμφωνήσω με τον κύριο που λέει πως οι επιδόσεις δεν είναι οι ίδιες. Λόγω των ιδιοτήτων του υγραερίου αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο μιας και ενώ η θερμιδική απόδοση είναι σχεδόν ίδια, η αντίστοιχη ενεργειακή πυκνότητα του είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν της βενζίνης.
Είναι όμως δυνατό ( εντός ορίων βέβαια) να επιτευχθεί η ίδια ή έστω και λίγο καλύτερη απόδοση με την βενζίνη άλλα εις βάρος της οικονομίας πάντα και με σημαντική επιβάρυνση πράγμα που το καθιστά συχνά από ενεργοβόρο έως επικίνδυνο για τον κινητήρα. -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Καλησπερα σε όλους,
ειμαι ενας μικρος και ασημαντος εγκαταστατης στη θεσσαλονικη (humor!).
Εχω τρέλα με τη δουλεια μου και μ'αρεσει τα οχήματα να βγαινουν ομορφα και ασφαλη ως προς την εγκατάσταση και τη λειτουργία.
Αν μπορω να βοηθησω με οποιοδήποτε τρόπο θα χαρω!
Καλή συνέχειαΚαλως ηλθες στο φορουμ.Απλα να θυμίσω και σε εσενα οπως και στους αλλους επαγγελματιες του χωρου οτι η διαφημιση μεσω του φορουμ απαγορευεται.[mod]
(για αποφυγη παρεξηγησεων)
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Ας μου επιτραπεί να συμφωνήσω με τον κύριο που λέει πως οι επιδόσεις δεν είναι οι ίδιες. Λόγω των ιδιοτήτων του υγραερίου αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο μιας και ενώ η θερμιδική απόδοση είναι σχεδόν ίδια, η αντίστοιχη ενεργειακή πυκνότητα του είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν της βενζίνης.
Είναι όμως δυνατό ( εντός ορίων βέβαια) να επιτευχθεί η ίδια ή έστω και λίγο καλύτερη απόδοση με την βενζίνη άλλα εις βάρος της οικονομίας πάντα και με σημαντική επιβάρυνση πράγμα που το καθιστά συχνά από ενεργοβόρο έως επικίνδυνο για τον κινητήρα.Συνηθως δεν κανουν πλουσιοτερο το μιγμα για να μην εχουμε λαμπακια chek?
Υγραεριοκίνηση!