-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
το ποσο λιγοτερο επι % κερδιζεις εχει να κανει με τον ιδιο τροπο οδηγησης και οχι με διαφορετικο, η μεση τιμη του υγραεριου στην αθηνα ειναι περιπου το 50% της τιμης βενζινης (με μικρη αποκληση +-5% αναλογα με τις τιμες των 2 καυσιμων) εχουμε 10-20% παραπανω καταναλωση με το υγραεριο οπωτε σε νουμερα η μειωση της καταναλωσεις σε χρημα ειναι 40-45%. σε καποια ευαισθητα αυτοκκινητα που δινουμε και λιγη βενζινα μαζι παμε στο 37-43% λιγοτερα χρηματα.
οποιος εχει βαλει υγραεριο και κραταγε αρχεια καταναλωσης με βενζινα πριν και με υγραεριο μετα, μπορει να το επιβεβαιωσει.
Ηλία μου 1 λίτρο βενζίνα με 1 λίτρο αερίου, ποια σχέση θερμογόνου ενέργειας έχουν, επίσημα?.
Όσο βέβαια και το ότι αλλιώς οδηγάς με γεμάτη την τσέπη, και αλλιώς όταν φτώχυνες. Τότε δεν ψαχνόμαστε…….
Και το ότι η τιμή αερίου δεν είναι στα μισά. Και το ότι για να μην σέρνεσαι με αέριο, καταναλίσκεις ποσοτικά τουλάχιστον 20% περισσότερο αέριο, άλλοι λένε 30+ και είναι αντιπροσωπίες που έχουν μαμά κιτ!.
Σκοπός μου είναι όχι να πίσω αυτούς που το έβαλαν, μα να ενημερώσω τους επίδοξους!.
Α.μαστορα μου, για τον λογο οτι το αεριο εχει μικροτερη θερμογονο δυναμη ανα λιτρο σε σχεση με την βενζινα γιαυτο και εχουμε την μεγαλυτερη καταναλωση 10-20%.
θερμογονος δυναμη βενζινης / λιτρο περιπου 32000kjoules
θερμογονος δυναμη lpg / λιτρο περιπου 25000kjoules
δεν μπορω να θυμηθω τα ακριβη νουμερα αλλα ειναι πολυ κοντα σε αυτα.
Καλέ μου φίλε!.
Ένα αυτοκίνητο καίει 10 λίτρα /100κμ. Με κόστος 16,3.
Με αέριο θεωρητικά πάντοτε θέλει 12λ/100 κόστος 10,44.
Ο κινητήρας είναι φτιαγμένος για βενζίνα, όπου και αποδίδει το 95% λόγο αεικίνητου!.
Με αέριο λέμε ότι αποδίδει 85%, και αυτό αποδεικνύετε με το ότι ένα μέρος βγαίνει σαν άεργος ισχύς, πυρώνοντας εξαγωγές, και όχι μόνον!. Αντί για δύναμης μένει φωτιά έξω των κυλίνδρων.
Κατά συνέπεια έχουμε ένα 9% επιπλέον καύσιμο, για τον μετασχηματισμό ενέργειας.
Άρα 12Χ9%+ =13,08 Χ 0,87=11,38.
Πάμε με βενζίνα /100κμ, 10λ 16.3ε
Πάμε με αέριο /100κμ 13.08λ 12,01ε
16.3Χ20%-=13,04!.
Έτσι αποδεικνύετε ότι το κέρδος είναι 21% περίπου.
Κατά συνέπεια, στα 10000κμ βενζίνα, με αέριο έχουμε 261.6ε κέρδος!. Στα 100000κμ2616ε κέρδος.
Δεν μιλάμε για συνυπολογισμό έξτρα γρήγορα φθορών, διότι έχουμε τον top εγκαταστάτη!.
Το top kit!.
Την λαδιέρα!.
Τον συντηρητικό πελάτη!.
Έτσι πάμε στο slogan μου, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!.
Να είσαι καλά και να έχεις δουλειά. Τα άδεια μαγαζιά, με υποψιάζουν μεν, μα μου μαυρίζουν την ψύχη……
Χρήματα και δουλειά σε όλους που το αξίζουν!.
Α.μαστραντωνη δεν ειμαι γκαζας, μηχανικος ειμαι και δεν εχω να περιφανευτω για χιλιαδες εγκαταστασεις αλλα λιγοτερες απο 150 γιατι ολες εγιναν σε επιλεγμενα αυτοκινητα και χρηστες και οχι σε οσα μπαινουν μεσα στο μαγαζι. κατα την γνωμη μου εχεις κανει ενα λαθος στον υπολογισμο σου και αυτο ειναι ο βαθμος αποδοσης του κινητηρα, τον εχεις υπολογισει με 95% αποδοση ενω στην πραγματικοτητα δεν ξεπερναει το 40-42% στην βενζινα (συγχωρεσε με αν τα νουμερα ειναι λιγο πιο χαμηλα απο αυτα που εγραψα αλλα καπως ετσι τα θυμαμαι τωρα προχειρα) με το υγραεριο χανουμε ενα 2-3% ακομη λογο διφορετικου αβανς που θελει αυτο το καυσιμο και δεν το εχουμε.
σε καλοσυντηρημενο ταξι (ποσα τετοια υπαρχουν αραγε) οταν ο κινητηρας, τα ηλεκτρονικα του και τα εξαρτηματα υγραεριου ειναι σε καλη κατασταση, η οικονομια πλησιαζει κοντα στο 50% λογο του τροπου που οδηγανε (πολυ χαμηλες στροφες, οχι αποτομες επιταχυνσεις).
ολα τα κιτ υγραεριου δεν εχουν την ιδια καταναλωση (στο ιδιο αυτοκινητο και με τον ιδιο οδηγο) οσο πιο εξελιγμενος ειναι ο εγκεφαλος του υγραεριου και οσο πιο γρηγορα ειναι τα μπεκ του, τοσο λιγοτερα καυσιμο χρειαζομαστε για τον ιδιο σκοπο.
εχοντας βαλει σε αρκετα yaris 1300 απο σχολες οδηγων που εχουν την ιδια χρηση, 3 διαφορετικα συστηματα, εχω παρατηρησει οτι το καθε συστημα εχει και την δικια του καταναλωση. -
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Το εβλα σε εξουσιοδοτημενο Honda για να μην χασω 5 χρονια εγγυηση για κιβωτιο που ειναι και αυτοματο , διαφορικο και μηχανικα μερη και ειναι το North Italy Gas System NIGS αλλα δεν ξερω κατι παραπανω.
Στα ΤΤ εχω βαλει το Aeb
Γιάνναρε,
επειδή έχω Honda και εγώ και είναι και αυτόματο όπως το δικό σου, με το που το αγόρασα καινούργιο (πριν από 8 χρόνια) του έβαλα το κίτ ΟΧΙ όμως στη Honda που είπες διότι (τουλάχιστον στα Χανιά) πριν μπει το αυτοκίνητο μέσα ήδη σου έχουν πάρει αρκετό μέρος του μισθού σου. Η εγγύηση που λες ισχύει κανονικά τη στιγμή που αυτός που σου κάνει την εγκατάσταση είναι εγκεκριμένος εγκαταστάτης υγραερίου.
Τα ίδια ψέματα μου είπαν εδώ στη Honda ότι και καλά δεν θα ισχύει η εγγύηση εάν εγκαταστήσω το κιτ ή το άλλο το κουφό: εάν δεν κάνω εκεί τα σέρβις , για αυτό δεν πάτησα ακόμα.
Για την κατανάλωση που αναφέρθηκε το δικό μου καίει περίπου 18% παραπάνω αέριο από βενζίνη. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Το εβλα σε εξουσιοδοτημενο Honda για να μην χασω 5 χρονια εγγυηση για κιβωτιο που ειναι και αυτοματο , διαφορικο και μηχανικα μερη και ειναι το North Italy Gas System NIGS αλλα δεν ξερω κατι παραπανω.
Στα ΤΤ εχω βαλει το Aeb
Γιάνναρε,
επειδή έχω Honda και εγώ και είναι και αυτόματο όπως το δικό σου, με το που το αγόρασα καινούργιο (πριν από 8 χρόνια) του έβαλα το κίτ ΟΧΙ όμως στη Honda που είπες διότι (τουλάχιστον στα Χανιά) πριν μπει το αυτοκίνητο μέσα ήδη σου έχουν πάρει αρκετό μέρος του μισθού σου. Η εγγύηση που λες ισχύει κανονικά τη στιγμή που αυτός που σου κάνει την εγκατάσταση είναι εγκεκριμένος εγκαταστάτης υγραερίου.
Τα ίδια ψέματα μου είπαν εδώ στη Honda ότι και καλά δεν θα ισχύει η εγγύηση εάν εγκαταστήσω το κιτ ή το άλλο το κουφό: εάν δεν κάνω εκεί τα σέρβις , για αυτό δεν πάτησα ακόμα.
Για την κατανάλωση που αναφέρθηκε το δικό μου καίει περίπου 18% παραπάνω αέριο από βενζίνη.Αρα εχει σαν το προηγουμενο δικο μου του 2006 με την ροδα πισω....Πιο πολυ εδωσα εμπιστοσυνη στον εμπορο γιατι ειμαι , μαλλον ημουν τακτικος πελατης.Απο το 2006-2008 πηρα απο αυτον 2 CRV , ενα Jazz και ενα civic 1.8
Ελπιζω να κρατησει τον λογο του αν χρειαστει.Δεν ξερω την εγκατασταση αν την εκαννα αυτοι ή καποιος αλλος...Το 18% που λες ειναι παρα πολυ...Στην χαωδη Αθηνα μου εκαιγε 13-14 λιτρα βενζινη και με υγραεριο πηγε στα 15 και κατι και οχι παντα -
Το Jazz έχω και έχω δει από 4,4λ/100 σε επαρχιακό (40-100χλμ) μέχρι και 9λ/100 στην πόλη.
-
Τρυπιέται η εισαγωγή, κόβονται καλώδια στην πλεξούδα, κάνει χάρτη ο κάθε τυχάρπαστος μάστορας που δεν ξέρει τα βασικά περί ΜΕΚ, με φόβο να σκορπίσει ο κινητήρας και περιμένετε να σας καλύψει το εργοστάσιο που του χαλάσατε το μοτέρ; Πλάκα έχετε...
-
Το Jazz έχω και έχω δει από 4,4λ/100 σε επαρχιακό (40-100χλμ) μέχρι και 9λ/100 στην πόλη.Τοσο μου εκειαγε και εμενα με βενζινη και παντα αυτοματο κιβωτιο
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
,>Τρυπιέται η εισαγωγήΠάντα στον πολλαπλό ψεκασμό, τοποθετούνται σε συγκεκριμένο σημείο στη πολλαπλή και με συγκεκριμένες μοίρες όχι τυχαία διαφορετικά σωστή δουλειά δεν γίνεται.
κόβονται καλώδια στην πλεξούδα
, Δεν κόπηκε κανένα καλώδιο, εάν εννοείς των εργοστασιακών μπέκ ξεβυσματόνωνται και στη θέση τους μπαίνουν τα βύσματα του αερίου. Το σήμα για τις στροφές του κινητήρα και του σήματος λ απογυμνώνεται 1cm το καλώδιο κολλιέται με καλάι του αερίου και σφραγίζεται με «θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι» και είναι όλα στεγανά όπως πριν.
κάνει χάρτη ο κάθε τυχάρπαστος μάστορας που δεν ξέρει τα βασικά περί ΜΕΚ, με φόβο να σκορπίσει ο κινητήρας και περιμένετε να σας καλύψει το εργοστάσιο που του χαλάσατε το μοτέρ;
Ο χάρτης υπάρχει τώρα και πολλά χρόνια στα κιτ. Το μόνο που μπορεί να επέμβει ο εγκαταστάτης είναι στα μίγματα και αυτό σε μικρό ποσοστό και σχεδόν πάντα το αποφεύγει διότι είναι πολύ προτιμότερο το auto-calibration. Με τη μέθοδο αυτή διαβάζει τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και συντονίζεται ανάλογα με τον ήδη υπάρχοντα χάρτη του εγκεφάλου του αυτοκινήτου όπου έχει και τον τελευταίο και σηματικότερο λόγο.
Δεν πήγα σε οποιοδήποτε αλλά σε άτομο που είναι η δουλειά του όπως και πριν 20 χρόνια σε άλλο αυτοκίνητο και όπως και τώρα κανένα πρόβλημα.
Για να φταίει το κιτ του αερίου θα πρέπει να ψεκάζει είτε πολύ πλούσιο, είτε πολύ φτωχό μίγμα. Και πάλι θα σου ανάψει το τσέκ. Αν επιμένεις θα αλλάξει από μόνος του το πρόγραμμα από normal σε limp mode για να προστατέψει τον κινητήρα.
Άμα πάλι επιμένεις και δεν πάς να δεις τι έχει δεν σου φταίει τίποτα παρά μόνο το κεφάλι σου.
Δηλ. άμα κολλήσει από αστοχία αντλίας λαδιού, νερού, βεντιλατέρ, ή άμα σπάσει κανένα γρανάζι στο διαφορικό θα πει αντιπροσωπεία ότι χάλασε λόγο υγραερίου;Πλάκα έχετε...
[/quote]
Μήπως άλλος έχει πλάκα; -
Κωστα απο χανια, ξερει πολυ καλα τι λεει ο asteris...αστο και δυστηχως ειναι ο κανονας. Η σωστη δουλεια ειναι η εξαιρεση στη χωρα μας.
Υγραεριο ελαχιστοι τοποθετουν σωστα. Ασχετα αν δουλευει το αμαξι και με κουτση τοποθετηση. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κωστα απο χανια, ξερει πολυ καλα τι λεει ο asteris...αστο και δυστηχως ειναι ο κανονας. Η σωστη δουλεια ειναι η εξαιρεση στη χωρα μας.
Υγραεριο ελαχιστοι τοποθετουν σωστα. Ασχετα αν δουλευει το αμαξι και με κουτση τοποθετηση.Μάλλον πως δεν κατάλαβες τα προγραφόμενά μου. Αλλά συμφωνώ με τις 2 τελευταίες προτάσεις σου.
-
Ο γείτονας έκαψε στα 45.000 χλμ, 8 βαλβίδες εξαγωγής στο Avensis του, χωρίς να έχει ανάψει check ποτέ. Ένας πελάτης στην πρώην μου δουλειά του σπάσανε κομματακι από την εισαγωγή, έπαιρνε αέρα ένας κύλινδρος και δούλευε άτσαλα και στην βενζίνη, σε αυτοκίνητο με μηδέν χιλιόμετρα. Δεκάδες εδώ μέσα είτε τους σβήνει, είτε ρετάρει, είτε δουλεύει όπως νάναι πριν ζεσταθεί, στην βενζινη. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις εγγύηση από το εργοστάσιο, στις δεκάδες κακοτεχνίες που συμβαίνουν καθημερινά στα γκαζάδικα, ακόμα και αν είναι ο πιό γατόνης μάστορας.
Το εργοστάσιο σου που πουλάει ένα αμάξι να το δουλέψεις μέσα σε ενα συγκεκριμένο πλαίσιο, με τα τάδε λάδια, τα τάδε service ανά τόσα χιλιόμετρα, άντε και τα τάδε εξουσιοδοτημένα ανταλλακτικά, όταν δεν πας στην αντιπροσωπεία. Όχι να του αλλάζεις καύσιμο που θέλει άλλα αβάνς από αυτά που έχει προγραμματίσει το εργοστάσιο, να κάνεις μετατροπές στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και μετά να θες και εγγύηση. Αυτό δεν γίνεται ούτε σε τοστιέρα των 20€, την άνοιξες, κόπηκε η ταινία ασφαλείας, τέρμα η εγγύηση σου λένε, η εγγύηση ισχύει μόνο όταν το βάζεις στην πρίζα και κάνεις τοστ, ούτε να κάνεις κοτλέ τα μαλλιά σου, ούτε να βράζεις νερό σε μπρίκι... -
Και εννοείται οτι εκτός εγγύησης βγαίνουν τα μέρη που υπόκεινται σε μετατροπή, τροφοδοσία, μοτέρ, καταλύτης, εξάτμιση, και ίσως και εγκεφαλοπλεξούδες, όχι διαφορικά και ζαντολάστιχα...
-
ερωτηση στους ειδικους.
στο fabia 16v 101 που μου εβαλαν το ρομανο μου τοποθετησαν μπεκ 1.9mm.το αμαξι καιει βενζινη σε ταξιδι 7λιτρα βενζινη ενω με υγραεριο καιω 12.5 λιτρα.
τα μπεκ εχουν σωστη διαμετρο η πρεπει να μπουν μικροτερα?
-
Αν παω αναλλογικά με το δικο μου 2λιτρο που τα 2,3 του εχουν πεσει ελαχιστα μεγαλα και δεν υπαρχει κατι αλλο, θα ελεγα ναι.
Αλλα αυτο ειναι τελειως θεωριτικό και φλουΑντιθετα - Αστερη - ΑΥΤΟ δεν ειναι καθολου φλου.....
Φαντασου απλώς την υπολοιπη εγκατασταση. ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ να ειναι σωστη?url=http://s235.photobucket.com/user/fokion_sportage/media/3950057_4_b_zps804f8da8.jpg.html][/url]
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/3950057/
κι 'αυτο' κατα δηλωσην του πωλητη εχει περασει ΚΤΕΟ...
-
Στα ΤΤ εχω βαλει το Aeb
....
....Μία από τις πιο γελοίες ιστορίες του lpg είναι το κεφάλαιο 'υγραέριο και αντιπροσωπειες' πριν δύο τρία χρόνια.
Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αντιμετώπιση ουστ σιξ σιξ σιξ όταν ανέφερες το υγραέριο, 2 χρονάκια μετά (όταν έγιναν πλέον εγκαταστάτες) σου ανέφεραν τα τρομερά οφέλη του lpg.
Στάλθηκε από το LG-P700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
ερωτηση στους ειδικους.στο fabia 16v 101 που μου εβαλαν το ρομανο μου τοποθετησαν μπεκ 1.9mm.το αμαξι καιει βενζινη σε ταξιδι 7λιτρα βενζινη ενω με υγραεριο καιω 12.5 λιτρα.
τα μπεκ εχουν σωστη διαμετρο η πρεπει να μπουν μικροτερα?
Αναιρω την προηγουμενη απαντηση μου.
Αν δεν αναφερεις και εδω οτι εχεις προβλημα με τον Λ ακρή δε βγαινει.
Οπως σου ειπαν φτιαξε πρωτα σωστο αυτοκινητο στη βενζινα και μετα ασχολήσου με το αεριο.
το αεριο αν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα αναφλεξης - καυσιμου το 'μεγενθυνει'
ο 'αργος' οπως λες 'αλλου' Λ επειρεαζει την αποδοση παντου.τα λεφτα που δεν εχεις να αλλαξεις Λ τα πληρωνεις σιγα σιγα ( τι σιγα δηλ με 12 λιτρα καταναλωση ) σε καυσιμο.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αν παω αναλλογικά με το δικο μου 2λιτρο που τα 2,3 του εχουν πεσει ελαχιστα μεγαλα και δεν υπαρχει κατι αλλο, θα ελεγα ναι.
Αλλα αυτο ειναι τελειως θεωριτικό και φλουΑντιθετα - Αστερη - ΑΥΤΟ δεν ειναι καθολου φλου.....
Φαντασου απλώς την υπολοιπη εγκατασταση. ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ να ειναι σωστη?url=http://s235.photobucket.com/user/fokion_sportage/media/3950057_4_b_zps804f8da8.jpg.html][/url]
Δώσε νούμερα φίλε για να γελάσουμε…….
Έχω δυο αυτοκίνητα στο μαγαζί που έχουν καταστραφεί τα μοτέρ, και θα αλλαχτούν. Λίγα χιλιόμετρα στο σύνολο, μα γκαζιάρηδες πελάτες. Έκανα καταγγελία παν’ κακής εγκαταστάσεις.
Στο Σεατ η μπιέλα έχει βγει από τον κορμό, κόλλησε η μηχανή, πυρωμένα όλα.
Μα θα παραμείνω στο ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!. Αναφέρω στοιχεία και τεκμηριώνω με υπολογισμούς, και γεγονότα. Δεν πείθω κανέναν?, δεν είναι πρόβλημα μου!.
Φιλικά.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δώσε νούμερα φίλε για να γελάσουμε…….
Έχω δυο αυτοκίνητα στο μαγαζί που έχουν καταστραφεί τα μοτέρ, και θα αλλαχτούν. Λίγα χιλιόμετρα στο σύνολο, μα γκαζιάρηδες πελάτες. Έκανα καταγγελία παν’ κακής εγκαταστάσεις.
Στο Σεατ η μπιέλα έχει βγει από τον κορμό, κόλλησε η μηχανή, πυρωμένα όλα.
Μα θα παραμείνω στο ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!. Αναφέρω στοιχεία και τεκμηριώνω με υπολογισμούς, και γεγονότα. Δεν πείθω κανέναν?, δεν είναι πρόβλημα μου!.
Φιλικά.
Απαντου υπαρχουν σωστες και κακες δουλειες, σε μηχανικους, ηλεκτρολογους, γκαζαδες, φανοποιους, μπογιατζηδες κ.τ.λ. και παντα θα υπαρχουν αυτοι που ξερουν το αντικειμενο τους και οι ασχετοι, δεν υπαρχουν δουλειες απο μηχανικους που ειναι για κλαματα? τι σημαινει αυτο, οτι ολοι πρεπει να μπαινουν στον ιδιο κουβα?
τα υγραεριοκινητα ειναι πανω απο 80000 επισημα, προβληματικες εγκαταστασεις θα υπαρχουν παντα αλλα ευτυχως ειναι πολυ μικρο το ποσοστο τους.
ξερω πρωην μαναβη που εγινε εγκαταστατης ανω Γλυφαδα μερια, καπετανιος στα καραβια εγινε και αυτος, αρκετους φανοποιους, λαστιχαδες, τι σχεση εχουν ολοι αυτοι με το αντικειμενο? ευτυχως η αγορα τους εδιωξε νωρις. -
fokion_sportage αργος λ το σφαλμα το βγαζει μονο στο υγραεριο.δεν ειμαι τοσο χαζος να εχω προβλημα στο λ απο πριν και αφου τοποθετησω το υγραεριο να φωναζω γιατι εχω μεγαλη καταναλωση!
δεν μου αναψε ποτε Λ τοσα χρονια που ειμαι με βενζινη.με την βενζινη δεν εχω κανενα θεμα στην καταναλωση αρα κανενα προβλημα και στο λ.κανενα λαμπακι τιποτα.
.αναψε απο την πρωτη μερα που εβαλα το υγραεριο.στα πρωτα 20 χλμ.και τις 3 φορες που το ρυθμισε παντα μετα απο λιγο αναψε.
αυτο το σημαινει οτι ο εμπρος λ θελει αλλαγη επειδη το γκαζι δεν ειναι σωστα ρυθμνσμενο η μηπως ειναι στα τελευταια του ο λ και το γκαζι λογο και μεγαλυτερης θερμοκρασιας τον επειδεινωνει και βγαζει σφαλμα?
σε πρωτη φαση θα βγει ο εμπρος και θα καθαριστει και θα δουμε παλι πριν παω σε αλλαγη.
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
fokion_sportage αργος λ το σφαλμα το βγαζει μονο στο υγραεριο.δεν ειμαι τοσο χαζος να εχω προβλημα στο λ απο πριν και αφου τοποθετησω το υγραεριο να φωναζω γιατι εχω μεγαλη καταναλωση!δεν μου αναψε ποτε Λ τοσα χρονια που ειμαι με βενζινη.με την βενζινη δεν εχω κανενα θεμα στην καταναλωση αρα κανενα προβλημα και στο λ.κανενα λαμπακι τιποτα.
.αναψε απο την πρωτη μερα που εβαλα το υγραεριο.στα πρωτα 20 χλμ.και τις 3 φορες που το ρυθμισε παντα μετα απο λιγο αναψε.
αυτο το σημαινει οτι ο εμπρος λ θελει αλλαγη επειδη το γκαζι δεν ειναι σωστα ρυθμνσμενο η μηπως ειναι στα τελευταια του ο λ και το γκαζι λογο και μεγαλυτερης θερμοκρασιας τον επειδεινωνει και βγαζει σφαλμα?
σε πρωτη φαση θα βγει ο εμπρος και θα καθαριστει και θα δουμε παλι πριν παω σε αλλαγη.
πρωτα φτιαξε το ρελαντι στην βενζινα, μετα τα υπολοιπα (γιατι αν το προβλημα ειναι απο την EGR δεν μπορει να σου στρωσει το μειγμα με τιποτα).
καντα με σωστη σειρα για να βγαλεις ακρη, οχι αναποδα. εσυ φορας πρωτα τα παπουτσια, μετα τις καλτσες και στο τελος το παντελονι. -
η egr ειναι αλλαγμενη πριν περιπου 2.5 χρονια δεν ειναι τοσο παλια.
Υγραεριοκίνηση!