-
Στο Ηράκλειο Αττικής, υπάρχει μία SEAT που έχει κάνει μετατροπή στα μεταχειρίσμενα της και τα πουλάει έτοιμα με κιτ υγραερίου. Τώρα τι σύστημα έχει βάλει δεν ξέρω, αλλά λογικά θα δίνει κι αυτή κάποιας μορφής εγγύηση. Για τα καινούργια της δεν ξέρω αν βάζει και αν τα καλύπτει με την εγγύηση.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To ς βρίσκεται στο γράμμα W , ακριβώς επάνω από το S.Και το S που στο διαολο ειναι ? Fuck ! Ρεζιλι εγινα ! Ηigh Fidelity Thanks man ! τρια ελεφαντακια καθουνταν στο δεντρο και σφυριζαν ... ...... Και σημερα δεν το χρειαστηκα ! Ασε θα γραψω τιμωρια ! ςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς !
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
δεν είναι μιζέρια.... είναι καταναλωτική συνείδηση.
…..είπες δυο λέξεις, κλειδί στην άναρχη ελληνική πραγματικότητα. «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».
+100000000000000000……..
…..ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ, τότε δεν θα μας ίππευαν οι κερδοσκόποι, οι πουλημένοι πολιτικοί, τα super market, κλπ κλπ κλπ…..
…. «μιζέρια» γράφει ο ανεγκέφαλος. Αγώνας επιβίωσης είναι φίλε paras, και ο συνειδητός αγώνας, στην αρχή, έχει από μηδενικό κέρδος, μέχρι και χασούρα. Μα είναι συλλογικός, είναι μαζικός, είναι συνειδητά προσδιορισμένος. Αν όλοι το κάνουμε, προτού πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, τότε και μόνον τότε, το χέρι θα βγαίνει με λιγότερα χρήματα προς απόδοση, και η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.
Μπριρρρρρρρρ, ξυπνάτε πρατα!!, δεν είναι μόνον η σφαγή κακό, μα και το άναρχο άρμεγμα!!!....Συνέχισε φίλε Γιώργο, συνέχισε να σκέπτεσαι έτσι φίλε johnkyr και να το διαδίδεις.
Antonis-team.Φιλε antonis-team επιασες το νοημα ! το θεμα δεν ειναι ο ενας που θα αποκτησει καταναλωτικη συνειδηση και πολιτικη συνειδηση και γενικοτερα συνειδηση , να μπορεσει να αλλαξει μονος του τον κοσμο , ΑΛΛΑ ! Εαν το κανουν οι πολλοι , εχουμε δυναμη ! Και μπορουμε να αλλαξουμε πολλα . Εαν για παραδειγμα σιγα - σιγα , σταματαμε ολοι στο πορτοκαλι φαναρι , στην αρχη θα τσακιστουν απο πισω μας, ενας,δυο ,τρεις, εκατο , ΑΛΛΑ ! Καποια στιγμη θα το παρουν χαμπαρι ! στο πορτοκαλι σηματοδοτη σταματαμε ! Χαιρετισματα στο πανελ ! Με βενζινη η Υγραεριο Οδηγατε με ασφαλεια ,τελευταια σε ολη την Ελλαδα και λογω καιρου ειχαμε εξαρση τροχαιων θανατηφορων συμβαντων, και τα ονομαζω συμβαντα και οχι ατυχηματα , γιατι εμεις προκαλουμε την τυχη μασ .Στην τελικη εαν θες να κανεις αγωνες , πανε σε μια πιστα .Αυτα.......................
-
πήγα σήμερα να αλλάξω λάδια αφού συμπλήρωσα χιλιόμετρα...
Ήμουν μπροστά μόλις τα είδε ο μηχανικός που έπαθε πλάκα...μου λέει :- Αυτά είναι καινούρια!! Πότε τα άλλαξες;;;...πεντακάθαρα!!!
Έβλεπα τα λάδια να πέφτουν και ήταν ακριβώς στο χρώμα των καινούριων...
Πάντως, μετά πετάχτηκα και ρώτησα και τον ειδικό που μου έκανε τη μετατροπή και μου είπε να εξακολουθήσω να αλλάζω τα λάδια ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ας είναι άθικτα.
Αγόρασα και το ειδικό λαδάκι για το σύστημα λίπανσης γιατί κοντεύει να τελειώσει μετά από 4 μήνες! Καλύτερα να πέφτει αρκετό να λυπαίνεται ο κινητήρας...
- Αυτά είναι καινούρια!! Πότε τα άλλαξες;;;...πεντακάθαρα!!!
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Σημερα, ξεφυλιζα λαθραια (χεχε) το περιοδικο Car (κατι τελοσπαντων) και ειχε θεμα για την υγραεριοκινηση.Ολα καλα και ολα ωραια αλλα πουθενα δεν μου φαινεται οτι αναφεροταν εκτενως στις τυχον φθορες του κινητηρα. Μαλιστα ελεγε οτι υπαρχουν λιγοτερες φθορες!!! καλο ε? Αραγε να ειμαστε μονο εμεις που τελικα ασχολουμαστε με τις φθορες στον κινητητρα? Και αραγε στο εξωτερικο σε τι βαθμο αναφερονται σε αυτες τις φθορες? Μηπως ειναι οπως λενε πολυ τελικα αμελητεες?
Σε γενικες γραμμες παντως ελεγε τα ιδια και τα ιδια που ξερουμε ολοι μας.
Εξακολουθείς να μην θες να καταλάβεις. Σε αυτοκίνητα που έχουν γίνει μετατροπή ΕΔΩ από τον μαστρομήτσο, ΔΕΝ μπορείς να περιμένεις λιγότερες φθορές από ότι το αντίστοιχο βενζινοκίνητο, λόγω κακής ρύθμισης. Πέντε μοίρες λάθος αβάνς σε υγραέριο, είναι αρκετές να κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει 100 βαθμούς κελσίου παραπάνω στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης. Αυτοί οι 100 βαθμοί, θα φέρουν μεγαλύτερη φθορά σε 30-40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα, από ότι μιά τέλεια ρυθμισμένη μηχανή που καίει βενζίνα.
Αν κάποιος λοιπόν από τους μαστρομήτσους καταφέρει να ρυθμίσει το ίδιο τέλεια το υγραέριο, όσο και το εργοστάσιο έκανε με την βενζίνα, τότε ναι, οι φθορές θα είναι λιγότερες για το υγραέριο. Όσο όμως διαβάζω για ρεταρίσματα, σκορτσαρίσματα, λαμπάκια check engine με το καλημέρα, καμμένες βαλβίδες και φυσικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ εγγύηση στον κινητήρα, τόσο θα λέω ότι έχουμε δρόμο ακόμη για την ανακάλυψη του τροχού...
-
Αστέρια, το θέμα του αβανς το έχουμε συζητήσει και σέβομαι την άποψη σου που μπορεί και να Είναι απόλυτα αλήθεια. Αλλα ρε συ αν ανέβαινε η θερμοκρασία όπως αναφέρεις θα έπαιρνε φωτιά! Το ότι δουλεύουν οι περισσότερες τοποθετήσεις σημαίνει κάτι το θετικό νομίζω .
-
Αν κάποιος λοιπόν από τους μαστρομήτσους καταφέρει να ρυθμίσει το ίδιο τέλεια το υγραέριο, όσο και το εργοστάσιο έκανε με την βενζίνα, τότε ναι, οι φθορές θα είναι λιγότερες για το υγραέριο. Όσο όμως διαβάζω για ρεταρίσματα, σκορτσαρίσματα, λαμπάκια check engine με το καλημέρα, καμμένες βαλβίδες και φυσικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ εγγύηση στον κινητήρα, τόσο θα λέω ότι έχουμε δρόμο ακόμη για την ανακάλυψη του τροχού...
Σαν καλα τα λες...
Εγω εχω βαλει υγραεριο 4ης γενιας εδω και 18000 χλμ και μια χαρα μου φαινεται οτι δουλευει ο κινητηρας...
Ξερεις κανα μαστορα που να ρυθμιζει το αβανς για υγραεριο??
Γιατι πολυς λογος γινεται εδω στο φορουμ για ρυθμιση του αβανς και ρυθμιση του αβανς κτλ.
Γνωριζεις τιποτα??? -
τι θα έπαιρνε φωτιά, για θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο μιλάει ο altus.
Πως μπορούμε με κάποιο τρόπο να την μετρήσουμε ...... σχετικά με την θερμοκρασία καυσαερίων πχ βενζίνη/αέριοστα 5ης γενιάς, που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο του οχήματος, τι γίνεται με το αβάνς πχ ?
-
Και να ρωτησω κατι αλλο:
Οι μαστορες δεν πηγαινουν για εκπαιδευση στις κατασκευαστριες των κιτ?
Εκει δεν τους λενε τιποτα για την ρυθμιση του αβανς, αφου τελικα τα προβληματα με τις καμενες βαλβιδες στους κινητηρες απο εκει υποτιθεται οτι εμφανιζονται???
Καλη ερωτηση... -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Και να ρωτησω κατι αλλο:
Εκει δεν τους λενε τιποτα για την ρυθμιση του αβανς, αφου τελικα τα προβληματα με τις καμενες βαλβιδες στους κινητηρες απο εκει υποτιθεται οτι εμφανιζονται???
Καλη ερωτηση...Ιδου η απορια? Εμφανιζονται ή παιζει πολυ ραδιο αρβυλα τελικα?
-
Καλησπερα σε ολους.Ευτυχως σταματησε ο ΄΄διαγωνισμος΄΄για το ποιος την εχει πιο μεγαλη...
Σωστός ο laskos.Θα ηθελα την αποψη σας για ενα θεμα.Ενας φιλος μου με ενα vitara 2006 ειχε με το icom jtg τα προβληματα που ξερουμε(ρεταρισματα συχνα,λαμπακι κτλ) και εχει αλλαξει 3 φορες τα ακροφυσια στα μπεκ.Το θεμα (και η δικη μου απορια γιατι συμβαινει αυτο)ειναι οτι καθε φορα που εκανε την ρυθμηση ολα ο.κ. και το αμαξι ΄΄πεταγε΄΄ ,μετα ομως απο αρκετα χλμ περα απο τα ρεταρισματα εχανε και γκαζι,εκοβε.Σημερα το αλλαξε παλι και ειδε μεγαλη διαφορα στο γκαζι και στην συμπεριφορα του συστηματος,δεν του κανει τιποτα(αλλα του ειπα να περιμενει λιγο να δει πως θα εξεληχθει...).Αυτο το παρατηρησα και γω με το δικο μου,χωρις να εχω ομως τα προβληματα του φιλου μου,οτι το αμαξι δεν επιταχύνει οπως πριν (τωρα το αυτοκινητο παει το ιδιο και με τα δυο καυσιμα αλλα στην αρχη με το υγραεριο πηγενε αρκετα καλητερα). Και το ερωτημα μου ειναι γιατι στην αρχη στο αμαξι να ΄΄ανοιγει΄΄το γκαζι ετσι και μετα απο 2-3000 χλμ να παρατηρεις οτι αυτο το ΄΄πεταγμα ΄΄δεν το εχεις πια και οταν αλλαξεις ρυθμηση στα μπεκ αποκτας προσωρινά αλλη αισθηση στην επιταχυνση πριν την χασεις παλι? -
Γεια σας και από μένα.
Επειδή σε ελάχιστες μέρες περνάω σύστημα 4ης γενιάς στο Forester μου, μπορείτε να μου πείτε κάποιες συμβουλές για να πω στον μάστορα και να προσέξω ιδιαίτερα;
Να βάλω και λαδιέρα; Κάτι άλλο;
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Γεια σας και από μένα.
Επειδή σε ελάχιστες μέρες περνάω σύστημα 4ης γενιάς στο Forester μου, μπορείτε να μου πείτε κάποιες συμβουλές για να πω στον μάστορα και να προσέξω ιδιαίτερα;
ΕυχαριστώΓιατί δεν βάζεις το σύστημα 5ης γενιάς που προτείνει η αντιπροσωπεία;
Είναι θέμα κόστους; -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι θα έπαιρνε φωτιά, για θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο μιλάει ο altus.
Πως μπορούμε με κάποιο τρόπο να την μετρήσουμε ...... σχετικά με την θερμοκρασία καυσαερίων πχ βενζίνη/αέριοστα 5ης γενιάς, που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο του οχήματος, τι γίνεται με το αβάνς πχ ?
Μετριέται με πυρόμερο EGT, κάποια φτιαγμένα φοράνε τέτοιο για να βλέπουν πότε φτάνουν σε θερμοκρασίες κινδύνου (κοντά στο σημείο τήξης των μετάλλων).
Το πείραγμα του αβάνς είναι σχετικά δύσκολο, πρέπει να μπεί χέρι στον μαμά εγκέφαλο. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ενας φιλος μου με ενα vitara 2006 ειχε με το icom jtg τα προβληματα που ξερουμε(ρεταρισματα συχνα,λαμπακι κτλ) και εχει αλλαξει 3 φορες τα ακροφυσια στα μπεκ.Το θεμα (και η δικη μου απορια γιατι συμβαινει αυτο)ειναι οτι καθε φορα που εκανε την ρυθμηση ολα ο.κ. και το αμαξι ΄΄πεταγε΄΄ ,μετα ομως απο αρκετα χλμ περα απο τα ρεταρισματα εχανε και γκαζι,εκοβε.Εμπειρικά να σου πω οτι εφόσον δεν υπάρχει η σωστή παροχή καυσίμου (είτε γιατί τα μπεκ δεν μπορούν να ψεκάσουν τη σωστή ποσότητα είτε γιατί υπάρχει κάποιο θέμα με τη ρύθμιση της πίεσης) είναι λογικό να υπάρχουν τα προβλήματα που ανέφερες.
Μια πιθανότητα είναι η αρχική πολύ καλή αίσθηση να συμβαίνει γιατί έχει γίνει reset ο εγκέφαλος και μάλλον μέχρι να 'μάθει' κάποιες ρυθμίσεις από την ECU του αυτοκινήτου, λειτουργεί με κάποιο τρόπο που συμπτωματικά είναι πιο κατάλληλος από αυτόν με τον οποίο λειτουργεί μετά...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Και να ρωτησω κατι αλλο:
Καλη ερωτηση...Ιδου η απορια? Εμφανιζονται ή παιζει πολυ ραδιο αρβυλα τελικα?
Οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρίες των κιτ, έχουνε βγάλει μαύρη λίστα αυτοκινήτων που έχουνε πρόβλημα με αυξημένη φθορά σε βαλβίδες, αυτό εσένα σου φαίνεται ράδιο αρβύλα?
-
Γεια σας και από μένα.
ΕυχαριστώΦιλε cheetos εκανες καλη επιλογη να βαλεις 4ης γενιας γιατι εχει λιγοτερα προβληματα απο της 5ης (αλλα αυτο αναλογα την εταιρια που διαλεξες)και ειναι και φθηνότερο.Το Α και το Ω ειναι το ποσο καλος-σχετικος ειναι ο μαστορας που επελεξες.Λαδιερα, αν το ΄΄κατεχει το αντικειμενο΄΄να βαλεις και λεω ετσι γιατι τα πρεπει να την τοποθετησει σωστα να λαδωνονται ολοι οι κυλινδροι οπως εχει πει ενας καλος φιλος του forum και να μην ριχνει το λαδι στο χαμό.Και λαδιερα να μην βαλεις(ουτε και γω εχω βαλει αλλα δεν βρησκω και καποιον...),να μην αρρωστησεις κιολας γιατι μεχρι να σου βγαλει φθορα θα εχεις αποσβεσει τρελα ποσά(αν μεινουν ετσι οι τιμες)για 3 κινητηρες,περαν της εγκαταστασης....λεμε τωρα .Φιλε αυτα στα λεω σαν αποψη και οχι σαν μαστορας που δεν ειμαι αλλα απο το ψαξιμο που εχω κανει γυρω απο το θεμα.
καλη επιτυχια στην τοποθετηση και καλους δρομους -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Γεια σας και από μένα.
ΕυχαριστώΓιατί δεν βάζεις το σύστημα 5ης γενιάς που προτείνει η αντιπροσωπεία;
Είναι θέμα κόστους;Υπάρχουν αρκετοί λόγοι:
Όπως προανέφερε ένας φίλος, πήγα και εγώ στην αντοπροσωπεία και μου είπαν ότι ακόμη δεν έχουν άδεια να περνούν συστήματα. Έχουν μεγάλη λίστα αναμονής, που σε συνδυασμό με το προηγούμενο σημαίνει ότι θα έπρεπε να περιμένω πολλούς μήνες.
Είναι και το κόστος στη μέση.
Είναι επίσης ότι τους θεωρώ (ίσως να έχω άδικο) λιγότερο έμπειρους σε τέτοια θέματα από τις ετιρείες που τα περνάν εδώ και χρόνια.
Επίσης ρώτησα σε συνεργείο στην Αθήνα που περνάει συστήματα υγραερίου σε Subaru εδώ και πολύ καιρό και μου είπε ότι για το δικό μου θα έβαζε 4ης γενιάς και όχι 5ης.
Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, κατέληξα να περάσω 4ης γενιάς (δεν βάζει 5ης γενιάς εκεί που θα το περάσω, οπότε αν λάβετε υπόψιν ότι θα το περάσω Θεσσαλονίκη, κάποιοι γάτοι θα έχουν καταλάβει που θα το περάσω). -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ενας φιλος μου με ενα vitara 2006 ειχε με το icom jtg τα προβληματα που ξερουμε(ρεταρισματα συχνα,λαμπακι κτλ) και εχει αλλαξει 3 φορες τα ακροφυσια στα μπεκ.Το θεμα (και η δικη μου απορια γιατι συμβαινει αυτο)ειναι οτι καθε φορα που εκανε την ρυθμηση ολα ο.κ. και το αμαξι ΄΄πεταγε΄΄ ,μετα ομως απο αρκετα χλμ περα απο τα ρεταρισματα εχανε και γκαζι,εκοβε.
Εμπειρικά να σου πω οτι εφόσον δεν υπάρχει η σωστή παροχή καυσίμου (είτε γιατί τα μπεκ δεν μπορούν να ψεκάσουν τη σωστή ποσότητα είτε γιατί υπάρχει κάποιο θέμα με τη ρύθμιση της πίεσης) είναι λογικό να υπάρχουν τα προβλήματα που ανέφερες.
Μια πιθανότητα είναι η αρχική πολύ καλή αίσθηση να συμβαίνει γιατί έχει γίνει reset ο εγκέφαλος και μάλλον μέχρι να 'μάθει' κάποιες ρυθμίσεις από την ECU του αυτοκινήτου, λειτουργεί με κάποιο τρόπο που συμπτωματικά είναι πιο κατάλληλος από αυτόν με τον οποίο λειτουργεί μετά...
Φιλε dti πολυ πιθανο να ειναι απο την ECU αλλα μετα απο 3000 χιλιομετρα να μαθει?...πολλα δεν ειναι?.Μηπως αποθηκευει τις ρυθμησεις πιο νωρις? Οπως και να εχει ευχαριστω για την βοηθεια
-
Γεια σας και από μένα.
Ευχαριστώ
Καλά και θα κανείς να βάλεις 4ης γενιάς.
Σίγουρα λαδιερα, 90ε .
Τον ρυθμιστή πιέσεως όσο γίνετε πιο εμπρός να αερίζετε, και μακριά από την εξάτμιση.
Τώρα και μια ηλεκτροβανα κολλητά στο τανκι του αεριού, είναι δική μου γνώμη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Είδα μια εγκατάσταση που έκανε ένας στην μεταμόρφωση αττικής και μου άρεσε
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!