-
χαχαχαχαχαχαχα...καλό...γιατί όμως το θεωρείς γυφτοδουλειά δεν καταλαβαίνω.....αν το κιτ είναι στις προδιαγραφές του νέου αυτοκινήτου και γίνει σωστή εγκατάσταση με νέα αναλώσιμα που είναι το πρόβλημα?..αν θεωρείς πρόβλημα την άποψη του κράτους και των εγκαταστατών που θέλουν να φουσκώσουν τις τσέπες τους πάω πάσο...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ρε σεις κοπέλια τώρα και κάποιο διάστημα μου παρουσιάζει το εξίς: άμα κινούμαι κάτω από τις 2000 σαλ μου ανάβει το τσέκ από πλούσιο μίγμα. Άλλο κουφό που παρουσιάστηκε είναι ότι όταν του βάνω νεκρά και ρολλάρει σε κατήφορο, αντί το ρελαντί να είναι στις 750 περίπου, αυτό πάει στις 1200 περίπου. Εκεί το halmeter δείχνει σχεδόν πάντα πλούσιο μίγμα αλλά όχι τόσο ώστε να ανάψει η λυχνία. Μόλις πάλι το αυτοκίνητο σταματήσει τελείως, το ρελαντί επιστρέφει στη θέση του. Αν το γυρίσω στη βενζίνη τίποτα από όλα αυτά δε γίνεται. Καμιά ιδέα;
το ρελαντι οταν τσουλαει το αυτοκινητο χωρις ταχυτητα εχει περισσοτερες στροφες, για τα υπολοιπα τσεκαρε την πιεση αεριου απο τον πνευμονα και μετα...
Το πρώτο γιατί γίνεται; Το δεύτερο από πού ρυθμίζει; Υπάρχει βίδα; Σε ευχαριστώ Ηλία.
-
για να περασει απο κτεο η εγκατασταση και να δωθει η νεα αδεια απο το υπουργειο ο εγκαταστατης υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση μεσα στην οποια βεβαιωνει οτι ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουργια και αμεταχειριστα, η αληθεια ειναι οτι μερικοι ειναι τοσο βλακες που υπογραφουν οτι ναναι.προφανώς...στο δια ταύτα όμως...γιατί να έχει πρόβλημα ασφάλειας ένα κιτ που είναι σωστά συντηρημένο και λειτουργικό αν γίνει νέα και σωστή εγκατάσταση με ότι αναλώσιμο χρειάζεται αντικατάσταση?...αν δηλαδή το άφηνα στο παλιό αυτοκίνητο για 10 χρόνια θα ήταν καλό και αν το βάλω σε άλλο θα έχει πρόβλημα?εμένα με ενδιαφέρει η ασφάλεια η δική μου και της οικογένειας μου καθώς και η σωστή λειτουργια του συστήματος,οποιαδήποτε απατεωνιά του κράτους που θέλει να μου τα πάρει ευχαρίστως θα την παρακάμψω....άρα υπάρχει θέμα λειτουργικοτητας και ασφάλειας η απλώς το κράτος λέει ότι δεν το δέχεται επειδή έτσι γουστάρει?..αυτό θεωρώεγώ σημαντικό...ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα καποιον....
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
για να περασει απο κτεο η εγκατασταση και να δωθει η νεα αδεια απο το υπουργειο ο εγκαταστατης υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση μεσα στην οποια βεβαιωνει οτι ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουργια και αμεταχειριστα, η αληθεια ειναι οτι μερικοι ειναι τοσο βλακες που υπογραφουν οτι ναναι.
προφανώς...στο δια ταύτα όμως...γιατί να έχει πρόβλημα ασφάλειας ένα κιτ που είναι σωστά συντηρημένο και λειτουργικό αν γίνει νέα και σωστή εγκατάσταση με ότι αναλώσιμο χρειάζεται αντικατάσταση?...αν δηλαδή το άφηνα στο παλιό αυτοκίνητο για 10 χρόνια θα ήταν καλό και αν το βάλω σε άλλο θα έχει πρόβλημα?εμένα με ενδιαφέρει η ασφάλεια η δική μου και της οικογένειας μου καθώς και η σωστή λειτουργια του συστήματος,οποιαδήποτε απατεωνιά του κράτους που θέλει να μου τα πάρει ευχαρίστως θα την παρακάμψω....άρα υπάρχει θέμα λειτουργικοτητας και ασφάλειας η απλώς το κράτος λέει ότι δεν το δέχεται επειδή έτσι γουστάρει?..αυτό θεωρώεγώ σημαντικό...ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα καποιον....
Μαλλον το κρατος (και καλα κανει κατα τη γνωμη μου) προσπαθει να ελαχιστοποιησει την πιθανοτητα τα μαστορια (ορισμενες φορες με τη συγκαταθεση ή/και παροτρυνση των πελατων) να κανουν ο'τι μαλακια, χοντροδουλεια και μαϊμουδια τους κατεβει, για να κερδισουν εις βαρος της αξιοπιστιας και της ασφαλειας των επιβαινοντων και των γυρω τους.
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
για να περασει απο κτεο η εγκατασταση και να δωθει η νεα αδεια απο το υπουργειο ο εγκαταστατης υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση μεσα στην οποια βεβαιωνει οτι ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουργια και αμεταχειριστα, η αληθεια ειναι οτι μερικοι ειναι τοσο βλακες που υπογραφουν οτι ναναι.
προφανώς...στο δια ταύτα όμως...γιατί να έχει πρόβλημα ασφάλειας ένα κιτ που είναι σωστά συντηρημένο και λειτουργικό αν γίνει νέα και σωστή εγκατάσταση με ότι αναλώσιμο χρειάζεται αντικατάσταση?...αν δηλαδή το άφηνα στο παλιό αυτοκίνητο για 10 χρόνια θα ήταν καλό και αν το βάλω σε άλλο θα έχει πρόβλημα?εμένα με ενδιαφέρει η ασφάλεια η δική μου και της οικογένειας μου καθώς και η σωστή λειτουργια του συστήματος,οποιαδήποτε απατεωνιά του κράτους που θέλει να μου τα πάρει ευχαρίστως θα την παρακάμψω....άρα υπάρχει θέμα λειτουργικοτητας και ασφάλειας η απλώς το κράτος λέει ότι δεν το δέχεται επειδή έτσι γουστάρει?..αυτό θεωρώεγώ σημαντικό...ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα καποιον....
Πρέπει να περνάς κτεο κάθε 2 χρόνια,το ξέχασες;
-
Αν το κράτος πρίν απο αυτό είχε ελέγξει όλους αυτούς τους απίθανους που βάζουν συστήματα για να δει πόσο καταρτισμένοι είναι και κατά πόσο είναι ικανοί να κάνουν αυτή τη δουλειά και αν δεν σου ρουφούσε το αίμα με οποιονδήποτε απίθανο τρόπο τόσα χρόνια θα συμφωνούσα με χίλια μαζί σου...άλλωστε δεν μιλάω για κάτι που να θέτει σε κίνδυνο κανέναν,πρώτος εγώ θέλω να είμαι ασφαλής...απλά ρωτάω αν όλο αυτό είναι ουσιαστικό η όχι....
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ρε σεις κοπέλια τώρα και κάποιο διάστημα μου παρουσιάζει το εξίς: άμα κινούμαι κάτω από τις 2000 σαλ μου ανάβει το τσέκ από πλούσιο μίγμα. Άλλο κουφό που παρουσιάστηκε είναι ότι όταν του βάνω νεκρά και ρολλάρει σε κατήφορο, αντί το ρελαντί να είναι στις 750 περίπου, αυτό πάει στις 1200 περίπου. Εκεί το halmeter δείχνει σχεδόν πάντα πλούσιο μίγμα αλλά όχι τόσο ώστε να ανάψει η λυχνία. Μόλις πάλι το αυτοκίνητο σταματήσει τελείως, το ρελαντί επιστρέφει στη θέση του. Αν το γυρίσω στη βενζίνη τίποτα από όλα αυτά δε γίνεται. Καμιά ιδέα;
το ρελαντι οταν τσουλαει το αυτοκινητο χωρις ταχυτητα εχει περισσοτερες στροφες, για τα υπολοιπα τσεκαρε την πιεση αεριου απο τον πνευμονα και μετα...
Το πρώτο γιατί γίνεται; Το δεύτερο από πού ρυθμίζει; Υπάρχει βίδα; Σε ευχαριστώ Ηλία.
σε περιπτωση που ξαναβαλεις ταχυτητα να μην κανει σκορτσαρισμα.
ο πνευμονας εχει βιδα που ρυθμιζεις την πιεση, πρεπει να εχεις καλωδιο και προγραμμα του συστηματος που φορας.
για ψεκαστο αυτοκινητο μιλαμε ετσι? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πρέπει να περνάς κτεο κάθε 2 χρόνια,το ξέχασες;
Οχι φυσικά δεν το ξέχασα...αν διάβασες όμως παραπάνω είπα πως δεν σκοπεύω να πουλήσω το παλιό μετά...εγώ απλά ρωτάω αν η σωστή μετεγκατάσταση θα μου δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας και αξιοπιστίας...τους κυρίους που έβαλαν όλους τους Ελληνες στο τρυπάκι να αγοράσουν 2λιτρα και αμέσως μετά να τους φορολογήσουν απλά δεν τους υπολογίζω...τους γράφω εκεί που καταλαβαίνετε...
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
δεν μπορω να σου απαντησω για την λογικη που ψηφιζονται τα νομοσχεδια στην Ελλαδα.
-
Δυστυχώς λογική και ελληνικά νομοσχέδια είναι έννοιες ασύμβατες...εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως αν και κανείς δεν το είπε ανοιχτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί το σύστημα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών αρκεί να γίνει σωστά και με αντικατάσταση όσων αναλώσιμων πρέπει,απλά χρειάζεσαι έναν εγκαταστάτη που εκτός απο το να ξέρει τη δουλειά του να είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
Δυστυχώς λογική και ελληνικά νομοσχέδια είναι έννοιες ασύμβατες...εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως αν και κανείς δεν το είπε ανοιχτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί το σύστημα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών αρκεί να γίνει σωστά και με αντικατάσταση όσων αναλώσιμων πρέπει,απλά χρειάζεσαι έναν εγκαταστάτη που εκτός απο το να ξέρει τη δουλειά του να είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ....παρανομος εννοεις.
-
Ο χρήστης roentgen έγραψε:
Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση LPG σε Focus 1600cc τετραετίας και ήθελα τη γνώμη σας ανάμεσα στα συστήματα που έχω καταλήξει:- ΑΕΒ με μπεκ Hana και πνεύμονα Tomasetto
- BRC P&D
- EuropeGas με μπεκ Hana και πνεύμονα Tomasetto ή Nigs
Κυρίως κλίνω μεταξύ 1 και 3 λόγω μπεκ.
Τι θα μου προτείνατε;Παιδιά, επαναλαμβάνω το ερώτημα γιατί κάπου χάθηκε, έχοντας περιορίσει κάπως τις επιλογές.
Ευχαριστώ -
Δυστυχώς λογική και ελληνικά νομοσχέδια είναι έννοιες ασύμβατες...εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως αν και κανείς δεν το είπε ανοιχτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί το σύστημα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών αρκεί να γίνει σωστά και με αντικατάσταση όσων αναλώσιμων πρέπει,απλά χρειάζεσαι έναν εγκαταστάτη που εκτός απο το να ξέρει τη δουλειά του να είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
παρανομος εννοεις.
Αν ξαφνικά γίναμε όλοι νομοταγείς πολίτες σε όλα τα επίπεδα και δεν κοιτάμε να γλυτώσουμε ότι μπορούμε απο ένα κράτος έκτρωμα που μας τα παίρνει απο παντού ουσιαστικά κλέβοντας τις ζωές μας για να δίνει το δικαίωμα της απόλυτης αισχροκέρδειας σε λίγους και γνωστούς τότε ναι...παράνομο εννοώ!
-
Ο χρήστης roentgen έγραψε:
Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση LPG σε Focus 1600cc τετραετίας και ήθελα τη γνώμη σας ανάμεσα στα συστήματα που έχω καταλήξει:- ΑΕΒ με μπεκ Hana και πνεύμονα Tomasetto
- BRC P&D
- EuropeGas με μπεκ Hana και πνεύμονα Tomasetto ή Nigs
Κυρίως κλίνω μεταξύ 1 και 3 λόγω μπεκ.
Τι θα μου προτείνατε;Παιδιά, επαναλαμβάνω το ερώτημα γιατί κάπου χάθηκε, έχοντας περιορίσει κάπως τις επιλογές.
ΕυχαριστώΚαι το brc εχει τυπου βενζινης μπεκ.
Πες καλυτερα τους εγκαταστατες και οχι τα συστηματα. Ειναι πολυ καλα και τα 3, αλλα ποιος τα βαζει? -
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
παρανομος εννοεις.
Αν ξαφνικά γίναμε όλοι νομοταγείς πολίτες σε όλα τα επίπεδα και δεν κοιτάμε να γλυτώσουμε ότι μπορούμε απο ένα κράτος έκτρωμα που μας τα παίρνει απο παντού ουσιαστικά κλέβοντας τις ζωές μας για να δίνει το δικαίωμα της απόλυτης αισχροκέρδειας σε λίγους και γνωστούς τότε ναι...παράνομο εννοώ!
Ρώτησες κάτι ,σου απαντάνε επαγγελματίες του χώρου αλλά εσύ εκεί ,να πεις τα δικά σου.Κάνε ότι νομίζεις και μην ρωτάς σε φόρουμ αφού έχεις ήδη αποφασίσει.
Γιατί να ταλαιπωρούμε τα δάχτυλα μας τζάμπα; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παρανομος εννοεις.
Ρώτησες κάτι ,σου απαντάνε επαγγελματίες του χώρου αλλά εσύ εκεί ,να πεις τα δικά σου.Κάνε ότι νομίζεις και μην ρωτάς σε φόρουμ αφού έχεις ήδη αποφασίσει.
Γιατί να ταλαιπωρούμε τα δάχτυλα μας τζάμπα;Δεν έχω αποφασίσει τίποτα....το ότι δεν το προβλέπει ο νόμος αναφέρθηκε εξ αρχής....εγώ ρώτησα αν ύπαρχει θέμα ασφάλειας και λειτουργικότητας και απάντηση τουλάχιστον καθαρή δεν πήρα....όσον αφορά τώρα το τι είναι νόμιμο και τι όχι είναι μεγάλη κουβέντα φίλε...ο νόμος επίσης για λόγους ασφαλείας υποτίθεται απαγορεύει τις ταχύτητες άνω των 120χλμ. στην εθνική οδό....να φανταστώ οτί ποτέ κανείς μας δεν τα έχει ξεπεράσει...έχεις χαρακτηρίσει εσύ η κάποιος άλλος εδώ αυτόν που πηγαίνει με 160 παράνομο????...αν με την θέση σου εσύ η οποιοσδήποτε άλλος του χώρου υποννοείτε ότι δεν μπορείτε να γράψετε ανοιχτά ότι γίνεται και δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα το καταλαβαίνω...αλλά να με κάνεις να νιώσω εξωγήινος για ότι γράφω δεν παίζει...ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε...
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
παρανομος εννοεις.
Γιατί να ταλαιπωρούμε τα δάχτυλα μας τζάμπα;Δεν έχω αποφασίσει τίποτα....το ότι δεν το προβλέπει ο νόμος αναφέρθηκε εξ αρχής....εγώ ρώτησα αν ύπαρχει θέμα ασφάλειας και λειτουργικότητας και απάντηση τουλάχιστον καθαρή δεν πήρα....όσον αφορά τώρα το τι είναι νόμιμο και τι όχι είναι μεγάλη κουβέντα φίλε...ο νόμος επίσης για λόγους ασφαλείας υποτίθεται απαγορεύει τις ταχύτητες άνω των 120χλμ. στην εθνική οδό....να φανταστώ οτί ποτέ κανείς μας δεν τα έχει ξεπεράσει...έχεις χαρακτηρίσει εσύ η κάποιος άλλος εδώ αυτόν που πηγαίνει με 160 παράνομο????...αν με την θέση σου εσύ η οποιοσδήποτε άλλος του χώρου υποννοείτε ότι δεν μπορείτε να γράψετε ανοιχτά ότι γίνεται και δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα το καταλαβαίνω...αλλά να με κάνεις να νιώσω εξωγήινος για ότι γράφω δεν παίζει...ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε...
-
στο ΚΤΕΟ τι θα τους πεις οταν δουν οτι ΔΕΝ υπαρχει το συστημα υγραεριου και η αδεια θα αναγραφει οτι...υπαρχει?
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
Δυστυχώς λογική και ελληνικά νομοσχέδια είναι έννοιες ασύμβατες...εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως αν και κανείς δεν το είπε ανοιχτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί το σύστημα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών αρκεί να γίνει σωστά και με αντικατάσταση όσων αναλώσιμων πρέπει,απλά χρειάζεσαι έναν εγκαταστάτη που εκτός απο το να ξέρει τη δουλειά του να είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ....Για να σου δώσω να καταλάβεις που ζούμε, στην Αγγλία αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο κιτ, το περνάς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (χωρίς παππά, κουμπάρο και καντηλανάφτη ) και πας ΚΤΕΟ. Αν περάσεις το ΚΤΕΟ, είσαι μια χαρά νόμιμος!!!
Εδώ .... να κινείται το χρήμα .... για την ασφάλειά μας φυσικά (μη χέσω!!!)!!!!
Αν θες να κινήσεις χρήμα, βάλε ένα πενηντάρικο στην τσέπη και κάνε βόλτες...
Στη θέση σου, θα κρατούσα το κλιό άλλα 20 χρόνια, θα έβαζα υγραέριο και θα έβαζα και μπαγαζιέρα οροφής για τις δύσκολες ώρες.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
στο ΚΤΕΟ τι θα τους πεις οταν δουν οτι ΔΕΝ υπαρχει το συστημα υγραεριου και η αδεια θα αναγραφει οτι...υπαρχει?Το έχω απορία αυτό..
Υγραεριοκίνηση!