-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δυστυχως λογω της κρισης εχουν γεμισει οι δρομοι με αυτοκινητα περασμενων δεκαετιων με οτι αυτο συνεπαγεται για την οδικη αλλα και σωματικη ασφαλεια.Σε βρίσκω υπερβολικό. Είχα στάρλετ και κυνηγούσα (σε εποχές που ήμουν πιο ζωηρός) αμάξια που δεν θα το περίμεναν ποτέ σε στροφιλίκια.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μήπως να πάρω ένα Starlet και να του βάλω υγραέριο;
Νομίζω έχει θέμα κι αυτό με τις βαλβίδες.
On topic πάλι για τη μετατροπή, ποια θεωρείτε την πιο αξιόπιστη λίστα συμβατών με το υγραέριο κινητήρων; Κάποιο λινκ;
-
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι όλα τα ιαπωνικά πρέπει να έχουν θέμα, αλλά και πολλά άλλα. Δεν βάζεις υγραέριο στο φορντ και να φτιάξεις την κεφαλή όταν και αν πάθει καλύτερα;
-
Φορντ έχει ο άλλος φίλος, εγώ ψάχνομαι για ένα Astra H 1,4.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Φορντ έχει ο άλλος φίλος, εγώ ψάχνομαι για ένα Astra H 1,4.Τα άστρα με τους δεκαεξαβάλβιδους κινητήρες είχαν και αυτά θέμα νομίζω. Η απάντηση είναι η ίδια πάντως. Αν θες, για μεγαλύτερη σιγουριά, πριν κάνεις τη μετατροπή ρώτα αν υπάρχουν βαλβίδες υγραερίου γι' αυτό.
-
Δυστυχως λογω της κρισης εχουν γεμισει οι δρομοι με αυτοκινητα περασμενων δεκαετιων με οτι αυτο συνεπαγεται για την οδικη αλλα και σωματικη ασφαλεια.
Σε βρίσκω υπερβολικό. Είχα στάρλετ και κυνηγούσα (σε εποχές που ήμουν πιο ζωηρός) αμάξια που δεν θα το περίμεναν ποτέ σε στροφιλίκια.
Αλεξ,
750 κιλα με 75 αλογα τοτε, 0-100 σε περιπου 10 δευτερολεπτα την εποχη που μια bmw 1600 ειχε κοντα στα 11 και τα νορμαλ Γκολφ πανω απο 12, ηταν φυσιλογικο λοιπον να ειναι σπιρτοζικο. Αυτο ομως δεν εχει να κανει ουτε με τα οδηγικα χαρακτηριστικα, που πεταγε κωλο ευκολα, ουτε φυσικα με τα στανταρ παθητικης ασφαλειας που ειναι με τα σημερινα δεδομενα σχεδον σε 1 με 2 αστερια. Αυτο εννοω οταν λεω οτι γεμισαν με περασμενων δεκαετιων αυτοκινητα οι δρομοι. Οσο καλα να ηταν τοτε, οσο καλοσυντηρημενα σημερα (που τα περισσοτερα δεν ειναι) δεν παυουν με τα σημερινα δεδομενα παθητικης ασφαλειας να ειναι στην τελευταια σειρα. Πολλοι εδωσαν το 5ετιας αυτοκινητο τους, ητοι 5αστερο η το χειροτερο 4αστερο, και συμβιβαστηκαν με ενα δεκαετιας και βαλε μοναστερο αντε το πολυ διαστερο. Το οτι αν εμπλακουν σε ατυχημα και το 5αστερο/4αστερο σε σχεση με το 1/2αστερο μπορει να ειναι ζητημα ζωης η θανατου και στην καλυτερη περιπτωση σοβαρου τραυματισμου, αυτο το εχουν σκεφτει η το μονο που τους απασχολει ειναι αν κερδισουν 2-3 ευρω ανα 100 χιλιομετρα?? Την οικογενεια που βαζουν μεσα, τα παιδια τους τα σκεφτονται σε τετοια περιπτωση? Και καλα αν δεν εχεις τετοιο αυτοκινητο εξαρχης, οταν ομως εχεις και το δινεις η το παροπλιζεις και κυκλοφορεις με 15αετιας αυτοκινητο, και ειδικα με μικρο καθοτι αυτα ειναι οικονομικα με τα σημερινα δεδομενα, τοτε για μενα τουλαχιστον διαπραττεις ολεθριο σφαλμα. Γι'αυτο λεω οτι η μετατροπη σε υγραεριο του υπαρχοντος 'καλου' βενζινοκινητου αυτοκινητου ειναι μονοδρομος αν θελεις να κινεισαι πιο οικονομικα και δεν θεωρω λογικη την αποκτηση αρκετα παλαιοτερου αυτοκινητου ασχετα απο την αρκετα χαμηλοτερη τιμη αποκτησης τους και την εν πρωτης καλυτερης οικονομικα καταναλωσης του. Φυλα μην σε βρει το κακο γιατι τοτε ολα τα περι οικονομιας πανε περιπατο και δεν υπαρχει τροπος επανορθωσης.
-
Τελευταία μου κουβέντα γιατί είμαστε offtopic.
Συμφωνώ με όσα λες εκτός από τα εξής δύο:
- Δεν θυμάμαι το στάρλετ να πετάει κώλο, αλλά πάντα είχα αναρτήσεις και λάστιχα σε καλή κατάσταση
- Πολλές φορές με την κρισάρα αυτή, τα ένα δύο ευρώ /100 χλμ μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου με την έννοια ότι πρέπει να πας στη δουλειά σου την οποία αν χάσεις, δεν θα ξαναβρείς με 30% ανεργία.
-
Το τι προτεραιοτητες βαζει καθενας στη ζωη του ειναι κατι που κρινεται εκ του αποτελεσματος. Το προβλημα ειναι οτι αν το αποτελεσμα δεν ειναι καλο ο χρονος δεν ξαναγυριζει πισω για να το διορθωσεις.
Δεν ειμαστε off topic, καθε αλλο ειμαστε μεσα στο θεμα της εποχης, δηλαδη για την αποψη, εστω δικη μου, το οτι η υγραεριοκινηση συμφερει πολυ περισσοτερο να γινεται σε πιο καινουργια αυτοκινητα που προσφερουν και παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια, αντι να αγοραζει καποιος ενα αρκετα παλαιοτερο μικρο μοντελο ελπιζοντας μονο σε χαμηλοτερη καταναλωση βενζινης και να συμβιβαζεται σε θεματα παθητικης, κυριοτερα, ασφαλειας.
Το θεμα εχει πιο πολυ βαρυτητα και σοβαροτητα απο το τι συστημα εντελει θα βαλουμε στο αυτοκινητο μας. -
Εδω που βρισκομαι εγω στην επαρχια (καρπενησι) με αποστασεις max 2 χιλιομετρων να παω κολυμβητηριο,φροντιστηριο,tae kwon do το παιδι και να μαθει και η γυναικα εκανα πολυ καλα.Τωρα αν και οταν παω ενα ταξιδι στην λαμια ,λαρισα,τρικαλα δεν νομιζω οτι ειναι και τελειως απογοητευτικο το σταρλετακι.Τι να παρω πετρελαιο και να τρεχω στην αντιπροσωπεια (λαμια ,αγρινιο)με λαμπακι check απο κακο πετρελαιο ή απο το φιλτρο μικροσωματιδιων .Οι αντιπροσωποι ηταν αρνητικοι μαζι μου για κοντινες αποστασεις.Ας μαθει η γυναικα να οδηγει και το ξαναβγαζω το focus μετα απο ενα εξαμηνο.Απλα μεσα σε ενα εξαμηνο θα εξοικονομισω γυρω στα 300αρι ευρω που θα μεινει εκτος απο τα τελη και ασφαλεια και μετα τα βγαζω και τα δυο σε κινηση,χειμωνας ειναι εδω δεν εχουμε λεωφορους και να παμε με 120 χιλ ταχυτητα ,ειπαμε αποστασεις 2 χιλ απο το σπιτι και θα μαθει και σε ενα παλιο αυτοκινητο που αντεχει την κακοποιηση.Εσεις νομιζετε οτι οταν αγορασα εγω το focus ηταν επειδη μου αρεσε πολυ,οχι ηταν λογω παθητικης ασφαλειας.Υπομονη ενα εξαμηνο και βλεπουμε.
Ας ερθει καποιος αποδεδειγμενα να μου πει οτι με focus 2006 εκανε 100000 με αεριο και εγω θα το κανω αυριο το πρωι,αν ειναι μαστορας-εγκαταστατης ας μου δωσει εγγυηση κινητηρα στις εδρες και βαλβιδες εξαγωγης.Μεχρι ενα χρονο μου δινουν στην θεσσαλονικη απο το τηλεφωνο και στην ιστοσελιδα τους γραφουν δυο χρονια στον κινητηρα και ειναι και αντιπροσωποι της ford .Μεσα σε ενα χρονο τι να μου βγαλει το αυτοκινητο.
Επισης σας παραθετω ενα λινκ απο εκπαιδευση που εκαναν συναδελφοι στην αθηνα για να δειτε οτι σε υγραεριοκινητα αν εχουν τηρηθει τα παντα απο εγκατασταση ειναι ασφαλη.Το παν η πολυβαλβιδα κυριοι
Youtube Video -
Το τι προτεραιοτητες βαζει καθενας στη ζωη του ειναι κατι που κρινεται εκ του αποτελεσματος. Το προβλημα ειναι οτι αν το αποτελεσμα δεν ειναι καλο ο χρονος δεν ξαναγυριζει πισω για να το διορθωσεις.Δεν ειμαστε off topic, καθε αλλο ειμαστε μεσα στο θεμα της εποχης, δηλαδη για την αποψη, εστω δικη μου, το οτι η υγραεριοκινηση συμφερει πολυ περισσοτερο να γινεται σε πιο καινουργια αυτοκινητα που προσφερουν και παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια, αντι να αγοραζει καποιος ενα αρκετα παλαιοτερο μικρο μοντελο ελπιζοντας μονο σε χαμηλοτερη καταναλωση βενζινης και να συμβιβαζεται σε θεματα παθητικης, κυριοτερα, ασφαλειας.
Το θεμα εχει πιο πολυ βαρυτητα και σοβαροτητα απο το τι συστημα εντελει θα βαλουμε στο αυτοκινητο μας.Ένα θα σου πω, και πριν 30 και 40 χρόνια οδηγούσαμε αυτοκίνητα. Επίσης, και τώρα με την παθητική ασφάλεια σκοτώνονται στο δρόμο.
Ο μεγαλύτερος (και με τεράστια διαφορά από τους άλλους) παράγοντας ασφάλειας είναι ο οδηγός. Τι να σου κάνει το μερκεντέ και το πεμβέ αν εσύ πίνεις μέχρι να γίνεις ντέφι και μετά οδηγείς!!!
-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Εδω που βρισκομαι εγω στην επαρχια (καρπενησι) με αποστασεις max 2 χιλιομετρων να παω κολυμβητηριο,φροντιστηριο,tae kwon do το παιδι και να μαθει και η γυναικα εκανα πολυ καλα.Τωρα αν και οταν παω ενα ταξιδι στην λαμια ,λαρισα,τρικαλα δεν νομιζω οτι ειναι και τελειως απογοητευτικο το σταρλετακι.Τι να παρω πετρελαιο και να τρεχω στην αντιπροσωπεια (λαμια ,αγρινιο)με λαμπακι check απο κακο πετρελαιο ή απο το φιλτρο μικροσωματιδιων .Οι αντιπροσωποι ηταν αρνητικοι μαζι μου για κοντινες αποστασεις.Ας μαθει η γυναικα να οδηγει και το ξαναβγαζω το focus μετα απο ενα εξαμηνο.Απλα μεσα σε ενα εξαμηνο θα εξοικονομισω γυρω στα 300αρι ευρω που θα μεινει εκτος απο τα τελη και ασφαλεια και μετα τα βγαζω και τα δυο σε κινηση,χειμωνας ειναι εδω δεν εχουμε λεωφορους και να παμε με 120 χιλ ταχυτητα ,ειπαμε αποστασεις 2 χιλ απο το σπιτι και θα μαθει και σε ενα παλιο αυτοκινητο που αντεχει την κακοποιηση.Εσεις νομιζετε οτι οταν αγορασα εγω το focus ηταν επειδη μου αρεσε πολυ,οχι ηταν λογω παθητικης ασφαλειας.Υπομονη ενα εξαμηνο και βλεπουμε.Ας ερθει καποιος αποδεδειγμενα να μου πει οτι με focus 2006 εκανε 100000 με αεριο και εγω θα το κανω αυριο το πρωι,αν ειναι μαστορας-εγκαταστατης ας μου δωσει εγγυηση κινητηρα στις εδρες και βαλβιδες εξαγωγης.Μεχρι ενα χρονο μου δινουν στην θεσσαλονικη απο το τηλεφωνο και στην ιστοσελιδα τους γραφουν δυο χρονια στον κινητηρα και ειναι και αντιπροσωποι της ford .Μεσα σε ενα χρονο τι να μου βγαλει το αυτοκινητο.
Να το πάρεις το στάρλετ φίλε μου και να το χαίρεσαι. Εγώ 100000 χιλιόμετρα του έκανα όσο το είχα και το καταευχαριστήθηκα!!! Λυπάμαι που το έδωσα βασικά!
-
http://www.youtube.com/watch?v=5BQHfzg_qfw Δειτε αυτο ειναι ενδιαφερον και εγινε απο συναδελφους για να ειμαστε και στο θεμα
-
Το τι προτεραιοτητες βαζει καθενας στη ζωη του ειναι κατι που κρινεται εκ του αποτελεσματος. Το προβλημα ειναι οτι αν το αποτελεσμα δεν ειναι καλο ο χρονος δεν ξαναγυριζει πισω για να το διορθωσεις.
Δεν ειμαστε off topic, καθε αλλο ειμαστε μεσα στο θεμα της εποχης, δηλαδη για την αποψη, εστω δικη μου, το οτι η υγραεριοκινηση συμφερει πολυ περισσοτερο να γινεται σε πιο καινουργια αυτοκινητα που προσφερουν και παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια, αντι να αγοραζει καποιος ενα αρκετα παλαιοτερο μικρο μοντελο ελπιζοντας μονο σε χαμηλοτερη καταναλωση βενζινης και να συμβιβαζεται σε θεματα παθητικης, κυριοτερα, ασφαλειας.
Το θεμα εχει πιο πολυ βαρυτητα και σοβαροτητα απο το τι συστημα εντελει θα βαλουμε στο αυτοκινητο μας.Ένα θα σου πω, και πριν 30 και 40 χρόνια οδηγούσαμε αυτοκίνητα. Επίσης, και τώρα με την παθητική ασφάλεια σκοτώνονται στο δρόμο.
Ο μεγαλύτερος (και με τεράστια διαφορά από τους άλλους) παράγοντας ασφάλειας είναι ο οδηγός. Τι να σου κάνει το μερκεντέ και το πεμβέ αν εσύ πίνεις μέχρι να γίνεις ντέφι και μετά οδηγείς!!!
Τωρα Αλεξ υποστηριζεις δηλαδη οτι αν τρακαρεις, και κυριοτερα αν σε τρακαρουν (αυτο ειναι πιο σοβαρο) η ασφαλεια των σημερινων αυτοκινητων ειναι ιδια με την προ 30-40 ετων που λες επειδη και τοτε σκοτωνονταν κοσμος? Τι λογικη ειναι αυτη? Υπηρχαν τοτε ABS, ESP, αεροσακοι, μπαρες στις πορτες,ζωνες παραμορφωσης, κολωνες τιμονιου και πενταλ αυτοκινητου που υποχωρουν σε συγκρουση κλπ? Πριν 30 χρονια κυκλοφορουσαν δυο εκατομμυρια αυτοκινητα στην Ελλαδα και τωρα πανω απο εξι, θυμασαι ποσοι σκοτωνονταν τοτε σε καθε εξοδο (αν και μπορει και να μην ειχες γεννηθει τοτε) και ποσοι τωρα? Τοτε τρακαρες με 60 χλμ και ησουν με το ενα ποδι στο νεκροταφειο! Προς θεου, οταν φτανουμε να λεμε οτι ο μεγαλυτερος παραγοντας ασφαλειας (και μαλιστα με διαφορα!!) ειναι ο οδηγος, δηλαδη ολοι οι 'οδηγαρες' δεν τρακαρουν ποτεεεε ενω οι υπολοιποι που 'δεν ξερουν' φταινε παντα, φαινεται οτι αγνοουμε παντελως τις παραμετρους του θεματος. Ο οδηγος σχετιζεται αποκλειστικα και μονο με την ενεργητικη ασφαλεια του αυτοκινητου, ενω εμεις εδω μιλαμε για την παθητικη ασφαλεια, που σχετιζεται αποκλειστικα με τα συστηματα ασφαλειας του αυτοκινητου και οχι του οδηγου, μην τα μπλεκουμε και δημιουργουμε λαθος εντυπωσεις στους αλλους αλλα κυριως στον εαυτο μας! Δηλαδη αν δωσω την μερσεντε η την μπεμβε στην οδηγαρα και αυτος τρακαρει με 200 χλμ και σκοτωθει θα φταιει το αυτοκινητο?Τι θα σου κανει η 'οδηγαρα' οταν πεσει καποιος πανω της με 100 χλμ? Θα βγει και θα τον σταματησει σαν τον Superman?
Ας μην το συνεχισουμε το θεμα γιατι δεν επιδεχεται κριτικη και τωρα οντως βγαινει εκτος του κυριου θεματος. -
Παιδιά τι γνώμη έχετε για τον Τσοπελογιάννη ως εγκαταστάτη? Σκέφτομαι να βάλω σε αυτόν stag στο Chevrolet Cruze 1.8 LT που έχω.
-
..........Μου την έκανες τη στραβοτιμονιά...
Δεν θεωρώ καμία 'οδηγάρα' καλό οδηγό. Καλό οδηγό θεωρώ αυτόν που σε δημόσιο δρόμο δεν κάνει μ@λ@κίες και μένει μακριά από τα όρια, είτε του αυτοκινήτου, είτε τα δικά του.Αυτά και το κλείνω κι εγώ, δεν έχει νόημα!!!!! Δεν καταλαβαινόμαστε.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Παιδιά τι γνώμη έχετε για τον Τσοπελογιάννη ως εγκαταστάτη? Σκέφτομαι να βάλω σε αυτόν stag στο Chevrolet Cruze 1.8 LT που έχω.Δεν έχω γνώμη για τον συγκεκριμένο, απλά χτυπάει πολύ άσχημα ότι προσφέρει 15 χρόνια εγγύση καλής λειτουργίας του κινητήρα
Προσωπικά θα πήγαινα σε BRC ή Landirenzo, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης διαδοσημότητας των συγκεκριμένων συστημάτων, αν και στ χαρτιά ο εξελιγμένος εγκέφαλος του Stag φαίνεται καλός. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Παιδιά τι γνώμη έχετε για τον Τσοπελογιάννη ως εγκαταστάτη? Σκέφτομαι να βάλω σε αυτόν stag στο Chevrolet Cruze 1.8 LT που έχω.
Δεν έχω γνώμη για τον συγκεκριμένο, απλά χτυπάει πολύ άσχημα ότι προσφέρει 15 χρόνια εγγύση καλής λειτουργίας του κινητήρα
Αν προσέξεις, γράφει πανω στο χαρτί της εγγύησης....'απο την ημερα πρώτης άδειας κυκλοφορίας'. Αν δηλαδή το αμάξι κυκλοφόρησε πχ 1-1-2004 τοτε η εγγύηση παει ως 1-1-2019.
Τους ανέφερα για το δικο μου, πρωτη άδεια 12-2002, το αμάξι έχει κάπου 78.000χλμ κι είναι σε τέλεια κατάσταση μηχανικά (με ολες τις συντηρησεις να γινονται λογω παρελευσης χρονου οπως οριζει το βιβλιο σερβις) αλλά και γενικά. Οποτε η 'εγγύηση' τους θα με κάλυπτε ως 12-2017...δηλαδή 3 χρόνια για κινητήρα σε τέτοια άριστη κατάσταση...δεν μου άρεσε.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Παιδιά τι γνώμη έχετε για τον Τσοπελογιάννη ως εγκαταστάτη? Σκέφτομαι να βάλω σε αυτόν stag στο Chevrolet Cruze 1.8 LT που έχω.Τι να τα κανεις τα 2-7 χρονια που δινουν οι κατασκευαστες αυτοκινητων αφου υπαρχει ο Τσοπελογιαννης...θα αποσυρεις το αμαξι και ακομα θα εχεις εγγυηση.
Σοβαρα μιλωντας τωρα ...εχει πανακριβα σερβις και γενικα πολλα ψιλα γραμματα στους ορους της(τα οποια αν δεν τα κανεις χανεις την χαμενη εγγυηση). Σαν εγκαταστατης σιγουρα θα χει και πετυχημενες δουλειες. Καλυτερα να βαλεις μια πιο γνωστη μαρκα με την εννοια οτι την δουλευουν πιο πολλα μαγαζια. π.χ brc, lovato -
Δεν με νοιάζει η εγγύηση τόσο όσο αν κάνει καλή δουλειά. Η stag είναι γνωστή εταιρεία στο χώρο και η Πολωνία από τις καλές χώρες στην τεχνολογία υγραερίου (αυτή τη γνώμη την είχα διαμορφώσει πριν πάω στο Τσοπελογιάννη και ξέρω αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί σε άλλους μάστορες με σταγκ και είναι απροβλημάτιστα). Εγώ ρωτάω σαν εγκαταστάτης αν κάνει καλή δουλειά γιατί δεν ξέρω κάποιον που να έχει φτιάξει εκεί το αμάξι.
-
Φιλε μου, ο Τσοπελογιαννης εχει δυο μοναδες πλεον, μια στη Μεταμορφωση και μια καινουργια στη Βουλιαγμενης. Επειδη περναω απο το πρωτο μαγαζι σχεδον καθημερινα γιατι μενω κοντα, βλεπω να ειναι σχεδον παντα γεματο και να δουλευουν 5-6 ατομα μεχρι αργα το απογευμα. Το καλο ειναι οτι υπαρχει ταξη και καθαριοτητα σε ολο το χωρο απ οτι εχω δει οταν κατεβηκα να ρωτησω κατι. Φαινεται σαν καλη επαγγελματικη εγκατασταση και πιστευω οτι για να εχει τοση δουλεια και να εχει ανοιξει και δευτερο καταστημα στη Βουλιαγμενης, ε κατι θα κανει καλα. Τωρα, δυσαρεστημενους μπορει να εχει ο καθενας για διαφορους λογους αλλα για να εχει και τοση δουλεια πιστευω οτι θα εχει πολυ περισσοτερους ευχαριστημενους. Δεν ξερω, δεν εχω κανει εγκατασταση εκει, το δικο μου συστημα ομως ειναι Landirenzzo δουλευει αψογα (εκτος του οτι δεν δειχνει τη σταθμη βενζινης σωστα, αλλα αυτο πρεπει να ειναι λογω του μοντελου) και αυτος ομως βαζει Landirenzzo και δεν εχω κανενα λογο να μην πιστεψω οτι κανει καλη εγκατασταση. Βεβαια επειδη δουλευει σε πολλα αυτοκινητα θα πρεπει οποιος κανει τη εγκατασταση στο δικο σου να κανει καλη δουλεια και οχι φυγε εσυ ελα εσυ. Οσο για τις εγγυησεις, νομιζω οτι για να τις παρεις θα πρεπει να βαλεις και λαδιερα που ειναι ενα εξτρα κοστος οχι μονο στην εγκατασταση αλλα και στη συντηρηση και στην αγορα του ειδικου λαδιου σε βαθος χρονου. Ισως να ειναι καλυτερα να μην μπεις στη διαδικασια της εγγυησης.
Υγραεριοκίνηση!