-
αρκετα toyota και ford, δεν νομιζω τελικα οτι η λαδιερα προστατευει, αυτο ειδα πλεον και μην ξεχναμε οτι στο θεμα του υγραεριου εγω τουλαχιστον ακομα στην μαθηση ειμαι.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Και γιατι δεν βαζεις εσυ πρωτος αφου εχεις δει τις 3 εγκαταστασεις που λες? Η γνωμη καθενος ειναι θεωρητικη για κατι που δεν εχει εμπειρια απο πρωτο χερι και πιστευω δεν εχει να κανει με την προωθηση καποιου εγκαταστατη, υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις. Εγω παροτι τυγχανει να εχω Landirenzzo και χωρις κανενα προβλημα, αν μου ελεγαν για εγκαταστατη η αν ηθελα να βαλω θα πηγαινα στον δικο μου τον Φανη στη Νικαια, δεν θελω να πω τι μαρκα βαζει αλλα ειναι απο τις μεγαλες του χωρου και Ιταλικη, γιατι και εχω κανει δουλεια εκει και εχουν παει φιλοι μου και η δουλεια του αλλα και η υποστηριξη μετα ειναι υποδειγματικη. Παντα ομως για μενα μιλαω, μπορει αναλογα να υπαρξει καποιος αλλος που να εχει αλλη γνωμη, ολα σχετικα ειναι και προπαντων απο ενα σημειο και μετα και υποκειμενικα.
Δεν είμαι εγκαταστάτης αλλά είμαι μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε αυτοκίνητα, μηχανοστάσια ποντοπόρων πλοίων και με 20 χρόνια σε κατασκευές μηχανημάτων και αυτοματισμούς μηχανημάτων βιομηχανίας, και μπορώ να κρίνω τεχνικά ότι βλέπω, έτυχε σε συνεργείο με διαφορά μερικών μηνών να δω 3 εγκαταστάσεις του εν λόγω σούπερ μάρκετ εγκαταστάσεων όπως και μια εργοστασιακή άψογη σε Fiat και τρόμαξε το μάτι μου, ούτε μαθητευόμενος δεν θα έκανε τόσο πρόχειρη δουλειά, αν ξέρεις Ελληνικά δεν είπα ότι δεν δουλεύουν ή ότι έχουν προβλήματα, για το τσαπατσούλικο της υπόθεσης μίλησα.
Ελληνικα μαλλον τωρα μαθαινω οποτε συγχωρα με, εικοσι χρονια στα θρανια και παλι δεν το εχω καταφερει, οταν ομως λες για αλλους να βαλουν φωτογραφιες πριν αποφανθουν για το καλος-κακος, εσυ που αποφανθηκες για το σουπερμαρκετ τσαπατσουλιας και το γελιο καθε πικραμενου οπως λες, γιατι δεν εβαλες φωτογραφιες? Δεν σου λεει κανεις οτι αυτο που ειδες μπορει να μην ισχυει αλλα δεν γινεται να ζητας απο αλλους να κανουν κατι οταν δεν το κανεις εσυ πρωτα για αυτα που λες!
Όταν τα είδα δεν φαντάστηκα ότι θα έπρεπε να βγάλω φωτό και να τις αποθηκεύσω για να αποδείξω το αυταπόδειχτο μιας και μια ματιά σε αυτοκίνητα που έχουν εγκατάσταση αερίου από το συγκεκριμένο μαγαζί είναι αρκετή, το ανέφερα τώρα μιας και έγινε κουβέντα για το μαγαζί αυτό και γιατί κάθε φορά που ακούω της διαφήμιση του στο ράδιο ( αρκετά συχνά τελευταία ) με πιάνει γέλιο και θλίψη για τον κόσμο που είναι άσχετος και δεν μπορεί να κρίνει το προφανές που είναι τα ατάκτως εριμμένα εξαρτήματα.
Λίγο προσοχή στην τοποθέτηση από το προσωπικό του μαγαζιού δεν θα έβλαπτε, αλλά αν είσαι άτεχνος και σου λένε βάλε αυτό εδώ και δέστο εκεί με τα γνωστά πλαστικά δεματικά που σε 6 μήνες ξεραίνονταικαι κόβονται και σε πιέζουν να τελειώνεις γρήγορα τι συμπεραίνεις ?
Έτσι γίνεται προφανές ότι το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι μόνο το χρήμα και όχι η προσφορά ποιοτικής εργασίας παράλληλα με την είσπραξη του χαμηλού αντιτίμου που από την τιμή και μόνο καταλαβαίνει κάποιος ότι τα πάντα θα γίνουν σχετικά πρόχειρα και για να τελειώνω, στα αμάξια μου δεν έχω αέριο, δεν πρόκειται να βάλω αέριο, δεν έχω πετρελαιοκίνητο καινούργιο παιγνιδάκι και ούτε πρόκειται να έχω, έχω μόνο κινητήρες βενζίνης στα αμάξια μου και ούτε με ενδιαφέρει το εν λόγω μαγαζί, γιατί πριν 4 χρόνια πήγα να ζητήσω ένα ψυγείο για ένα από τα αμάξια μου και επειδή το ίδιο μοντέλο φοράει 4 διαφορετικά ψυγεία έψαχναν 20΄να βρούν άκρη και στο τέλος μου έδωσαν άλλο κωδικό που ήταν λάθος, θα τους ξαναεμπιστευθώ ?
Δεν νομίζω, τους θεωρώ σούπερ μάρκετ και όχι τεχνίτες που αξίζουν της προσοχής μου, μακάρι να έχουν αλλάξει σήμερα αν και αυτά τα πράγματα προέρχονται από την κεφαλή και τις εντολές της και όχι από το προσωπικό.Ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι στην ποιότητα των εξαρτημάτων του κίτ ούτε αν λειτουργούν σωστά, αναφέρομαι στην προχειρότητα των εγκαταστάσεων και μακάρι να με διαβάζουν και να αποφασίσουν να βελτιωθούν δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην τακτοποίηση σωληνώσεων και καλωδιώσεων.
-
επειδή σκεφτόμουν να βαλΩ lpg στο passat ειχα παει και στον 'σκοπελογιαννη' για να δω τιμες και λοιπα(ακομα βενζινη το εχω και θα συνεχίσω να το εχω αφου κανω λιγότερα απο 5000χλμ τον χρονο)...το σημαντικοτερο ολων που δεν αναφερει κανεις ειναι οτι με το που πας μιλάς με τον τεχνικό ο οποιος δεν βαζει το χερακι του πουθενα!!!μεγάλο μείον το να μην μιλας με αυτον που θα βαζει το χερι του και θα κανει την εγκατασταση,οσες εγκαταστασεις και να εχει κανει εχει απορριφθεί προ πολλου.και οι περισοτεροι που δουλεύουν εκεί ειναι παιδάκια 25- 30ΑΡΙΔΕς απο επαλ-ιεκ στην καλύτερη...οχι ότι δεν ξέρουν ,αλλα σίγουρα το ιεκ που βγάλαν θα το είχαν και στον χαβαλέ,με ότι συνεπάγεται αυτό.
-
Φιλε iroc, για να κανω παλι τον συνηγορο του διαβολου (φαινεται οτι δεν εχω κατι καλυτερο να κανω σημερα το πρωι) τα κριτηρια που παραθετεις γαι να απορριψεις τον συγκεκριμενο εγκαταστατη αλλα και καθε αλλο παρομοιο δεν ειναι τοσο καταλυτικα στην αποφαση. Δηλαδη αυτος που σου εμπνεει εμπιστοσυνη ειναι καποιος με λαδια-γρασα στα χερια και λερωμενη φορμα? Ολα τα μεγαλα συνεργεια που απασχολουν ενα σεβαστο αριθμο τεχνικων εχουν εναν επικεφαλης ο οποιος κανει ακριβως αυτη τη δουλεια, δηλαδη συνδιαλεγεται με τους πελατες, επιβλεπει ερηγασιες, λυνει προβληματα κλπ. Δηλαδη αν πηγαινε καθε πελατης και επιανε τον καθε τεχνιτη στο μπιρι μπιρι για οποια απορια-ερωτηση-διευκρινιση, εχεις την εντυπωση οτι αυτος ο τεχνικος θα τελειωνε ποτε τη δουλεια του? Ολες οι αντιπροσωπειες/συγκροτηματα σερβις ετσι λειτουργουν, εχοντας τετοιους υπευθυνους ωστε να ξερεις ανα πασα στιγμη σε ποιον να μιλησεις και να μην ψαχνεις να βρεις τον μηχανικο-τεχνιτη που μπορει και να μην δουλευει εκει πια. Αλλο τωρα αν πας σε μικρο συνεργειο οπου εχεις αμεση επαφη με τον μοναδικο μηχανικο-εγκαταστατη-ιδιοκτητη.Σε πιο μεγαλες μοναδες ειναι απαραιτητη η υπαρξη υπευθυνου για να επιβλεπει αλλα και να συνδιαλεγεται με τους πελατες. Οσο για την ηλικια των εργαζομενων, δηλαδη 25-30 χρονων θεωρειται μικρος καποιος? Δεν πιστευω και εξαλλου δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο γαι την καταρτιση και την αποτελεσματικοτητα καποιου.Υπαρχουν απειρου 'μεγαλο' που ειναι και ακαταρτιστοι αλλα και αναποτελεσματικοι οπως βεβαια υπαρχουν και πολλοι νεοι που ειναι πολυ κατηρτισμενοι και αποτελεσματικοι. Αυτο που μπορει να μην εχει ο νεος ειναι η εμπειρια αλλα αν εχει επαγγελματικη συνειδηση, και πολλοι νεοι εχουν πλεον, τοτε γιατι να απορριπτονται? Αλλοιμονο αν η ηλικια των 25-30 ειναι αποτρεπτικη για καποιον ωστε να προτιμηθει, και μιλω εγω που εχω αισιως περαευ τα 50.
-
μαλλον δεν με καταλαβες οτι δεν στοχευω στην ηλικια αλλα στο οτι στα ιεκ-επαλ η πλειοψηφια παει για να χτυπισει γκομενακια και για να πιει καφε με τα φιλαρακια στο κυλικειο αφου τα κοροιδα οι γονεις πληρωνουν...και στο λεω εγω που ειμαι 25...
υπαρχουν και νεοι που ειναι φοβερα καταρτησμενοι πχ ο μαστρορας που παω τα δικα μου αμαξια για σερβις αλλα οκ..οταν πηγα για ενα διαγνωστικο ελεγχο και ηταν ο πιτσιρικας βοηθος(απ τα επαλ-ιεκ ) δεν ηξερε ενα σφαλμα που εβγαλε το διαγνωστικο και ρωταγε τον αρχιμαστορα...ενα σφαλμα το οποιο ηταν αρκετα κοινο και να σκεφτεις οτι και εγω που δεν ειμαι μηχανικος το ηξερα.απο εκει καταλαβενεις πολλα...υ.γ το σφαλμα ηταν για πτωση τασης της μπαταριας και μαλιστα το καταλαβενες και απ τα συμφραζομενα που εβγαζε διπλα απ τον κωδικο του σφαλματος...
και μειων οτι δεν εβαλε πολυμετρο να ελενξει την ταση της μπαταριας... -
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
ρε παιδια για να καταλαβω.πηγαινουμε προεραιτικα κ αλλαζουμε βαλβιδες και εδρες για να μην εχουμε προβλημα?πχ εγω σε ford focus 2008 1.4 με landirenzo δεν εχω προβλημα κανενα.θα προβει καποιος να ψαχτει αν και εφοσον παθει ζημιαΠότε το έβαλες? Τι χρήση κάνεις (πόλη, ΕΟ, ποσες στροφές)? Πόσα χλμ έχεις κάνει? Έχω φίλο με ακριβώς το ίδιο μοντέλο, έχει βάλει (δεν ξέρω τι) και έχει κάνει 20Κ περίπου χωρις πρόβλημα μέχρι τώρα. Απλά αυτό το 'χωρίς πρόβλημα' σημαίνει ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα μακροσκοπικά. Εαν οι βαβλίδες του όμως έχουν επιβαρυνθεί, μόνο ο Υψιστος γνωρίζει....
Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο ακούγεται στα φορουμ σαν 'μη-ανεκτικό' στο αέριο, φαντάζομαι ότι θα πρεπει να προυπολογίζω το κόστος επισκευής. Αν δεν χρειαστεί, ακόμη καλύτερα...
αρκετα toyota και ford, δεν νομιζω τελικα οτι η λαδιερα προστατευει, αυτο ειδα πλεον και μην ξεχναμε οτι στο θεμα του υγραεριου εγω τουλαχιστον ακομα στην μαθηση ειμαι.
Τα Hyundai / Kia παρουσιάζουν προβλήματα? Το εναλλακτικό σενάριο είναι Κια Ceed 1.4 109 hp 2010 μοντέλο
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Τα Hyundai / Kia παρουσιάζουν προβλήματα? Το εναλλακτικό σενάριο είναι Κια Ceed 1.4 109 hp 2010 μοντέλο
δεν μου εχει τυχει ακομα τετοιος κινητηρας με προβλημα και δεν εχω ακουσει κατι και απο συναδελφους.
-
Να πούμε πάντως την αλήθεια, δεν έχω ακούσει να έχουν βάλει ενισχυμένες έδρες ακόμα κάπου. Ακούμε συχνά ότι πρέπει τις εξαγωγής να τις αλλάξεις με ατσαλένειες, στελίτη, κοβαλτίου κλπ. αλλά όσοι πήγαν για αλλαγή κι έγραψαν μετά στα διάφορα φόρουμ, κανείς δεν είπε ότι έβαλε ενισχυμένες, απλώς γιατί δεν του έβαλαν για διαφόρος λόγους. Σε άλλον πχ άλλαξαν απλά τις βαλβίδες εξαγωγής με κανούριες, σε άλλον έβαλαν νέο καπάκι(μτχ) κλπ.
-
Εχω ενα seat ibiza 1.400 mont. 2004 με 75 ιππους με 140.000 χλμ και κανω 15.οοο χλμ το λιγοτερο καθε χρονο ενδιαφερομαι να το μετατρεψω σε υγραεριο ,ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο αυτοκίνητο εχει βγαλει προβληματα απο υγραεριο ; τι πρεπει να προσεξω στην μετατροπη;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ Κ έγραψε:
Εχω ενα seat ibiza 1.400 mont. 2004 με 75 ιππους με 140.000 χλμ και κανω 15.οοο χλμ το λιγοτερο καθε χρονο ενδιαφερομαι να το μετατρεψω σε υγραεριο ,ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο αυτοκίνητο εχει βγαλει προβληματα απο υγραεριο ; τι πρεπει να προσεξω στην μετατροπη;αν ειναι το 16βαλβιδο αν εξαιρεσεις το θεμα που εχουν με τους οδηγους των βαλβιδων (και στην βενζινη) δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα, απλα πολλαπλασιαστες και egr θα δειχνουν νωριτερα την φθορα τους.
-
ηλια ο 75αρης δεν ειχε κανενα θεμα με τους οδηγους των βαλβιδων, ο ΒΒΖ με τα 101 αλογα ειχε αυτο το προβλημα
-
παω πασο
-
το γραφω επειδη ο 75αρης ΒΚΥ με 220.000χλμ δεν ειχε ουτε εχει τετοιο θεμα, 1 πολλαπλασιαστη στα 170.000χλμ, σινεμπλοκ στα 120.000χλμ & η ηλεκτρικη κλειδαρια του πορτμπαγκαζ, αλλα κατα τα αλλα δεν μπορω να πω βγηκε καλος αφου δεν καιει λαδι
-
δεν ξερω πως φανηκε το γραπτο μου, αλλα δεν διαφωνησα καπου σε αυτα που ειπες.
-
προς θεου δεν θελω να το εκλαβεις ως ειρωνεια, απλα παρασυρθηκα και εγραψα πολλα
-
σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση ,πραγματι το αυτοκινητο δεν εχει βγαλει τπτ,ολα τα σερβις στην ωρα τους. εχετε κατα νου κανεναν καλο εγκαταστατη αττικη ;
-
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν μου εχει τυχει ακομα τετοιος κινητηρας με προβλημα και δεν εχω ακουσει κατι και απο συναδελφους.
Ηλια σε ford focus 2006 σου εχει τυχει ζημια στον κινητηρα
-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Ηλια σε ford focus 2006 σου εχει τυχει ζημια στον κινητηρα
τα 1800αρια της ford δεν τα αγγιζω για υγραεριο (ας ειναι και mazda, volvo, jaguar κτλ) ο 1600αρης δεν μου εχει βγαλει προβλημα σε 3 που εχω βαλει.
-
Ηλια τα 1800αρια γιατι δςν τα πιανεις? Εχτες μιλουσα με εναν συναδελφο για αυτο το μοτερ και μου ελεγε για κατι πεταλουδες στην εισαγωγη και για την δυσκολια του τρυπηματος.... αυτος ειναι ο λογος!!!
Υγραεριοκίνηση!