-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
eeeeeee
ούτε με το λίτρο πουλάνε.
Όγκο σου δίνουν.Μα ο όγκος μετριέται σε λίτρα....
-
ναι αλλά τα υγρά καύσιμα έχουν και ένα ειδικό βάρος. Δηλαδή αν σου δώσω ένα μπουκάλι με 1lt στους 15oC, αυτός ο όγκος θα γίνει 1.1lt στους 22oC.
Ο ογκομετρητής των αντλιών μετράει όγκο και όχι όγκο+θερμοκρασία για να σου βγάλει τα πραγματικά λίτρα τα οποία αγόρασες.
Η θερμοκρασία όμως υποτίθεται ότι είναι σταθερή (15oC~18oC) μιας και οι δεξαμενές είναι θαμμένες. Οπότε την θερμοκρασία την παίρνουν δεδομένη.
Τον όγκο όμως τον ρυθμίζουν με την λιτρομέτριση στα 20 λίτρα. Εκεί θα πρέπει το λιτρόμετρο να δείξει 19,6 λίτρα και η αντλία 20 λίτρα.
Όμως υπάρχουν και κάτι λαμόγια που πειράζουν τους ογκομετρητές και ενώ πληρώνεις 60 λίτρα εσύ παίρνεις π.χ. 53 λίτρα. (Βενζινάδικο στη Χαλκιδική, στα 20 λίτρα έδινε 13 λίτρα (δούλευε με μηχανάκια και στα 2-3 λίτρα δε φαίνεται πολύ η διαφορά))
Οι αντλίες όμως δεν κάνουν αναγωγή στην μονάδα με συντελεστή την θερμοκρασία των 15oC και με τον συντελεστή του ειδικού βάρους όταν πουλάνε όγκο, κάτι το οποίο κάνει και το διυλιστήριο στις εταιρείες, οι εταιρείες το κάνουν στον βενζινά, ενώ ο βενζινάς δε μπορεί να το κάνει σε σένα. Υπάρχει μεγάλο μπάχαλο σε αυτό το θέμα. Αν θυμάσαι τον Ευαγγελάτο, έτσι με αυτήν την ιστορία έφτιαξε ρεπορτάζ.
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
ναι αλλά τα υγρά καύσιμα έχουν και ένα ειδικό βάρος. Δηλαδή αν σου δώσω ένα μπουκάλι με 1lt στους 15oC, αυτός ο όγκος θα γίνει 1.1lt στους 22oC.Έχεις μπλέξει τα μηδενικά, αυτό που γράφεις είναι 10% (είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, η πραγματική είναι πολύ πολύ μικρότερη).
Δεν καταλαβαίνεις καλά τις έννοιες του βάρους και όγκου. Οι βενζίνες δεν έχουν όλες το ίδιο ειδικό βάρος (όπως και το υγραέριο) και δεν μπορείς να ζυγίζεις τα καύσιμα αν δεν ΞΕΡΕΙΣ το ειδικό βάρος του καυσίμου που μετράς.
Για μεγάλες ποσότητες πάντα μετράς λίτρα και θερμοκρασία - οι βενζινάδες ξέρουν. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ναι αλλά τα υγρά καύσιμα έχουν και ένα ειδικό βάρος. Δηλαδή αν σου δώσω ένα μπουκάλι με 1lt στους 15oC, αυτός ο όγκος θα γίνει 1.1lt στους 22oC.
Έχεις μπλέξει τα μηδενικά, αυτό που γράφεις είναι 10% (είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, η πραγματική είναι πολύ πολύ μικρότερη).
Δεν καταλαβαίνεις καλά τις έννοιες του βάρους και όγκου. Οι βενζίνες δεν έχουν όλες το ίδιο ειδικό βάρος (όπως και το υγραέριο) και δεν μπορείς να ζυγίζεις τα καύσιμα αν δεν ΞΕΡΕΙΣ το ειδικό βάρος του καυσίμου που μετράς.
Για μεγάλες ποσότητες πάντα μετράς λίτρα και θερμοκρασία - οι βενζινάδες ξέρουν.κοίτα ο νόμος λέει από ότι θυμάμαι, 5 τις χιλίοις έχουν δικαίωμα να 'κρατήσουν' και δεν είπα πουθενά ότι έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Παρτίδα με παρτίδα διαφέρει. Όπως και στα οκτάνια τους θα δεις τέτοια διαφορά.
Το 'οι βενζινάδες ξέρουν' μου έφτιαξε την μέρα. Εννοείς ότι λιτρομετρούν τις αντλίες με βάση ειδικό βάρος και την θερμοκρασία; καλό... -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Kio, οι καταναλώσεις που γράφουν οι κατασκευαστές είναι ουτοπικές. Τα μοντέλα τους ελέγχονται στον υπολογιστή και όχι σε πραγματικές συνθήκες. Το οτι μπορει να ειχες 1-2-3 φορες μικρότερη κατανάλωση συμβαίνει αν οδηγείς εντελώς παπουδίστικα, ή και/αν έχεις ευνοικό άνεμο...Εγώ πάντως με το 206 έχω σε 190Κ χλμ βάση του tc μέση κατανάλωση συνολικά (δεν το έχω μηδενίσει ποτέ, αν και μάλλον έκανε ένα reset πριν περίπου 20-30Κ χλμ όταν έμεινα από μπαταρία...) 6,5 λίτρα / 100 χλμ (εργοστασιακή 7)... και αυτό περιλαμβάνει τα πάντα όλα (συν κάποιες μέρες στην πίστα...)
Στο χώρο αποσκευών έχω μερικές χιλιάδες άχρηστα πράγματα και σαν αρχή μου το έχω να επιταχύνω από εκκίνηση όσο πιο γρήγορα γίνεται (το δικαιολογώ στον εαυτό μου ότι με τέρμα ανοιχτή την πεταλούδα έχει λιγότερες απώλειες ροής... ), απλά τώρα τελευταία έχω πάψει να κυνηγάω τελικές (που εκεί βλέπεις τον δείκτη να κατεβαίνει... ) και εκμεταλλεύομαι πολύ τη φόρα μου...
Το πολυμορφικό στα 17Κ χλμ ακόμα καίει γύρω στα 9 (εργοστασιακή 8 ), αλλά κάνειπολλά (σχετικά) χλμ στην πόλη...
Συγνώμη για το
-
Παίδες, sorry για το (ημι-)offtopic, αλλά είδα ότι η Fiat στη σελίδα της έχει το Punto Evo και στην έκδοση Natural Power (βενζίνη + φυσικό αέριο). Αυτά πού γεμίζουν; Επίσης πλεονεκτεί ή μειονεκτεί το φυσικό αέριο σε σχέση με το υγραέριο;
-
Ο χρήστης Orestis_G έγραψε:
Αυτά πού γεμίζουν;Πρακτικά αυτή τη στιγμή πουθενά στην Ελλάδα. Εκτός κι αν:
- μπορείς να γεμίζεις από το σημείο που ανεφοδιάζονται τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ με φυσικό αέριο
- έχεις στο σπίτι σου παροχή φυσικού αερίου και εγκαταστήσεις κάποια ειδική παροχή που ανεφοδιάζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ (θέλει αρκετές ώρες).
Επίσης πλεονεκτεί ή μειονεκτεί το φυσικό αέριο σε σχέση με το υγραέριο;
Από όσα έχω διαβάσει:
Πλεονεκτεί στο οτι δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο το υγραέριο.
Μειονεκτεί σε κόστος, αυτονομία, πρόσθετο βάρος στο αυτοκίνητο, ανυπαρξία πρατηρίων ανεφοδιασμού. -
Τα 2 και μοναδικα αμαξοστασια της ΕΘΕΛ με Φυσικο Αεριο ανεφοδιαζουν ΜΟΝΟ τα λεωφορεια της ΕΘΕΛ και τις σκουπιδιαρες των δημων. Κατι ακουστηκε πως θα ανοιξει το Α/Σ Ανθουσας και για τα αυτοκινητα αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
-
καλημέρα . μήπως εχει βάλει κάποιος εκτος απο την υγραεριοκινηση.gr σύστημα σε fsi κινητηρες ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. Δεν βρίσκω το βιβλιαράκι.
Antonis-team.H εικόνα είναι απο μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Επειδη είναι άκρως αξιόλογη διπλωματική, την έχω ανεβάσει και στο παρακάτω λίνκ για να την κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται.
http://rapidshare.com/files/418240964/y ... G.pdf.htmlΈχουμε λίγο διαφορετική άποψη για την εν λόγω διπλωματική.
Η επαφή με την πραγματικότητα
μας λέει ότι η ενεργειακή πυκνότητα των καυσίμων συγκρίνεται ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ και όχι ανά kg.Έτσι οι μπούρδες που γράφει για μεγαλύτερο ενεργειακό βαθμό απόδοσης του υγραερίου μεταφράζονται σε ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ.
Αν ξέρετε κάποιο βενζινάδικο που πουλάει βενζίνη/πετρέλαιο/υγραέριο με το κιλό και όχι με το λίτρο να μου το πείτε.Εδώ οι πραγματική ενεργειακή πυκνότητα των καυσίμων - ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ .
http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline#Energy_content_.28High_and_low_heating_value.29
Φίλε ΛΕΟΝΤΑ, όταν διάβασα και όχι μελέτησα, (όπως έκανες εσύ), ανατρίχιασα γιατί εν πρώτης θεώρησα ότι επί τόσα χρόνια ήμουν βαθιά νυχτωμένος!!!!.....
Δεν πήρα το ‘μηχανάκι’ μαζί μου, για να επικοινωνώ, και έτσι μου χάλασε το σαββατοκύριακο. Τώρα που διάβασα τα γραφόμενα σου, αγαλλίασε η ψυχή μου, και κατάλαβα, ότι στον τομέα αυτόν δεν είμαι γερομ@λ@κ@ς!!!....
Και σίγουρα η ερώτηση που έκανα, αφορά ανά μονάδα πώλησης, που είναι το λίτρο.
Καλοπροαίρετα ο φίλος Hierophant, μας έδωσε τον πίνακα από….. «H εικόνα είναι από μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» η οποία είναι προβοκατόρικη, η βλακώδης κατά την ουσία της στην πράξη.!!. είναι μελέτη κατά παραγγελιά . Μου θυμίζει γκάλοπ που δείχνουν το πώς περνάνε οι Έλληνες, και ερωτώνται επιλεκτικά άτομα που διαμένουν στην Κηφισιά στην Πολιτεία, και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές!!!!....Βάρδα να μην την δει κανένας ‘κυβερνητικός’ και διπλασιάσουν την τιμή του αεριού!!!....
Κατατοπιστική και η παράθεση του ‘βενζινα’ μας. Ευχαριστώ φίλε alexiu, μα θέλω να πιστεύω, ότι σε αυτήν την ξεσκισμένη χώρα, κάποια φορά θα δουλέψει το εποπτικό όργανο σωστά. Σε αυτό πιστεύω ακράδαντα στης δικές σας κηνίσεις. Είναι τρομερό να σας λένε κλέφτες, και να μην βγαίνετε από τα ρούχα σας.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Το έγραψα επειδή έχω δει σε σελίδες περί κίνησης με υγραέριο τον όρο μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση του υγραερίου.
Το υγραέριο έχει 30% μικρότερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τη βενζίνη και ακόμα μικρότερη σε σχέση με το πετρέλαιο.
Βέβαια η τιμή του είναι πολύ χαμηλή και έτσι παρά τη χαμηλότερη ενεργειακή του απόδοση συμφέρει πολύ σε σχέση με τη βενζίνη.Σε σχέση με το πετρέλαιο δεν συμφέρει τόσο όσο με τη βενζίνη και τα κιτ υγραερίου σε πετρελαιοκινητήρες δεν τα βάζεις για οικονομία (όπως διαφημίζουν) αλλά επειδή μπορείς να βγάλεις πολύ μεγαλύτερη δύναμη - ψεκάζεις ταυτόχρονα με το πετρέλαιο (δεν μπορείς να δουλέψεις μόνο υγραέριο σε πετρελαιοκινητήρα γιατί χτυπάει πιράκια).
Όσο περισσότερο υγραέριο σε τουρμποντίζελ τόσο περισσότερη δύναμη, μέχρι να λιώσεις τα πιστόνια. -
Φίλε Αντώνη,
δεν είμαι κάτοχος πρατηρίου βενζίνης. Ούτε είμαι οδηγός Δ.Χ. Έχω κάποιον στον χώρο των καυσίμων και ξέρω αυτά που σας λέω. Ότι θέλετε και μπορώ να σας ενημερώσω για την πραγματικότητα, θα το κάνω.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
….. «H εικόνα είναι από μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» η οποία είναι προβοκατόρικη, η βλακώδης κατά την ουσία της στην πράξη.!!. είναι μελέτη κατά παραγγελιά .Οπως το εγραψες Αντωνη μια απλη πτυχιακη εργασια ειναι για να παρει καποια φοιτητρια το πτυχιο της, δεν εχει καποια ιδιαιτερη σημασια οπως τις μελετες που κανει συχνα το Πολυτεχνειο με επικεφαλης καθηγητες οπου οσα γραφονται εχουν το αναλογο κυρος.
Για εμενα κακως αναφερωνται πτυχιακες εργασιες για τεκμηριωση θεματων. -
Αυριο παω για τον προκαθορισμενο γενικο ελεγχο πριν το ΚΤΕΟ. Ρυθμισεις δηλ. απο οτι καταλαβα για σωστη λειτουργια και καλη αποδοση συν καλη καταναλωση.
Σχετικα με καποια σχολια του κ. αντωνη σχετικα με την εγκατασταση που μου κανανε θελω να του αναφερω οτι ο μειωτης ειναι τελικα βιδωμενος και δεν κρεμεται ελευθερα απο τα σωληνακια οπως υπεθεσε. Επισης σχετικα με τα ρακορ μιλησα με φιλο που ειναι τεχνικος στο χωρο του αεριου (φυσικου) και νυν κατοχο υγραεριοκινησης που εχει ψαξει το θεμα οπως ειπε, και μου ειπε οτι οι συνδεσεις ρακορ δεν ειναι απαραιτητα κακες ακομα και για κινουμενες κατασκευες αφου οπως ειπε υπαρχουν και τα ρακορ ασφαλειας. Επισης μου ανεφερε οτι οι συγκολλησεις εχουν κινδυνο και αυτες... ο φιλος μου εχει τοποθετησει κιτ της BRC. Αυτα και χωρις να θελω να κατηγορησω ενοειται απλα τα αναφερω οκ?
Τιμη υγραεριου (Γεωργιαδης AEGEAN εναντι αεροδρομιου) 0.698 / λιτρο.
Να κανω μια σημειωση οτι ειναι πολυ κουτο και μαλιστα κοντοφθαλμο οι οποιοι πρατηριουχοι να ανεβαζουν την τιμη ανα λιτρο ακομα και αν δεν ειναι εγκαταστατες υγραεριου. Και το λεω αυτο γιατι μαλλον αρεστηκανε στην αισχροκερδεια των αλλων (βλεπε βενζινη κτλ) και ειπαν και αυτοι δεν βαριεσαι ας ανεβαζω και εγω μερικα λεπτα το υγραεριο. Και φυσικα χωρις καμια αυξηση απο αλλους παραγοντες (διεθνη τιμη, αυξηση τιμης λογω φορων κτλ).
Απλα ΕΤΣΙ γιατι απλα σηκωθηκαμε μια μερα και λεμε δεν ανεβαζω και λιγο την τιμη κατα μερικα λεπτα... Τοσο μα τοσο κοντοφθαλμοι.
Ο λογος?
Απλα και μονο για το συμφερον τους δεν καταλαβαινουν οτι ακομα και μια μικρη αυξηση στην τιμη του υγραεριου αποθαρυνει καθε μελλοντικο ενδιαφερομενο για τοποθετηση συστηματος υγραεριου στο αυτοκινητο του. Ο μελλοντικος πελατης υγραεριοκινησης θα σκεφτει ΣΙΓΟΥΡΑ οτι αφου συμβαινει το ιδιο (αισχροκερδεια) και στο υγραεριο οπως στην βενζινη τοτε γιατι να πληρωσει για να το βαλει κιολας (το κιτ).
Δεν καταλαβαινουν οτι οσο το ανεβαζουν ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ. Αντι να κανουν τα παντα για να κερδιζουν απο τους νεους μελλοντικους πελατες αυτοι σκεφτονται κοντοφθαλμα .
Ας μου αναλυσει καποιος απο αυτους οτι θα βγαλει περισσοτερα λεφτα με το να αυξησει 2-3 λεπτα το λιτρο απο το να συγκρινει το κερδος του αν υποθεσουμε οτι αυξανονται οι κατοχοι των αυτοκινητων με υγραεριο. Αν πιστευουν οτι θα κερδισουν περισσοτερα με το πρωτο 'κολπο' ειναι γελασμενοι. Γιατι αν περιμενουν να αυξηθει ο αριθμος των κατοχων θα εχουν αυτοματα εκατονταδες και χιλιαδες λιτρα να πουλησουν και οχι τα ιδια...
Τους ευχομαι παντως 'καλα μυαλα'!
-
Φαρμάκης Γιάννενα 0,65
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
….. «H εικόνα είναι από μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» η οποία είναι προβοκατόρικη, η βλακώδης κατά την ουσία της στην πράξη.!!. είναι μελέτη κατά παραγγελιά .
Οπως το εγραψες Αντωνη μια απλη πτυχιακη εργασια ειναι για να παρει καποια φοιτητρια το πτυχιο της, δεν εχει καποια ιδιαιτερη σημασια οπως τις μελετες που κανει συχνα το Πολυτεχνειο με επικεφαλης καθηγητες οπου οσα γραφονται εχουν το αναλογο κυρος.
Για εμενα κακως αναφερωνται πτυχιακες εργασιες για τεκμηριωση θεματων.Παιδια ειστε λαθος,πολυ λαθος θα ελεγα.
Επειδη ειμαι και εγω στο πολυτεχνειο και παρουσιασα πριν 2 μηνες την διπλωματικη μου(ετσι λεγεται,και οχι πτυχιακη καθως οι μηχανικοι ειναι διπλωματουχοι και οχι πτυχιουχοι),ακουστε να δειτε πως παει το θεμα.
Καταρχας να πω οτι δεν γινεται να ορκιστεις αν δεν κανεις διπλψματικη,ετσι πας και βρισκεις ενα καθηγητη της αρεσκειας σου(καποιον που να σε εμπνεει ας πουμε)και του λες θελω να ασχοληθω με το ταδε θεμα,η σου λεει αυτος εχω αυτα τα θεματα στα υποψην μου θες να ασχοληθεις με καποιο απο αυτα?Οπως και να εχει αρχιζεις και σε καθε(μα καθε) βημα εχεις την επιβλεψη και την διορθωση απο το καθηγητη,στο τελος (μετα απο τουλαχιστον 1 εξαμηνο,μεχρι και 1,5 χρονο εχω ακουσει)παρουσιαζεις την διπλωματικη ενωπιων ολων των καθηγητων του τομεα,οπου και κανουν διαφορες ερωτησεις κλπ.Τα συμπερασματα ειναι οτι,αν γραφει μπουρδες η διπλωματικη(σπανιως εως και ποτε)ειναι υπευθηνος κατα κυριο λογο ο καθηγητης και οχι ο φοιτητης,αλλα και οι υπολοιποι καθηγητες στην παρουσιαση επρεπε να την κοψουν την εργασια,οποτε ναι μια διπλωματικη πολυτεχνειου θα ελεγα οτι μπορει αφοβα να χρησιμοποιηθει ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ,και οχι ως κατι που επιδεχεται συζητηση.
Στο ελληνικο πανεπιστημιο καλως η κακως δεν εχουν μπει ακομα εταιριες,ειναι ακομα 'αγνο' θα ελεγα οποτε δεν υπαρχει στρατευμενη-κατευθυνομενη ερευνα.Επι του θεματος δηλωνω οτι δεν εχω καμμια σχεση εγω ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος,απλα σας λεω την διαδικασια
-
Φαρμάκης Γιάννενα 0,65
Μπραβο στον κ. Φαρμακη. Πριν 2 εβδομαδες ταξιδεψα στην Κερκυρα και εβαλα υγραεριο στο εν λογω πρατηριο και βλεπω οτι πολυ σωστα ο κ. Φαρμακης εχει σταθερη την τιμη του για εδω και 15 μερες και βαλε (απο τις 22 Αυγουστου).
Πεστε μου τωρα οι αλλοι που το αυξησανε με ποιο αιτιολογικο το κανανε? Ο κ. Φαρμακης δηλ. τι ειναι παμπλουτος και large και δεν το ανεβαζει? Ή ειναι ηλιθιος...?
Αλλα ετσι ειναι τα λαμογια στην Ελλαδα. Στην αναμπουμπουλα χαιρεται ο λυκος...
Και απο λυκους αλλο τιποτα στην Ελλαδα.
ΥΓ: Εγω ενημερωνω τους αξιοτιμους πρατηριουχους οτι βαζω και θα βαζω παντα στον πιο φτηνο απο ολους! Και τερμα τα χαζα!
Και αν θελετε δυσφημιστε κι αλλο τον τομεα της υγραεριοκινησης. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ αν δεν το καταλαβατε!
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Τα συμπερασματα ειναι οτι,αν γραφει μπουρδες η διπλωματικη(σπανιως εως και ποτε)ειναι υπευθηνος κατα κυριο λογο ο καθηγητης και οχι ο φοιτητης,αλλα και οι υπολοιποι καθηγητες στην παρουσιαση επρεπε να την κοψουν την εργασια,οποτε ναι μια διπλωματικη πολυτεχνειου θα ελεγα οτι μπορει αφοβα να χρησιμοποιηθει ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ,και οχι ως κατι που επιδεχεται συζητηση.Όπως μπορείς να βγάλεις αποτελέσματα από μια δημοσκόπηση υπέρ ή κατά κάποιου πράγματος έτσι είναι και οι διπλωματικές (ή πτυχιακές ή διδακτορικά ή οποιεσδήποτε επιστημονικές εργασίες ή σύγγραμμα). Δεν λέω ότι είναι κατευθυνόμενο αλλά ειδικά στο επίπεδο που μιλάμε ο στόχος δεν είναι η απόδειξη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ αλλά η άσκηση του υποψήφιου στην επιστημονική έρευνα. Το ότι χρησιμοποιείς επιστημονική σκέψη και στοιχεία δεν σημαίνει κάτι απόλυτο και που δεν επιδέχεται συζήτηση. Άλλωστε για τις περισσότερες έρευνες που βγάζουν κάτι υπάρχουν άλλες τόσες που βγάζουν άλλα πράματα.... Στην επιστήμη όλα δέχονται συζήτηση και όλα μπορούν να αμφισβητηθούν.... αρκεί να παίζεις με τους σωστούς κανόνες ή να είσαι σε θέση να αλλάξεις τους κανόνες! Αλλιώς ναι, τότε μάλλον λες ανοησίες...
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Τα συμπερασματα ειναι οτι,αν γραφει μπουρδες η διπλωματικη(σπανιως εως και ποτε)ειναι υπευθηνος κατα κυριο λογο ο καθηγητης και οχι ο φοιτητης,αλλα και οι υπολοιποι καθηγητες στην παρουσιαση επρεπε να την κοψουν την εργασια,οποτε ναι μια διπλωματικη πολυτεχνειου θα ελεγα οτι μπορει αφοβα να χρησιμοποιηθει ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ,και οχι ως κατι που επιδεχεται συζητηση.
Στο ελληνικο πανεπιστημιο καλως η κακως δεν εχουν μπει ακομα εταιριες,ειναι ακομα 'αγνο' θα ελεγα οποτε δεν υπαρχει στρατευμενη-κατευθυνομενη ερευνα.Συμφωνω οτι οι χαρακτηρισμοι ειναι υπερβολικοι, αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι αδυνατον να περιεχονται και καποια λανθασμενα στοιχεια η' θεωριες.
Σιγουρα την συγκεκριμενη εργασια δεν εχω τις γνωσεις για να την κρινω,
αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που ερχεται παρομοιο θεμα στην επιφανεια.
Σε δικη μου πτυχιακη, οχι διπλωματικη, παρ΄οτι ηταν καλη
εγω ο ιδιος στο μελλον χρειαστηκε να αναθεωρησω καποια απο αυτα που εγραψα. -
Όταν χρησιμοποιείς τη θερμική απόδοση ανά κιλό καυσίμου, δεν αναφέρεις τις αντίστοιχες τιμές ανά λίτρο και χρησιμοποιείς αυτές τις τιμές για να βρεις το καύσιμο με τη μεγαλύτερη θερμική απόδοση,
τότε είσαι βλάκας ή θέλεις να περάσεις κάποιο (παραπλανητικό) μήνυμα.
Υγραεριοκίνηση!