-
Καταρχην astra το κοστος των 55 ευρω ηταν μονο για τον ελεγχο του ΚΤΕΟ. Το αυτοκινητο ειναι του 2007 οποτε δε περασε μαζι και τον κανονικο ελεγχο (μηχανιλογικο). Ετσι ο ελεγχος τοποθετησης στο ιδιωτικο ΚΤΕΟ ειναι 55 ευρω. Και αυτο μονο.
Στο μηχανολογικο οπως και ειπα πιο πριν θα πρεπει να περασουμε μετα απο 10 μερες απο τον ελεγχο του ΚΤΕΟ, χρονος ικανος για να φτασουν τα εγγραφα απο το ΚΤΕΟ στο μηχανολογικο / Υπουργειο συγκοινωνινων κτλ. Εκει δεν μου αναφερανε καποιο εξτρα κοστος απο το ΚΤΕΟ, απλα να εχω τα χαρτια μου (αδεια κυκλοφοριας, ταυτοτητα και ισως να εχω και το χαρτι του ΚΤΕΟ).
Ειδωμεν (αν καποιος γνωριζει κατι σχετικα με το μηχανολογικο και το κοστος - αν υπαρχει εκει - για την αναγραφη υγραεριου στην αδεια κυκλοφοριας ας μας το πει.
Αν συμβαινει ειναι τουλαχιστον ληστεια!
Altus έγραψε:....
Επισης τα τυχον σβησιματα που ειχα τελικα δεν ηταν απο καποιο προβλημα απλα λογω των καυσαεριων που θετουν τα δημοσια ΚΤΕΟ, ο εγκαταστατης τα χαμηλωσε πολυ για να μην βρουν πατημα στα ΚΤΕΟ αυτα αν καποιος παει εκει και σαν αποτελεσμα ειχε τα σβησιματα καποιες φορες που σας ειπα οταν εστριβα στο ρελαντι κτλ γιατι το καυσιμο ηταν το απολυτως απαραιτητο. Ετσι μεσα στην εβδομαδα θα ξαναπαω για να μου το κανει πυραυλακι!
Γράφετε κάτι τέτοια και μετά θέλετε να πληρώσετε και τέλη σαν υβριδικά ,οικολογικά και πράσινα άλογα;
Μον, χαιρομαι που εισαι τοσο απαισιοδοξος γιατι ετσι ολο και λιγοτεροι θα βαζουν υγραεριο.
Αυτο ου θελω να σου πω ειναι οτι ο ελεγχος στο ΚΤΕΟ εχθες μου εδειξε 17 γρ/χμλ CO κατι το οποιο οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ πιο κατω απο τα 100 γρ/χλμ που εχουν αυτα που απαλλασονται. τωρα αν νομιζεις οτι ο εγκαταστατης το εκανε γιατι φοβοταν για το συστημα του πιστευω ειναι εσφαλμενη λογικη. Αν ηθελε μπορουσε να το βαλει και στα 99 απλα για να μην γινει καμια βλακεια οπως ειπα στα ΚΤΕΟ που εχουν να μην πω τι μηχανηματα και πονηρες διαδικασιες (φακελακια) ροντισε τουλαχιστον τοτε να δωσει μια πολυ χαμηλοτερη τιμη στα καυσαερια για να μην μπορουν να σε κοψουν. Αν το καταλαβες αυτο καλως.
Η επαναρυθμιση θα φερει τα καυσαερια οχι σε παρανομη και μη επιτρεπτα ορια αλλα στα κανονικα που πρεπει να εχει το συστημα και που ειναι πολυ πιο κατω απο τα 100 γρ/χλμ. Φυσικα θα επανελθει και η ροπη του συστηματος και η ζωντανια με ολο αυτο. Το αυτοκινητο εν ολιγοις δεν θα ειναι κακορυθμισμενο, ουτε θα ρυπαινει παραπανω απο τα αλλα συστηματα υγραεριοκινησης αν αυτο εννοεις...
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Μον, χαιρομαι που εισαι τοσο απαισιοδοξος γιατι ετσι ολο και λιγοτεροι θα βαζουν υγραεριο.
Αυτο ου θελω να σου πω ειναι οτι ο ελεγχος στο ΚΤΕΟ εχθες μου εδειξε 17 γρ/χμλ CO κατι το οποιο οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ πιο κατω απο τα 100 γρ/χλμ που εχουν αυτα που απαλλασονται. τωρα αν νομιζεις οτι ο εγκαταστατης το εκανε γιατι φοβοταν για το συστημα του πιστευω ειναι εσφαλμενη λογικη. Αν ηθελε μπορουσε να το βαλει και στα 99 απλα για να μην γινει καμια βλακεια οπως ειπα στα ΚΤΕΟ που εχουν να μην πω τι μηχανηματα και πονηρες διαδικασιες (φακελακια) ροντισε τουλαχιστον τοτε να δωσει μια πολυ χαμηλοτερη τιμη στα καυσαερια για να μην μπορουν να σε κοψουν. Αν το καταλαβες αυτο καλως.
Η επαναρυθμιση θα φερει τα καυσαερια οχι σε παρανομη και μη επιτρεπτα ορια αλλα στα κανονικα που πρεπει να εχει το συστημα και που ειναι πολυ πιο κατω απο τα 100 γρ/χλμ. Φυσικα θα επανελθει και η ροπη του συστηματος και η ζωντανια με ολο αυτο. Το αυτοκινητο εν ολιγοις δεν θα ειναι κακορυθμισμενο, ουτε θα ρυπαινει παραπανω απο τα αλλα συστηματα υγραεριοκινησης αν αυτο εννοεις...
Ξαναδές τις τιμές.
Πρώτον είναι 100gr/km CO2 όχι CO.
Δεύτερον το 17 θα είναι %vol και όχι gr/km. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ευτυχως ανοιγει μεχρι οκτωβριο στο αγρινιο.εγω βαζω πρεβεζα(αρχαγελος) που δουλευω 0,65 Ευχαριστω για την φιλοξενια,ελπιζω να ημουν χρησημος και ελπιζω να μην σας κουρασαόταν ανοίξει στο Αγρίνιο ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ και δώσε μας και σημείο gps εάν περάσεις
ευχαριστώ κι εγώ -
drdino
Aυτό που αναφέρεις για τα παραπάνω χιλιόμετρα σε ίδιες στροφές αφενός δεν έχει καμία σχέση με τη ροπή, αφετέρου δε είναι εντελώς αδύνατο να συμβεί καθώς η σχέση στροφών/χιλιομέτρων είναι σταθερή και εξαρτάται αποκλειστικά από την κλιμάκωση του κιβωτίου, του διαφορικού και της διαμέτρου των ελαστικών. Αν αυτά έχουν μείνει σταθερά τότε όπως καταλαβαίνεις αποκλείεται να βλέπεις άλλα χιλιόμετρα.ολα ειναι ιδια.η μονη αλλαγη ειναι η μετατροπη και η διαφορα προκυπτει μετα απο αυτη.το εχω αναφερει και σε φιλους και σε μαστορια και με κοιτανε παραξενα...
φιλε altus δυστυχως εχεις δικιο,ειναι κλεψια αλλα συμβαινει.το περασα σε δημοσιο κτεο(συγκοινωνιων)πριν 15 μερες γιατι μονο εκει γινεται η αλλαγη της αδειας.το κοστος ειναι αυτο που εγραψα πριν.
emperor επειδη ειμαι απο αγρινιο ειμαι σε αναμονη και γω και θα ενημερωσω εν καιρο την παρεα
-
Σε κοιτάνε παράξενα γιατί αυτό που λες δεν γίνεται.
Το πιο πιθανό είναι κάποια από τις δύο μετρήσεις να έχει κάποιο λάθος. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε κοιτάνε παράξενα γιατί αυτό που λες δεν γίνεται.
Το πιο πιθανό είναι κάποια από τις δύο μετρήσεις να έχει κάποιο λάθος.ρε ντινο με ολο το σεβασμο,το αμαξι το εχω 8 χρονια.Λες να μην καταλαβαινω την παραμικρη διαφορα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου?Το εχω μετρησει παμπολες φορες σε πορεια.Αν και παλι διαφωνεις,σεβαστον.Εποιδη ομως όντος συμβαινει θα παρακαλουσα για την αποψη σου και της παρεας .
-
Κάτσε και διάβασε αυτό που σου λέω και θα καταλάβεις την ακυρότητα αυτού του πράγματος που λες.
Δεν διαφωνώ, σου λέω πως αυτό που μου λες είναι τόσο αδύνατο όσο να ανατείλει ο ήλιος από την δύση.Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται: οι ρόδες συνδέονται με την μηχανή μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων.
Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει μια συγκεκριμένη σχέση μετάδοσης των στροφών της μηχανής στους τροχούς.
Ο λόγος αυτός αλλάζει ανά σχέση του κιβωτίου αλλά όταν έχεις συγκεκριμένη σχέση στο κιβώτιο ο λόγος αυτός δεν αλλάζει στο αμάξι σου. Και τούρμπο να του βάλεις και να πάρεις 200 άλογα και 40 κιλά ροπής, πάλι τα 100 χλμ/ώρα θα τα πιάνεις με ίδιες στροφές ανά λεπτό εφόσον δεν αλλάξεις σχέσεις στο σασμάν, διαφορικό ή συνολική διάμετρο στο σύνολο ελαστικού/ζάντας. -
Κωστα σε ευχαριστω και δεν διαφωνω με αυτα που λες αλλα αφου συμβαινει τι μπορει να δυσλειτουργεί?
-
Αν είσαι 1000% σίγουρος ότι και οι 2 μετρήσεις έγιναν ακριβώς με την ίδια μέθοδο και την ίδια ακρίβεια (τόσο σε στροφές όσο και στα χλμ/ωρα), τότε το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι να πατινάρει ο συμπλέκτης σου λόγω φθοράς. Αλλά τότε θα έχεις παραπάνω στροφές για ίδια χλμ/ώρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν είσαι 1000% σίγουρος ότι και οι 2 μετρήσεις έγιναν ακριβώς με την ίδια μέθοδο και την ίδια ακρίβεια (τόσο σε στροφές όσο και στα χλμ/ωρα), τότε το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι να πατινάρει ο συμπλέκτης σου λόγω φθοράς. Αλλά τότε θα έχεις παραπάνω στροφές για ίδια χλμ/ώρα.Δυσκολο να ειναι συμπλεκτης γιατι μου εχει συμβει σε αλλα 2 αυτοκινητα που οδηγούσα και θα το καταλαβαινα και γιατι οπως ειπες θα ανεβαιναν οι στροφες στα ιδια χιλιομετρα, δεν θα επεφταν.Γιαυτο λεω οτι ειναι παραξενο
-
Πώς μετράς τις στροφές και πώς τα χλμ;
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πώς μετράς τις στροφές και πώς τα χλμ;απο το κοντερ,οπτικά και τα 2-ταυτοχρονα εν κινήση.με τον ιδιο τροπο που το ελεγχω σε καθε διαδρομη και γιαυτο καταλαβα την διαφορα απο παλια(πριν το υγραεριο)
και μολις βρηκα και μια φοτο για του λογου το αληθες http://img186.imageshack.us/i/dsc00247b.jpg/
την τραβηξα εν κινήση.σε οσα astra ξερω 1.4 ή 1.6 στις 3000 στροφες εχουν 100 χλμ την ιδια στιγμη στο κοντερ οπως ειχα και γω πριν τη μετατροπη -
εχω κανει περιπου 7000 χλμ χωρις ιδιαιτερα προβληματα(ψιλορεταρισματα χαμηλα,λαμπακι κινητηρα-μονο οταν καιω υγραεριο κτλ)και μαλλον λογο ποιοτητας καυσιμου...Έχεις δει τί κωδικό λάθους σου βγάζει το αναμμένο λαμπάκι;
Αν πρόκειται για φτωχό μίγμα, πρόσεξέ το και μην το αφήνεις! -
dti ειπε
΄΄Έχεις δει τί κωδικό λάθους σου βγάζει το αναμμένο λαμπάκι;
Αν πρόκειται για φτωχό μίγμα, πρόσεξέ το και μην το αφήνεις!΄΄Οντως φτωχο μιγμα
φιλε dti δεν μου αρεσει να επισκεπτωμαι ξανα και ξανα τον ΄΄γιατρο΄΄και να μη βρησκω γιατρια αν και θα το δοκιμασω τελευταια φορα.Στο κατω κατω καλη σημπεριφορα εχει ο κινητηρας.Δεν θελω να μου χαλασει και την καταναλωση που ειμαι ευχαριστημενος.Χωρια που ίσως ειναι ασχετη ενδηξη(π.χ. λογο διακοπης μπεκ βενζινης) εσθητηρα.εχω παει στην opel και δεν ξερουν να μου πουν σε τι μπορει να οφείλεται,εικασιες κανουν.Αν εχεις εμπειρια δως μου τα φωτα σου.
αααααα το δικο σου μοντελο το εχει μετατρεψει φιλος-jtg-και ειναι απολυτα ευχαριστημενος
-
Τον ίδιο κωδικό (P2187) για το φτωχό μίγμα έχω κι εγώ και είμαι σε επικοινωνία με τη vialle στην Ολλανδία. Έχουν φτιάξει κατάλληλο software για τις ιδιαιτερότητες του κινητήρα μου (με πρόγραμμα bluefin).
Εσύ αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα, ή βελτίωση στον κινητήρα σου, δεν θα έπρεπε να έχεις αυτό τον κωδικό λάθους, εφόσον βέβαια έχει γίνει σωστή εγκατάσταση σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής.
Ο συγκεκριμένος κωδικός δεν πρέπει να παραμείνει και δεν είναι εικονικός...
Η κατανάλωση δεν πρέπει να σε απασχολεί καν μπροστά στην πιθανότητα να πάθει σταδιακά μεγάλη ζημιά ο κινητήρας σου λόγω του φτωχού μίγματος.
Ο εγκαταστάτης σου πρέπει να βρει τη λύση σύμφωνα με όσα προβλέπει η Icom. Δεν υπάρχει περίπτωση (θέλω να πιστεύω) η Icom να θεωρεί εντάξει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.Αν το σύστημά σου ήταν 4ης γενιάς, θα σου έλεγα οτι ρυθμίζεται σχετικά εύκολα μέσω του ειδικού software που έχει στη διάθεσή του ο εγκαταστάτης για τον 'εγκέφαλο' του συστήματος.
-
Πώς μετράς τις στροφές και πώς τα χλμ;
απο το κοντερ,οπτικά και τα 2-ταυτοχρονα εν κινήση.με τον ιδιο τροπο που το ελεγχω σε καθε διαδρομη και γιαυτο καταλαβα την διαφορα απο παλια(πριν το υγραεριο)
και μολις βρηκα και μια φοτο για του λογου το αληθες http://img186.imageshack.us/i/dsc00247b.jpg/
την τραβηξα εν κινήση.σε οσα astra ξερω 1.4 ή 1.6 στις 3000 στροφες εχουν 100 χλμ την ιδια στιγμη στο κοντερ οπως ειχα και γω πριν τη μετατροπηΤότε μήπως έχει χαλάσει κάτι στο κοντέρ σου; Μέτρα ταχύτητα με gps.
-
ειμαι ετσι 5 μηνες και ειμαι ευχαριστημενος αλλα απο βδομαδα θα κανω μια επισκεψη στον μαστορα.Ξεχασα να σου πω οτι η κεντρικη αντιπροσωπία στην αθηνα μου ειπε΄΄καμια φορα αναβουν λαμπακια χωρις λογο,μην δινεις σημασια...΄΄ . Εγω μετα τι να κανω με τους χασαπιδες...
εχω παρακολουθήσει την ιστορια σου,καλο ξεμπερδεμα φιλε
θα το τσεκαρω dino,ευχαριστω
-
Εγώ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την icom στην Ιταλία και να ζητήσεις εγγράφως να σου βεβαιώσουν οτι ο κινητήρας σου δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο από το συγκεκριμένο κωδικό λάθους.
Είμαι σίγουρος οτι δεν θα σου δώσουν τέτοια γραπτή διαβεβαίωση. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την icom στην Ιταλία και να ζητήσεις εγγράφως να σου βεβαιώσουν οτι ο κινητήρας σου δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο από το συγκεκριμένο κωδικό λάθους.
Είμαι σίγουρος οτι δεν θα σου δώσουν τέτοια γραπτή διαβεβαίωση.το σκεφτομαι αλλα ειναι και γ.μω τις διαδικασιες(και πως να ξερουν τι εχει κανει το μαστορι εδω?)
Υγραεριοκίνηση!