-
Καλησπερα!!Θελω να ρωτησω για λιπανση με ψεκασμο βενζινης σε κιτ αεριου ψεκασμου ποσα ms πρεπει να ψεκαζει βενζινη και σε ποσο χρονο σε ms? Επισης χρειαζεται σε ολο το φασμα στροφων για πιο καλη λιπανση? Η μηχανικη λαδιερα βοηθαει?
-
οτι σου πει αυτος που θα αναλαβει την ΕΥΘΥΝΗ για αυτο που κανει...
το εχεις βαλει ή σκεφτεσαι να βαλεις? -
Ο χρήστης mhtsos34 έγραψε:
Καλησπερα!!Θελω να ρωτησω για λιπανση με ψεκασμο βενζινης σε κιτ αεριου ψεκασμου ποσα ms πρεπει να ψεκαζει βενζινη και σε ποσο χρονο σε ms? Επισης χρειαζεται σε ολο το φασμα στροφων για πιο καλη λιπανση? Η μηχανικη λαδιερα βοηθαει?Ανέφερε και τίποτα μοντέλο, κυβικά, χρονολογία μπας και σου απαντήσει κανείς που ξέρει από δω μέσα, με βουντού θα μαντέψουν;
-
έβαλα υγραεριο λοιπόν και εγω! Vialle liquid Si Το φθηνο υγρου ψεκασμου. Για δεξαμενη εβαλα ντονατ στο πορτ μπαγκαζ 65 λίτρα νομιζω με σιγουρα καθαρα 50 λίτρα (αυτο το θυμαμαι καλα). Διαστασεις της δεξαμενης ειναι 25 ύψος και 64 διαμετρος. Η αντλια ειναι μεσα στη δεξαμενη και δεν προεξεχει τιποτε. Μπορω να φορτωσω πανω στη δεξαμενη που ειναι στο ιδιο επιπεδο των καθισματων οταν αυτα ξαπλωνουν. Θα ανεβασω φωτογραφιες!
Εχει καταναλωση ιδια με παλια. Τραβαει πολυ καλύτερα απο παλια και ποτε δεν κανει λοξυγγα ή δισταγμουςΠρωτη εντυπωση ότι ακουγεται η δεξαμενη, ιδιαιτερα οταν ειναι σταματημενο το αυτοκινητο. Ο ηχος εξαφανιζεται με ταχυτητα απο τα 40 χλμ/h και πανω. Ειναι σπαστικος ο ηχος (ιιιιιιιιιι ακουγεται)
Αγορασα μονωτικο ηχου για στουντιο απο τα Praktiker το πιο ακριβο απο τις αυγοθηκες, λεγεται λαβυρυνθος, αλλα ειναι αδυνατο να καλύψω σωστα το ντονατ χωρις να κανω καλυμμα.
Η αντλια ειναι μεσα στο ντονατ και δεν προεξεχει τιποτε και μπορω να βάλω και βαλίτσες πανω.
Τωρα σκεφτομουν να παρω ενα καλυμμα ρεζερβας τζιπ και με βενζινοκολλα να το ντυσω εσωτερικα με το μονωτικο και επειτα να το βάλω απο πάνω στο ντονατ (64Χ25 εκ). Ομως ενω στην διαμετρο ειναι όλα ενταξει με 69 εκατοστα διαμετρο στο υψος ειναι 21, λιγο λοιπον. Ρωτησα σε παλιατζιδικο πόσο κανουν, κατι γρατσουνισμενα βρωμικα και μου ειπαν μονο μαζι με τη βαση 150 ευρουλάκια! Οποτε αστο
Σκεφτομαι να κολλήσω την μόνωση (που ειναι μαλακη σα μαξιλάρι και εχει παχος 4 εκατοστα που μπορει φυσικα να συμπιεστει) σε μοκετα και μετα να βαλω την μοκετα πάνω απο το ντονατ. Αλλα δεν ξερω άμα θα πετυχει αισθητικα.
Αλλο ειναι να κανω ξυλινο κουτι με επενδυση απο μεσα τη μονωση και απο εξω μοκετα. Κοστος λεει ο ταπετσερης 100 με 150 ευρουλακια. Προσφερονται καλοι φιλοι να το φτιαξουμε μονοι μας
Τι να κανω κουτι με ξυλο; Ή θα ειναι καλουτσικο αισθητικα η μονωση με τη μοκετα μονο;
Παντα ο στοχος ειναι να σταματησω να ακουω την αντλια!!!
ΥΓ θα ανεβασω φωτο για να καταλάβετε πως ειναι τωρα το πορτ μπαγκαζ και η εγκαταστασηΜου αναψε επισης μετα τριημερου το λαμπακι του κινητηρα, που το εκανε και παλια με τις 45αρες μπαταριες και μου λεγαν με αριστα καυσαερια και καταναλωση: καταλύτης ή λ. Τωρα λετε να ειναι φτωχο μιγμα αφου εχει την ιδια κατανάλωση με παλια; Απο την άλλη δεν εχει κανενα δισταγμο! Βεβαια κατανάλωση μετραω με τον υπολογιστη του αυτοκινητου (που μεχρι τωρα ειναι πολυ ακριβης), δεν εχω μετρησει με γεμισματα που ειναι και δυσκολα στο υγραεριο, αφου φοβουνται στο βενζιναδικο και μολις μειωθει η ταχυτητα πλήρωσης μου το σταματάν και μου γεμιζουν τα 4 λαμπακια απο τα 5
Φοβαμαι μηπως το λαμπακι ειναι ειναι φτωχο μιγμα, όμως τραβα χωρις κανενα δισταγμο. Το φτηνο vialle δεν ερχεται προρυθμισμενο αλλα ρυθμιζεται απο τον εγκαταστατη -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
...Μου αναψε επισης μετα τριημερου το λαμπακι του κινητηρα, που το εκανε και παλια με τις 45αρες μπαταριες...Τι εννοείς;
...Βεβαια κατανάλωση μετραω με τον υπολογιστη του αυτοκινητου (που μεχρι τωρα ειναι πολυ ακριβης),...
Δεν είναι σωστός τρόπος μέτρησης μια που ο μετρητής παίρνει σήμα από τον εγκέφαλο ο οποίος το κατευθύνει στα εργοστασιακά μπέκ. Να το μετρήσεις με γεμίσματα της φιάλης. Εκεί θα καταλάβεις την πραγματική κατανάλωση η οποία σχεδόν πάντα είναι μεγαλύτερη.
...δεν εχω μετρησει με γεμισματα που ειναι και δυσκολα στο υγραεριο, αφου φοβουνται στο βενζιναδικο και μολις μειωθει η ταχυτητα πλήρωσης μου το σταματάν και μου γεμιζουν τα 4 λαμπακια απο τα 5...
Αυτό πρώτη φορά το ακούω, να αλλάξεις πρατήριο.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...δεν εχω μετρησει με γεμισματα που ειναι και δυσκολα στο υγραεριο, αφου φοβουνται στο βενζιναδικο και μολις μειωθει η ταχυτητα πλήρωσης μου το σταματάν και μου γεμιζουν τα 4 λαμπακια απο τα 5...
Οχι απαραιτητα.
Ειναι γνωστο οτι ειδικά αν η αντλια εχει πολυ πιεση η πολυβαλβίδα ζοριζεται να κλεισει και ενιωται αρχιζει και χτυπαει....
Για να παρεις τι?? 2-3 λιτρα ακομα??
Προσωπικά ποτέ δε 'γεμιζω' με την 'απολυτη' εννοια του ορου εκτός κι αν θελω να μετρησω καταναλωση, δηλ μια στο οποτε....ΑΝ δεν το κανουν για αλλους λογους ( πχ μη.... μπουν 55 λιτρα σε 50αρα δεξαμενη ) μαλλον σωστους θα τους ελεγα...
-
Λαμπακι που αναβει ΠΟΤΕ δεν ειναι για καλό....
Ναι μεν μολις 'ισοροπησει' το συστημα σε καμια 1000αρια χλμ ( λογικά στο εχουν πει αυτο ) θα πας για 'επανελεγχο' κι εκει φανταζομαι θα διορθωθει...Παντως αυτο το 'ιδια καταναλωση' ΜΑΛΛΟΝ δειχνει γιατι αναβει το λαμπακι.... το εχει φτωχεινει τοσο που ο εγκεφαλος ΔΕΝ μπορει να διορθωσει αλλο...
Δε ξερω... Λεω.....
Τα fuel trims θα το δειξουν αυτο..ΣΩΣΤΗ μετρηση καταναλωσης ειναι μονο το γεμιζω κυκλοφωρώ ξαναγεμιζω... Οπως και στη βενζινη αλλωστε...
Τα trip ειναι απλώς 'κοντα' αλλο λιγο αλλο πολυ, και τα περισσότερα με υγραεριο συνηθως 'χανουν την μπαλα'... -
Δεν ξερω αν το ξυλινο κουτι ειναι καλη ιδεα. Κοιτα, σε καταστηματα που πουλανε και τοποθετουν υχοσυνολα, ξερουν συνηθως αυτοι για υλικα που απομωνονουν τον ηχο. Ή δες ηχομωνοτικα για στουντιο, ραδιοφωνικους σταθμους
http://loudshop.gr/akoystiki-veltiwsi/hxomonwtika-ylika.html
Πηγαινε σε μαγαζια που περνανε ηχοσυνολα και ρωτα τους. Παρε ιδεες. Ρωτα και αυτο για την αντλια αν το ξυλο βοηθαει να μειωθει ο ηχος ή μην λειτουργησει το κουτι σαν ηχειο και ακους ενα μπασο βουητο. Ενα κουτι απο χοντρο φελιζολ πιστευω θα ηταν καλυτερη λυση, σε συνδιασμο με ενα ηχομωνοτικο υλικο. Ξεκινα τις αναγωνριστικες πρωτα και μετα αποφασιζεις μιας και πιανουν και τα χερια σου, παιρνεις μονον τα υλικα. Μια φωτογραφια θα βοηθουσε. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Οχι απαραιτητα.
Ειναι γνωστο οτι ειδικά αν η αντλια εχει πολυ πιεση η πολυβαλβίδα ζοριζεται να κλεισει και ενιωται αρχιζει και χτυπαει....
Για να παρεις τι?? 2-3 λιτρα ακομα??
Προσωπικά ποτέ δε 'γεμιζω' με την 'απολυτη' εννοια του ορου εκτός κι αν θελω να μετρησω καταναλωση, δηλ μια στο οποτε....ΑΝ δεν το κανουν για αλλους λογους ( πχ μη.... μπουν 55 λιτρα σε 50αρα δεξαμενη ) μαλλον σωστους θα τους ελεγα...
Ναι ρε συ Φωκίωνα, αλλά εδώ μας λέει μόλις μειωθεί η ταχύτητα πλήρωσης διότι φοβούνται λέει. Δεν αναφέρει καθόλου το γνωστό χτύπημα, έτσι ώστε να μην ανάβουν όλα τα λέντ, όχι ότι είναι απόλυτο αυτό διότι ρυθμίζονται και τα λεντ της πλήρωσης. Για τα 2-3 λίτρα που λες δε διαφωνώ, αρκεί να χτυπήσει τουλάχιστον μία φορά.
-
Ως ξερεις η αντλια 'κοβει' αρκετα πριν αρχισει να 'χτυπάει' η πολυβαλβιδα. Γι αυτό το λεω...
Και δεν αποκλείεται να είναι αριθμιστα τα lend... -
Σας ευχαριστω όλους σας για τις απαντησεις!
Οι φωτο που υποσχεθηκα
https://goo.gl/photos/8idx3piLAa1LGcSW9Τελικα πήγα πρωι πρωι στην ΤΟΥΟΤΑ. Το λαμπακι είναι οι κωδικοι Ρ420 και Ρ430 και αφορουν προκαταλυτη (είναι μεσα στην πολλαπλη εξαγωγης) και αισθητηρες λ. Αυτό το λαμπακι το ειχα διαρκως προ 5 ετων με τους ιδιους κωδικους. Όταν αλλαξα την μπαταρια όταν τελειωσε η ζωη της, από 45αρα σε 60αρα εκανα να το δω 3 χρονια. Προ μηνος το ξανάναψε ξανα, αλλαξα μπαταρια σε 70 αρα μια και τελειωσε η ζωη της προηγουμενης. Τωρα ξανα το λαμπακι. Είναι γνωστο προβλημα αυτου του αυτοκινητου, μετα τα 140.000 βγαζει αυτό το λαμπακι με αυτό τον κωδικο με αριστα καυσαερια και αριστη καταναλωση. Η ιδια η εταιρια εκανε αναπρογραμματισμο στον εγκεφαλο αναγνωριζοντας το προβλημα. Τον ειχα κανει και μειωθηκε η συχνοτητα αναμματος του λαμπακιου. Άρα δεν ανησυχω πλεον. Αν ηταν θεμα μιγματος θα εδειχνε άλλο κωδικο και όχι τον συνηθισμενο μου!
Η καταναλωση μου λεει ο εγκαταστατης (Καντερες tunning στο Νεο Κόσμο, τιμη ηταν 1250 απο 1300 με παζαρι και κοινους γνωστους που εβαλα και ΚΤΕΟ το πηγε αυτος) οτι φαινεται ιδια αλλα είναι αναγωγη του υπολογιστη με το σαν να έκαιγε βενζινη. Δηλαδη υπολογιζει τους μικροψεκασμους βενζινης και τους ανάγει ωσαν να καιω μονο βενζινη. Το υγραεριο δεν υπολογιζει ποσο καιω και όταν λέει το μετρησω, θα το βρω 10-15% μεγαλυτερη καταναλωση από ό,τι πριν. Παντα τραβα καταπληκτικα χωρις λοξυγγα και με τρομερη ροπη. Μονο χαιδευω το γκαζι και είναι αρκετο.
Πηγα σε ένα ταπετσερη κοντα στη γειτονια μου και του ειπα να μου φτιαξει ένα καλυμμα από μοκετα όπως αυτό που εχω (φωτο 5) και κολλημένο μεσα με βενζινοκολλα το ηχομονωτικο υλικο που πηρα και φαινονται τα δυο γκριζα φυλλα του στη φωτο 3. Ένα κορδονι θα εχει στον πατο, για να το σφυξει και να το σταθεροποιεί. Μου ειπε 25 ευρω οποτε θα το κανω τη Δευτερα. Ευχαριστω για την παρατηρηση ενός φιλου ότι το ξυλινο κουτι μπορει να δρασει σαν ηχειο!
-
you're welcome. Τα ειδα τα δυο φυλα. Δεν ξερω ποσο συγκρατουν τον ηχο. Αν εισαι ικανοποιημενος η τιμη του ταπετσερη φαινεται λογικη. Ελπιζω σε ενα καλο αποτελεσμα.
-
Καλημερα φιλοι υγραεριοκινητοι..Εχω το mazda 3 1600cc 2006' με 178000χλμ τα 30000χλμ με υγραεριο.Ερωτηση η μηχανικη λαδιερα βοηθαει(ψεκαζει 1 σταγονα ανα 10δευτερα ,σε καταλυτη δεν ειχα προβλημα)?Ποσο βενζινη πρεπει να ψεκαζει για προστασια(σε χρονο 10ms ψεκαζει 2ms βενζινη)ποια η γνωμη των ειδηκων? Ξεχασα να πω φοραει το zavoli με μπεκ ηλεκτροβαλβιδας .Περιμενω την βοηθεια σας ευχαριστω και καλες γιορτες!!
-
Ο χρήστης mhtsos34 έγραψε:
Καλημερα φιλοι υγραεριοκινητοι..Εχω το mazda 3 1600cc 2006' με 178000χλμ τα 30000χλμ με υγραεριο.Ερωτηση η μηχανικη λαδιερα βοηθαει(ψεκαζει 1 σταγονα ανα 10δευτερα ,σε καταλυτη δεν ειχα προβλημα)?Ποσο βενζινη πρεπει να ψεκαζει για προστασια(σε χρονο 10ms ψεκαζει 2ms βενζινη)ποια η γνωμη των ειδηκων? Ξεχασα να πω φοραει το zavoli με μπεκ ηλεκτροβαλβιδας .Περιμενω την βοηθεια σας ευχαριστω και καλες γιορτες!!βαλε το χρονο ψεκασμου βενζινης στα 8ms και η λαδιερα ειναι αχρηστη.
-
Οκ σ ευχαριστω Ηλια να εισαι καλα! Θα την καταργησω την λαδιερα και θα το βαλω να ψεκαζει σε ολο το φασμα στροφων βενζινη.
-
καλυτερα ετσι.
-
Μου ειπανε ότι υπάρχει κάλυμμα γνησιο της vialle που μειωνει εξαιρετικά το θόρυβο. Κανει κοντα στα 30 ευρω και είναι σαν αυτό που εχω το καφε από μοκετα.
Αξιζει λετε; -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Μου ειπανε ότι υπάρχει κάλυμμα γνησιο της vialle που μειωνει εξαιρετικά το θόρυβο. Κανει κοντα στα 30 ευρω και είναι σαν αυτό που εχω το καφε από μοκετα.
Αξιζει λετε;η θεση της δεξαμενης ειναι οριστική εκει που την εχεις;
συνηθως κατω απο τη μοκετα υπαρχει χωρος για καποια εργαλεια κλπ και ισως θα μπορουσες να κερδισεις καποια εκατοστα αν την προσαρμοζες (τη δεξαμενη0 εκει
Σε τεριος φιλου, ο εγκαταστατης του εβαλε εκει το 'ντονατ' και απλα 'σηκωθηκε' 10 εκ περιπου το πατωμα του χωρου αποσκευων
-
κατω δεν εχει τιποτε. Μονο στην εισοδο του πορτ μπαγκαζ αλλα αν εβαζα κυλινδρικη εκει εκλεινα την εισοδο του πορτ μπαγκαζ
επικοινωνησα με τους παντες. Αδυνατον να βρεθει το καλυμμα στην Ελλαδα και μονο απο το νεο ετος το κυλινδρικο και δυσκολα
https://www.viallelpg.co.uk/product/j2/
http://www.lpgshop.co.uk/vialle-lsi-tor ... -cover-j2/
αυτα απο αγγλια ειναι. O πρωτος δεν εχει επιλογη απο Ελλαδα -
Μονο ο δευτερος με 50 ευρω το φέρνει http://www.lpgshop.co.uk/vialle-lsi-tor ... -cover-j2/
ο φθηνος μου ειπε να αποτανθω στους εισαγωγεις των συστηματων στην Ελλαδα: Viridia που δεν ανοιξε ακομα και Auto Turbo Ασπροπυργο που δεν θα το κανουν εισαγωγη και μου ειπαν να παρω στην viridia!
Απο την άλλη βλεποντας το κάλυμμα της vialle μου φαινεται απο 2 εκατοστα αφρωδες μονωτικο. Αυτα που αγορασα απο practiker ειναι 4 με 5 εκατοστα. Αν τα βάλω με μοκετα που να τα σφιγγει μήπως θα ειναι πιο αποτελεσματικα; http://www.greenpromaterials.gr/proiont ... vyrinthoi/
Εντωμεταξυ όλοι οι εγκαταστατες μου λενε να κανω κουτι απο ξυλο
Υγραεριοκίνηση!