-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Τι κατανάλωση βενζίνης έχετε όσοι κινείστε με υγραέριο;
Κι όταν λέω κατανάλωση, εννοώ για οποιονδήποτε λόγο!
Είτε επειδή ξεκινά πάντα με βενζίνη ο κινητήρας, είτε επειδή σας τελείωσε το υγραέριο και δεν υπήρχε κοντά κάποιο πρατήριο, είτε επειδή θέλατε να συγκρίνετε επιδόσεις με βενζίνη και υγραέριο, κλπ.
Εμένα, έχοντας γράψει 7125 χλμ. από τη μετατροπή, η κατανάλωση είναι 3,03 λίτρα/100 χλμ. καθώς έκανα αρκετά χιλιόμετρα με βενζίνη στο διάστημα που δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο το σύστημα υγραερίου.
Σε περίοδο που χρησιμοποιούσα αποκλειστικά υγραέριο, η κατανάλωσή μου ήταν μεταξύ 1,90 - 2,04 λίτρα/100 χλμ.Καλημερα.Αυτο ειναι λιγο δυσκολο να το υπολογίσεις εκτος και αν κρατας απο την μετατροπη και μετα, σημειώσεις για την βενζινη.Κανοντας ενα προχειρο υπολογισμο,στα 9000χλμ εχω καταναλωσει μαζι με διαδρομες εχοντας τελειωσει το υγραεριο περιπου +-50 lit συνολικα.Αυτο ομως δεν λεει τιποτα γιατι αυτο διαφοροποιηται αναλογα με τον τροπο οδηγησης π.χ. αν κανω χιλιομετρα στην πολη με σταματα ξεκινα,η εκκίνηση θα μου καταναλωνει περισσότερο καυσιμο. Εγω τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω στην εθνικη.
-
Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί στους υπολογισμούς μας, πρέπει να λάβουμε κι αυτό το στοιχείο υπόψη.
Επίσης, δεν πρέπει ούτως ή άλλως να γεμίζουμε με βενζίνη, όχι πολύ αραιά, ώστε να αποφύγουμε τη ξήρανση των ελαστικών μερών (κολλάρων) από την τάπα μέχρι τη δεξαμενή; Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει από αρκετούς παλιούς ...στο άθλημα... -
Eχω υπολογισει οτι βαζω 10 ευρω ανα 1500-2000χλμ περιπου.
Και ενα ασχημο νεο που εμαθα μολις τωρα φρεσκο-φρεσκο....
Ο κυριος στην πρεβεζα(ΦΑΡΜΑΚΗΣ-ονομα και πραμα...)ανεβασε για δευτερη φορα το υγραεριο μεσα σε ενα μηνα απο 0.65 σε 0.68 και τωρα το πηγε 0.70 ο πονηρος..... -
ό,τι πουλάει ανεβαίνει...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ό,τι πουλάει ανεβαίνει...Συμφωνώ αλλα τωρα που θα ανοιξουν και αλλα πρατηρια υγραεριου (και οσον αφορα εμενα,Αγρινιο-αρτα)τυποι σαν τον ανωτερω θα παρουν το τριτο το μακρυτερο....
Εκτος κι αν συμμορφωθουν οι ΄΄μακρυχεριδες΄΄.... -
Νομίζω οτι για να πέσουν τιμές θα πρέπει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Πού, στην ...Ελλάδα;
Ούτε οι κυβερνητικοί δεν τολμούν να το ισχυριστούν πια αυτό, ειδικά αν μιλάμε και για καύσιμα... άντε γειά!
Οι μόνοι που «ίσως» να έχουν συμφέρον να έχουν κάπως χαμηλές τιμές είναι αυτοί που έγκαθιστούν συστήματα αερίου στα αυτοκίνητα έχοντας ταυτόχρονα και πρατήριο αερίου ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ και άρα σε πλήρη θέα από τους υποψήφιους πελάτες.
Εκτός αν αρχίσει να πουλάει αέριο το Lidl, το Carrefour κτλ. που θα το έχουν για κράχτη άλλων προιόντων τους. Τότε μπορεί να πέσουν οι τιμές αλλά θα αντιδράσουν οι γνωστές συντεχνίες οπότε...
-
Ο χρήστης aa144aa144 έγραψε:
Νομίζω οτι για να πέσουν τιμές θα πρέπει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Πού, στην ...Ελλάδα;Ούτε οι κυβερνητικοί δεν τολμούν να το ισχυριστούν πια αυτό, ειδικά αν μιλάμε και για καύσιμα... άντε γειά!
Οι μόνοι που «ίσως» να έχουν συμφέρον να έχουν κάπως χαμηλές τιμές είναι αυτοί που έγκαθιστούν συστήματα αερίου στα αυτοκίνητα έχοντας ταυτόχρονα και πρατήριο αερίου ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ και άρα σε πλήρη θέα από τους υποψήφιους πελάτες.
Εκτός αν αρχίσει να πουλάει αέριο το Lidl, το Carrefour κτλ. που θα το έχουν για κράχτη άλλων προιόντων τους. Τότε μπορεί να πέσουν οι τιμές αλλά θα αντιδράσουν οι γνωστές συντεχνίες οπότε...
Μας βλεπω με φιάλες απ΄το LIDL .....
http://www.youtube.com/watch?v=Rz6BdYBr ... re=related
LIDL και τα μυαλα στα καγκελα...... -
αυτό θέλω να το ζήσω!!
να τελειώνει το γκάζι στο αυτοκίνητό σου και να πηγαίνεις στο μπακάλικο και να ζητάς γκαζάκια!!!! -
mirage
Oύτε να γελάσουμε δεν μπορούμε πριν μας περάσεις από κόσκινο; Δεν έχει να ψάξεις τπτ στο κείμενο που σου γράψανε έτσι έχουν τα πράγματα. Αντίθετα θα πρέπει να ψάχνεις περισσότερο τα όσα διαβάζεις σε διάφορα chain mail και βλογκ φίλε Αντώνη. Πάντα φιλικά
… σίγουρα η ηρωνία δεν με ευχαριστεί και μάλιστα όταν γίνετε από άνθρωπο που εκτιμώ, και που θεσμικά είναι ο ‘τροχονόμος’ στην ενότητα, έστω και εάν εκ των πραγμάτων έχεις δίκιο…..
Στο δια ταύτα:
Το έκανα συνειδητά, διότι το είχα ακούσει από ανθρώπους, που θεωρούσα γνώστες του αντικειμένου. Εξαγωγής & μεγαλέμπορους.
Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα του φίλου, που είναι απόλυτα διορθωτικά, και τεκμηριωμένα. Σίγουρα δεν αναιρούν την ελληνική πατριωτική μου διάθεση.Σήμερα επικοινώνησα με μια μεγάλη μορφή του marketing. Κάποτε έλεγαν ότι ΗΤΑΝ στους 8 manager στον κόσμο. Φιγουράρισε και μεσόφυλλο στο TIMES.
Από την συζήτηση βγείκα πλέον αποκαρδιωμένος……
Τελικά το 520 υποδηλώνει ότι ο έμπορος – βιομήχανος απλά ενασχολείται στο εσωτερικό από πλευράς έδρας.
Εάν ελληνοποιεί προϊόντα και πρώτες ύλες από το εξωτερικό, δεν φαίνεται στον καταναλωτή. Το κράτος μόνον μπορεί να το ξέρει, μα η παγκοσμιοποίηση δεν επιτρέπει να του επιβάλει την χώρα προέλευσης των πρώτων υλών στην αναγραφεί των συστατικών του σκευάσματος που πουλάει. Έτσι και εν μέρη, το μποϊκοτάζ, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί με το 100%.
Γελώντας μου είπε, ότι τα μόνα γνήσια ελληνικά είναι, τα αγγούρια και οι ντομάτες στον κήπο μου…..μα συνεχίζοντας να σκέπτομαι….δεν θυμάμαι από πού ήταν οι σπόροι…..
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ. Εάν σταματήσω να αισθάνομαι έτσι θα σταματήσω να γράφω.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Έ όχι και τροχομπάτσος ρε Αντώνη
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σήμερα επικοινώνησα με μια μεγάλη μορφή του marketing. Κάποτε έλεγαν ότι ΗΤΑΝ στους 8 manager στον κόσμο. Φιγουράρισε και μεσόφυλλο στο TIMES.
Από την συζήτηση βγείκα πλέον αποκαρδιωμένος……
Τελικά το 520 υποδηλώνει ότι ο έμπορος – βιομήχανος απλά ενασχολείται στο εσωτερικό από πλευράς έδρας.
Εάν ελληνοποιεί προϊόντα και πρώτες ύλες από το εξωτερικό, δεν φαίνεται στον καταναλωτή. Το κράτος μόνον μπορεί να το ξέρει, μα η παγκοσμιοποίηση δεν επιτρέπει να του επιβάλει την χώρα προέλευσης των πρώτων υλών στην αναγραφεί των συστατικών του σκευάσματος που πουλάει. Έτσι και εν μέρη, το μποϊκοτάζ, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί με το 100%.
Γελώντας μου είπε, ότι τα μόνα γνήσια ελληνικά είναι, τα αγγούρια και οι ντομάτες στον κήπο μου…..μα συνεχίζοντας να σκέπτομαι….δεν θυμάμαι από πού ήταν οι σπόροι…..
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ. Εάν σταματήσω να αισθάνομαι έτσι θα σταματήσω να γράφω.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Όχι και αποχή από την κατάθεση της εμπειρίας σου. Να γράψω όμως το γνωστό χωρίς παρεξήγηση : κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν σταματάμε να γράφουμε αυτά που γνωρίζουμε τότε η παραπληροφόρηση θα μας πάει σαν αρνιά στη σφαγή. Εγώ μέσα στο εμπόριο γνωρίζω πολλά και αν αναφέρω λίγα πράγματα θα είμαι όχι μόνο off topic αλλά και γραφικός. Λόγο της δουλειάς μου αντιλαμβάνομαι και επιβεβαιώνω πολλά με τα μάτια μου με τα ταξίδια και την τριβή από τις Ευρωπαϊκές χώρες μέχρι την Άπω Ανατολή διαμένοντας και Hong Kong . Πολυκαταστήματα, παραπληροφόρηση, σκληρό υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας Marketing, επιφανειακές λάθος εντυπώσεις, χειραγώγηση Ελλήνων παραγωγών και πλασματικών δήθεν ανταγωνισμών, εργαζόμενοι με τετράωρα που ξεζουμίζονται . Στον δικό μου κλάδο ο ανταγωνισμός μάς αφήνει κέρδος και όχι κονόμα, για αυτό και η οικογενειακή μου επιχείρηση. Για όσους είναι εκτός όλων αυτών κάνουν προσκύνημα στα πολυκαταστήματα ανεβάζοντας την ανεργία και τη δυστυχία των συνανθρώπων τους και μελλοντικά των παιδιών τους.
Ζούμε στην εποχή των ολιγοπωλίων. Εγώ θα απέχω κάθετα, με όλο το σεβασμό στην αντίθετη άποψη όλων των ανθρώπων. Αν αφήνω συστηματικά στα πολυκαταστήματα τα χρήματά μου τότε ας μου βρει κάποιος τρόπο να βρω χρήματα όπως και πολλοί εργαζόμενοι που δεν ξεπατώνονται στα τετράωρα. Αυτό δεν ισχύει για όσους βρίσκουν χρήματα στο λογαριασμό της τράπεζάς τους. -
σημερα εβαλα υγραεριο στην τριπολη , η τιμή ? 0.749 ...και οταν ρώτησα γιατι ανεβαίνει μου ειπε οτι ανεβαίνει σχεδόν καθε μέρα ....και που ειμαστε ακόμα ............2.οοο χιλ σήμερα στο αμαξι και συνεχίζω ...
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
σημερα εβαλα υγραεριο στην τριπολη , η τιμή ? 0.749 ...και οταν ρώτησα γιατι ανεβαίνει μου ειπε οτι ανεβαίνει σχεδόν καθε μέρα ....και που ειμαστε ακόμα ............2.οοο χιλ σήμερα στο αμαξι και συνεχίζω ...η βενζίνη σταθερή στο 1,41 εδώ και δύο μήνες.
να δεις που το υγραέριο θα φτάσει τα 83cent έως 25 Δεκεμβρίου.(Το σημειώνω εδώ να το κάνουμε παράθεση τότε)
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
σημερα εβαλα υγραεριο στην τριπολη , η τιμή ? 0.749 ...και οταν ρώτησα γιατι ανεβαίνει μου ειπε οτι ανεβαίνει σχεδόν καθε μέρα ....και που ειμαστε ακόμα ............2.οοο χιλ σήμερα στο αμαξι και συνεχίζω ...Αποκλείεται να έχουν περισσότερη ζήτηση από τα γνωστά 'γκαζάδικα' της Αθήνας, όπου η τιμή είναι σταθερότατη από το καλοκαίρι. Άρα κάτι άλλο φταίει...
Ή αυξήθηκε το κόστος των μεταφορικών ή την ανεβάζουν αυθαίρετα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός οτι είναι μονοπώλιο στην περιοχή τους... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
σημερα εβαλα υγραεριο στην τριπολη , η τιμή ? 0.749 ...και οταν ρώτησα γιατι ανεβαίνει μου ειπε οτι ανεβαίνει σχεδόν καθε μέρα ....και που ειμαστε ακόμα ............2.οοο χιλ σήμερα στο αμαξι και συνεχίζω ...
Αποκλείεται να έχουν περισσότερη ζήτηση από τα γνωστά 'γκαζάδικα' της Αθήνας, όπου η τιμή είναι σταθερότατη από το καλοκαίρι. Άρα κάτι άλλο φταίει...
Ή αυξήθηκε το κόστος των μεταφορικών ή την ανεβάζουν αυθαίρετα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός οτι είναι μονοπώλιο στην περιοχή τους...ναι αλλα αυτο δεν ειναι καθόλου σωστό γιατί ετσι σε λίγο θα αποτρέψουν τους υποψήφιους που θέλουν να βάλουν υγραέριο με το να ανεβάζουν έτσι την τιμή του ....ας το σκεφτούν καλύτερα .,
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλά μου παλικάρια, καλό είναι να διευκρινίσω κάτι.
Ένας Έλληνας εγκαταστάτης, δεν πληρώνει 300ε τον μήνα μισθό τεχνίτη!!!....
Δεν νοικιάζει μαγαζί 150τμ 140ε !!!...
Ο φόρος μας είναι τρις φορές επάνω από τον φόρο που πληρώνει ο βόρειος συνάδελφος.
Από τα σύνορα μας, περνάνε μεν ελευθέρα σχεδόν οι αλλοδαποί, μα τα εμπορεύματα μας, είναι με τιμολόγια, τα οποία μετά την τοποθέτηση τους, αποχρεώνονται από την αποθήκη, άρα έκδοση παραστατικού.
Τελικά το κέρδος από μια εγκατάσταση 1800ε στην Ελλάδα μας, αφήνει λιγότερα χρήματα, από μια εγκατάσταση 1300ε στην γειτονική χώρα.
Θεωρώ απροκάλυπτα τον εαυτό μου εθνικόφρονα, καθώς και συνειδητοποιημένο αγοραστή. Δίνω δουλειά στον Έλληνα, διότι και αυτός θα δώσει δουλειά σε εμένα. Ο φόρος που θα πληρώσει στην χώρα μας, κατά ένα ποσοστό, θα γυρίσει σαν κοινωνική παροχή στο εσωτερικό. Αυτά βεβαίως γίνονται όταν δεν έχεις στο κεφάλι σου μια ‘παιδική χαρά’ να σε κυβερνάει, όταν δεν σε κυβερνάνε αλλοδαποί. Μα και το λάθος που μπορεί να κάναμε γιατί κάποιοι μας κοροϊδέψανε, μπορεί να διορθωθεί….. «Κυριακή κοντή γιορτή»….
Πάντως πρέπει να σκεπτόμαστε ελληνικά, και όχι όπως σκεπτότανε ο Κισιγκερ για εμάς. Αυτό μπορεί να μας κοστίζει πρόσκαιρα, μα μακροχρόνια, φέρνει κέρδος, μέλλον στα παιδιά μας, εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή για όλους, συντάξεις ανταποδοτικές των κρατήσεων που μας έκαναν.
Όταν πηγαίνω στα super market πάντα κοιτώ τα barcode να αρχίζουν από 520, που σημαίνει ότι είναι ελληνικά προϊόντα.
Σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουμε, και δεν ‘κοντράρουμε’ με τους επαγγελματίες που συναλλασσόμαστε. Το εμπόριο, πρέπει να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή αγοραστική δύναμη των χρημάτων μας, μα σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε κοντόφθαλμοι.Σκεφτείτε εάν αντί για 12 περίπου, ήταν 500 οι εγκαταστάτες για το αντικείμενο!!!!.......ούτε ένας μήνας αναμονής και βάλε……ούτε οι τσέπες σας ανάποδα!!!...και δουλεύουμε εντατικά για αυτό, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, κοινό το συμφέρον. Λίγο υπομονή ΦΕΕΕΤΑΑΑΑΑ….πως θα περαστούν μέτρα και από ποιους όταν δεν γνωρίζουν οι ίδιοι εάν θα μηνούν οι θα φύγουν……
Σας ευχαριστώ.
Antonis-team.Kαλησπεριζω τα παλικαρια , Θα μπορουσα και εγω ευκολα να παω Βουλγαρια για εγκατασταση , αλλα δεν γουσταρω ! Θελω τα λεφτα μου να μεινουν στο τοπο μου ! Και σαν ΒορειοΕλαδιτης θα σας πω και κατι που γνωριζουμε εμεις εδω πανω , ο βουλγαρος ,ο γυφτοσκοπιανος , ο αλβανος και ο σερβος , σαν Ελληνα σε ζηλευει μια ζωη , και εγω θα του δωσω τα λεφτα μου ? Τα Παπαρια μου θα παρει ! Ο κΥΡ Αντωνης ειπε αληθειες ! Βεβαια αλλο η εγκατασταση και αλλο τα πρατηρια , εκει νομιζω οτι κατι παιζεται , δεν μπορει η Αθηνα σταθερα 0,65 και εμεις εδω πανω φυγαμε 0,76 ,ΥΓ: και το πιο προκλητικο ειναι να πας σε Ελληνα εγκαταστατη και να σου το περασει βουλγαρος τεχνιτης .
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
η βενζίνη σταθερή στο 1,41 εδώ και δύο μήνες.
να δεις που το υγραέριο θα φτάσει τα 83cent έως 25 Δεκεμβρίου.(Το σημειώνω εδώ να το κάνουμε παράθεση τότε)
Φιλε Αλεξη το εχουμε ξαναπει ας μην το παιζουμε μαντες και δινουμε στον καθενα ιδεες ,και τι να σου πουμε τωρα μπραβο για την προβλεψη ? Και εγω σου λεω οτι θα παει 0,60 , και αμα την ψωνισουμε ολοι μαζι καταργουμε το φουλαρισμα με υγραεριο και το ξαναγυρναμε στην βενζινη αμα καταλαβουμε συνομωσια , για να τους κλεισουμε ολους αμα λαχει ! Φιλικα Γιωργος .
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Eχω υπολογισει οτι βαζω 10 ευρω ανα 1500-2000χλμ περιπου.Και ενα ασχημο νεο που εμαθα μολις τωρα φρεσκο-φρεσκο....
Ο κυριος στην πρεβεζα(ΦΑΡΜΑΚΗΣ-ονομα και πραμα...)ανεβασε για δευτερη φορα το υγραεριο μεσα σε ενα μηνα απο 0.65 σε 0.68 και τωρα το πηγε 0.70 ο πονηρος.....Φιλε
astrag1.6jtg , ο Κυριος που αναφερεις παραπανω , εδω και παρα πολυ καιρο ειχε πολυ χαμηλη τιμη , 0,63-0,65 και τον σχολιαζαμε θετικα για να ειμαστε δικαιοι, τωρα τι παιχτηκε και ανεβηκε θελει ψαξιμο , Σκεψου τι να πουμε και εμεις 0,76 ? και ακομα οι φιλοι μας οι Κρητικοι που εχουν ξεφυγει Φιλικα Γιωργος -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Αποκλείεται να έχουν περισσότερη ζήτηση από τα γνωστά 'γκαζάδικα' της Αθήνας, όπου η τιμή είναι σταθερότατη από το καλοκαίρι. Άρα κάτι άλλο φταίει...
Ή αυξήθηκε το κόστος των μεταφορικών ή την ανεβάζουν αυθαίρετα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός οτι είναι μονοπώλιο στην περιοχή τους...Φιλε dti απολυτα ευστοχη η παρατηρηση και το σχολιο σου , εχει ενδιαφερον να το ψαξουμε , οσον αφορα σε ενα προηγουμενο σχολιο σου , ειπες να ειμαστε φουλαρισμενοι με βενζινη η οχι ?, δεν το καταλαβα καλα , εαν μπορεις κανε επεξηγηση .
-
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ αν μπορεις ποσταρε ότι θέλεις μία φορά, όχι συνεχόμενα..
Υγραεριοκίνηση!