-
με τον ιδιο τροπο που μειωνει την θερμοκρασια το πλουσιο μειγμα στη βενζινη.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
με τον ιδιο τροπο που μειωνει την θερμοκρασια το πλουσιο μειγμα στη βενζινη.Έχεις υγρό ψεκασμό υγραερίου; Γιατί στην βενζίνη η αλλαγή φάσης της extra βενζίνης που δεν θα καεί, από** υγρή** σε αέρια είναι που ρίχνει τις θερμοκρασίες.
π.χ. σε φυσικό αέριο δεν ρίχνουν τις θερμοκρασίες τα πλούσια μείγματα. (αλλά θα το επιβεβαιώσω με έναν που ξέρει)
-
και σε υγρο ψεκασμο και σε αεριο το αποτελεσμα ειναι το ιδιο σε σχεση με το πλουσιο ή το φτωχο μειγμα.
-
Ρε σεις κοπέλια σήμερα που βρέθηκα σε εθνική παρατήρησα το εξίς: με σταθερό γκάζι έκανα εναλλαγές από βενζίνη σε αέριο και έβλεπα πάντα 20 με 25 βαθμούς χαμηλότερα τη θερμοκρασία του πυρομέτρου. Δηλ από 730C π.χ. στη βενζίνη, μόλις το γύριζα σε αέριο έπεφτε στα 710C. Έκανα αρκετές φορές τη δοκιμή και η διαφορά ήταν πάντα μεταξύ 20 και 25 βαθμών. Λέτε να έχω πλούσιο μίγμα στο αέριο;
το πυρομετρο ειναι το μαμα πανω στον καταλυτη ή προσθετο πανω στην πολλαπλη εξαγωγης?
Πρόσθετο το έβαλα ο ίδιος αμέσως μετά τη πολλαπλή.
-
και σε υγρο ψεκασμο και σε αεριο το αποτελεσμα ειναι το ιδιο σε σχεση με το πλουσιο ή το φτωχο μειγμα.seems legit.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Έχεις υγρό ψεκασμό υγραερίου; Γιατί στην βενζίνη η αλλαγή φάσης της extra βενζίνης που δεν θα καεί, από** υγρή** σε αέρια είναι που ρίχνει τις θερμοκρασίες.
π.χ. σε φυσικό αέριο δεν ρίχνουν τις θερμοκρασίες τα πλούσια μείγματα. (αλλά θα το επιβεβαιώσω με έναν που ξέρει)Αέρια αερίου, ή βενζίνη που λες ότι δεν θα καεί θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα. Μόνο που ο Ηλίας εκτός από μηχανικός είναι και εγκαταστάτης.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Έχεις υγρό ψεκασμό υγραερίου; Γιατί στην βενζίνη η αλλαγή φάσης της extra βενζίνης που δεν θα καεί, από** υγρή** σε αέρια είναι που ρίχνει τις θερμοκρασίες.
π.χ. σε φυσικό αέριο δεν ρίχνουν τις θερμοκρασίες τα πλούσια μείγματα. (αλλά θα το επιβεβαιώσω με έναν που ξέρει)Αέρια αερίου, ή βενζίνη που λες ότι δεν θα καεί θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα. Μόνο που ο Ηλίας εκτός από μηχανικός είναι και εγκαταστάτης.
Μην το εχεις πανάκεια οτι ο μηχανικός ή ο εγκαταστατης εχει γνωσεις και ξερει τι λεει. Ειναι μεγάλης σημασιας η λεξη μηχανικος και συνηθως κακως χαρακτηριζουμε ετσι εμπειρικους τεχνικους οχηματων που κανουν απλα μια τυφλοσουρτικη αγγαρεια. Αυτο σαν παρενθεση , και ουτε κατα διανοια δεν αναφερομαι στον Ηλια με αυτο το σχολιο καθοτι δεν τον γνωριζω.
Οσο αφορα την χαμηλοτερη θερμοκρασια στο αεριο αυτο ειναι ευχης εργο. Ελεγξε με καποιο διαγνωστικο εαν τα long fuel trim σου ειναι κοντα στο 0 και εαν ναι, εισαι τελεια ρυθμισμενος.
Το πως ομως ενα πλουσιο μιγμα αεριου παραγει ψυχροτερα καυσαερια (ουτε ξερω και εαν ισχυει) δεν το εχω καταλαβει ποτε. Οποιος γνωριζει ας μας πει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
...Το πως ομως ενα πλουσιο μιγμα αεριου παραγει ψυχροτερα καυσαερια (ουτε ξερω και εαν ισχυει) δεν το εχω καταλαβει ποτε. Οποιος γνωριζει ας μας πει.
Αν έχει σχέση , στα εργαστήρια χημείας την ιδανική καύση την έδινε η μπλε φλόγα (θερμαντική) και αυξάνοντας την παροχή στο γκαζάκι είχαμε την πορτοκαλί φλόγα (φωτιστική).
-
η περισσια οξυγονου διμιουργει μεγαλυτερη θερμοκρασια, σκεψου την φουφου που την φυσαμε για να αρπαξουν γρηγοροτερα τα καρβουνα.
-
η περισσια οξυγονου διμιουργει μεγαλυτερη θερμοκρασια, σκεψου την φουφου που την φυσαμε για να αρπαξουν γρηγοροτερα τα καρβουνα.Μαζί με αυτό που περιγράφεις, τη στιγμή που γίνεται η ανάμιξη είτε βενζίνης είτε υγραερίου με τον ατμοσφαιρικό αέρα η θερμοκρασία που είχε ο εισερχόμενος αέρας πέφτει κατακόρυφα. Αυτό σε όλο το κύκλο έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρούνται οι θερμοκρασίες χαμηλά. Στο χώρο καύσεως λοιπόν το καύσιμο είναι που ψύχει. Ηλία διόρθωσέ με αν σφάλω.
-
Αναμειγνύεις αέρα, με αέριο υγραέριο, που το έχεις κάνει αέριο ζεσταίνοντας το με το νερό του κινητήρα και καταφέρνεις να ρίξεις την θερμοκρασία του μείγματος. Seems legit.
Σχετικά με την περίσσια οξυγόνου/αέρα που αυξάνει την θερμοκρασία, πείτε σε αυτούς που γράφουν βιβλία μ.ε.κ. να το αλλάξουν που γράφουν οτι τα φτωχά μείγματα έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία.
Να το πείτε και στις εταιρίες που φτιάχνουν κινητήρες παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο και πάνε σε φτωχά μείγματα=περίσσια αέρα, για να μειώσουν τις θερμοκρασίες και τα NOx, να ξέρουν οτι κάνουν λάθος. -
η περισσια οξυγονου διμιουργει μεγαλυτερη θερμοκρασια, σκεψου την φουφου που την φυσαμε για να αρπαξουν γρηγοροτερα τα καρβουνα.
Μαζί με αυτό που περιγράφεις, τη στιγμή που γίνεται η ανάμιξη είτε βενζίνης είτε υγραερίου με τον ατμοσφαιρικό αέρα η θερμοκρασία που είχε ο εισερχόμενος αέρας πέφτει κατακόρυφα. Αυτό σε όλο το κύκλο έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρούνται οι θερμοκρασίες χαμηλά. Στο χώρο καύσεως λοιπόν το καύσιμο είναι που ψύχει. Ηλία διόρθωσέ με αν σφάλω.
στο 1ο κομματι εχω την ενσταση μου, ποια η διαφορα στην θερμοκρασια καυσεως αν ο αερας εχει 20 ή 60 βαθμους θερμοκρασια?
-
Αναμειγνύεις αέρα, με αέριο υγραέριο, που το έχεις κάνει αέριο ζεσταίνοντας το με το νερό του κινητήρα και καταφέρνεις να ρίξεις την θερμοκρασία του μείγματος. Seems legit.
Σχετικά με την περίσσια οξυγόνου/αέρα που αυξάνει την θερμοκρασία, πείτε σε αυτούς που γράφουν βιβλία μ.ε.κ. να το αλλάξουν που γράφουν οτι τα φτωχά μείγματα έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία.
Να το πείτε και στις εταιρίες που φτιάχνουν κινητήρες παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο και πάνε σε φτωχά μείγματα=περίσσια αέρα, για να μειώσουν τις θερμοκρασίες και τα NOx, να ξέρουν οτι κάνουν λάθος.Δεν το έχεις κάνει ζεστό με το νερού που λές, ο μόνος λόγος που χρειαζόμαστε τη θερμοκρασία του νερού είναι για να μην παγώσει ο πνεύμονας από την συνεχή ροή-εξάτμιση του αερίου το οποίο κάποια στιγμή θα παγώσει και θα υπάρξει κάποιο βούλωμα στο σύστημα.
Σε συνθήκες μεγάλου φορτίου δεν αντέχει κανείς κινητήρας σε φτωχό μίγμα. Άλλο στο ρελαντί και γενικά χαμηλά, εκεί δουλεύουν όλοι. Δε νομίζω να γράφουν αυτό τα βιβλία που αναφέρεις. Αν υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο δείξε μας να τα διαβάσω και εγώ.
-
Να το πείτε και στις εταιρίες που φτιάχνουν κινητήρες παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο και πάνε σε φτωχά μείγματα=περίσσια αέρα, για να μειώσουν τις θερμοκρασίες και τα NOx, να ξέρουν οτι κάνουν λάθος.γιατι αραγε στο πληρες φορτιο ο κατασκευαστης φτιαχνει την αναλογια στο 12/1 απο 14,7/1 που ειναι η αναλογια της τελειας καυσης και αποδοσης?
-
Γιατί άραγε δεν διαβάζει κανέναν προσεκτικά τι γράφεται;
π.χ. η συζήτηση ξεκίνησε από αυτό,
Ρε σεις κοπέλια σήμερα που βρέθηκα σε εθνική παρατήρησα το εξίς: με σταθερό γκάζι έκανα εναλλαγές από βενζίνη σε αέριο και έβλεπα πάντα 20 με 25 βαθμούς χαμηλότερα τη θερμοκρασία του πυρομέτρου. Δηλ από 730C π.χ. στη βενζίνη, μόλις το γύριζα σε αέριο έπεφτε στα 710C. Έκανα αρκετές φορές τη δοκιμή και η διαφορά ήταν πάντα μεταξύ 20 και 25 βαθμών. Λέτε να έχω πλούσιο μίγμα στο αέριο;
πλήρες φορτίο εγώ δεν βλέπω να αναφέρεται. Αν αναφέρεται κάπου και δεν το είδα, δικό μου λάθος. Πάμε παρακάτω.
Δεν έγραψα πουθενά οτι σε πλήρες φορτίο δεν γίνεται πλούσιο το μείγμα για λόγους θερμοκρασιών. Αν και αυτό αλλάζει τώρα πια, π.χ. η Toyota γράφει για τους νέους turbo κινητήρες της. Με άλλα λόγια, το ξέρω οτι σε πλήρες φορτίο γίνεται πλούσιο το μείγμα.
Partially due to the effects of the cylinder head with integrated exhaust manifold, the region of λ=1 combustion is expanded to a speed of 190 km/h (compared to a maximum speed of 195 km/h), enabling combustion with a stoichiometric mixture in virtually every engine operation region.
Και τέλος για το υγραέριο/βενζίνη, στα πλούσια μείγματα την διαφορά στην θερμοκρασία για την βενζίνη την κάνει η εξάτμιση του υγρού καυσίμου. Αν το καύσιμο είναι ήδη αέριο, η διαφορά θα είναι ελάχιστη, πιθανότατα θα υπάρχει γιατί ζεσταίνεις μια έξτρα μάζα που δεν καίγεται, αλλά σίγουρα όχι τόσο σημαντική σε σχέση με την υγρή βενζίνη. Για να είμαι σίγουρος θα ρωτήσω και άτομο που έχει κάνει διδακτορικό πάνω σε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά εντάξει μπορεί να μου πει και βλακείες μιας και δεν είναι μηχανικός/εγκαταστάτης.
-
Γιατί άραγε δεν διαβάζει κανέναν προσεκτικά τι γράφεται;π.χ. η συζήτηση ξεκίνησε από αυτό,
πλήρες φορτίο εγώ δεν βλέπω να αναφέρεται. Αν αναφέρεται κάπου και δεν το είδα, δικό μου λάθος. Πάμε παρακάτω.
Δεν έγραψα πουθενά οτι σε πλήρες φορτίο δεν γίνεται πλούσιο το μείγμα για λόγους θερμοκρασιών. Αν και αυτό αλλάζει τώρα πια, π.χ. η Toyota γράφει για τους νέους turbo κινητήρες της. Με άλλα λόγια, το ξέρω οτι σε πλήρες φορτίο γίνεται πλούσιο το μείγμα.
Partially due to the effects of the cylinder head with integrated exhaust manifold, the region of λ=1 combustion is expanded to a speed of 190 km/h (compared to a maximum speed of 195 km/h), enabling combustion with a stoichiometric mixture in virtually every engine operation region.
Και τέλος για το υγραέριο/βενζίνη, στα πλούσια μείγματα την διαφορά στην θερμοκρασία για την βενζίνη την κάνει η εξάτμιση του υγρού καυσίμου. Αν το καύσιμο είναι ήδη αέριο, η διαφορά θα είναι ελάχιστη, πιθανότατα θα υπάρχει γιατί ζεσταίνεις μια έξτρα μάζα που δεν καίγεται, αλλά σίγουρα όχι τόσο σημαντική σε σχέση με την υγρή βενζίνη. Για να είμαι σίγουρος θα ρωτήσω και άτομο που έχει κάνει διδακτορικό πάνω σε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά εντάξει μπορεί να μου πει και βλακείες μιας και δεν είναι μηχανικός/εγκαταστάτης.
η κουβεντα εχει ξεφυγει απο αυτο εδω και αρκετη ωρα, τωρα αν εσυ εχεις μεινει σε αυτο το ερωτημα αν διαβαζες και εσυ προσεκτικα θα εβλεπες οτι εκανα μια ερωτηση στην οποια δεν πηρα απαντηση για να συνεχισω στο ερωτημα του Κωστα.
το πυρομετρο ειναι το μαμα πανω στον καταλυτη ή προσθετο πανω στην πολλαπλη εξαγωγης?
-
Ρε αδερφέ σου απάντησα αμέσως μετά που ρώτησες στη προηγούμενη σελ.
Πρόσθετο το έβαλα ο ίδιος αμέσως μετά τη πολλαπλή.
-
Κωστα δεν το ειδα. τοτε εχεις πλουσιοτερο μειγμα με το αεριο, τσεκαρε πρωτα την πιεση του πνευμονα.
-
o.k. να είσαι καλά.
-
Τι δειχνουν τα μπουζι εδω περα? Ειναι 15000χλμ με υγραεριο. Εγω πιστευω οτι δειχνουν φτωχο μιγμα. Τα fuel trims μου ειναι καλα ομως. Ο μηχανικος ειπε οτι για υγραεριο μια χαρα ειναι.
Υγραεριοκίνηση!