-
Παρόλα αυτά και τα όσα διαβάζω στο θέμα και παρόλο που ακούω με συμπάθεια τον sv2 και τον καταλαβαίνω νομίζω ότι οφείλω να αναφέρω ότι είχαμε αυτοκίνητο με γκάζι πριν από 25 χρόνια (τοποθέτηση στην Ελλάδα) και δεν θυμάμαι να είχαμε προβλήματα πέραν της ανεύρεσης πρατηρίου εκτός Αθηνών...
Ήταν με πνεύμονα που ήθελε νομίζω και κάποια συντήρηση αλλά τότε ήταν πιο απλά τα πράματα, ούτε εγκέφαλοι, ούτε αισθητήρια, ούτε ηλεκτρονικά. Καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο με πλατίνες, 80άρα μπουκάλα στο πορτπαγκάζ με ωραίο χώρισμα με μοκέτα και στόμιο γεμίσματος κάτω από το την πίσω γωνία του οχήματος. Ξεκίναγες με βενζίνη και όταν ζεσταινότανε γύρναγες το διακόπτη 3 θέσεων. Πρώτα στο κενό μέχρι να κάνει λίγες διακοπές και μετά στο γκάζι. Το αντίθετο πριν σβήσεις. Το αβάνς ρυθμιζόταν για γκάζι οπότε αν το γύριζες σε βενζίνη χτύπαγε εύκολα πυράκια ή ενδιάμεσα οπότε με γκάζι έχανες αρκετή δύναμη...Εγω παιδια εχω παψει να ανησυχω για καψιμο βαλβιδων, τα 4 και 5 γενιας συστηματα, τα αβανς και τα κολοκυθια-ολα!
Αφου δεν μου δινει κανενας ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικα απο την Ελλαδα ή το εξωτερικο με αριθμους συνολικων οχηματων με υγραεριο και αριθμο προβληματικων (καμμενων βαλβιδων πχ) αυτοκινητων που αποδεδειγμενα προκληθηκαν απο το συστημα υγραεριοκινησης και οχι απο αλλους λογους οπως το .... λιωσιμο απο τα γκαζια, την ελλειπη συνητηρηση και τα τοιαυτα , ΕΓΩ ΠΑΥΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Οχι ο ενας λεει οτι πρεπει να μπει λαδιερα, οχι ο αλλος λεει δεν εχει απο δειχθει οτι κανει καλο, οχι ο αλλος λεει, μα καλο κανει κακο δεν κανει, αλλος λεει ναι στην υγρη εγχυση (χωρις να εχουμε στατιστικα ακομα γιατι ειναι νεο συστημα και ολοι το βαζουν λες και ειναι πανακεια) και ουτω καθεξης...
Προς θεου δεν προσπαθω να μειωσω κανεναν απο τα εκλεκτα μελη του φορουμ αλλα... κουραστικα να διυλιζουμε τον κωνωπα οταν μαλιστα δεν ξερουμε ΕΠΙΣΗΜΑ καποια πραγματα. Ακομα και αν εχουμε καποια μικρη ή και μεγαλη (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΜΩΣ) εμπειρια.
Αυτα γιατι με το υγραεριο δεν βγαινει απλα ακρη. Ειναι ενα συστημα επιπροσθετο, εχει παραγοντες τοποθετησης, ρυθμισης, ποιοτητας καυσιμου κτλ και ετσι τα προβληματακια θα υπαρχουν, ΠΑΝΤΑ . Ετσι πιστευω. Αλλα το θεμα δεν ειναι συνεχεια να αγχονομαστε για αυτα. Ας αφησουμε τους εαυτους μας να χαρουνε την οικονομια που κανουμε, την ψυχολογικη διαθεση να παμε καποιο ταξιδι χωρις να στενοχωριομαστε για το κοστος του καυσιμου. Αυτα θελω να σκεφτομαι απο εδω και στο εξης και το προτεινω σε οσους προβληματιζοινται, εντονως. Αυτα για το θεμα της στατιστικης.
Αλλο θεμα: Θα παω επιτελους να παρω την νεα μου αδεια κυκλοφοριας απο το μηχανολογικο. Φιλος πηγε την πηρε, χωρις αλλη επιβαρυνση, βγηκε καινουρια εκτυπωση και οχι αναγραφη στην ηδη παλια. Απλα πρεπει να ξεκλεψω ενα πρωινο και να παω.
Εμαθα απο το www.gasprice.gr (παραμενει το προβλημα φιλτραρισματος για πρατηρια υγραεριου για τον Νομο της Θεσσαλονικης , για ολα εννοω μαζι και παρολο που τους εστειλα email φυσικα δεν μου απαντησανε καθολου) οτι το Aegean στην Θεσσαλονικη οπου και βαζω υγραεριο τοσο καιρο αυξησε την τιμη του απο 0.689 στα 0.72. Θελω να αναφερθω σε αυτα γιατι καποιοι φιλοι του φορουμ κατηγορουν πολλους (οπως και εμενα!) οτι το κανουμε για διαφημιση, οτι τα περνουμε και οτι αλλο μ....ες μπορει να φανταστουνε. Ετσι θα ηθελα να ακουσουν και αυτο που θελω να πω παρακατω.
Οτι δηλ. οπως λεω παντα ΠΡΕΠΕΙ να πηγαινουμε ΠΑΝΤΑ στα φτηνοτερο πρατηριο και οχι σε οποιο μας βολευει. ΠΡΕΠΕΙ να ορισουμε εμεις το πως θα δουλευει η αγορα και οχι τα πρατηρια. Ειναι ντροπη να λεμε οτι ολα ακριβαινουν και να μην εχουμε καταναλωτικη συνειδηση και να μην επιλεγουμε ΠΑΝΤΑ τον φτηνοτερο. Και μην μου πειτε οτι ο φτηνοτερος εχει και χειροτερο καυσιμο γιατι δεν ισχυει. Ο επιχειρηματιας δεν μασαει απο αυτα θα σου πουλησει και το χειροτερο προιον στην ακριβοτερη τιμη. Ετσι καταληγοντας θελω να πω οτι η αυξηση αυτη ειναι αδικαιολογητικη, εχει καθαρα εισπαρακτικο χαρακτηρα και δεν εχει καμια σχεση με αυξηση της τιμης του πετρελαιου κτλ διεθνως. Απλα οπως λεω καποια μερα ξυπναει ο πρατηριουχος και λεει δεν κανω καμια αυξηση ετσι για αλλαγη; Ε αυτον δεν θα τον ευχαριστησω.
Ηδη ψαχνω το επομενο πρατηριο ανατολικα για να κανω τους ανεφοδιασμους μου.
Οποιος θελει μπορει να συμμεριστει το σκεπτικο μου, και για οσους διαφωνουν με την αποψη αυτη να τους πω οτι δεν ειμαι καποιος 'καημενος'.
-
Παιδια, να συνενοηθουμε απολυτα για αυτα που ελεγα για την αφαιρεση του συστηματος περιορισμου πληρωσης.
1ον Ειναι οντας λαθος να το προτεινω σε αλλο ατομο αυτο που εκανα εγω, μια που δεν ξερω ακριβως πως εγινε κτλ.
2ον Εχω βαλει ντεποζιτο 52 λιτρων στην ρεζερβα. Αμεσως μολις το εβαλα ειδα οτι γεμιζει με το πολυ 38-40 λιτρα. Λιγο μου φανηκε, δεν εβγαζε μεγαλη ακτινα δρασης το αυτοκινητο.
Ετσι πηγα στον εγκαταστατη μου και του ειπα: δεν αφαιρεις το συστημα που δεν επιτρεπει το ντεποζιτο να γεμισει 100%???
Οκ μου ειπε, δικη σου ευθυνη.
Τι κακο μπορει να παθω τον ρωτησα??
Μου ειπε για την περιπτωση να το εχω φουλαρει μολις και να το αφησω στον ηλιο το καλοκαιρι οποτε θα αυξηθει η πιεση μεσα στο ντεποζιτο αλλα ακομα και αν χρειαστει να γινει εκτονωση υγραεριου μου ειπε, οτι το υγραεριο ετσι οπως ειναι τοποθετημενο, θα διαφυγει εξω απο το αυτοκινητο και οχι μεσα μου ειπε.
Οκ ενταξει ειπα και εγω.Μετα απο αυτο το αυτοκινητο μου το εχω δει να γεμιζει απο τελειως αδειο με 50.8 λιτρα υγραεριο και με βαση το οτι καει σταθερα μου φαινεται 10λιτ/100χλμ η αυτονομια του εχει παει περιπου στα 500χλμ με υγραεριο.
Δεν γνωριζω τι ακριβως συσκευη αφαιρεσε, φλοτερ - μοτερ ή κατι αλλο, αλλα δεν νομιζω επισης οτι αλλαξε την κλιση στην δεξαμενη οπως πχ λετε.
Αυτα -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Παιδια, να συνενοηθουμε απολυτα για αυτα που ελεγα για την αφαιρεση του συστηματος περιορισμου πληρωσης.1ον Ειναι οντας λαθος να το προτεινω σε αλλο ατομο αυτο που εκανα εγω, μια που δεν ξερω ακριβως πως εγινε κτλ.
2ον Εχω βαλει ντεποζιτο 52 λιτρων στην ρεζερβα. Αμεσως μολις το εβαλα ειδα οτι γεμιζει με το πολυ 38-40 λιτρα. Λιγο μου φανηκε, δεν εβγαζε μεγαλη ακτινα δρασης το αυτοκινητο.
**Ετσι πηγα στον εγκαταστατη μου και του ειπα: δεν αφαιρεις το συστημα που δεν επιτρεπει το ντεποζιτο να γεμισει 100%???
Οκ μου ειπε, δικη σου ευθυνη.**Τι κακο μπορει να παθω τον ρωτησα??
Μου ειπε για την περιπτωση να το εχω φουλαρει μολις και να το αφησω στον ηλιο το καλοκαιρι οποτε θα αυξηθει η πιεση μεσα στο ντεποζιτο αλλα ακομα και αν χρειαστει να γινει εκτονωση υγραεριου μου ειπε, οτι το υγραεριο ετσι οπως ειναι τοποθετημενο, θα διαφυγει εξω απο το αυτοκινητο και οχι μεσα μου ειπε.
Οκ ενταξει ειπα και εγω.Μετα απο αυτο το αυτοκινητο μου το εχω δει να γεμιζει απο τελειως αδειο με 50.8 λιτρα υγραεριο και με βαση το οτι καει σταθερα μου φαινεται 10λιτ/100χλμ η αυτονομια του εχει παει περιπου στα 500χλμ με υγραεριο.
Δεν γνωριζω τι ακριβως συσκευη αφαιρεσε, φλοτερ - μοτερ ή κατι αλλο, αλλα δεν νομιζω επισης οτι αλλαξε την κλιση στην δεξαμενη οπως πχ λετε.
ΑυταΣου έδωσε κάποιο χαρτί; Ότι έκανε αυτό και αυτό; Υπέγραψες κάποιο χαρτί ότι η ευθύνη είναι δική σου; Ή είσαι κινούμενη βόμβα με νόμιμα χαρτιά;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Παιδια, να συνενοηθουμε απολυτα για αυτα που ελεγα για την αφαιρεση του συστηματος περιορισμου πληρωσης.
1ον Ειναι οντας λαθος να το προτεινω σε αλλο ατομο αυτο που εκανα εγω, μια που δεν ξερω ακριβως πως εγινε κτλ.
**Ετσι πηγα στον εγκαταστατη μου και του ειπα: δεν αφαιρεις το συστημα που δεν επιτρεπει το ντεποζιτο να γεμισει 100%???
Οκ μου ειπε, δικη σου ευθυνη.**Τι κακο μπορει να παθω τον ρωτησα??
ΑυταΣου έδωσε κάποιο χαρτί; Ότι έκανε αυτό και αυτό; Υπέγραψες κάποιο χαρτί ότι η ευθύνη είναι δική σου; Ή είσαι κινούμενη βόμβα με νόμιμα χαρτιά;
Εγώ δε ξέρω τίποτα. Εγώ του τα έβαλα όλα όπως έπρεπε. Αφού πέρασε και έλεγχο στο ΚΤΕΟ. (θα πει το μαστόρι στο δικαστήριο)
Και εμείς θα έχουμε μία παραγεμισμένη μπουκάλα υγραερίου έτοιμη να μας πάει ταξιδάκι δωρεάν.
Αλήθεια laskos32 σε ποια περιοχή κίνησε;
-
Στο ιλιον το πηγε 0.699 απο 0.655?
-
Παιδια, να συνενοηθουμε απολυτα για αυτα που ελεγα για την αφαιρεση του συστηματος περιορισμου πληρωσης.1ον Ειναι οντας λαθος να το προτεινω σε αλλο ατομο αυτο που εκανα εγω, μια που δεν ξερω ακριβως πως εγινε κτλ.
Ετσι πηγα στον εγκαταστατη μου και του ειπα: δεν αφαιρεις το συστημα που δεν επιτρεπει το ντεποζιτο να γεμισει 100%???
ΑυταΔεν είναι θέμα προσωπικής σου επιλογής πόσο θα γεμίζεις τη φιάλη. Υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας.
Θα στο γράψω ακόμα μια φορά και θα έλεγα να ακολουθήσεις τη γνώμη αυτών που γράφουν τους κανονισμούς.
H κατάργηση του περιοριστή πλήρωσης της δεξαμενής υγραερίου είναι επικίνδυνη.
Μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο μέχρι να επαναφέρεις τον περιοριστή πλήρωσης.
Αλλιώς πηγαίνεις γυρεύοντας. Σε περίπτωση διαρροής υγραερίου μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή ανάφλεξης. -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Εμαθα απο το www.gasprice.gr (παραμενει το προβλημα φιλτραρισματος για πρατηρια υγραεριου για τον Νομο της Θεσσαλονικης , για ολα εννοω μαζι και παρολο που τους εστειλα email φυσικα δεν μου απαντησανε καθολου) οτι το Aegean στην Θεσσαλονικη οπου και βαζω υγραεριο τοσο καιρο αυξησε την τιμη του απο 0.689 στα 0.72. Θελω να αναφερθω σε αυτα γιατι καποιοι φιλοι του φορουμ κατηγορουν πολλους (οπως και εμενα!) οτι το κανουμε για διαφημιση, οτι τα περνουμε και οτι αλλο μ....ες μπορει να φανταστουνε. Ετσι θα ηθελα να ακουσουν και αυτο που θελω να πω παρακατω.
Την πρόσεξα και εγώ αυτή τη διαφορά. Τους ρώτησα και μου είπαν ότι τα ακρίβυνε το διυλιστήριο. πάντως σε όσα πρατήρια πρόσεξα τις τελευταίες 2-3 μέρες, όλα έχουν αυξημένη τιμή κατά 3-4 λεπτά τουλάχιστον. Ξέρει κανείς τιμή από πρατήριο κοντά στο carrefour και που ακριβώς βρίσκεται;
Το ΣΚ έκανα μέτρηση κατανάλωσης και μετά λύπης μου είδα ότι έχω αύξηση της τάξης του 35-40% (συνυπολογίζοντας και την βενζίνη που έκαψα) ή 25-30% (χωρίς να συνυπολογίζω την βενζίνη.
Στην αύξηση της κατανάλωσης υπολογίζω και τα ελάχιστα λίτρα βενζίνης που καίω (αν και κινούμαι με αέριο), λόγω της εκκίνησης (όπου και δουλεύει με βενζίνη για κάποια λεπτά), ή λόγω υψηλών στροφών μερικές φορές του κινητήρα.
Στα 360 χιλιόμετρα μου έκαψε και 2 λίτρα βενζίνης (αξία ίση με 4 λίτρα αερίου περίπου) και 47 λίτρα υγραέριο.
Σήμερα έκανα νέες ρυθμίσεις και περιμένω να κάνω νέες μετρήσεις. -
ΑυταΠροσοχη....δεν μπορουμε να λεμε για ολα στη ζωη 'Εεεε...δε βαριεσαι'
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Εγω παιδια εχω παψει να ανησυχω για καψιμο βαλβιδων, τα 4 και 5 γενιας συστηματα, τα αβανς και τα κολοκυθια-ολα!
Αφου δεν μου δινει κανενας ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικα απο την Ελλαδα ή το εξωτερικο με αριθμους συνολικων οχηματων με υγραεριο και αριθμο προβληματικων (καμμενων βαλβιδων πχ) αυτοκινητων που αποδεδειγμενα προκληθηκαν απο το συστημα υγραεριοκινησης και οχι απο αλλους λογους οπως το .... λιωσιμο απο τα γκαζια, την ελλειπη συνητηρηση και τα τοιαυτα , ΕΓΩ ΠΑΥΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Οχι ο ενας λεει οτι πρεπει να μπει λαδιερα, οχι ο αλλος λεει δεν εχει απο δειχθει οτι κανει καλο, οχι ο αλλος λεει, μα καλο κανει κακο δεν κανει, αλλος λεει ναι στην υγρη εγχυση (χωρις να εχουμε στατιστικα ακομα γιατι ειναι νεο συστημα και ολοι το βαζουν λες και ειναι πανακεια) και ουτω καθεξης...
Προς θεου δεν προσπαθω να μειωσω κανεναν απο τα εκλεκτα μελη του φορουμ αλλα... κουραστικα να διυλιζουμε τον κωνωπα οταν μαλιστα δεν ξερουμε ΕΠΙΣΗΜΑ καποια πραγματα. Ακομα και αν εχουμε καποια μικρη ή και μεγαλη (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΜΩΣ) εμπειρια.
Αυτα γιατι με το υγραεριο δεν βγαινει απλα ακρη. Ειναι ενα συστημα επιπροσθετο, εχει παραγοντες τοποθετησης, ρυθμισης, ποιοτητας καυσιμου κτλ και ετσι τα προβληματακια θα υπαρχουν, ΠΑΝΤΑ . Ετσι πιστευω. Αλλα το θεμα δεν ειναι συνεχεια να αγχονομαστε για αυτα. Ας αφησουμε τους εαυτους μας να χαρουνε την οικονομια που κανουμε, την ψυχολογικη διαθεση να παμε καποιο ταξιδι χωρις να στενοχωριομαστε για το κοστος του καυσιμου. Αυτα θελω να σκεφτομαι απο εδω και στο εξης και το προτεινω σε οσους προβληματιζοινται, εντονως. Αυτα για το θεμα της στατιστικης.
Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχει μεγαλη εμπειρια με τα συστηματα υγραεριου και γι'αυτο ειναι δυσκολο να προκυψουν στατιστικες.
Οι στατιστικες ομως απο το εξωτερικο δειχνουν προβληματα φθορας των βαλβιδων οι οποιες ποικιλουν αναλογως το μοντελο του αυτοκινητου, της χρονολογιας κατασκευης, τα χλμ που εχουν διανυθει, τον τροπο οδηγησης του ιδιοκτητη, το συστημα που τοποθετηθηκε κλπ
Υπαρχουν συζητησεις για εντελως φθαρμενες εδρες βαλβιδων σε HONDA CRV μεσα σε 40.000Χλμ, προσωπικα γνωριζω ομως Ελληνα ιδιοκτητη CRV με 80.000 χλμ χωρις προβληματα.
Ιδιες ιστοριες υπαρχουν και για τα Toyota με τους VVT-i κινητηρες, καθως και για τους Duratec Κινητηρες της Ford.
Το ιδιο ισχυει και για την συστηματα λιπανσης των βαλβιδων (η αλλιως λαδιερες )
Στην Αγγλια ολοι σχεδον τοποθετουν λιπανση, και ισχυριζονται οτι βλεπουν αποτελεσματα στην διαρκεια ζωης των βαλβιδων.
Στην Γερμανια το ιδιο
Στην Ιταλια λιγοτερο..
Στην Ελλαδα θα δειξει..Χρηστος
-
Εάν τοποθετήσουμε το σύστημα σε Έλληνα αδειοδοτημένο εγκαταστάτη και αφού περάσουμε ΚΤΕΟ, θα πρέπει άμεσα να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική μας εταιρεία.
Εγω λεω να σταθουμε εδω.
Παλαια (το καλοκαιρι) λεγαμε οτι οι ασφαλιστικες δεν εχουν καμια ιδεα για το υγραεριο.Πηγε να το δηλωσει σε ασφαλιστικη κανεις προσσφατα???
Εγω.Και μαλιστα ο ασφαλιστης μου απαντησε οτι δεν τρεχει και τιποτα αν δεν το δηλωσω(διαφωνω...) παρα μονο αν κανω μικτή ασφαλιση.Οπως και να΄χει την δηλωσα.
-
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Οι στατιστικες ομως απο το εξωτερικο δειχνουν προβληματα φθορας των βαλβιδων οι οποιες ποικιλουν αναλογως το μοντελο του αυτοκινητου, της χρονολογιας κατασκευης, τα χλμ που εχουν διανυθει, τον τροπο οδηγησης του ιδιοκτητη, το συστημα που τοποθετηθηκε κλπ
Xρηστο,μηπως εχεις στην κατοχη σου καμια τετοια λιστα με στατιστικα στοιχεία?
Και κατι αλλο.Επεσα πανω σε κατι στο u tube .......http://www.youtube.com/watch?v=tZQ66lxU ... re=related ...καλο ε???
Αυτο για να δουμε οτι η υγραεριοκινηση εχει προχωρήσει και σε δίκυκλα(αν αυτο ειναι καλο δεν ξερω.....αλλα κατι μου λεει οτι η έννοια ΄΄καμικαζι΄΄για καποιους μηχανόβιους , περνει αλλη βαρυτητα... ) -
Λοιπόν παιδιά να σας ανοίξω λίγο τα μάτια όλων! Που κυμαίνονται οι τιμές και γιατί?
Τα συνεργεία που κάνουν τοποθετήσεις είναι ελάχιστοι στην Ελλάδα. Γιατί ? Να σας πω γιατί! Μονοπώλιο αγαπητοί φίλοι! Αρκετοί συνάδερφοι συνεργείων θέλουν να μπουν στις μετατροπές των αυτοκίνητων σε LPG/CNG. Όμως υπάρχουν νόμοι. Δείτε το σχετικό άρθρο και βγάλτε δικά σας συμπεράσματα! http://www.tosynergeio.gr/index.php?opt ... &Itemid=61 -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Και κατι αλλο.Επεσα πανω σε κατι στο u tube .......http://www.youtube.com/watch?v=tZQ66lxU ... re=related ...καλο ε???
Αυτο για να δουμε οτι η υγραεριοκινηση εχει προχωρήσει και σε δίκυκλα(αν αυτο ειναι καλο δεν ξερω.....αλλα κατι μου λεει οτι η έννοια ΄΄καμικαζι΄΄για καποιους μηχανόβιους , περνει αλλη βαρυτητα... )Η φάτσα του μου έκανε για ερασιτέχνη Ινδό. Για να μη μιλήσω για την χύμα δεξαμενή μέσα στο βαλιτσάκι και για τους συνδέσμους από τους οποίους κανένας δεν είχε ούτε ένα σφιγκτήρα. Και μη μου πει κανείς ότι το έκανε για να το δούμε...
Πάντως αυτός έχει χάσει το νόημα της μπαγκαζιέρας και την οικονομία που κάνει από μόνη της μία μοτοσυκλέτα και το πολύ μεγαλύτερο διάστημα απόσβεσης. Μάλλον αδύνατο μου μοιάζει μία απόσβεση σε μία μοτοσυκλέτα η οποία καταναλώνει 3-5 λίτρα την εβδομάδα.
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Αυτο για να δουμε οτι η υγραεριοκινηση εχει προχωρήσει και σε δίκυκλα(αν αυτο ειναι καλο δεν ξερω.....αλλα κατι μου λεει οτι η έννοια ΄΄καμικαζι΄΄για καποιους μηχανόβιους , περνει αλλη βαρυτητα... )Η φάτσα του μου έκανε για ερασιτέχνη Ινδό. Για να μη μιλήσω για την χύμα δεξαμενή μέσα στο βαλιτσάκι και για τους συνδέσμους από τους οποίους κανένας δεν είχε ούτε ένα σφιγκτήρα. Και μη μου πει κανείς ότι το έκανε για να το δούμε...
Πάντως αυτός έχει χάσει το νόημα της μπαγκαζιέρας και την οικονομία που κάνει από μόνη της μία μοτοσυκλέτα και το πολύ μεγαλύτερο διάστημα απόσβεσης. Μάλλον αδύνατο μου μοιάζει μία απόσβεση σε μία μοτοσυκλέτα η οποία καταναλώνει 3-5 λίτρα την εβδομάδα.
Η μηχανη Enticer παντως ειναι Ινδικη http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Enticer
-
Με 50 ευρώ που θα δώσεις για το κιτ δεν είναι δύσκολο να κάνεις απόσβεση.
-
Ο χρήστης διαμαρτυρητής έγραψε:
Λοιπόν παιδιά να σας ανοίξω λίγο τα μάτια όλων! Που κυμαίνονται οι τιμές και γιατί?
Τα συνεργεία που κάνουν τοποθετήσεις είναι ελάχιστοι στην Ελλάδα. Γιατί ? Να σας πω γιατί! Μονοπώλιο αγαπητοί φίλοι! Αρκετοί συνάδερφοι συνεργείων θέλουν να μπουν στις μετατροπές των αυτοκίνητων σε LPG/CNG. Όμως υπάρχουν νόμοι. Δείτε το σχετικό άρθρο και βγάλτε δικά σας συμπεράσματα! http://www.tosynergeio.gr/index.php?opt ... &Itemid=61
Και πράγματι καλέ μου φίλε, έτσι έχουν τα πράγματα….
Ένας φωτογραφικός νόμος πριν 9 χρόνια, έφαγε από τον κλάδο μας την δουλειά που μπορούσε να βελτιώσει την μετατροπή, και να γίνετε και οικονομικότερα.
Το ίδιο αρπαχτικό που πέρασε αυτόν τον φωτογραφικό νόμο, πέρασε και τον νόμο για τα ΙΚΤΕΟ, (προηγουμένως μας έβαλε να προετοιμαστούμε, και άρπαξε και προκαταβολή, που δεν την είδαμε ποτέ πίσω)!. Βεβαίως το κώμα του τον ξήλωσε και μάλιστα βάναυσα. Μα το κακό το έκανε, και την ρεμούλα του την άρπαξε.
Ήταν και ο λόγος που αποταθήκαμε πριν 3 χρόνια στην ΕΕ, και το πράγμα προχωράει. Γι’ αυτό και φωνάζω φεεεταααα….!.
Τι σημαίνει αυτό.- ο ποιοτικός συναγωνισμός θα είναι άμεσος. Τα τσου – τσου, φου –φου, κου – κου, που παρουσιάζονται σήμερα, θα είναι άμεση δυσφήμηση του εγκαταστάτη, και θα επηρεάζουν και την πελατεία του σε άλλες διεργασίες του.
- Η μεγάλη πήρα στο συνεργείο του συναδέλφου, εξασφαλίζει το σωστό αποτέλεσμα. Σιγά την δυσκολία. Είναι δυσκολότερος ο τυφλοσούρτης εγκατάστασης αεριού, από μια γενική επισκευή μηχανής η σαζμαν?.
- Ο συναγωνισμός μετάξι μας, θα περιορίσει την τελική τιμή στον πελάτη. Σήμερα για μια γενική επισκευή μηχανής, παίρνουμε νορμάλ 450 έως 550ε . χρόνος επισκευής 2.5-, μέρες (οκτάωρα). Μια μετατροπή παίρνει πλούσια 6 ώρες, εάν ξέρεις την δουλειά, έχεις εργαλεία, και σέβεσαι τον πελάτη.
- Σίγουρα η αξία των εγκατεστημένων εξαρτημάτων θα μεγαλώσει, (εξτρα συστήματα ασφάλειας, εξτρα συστήματα σωστής λειτουργίας,), μα η χρέωση της εργασίας θα πέσει στο μισό.
- Τα εργοστάσια εμπρός στον συναγωνισμό μετάξι τους (σήμερα τους 12 τους έχουν χε……..νους, κακώς γιατί τρώγονται μεταξύ τους), θα αναθεωρήσουν τιμολογήσεις και ποιότητα παρερχομένων προϊόντων, καθώς και μεγαλύτερη πληρότητα των σετ που δίνουν σήμερα.
- Σίγουρα το κράτος, θα αξίζει να διαθέσει ελεγκτικούς μηχανισμούς.
- Το τελικό κέρδος του πελάτη συνιστάτε, στο ότι θα μπορεί να κάνει τα πάντα σε έναν συνάδελφο. Και όχι να γίνετε μπαλάκι, του ενός και του αλλουνού.
Η τελική παράδοση, μπορεί να μην δώσει δραχμικό κέρδος στον πελάτη, μα άλλο με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις ‘τσίτι’ και άλλο παλτό ‘καμηλό’!!!... - Τελικά η εγκήιση της εργασίας θα αναβαθμιστεί, και δεν θα περιορίζετε στα προστιθέμενα ανταλλακτικά, μα σε όλο το αυτοκίνητο!!!....τέλος το φακελάκι στα ΚΤΕΟ.
- Πίστευα στην ΕΕ, ότι θα οριοθετήσει αυτήν διεργασία, με γενικούς κανονισμούς εγκατάστασης, και όρια που θα κυμαίνεται η τιμή του αεριού, πανευρωπαϊκά. Μα η ‘παιδική χαρά’ που μας κυβερνάει, έχει σκοτεινές σκέψεις. Ελπίζω στην αφύπνιση της, την ερχόμενη δευτέρα…….άλλωστε «έχουμε λεφτά»…… «μαζί τα φάγαμε»…..τι τα κάναμε?......ας βάλουμε μυαλό, έστω και στην ύστατη στιγμή.
Antonis-team.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με 50 ευρώ που θα δώσεις για το κιτ δεν είναι δύσκολο να κάνεις απόσβεση.
Καλέ μου φίλε, και εάν πάρεις την μηχανή στα χέρια?!!!.....πάνε τα 6500ε……
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με 50 ευρώ που θα δώσεις για το κιτ δεν είναι δύσκολο να κάνεις απόσβεση.το βρήκες κάπου 50 ευρώ;
και αν πεις να το βάλεις πρέπει να βρεις έμπειρο τεχνικό. (εγώ με το ζόρι βρήκα άνθρωπο να τουρμπίζει TDM)
τα πιο πολλά σύγχρονα μηχανάκια (μεγάλου κυβισμού) είναι full injection οπότε για μένα σημαίνει προβλήματα.
Άσε που σε μικρό μηχανάκι δε μπορείς να το βάλεις.
Να το βάλεις στο καινούριο Super Tenere μάλιστα. Και εγώ μαζί σου. Αλλά έχει ~15.000€
Αλλά με εγγύηση καλής λειτουργίας και νόμιμο έτσι; -
Διάβασα καμιά 80ριά σελίδες μέχρι στιγμής, καλά πάμε.
(Κανένα πρόβλημα με τους καβγάδες, είναι πολύ ψυχαγωγικοί.)
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αυτο για να δουμε οτι η υγραεριοκινηση εχει προχωρήσει και σε δίκυκλα(αν αυτο ειναι καλο δεν ξερω.....αλλα κατι μου λεει οτι η έννοια ΄΄καμικαζι΄΄για καποιους μηχανόβιους , περνει αλλη βαρυτητα... )Δεν υπαρχουν επισημες στατιστικες απο εταιριες, (λογικο απο μερους τους), παρα καποιες λιστες που δινουν off the record οι εταιριες στους αντιπροσωπους και τεχνικους τους και καμια φορα και δημοσια (οπως η Prins). Διαβαζοντας και Forum απο το εξωτερικο ευκολα μπορει να καταληξει καποιος οτι τα Γιαπωνεζικα, Κορεατικα, Κινεζικα αυτοκινητα ειναι κατα βαση πιο ευαισθητα στο θεμα των βαλβιδων. Και παλι ομως πολλοι απο τους ιδιοκτητες τοποθετωντας συστηματα λιπανσης και κανοντας ηρεμη οδηγηση εχουν μειωσει κατα πολυ τα φαινομενα προωρης φθορας.
Υγραεριοκίνηση!