-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Aygo στην Ιταλία που πωλείται σε υγραέριο με μετατροπή της εκεί αντιπροσωπείας απο 4,6 μικτή εργοστασιακή πάει στα 6,337% ΑΥΞΗΣΗ και αυτο συνεπαγεται πολλααααααααα
-
Και πάλι κερδισμένος είσαι λόγω μεγάλης διαφοράς στην τιμή αλλά προφανώς συνεπάγεται πολλα αρκεί να θέλει κάποιος να τα τα δει
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
στο εξωτερικο μιλανε συχνα για αυξηση καταναλωσης απο 20% έως και 40%
νομιζω οτι και εδω καποιος ειχε αναφερει παρομοια περιπτωσηIt me!!! Μιλούσα για 30-35% αύξηση στην κατανάλωση, αλλά είμαι στα πρώτα μου χιλιόμετρα. Μετά από μερικές επισκέψεις στο συνεργείο και τις απαραίτητες ρυθμίσεις, η τιμή έχει πέσει στο 20-25% αύξηση. Συνεχίζω τις δοκιμές και θα τις παρουσιάσω αναλυτικά σε λίγο καιρό, όταν το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να κριθεί αξιόπιστο.
Να σημειώσω ότι έχω δει πτώση της ισχύος. Το καταλαβαίνω επειδή τα ταξίδια μου τα κάνω με cruise control και 140 χλμ/ώρα. Σε μερικές ανηφόρες, με το αέριο δεν καταφέρνει να διατηρήσει την ταχύτητα σταθερή, ενώ με την βενζίνη μπορεί. Εάν αυτό όμως δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο, δε με χαλάει. Έβαλα υγραέριο για οικονομία και όχι για επιδόσεις, οπότε δέχομαι κάποιες μειώσεις εκεί.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε 2-3 εβδομάδες. -
υποθεση
τιμη βενζινης 1,45
τιμη υγραεριου 0,70
μεση καταναλωση βενζινοκινητηρα 4,6/100χμ
διαφορα στην καταναλωση 37%
μεση καταναλωση υγρεριοκινητηρα 6,3λ/100χμ
ετησια χιλιομετρα 15.000
κοστος αγορας και εγκαταστασης υγραεριου 1.750ε (μέση τιμη)βενζινη: 690 λιτρα χ 1,45 ευρω = 1.000 ευρω
υγραεριο: 945 λιτρα χ 0,70 ευρω = 662 ευρω'κερδος' 1000-662= 338 ευρω
1750 (κοστος εγκαταστασης) / 338 ευρω (καθαρο όφελος απο την χρηση υγραεριου) = (στρογγυλοποιημενα) 5 έτη
συμφωνα με αυτα τα ΕΓΚΥΡΑ δεδομενα αποδυκνυεται οτι για το συγκεκριμενο παραδειγμα το οφελος ξεκινα μετα τα 5 χρονια
Αν κανουμε 40.000χιλιομετρα το χρονο (110χμ την ημερα κάθε μερα)
βενζινη: 1.840 λιτρα χ 1,45 ευρω = 2.670 ευρω
υγραεριο: 2.520 λιτρα χ 0,70 ευρω = 1760 ευρω'κερδος' 2670-1760 = 910 ευρω
1750 (κοστος εγκαταστασης) / 910 ευρω (καθαρο όφελος απο την χρηση υγραεριου) = (στρογγυλοποιημενα) 2 έτη
με τα παραπανω δεδομενα το οφελος ερχετε μετα απο περιπου 77.000 χιλιομετρα
-
H διαφορά του Aygo ειναι στα 2κ 10100 το βενζίνης 11950 το lpg και χωρίς απώλεια εγγύησης οπότε χρειάζεται λιιιγο παραπάνω χρόνος για το break even και φυσικά πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε υγραέριο. Στην Ιταλία και στην Γαλλία είναι σχεδόν απολύτως εφικτό. To πλεονέκτημα πάντως του υγραερίου σε σχέση με το πετρέλαιο και εφόσον μιλάμε για σωστές εγκαταστασεις είναι πως έχουμε να κάνουμε με α) σαφώς καθαρότερα οχήματα, ακόμα και σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο και β) με ένα λιγότερο πολύπλοκο σύστημα με την προϋποθεση της σωστής εγκατάστασης. Από την άλλη η επιλογή σε κυβισμούς, αμαξώματα και ιπποδυνάμεις είναι σαφώς μικρότερη.
-
Είναι προφανές ότι βάζεις ακραίες περιπτώσεις στην σύγκρισή σου. Επιπλέον για αυτοκίνητο με κατανάλωση βενζίνης 4,6 το κόστος του κιτ υγραεριοκίνησης είναι πολύ φθηνότερο.
Εγώ όμως που κάνω 30.000 το χρόνο με κατανάλωση 10λ/100χμ και έχω διαφορά στις τελευταίες μετρήσεις της τάξης του 20%
3.000 λίτρα βενζίνης = 4350 ευρώ
3.600 λίτρα αερίου = 2520 ευρώ
'κέρδος' 4350-2520 = 1830 ευρώ
Μου κόστισε 1600 ευρώ, άρα κάνω απόσβεση σε λιίγότερο από 11 μήνες.Τους υπολογισμούς που κάνεις, πρέπει πάντως να τους κάνει όποιος θέλει να εγκαταστήσει υγραέριο, ΠΡΙΝ βάλει το υγραέριο. Και να τους κάνει με τις σωστές συνθήκες.
-
Τις πιθανές βλέβες στο μοτέρ λόγω του αερίου, δεν πρέπει να τις λάβουμε κι αυτές υπ' όψιν;
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Είναι προφανές ότι βάζεις ακραίες περιπτώσεις στην σύγκρισή σου. Επιπλέον για αυτοκίνητο με κατανάλωση βενζίνης 4,6 το κόστος του κιτ υγραεριοκίνησης είναι πολύ φθηνότερο.
Εγώ όμως που κάνω 30.000 το χρόνο με κατανάλωση 10λ/100χμ και έχω διαφορά στις τελευταίες μετρήσεις της τάξης του 20%
Μου κόστισε 1600 ευρώ, άρα κάνω απόσβεση σε λιίγότερο από 11 μήνες.Τους υπολογισμούς που κάνεις, πρέπει πάντως να τους κάνει όποιος θέλει να εγκαταστήσει υγραέριο, ΠΡΙΝ βάλει το υγραέριο. Και να τους κάνει με τις σωστές συνθήκες.
η δικη σου περιπτωση απο την στιγμη που εχεις σημαντικη απωλεια ισχυος δεν μπορει να αποτελεσει συγκριτικο παραδειγμα.-
με την ιδια λογικη θα μπορουσε να παει καποιος και να μειωση την αποδοση του κινητηρα μειωνοντας ετσι εικονικα και την καταναλωση...
οταν συγκρινουμε κατι πρεπει να συγκρινουμε μηλα με μηλα και επιπλεον να ισχυει το ceteris paribus
-
Δεν βάζει ακραίες τιμές....Βάζει τιμές πιστοποιημένες κατα ECE και στις 2 περιπτώσεις και τιμές αγοράς καταλόγου. Τις καταναλώσεις τις δίνει η Toyota Ιταλίας και για τα δύο, δεν τις έβγαλε από το μυαλό του ούτε από το μυαλό μου. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. BTW το συστημα της Toyota είναι με το κλειδί στο χέρι, ούτε ρυθμίσεις ούτε τπτ, χωρίς απώλεια ισχύος και διατηρείται η εγγύηση ως έχει από την Toyota.
-
«δεν ξέρω σε ποιους πολλαπλασιαστές αναφέρεστε
εγώ από τότε που έβαλα τους γνήσιους ησυχασα .(bremi).δοκίμασα και άλλους after market αλλά όλοι καιγόντουσαν. οι καλύτεροι φυσικά είναι οι hitachi που βιδώνουν στο καπάκι και τα φοράνε τα audi.»
Εν πρώτης, και έχω εξηγήσει το θέμα εκτενώς, δεν υπάρχουν γνήσιοι, μα πρώτης τοποθέτησης. Αυτό σημαίνει, ότι βρουν την εποχή του μονταρίσματος, και τους συμφέρει, αγοράζουν και τοποθετούν!!.
Σίγουρα όταν μια φουρνιά ανταλλακτικών βγει ελαττωματική, ο κατασκευαστής ψάχνεται…«Χαιρετω ολους τους συνοδηπορους αυτου του φορουμ μετα απο πολυ καιρο μιας και η φορθνετ με εχει εδω και μια εβδομαδα χωρις τηλεφωνο και ιντερνετ!»
…κατά τα άλλα ήταν οικονομικότερος πάροχος…….
Σκέψου τι θα πάθαινα εγώ που στέλνω περίπου 7 παραγγελίες την ημέρα με mail…..ΟΤΕ- σημωρία & πάσης Ελλάδας, αναγκαίο κακό….«Με λιγα λογια μου ειπε το σερβις να ειναι μανισιο αφου δεν εχω κατι εξτρα ουτε τρεχω σαν παλαβος!»
Σε συμβουλεψε πολύ σοστα. Αλοστε αεριο δεν βαζεις για να πιγενεις πιο γρηγορα, μα ποιο ιοκονομικα.
«Ετσι αν δω καποιον να λεει οτι με 4 γενιας πχ χωρις λαδιερα εκανε 75000 χλμ τοτε θα ξερω οτι το συστημα αντεχει.
Ευχομαι να βρω υποστηρικτες γιατι θα βοηθησει πολυ ολους μας.»
Δεν χρειάζεσαι υποστηρικτή!!....είναι απλή λογική εκφραζόμαινου προγραμματισμού.
Πάντως θα συμβουλεύω κραυγάζοντας, ΠΑΝΤΑ ΛΑΔΙΕΡΑ.«Πως γινεται και οι πιο πολλοι εχετε προβλημα φτωχου μειγματος; Επειτηδες σας τα ρυθμιζουν ετσι για να φαινεται πιο χαμηλη η καταναλωση;»
…μην αμφιβάλεις για την αρχή τουλάχιστον!!!....
μα υπάρχει και ένας πραγματικός λόγος, πάντα στην αρχή πρέπει να είναι ποιο ‘συγκρατιμένη’ η ρύθμιση για λόγους ασφάλειας. Μια περίσσια αεριού, με ένα καρμπιρασιον, θα είχε επόδινα αποτελέσματα.«Και για να ξέρουμε σε ποιον να κάνουμε prive ερωτήσεις για το σύστημά μας»
Privete ερωτήσεις δεν βοηθάνε τον σκοπό ενός forum…και βεβαίως εάν εννοείς με ΠΜ. Εμείς οι καημένοι τι θα μάθουμε……
«Kαλή η αισθηση δε λεω, αλλα εχει κανει κανεις δυναμομετρηση πριν και μετα?»
Σίγουρα δεν θα στο πει φίλε μου!!!.....
Πιστεύεις ότι αυτά που γράφω είναι άνευ τεκμηρίωσης?.
Άλλο η οικονομία και άλλο η δύναμης. Σε παλαιοτέρα αυτοκίνητα έχαναν 15% περίπου ‘χορσα’, εκτός αν άνοιγες της στρόφιγγες του αεριού στο φουλ. Τότε όμως κινδύνευες να χρεωθείς τα προσόντα ενός ‘καμικάζι’ σπάταλου!!....«Το περίεργο είναι πως αντίστοιχες μετατροπές στην Ευρώπη είτε εργοστασιακές τοποθετήσεις εμφανίζουν μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα»
Αναμφίβολα καλέ μου mode, είναι αληθινό αυτό που γράφεις. Η διαφορά είναι μετρώντας λίτρα. Αν ήταν δυνατόν να μετρήσεις θερμίδες, δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά. Και πάλη του αεριού η διαφορά θα ήταν προς τα επάνω, λόγω αποδόσεως των καυσίμων (το ένα προβλεπόμενο και το άλλο όχι από το εργοστάσιο).
Το θέμα σήμερα είναι η διαφορά κτίσεις κατά λίτρο των καυσίμων.
Μα είναι αποκαρδιωτικό, το ότι η αεριάδες, μιμούμενε την παιδική χαρά που μας κυβερνάει, ανεβάζουν την τιμή του λίτρου, βγάζοντας τα ματιά τους.
Διότι μπορεί «μαζί να τα φάγαμε..» μα είναι παράδοξο, το πώς μόνον εμείς πεινάμε!!.....
Antonis-team. -
η δικη σου περιπτωση απο την στιγμη που εχεις σημαντικη απωλεια ισχυος δεν μπορει να αποτελεσει συγκριτικο παραδειγμα.-
με την ιδια λογικη θα μπορουσε να παει καποιος και να μειωση την αποδοση του κινητηρα μειωνοντας ετσι εικονικα και την καταναλωση...
οταν συγκρινουμε κατι πρεπει να συγκρινουμε μηλα με μηλα και επιπλεον να ισχυει το ceteris paribus
Δεν έχω σημαντική μείωση ισχύος. Με 140 χιλιόμετρα κάνω την διαδρομη με βενζίνη, με 140 την κάνω και με αέριο. Απλά με το άεριο θα χρειαστεί να βάλω την 4η ταχύτητα 2-3 φορές σε ταξίδι 300 χιλιομέτρων.
Αν μειώσεις την απόδοση του κινητήρα, τότε για να πιάσεις τα 140 χιλιόμετρα, θα χρειαστείς πάλι την ίδια ποσότητα καυσίμου.Είναι προφανές πως εάν η ΤΟΥΟΤΑ δίνει το AYRIS με τις τιμές που λες (κατανάλωση 37% αυξημένη και κόστος 1850 ευρώ), τότε δεν συμφέρει να το αποκτήσεις, στην Ελλάδα τουλάχιστον.
Γενικά το αέριο προτιμάται σε μεγάλους κυβισμούς (και καταναλώσεις) όπου η απόσβεση γίνεται σχετικά πιο γρήγορα. -
600 χλμ με 49,5 λιτρα LPG … κόστους 35€
για τα ίδια χλμ με βενζίνη θα χρειαζόμουν 42 λιτρα κα 63€
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα. -
ποσες σταγονες το λεπτο πρεπει να ριχνει η λαδιερα.?
οταν ανεβαινουν οι στροφες του κινητηρα πρεπει να ριχνει ποιο πολλες η' ποιο λιγες? -
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
ποσες σταγονες το λεπτο πρεπει να ριχνει η λαδιερα.?
οταν ανεβαινουν οι στροφες του κινητηρα πρεπει να ριχνει ποιο πολλες η' ποιο λιγες?μια σταγόνα σε καθε 5 δευτερόλεπτα λέει ο αντιπρόσωπος
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα.αρα με μεση τιμη εγκαταστασης 1750 και τα δεδομενα που παρε8εσες με υποχρεωτικό κανόνα οτι το αμαξι αν δυναμομετρη8ει πριν και μετα την εγκατασταση δεν εχει ΚΑΜΙΑ απωλεια ισχυος θα χρειαστει να κανεις 63,000 χιλιομετρα για να κανεις break even
(ceteris paribus)ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%
-
απαντηση που πηρα απο τον τεχνικο της εταιριας ειναι οτι επειδη το μοτερ ειναι αμεσου ψεκασμου δεν μπορει να λειτουργηση σωστα στης χαμηλες στροφες λογω του οτι δεν εχει αρκετο αερα στο να τροφοδοτησει στον χωρο καυσης το υγραεριο ..αυτο του ειπαν οι ιταλοι σε σχετικο ρώτημα για το αν μπορουμε να αλαξουν οι εδω τοποθετητες το σετ απ του συγκεκριμενου αμαξιου ..το καλο ειναι ομως οτι δεν εχω προβληματα με ρεταρισματα ...αλλα αθηνα οταν ερχομαι καιω αρκετη βενζινη λογω του 25 μεσο ορο χιλιομετρα ανα ωρα ...αρα ?
-
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα.αρα με μεση τιμη εγκαταστασης 1750 και τα δεδομενα που παρε8εσες με υποχρεωτικό κανόνα οτι το αμαξι αν δυναμομετρη8ει πριν και μετα την εγκατασταση δεν εχει ΚΑΜΙΑ απωλεια ισχυος θα χρειαστει να κανεις 63,000 χιλιομετρα για να κανεις break even
(ceteris paribus)ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%
Χρειάζεται 37.500 χιλιόμετρα, όχι 63.000 που υπολόγισες. Μαθηματικός είσαι;
-
ναι η κατανάλωση μου είναι αυξημένη γύρο στο 20% σε σύγκριση με την βενζίνη. Κάνω περίπου 30 χιλ χλμ του χρόνου άρα σε δύο χρόνια θα έχω κάνω απόσβεση
-
εχεις δικιο
την ειρωνια ομως δεν την καταλαβαολα αυτα ομως με την προυποθεση οτι δεν εχει μεταβληθει η ισχυς του αυτοκινητου
-
εχεις δικιο
την ειρωνια ομως δεν την καταλαβαολα αυτα ομως με την προυποθεση οτι δεν εχει μεταβληθει η ισχυς του αυτοκινητου
Δεν ήταν ειρωνεία, μην τα παίρνεις όλα στραβά. Η φάτσα αυτή δηλώνει (για μένα) χαβαλέ.
Τι σύστημα έχεις εσύ εγκατεστημένο;
Υγραεριοκίνηση!