-
Είναι δύσκολο και εκνευριστικό, να διαβάζεις ανακυκλώσεις, απλά ‘χτενισμένες’, και επειδή η απαντημένες περιπτώσεις είναι πολλές, δεν θα έκανε κακό, αυτός που προβληματίζετε να προστρέχει και πίσω.
Οι εγκέφαλοι για το αέριο είναι ακλείδωτοι. Όταν έχεις το κατάλληλο tester, μπορείς να παίξεις με της παραμέτρους της καύσης και να τον ρυθμίσεις, ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Τώρα εάν είσαι βλάκας εγκαταστάτης, και προσπαθείς να φέρεις το αυτοκίνητο, όχι εκεί που πάει τεχνικά, μα με το μυαλό του ετέρου βλάκα που σε εμπιστεύθηκε, τότε βγάζεις τα μάτια σου.
Έτσι και μετά από το πρήξιμο που υπέστησαν τα ουμπαλα των κατασκευαστών των ‘κιτ’ μετατροπής, σφράγισαν τους εγκεφάλους εδώ και ένα περίπου χρόνο.
Ήταν και ένας ακόμη λόγος που εδώ και μήνες παράτησα αυτήν την δουλειά, ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ενώ τώρα πίπες το παιχνίδι. Χωρίς γνώσεις τα ‘ταγάρια’ (όχι όλοι), με υλικά τελικής εγκαταστάσεις για τα σκουπίδια, δεν μπορούσα να τα συναγωνιστώ οικονομικά. Οι ληστρικές τακτικές Ελλήνων και ξένων εγκαταστατών, καταστρέψανε το αντικείμενο.
Και είναι μέγιστη βλακεία, να πιστεύεις ότι με το αέριο ένα καγιεν θα έχει της ίδιες επιδόσεις. Και έχω διαβάσει βλακείες που μου έχουν κουνηθεί τα μυαλά.
Έχουν περισσότερα γκάζια, καλύτερη ρεφλέξ, καλύτερη ρεπριζ, καλύτερες ροπές!!!!!.......κουταμάρες του κερατα, παπαγάλων μαδημένων. Πάνο από 700 ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ, ελάχιστα προβλήματα.
Περνούν λέει πρώτα με βενζίνη, και μετά γυρίζουν με αέριο. 20 ταξί δεν έχουν βάλει ποτέ βενζίνη στο ρεζερβουάρ!!!..... Όταν πλακωθείς γυρίζουν στην βενζίνη λένε. Μα το ρητό η θα γ…. η θα σφυράς δεν το καταλαβαίνουν. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος?. Και οικονομία μα και ντριφταδες?. Τα μυαλά στα κάγκελα, η κουταμάρα στα κόκκινα.Τώρα σαν μπουζί σε μηχανήματα εργοστασίων, που τα ρεζερβουάρ βενζίνης τα έστειλα στα σκουπίδια, έβαζα μπουζί χωρίς καθόλου ακίδα. Μάλιστα πλατίνας για να έχουν μεγάλη ζωή.
Στο αυτοκίνητο που καίει και βενζίνη δεν πρέπει. Ένα οβαλ πιστόνι όταν δουλέψει βενζίνη, μπορεί να ανοίξει τρύπα. Ένα πολλυακιδο, και αυτό εάν έχει δόση αντίστοιχη εναλλαξιμότητα ο κατασκευαστής, είναι καλύτερα.
Για τους πολλαπλασιαστές ‘μαμάς’ της σεατ και όχι μόνον δεν το συζητώ, είναι για σκουπίδια. Δεν φταίνε τα μπουζί εάν καίγονται. Πάντως η υγρότερη σχετικά καύση της βενζίνης από το αέριο, βοηθά να μην ανεβαίνει η τάση στα άκρα του πολλαπλασιάσει, άρα λιγότερο πρόβλημα.
Το να φοράμε 60000κμ μπουζί χωρίς να ανοίξουμε να τα ρυθμίσουμε, είναι σίγουρα λάθος. Αυτό φορτίζει έτη περισσότερο την υψηλή τάση.
Τα λαμπάκια ο κατασκευαστής δεν τα έβαλε για να ζαλίζουν τον οδηγό!!!.... τα έβαλε για να προστατέψει το όνομα της μάρκας τους. Κατά συνέπια κάποιες διαταγές που δίνει ο εγκέφαλος, τροποποιούνται, για να περισώσει εξτρα ζημιές. Υπάρχει αυτοκίνητο που χάνει τα γκάζια, όταν ανάψει το ισπεξιον, κόβοντας βενζίνες. Άλλο κόβετε η ιπποδύναμη, αλλάζοντας την σχέση της προπορείας της ανάφλεξης. Σε άλλα τίποτα.Και στα υπόψη: ένα φουλ σετ μετατροπής με όλα τα εξαρτήματα, συστήματα ασφαλείας , σύστημα πυρασφάλειας κομπλέ, 2314ε , τιμή χονδρικής χωρίς φάπα. Στην Ιταλία, και με ορισμένα εξαρτήματα γερμανικά.
1300 ο Βούλγαρος…..εγκατεστημένο….και όλα καλά…
Αφού ψώφισε η κατσικά μου, να ψωφίσει και του γείτονα……...
Antonis-team. -
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Εγώ παντως εχω βαλει μπουζι για αεριο απο το παραπανω καταλογο οτι εκανε για το δικο μου, πανω εγραφαν platin και εκαναν 10 ευρω το ενα. Δυο γνωστοι μου με αεριο εκαψαν πολλαπλασιαστη και τους ειπαν ηταν οτι εφταιγε το αεριο και τα μαμα μπουζι. Ετσι εδωσα το 40αρι γιατι ετσι κι αλλιως τα seat καινε τους πολλαπλ. για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Θεωρητικά (ακόμα και σε αμάξι που δεν έχει προϊστορία βλαβών σε πολλαπλασιαστές) το αέριο λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών χρειάζεται μικρότερο διάκενο.
Αν έχουμε μεγαλύτερο διάκενο τότε η τάση που απαιτείται για παραγωγή σπινθήρα είναι μεγαλύτερη, αυτό προκαλεί υπερθέρμανση στον πολλαπλασιαστή και ένας ευαίσθητος πολλαπλασιαστής μπορεί να διαμαρτυρθεί, ενώ ένας πιο ανθεκτικός πολλαπλασιαστής δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ.
Τεχνικά η λύση είναι η ρύθμιση του διάκενου του μπουζί και τίποτε άλλο, κάτι που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται να γίνεται και λόγω φθοράς του ηλεκτροδίου του μπουζί στη φυσιολογική χρήση (αν και στο Ελλαδιστάν προτιμάμε να πετάμε τα μπουζί και να βάζουμε άλλα, αφού αυτό είναι πιο αποδοτικό εμπορικά, παρόλο που δεν ελέγχουμε τι διάκενο έχουν τα μπουζί που βάζουμε μέσα, υποτίθεται οτι 'έχουν το σωστό').
Μερικές φορές σκέφτομαι οτι πολύ θα ήθελα να μάθω την κατά κεφαλή και κατά διανυθέν χιλιόμετρο κατανάλωση μπουζί στο Ελλαδιστάν...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Είναι δύσκολο και εκνευριστικό, να διαβάζεις ανακυκλώσεις, απλά ‘χτενισμένες’, και επειδή η απαντημένες περιπτώσεις είναι πολλές, δεν θα έκανε κακό, αυτός που προβληματίζετε να προστρέχει και πίσω.
Οι εγκέφαλοι για το αέριο είναι ακλείδωτοι. Όταν έχεις το κατάλληλο tester, μπορείς να παίξεις με της παραμέτρους της καύσης και να τον ρυθμίσεις, ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Τώρα εάν είσαι βλάκας εγκαταστάτης, και προσπαθείς να φέρεις το αυτοκίνητο, όχι εκεί που πάει τεχνικά, μα με το μυαλό του ετέρου βλάκα που σε εμπιστεύθηκε, τότε βγάζεις τα μάτια σου.
Έτσι και μετά από το πρήξιμο που υπέστησαν τα ουμπαλα των κατασκευαστών των ‘κιτ’ μετατροπής, σφράγισαν τους εγκεφάλους εδώ και ένα περίπου χρόνο.
Ήταν και ένας ακόμη λόγος που εδώ και μήνες παράτησα αυτήν την δουλειά, ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ενώ τώρα πίπες το παιχνίδι. Χωρίς γνώσεις τα ‘ταγάρια’ (όχι όλοι), με υλικά τελικής εγκαταστάσεις για τα σκουπίδια, δεν μπορούσα να τα συναγωνιστώ οικονομικά. Οι ληστρικές τακτικές Ελλήνων και ξένων εγκαταστατών, καταστρέψανε το αντικείμενο.
Και είναι μέγιστη βλακεία, να πιστεύεις ότι με το αέριο ένα καγιεν θα έχει της ίδιες επιδόσεις. Και έχω διαβάσει βλακείες που μου έχουν κουνηθεί τα μυαλά.
Έχουν περισσότερα γκάζια, καλύτερη ρεφλέξ, καλύτερη ρεπριζ, καλύτερες ροπές!!!!!.......κουταμάρες του κερατα, παπαγάλων μαδημένων. Πάνο από 700 ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ, ελάχιστα προβλήματα.
Περνούν λέει πρώτα με βενζίνη, και μετά γυρίζουν με αέριο. 20 ταξί δεν έχουν βάλει ποτέ βενζίνη στο ρεζερβουάρ!!!..... Όταν πλακωθείς γυρίζουν στην βενζίνη λένε. Μα το ρητό η θα γ…. η θα σφυράς δεν το καταλαβαίνουν. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος?. Και οικονομία μα και ντριφταδες?. Τα μυαλά στα κάγκελα, η κουταμάρα στα κόκκινα.Τώρα σαν μπουζί σε μηχανήματα εργοστασίων, που τα ρεζερβουάρ βενζίνης τα έστειλα στα σκουπίδια, έβαζα μπουζί χωρίς καθόλου ακίδα. Μάλιστα πλατίνας για να έχουν μεγάλη ζωή.
Στο αυτοκίνητο που καίει και βενζίνη δεν πρέπει. Ένα οβαλ πιστόνι όταν δουλέψει βενζίνη, μπορεί να ανοίξει τρύπα. Ένα πολλυακιδο, και αυτό εάν έχει δόση αντίστοιχη εναλλαξιμότητα ο κατασκευαστής, είναι καλύτερα.
Για τους πολλαπλασιαστές ‘μαμάς’ της σεατ και όχι μόνον δεν το συζητώ, είναι για σκουπίδια. Δεν φταίνε τα μπουζί εάν καίγονται. Πάντως η υγρότερη σχετικά καύση της βενζίνης από το αέριο, βοηθά να μην ανεβαίνει η τάση στα άκρα του πολλαπλασιάσει, άρα λιγότερο πρόβλημα.
Το να φοράμε 60000κμ μπουζί χωρίς να ανοίξουμε να τα ρυθμίσουμε, είναι σίγουρα λάθος. Αυτό φορτίζει έτη περισσότερο την υψηλή τάση.
Τα λαμπάκια ο κατασκευαστής δεν τα έβαλε για να ζαλίζουν τον οδηγό!!!.... τα έβαλε για να προστατέψει το όνομα της μάρκας τους. Κατά συνέπια κάποιες διαταγές που δίνει ο εγκέφαλος, τροποποιούνται, για να περισώσει εξτρα ζημιές. Υπάρχει αυτοκίνητο που χάνει τα γκάζια, όταν ανάψει το ισπεξιον, κόβοντας βενζίνες. Άλλο κόβετε η ιπποδύναμη, αλλάζοντας την σχέση της προπορείας της ανάφλεξης. Σε άλλα τίποτα.Και στα υπόψη: ένα φουλ σετ μετατροπής με όλα τα εξαρτήματα, συστήματα ασφαλείας , σύστημα πυρασφάλειας κομπλέ, 2314ε , τιμή χονδρικής χωρίς φάπα. Στην Ιταλία, και με ορισμένα εξαρτήματα γερμανικά.
Antonis-team.να βαλω υγραεριο στο CRUZE; γιατι με αυτα που διαβαζω αρχισα να αμφιβαλω
-
Ευχαριστω τα παιδια τον asteris και τον dti .....Aρε Μαστρανωνη ! Τα ειπεσ και ξαλαφρωσες ! GΑΜΟ Τα Υπουργεια μου ! Λες αληθειες ! οπωσ παντα !
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
ΥΓ:Τα δικα μου τα φοραω εδω και 60.000χλμ,απο τα οποια 10.000χλμ με αεριο,ειναι ΄΄μαμα΄΄και δεν εχω προβλημα
60.000 χλμ. στα πόσα χρόνια;
Ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου πότε προτείνει αλλαγή;Εγώ είχα αλλάξει τα μαμά μπουζί με Denso Ιριδίου πριν κάνω τη μετατροπή σε υγραέριο, στο πλαίσιο κάποιων βελτιώσεων.
Το καλό ήταν οτι μου κόστισαν αρκετά φθηνότερα από τα μαμά μπουζί, οπότε δεν δίστασα στιγμή.
Το ότι προτείνονται τα μπουζί ιριδίου για χρήση με υγραέριο, ήταν μια ευτυχής συγκυρία.Ειναι της OPEL,δεν νομιζω με τιποτα να ειναι ιριδιου,και τα συνιστά για 60.000 ή 4 χρονια.Of the record, η αντιπροσωπια λεει λιγο νωριτερα για να εισαι σιγουρος.Ελεγα οτι θα τα αλλαξω πιο νωρις αλλα αμελησα και εγραψα χιλιομετρα.
-
Οι δυο γνωστοι μου που εκαψαν πολλαπλασιαστες δεν ειναι με seat ο ενας εχει C5 1.8 και ο αλλος opel astra 1.4 και οι δυο με πανω απο 200000χλμ ισως ηταν και για καψιμο λογω των πολλων χλμ. Τι να πω.
-
Δεν ήταν για κάψιμο, ήταν για διάκενο (στα μπουζί). Απλό και τζάμπα, γι αυτό και δεν θα γίνει ποτέ στα συνεργεία.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
παιδια ξερει κανεις που ειναι το μηχανολογικο στην θερμη θεσσαλονικης να παω για την αδεια μου?οπς εισαι στον πηγαιμο για χαλκιδικη στριβεις στην γεφυρα της θερμης για βασιλικα.μετα το 3ο φαναρι που παει αριστερα για τριαδι (δεν στριβεις) εχε το νου σου στο δεξι σου χερι ειναι παν στον δρομο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Antonis-team.δεν ξερο σε ποιους πολλαπλασιαστες αναφερεστε αλλα εγο απο τοτε που εβαλα τους γνησιους ησυχασα.(bremi).δοκιμασα και αλλους after market αλλα ολοι καιγοντουσαν.οι καλυτεροι φυσικα ειναι οι hitachi που βιδονουν στο καπακι και τα φορανε τα audi.(συγγνομη για την ανορθογραφια εχει χαλασει το ομεγα πληκτρο)
-
Χαιρετω ολους τους συνοδηπορους αυτου του φορουμ μετα απο πολυ καιρο μιας και η φορθνετ με εχει εδω και μια εβδομαδα χωρις τηλεφωνο και ιντερνετ!
Διαβαζοντας τα περαπανω να πω και να σταθω στα εξης:
-
ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη (βλεπε πρατηριουχους). Αυξησαν παλι την τιμη ετσι για το χαβαλε. Τιμη Aegean 0.738 απο 0.72. Μπορει να ειναι φτηνοτερη απο αλλου αλλα παλι δεν δικαιολογειτε τετοια αυξηση. Η αυξηση τους ειμαι σιγουρος θα αποθαρυνει νεους πελατες υγραεριου. Δεν το καταλαβαινουν ομως...
-
το μηχανολογικο ειναι στην θερμη πηγαινοντας για Νεα Ραιδεστο αναμεσα σε ενα πρατηριο aegean και εναν Μασουτη. Η αλλιως μετα την στροφη για Τριαδι.
3). Πηρα την αδεια κυκλοφοριας εχθες ολα καλα καμια επιβαρυνση. Νεα εκδοση εγινε. Παρτε πρωτα τηλεφωνο να δουν αν ηρθαν τα χαρτια σας εκει απο το κτεο σας.
- εκανα καθαρισμο πεταλουδας αερα και ηταν καταμαυρος. Παρολα αυτα εσβησε παλι στο ρελαντι. Πηγα στον εγκαταστατη και μου ειπε οτι ο εγκεφαλος δειχνει οτι θελει λιγο ακομα αεριο. Δεν μου εσβησε απο εχθες και ευχομαι να ειναι ολα οκ οχι πως ενοχλουμαι ιδιαιτερα.
5). Σε ερωτηση μου αν ειναι καλο να αλλαξω τα μπουζι στο επομενο σερβις με ιριδιου μου ειπε οτι δεν εχει τοαο νοημα. Μαλιστα μου ειπε αν θελω απλα να βαλω λαδια που αντεχουν σε λιιγο υψηλοτερες θερμοκρασιες χωρις αυτο να ειναι απαραιτητο. Με λιγα λογια μου ειπε το σερβις να ειναι μανισιο αφου δεν εχω κατι εξτρα ουτε τρεχω σαν παλαβος!
6). Και τελος να προτεινω σε ολους κατι:
Για να εχουμε μια εικονα αξιοπιστιας σχετικα με τα συστηματα μας
ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ, το κιτ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ, ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
Ετσι θα βλεπουμε ευκολα πλεον ποσο μπορουν να δουλεψουν τα διαφορης γενιας συστηματα μας σε χιλιομετρα χωρις προβληματα σοβαρα. Ετσι αν δω καποιον να λεει οτι με 4 γενιας πχ χωρις λαδιερα εκανε 75000 χλμ τοτε θα ξερω οτι το συστημα αντεχει.
Ευχομαι να βρω υποστηρικτες γιατι θα βοηθησει πολυ ολους μας.
Καλη συνεχεια!
-
-
Πως γινεται και οι πιο πολλοι εχετε προβλημα φτωχου μειγματος; Επειτηδες σας τα ρυθμιζουν ετσι για να φαινεται πιο χαμηλη η καταναλωση;
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ, το κιτ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ, ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
+1
Και για να ξέρουμε σε ποιον να κάνουμε prive ερωτήσεις για το σύστημά μας -
θελω να βαλω υγραεριο στο CRUZE LT 1.8 αλλα με αυτα που διαβαζω αμφιβαλλω παρολο που εμπιστευομαι τον antonis-team γιαυτα που μου ειπε
-
Προσωπικά δεν κάνω καμία απολύτως παρέμβαση στο αυτοκίνητό μου. Όπως το έχει ρυθμίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο έτσι ακριβώς το αφήνω. Πατέντες και εκ των υστέρων επεμβάσεις στη λειτουργία του με βρίσκουν κάθετα αντίθετο.
-
Kαλή η αισθηση δε λεω, αλλα εχει κανει κανεις δυναμομετρηση πριν και μετα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πως γινεται και οι πιο πολλοι εχετε προβλημα φτωχου μειγματος; Επειτηδες σας τα ρυθμιζουν ετσι για να φαινεται πιο χαμηλη η καταναλωση;Το περίεργο είναι πως αντίστοιχες μετατροπές στην Ευρώπη είτε εργοστασιακές τοποθετήσεις εμφανίζουν μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα
-
στο εξωτερικο μιλανε συχνα για αυξηση καταναλωσης απο 20% έως και 40%
νομιζω οτι και εδω καποιος ειχε αναφερει παρομοια περιπτωση -
Το Aygo στην Ιταλία που πωλείται σε υγραέριο με μετατροπή της εκεί αντιπροσωπείας απο 4,6 μικτή εργοστασιακή πάει στα 6,3
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πως γινεται και οι πιο πολλοι εχετε προβλημα φτωχου μειγματος; Επειτηδες σας τα ρυθμιζουν ετσι για να φαινεται πιο χαμηλη η καταναλωση;Τα έχω γράψει αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα, να μην τα ξαναγράφω.
Με δυό λόγια, γίνεται συμβιβασμός στη δυνατότητα παρακολούθησης από το σύστημα αερίου της θεωρητικής καμπύλης επιλέγοντας συνήθως να λειτουργεί καλά (=αποδεκτά) ψηλότερα, άρα θυσιάζεται η λειτουργία χαμηλά σε ποσοστά που διαφοροποιούνται (ανά μοντέλο αυτοκινήτου και ανά μοντέλο συστήματος υγραερίου) από απλή εμφάνιση ενδείξεων φτωχού μίγματος έως και πλήρη αδυναμία λειτουργίας χαμηλά σε κάποιες περιπτώσεις όπου χαμηλά λειτουργεί μόνο με βενζίνη (η περίπτωση της προηγούμενης σελίδας).
-
γεια σε όλους! επί μία εβδομάδα διαβάζω το φόρουμ και μπορώ να πω ότι έμαθα αρκετά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα, για αυτό ευχαριστώ σε όλα τα μέλη που συμμετέχουν.. Στη αρχή επειδή η κατανάλωση μου ήταν λίγο αυξημένη χρειάστηκε να πάω άλλες δύο φορές για ρύθμιση Αυτό ήταν όλο. Εχω κάνει είδη περισσότερα από 8000 χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι η τιμή του lpg άρχισε να ανεβαίνει και μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσει η ανιούσα
Υγραεριοκίνηση!