-
Πλεον και νομιμος!
Περασα απο τον εγκαταστατη μου, μιλησαμε για τιμες και λοιπα, πολυ καλο παιδι. Μου εξηγησε οτι δεν θελει να ανεβασει την τιμη του υγραεριου ουτε και τις τιμες των τοποθετησεων του γιατι ειναι ντροπη οπως ειπε χαρακτηριστικα να εκμεταλλευεται τον κοσμο εν μεσω κρισης οταν οι αλλοι εχουν ανεβασει τις τοποθετησεις απο 1400 στα 1600 ευρω και το υγραεριο 5 λεπτα και πανω. Χαρηκα γιατι ειδα στα ματια του εναν σωστο επαγγελματια και οχι εναν ακομα κερδοσκοπο.
Επισης τον ρωτησα για τις βαλβιδες και τα λοιπα που καιγονται κτλ και μου ειπε οτι δεν καιγεται ο κινητηρας απλα παλια ξεραινοντουσαν οι τσιμουχες (μαρκουτσια) στα κοκορακια των βαλβιδων). Αυτη ηταν η φθορα και καμια σχεση με τις βαλβιδες καθε αυτες. Τον ρωτησα επισης για το συστημα μου (OMEGAS Plus) οπως επισης και για την υποτιθεμενη ψυξη που δινει το συστημα 5 γενιας με την υγρη εγχυση. Μου εξηγησε οτι το πολυ κρυο δεν ειναι παντα και το καλυτερο (διαφορα θερμοκρασιας) οπως και επισης οτι η ψυξη δεν απαιτειται γιατι οι βαλβιδες ακομα και με βανζινη δεν εχουν ιδιατερο συστημα ψυξης (πχ με νερα). Η ξηρη καυση ειναι επισης υπαρκτη και με την βενζινη και οφειλεται στα προσθετα που υπαρχουν ή μη. Επισης μου ειπε οτι εβαλε και σε κινητηρα TSI αμεσου ψεκασμου χωρις καποιο σοβαρο προβλημα απλα οι ρυθμισεις των κατασκευαστων κιτ παιρνουν σαν δεδομενο την ποιοτητα υγραεριου στις δικες τους χωρες και οχι την ελληνικη οπου μου ειπε χαρακτηριστικα εχει μια αναλογια 80% βουτανιο και 20% προπανιο (ή το αντιθετο δεν θυμαμαι καλα). Ετσι οι εταιρειες οταν φερννουν ενα κιτ πρεπει να το προγραμματισουν με βαση τις εδω συνθηκες και οχι τις δικες τους. κατι το οποιο οι περισσοτερες δεν μπαινουν στον κοπο να το κανουν.
Πηγα απο εκει για να παρω τα χαρτια για το ΚΤΕΟ και αφου μου τα εδωσε λεω, δεν παω και απο τα ΚΤΕΟ διπλα τηε Express Service. Ωπερ και εγεννετω!
Πηγα, δηλωσα οτι ειναι ελεγχος υγραεριοκινησης, χωρις ραντεβου, και αμεσως με εξυπηρετησανε.
Ζητησανε τα στοιχεια του αυτοκινητου,(αδειες, ταυτοτητα) και απλα περιμενα στο σαλονακι με κερασμενο καφε δωρεαν. Η ολη διαδικασια δεν μου πηρε πανω απο 20 λεπτα.
Το αυτοκινητο το ελεγχανε απο οτι εβλεπα εξονυχιστικα και χαρηκα για αυτο.
Τελειωνοντας ενημερωθηκα για τον επομενο ελεγχο που θα γινει μετα απο 2 χρονια στον οποιο θα ελεγχθει οχι πλεον η τοποθετηση αλλα μονο η καλη λειτουργια του συστηματος με μια υπ. δηλωση του εγκαταστατη οτι το συστημα λειτουργει κανονικα.
Και το κοστος τελικα δεν ειναι 80-85 ευρω οπως λεγαμε αλλα μονο 55 ευρω!
Επισης τα τυχον σβησιματα που ειχα τελικα δεν ηταν απο καποιο προβλημα απλα λογω των καυσαεριων που θετουν τα δημοσια ΚΤΕΟ, ο εγκαταστατης τα χαμηλωσε πολυ για να μην βρουν πατημα στα ΚΤΕΟ αυτα αν καποιος παει εκει και σαν αποτελεσμα ειχε τα σβησιματα καποιες φορες που σας ειπα οταν εστριβα στο ρελαντι κτλ γιατι το καυσιμο ηταν το απολυτως απαραιτητο. Ετσι μεσα στην εβδομαδα θα ξαναπαω για να μου το κανει πυραυλακι!
Τελος να ξερετε οτι θαθ χρειαστει να πατε μετα τον ελεγχο του ΚΤΕΟ με την αδεια κυκλοφοριας και την ταυτοτητα σας (+το αποδεικτικο περασματος του ΚΤΕΟ?) μετα απο 10 ημερες για να σας γραφει η ενδειξη 'Υγραεριο' πανω ατην αδεια κυκλοφοριας σας.
Οποτε τα καταφερα ολα σε μια μερα! Ωραια νεα!
Το gasprice.gr φαινεται να δουλευει για μενα πλεον και ενημερωνω οποτε μπορω τις τιμες που βλεπω. Για θεσσαλονικη ειναι το:
http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... &dtimes=41
ΤΙμη Aegean ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 141 εναντι Αεροδρομιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σταθερα στα 0.698 το λιτρο και με 4 νεες αντλιες αντι για 2! Τελεια!
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Για την ακρίβεια, όταν ο μαμά εγκέφαλος ανοίγει τα μπεκ, ο εξτρά εγκέφαλος που παρεμβάλεται περνάει όπως είναι την εντολή αμέσως. Στο κλείσιμό τους όμως, ο εξτρά δεν τα κλείνει αμέσως, αλλά προσθέτει και ένα χρονικό διάστημα σε millisecond, που το υπολογίζει από στροφές, πίεση καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού και τάση μπαταρίας και μετά τα κλείνει. Κατά πως λέει και στο κείμενο που παρέθεσες, είναι ελάχιστα παρεμβατικός στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου...
Και μετα καιγεται ο κινητηρας...
Το αβάνς δεν το ακουμπάει καθόλου από όσο μου επιτρέπουν τα αγγλικά μου.
Μα αφου το αβανς υπαρχει και δημιουργειται απο τον μαμα εγκεφαλο γιατι να γινει και απο τον αλλο? Για να γινει κανενα μπουμ?
Χωρις πλακα Αστεριε τωρα (κουβεντα κανουμε οκ?) οσο περισσοτερο πειραζει ενα δευτερευον συστημα τον μανισιο εγκεφαλο για επιπλεον ελεγχο και επιδοσεις κλτ δεν ξερω τι αλλο , τοσο πιο επιφοβο ειναι να τα κανει σκ...α! Ο κινητηρας δουλευει μια χαρα και εργοστασιακα...
Και το ελάχιστα παρεμβατικό που λεει στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου ειναι καλο, δεν το λεει για μειονεκτημα νομιζω...
Ξέρεις τι είναι το αβάνς? Τι θα πει γιατί να το πειράξει ο εξτρά εγκέφαλος? Γιατί άμα δεν το πειράξει, θα δουλεύει υγραέριο με αβάνς βενζίνης. 15 μοίρες θέλει η βενζίνα, 10 θέλει το υγραέριο πχ. Ρεταρίσματα, σβησίματα, ψημένες βαλβίδες. Άμα δεν σε ενοχλούν αυτά, οκ, μην ασχολείσαι καθόλου, άστο όπως είναι και ποντάρισε στην τύχη σου...
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Πλεον και νομιμος!Επισης τα τυχον σβησιματα που ειχα τελικα δεν ηταν απο καποιο προβλημα απλα λογω των καυσαεριων που θετουν τα δημοσια ΚΤΕΟ, ο εγκαταστατης τα χαμηλωσε πολυ για να μην βρουν πατημα στα ΚΤΕΟ αυτα αν καποιος παει εκει και σαν αποτελεσμα ειχε τα σβησιματα καποιες φορες που σας ειπα οταν εστριβα στο ρελαντι κτλ γιατι το καυσιμο ηταν το απολυτως απαραιτητο. Ετσι μεσα στην εβδομαδα θα ξαναπαω για να μου το κανει πυραυλακι!
Δηλαδή ή θα κρατάει ρελαντί, ή θα περνάει ΚΤΕΟ? Και τα δυό μαζί δεν μπορεί να τα κάνει?
Να χαρώ εγώ πράσινο οικολογικό καύσιμο και σετάρισμα, που δεν μπορεί να περάσει EURO4 ρύπους με την κανονική του ρύθμιση και θέλει επισκέψεις πρίν και μετά για πειράγματα. Και εγώ κάθομαι παιδεύομαι να κάνω τον άγραφο να δουλεύει τζάμι για να είμαι άψογος παντού. Από το επόμενο ΚΤΕΟ θα βάζω τον μαμά να το περνάω και μετά ξανά τον άγραφο με το 12.5:1 και άντε γεια...
-
Βρε Αστεριε δεν αντιλεγω στα γραφομενα σου...
Δεν ειναι αποριας αξιο ομως να μην εχω εγω κανενα προβλημα οπως τα ονομαζεις (Ρεταρίσματα κτλ) και το αυτοκινητο να συμπεριφερεται οπως δουλευει με την βενζινη? Διχως δισταγμους, μπουκωματα και ολα τα υπολοιπα? Αν ειχε προβλημα προπορειας θα το εβλεπα στην συμπρειφορα του κινητηρα μου. Αντιθετα το αυτοκινητο πηγαινει πιο στρωτα και πιο ομορφα. τελος παντων δεν ειμαστε εδω να αντιπαλευουμε ο ενας τον αλλον. Κουβεντουλα κανουμε ομορφα και ωραια...
Για τα σβησιματα που ειχα και την ρυθμιση για χαμηλους ρυπους ο ανθρωπος το ρυθμισε γιατι πολυ απλα τα δημοσια ΚΤΕΟ με τα οποια κολληματα και ιδιαιτεροτητες που εχουν καθως και απαρχαιωμενα και χαλασμενα μηχανηματα αναγνωσης ρυπων μπορει να βγαλουν το αυτοκινητο οτι δεν εχει τους απιτουμενους ρυπους. Ετσι για να μην πηγαινεις και ξαναπηγαινεις και γινεσαι μπαλακι του καθε δημοσιου υπαλληλου και χανεις και χρονο και χρημα, ο ανθρωπος το ρυθμιζει ωστε να μην τραβολογιεσαι.
Και τα σβησιματα τα οποια ειχα ηταν ακριβως απο αυτο και οχι απο θεματα προπορειας ή κατι αλλο. Μολις ξαναρυθμιστει το αυτοκινητο θα ειναι και παλι οπως πριν και φυσικα με ρυπους μεσα στα ορια που οριζει ο νομος. Απλα ξερεις τι γινεται στα δημοσια ΚΤΕΟ και τα φακελακια οποτε καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο και να μην πεφτουμε στην λουμπα (φακελακια).
Αυτα και πιστευω να βοηθησα στην αποσαφηνιση των λογων μου ΟΚ?
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Πλεον και νομιμος!Περασα απο τον εγκαταστατη μου, μιλησαμε για τιμες και λοιπα, πολυ καλο παιδι. Μου εξηγησε οτι δεν θελει να ανεβασει την τιμη του υγραεριου ουτε και τις τιμες των τοποθετησεων του γιατι ειναι ντροπη οπως ειπε χαρακτηριστικα να εκμεταλλευεται τον κοσμο εν μεσω κρισης οταν οι αλλοι εχουν ανεβασει τις τοποθετησεις απο 1400 στα 1600 ευρω και το υγραεριο 5 λεπτα και πανω. Χαρηκα γιατι ειδα στα ματια του εναν σωστο επαγγελματια και οχι εναν ακομα κερδοσκοπο.
Επισης τον ρωτησα για τις βαλβιδες και τα λοιπα που καιγονται κτλ και μου ειπε οτι δεν καιγεται ο κινητηρας απλα παλια ξεραινοντουσαν οι τσιμουχες (μαρκουτσια) στα κοκορακια των βαλβιδων). Αυτη ηταν η φθορα και καμια σχεση με τις βαλβιδες καθε αυτες. Τον ρωτησα επισης για το συστημα μου (OMEGAS Plus) οπως επισης και για την υποτιθεμενη ψυξη που δινει το συστημα 5 γενιας με την υγρη εγχυση. Μου εξηγησε οτι το πολυ κρυο δεν ειναι παντα και το καλυτερο (διαφορα θερμοκρασιας) οπως και επισης οτι η ψυξη δεν απαιτειται γιατι οι βαλβιδες ακομα και με βανζινη δεν εχουν ιδιατερο συστημα ψυξης (πχ με νερα). Η ξηρη καυση ειναι επισης υπαρκτη και με την βενζινη και οφειλεται στα προσθετα που υπαρχουν ή μη. Επισης μου ειπε οτι εβαλε και σε κινητηρα TSI αμεσου ψεκασμου χωρις καποιο σοβαρο προβλημα απλα οι ρυθμισεις των κατασκευαστων κιτ παιρνουν σαν δεδομενο την ποιοτητα υγραεριου στις δικες τους χωρες και οχι την ελληνικη οπου μου ειπε χαρακτηριστικα εχει μια αναλογια 80% βουτανιο και 20% προπανιο (ή το αντιθετο δεν θυμαμαι καλα). Ετσι οι εταιρειες οταν φερννουν ενα κιτ πρεπει να το προγραμματισουν με βαση τις εδω συνθηκες και οχι τις δικες τους. κατι το οποιο οι περισσοτερες δεν μπαινουν στον κοπο να το κανουν.
Πηγα απο εκει για να παρω τα χαρτια για το ΚΤΕΟ και αφου μου τα εδωσε λεω, δεν παω και απο τα ΚΤΕΟ διπλα τηε Express Service. Ωπερ και εγεννετω!
Πηγα, δηλωσα οτι ειναι ελεγχος υγραεριοκινησης, χωρις ραντεβου, και αμεσως με εξυπηρετησανε.
Ζητησανε τα στοιχεια του αυτοκινητου,(αδειες, ταυτοτητα) και απλα περιμενα στο σαλονακι με κερασμενο καφε δωρεαν. Η ολη διαδικασια δεν μου πηρε πανω απο 20 λεπτα.
Το αυτοκινητο το ελεγχανε απο οτι εβλεπα εξονυχιστικα και χαρηκα για αυτο.
Τελειωνοντας ενημερωθηκα για τον επομενο ελεγχο που θα γινει μετα απο 2 χρονια στον οποιο θα ελεγχθει οχι πλεον η τοποθετηση αλλα μονο η καλη λειτουργια του συστηματος με μια υπ. δηλωση του εγκαταστατη οτι το συστημα λειτουργει κανονικα.
Και το κοστος τελικα δεν ειναι 80-85 ευρω οπως λεγαμε αλλα μονο 55 ευρω!
Επισης τα τυχον σβησιματα που ειχα τελικα δεν ηταν απο καποιο προβλημα απλα λογω των καυσαεριων που θετουν τα δημοσια ΚΤΕΟ, ο εγκαταστατης τα χαμηλωσε πολυ για να μην βρουν πατημα στα ΚΤΕΟ αυτα αν καποιος παει εκει και σαν αποτελεσμα ειχε τα σβησιματα καποιες φορες που σας ειπα οταν εστριβα στο ρελαντι κτλ γιατι το καυσιμο ηταν το απολυτως απαραιτητο. Ετσι μεσα στην εβδομαδα θα ξαναπαω για να μου το κανει πυραυλακι!
Τελος να ξερετε οτι θαθ χρειαστει να πατε μετα τον ελεγχο του ΚΤΕΟ με την αδεια κυκλοφοριας και την ταυτοτητα σας (+το αποδεικτικο περασματος του ΚΤΕΟ?) μετα απο 10 ημερες για να σας γραφει η ενδειξη 'Υγραεριο' πανω ατην αδεια κυκλοφοριας σας.
Οποτε τα καταφερα ολα σε μια μερα! Ωραια νεα!
Το gasprice.gr φαινεται να δουλευει για μενα πλεον και ενημερωνω οποτε μπορω τις τιμες που βλεπω. Για θεσσαλονικη ειναι το:
http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... &dtimes=41
ΤΙμη Aegean ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 141 εναντι Αεροδρομιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σταθερα στα 0.698 το λιτρο και με 4 νεες αντλιες αντι για 2! Τελεια!
καλορίζικος. Πάντως με την ρύθμιση του συστήματός σου, μου θύμησες παλιά που σημαδεύανε τα καρμπιρατέρ, περνούσαν ΚΤΕΟ και μετά ξανά ρυθμίζανε το καρμπιρατέρ όπως ήταν μία ώρα πριν.
Πάντως το ότι το ΚΤΕΟ δε θα ελέγξει το σύστημα σου στον επόμενο έλεγχο σε 2 χρόνια δεν είναι καλό...
πολύ θα ήθελα να δω ένα check list στα χέρια των επιθεωρητών για τα συστήματα υγραερίου. -
καλήμερα...ξέρετε αν θα ανοιξει καποιο πρατήριο στην πάτρα ? ευχαριστώ ..
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
καλήμερα...ξέρετε αν θα ανοιξει καποιο πρατήριο στην πάτρα ? ευχαριστώ ..κάπου διάβασα για 2-3 πρατήρια στο επόμενο διάστημα...ας ανοίξει έστω κι ένα!
με ενδιαφέρει κι εμένα γιατί ερχομαι αρκετές φορές το χρόνο στην περιοχή...
Εάν μάθετε κάτι, ενημερώστε... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
κάπου διάβασα για 2-3 πρατήρια στο επόμενο διάστημα...ας ανοίξει έστω κι ένα!
Εάν μάθετε κάτι, ενημερώστε...πρόκειτε να ανοίξει ένα στα μέσα οκτωβρίου 2010
είναι στην παραλιακή!!!
Ομως υπάρχει πρατήριο κοντά στο Μεσσολόγγι!!! Δεν γνωρίζω στίγμα... το μονο που ξέρω είναι ότι είναι στον δρόμο Αιτωλικού - Κατοχή!να τσεκάρετε τα poi's για ότι έχει ανοίξει!
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
....Επισης τα τυχον σβησιματα που ειχα τελικα δεν ηταν απο καποιο προβλημα απλα λογω των καυσαεριων που θετουν τα δημοσια ΚΤΕΟ, ο εγκαταστατης τα χαμηλωσε πολυ για να μην βρουν πατημα στα ΚΤΕΟ αυτα αν καποιος παει εκει και σαν αποτελεσμα ειχε τα σβησιματα καποιες φορες που σας ειπα οταν εστριβα στο ρελαντι κτλ γιατι το καυσιμο ηταν το απολυτως απαραιτητο. Ετσι μεσα στην εβδομαδα θα ξαναπαω για να μου το κανει πυραυλακι!
Γράφετε κάτι τέτοια και μετά θέλετε να πληρώσετε και τέλη σαν υβριδικά ,οικολογικά και πράσινα άλογα;
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
είναι στην παραλιακή!!!
Ομως υπάρχει πρατήριο κοντά στο Μεσσολόγγι!!! Δεν γνωρίζω στίγμα... το μονο που ξέρω είναι ότι είναι στον δρόμο Αιτωλικού - Κατοχή!να τσεκάρετε τα poi's για ότι έχει ανοίξει!
αυτό βολεύει ακόμη περισσότερο!! Είναι κάπου καταγεγραμμένο ;;;
-
οτι τιμη θελουν βαζουν αφου δεν τους ελεγχει κανενας στη κρητη ο αλλος την ειχε 0,9!!ΚΕΡΔΟΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ!!
-
μην ανυσηχείς, οι Κρητικοι έχουν λεφτά... τράβα να δεις τι σπιταρώνες και τι αμαξάρες έχουν...
οφφτοπικ
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
είναι στην παραλιακή!!!
αυτό βολεύει ακόμη περισσότερο!! Είναι κάπου καταγεγραμμένο ;;;
Οχι δεν είναι καταγεγραμένο!!!
απλα πήρα τηλέφωνο στο Αγρίνιο και μου είπαν που περίπου είναι...
Δεν έχω περάσει από εκεί για να πάρω στίγμα και στοιχεία ιδιοκτήτη...
Αν πάντως περάσεις, πάρε στίγμα του και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διευθυνση, ΤΚ) για να τα καταχωρίσουμε στα poi's!Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Σημερα εκανα μια διαδρομή 7 χλμ χωρίς κίνηση. Οταν εφτασα, ανοιξα το καπώ, έβαλα το χέρι μου στον ρυθμιστή και ήταν ακριβώς όπως το λες κ εσύ. Θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μετα όμως ερχόμενος στη δουλειά, βρήκα κίνηση και φανάρια. Και σε μια διαδρομή 8 χλμ, όταν φτάνοντας ξαναέβαλα το χέρι μου, κάηκα!!!Η θέση του ρυθμιστή μου είναι αυτή :
βλέπετε να είναι κοντά στο δυναμο ?
Hierophant, έχω μια ένσταση σε αυτήν την πατεντα σου!!!
νομίζω πως το να μονώσεις τον ρυθμιστή πίεσης αυτό που κάνεις ειναι να εγκλοβίζεις την θερμοκρασία στο ρυθμιστή και να μην αφήνεις ούτε την εξωτερική θερμοκρασία να επιρεάζει τον ρυθμιστή αλλα ούτε και την θερμοκρασία του ρυθμιστή να πέσει!!!!
Το σενάριο είναι το ίδιο με τον επεξεργαστή του υπολογιστή! Δεν τον μονώνεις..... του βάζεις ψύκτρα!νομίζω πως λύση είναι να βάλεις ψύκτρες δεξια και αριστερά του ρυθμιστή!!!
Εχω κάνει κάτι τέτοιο και ο ρυθμιστής ειναι κρύος!!!
Φωτό θα έχω αύριο! -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Σημερα εκανα μια διαδρομή 7 χλμ χωρίς κίνηση. Οταν εφτασα, ανοιξα το καπώ, έβαλα το χέρι μου στον ρυθμιστή και ήταν ακριβώς όπως το λες κ εσύ. Θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μετα όμως ερχόμενος στη δουλειά, βρήκα κίνηση και φανάρια. Και σε μια διαδρομή 8 χλμ, όταν φτάνοντας ξαναέβαλα το χέρι μου, κάηκα!!!
Η θέση του ρυθμιστή μου είναι αυτή :
βλέπετε να είναι κοντά στο δυναμο ?
Hierophant, έχω μια ένσταση σε αυτήν την πατεντα σου!!!
νομίζω πως το να μονώσεις τον ρυθμιστή πίεσης αυτό που κάνεις ειναι να εγκλοβίζεις την θερμοκρασία στο ρυθμιστή και να μην αφήνεις ούτε την εξωτερική θερμοκρασία να επιρεάζει τον ρυθμιστή αλλα ούτε και την θερμοκρασία του ρυθμιστή να πέσει!!!!
Το σενάριο είναι το ίδιο με τον επεξεργαστή του υπολογιστή! Δεν τον μονώνεις..... του βάζεις ψύκτρα!νομίζω πως λύση είναι να βάλεις ψύκτρες δεξια και αριστερά του ρυθμιστή!!!
Εχω κάνει κάτι τέτοιο και ο ρυθμιστής ειναι κρύος!!!
Φωτό θα έχω αύριο!Οταν θα δουλευει το ac δεν θα επηρεαζεται το εξαρτημα αυτο που ακουμπαει στους σωληνες του;
-
Η πατέντα αυτη καταρχάς δεν είναι μόνιμη. Εχω ήδη μιλήσει με τον εγκαταστάση για να μου την αλλάξει και να μου την βάλει κάτω απο το αυτοκίνητο. Εκτός αυτού όμως, η θερμοκρασία προέρχεται απο τη μηχανή προς τον ρυθμιστή πίεσης, και όχι απο τον ρυθμιστή προς το εξωτερικό περιβάλλον. Δλδ ο ρυθμιστής δεν ανεβάζει θερμοκρασία έτσι, 'αφεαυτού' του.
Τέλος, όσον αφορά τη σωλήνα του aircondition, για άσχετο λόγο με την υγραερικοκίνηση, την έχω μονώσει με αρμαφλέξ.
Πάντως το σύστημα έτσι οπως είναι δείχνει μια αξιοθαύμαστη αντίσταση, στον πόλεμο κατα της θερμότητας. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Η πατέντα αυτη καταρχάς δεν είναι μόνιμη. Εχω ήδη μιλήσει με τον εγκαταστάση για να μου την αλλάξει και να μου την βάλει κάτω απο το αυτοκίνητο. Εκτός αυτού όμως, η θερμοκρασία προέρχεται απο τη μηχανή προς τον ρυθμιστή πίεσης, και όχι απο τον ρυθμιστή προς το εξωτερικό περιβάλλον. Δλδ ο ρυθμιστής δεν ανεβάζει θερμοκρασία έτσι, 'αφεαυτού' του.
Τέλος, όσον αφορά τη σωλήνα του aircondition, για άσχετο λόγο με την υγραερικοκίνηση, την έχω μονώσει με αρμαφλέξ.
Πάντως το σύστημα έτσι οπως είναι δείχνει μια αξιοθαύμαστη αντίσταση, στον πόλεμο κατα της θερμότητας.ο ρυθμιστής ανεβάζει θερμοκρασία!!!
καθως περνάει το υγραέριο πάνω από τα μπεκάκια παίρνει θερμοκρασία από την μηχανή!!!!
αρα ανεβάζει θερμοκρασία!!!
Καλό θα ήταν πάντως να σου αλλάξει την θέση του ρυθμιστή ο εγκαταστάτης!!!! -
εμενα που εχω το ICOM JTG τον ρυθμιστη τον τοποθετησαν καντω απο το αμαξι.
-
καλησπερα σε ολους τους φιλους και μη......της υγραεριοκινησης.ειμαι νεο μελος και μπηκα στην παρεα να ανταλαξω γνωμες , εμπειριες , πληροφοριες. εχω astra g 1.6 2003 με συστημα icom jtg 5ης γενιας τοποθετημενο στο αγρινιο τον μα΄ι΄ο 2010.εχω κανει περιπου 7000 χλμ χωρις ιδιαιτερα προβληματα(ψιλορεταρισματα χαμηλα,λαμπακι κινητηρα-μονο οταν καιω υγραεριο κτλ)και μαλλον λογο ποιοτητας καυσιμου... Εποισης εχω ρεζερβουαρ τυπου ρεζερβα 62lit πραγματικης χωριτηκοτητας μεχρι 54,5lit.Eχω μετρησει την καταναλωση αρκετες φορες με μια πραγματικη μεση +- 7lit/100 οσο δηλαδη και η εργοστασιακη τιμη. Η πρωτη μου ερωτηση(εαν απαντησει ο πολυπειρος κυρ-αντωνης ακομα καλητερα)ειναι εαν αλλος εχει παρατηρησει αυξηση στη ρωπη.Δηλαδη απλα, ενω πριν εαν ταξιδευα και ειχα 100 στο κοντερ στις 3000 στρ μετα την μετατροπη στις 3000στρ εχω 107χλμ στο κοντερ ακομα και με βενζινη...(φανταζομαι οτι θα αρχισετε...θα σου παρει φωτια,τι μαστορι στο εφτιαξε κτλ και δεν θα εχετε αδικο αλλα αυτα εχει η ζωη ....)παρακαλω για την γνωμη σας. Tον φιλο altus θελω να ρωτησω αν εχει αλλαξει την αδεια του να λεει και υγραεριο γιατι εγω για να την αλλαξω πληρωσα συνολικα 155Euro(μηχανολογικο 85 + 70 για αλλαγη αδειας)και απορω πως πολυ λιγο σου βγηκε. Τελος φιλε tji για το πρατηριο στο Αιτολικο ξεχνατο γιατι ο τυπος απλα εξυπηρετει τις δικες του αναγκες(οχι πως θα πει οχι αν πας) σε μια χαλασμενη...αντλια που δεν μετρα τιποτα(και γι΄αυτο καλο ειναι να πας μονο αδειος αφου θα ξερεις ποσο περνει η ρεζερβα σου,αλλιως...).Ο τυπος δινει μονο χονδρικη στην περιοχη(μην ξεχασω, 0,70 το ειχε μεχρι τελευταια) Ευτυχως ανοιγει μεχρι οκτωβριο στο αγρινιο.εγω βαζω πρεβεζα(αρχαγελος) που δουλευω 0,65 Ευχαριστω για την φιλοξενια,ελπιζω να ημουν χρησημος και ελπιζω να μην σας κουρασα
-
Aυτό που αναφέρεις για τα παραπάνω χιλιόμετρα σε ίδιες στροφές αφενός δεν έχει καμία σχέση με τη ροπή, αφετέρου δε είναι εντελώς αδύνατο να συμβεί καθώς η σχέση στροφών/χιλιομέτρων είναι σταθερή και εξαρτάται αποκλειστικά από την κλιμάκωση του κιβωτίου, του διαφορικού και της διαμέτρου των ελαστικών. Αν αυτά έχουν μείνει σταθερά τότε όπως καταλαβαίνεις αποκλείεται να βλέπεις άλλα χιλιόμετρα.
Υγραεριοκίνηση!