-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
για τα τσι εχουμε καμια εξελιξη-ενημερωση με το θεμα αεριος ψεκασμος και μπεκ!?
ειχε αναφερθει παλιοτερα οτι τα μπεκ μετα απο λιγο βλεπουν τα ραδικια αναποδα...λεφτα για υγρο 2500ε+ δεν υπαρχουν στην πλειονοτητα των ανθρωπων που σκεφτοντε στο τσι τους να βαλουν υγραεριο.Σκέψη: Δε θα μπορούσαν να μπουν εκεί παλιά χαλασμένα μπεκ μόνο σαν τάπες και το αμάξι να δουλεύει αποκλειστικά με υγραέριο; Πρόβλημα αυτονομίας δεν υπάρχει πλέον. Έχει γεμίσει ο τόπος πρατήρια.
και πως θα ξεκιναει?
-
Λίγο δυσκολότερα από ότι συνήθως, αλλά ξεκινάει. Είχα ρυθμίσει κάποια στιγμή το δικό μου να δουλεύει μόνο υγραέριο.
-
Γεια σας παιδια!
παρακαλω μην γελασετε και σας πεσουν καφεδες και μπυρες στα πληκτρολογια.
Εχω ενα Ρενο κλιο 1.2 του 2003 με 340.000 χιλιομετρα,να βαλω υγραεριο τι λετε? η θα μου μεινει στα χερια?
στην Πρινς μου ειπαν δεν υπαρχει προβλημα αλλα ζητουσαν τρελλα λεφτα (σε σχεση με αλλους που ειδα σε διαφημιση) τι μου προτεινετε (εκτος των κλασσικων -πεταξε το ,αλλα ξε το ,βαλτου φωτια κλπ κλπ)Ευχαριστω για τον χρονο σας.
-
Ο χρήστης perseus1966& έγραψε:
Γεια σας παιδια!παρακαλω μην γελασετε και σας πεσουν καφεδες και μπυρες στα πληκτρολογια.
Εχω ενα Ρενο κλιο 1.2 του 2003 με 340.000 χιλιομετρα,να βαλω υγραεριο τι λετε? η θα μου μεινει στα χερια?
στην Πρινς μου ειπαν δεν υπαρχει προβλημα αλλα ζητουσαν τρελλα λεφτα (σε σχεση με αλλους που ειδα σε διαφημιση) τι μου προτεινετε (εκτος των κλασσικων -πεταξε το ,αλλα ξε το ,βαλτου φωτια κλπ κλπ)Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Αρχικά πρεπει να βεβαιωθεις οτι το αυτοκινητο δουλευει (πολυ) καλα στη βενζινη.
Μετρησες τα καυσαερια;
ειναι ενταξει;
'λ' κλπ ολα δουλευουν καλα;αν ναι, μπορεις να πας σε καποιον καλο μαστορα να σου κανει τη μετατροπη.
Αν δε δουλευει καλα (πολυ καλα) στη βενζινη, δεν θα σου δουλεψει ουτε με υγραεριο...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γεια σας παιδια!
παρακαλω μην γελασετε και σας πεσουν καφεδες και μπυρες στα πληκτρολογια.
Αρχικά πρεπει να βεβαιωθεις οτι το αυτοκινητο δουλευει (πολυ) καλα στη βενζινη.
Μετρησες τα καυσαερια;
ειναι ενταξει;
'λ' κλπ ολα δουλευουν καλα;αν ναι, μπορεις να πας σε καποιον καλο μαστορα να σου κανει τη μετατροπη.
Αν δε δουλευει καλα (πολυ καλα) στη βενζινη, δεν θα σου δουλεψει ουτε με υγραεριο...
Μήπως με τόσα χιλιόμετρα στην πλάτη αξίζει να ανοίξει καπάκι εξ αρχής μαζί με έδρες ;
-
απ την στιγμη που δεν το χρειαζετε γιατι να το κανει....αν και οταν θελει βαλβιδες το κανει μια και καλη τοτε...απλα οπως λεει ο bebes πρεπει να δουλειει πολυ καλα στιν βενζινη..δλδ τα ρευματα ,οι συμπιεσεις ,το κυκλωμα ψυξης να ειναι σε αρκετα καλη κατασταση.οπως και οι αισθητηρες λαμδα και η βαλβιδα ψυχρης.
ωστόσο πολλοι εγκαταστατες δεν τα τσεκαρουν αυτα απο πριν και επομενος πρεπει να τα τσεκαρεις μονος σου σε συνεργειο,καθως τους νοιαζει το ζεστο μαρουλι. -
απο θεμα κινητηρα δεν θα εχεις προβλημα, απο θεμα ηλεκτρικων ηλεκτρονικων ψαξτο καλα πριν τη μεταροπη, θα σου ελεγα τιμες κατω απο 750 ευρω να τις αποφυγεις.
-
Ο χρήστης perseus1966& έγραψε:
Γεια σας παιδια!παρακαλω μην γελασετε και σας πεσουν καφεδες και μπυρες στα πληκτρολογια.
Προληπτικά βάψτο και μπλε!!!
Χιουμοράκι!Αν το αμάξι είναι καλό και δεν σε πειράζει να φτιάξεις και κάτι περιστασιακά, βάλε το υγραέριο και βουρ στις βόλτες. Κακομάθαμε και πετάμε αυτοκίνητα γιατί έχουν ..... 100000χλμ!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Κακομάθαμε και πετάμε αυτοκίνητα γιατί έχουν ..... 100000χλμ!!!Πες τα ρε φιλε!!! Τι πραμα ειναι αυτο στις μερες μας!! Πως κρινει πλεον ο κοσμος αν ενα αμαξι ειναι ''καλο''?
Στο θεμα τωρα, σκεφτομαι τα επομενα μαμα μπουζι που θα βαλω (NGK) να μειωσω το διακενο απο τα 1.1mm που δινει ο κατασκευαστης στα 0.8mm λογο υγραεριου. Η μειωση αυτη εκτος απο τα θετικα που λενε οι παντες οτι κανει για την καυση υγραεριου, θα επιφερει και καποια αρνητικα αποτελεσματα?(εστω στις λιγες περιπτωσεις που οδηγαω με βενζινη, κυριως για πατηματα και τελικιασματα)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κακομάθαμε και πετάμε αυτοκίνητα γιατί έχουν ..... 100000χλμ!!!
Πες τα ρε φιλε!!! Τι πραμα ειναι αυτο στις μερες μας!! Πως κρινει πλεον ο κοσμος αν ενα αμαξι ειναι ''καλο''?
Στο θεμα τωρα, σκεφτομαι τα επομενα μαμα μπουζι που θα βαλω (NGK) να μειωσω το διακενο απο τα 1.1mm που δινει ο κατασκευαστης στα 0.8mm λογο υγραεριου. Η μειωση αυτη εκτος απο τα θετικα που λενε οι παντες οτι κανει για την καυση υγραεριου, θα επιφερει και καποια αρνητικα αποτελεσματα?(εστω στις λιγες περιπτωσεις που οδηγαω με βενζινη, κυριως για πατηματα και τελικιασματα)
Για τι αμαξι μιλαμε?
-
Tucson 2.0
-
Αν θες την συμβουλη ενος οχι με τοση εμπειρια στην εγκατασταση αεριου.... Μην βαλεις κατι διαφορετικο σε μπουζι!!!
Βαζε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που δινει η εταιρια... στα κενα που τα δινει... και απλα να τα αλλαζεις πιο συχνα!
Ειδικα εσυ που φορας 2 διπλους πολλαπλασιαστες...!!! (αν το θυμαμε καλα)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κακομάθαμε και πετάμε αυτοκίνητα γιατί έχουν ..... 100000χλμ!!!
Πες τα ρε φιλε!!! Τι πραμα ειναι αυτο στις μερες μας!! Πως κρινει πλεον ο κοσμος αν ενα αμαξι ειναι ''καλο''?
Αν βάλεις ιριδίου μην κάνεις τίποτα. Έχουν τη λεπτή ακίδα και είναι οκ. Στα απλά, το μειωμένο διάκενο ξεζορίζει τον πολλαπλασιαστή. Κατά τα άλλα, δεν θα καταλάβεις τίποτα.
-
Ηδη εχω καποια ελαφρα κοψιματακια απο 1500 εως 2000 στροφες. Με βενζινη δεν γινονται. Το συστημα ειναι συντηρημενο και ρυθμισμενο προσφατα. Δεν θα βοηθουσε το μικροτερο διακενο?
-
Δε μπορώ να προβλέψω. Κάνε μια δοκιμή αν θες.
-
Πολλαπλασιαστες ή μπουζοκαλωδια αλλαξε... και μπουζι οπως σου ειπα βαλε τα εργοστασιακα!
-
σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας ,μαλλον δεν θα γινει διοτι αυτα τα μοντελα εχουν προβλημα με την πλακετα του εγκεφαλου (ηδη αλλαξα μια προχτες) και νομιζω οτι και η νεα τα ιδια θα κανει (ηδη αρχισε ,ο πισω γυαλοκαθαριστηρας δουλευει μονος του...) παντως μιλουσα για ιδιο ακριβως συστημα πρινς ,1100 σε εναν ,890 σε αλλον (το σιλβερλαιν) τεραστια διαφορα.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Πολλαπλασιαστες ή μπουζοκαλωδια αλλαξε... και μπουζι οπως σου ειπα βαλε τα εργοστασιακα!Θα δοκιμασω τα εργοστασιακα μπουζι με μικροτερο διακενο. Δεν νομιζω να θελει μπουζοκαλωδια και πολλαπλασιαστες, ειναι πολυ ποιοτικα στο hyundai για να χαλασουν τοσο νωρις. Και μιλαμε για κοστος 180 ευρω οι πολλαπλασιαστες ( 2 διπλοι) και καμια 40αρια ευρω καποιο σετ μπουζοκαλωδιων ngk.
-
Χιουνται μπουζοκαλωδια υπολογιζε στο 70αρι ΜΑΧ και αλλα 90 για NGK πολλαπλασιαστη (ναι... σωστα γραφω της μαρκες )
-
Καλησπέρα! Θα ήθελα την βοηθεια σε κάτι που με απασχολεί! έχω ένα ford fiesta 1.6 montelo 2009 και θέλω να το μετατρέψω σε υγραεροκίνητο... Υπάρχει κάποια αξιόπιστη εταιρεία που μπορώ να εμπιστευτώ και τι κατάτην γνώμη σας θα πρέπει να προσέξω σε ότι αφορά την μετατροπή?
Υγραεριοκίνηση!