Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλά μου παλικάρια, καλό είναι να διευκρινίσω κάτι.
Ένας Έλληνας εγκαταστάτης, δεν πληρώνει 300ε τον μήνα μισθό τεχνίτη!!!....
Δεν νοικιάζει μαγαζί 150τμ 140ε !!!...
Ο φόρος μας είναι τρις φορές επάνω από τον φόρο που πληρώνει ο βόρειος συνάδελφος.
Από τα σύνορα μας, περνάνε μεν ελευθέρα σχεδόν οι αλλοδαποί, μα τα εμπορεύματα μας, είναι με τιμολόγια, τα οποία μετά την τοποθέτηση τους, αποχρεώνονται από την αποθήκη, άρα έκδοση παραστατικού.
Τελικά το κέρδος από μια εγκατάσταση 1800ε στην Ελλάδα μας, αφήνει λιγότερα χρήματα, από μια εγκατάσταση 1300ε στην γειτονική χώρα.
Θεωρώ απροκάλυπτα τον εαυτό μου εθνικόφρονα, καθώς και συνειδητοποιημένο αγοραστή. Δίνω δουλειά στον Έλληνα, διότι και αυτός θα δώσει δουλειά σε εμένα. Ο φόρος που θα πληρώσει στην χώρα μας, κατά ένα ποσοστό, θα γυρίσει σαν κοινωνική παροχή στο εσωτερικό. Αυτά βεβαίως γίνονται όταν δεν έχεις στο κεφάλι σου μια ‘παιδική χαρά’ να σε κυβερνάει, όταν δεν σε κυβερνάνε αλλοδαποί. Μα και το λάθος που μπορεί να κάναμε γιατί κάποιοι μας κοροϊδέψανε, μπορεί να διορθωθεί….. «Κυριακή κοντή γιορτή»….
Πάντως πρέπει να σκεπτόμαστε ελληνικά, και όχι όπως σκεπτότανε ο Κισιγκερ για εμάς. Αυτό μπορεί να μας κοστίζει πρόσκαιρα, μα μακροχρόνια, φέρνει κέρδος, μέλλον στα παιδιά μας, εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή για όλους, συντάξεις ανταποδοτικές των κρατήσεων που μας έκαναν.
Όταν πηγαίνω στα super market πάντα κοιτώ τα barcode να αρχίζουν από 520, που σημαίνει ότι είναι ελληνικά προϊόντα.
Σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουμε, και δεν ‘κοντράρουμε’ με τους επαγγελματίες που συναλλασσόμαστε. Το εμπόριο, πρέπει να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή αγοραστική δύναμη των χρημάτων μας, μα σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε κοντόφθαλμοι.
Σκεφτείτε εάν αντί για 12 περίπου, ήταν 500 οι εγκαταστάτες για το αντικείμενο!!!!.......ούτε ένας μήνας αναμονής και βάλε……ούτε οι τσέπες σας ανάποδα!!!...και δουλεύουμε εντατικά για αυτό, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, κοινό το συμφέρον. Λίγο υπομονή ΦΕΕΕΤΑΑΑΑΑ….πως θα περαστούν μέτρα και από ποιους όταν δεν γνωρίζουν οι ίδιοι εάν θα μηνούν οι θα φύγουν……
Σας ευχαριστώ.
Antonis-team.
Kαλησπεριζω τα παλικαρια , Θα μπορουσα και εγω ευκολα να παω Βουλγαρια για εγκατασταση , αλλα δεν γουσταρω ! Θελω τα λεφτα μου να μεινουν στο τοπο μου ! Και σαν ΒορειοΕλαδιτης θα σας πω και κατι που γνωριζουμε εμεις εδω πανω , ο βουλγαρος ,ο γυφτοσκοπιανος , ο αλβανος και ο σερβος , σαν Ελληνα σε ζηλευει μια ζωη , και εγω θα του δωσω τα λεφτα μου ? Τα Παπαρια μου θα παρει ! Ο κΥΡ Αντωνης ειπε αληθειες ! Βεβαια αλλο η εγκατασταση και αλλο τα πρατηρια , εκει νομιζω οτι κατι παιζεται , δεν μπορει η Αθηνα σταθερα 0,65 και εμεις εδω πανω φυγαμε 0,76 ,ΥΓ: και το πιο προκλητικο ειναι να πας σε Ελληνα εγκαταστατη και να σου το περασει βουλγαρος τεχνιτης .