-
Oι βαλβιδες γιατι καιγονται;Λαθος αβανς;
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
H κατάργηση του περιοριστή πλήρωσης της δεξαμενής υγραερίου είναι επικίνδυνη.
Μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο μέχρι να επαναφέρεις τον περιοριστή πλήρωσης.
Αλλιώς πηγαίνεις γυρεύοντας. Σε περίπτωση διαρροής υγραερίου μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή ανάφλεξης.+1000
αυτος που σου αφαίρεσε τον δεικτη ασφαλειας μονο εγγεταστατης δεν μπορει να λεγετε,αλλα και εσυ για 5-10 λιτρα τι θα κερδισεις? λαθος ,μεγαλο λαθος.με λιγα λογια.οταν ο εγγαταστατης σου σου προτεινει τετοια (κολπα) ειναι ανευθυνος και επικυνδινος.
δεν εχει ιδεα στο τι κανει οποτε μακρυα.και απο αυτον και απο μενα.Και από μένα αν είναι εύκολο σε παρακαλώ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
H κατάργηση του περιοριστή πλήρωσης της δεξαμενής υγραερίου είναι επικίνδυνη.Μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο μέχρι να επαναφέρεις τον περιοριστή πλήρωσης.
Αλλιώς πηγαίνεις γυρεύοντας. Σε περίπτωση διαρροής υγραερίου μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή ανάφλεξης.Γειά στο στομα σου......
-
109
μακρια απο εμενα ενοουσα τον μαστορα και το αυτοκινητο λογω επικινδυνοτητας. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
109
μακρια απο εμενα ενοουσα τον μαστορα και το αυτοκινητο λογω επικινδυνοτητας.Και εγώ αυτά εννοώ doukias
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
ναι λαθος δικο μου εξαγωγης εκαψε.χλμ πριν την μετατροπη 100.000 .τωρα εχει περιπου 150.000.Σκεφτικα να σε ρωτησω φιλε jim , πως δουλευε το αυτοκινητο ο φιλος σου.Μηπως π.χ. το ΄΄εσκιζε΄΄απο βουνα σε λαγκαδια και παλι πισω?
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
καλημερα σε ολους.φιλος με jimny εκαψε βαλβιδες εισαγωγης ....
Μηπως εννοείς βαλβιδες εξαγωγης?
ναι λαθος δικο μου εξαγωγης εκαψε.χλμ πριν την μετατροπη 100.000 .τωρα εχει περιπου 150.000.
σε ενα αυτοκινητο με 150000 πολα μπορει να συμβουν πωλω δε σε ενα suzuki maguar.που λογω τις χρησεις του (βουνα αμμος θαλασα ζορισματα διαφορα)και βεβαια η ποιοτητα των υλικων που κατα την γνωμη μου δεν ειναι και η καλυτερη.
το υγραεριο μπορει να μην εχει και καμια σχεση με την ζημια.
-
Τα παραλετε περι επικινδυνοτητας...
Την μετατροπη την σκεφτηκα μονος μου και μετα πηγα στον εγκαταστατη και του ειπα να την κανει. -
οσον αφορα την ζημια στο jimny σιγουρα κανεις δεν μπορει να φορτωσει την ζημια στο υγραεριο αλλα και εγω εχω 160.000 σε αυτοκινητο με πολυ μεγαλυτερη αποδοση απο του jimny και δεν ειχα προβλημα με βαλβιδες.το συστημα ειναι χωρις λαδιερα τοποθετημενο βουλγαρια 600 ευρω.δεν το σκιζει το αμαξι γιατι οποιος ξερει απο jimny καινε πολυ αμα πας πανω απο 110.βουνα παει αλλα στη χαση...δεν θεωρω οτι το σκιζει ,προσωπικη μου αποψη σε σχεση με το τι κανω εγω στο δικο μου.
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Τα παραλετε περι επικινδυνοτητας...
Την μετατροπη την σκεφτηκα μονος μου και μετα πηγα στον εγκαταστατη και του ειπα να την κανει.δικαιωμα σου
αλλα ο εγκαταστατης σου εχει βαλει (????) την υπογραφή του....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φτωχο μιγμα αεριου διαβασε ο λ και αναψε. Δεν ειναι τιποτα.
Αν άναβε με τη βενζίνη πάλι δεν θα ήταν τίποτε;
Σίγουρα κάτι κακό είναι για τον κινητήρα και πιστεύω οτι επειδή είναι πολύ κοινό πρόβλημα, που υποτίθεται οτι το γνωρίζουν οι εγκαταστάτες, ίσως αυτοί δεν ανησυχούν, αλλά εμείς;Εγώ πάντως φαίνεται οτι μάλλον το έλυσα το πρόβλημα με καινούργιο software, μπεκ, κλπ.
Θα γράψω λεπτομέρειες σε καμιά εβδομάδα, όταν θα έχω ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές μου.
Ήδη πάντως έχω πάνω από 1000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα.Aν αναβε με την βενζινη ειναι προβλημα. Αν αναβει με το αεριο οχι δεν ειναι προβλημα. Ο λ εχει ρυθμιστει να διαβαζει ορισμενες τιμες απο τα καυσαερια της βενζινης και να κρινει αν ειναι οκ. Με το αεριο μπερδευετε.
Λάθος κάνεις. Ο λάμδα δεν μπερδεύεται με κανένα καύσιμο, γιατί είναι αισθητήρας οξυγόνου, όχι αισθητήρας βενζίνης. Μετράει το υπολειπόμενο οξυγόνο που μένει μετά την καύση και δεν επηρρεάζεται από το καύσιμο.
Στην βενζίνα το στοιχειομετρικό μίγμα είναι 14.7:1 και η τιμή του λάμδα είναι 1 (τάση μονόβολτου 0.450V). Στο υγραέριο το στοιχειομετρικό είναι 15.5:1 και έχω την εντύπωση ότι αρκετοί μαστρομήτσοι, προσπαθούν να φέρουν τον λάμδα στο 0.92-0.93, νομίζοντας έτσι ότι θα πετύχουν το 15.5:1 του υγραερίου. Στην πραγματικότητα πρέπει να φέρεις τον λάμδα πάλι στο 1, γιατί και στο υγραέριο εκεί βγαίνει το στοιχειομετρικό μίγμα.
Ρωτήστε τον εγκαταστάτη σας τι λάμδα δείχνει στο ρελαντί και αν σας πει οτιδήποτε διαφορετικό από 1 (πχ, 'προσπαθώ να το φέρω στο 0.9, γιατί εκεί θέλει το υγραέριο'), πάρτε την παρακείμενη βαριοπούλα και δώστε του μία στο κεφάλι και στείλτε τον να διαβάσει ξανά αυτά που δεν διάβασε στην σχολή του...
-
Συμφωνώ με ότι λέει ο asteris.
Τώρα που λειτουργεί χωρίς προβλήματα το Vialle LPi στο αυτοκίνητό μου, σε σχετικό test καυσαερίων με βενζίνη ο λ έδειξε τιμή 1,010 και με υγραέριο 1,000. -
Όπως έχω γράψει κι αλλού, λίγες μέρες μετά τη μετατροπή που έκανα το καλοκαίρι στην Ιταλία, άναψε λαμπάκι κινητήρα και ο κωδικός λάθους ήταν P2187 : 'system too lean at idle' δηλαδή φτωχό μίγμα. Έκανα σχετικές μετρήσεις και επιβεβαιώθηκε οτι υπήρχε περισσότερο οξυγόνο (ή μάλλον πιο σωστά λιγότερο υγραέριο απ' ότι έπρεπε). Επιπλέον είχαν εμφανιστεί ρεταρίσματα και κάποιες ψιλο-διακοπές σε μεγάλες ταχύτητες. Ήταν προφανές οτι το σύστημα της Vialle χρειαζόταν κάποια ρύθμιση ή κάτι διαφορετικό (άλλα μπεκ, άλλη κλίση στην αντλία, κλπ.).
Αφού επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη στην Ιταλία, με τη Vialle στην Ολλανδία και με τον Έλληνα διανομέα της Vialle, τελικά προτίμησα να πάω ξανά Ιταλία, αφού ο εδώ αποκλειστικός αντιπρόσωπος μου είπε οτι θέλει 600 ευρώ συν ΦΠΑ για να διορθώσει καταρχήν τις κακοτεχνίες που εντόπισε.
Δεν τον προτίμησα για τον απλό λόγο οτι δεν μου έδινε γραπτώς τίποτε, παρόλο που τουλάχιστον σε 1-2 σημεία φαινόταν οτι είχε όντως δίκιο. Για να μην τα πολυλογώ, η Vialle μου είπε οτι θα φτιάξει ειδικό software σύμφωνα με τα δεδομένα του αυτοκινήτου μου και τις επιμέρους βελτιώσεις που έχω (πρόγραμμα bluefin, μεγαλύτερο intercooler, φίλτρο αέρα K&N panel, εξάτμιση και downpipe της Milltek). Ο Ιταλός εγκαταστάτης μου πρότεινε ή να βάλουμε τα μεγαλύτερα μπεκ (σκούρα καφέ) της Vialle ή να αποδεχθώ οτι μετά τις 4000 στροφές το αυτοκίνητο θα λειτουργούσε με βενζίνη. Παρόλο που σπάνια φθάνω αυτές τις στροφές, προτίμησα τα μεγαλύτερα μπεκ.
Το αυτοκίνητο λοιπόν ξαναπήγε Ιταλία και παρέμεινε εκεί μέχρι να γίνουν όλες οι δοκιμές που έπρεπε για να σιγουρευθεί ο εγκαταστάτης οτι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα.
Συνοπτικά, λύθηκαν όλα τα προβλήματα και πλέον δεν υπάρχει καμία οσμή υγραερίου μετά από γέμισμα, κανένα ρετάρισμα ή ίχνος διακοπής, το μίγμα είναι πλούσιο έως κανονικό, η κατανάλωση φαίνεται να βελτιώθηκε, το ρελαντί λειτουργεί εντελώς ομαλά είτε είναι κρύος ο κινητήρας είτε ζεστός, μετά από περισσότερα από 1000 χλμ. δεν ανάβει κανένα λαμπάκι κινητήρα, ο λάμδα δείχνει τιμή 1 με υγραέριο και επιπλέον φαίνεται οτι βελτιώθηκαν οι επιδόσεις. Έκανα κάπου 475 χιλιόμετρα στην Ιταλία και έπιασα αρκετές φορές ταχύτητα πάνω από 200 χλμ. την ώρα, (με μέγιστη 220 χλμ.) όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.Και μερικές ακόμη από την εγκατάσταση όπως είναι τώρα στο χώρο του κινητήρα:
Το επιπλέον κόστος ανήλθε στα 500 ευρώ περίπου, από τη διαφορά κόστους για τα νέα μπεκ συν άλλα τόσα περίπου για τα 2 ταξίδια από και προς Ιταλία. Στο ερώτημα αν άξιζε όλα αυτά τα χρήματα, η απάντηση είναι ναι, αφού είχα ήδη εγκατεστημένο ένα σύστημα που αποδείχθηκε οτι ως εργοστασιακά ρυθμισμένο δεν ήταν κατάλληλο για τις συγκεκριμένες βελτιώσεις που έχει το αυτοκίνητό μου. Σαφώς το κόστος είναι μεγάλο, όπως άλλωστε σε κάθε σχεδόν βελτίωση εφόσον το ζητούμενο είναι οι επιδόσεις.
Ο Ιταλός εγκαταστάτης ελέγχεται για μια σειρά από παραλείψεις ή κακοτεχνίες: την όχι σωστή κλίση της δεξαμενής για να μη μου κόψει ένα κομμάτι της μοκέττας (!) (με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αντλία που είναι εγκατεστημένη μέσα), ίσως για τις σωληνώσεις πλήρωσης (η οσμή που λέγαμε) και οτι άκουσε τη δική μου πρόταση να μην βάλει την ηλεκτρονική μονάδα μπροστά από τη μπαταρία. Τελικά όμως αποδείχθηκε οτι εκεί δεν ζεσταίνεται και δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες θερμοκρασίες του κινητήρα.
Κάτι ακόμη που πρέπει να γίνει γνωστό:
Η Vialle παρέχει διετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη του συστήματος και όχι για την εργασία, ειδικά μάλιστα αν αυτή απαιτείται να γίνει από άλλον τρίτο και όχι από τον αρχικό εγκαταστάτη και μάλιστα σε διαφορετική χώρα. Πλήρωσα 49 ευρώ στον Έλληνα αποκλειστικό αντιπρόσωπο για διαγνωστικό έλεγχο και αποζημιώθηκα από τον Ιταλό για 25 ευρώ, αφού τόσα έκρινε η Vialle οτι έπρεπε να πληρωθώ.
Περιττό βέβαια να πω οτι με βάση τη δική μου εμπειρία, δεν θα συνιστούσα με τίποτε να τολμήσει κάποιος να μπλέξει σε ανάλογη περίπτωση, αφού προσωπικά πείστηκα οτι και η καλύτερη εταιρεία μπορεί να αποδειχθεί οτι δεν έχει καλούς ή σωστούς συνεργάτες. Και βεβαίως ο κάθε εγκαταστάτης πρέπει να πληρώνεται για τον κόπο που κάνει, αλλά από την άλλη η εταιρεία που τους παρέχει το σύστημα, την τεχνογνωσία, την εκπαίδευση και την υποστήριξη, δεν φέρει καμία ευθύνη για το σήμα της και το δίκτυο συνεργατών που έχει;
Πόσο μάλλον όταν υπάρχει γραπτό email της Vialle οτι η εγγύησή της ισχύει σε όλη την Ευρώπη, εφόσον η εγκατάσταση γίνει σε εξουσιοδοτημένο Vialle Center.
Ε, λοιπόν δεν είναι έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον στο Ελλάντα... Και δεν είχα γραπτώς τις κακοτεχνίες που διαπίστωσε ο Έλληνας αντιπρόσωπος (ώστε να κυνηγήσω τον Ιταλό) και έπρεπε να περιμένω 2 μήνες για ραντεβού για διαγνωστικό έλεγχο και υπήρχε αξίωση για ένα πολύ μεγάλο ποσό για να ξανακάνει την εγκατάσταση στο αυτοκίνητό μου. Βέβαια, οφείλω να πω οτι από το διαγνωστικό έλεγχο που έκανε, λειτούργησε επιτέλους το αυτόματο γύρισμα σε βενζίνη, ενώ φαίνεται οτι είχε εντοπίσει σωστά 2-3 πράγματα που έπρεπε να γίνουν για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.
Τέλος, η Vialle μου έσπασε τα νεύρα με το να μην απαντά στα emails μου από ένα σημείο και μετά, ενώ επικοινωνούσε με τον Έλληνα και τον Ιταλό εγκαταστάτη. Ωστόσο, φαίνεται οτι έκανε πολύ σωστή δουλειά με το ειδικό software (2068030) που μου έφτιαξε.
Ο Ιταλός εγκαταστάτης από την άλλη, επικοινωνούσε συνήθως άμεσα, μου είπε να πάω για τις ρυθμίσεις και οτι δεν θα χρεώσει φυσικά τίποτε για εργασία και με διαβεβαίωνε οτι έτσι ισχύει σε όλη την Ιταλία στα Vialle Centers και οτι δυστυχώς δεν έχουμε εδώ ακόμη την κατάλληλη κουλτούρα στην εξυπηρέτηση του πελάτη...Τέλος πάντων ίσως είμαι ειδική περίπτωση που να μπέρδεψε πολύ τις συνήθεις διαδικασίες της Vialle, με τα εργοστασιακά προρυθμισμένα συστήματά της και την πολιτική της στην παροχή εγγύησης, αλλά καλό είναι να είναι γνωστά όλα αυτά κι ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει.
-
Φιλε dti χαρα στην υπομονη σου!!!!! πολυ χρονο και χρημα χαλασες ομως.
Προσωπικα εγω πριν βαλω το δικο μου,ειχα αποφασισει και το ειχα παρει αποφαση οτι θα βαλω στο αυτοκινητο μου μια πατεντα (χώρια τον μαστορα)η οποια, μιας και δεν ειναι κατι εργοστασιακο,ενείχε καποιους κινδύνους(που ολοι εδω ξερουμε).Ημουν ετοιμος να παω βουλγαρια να το βαλω αλλα σκεφτικα τι θα γινει αν μου κατσει η δικια σου περιπτωση και το απεριψα βαζοντας το εδω.Πρεπει λοιπον ,ειναι η εκτημηση μου,οποιος βαζει συστημα υγραεριοκινησης να ΄΄υποστει΄΄τις ατελειες αν οχι και ζημιες που θα παρουσιαστουν και να μην πεφτουν απο τα συννεφα αν ,χτυπα ξυλο, συμβει κατι.
Τελος για τελεια εγκατασταση και λειτουργια θα προϋπόθετε πολλους παραγοντες οπως καλο δουλεμενο συστημα, εξειδικευμένο-εμπειρο-υπεύθυνο εγκαταστατη,after sail service,καλο καυσιμο και ενα καλο αγιασμο για να δεσει το γλυκο με αλλα λογια πιασ΄τ΄αυγο και κουρευτο....... -
dti σε διαβαζω και στεναχωριέμαι...
Δεν αξίζει φίλε να πηγαινοέρχεσαι Ιταλία, κάθε τόσο που κάνει τσικ το σύστημα υγραερίου. Όλοι μας έχουμε είτε μικρα είτε μεγάλα προβλήματα στο σύστημά μας, και αν αρχικά οι εγκαταστάτες μας διαβεβαίωναν για το αντίθετο, εντούτις καταννοήσαμε οτι αφού το αυτοκίνητο δεν βγήκε εργοστασιακά με υγραεριοκίνηση, οποιαδήποτε άλλη επιπλέον εγκατάσταση είναι δυνατόν να παρουσιάζει ποικίλα προβλήματα, σε άσχετες χρονικές περιόδους μεταξύ τους. Και συμβιβαστήκαμε.
Πότε θα ρετάρει, πότε δε θα γυρνάει σε υγραέριο, πότε δεν θα ξεκινάει σωστά η μίζα, πότε θα είναι λάθος εγκατεστημένο το σύστημα σαν τα παραδείγματα που ανέφερες. Και να στο επισκευάσουν, θα στο ξαναπαρουσιάσει. Εμενα στα 1000χλμ μπήκε σκουπιδάκι στο μπέκ, βούλωσαν τα πάντα όλα, μύριζε υγραέριο ολο το αυτοκίνητο και περιμετρικά αυτού, και έκανε λές κ χάλασε ο πολλαπλασιαστής. Αν είχα Vialle τι θα έκανα ? Ταξίδι Ιταλία? Και πόσες φορες πια να πάω ? -
Συμφωνώ οτι δεν χρειάζεται να τρέχω στο εξωτερικό για κάθε πρόβλημα, αλλά εδώ υπήρχε κάτι περισσότερο:
από τη μια προβληματική σε κάποια σημεία εγκατάσταση, από την άλλη ανάγκη για κάποιο εξειδικευμένο software με μεγαλύτερα μπεκ και η ιδιαιτερότητα οτι ο εδώ αντιπρόσωπος αφού με είχε επί 2 μήνες στο περίμενε, στο τέλος ήθελε ένα κάρο λεφτά χωρίς μάλιστα να δίνει γραπτώς αυτά που δεν του άρεσαν ώστε να διεκδικήσω τα λεφτά από τον Ιταλό.
Τώρα αν ξανασυμβεί κάποιο πρόβλημα, θα δοκιμάσω την τύχη μου εδώ...
Αυτό άλλωστε είχα προσπαθήσει να κάνω και τον Ιούλιο, αλλά τότε είχε 'χαλάσει' το διαγνωστικό μηχάνημα... -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Φτωχο μιγμα αεριου διαβασε ο λ και αναψε. Δεν ειναι τιποτα.
Αν άναβε με τη βενζίνη πάλι δεν θα ήταν τίποτε;
Σίγουρα κάτι κακό είναι για τον κινητήρα και πιστεύω οτι επειδή είναι πολύ κοινό πρόβλημα, που υποτίθεται οτι το γνωρίζουν οι εγκαταστάτες, ίσως αυτοί δεν ανησυχούν, αλλά εμείς;Εγώ πάντως φαίνεται οτι μάλλον το έλυσα το πρόβλημα με καινούργιο software, μπεκ, κλπ.
Θα γράψω λεπτομέρειες σε καμιά εβδομάδα, όταν θα έχω ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές μου.
Ήδη πάντως έχω πάνω από 1000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα.Aν αναβε με την βενζινη ειναι προβλημα. Αν αναβει με το αεριο οχι δεν ειναι προβλημα. Ο λ εχει ρυθμιστει να διαβαζει ορισμενες τιμες απο τα καυσαερια της βενζινης και να κρινει αν ειναι οκ. Με το αεριο μπερδευετε.
Λάθος κάνεις. Ο λάμδα δεν μπερδεύεται με κανένα καύσιμο, γιατί είναι αισθητήρας οξυγόνου, όχι αισθητήρας βενζίνης. Μετράει το υπολειπόμενο οξυγόνο που μένει μετά την καύση και δεν επηρρεάζεται από το καύσιμο.
Στην βενζίνα το στοιχειομετρικό μίγμα είναι 14.7:1 και η τιμή του λάμδα είναι 1 (τάση μονόβολτου 0.450V). Στο υγραέριο το στοιχειομετρικό είναι 15.5:1 και έχω την εντύπωση ότι αρκετοί μαστρομήτσοι, προσπαθούν να φέρουν τον λάμδα στο 0.92-0.93, νομίζοντας έτσι ότι θα πετύχουν το 15.5:1 του υγραερίου. Στην πραγματικότητα πρέπει να φέρεις τον λάμδα πάλι στο 1, γιατί και στο υγραέριο εκεί βγαίνει το στοιχειομετρικό μίγμα.
Ρωτήστε τον εγκαταστάτη σας τι λάμδα δείχνει στο ρελαντί και αν σας πει οτιδήποτε διαφορετικό από 1 (πχ, 'προσπαθώ να το φέρω στο 0.9, γιατί εκεί θέλει το υγραέριο'), πάρτε την παρακείμενη βαριοπούλα και δώστε του μία στο κεφάλι και στείλτε τον να διαβάσει ξανά αυτά που δεν διάβασε στην σχολή του...
O φιλος ο asteris μας εκανε παλι σεμιναριο και μας εδωσε μια αλλη διασταση σε ενα πολυ κοινο προβλημα που εμφανιζεται σε πολους φιλους εδω μεσα , το αναμα του λ το οποιο αναφερεται πολλες φορες σαν να μην ειναι τιποτα .Πολυ καλη παρουσιαση και αιτιολογηση με εξειδεικευμενες γνωσεις και πληροφοριες.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Συμφωνώ οτι δεν χρειάζεται να τρέχω στο εξωτερικό για κάθε πρόβλημα, αλλά εδώ υπήρχε κάτι περισσότερο:
από τη μια προβληματική σε κάποια σημεία εγκατάσταση, από την άλλη ανάγκη για κάποιο εξειδικευμένο software με μεγαλύτερα μπεκ και η ιδιαιτερότητα οτι ο εδώ αντιπρόσωπος αφού με είχε επί 2 μήνες στο περίμενε, στο τέλος ήθελε ένα κάρο λεφτά χωρίς μάλιστα να δίνει γραπτώς αυτά που δεν του άρεσαν ώστε να διεκδικήσω τα λεφτά από τον Ιταλό.
Τώρα αν ξανασυμβεί κάποιο πρόβλημα, θα δοκιμάσω την τύχη μου εδώ...
Αυτό άλλωστε είχα προσπαθήσει να κάνω και τον Ιούλιο, αλλά τότε είχε 'χαλάσει' το διαγνωστικό μηχάνημα...Φιλε dti ,και απο εμενα μπραβο χαρας το κουραγιο σου, αλλα απο οτι καταλαβα κανεις πολλα χιλιομετρα , εχεις ενα 'ειδικο αμαξι'
και το σημαντικοτερο αποφασισες να το κρατησεις, οποτε τα λεφτα που εδωσες αργα η γρηγορα θα αποσβεσθουν (Θα εκανα και εγω το ιδιο). Η Ταλαιπωρια ειναι και σαν ενα ταξιδι , και μενει η ηθικη ικανοποιηση οτι εκανες το καλλιτερο .Οφειλω ακομα να ομολογησω οτι παντα εισαι πολυ περιγραφικος και οι αναλυσεις σου , με επιχειρηματα και σχεδιαγραματα μας εχουν βοηθησει πολυ . -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα εδώ ούτε με σφαίρες θα προχωρούσα σε εγκατάσταση υγραερίου σε κάποιο από τα αυτοκίνητά μου....Εμείς που έχουμες προχωρήσει σε εγκατάσταση υγραερίου, σου λέμε οτι ΑΞΙΖΕΙ να βάλεις. Παρά τα όποια προβλήματα. Αν εσυ στην ζυγαριά του μυαλού σου βλέπεις περισσότερα αρνητικά παρα θετικά, μπορεις να το συζητήσεις μαζί μας. Ισως να ακούσουμε κάτι που δεν το έχουμε ξανακούσει.
-
Καλησπερα και απο εμενα. Αφου το εψαξα αρκετα το θεμα εγινα και εγω υγραεριοκινητος. Εβαλα συστημα της BRC χωρις την περιβοητη λαδιερα (καθοτι δεν υπαρχει κατι τεκμηριωμενο για αυτην απο οτι εχω καταλαβει), με οτι ρισκα συνεπαγεται αυτο, πριν απο 3 μερες... Ουτος ή αλλως σε 100.000 χλμ το πολυ θα παω για επισκευη ή αλλαγη κινητηρα. Το μονο προβλημα ειναι οτι μυριζει λιγο απο το πορτ παγκαζ. Μαλλον προκειται για το σωληνακι ανεφοδιασμου. Θα παω την αλλη εβδομαδα να το δουν. Απο επιδοσεις μου φενεται καπως καλυτερο στις 4000-4500 στροφες το αυτοκινητο, ενω η καταναλωση του ειναι ανεβασμενη κατα 10-15%. Κατι εχω διαβασει εδω μεσα οτι η καταναλωση αλλαζει λιγο με τον καιρο. Ξερει καποιος να με ενημερωσει. Παραθετω και ενα βιντεο απο την προσεγμενη κατα την γνωμη μου εγκατασταση:
Youtube Video
Υγραεριοκίνηση!