-
όσο για την απόδοση δεν βλέπω καμία διαφορα.
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
600 χλμ με 49,5 λιτρα LPG … κόστους 35€
για τα ίδια χλμ με βενζίνη θα χρειαζόμουν 42 λιτρα κα 63€
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα.αρα με μεση τιμη εγκαταστασης 1750 και τα δεδομενα που παρε8εσες με υποχρεωτικό κανόνα οτι το αμαξι αν δυναμομετρη8ει πριν και μετα την εγκατασταση δεν εχει ΚΑΜΙΑ απωλεια ισχυος θα χρειαστει να κανεις 63,000 χιλιομετρα για να κανεις break even
(ceteris paribus)ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%
Χρειάζεται 37.500 χιλιόμετρα, όχι 63.000 που υπολόγισες. Μαθηματικός είσαι;
εχεις δικιο
την ειρωνια ομως δεν την καταλαβαολα αυτα ομως με την προυποθεση οτι δεν εχει μεταβληθει η ισχυς του αυτοκινητου
Δεν ήταν ειρωνεία, μην τα παίρνεις όλα στραβά. Η φάτσα αυτή δηλώνει (για μένα) χαβαλέ.
Τι σύστημα έχεις εσύ εγκατεστημένο;δεν εχω.
εδωσα την εντυπωση οτι εχω? αν ναι πες μου πως...
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
εκανες δυναμομετρηση πριν και μετα?
ρητορικη ερωτηση....
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
για κάθε 600χλμ 63-35= 28 ευρωπουλα κέρδους …. και το αυτοκίνητο πάει σφαίρα.αρα με μεση τιμη εγκαταστασης 1750 και τα δεδομενα που παρε8εσες με υποχρεωτικό κανόνα οτι το αμαξι αν δυναμομετρη8ει πριν και μετα την εγκατασταση δεν εχει ΚΑΜΙΑ απωλεια ισχυος θα χρειαστει να κανεις 63,000 χιλιομετρα για να κανεις break even
(ceteris paribus)ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%
εχεις δικιο
την ειρωνια ομως δεν την καταλαβαολα αυτα ομως με την προυποθεση οτι δεν εχει μεταβληθει η ισχυς του αυτοκινητου
Δεν ήταν ειρωνεία, μην τα παίρνεις όλα στραβά. Η φάτσα αυτή δηλώνει (για μένα) χαβαλέ.
Έχεις μήπως σκοπό να βάλεις;
Αλλιώς ποιος ο λόγος να μπαίνεις σε ένα forum που ασχολείται με υγραεριοκίνηση, χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρεία και κρατώντας στοιχεία από ελάχιστα μηνύματα που ΕΣΥ επιλέγεις, να προσπαθήσεις να αποδείξεις με λάθος υπολογισμούς ότι δεν συμφέρει η υγραεριοκίνηση.
Στην πρώτη περίπτωση, κράτησες την αυξημένη κατανάλωση κάποιου χρήστη που ήταν 37%, και έβγαλες συμπέρασμα ότι θέλει πολλές χιλιάδες χιλόμετρα μέχρι να κάνει απόσβεση.
Στην δεύτερη με λάθος υπολογισμούς κατέληξες στο λανθασμένο γεγονός ότι χρειάζονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για απόσβεση.
Επιπλέον, λες και ξαναλές ότι πρέπει κάποιος να κάνει δυναμομέτρηση για να είναι σίγουρος ότι το αυτοκίνητό του δεν χάνει σε απόδοση. Η απόδοση για κάποιον που βάζει υγραέριο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Καλό είναι να μην υπάρχει απώλεια, αλλά το οικονομικό κέρδος είναι ο πρώτος παράγοντας. Εάν κάποιος κάνει απόσβεση του μηχανήματος σε ένα χρόνο και δεν καταλαβαίνει διαφορά στην απόδοση, θα πρέπει να κάνει και δυναμομέτρηση για να είναι σίγουρος;
Βλέπω μία εμμονή σου, για θέμα που δεν σε ενδιαφέρει και προβληματίζομαι. Εδώ ο Αντώνης μπορεί πιστεύω να ρίξει λίγο φως.
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, ΟΚ; -
ρητορικη ερωτηση....
δεν με ενδιαφέρει η διναμομέτριση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά και το αυτοκίνητο μου πάει σφαίρα όπως και με βενζίνη με πολύ λιγότερα έξοδα
-
εχεις δικιο
Αλλιώς ποιος ο λόγος να μπαίνεις σε ένα forum που ασχολείται με υγραεριοκίνηση, χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρεία και κρατώντας στοιχεία από ελάχιστα μηνύματα που ΕΣΥ επιλέγεις, να προσπαθήσεις να αποδείξεις με λάθος υπολογισμούς ότι δεν συμφέρει η υγραεριοκίνηση.
Στην πρώτη περίπτωση, κράτησες την αυξημένη κατανάλωση κάποιου χρήστη που ήταν 37%, και έβγαλες συμπέρασμα ότι θέλει πολλές χιλιάδες χιλόμετρα μέχρι να κάνει απόσβεση.
Στην δεύτερη με λάθος υπολογισμούς κατέληξες στο λανθασμένο γεγονός ότι χρειάζονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για απόσβεση.
Επιπλέον, λες και ξαναλές ότι πρέπει κάποιος να κάνει δυναμομέτρηση για να είναι σίγουρος ότι το αυτοκίνητό του δεν χάνει σε απόδοση. Η απόδοση για κάποιον που βάζει υγραέριο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Καλό είναι να μην υπάρχει απώλεια, αλλά το οικονομικό κέρδος είναι ο πρώτος παράγοντας. Εάν κάποιος κάνει απόσβεση του μηχανήματος σε ένα χρόνο και δεν καταλαβαίνει διαφορά στην απόδοση, θα πρέπει να κάνει και δυναμομέτρηση για να είναι σίγουρος;
Βλέπω μία εμμονή σου, για θέμα που δεν σε ενδιαφέρει και προβληματίζομαι. Εδώ ο Αντώνης μπορεί πιστεύω να ρίξει λίγο φως.
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, ΟΚ;Μηπως πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι σε αυτα που λεμε;Δεν απαγορευεται απο κανεναν να γραφει εδω αρκει να μην παραβιαζει τον κανονισμο του φορουμ.Αν εχει κανει καποιο λαθος στον υπολογισμο μπορεις να τον διορθωσεις αλλα οχι και να αφηνεις μπηχτες οτι εχει καποιο οφελος.
Ο κυριος Αντωνης ως προς τι θα ριξει φως ;Η ΔΕΗ ειναι; -
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, ΟΚ;Δεν ήταν κάποιου χρήστη ήταν επίσημη κατανάλωση ανακοινωμένη από την Toyota μετρημένη με βάση τα στάνταρ της ΕΕ για τις μετρήσεις κατανάλωσης με την οποία το ;υτοκίνητο πήρε έγκριση τύπου και με βάση δύο επίσημα στοιχεία έγινε η όποια σύγκριση. Επίσης δεν έχω καταλάβει, και μην το πάρεις προσωπικά είναι γενική διαπίστωση, από πότε κάποιος πρέπει να έχει αγοράσει κάτι για να έχει άποψη ή να συμμετέχει σε ένα δημόσιο φόρουμ που το αφορά. Πόσο δε μάλλον οταν δεν γράφει χαζομάρες. Τα τελευταία τα γράφω ως moderator και όχι ως απλός χρήστης
-
ΟΚ, μάλλον παραφέρθηκα. Σας ζητάω συγγνώμη (ειδικά στον MAD-MAX-13) και αν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν τα επίμαχα σχόλια.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνει κάποιος υπολογισμούς ΠΡΙΝ βάλει το υγραέριο.
Μετά θα είναι αργά και δεν έχει σημασία αν κάνεις υπολογισμούς ή όχι.Με τέτοιες τιμές εγκατάστασης υγραερίου μπορεί να συμφέρουν περισσότερο τα πετρελαιοκίνητα.
-
[/quote]
ΥΓ τα παραπανω που εγραψες δειχνουν αυξηση καταναλωσης σχεδον 20%[/quote]
...[/quote]ΛΑΘΟΥΣ… η αύξηση της κατανάλωσης μου είναι 12% σε σύγκριση με την βενζίνη
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Kαλή η αισθηση δε λεω, αλλα εχει κανει κανεις δυναμομετρηση πριν και μετα?Εγώ σκοπεύω να κάνω δυναμομέτρηση σε 10 μέρες περίπου, με βενζίνη και υγραέριο.
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε. -
ρητορικη ερωτηση....
εχουν κανει οι 4 τροχοι
-
«Εδώ ο Αντώνης μπορεί πιστεύω να ρίξει λίγο φως.»
«Ο κυριος Αντωνης ως προς τι θα ριξει φως ;Η ΔΕΗ ειναι;»
…μήπως σαν ειδικότερος και πολλαπλά εμπλεκόμενος?.
«Μηπως πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι σε αυτα που λεμε;Δεν απαγορευεται απο κανεναν να γραφει εδω αρκει να μην παραβιαζει τον κανονισμο του φορουμ.Αν εχει κανει καποιο λαθος στον υπολογισμο μπορεις να τον διορθωσεις αλλα οχι και να αφηνεις μπηχτες οτι εχει καποιο οφελος.»
Συμφωνώ…..
Δεν ήταν κάποιου χρήστη ήταν επίσημη κατανάλωση ανακοινωμένη από την Toyota μετρημένη με βάση τα στάνταρ της ΕΕ για τις μετρήσεις κατανάλωσης με την οποία το ;υτοκίνητο πήρε έγκριση τύπου και με βάση δύο επίσημα στοιχεία έγινε η όποια σύγκριση. Επίσης δεν έχω καταλάβει, και μην το πάρεις προσωπικά είναι γενική διαπίστωση, από πότε κάποιος πρέπει να έχει αγοράσει κάτι για να έχει άποψη ή να συμμετέχει σε ένα δημόσιο φόρουμ που το αφορά.
½ συμφωνώ!!!....ο κατασκευαστής του jimny μου λέει ότι καίει 6.2/100κμ., είναι μύθος. Εγώ καίω 6.8/100κμ, σε forum με jimny, με έκραξαν. Το λιγότερο που έκαψαν ήταν περίπου 10/100!!. Δεν τους είπα ότι δεν ξερόυν να οδηγούνε!!!.....μα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και η έννοια του κατά συνθήκη ψευδούς. Και τέτοια μπορώ να σου παραθέσω πάμπολα.
Για το τελευταίο περί «απόψεων» μου θύμησες, όταν αγόρασα αυγοτάραχο που λατρεύω για το σπίτι, οι κόρες μου δεν ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ «γιατί δεν τους άρεσε»!........τίγκα τρελά. Σίγουρα όταν δεν είσαι σχετικός η ειδικός, η δεν είσαι θύμα η κερδισμένος σε μια περίπτωση, πρέπει να είσαι περισσότερο μετριοπαθής στης κρίσεις σου.«Τα τελευταία τα γράφω ως moderator και όχι ως απλός χρήστης »
Αυτό που κολλάει καλέ μου φίλε?. Σημαίνει σίγουρα μια έντονη προειδοποίηση, έστω και εάν δεν γράφτηκε με κόκκινα γράμματα?.
Δεν σε φοβάμαι εγώ σαν moderator, μα σε αγαπώ και σε εκτιμώ και σε διαβάζω σαν mirage. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ.
Και οπωσδήποτε θα ήθελα να μην με ρωτάνε στο προσωπικό μου mail, πλέων των 35 την ημέρα, χάνει η ενότητα και οι παπαγάλοι. Πειράζει εάν κάποιοι πιστεύουν ότι θα πάρουν σωστή απάντηση από εμένα?. Γιατί πρέπει να τους κράξουμε?. Κράζοντας τους είναι σαν να κράζομε εγώ.
Πάντα φιλικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ρητορικη ερωτηση....
εχουν κανει οι 4 τροχοι
ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«.
Σε τι κυριε Αντωνη;Στην διαγνωση των εμμονων ή γιατι καποιος γραφει σε αυτο το φορουμ;
-
Μήπως είναι αεροπλάνο;! Μήπως είναι σφαίρα;! Μήπως είναι πουλί;!
ΟΧΙ
Είναι ο ΖουπερΜαν! -
Σύμφωνα με τις μετρήσεις μου κερδίζω 60 ευρώ ανά 1000 χλμ μεικτού κύκλου. Έχω την εντύπωση ότι αναλογικά έχω περισσότερη οικονομία όταν κάνω χλμ στην Εθνική από ότι όταν είμαι εντός πόλης με το υγραέριο (το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι σαφώς πιο οικονομικό από τη βενζίνη). Για φέτος (Σεπτέμβριος 2010-Σεπτέμβριος 2011) υπολογίζω να κάνω περίπου 30000 χλμ (Seat Leon 2005, 1.6, το προηγούμενο μοντέλο), δηλαδή κέρδος περίπου 1800 ευρώ, δηλαδή όσο κόστισε η εγκατάσταση. Δεν έχω καταλάβει διαφορά στην απόδοση, το οποίο ίσως να εξηγείται ότι ανέκαθεν χρησιμοποιούσα απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων, ενώ ο κατασκευαστής πρότεινε τη χρήση σούπερ αμόλυβδης 98-100 οκτανίων. Ίσως λοιπόν η μετάβαση στο υψηλότερων οκτανίων υγραέριο να κάλυψε το κενό αυτό. Δεν έχω συγκρίνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με τη χρήση σούπερ αμόλυβδης σε σχέση με το υγραέριο ή με την απλή αμόλυβδη και ούτε προτίθεμαι να το κάνω. Δεν έχω παρατηρήσει διαφοροποίηση στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε χαμηλές ή ψηλές στροφές (ο κουμπάρος μου που το δοκίμασε υποστηρίζει ότι χαμηλά τραβάει καλύτερα με το υγραέριο και ο ίδιος ΔΕΝ έχει υγραέριο ούτε τον νοιάζει να βάλει, ενώ ο μηχανικός του συνεργείου που το πάω δεν καταλαβαίνει καποια διαφορά). Να τονίσω εδώ ότι είμαι συντηρητικός οδηγός (ταχύτητα ταξιδίου 120 χλμ, μόνο σε προσπεράσεις πιάνω 140, πολύ σπάνια 150-160 και για πολύ λίγο διάστημα), οπότε ίσως να μην φέρνω το αμάξι στα όριά του, άρα ίσως να μην κρίνω το υγραέριο σωστά στις πολύ ψηλές στροφές. Από την άλλη πλευρά, κάνω τα χιλιόμετρά μου με τον τρόπο που οδηγούσα πριν από τη μετατροπή με τόσο χαμηλό κόστος, που από του χρόνου θέλω να πιστεύω ότι το θεωρητικό ετήσιο κόστος βενζίνης θα αντιστοιχεί στο πραγματικό ετήσιο κόστος υγραερίου ΚΑΙ συντήρησης του αυτοκινήτου (ασφάλεια, σέρβις, τέλη κυκλοφορίας) πάνω κάτω.
Συμφωνώ με όσους έχουν τονίσει ότι η μετατροπή σε υγραεριοκίνηση αφορά πρωτίστως όσους κάνουν πολλά χλμ, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη προσκόλληση στις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους (θεωρητικές και πραγματικές). Πιστεύω ότι είναι ανέφικτο να θέλουμε και μετατροπή σε φθηνό καύσιμο και απόλυτη διατήρηση των επιδόσεων, εφόσον δεν μιλάμε για εργοστασιακές εγκαταστάσεις, δηλαδή υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου (πχ. Opel).
Θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε εντυπώσεις από οδηγούς τέτοιων αυτοκινήτων. Με έναν Ελληνοαυστραλό που μίλησα, ο οποίος είχε εργοστασιακό υγραεριοκίνητο στη Μελβούρνη, μου είπε ότι οι επιδόσεις ήταν χειρότερες, αλλά το απέδωσε στην ποιότητα του καυσίμου, καθώς ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να έχει το υγραέριο τεχνητά μειωμένες επιδόσεις. Να σημειώσω ότι το αμάξι ήταν της δουλειάς (πολεοδομία) και έκαιγε μόνο υγραέριο.
Αν ισχύουν αυτά που γράφουν οι εφημερίδες, η FIAT και η OPEL από το νέο έτος θα φέρουν στην Ελλάδα υγραεριοκίνητα εργοστασιακής παραγωγής, οπότε θα ξεδιαλύνει το πράγμα για τις επιδόσεις (για όσους ενδιαφέρονται δηλαδή). Το κόστος αναφέρεται ότι θα είναι 2000 ευρώ επιπλέον, αλλά δεν λέει αν θα είναι για σύστημα 4ης ή 5ης γενιάς. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα χαρακτηριστούν υβριδικά και αν θα έχουν απαλλαγή ή μειωμένα τέλη κυκλοφορίας λόγω πολύ χαμηλής εκπομπής ρύπων.
-
μετρησεις jazz lpg
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=11995&pbreak=1
άλλη μια παρατηρηση μου εινια πως οι 4 τροχοι δοκιμασαν αλτεα με εργοστασιακο lpg με γυρω στο 30% αυξηση στη καταναλωση, ενω στο τζαζ, που μπηκε στην ελλαδα το κιτ lpg, ουσιαστικα δεν μετρησαν αυξηση καταναλωσης -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Μηπως πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι σε αυτα που λεμε;Δεν απαγορευεται απο κανεναν να γραφει εδω αρκει να μην παραβιαζει τον κανονισμο του φορουμ.Αν εχει κανει καποιο λαθος στον υπολογισμο μπορεις να τον διορθωσεις αλλα οχι και να αφηνεις μπηχτες οτι εχει καποιο οφελος.»
Συμφωνώ…..
Δεν ήταν κάποιου χρήστη ήταν επίσημη κατανάλωση ανακοινωμένη από την Toyota μετρημένη με βάση τα στάνταρ της ΕΕ για τις μετρήσεις κατανάλωσης με την οποία το ;υτοκίνητο πήρε έγκριση τύπου και με βάση δύο επίσημα στοιχεία έγινε η όποια σύγκριση. Επίσης δεν έχω καταλάβει, και μην το πάρεις προσωπικά είναι γενική διαπίστωση, από πότε κάποιος πρέπει να έχει αγοράσει κάτι για να έχει άποψη ή να συμμετέχει σε ένα δημόσιο φόρουμ που το αφορά.
½ συμφωνώ!!!....ο κατασκευαστής του jimny μου λέει ότι καίει 6.2/100κμ., είναι μύθος. Εγώ καίω 6.8/100κμ, σε forum με jimny, με έκραξαν. Το λιγότερο που έκαψαν ήταν περίπου 10/100!!. Δεν τους είπα ότι δεν ξερόυν να οδηγούνε!!!.....μα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και η έννοια του κατά συνθήκη ψευδούς. Και τέτοια μπορώ να σου παραθέσω πάμπολα.
Για το τελευταίο περί «απόψεων» μου θύμησες, όταν αγόρασα αυγοτάραχο που λατρεύω για το σπίτι, οι κόρες μου δεν ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ «γιατί δεν τους άρεσε»!........τίγκα τρελά. Σίγουρα όταν δεν είσαι σχετικός η ειδικός, η δεν είσαι θύμα η κερδισμένος σε μια περίπτωση, πρέπει να είσαι περισσότερο μετριοπαθής στης κρίσεις σου.«Τα τελευταία τα γράφω ως moderator και όχι ως απλός χρήστης »
Αυτό που κολλάει καλέ μου φίλε?. Σημαίνει σίγουρα μια έντονη προειδοποίηση, έστω και εάν δεν γράφτηκε με κόκκινα γράμματα?.
Δεν σε φοβάμαι εγώ σαν moderator, μα σε αγαπώ και σε εκτιμώ και σε διαβάζω σαν mirage. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ.
Και οπωσδήποτε θα ήθελα να μην με ρωτάνε στο προσωπικό μου mail, πλέων των 35 την ημέρα, χάνει η ενότητα και οι παπαγάλοι. Πειράζει εάν κάποιοι πιστεύουν ότι θα πάρουν σωστή απάντηση από εμένα?. Γιατί πρέπει να τους κράξουμε?. Κράζοντας τους είναι σαν να κράζομε εγώ.
Πάντα φιλικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη πάλι φόρα πήρες και γράφεις κουζουλάδες....Είπα εγώ να μην γράψεις.... Είπα πως η ενότητα είναι ανοιχτή σε όλους τους χρήστες που σέβονται τον κανονισμο γιατί υπονοήθηκε από κάποιον πως μόνο οι ιδιοκτήτες ή δεν ξέρω κι εγώ ποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να γράφουν...Εσύ στο συνεργείο σου κι εγώ στο moderating μου.
-
Καλησπερα.Οσον αφορα τις καταναλωσεις που αναφερατε πιο πανω,καταθετω και την αποψη μου.Μετρημενο παμπολες φορες,άλλοτε σε μικτο κυκλο(εργοστασιακη τιμη 7lt/100) και αλλοτε σε αναλογια 1 προς 3 οπου 1=πολη και 3=εθνικη με ταχυτητες απο 80 μεχρι 120 με λιγοστες προσπερασεις, παντα καταληγω σε αποτελεσματα μεσης καταναλωσης 0,7lit/100 (αποτελεσματα 6.7 μεχρι 7.5)έχοντας καταναλωσει ολο το ντεποζιτο(φορτιο,ανω του μετριου).Κινουμενος μονο στην εθνικη εχω φτασει σε καταναλωση 6,5 με πλεον συντηρητική οδηγηση.
Δεν εχω εκπτωσεις στο γκαζι και ενα θεμα που ειχα παλιωτερα το έλυσα.
Υγραεριοκίνηση!