-
viewtopic.php?f=6&t=57224
Τα συμπτώματα μοιάζουν με την περιγραφή αυτή
Από φίλους μου, αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά κοινό με πολύ πλούσιο ή πολύ φτωχό μίγμα αερίου
Πάντως στην Βουλγαρία που πήγα πρόσφατα όλα τα ταξί είναι με αέριο για πολλά χλμ και όλα με το λαμπάκι αναμμένο και ΔΕΝ ασχολούνται
Μήπως τελικά δεν πρέπιε να εμπλουτίζουμε το μείγμα αερίου ( άραχαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων για τις βαλβίδες) και ας είναι το λαμπάκι αναμμένο;; -
Σημερινό φουλάρισμα με 25 ευρώ (τιμή λίτρου 0,67 ευρώ)...
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...Για ποσα χιλιομετρα βγαζεις?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...Για ποσα χιλιομετρα βγαζεις?
Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα και παλιότερα :
Το καλοκαίρι φτάνω στα 530 χλμ., ενώ το χειμώνα πέφτω στη χειρότερη στα 470-480 (κάτι παίζει με το υγραέριο και την σύνθεσή του ανά εποχή...). Βέβαια, επειδή τα περισσότερα (η συντριπτική πλειοψηφία τους στην ουσία...) γίνονται σε επαρχιακό δρόμο και με ταχύτητες 90-110 (και να ήθελα δύσκολο να πάω με περισσότερα σε αυτό το δρόμο, εάν έχει κίνηση...) η κατανάλωση πέφτει σημαντικά... -
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...Που βρήκες με 0,67;;;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...Που βρήκες με 0,67;;;
Στείλε και σε μένα, 0,98 στα Χανιά, μπουρδελόκρατος.
-
Ο χρήστης mpakos63 έγραψε:
Γεια σας παιδια
εχω ενα σταρλετ 1996και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο .Κανω περιπου 1100 χλμ το μηνα και καιω περιπου 11λεπτα το χλμ. Τι λετε εσεις οι ειδικοι αξιζει το κοπο και αν ναι τι μαρκες συστηματα παιρνει το σταρλετακι μου .ευχαριστω καλη συνεχειαΓια τόσα χιλιόμετρα αξίζει αν σκοπεύεις να το κρατήσεις 2-3 χρόνια ακόμα και είναι απροβλημάτιστο. Εγώ έβαλα σε Renault 19 του 1991 το 2012 όταν η βενζίνη ήταν ακόμα στα ύψη. Έχω συμπληρώσει 2.5 χρόνια χωρίς προβλήματα κλπ. Κόστος κάπου στα 800 ευρώ - ήταν πριν ακόμη πέσουν οι τιμές εγκατάστασης. Όπως το υπολόγισα έκανα απόσβεση στα 16000 περίπου χιλιόμετρα (χονδρικά 8λ/100 το αέριο με μέση τιμή 0.85 - 1088 ευρώ, 7λ/100 βενζίνη με μέση τιμή 1.65 - 1848 ευρώ) ενώ τώρα είμαι στα 25000 με κέρδος περίπου 430 ευρώ και αν δεν άλλαζαν οι οικογενειακές ανάγκες (μωρό και πρήξιμο για αγορά νέου αυτοκινήτου για 'ασφάλεια') θα το κρατούσα για τουλάχιστον ακόμα 2-5 χρόνια.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Στείλε και σε μένα, 0,98 στα Χανιά, μπουρδελόκρατος.
Τώρα άμα γράψω πρατήριο δε θα είναι διαφήμιση ;
Πάντως γυρίζοντας πριν λίγο από Καλπάκι είδα και 0,69 στο δρόμο...
Το 0,67 το έχει ο σταθερά φτηνότερος υγραεριεράς στην πόλη...όσοι είναι από εδώ γνωρίζουν... -
Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχετε εκεί στα Ιωάννινα;;;; Μπράβο ρε μάγκες!!!
-
Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχετε εκεί στα Ιωάννινα;;;; Μπράβο ρε μάγκες!!!απ' όσο ξέρω φέρνει το υγραέριο από τη...γειτονική χώρα σε πολύ χαμηλές τιμές και γι' αυτό μπορεί και πουλά φτηνότερα από άλλους...Ο ίδιος έχει μάλλον και το παλιότερο συνεργείο τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου στην περιοχή...Τοποθετεί συστήματα Prins, από τα πιο αξιόπιστα της αγοράς...
Ύστερα από 4 χρόνια χρήσης και εντελώς απροβλημάτιστα 90.000+ χλμ. μπορώ να δηλώσω - μέχρι στιγμής - απόλυτα ευχαριστημένος...Σώθηκα από τα 200 ευρώ βενζίνης που πλήρωνα το μήνα προ τετραετίας πέφτοντας στο μισό με υγραέριο... -
Εχει βαλει κανεις kit σε TOYOTA STARLET EP91 ?Εντυπωσεις ,εταιρεια,δεξαμενη?
-
Υγραέριο και βαρύ πόδι μάλλον δεν πάνε μαζί ή τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πάνε μαζί...
Δύο φίλοι μου με υγραέριο και τάσεις - στην εθνική πάω συνήθως με 160 - πήραν βαλβίδες στα χέρια...
Avensis ο ένας, X-Trail ο άλλος...Βέβαια αμάξια πάνω από 10ετία και τα δύο...αν αυτό παίζει ρόλο... -
Τα γκάζια φταίνε...
-
Τα γκάζια φταίνε...κυριολεκτικα ή μεταφορικα?
-
Κυριολεκτικά. Με πιο ήρεμη οδήγηση αντέχουν περισσότερο οι βαλβίδες.
-
Κυριολεκτικά. Με πιο ήρεμη οδήγηση αντέχουν περισσότερο οι βαλβίδες.Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ...
Μεγαλύτερες ταχύτητες, μεγαλύτερες θερμοκρασίες, μεγαλύτερη φθορά... -
Αν δεν κάνω λάθός όμως μεγάλη σημασία έχει και το υλικό (κράμα) των βαλβίδων, που από μοντέλο σε μοντελο και μάρκα σε μάρκα μπορεί να διαφέρει. Και ακριβώς πάνω σε αυτό: έχω ακούσει (πού, πώς δεν θυμάμαι...) ότι τα Focus ΙΙ δεν το πολυπάνε το αέριο λόγω βαλβίδων. Έχει κάποιος άποψη επί του θέματος?
Επίσης: αν υποθέσουμε ότι ένα μοντέλο δεν εχει τις κατάλληλες βαλβίδες, είναι δυνατόν να αντικατασταθούν κατά την εγκατάσταση, όπου ούτως ή άλλως σκαλίζεις τον κινητήρα?
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Επίσης: αν υποθέσουμε ότι ένα μοντέλο δεν εχει τις κατάλληλες βαλβίδες, είναι δυνατόν να αντικατασταθούν κατά την εγκατάσταση, όπου ούτως ή άλλως σκαλίζεις τον κινητήρα?Εχεις μπερδευτει. Η τοποθετηση υγραεριου σε σχεση με το κατεβασμα καπακιου , ρεκτιφιε, αλλαγη εδρων/βαλβιδων απεχει παρασαγγας.
-
Κυριολεκτικά. Με πιο ήρεμη οδήγηση αντέχουν περισσότερο οι βαλβίδες.
Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ...
Μεγαλύτερες ταχύτητες, μεγαλύτερες θερμοκρασίες, μεγαλύτερη φθορά...μεγαλυτερο προβλημα διμιουργει το φορτιο του κινητηρα παρα οι στροφες.
-
Φορτιο με χαμηλες ή με υψηλες στροφες φθειρει περισσοτερο?
Υγραεριοκίνηση!