-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν διαφωνώ μαζί σου, είναι μια λογική άποψη!.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκοπιά μου δεν έχει έρεισμα.
Αυτό που προσπαθώ απεγνωσμένα είναι, να μην σκοτώσω την ποιότητα, μα και την περιρρέουσα νοοτροπία, που στο μέλλον θα είναι περισσότερο καταστροφική.
Όταν ψωνίζω, παίρνω το καλύτερο. Όταν χρεώνω λέω από μέσα μου ‘κουράγιο’…..
Οπωσδήποτε η αγοραστική μου ικανότητα, έχει μειωθεί 40%. Ευτυχώς που η εκ παροχής υπηρεσιών δύναμης μου, δεν έχει πέσει πολύ. Και εδώ ‘δούλεψαν’ οι πολλές ειδικότητες, εδρασμένες στα πτυχία που μάζευα.
Ένας που τοποθετεί μόνον αέριο, και σαν προηγούμενο επάγγελμα ήταν ,ψυγείας, αλουμινιάς, υδραυλικός, επαγγέλματα που ψόφησαν,(εσείς τα γράψατε) σήμερα θα έχει κρίσει. Έτσι καθίσταται επικίνδυνος εμπορικά.
Σκοτώνει την ειδικότητα ανεπίστρεπτα.
Το ότι έπεσαν οι πωλήσεις δεν σημαίνει ότι θα ξεβρακωθούμε και θα πάμε στην Συγγρού….. και σίγουρα όχι ότι θα κερδοσκοπούμε ασύστολα.
Ο αθέμιτος συναγωνισμός, στην Αμερική τιμωρείτε αυστηρά, και αυτός είναι αθέμιτος…….
Και οπωσδήποτε μιλώντας για μετανάστες μου ξύνεις πληγές. Η μικρή μου, με δουλειά, και καλή θέση, βραβευμένη σαν η καλύτερα διαφημίστρια πέρση, παρατήθηκε διότι δεν άντεχε το κλίμα εδώ. Προσελήφθη σε 5 μέρες στο Παρίσι, με τα διπλά χρήματα, μα με ανθρώπινη δουλεία.
«…η θέση σου παραμένει και με αναβάθμιση οπότε θέλεις». Δεν έρχεται με τίποτα, και καλά κάνει. Of topic
Α.Συγνώμη, δεν θέλω να ξύσω πληγές, κι εγώ βρέθηκα στο παρά μισό να φύγω για Αγγλία και αν δεν ήταν ο πιτσιρίκος θα το είχα κάνει σίγουρα.
Στο εμπορικό θέμα, δυστυχώς λειτουργούμε ως ελεύθερες αγορές, οι οποίες κάνουν μπαμ (βλέπε η εγκατάσταση υγαερίου 1500) και μετά κάνουν γκντουπ (το ίδιο με 650). Κατά τις θεωρίες των (ξύστα με τον κασμά) οικονομολόγων, κάαααααααααποια στιγμή σταθεροποιούνται και μένουν αυτοί που ικανοποιούν καλύτερα τις επιθυμίες των πελατών τους. Με άλλα λόγια, γίνεται ένας διαρκής πόλεμος.
Το ψηφίσαμε όμως και το ψηφίζουμε διαρκώς επιλέγοντας αυτές τις κυβερνήσεις. Και είναι όλοι χαμένοι τελικά. Και οι πελάτες που όταν έχουν ανάγκη άμεση πρέπει να δώσουν 1500, και οι εγκαταστάτες-προμηθευτές που κάποια στιγμή παρακαλάνε να κάνουν εγκατάσταση με 650. Εδώ φταίμε όλοι.
Το χειρότερο από όλα όμως, είναι ότι το χρήμα που κυκλοφορεί και έχουμε (ή δεν έχουμε στην τσέπη μας) εκδίδεται μόνο ως δάνειο. Δηλαδή, το κάθε νόμισμα που έχω στην τσέπη μου, κάποιος το πήρε δάνειο. Και αν κανένας δεν πάρει δάνειο επειδή κατάφερε να έχει υγιή οικονομία, δεν θα υπάρχει καθόλου χρήμα. Θα κάνουμε συναλλαγές τύπου 'φτιάξε μου τις πλατίνες να σου δώσω ντομάτες; Πως λοιπόν να μην επέλθει η χρεοκοπία?
Δε φταίει λοιπόν ούτε ο antonis-team, ούτε ο alexeft, ούτε πχ ο maevius, ούτε κανένας άλλος για το γενικότερο πρόβλημα. Είναι πρόβλημα που το προκάλεσαν και το προκαλούν όοοοοοοοοοολοι οι πολιτικοί παρέα με τις τράπεζες.
-
Λυπών φίλοι συνάδελφοι?. Είναι του 99, μάλλον το ‘αυγό’!.
Είναι αυτό που έβγαλε προβλήματα στο καπάκι, από πλευράς φλάντζας.
Ποιος θα του βάλει ένα BRC τετάρτης?.
1400 χιλιόμετρα τον χρόνο. Εάν το εγκαταστήσει λιγούρης, 1.5 χρόνια απόσβεση.
Και σίγουρα δεν υπολογίζω το πρόβλημα του ECO TEC κινητήρα ένα ακόμη χιλιάρικο!.
Α.Απλή μετάφραση δεν αξίζει τον κόπο γιατί ο συγκεκριμένος κινητήρας Ecotec είναι επιρρεπής σε βλάβες και με το Lpg θα έχω πολλά προβλήματα ?
Και αν του βάλω κάτι να είναι BRC τέταρτης γενιάς πχ Lovato ή Zavoli δεν συστήνονται για το Astra G ?
Άφησα την απάντηση να την κάνει συνάδελφος, διότι εξ άρχεις είχα αρνητική διάθεση.
Εάν είχε αρκετά χιλιόμετρα για να δικαιολογήσει την εργασία ‘καπάκι’, θα ήταν εφικτό το εγχείρημα.
Στο G, το πρόβλημα δεν είναι σε βαλβίδες οδηγούς έδρες, μα σε ένα σημείο στο καπάκι. Είτε σαν αέριο, είτε σαν βενζίνα.
Α.Αααα γεια σου.............
-
A.
-
Συγνώμη, δεν θέλω να ξύσω πληγές, κι εγώ βρέθηκα στο παρά μισό να φύγω για Αγγλία και αν δεν ήταν ο πιτσιρίκος θα το είχα κάνει σίγουρα.
Στο εμπορικό θέμα, δυστυχώς λειτουργούμε ως ελεύθερες αγορές, οι οποίες κάνουν μπαμ (βλέπε η εγκατάσταση υγαερίου 1500) και μετά κάνουν γκντουπ (το ίδιο με 650). Κατά τις θεωρίες των (ξύστα με τον κασμά) οικονομολόγων, κάαααααααααποια στιγμή σταθεροποιούνται και μένουν αυτοί που ικανοποιούν καλύτερα τις επιθυμίες των πελατών τους. Με άλλα λόγια, γίνεται ένας διαρκής πόλεμος.
Το ψηφίσαμε όμως και το ψηφίζουμε διαρκώς επιλέγοντας αυτές τις κυβερνήσεις. Και είναι όλοι χαμένοι τελικά. Και οι πελάτες που όταν έχουν ανάγκη άμεση πρέπει να δώσουν 1500, και οι εγκαταστάτες-προμηθευτές που κάποια στιγμή παρακαλάνε να κάνουν εγκατάσταση με 650. Εδώ φταίμε όλοι.
Το χειρότερο από όλα όμως, είναι ότι το χρήμα που κυκλοφορεί και έχουμε (ή δεν έχουμε στην τσέπη μας) εκδίδεται μόνο ως δάνειο. Δηλαδή, το κάθε νόμισμα που έχω στην τσέπη μου, κάποιος το πήρε δάνειο. Και αν κανένας δεν πάρει δάνειο επειδή κατάφερε να έχει υγιή οικονομία, δεν θα υπάρχει καθόλου χρήμα. Θα κάνουμε συναλλαγές τύπου 'φτιάξε μου τις πλατίνες να σου δώσω ντομάτες; Πως λοιπόν να μην επέλθει η χρεοκοπία?
Δε φταίει λοιπόν ούτε ο antonis-team, ούτε ο alexeft, ούτε πχ ο maevius, ούτε κανένας άλλος για το γενικότερο πρόβλημα. Είναι πρόβλημα που το προκάλεσαν και το προκαλούν όοοοοοοοοοολοι οι πολιτικοί παρέα με τις τράπεζες.[/quote]
συμφωνω
οσο οι τραπεζες δεν δινουν δανεια η αγορα θα σταγγισει απο ευρω γιατι και το τελευταιο ευρω ειναι δανικο απο την ΕΚΤ
και μεσαζοντες τις ελληνικες τραπεζες. -
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:offtopicviii:
Καλέ μου Βασίλη, μετά από 816 σελίδες, η διανθήσεις μιας ενότητας με εντράδες, είναι φυσικό επακόλουθο.
Αναμφίβολα η Βοήθιa με ημαρτημένα του πράσινου βιβλίου του ιδρύματος για τεχνικούς, ήταν θετική. Και η τέχνη ενόσω έχει αρχή, τέλος δεν έχει!. Ένεκα η εξέλιξη!.
Επίτρεψε μας να λέμε και ιστορίες της ζωής μας για να μην ξεχνιόμαστε και απομακρυνόμαστε, από το μείζον αυτό θέμα.
Φιλικά
Α. -
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A. -
Γεια σας μάγκες επαναφέρω το πρόβλημα που είχα τώρα και πολύ καιρό που αφορούσε την αστάθεια στο ρελαντί.
Είχα αλλάξει μπουζί, φίλτρα, καθάρισμα egr, καθάρισμα αισθητήρων map και εκκεντροφόρου, ρύθμιση βαλβίδων, ρύθμιση μίγματος και τελικά το πρόβλημα παρέμενε.
Και ο λόγος:
Πριν από κάμποσο καιρό γέμιζα τη φιάλη του αυτοκινήτου όχι από πρατήριο, αλλά από τις 50λιτρες φιάλες του εμπορίου. (παράνομο και επικίνδυνο το ξέρω) Είχα πάρει μια ειδική αντλία, αναποδογύριζα τις φιάλες, είχα παρεμβάλει κάποιο φίλτρο, και έτσι για κάποιο διάστημα –προπαντός όταν η ήδη ακριβή τιμή του χύμα ήταν μεγάλη σε σχέση με των φιαλών- το αυτοκίνητο έκαιγε αέριο από φιάλες. Τότε μάλιστα είχα δοκιμάσει και σκέτο προπάνιο αλλά διαφορά σε επιδώσεις και αυτονομία δεν είδα και έτσι το γύρισα στο μίγμα μια που το προπάνιο αντί τα 3 bar ήταν στα 8 και απλά επιβάρυνα τη αντλία. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν ότι μεγάλη ποσότητα λαδιού (τι σκατά λάδι ήταν αυτό δε ξέρω ίσως το μυρωδικό που βάνουν) βρέθηκε στον πνεύμονα, λάδι το οποίο κατάφερνε και περνούσε από τα φίλτρα. Αυτό λοιπόν έκανε τις μεμβράνες του πνεύμονα να υπολειτουργούν. Σε άλλο καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο που είχα, είχε ο πνεύμονας κάποια βίδα την οποία κάθε τόσο την άνοιγα και το καθάριζα αλλά σε αυτό δεν είδα καμία βίδα και έτσι νόμιζα ότι τα καίει το μοτέρ.Με λίγα λόγια οι μ@λ@κίες πληρώνονται.
-
και από πρατήριο να βάζεις το λάδι πάλι θα μαζεύεται στον πνέυμονα δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι περισσότερο ή λιγότερο. Δεν είναι απκλειστικότητα των φιαλών.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
και από πρατήριο να βάζεις το λάδι πάλι θα μαζεύεται στον πνέυμονα δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι περισσότερο ή λιγότερο. Δεν είναι απκλειστικότητα των φιαλών.ισως αυτο να εξηγει το ποσο συχνα πρεπει να αλλαζουμε το φιλτρο.
εγω το αλλαξα καπου στις 11-12000, το εσκισε ο μαστορας μπροστα μου και ηταν γεματο λαδι
-
στα 15.000χλμ αλλαγη φιλτρο υγραεριου του πνευμονα και καθαρισμος του πνευμονα ηταν χαλια και τα 2 απο 'ξεραμενο' λαδι
ανοιχτηκε ο πνευμονας μετα απο 3000χλμ για επισκευη- φθαρμενου ο-ring και παλι το ιδιο χαλι υπηρχε, δεν ειναι κατι που μπορεις να το αποφυγεις απλα τα συντηρεις -
αφου ο πνευμονας υπολειτουργουσε και δεν εστελνε στα μπεκ με σωστη πιεση αεριο δεν εβλεπε με τον υπολογιστη οτι εχει πεσμενη πιεση στα μπεκ?
Λαδι βρησκω και εγω στο φιλτρο αεριας φασης μετα τον πνευμονα που ξεβιδωνει και το αδειαζω που και που,
Αφου το καθαρισω και με βενζινη αφηνω και λιγη βενζινη μεσα του και παει στα μπεκ του αεριου και τα καθαριζει και αυτα η βενζινη. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Γεια σας μάγκες επαναφέρω το πρόβλημα που είχα τώρα και πολύ καιρό που αφορούσε την αστάθεια στο ρελαντί.Είχα αλλάξει μπουζί, φίλτρα, καθάρισμα egr, καθάρισμα αισθητήρων map και εκκεντροφόρου, ρύθμιση βαλβίδων, ρύθμιση μίγματος και τελικά το πρόβλημα παρέμενε.
Και ο λόγος:
Πριν από κάμποσο καιρό γέμιζα τη φιάλη του αυτοκινήτου όχι από πρατήριο, αλλά από τις 50λιτρες φιάλες του εμπορίου. (παράνομο και επικίνδυνο το ξέρω) Είχα πάρει μια ειδική αντλία, αναποδογύριζα τις φιάλες, είχα παρεμβάλει κάποιο φίλτρο, και έτσι για κάποιο διάστημα –προπαντός όταν η ήδη ακριβή τιμή του χύμα ήταν μεγάλη σε σχέση με των φιαλών- το αυτοκίνητο έκαιγε αέριο από φιάλες. Τότε μάλιστα είχα δοκιμάσει και σκέτο προπάνιο αλλά διαφορά σε επιδώσεις και αυτονομία δεν είδα και έτσι το γύρισα στο μίγμα μια που το προπάνιο αντί τα 3 bar ήταν στα 8 και απλά επιβάρυνα τη αντλία. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν ότι μεγάλη ποσότητα λαδιού (τι σκατά λάδι ήταν αυτό δε ξέρω ίσως το μυρωδικό που βάνουν) βρέθηκε στον πνεύμονα, λάδι το οποίο κατάφερνε και περνούσε από τα φίλτρα. Αυτό λοιπόν έκανε τις μεμβράνες του πνεύμονα να υπολειτουργούν. Σε άλλο καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο που είχα, είχε ο πνεύμονας κάποια βίδα την οποία κάθε τόσο την άνοιγα και το καθάριζα αλλά σε αυτό δεν είδα καμία βίδα και έτσι νόμιζα ότι τα καίει το μοτέρ.Με λίγα λόγια οι μ@λ@κίες πληρώνονται.
Όταν περνούμε από μπουκάλες, της γυρίζουμε ανάποδα για αρκετή ώρα. Μετά ανοίγουμε ελαφρά την στρόφιγγα, και βγάζει παπάδες.
Προσοχή σε ανοικτό χώρο, γιατί θα βρομίσει το σύμπαν.
Α. -
Καλησπέρα.
Έχω ένα Citroen C4 1.6 του 2010 και ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση κιτ υγραερίου.
Ο Πουλάκης μου προτείνει ένα Bluemec στα 1200 ευρώ (τελική τιμή).
Ο Σουλιώτης (στον Ασπρόπυργο) μου πρότεινε ένα Lovato στα 800 ευρώ (τελική τιμή).
Έχει κανείς άποψη για κάποιον από τους εγκαταστάτες; -
Ο χρήστης rockass14 έγραψε:
Καλησπέρα.
Έχω ένα Citroen C4 1.6 του 2010 και ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση κιτ υγραερίου.
Ο Πουλάκης μου προτείνει ένα Bluemec στα 1200 ευρώ (τελική τιμή).
Ο Σουλιώτης (στον Ασπρόπυργο) μου πρότεινε ένα Lovato στα 800 ευρώ (τελική τιμή).
Έχει κανείς άποψη για κάποιον από τους εγκαταστάτες;Τα ίδια είνσι περίπου σιγουρεψου για ξεγελαστηρι δείκτη βενζίνης και βρες κιτ με μπεκ τυπου βενζίνης. ( injection ) Φυσικα στα 1200 € βάζεις Prins χαλαρά κομπλέ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ( μπεκ βενζίνης εγκέφαλο Bosch πνεύμονα Prins κτλ. )
-
Γεια σας μάγκες επαναφέρω το πρόβλημα που είχα τώρα και πολύ καιρό που αφορούσε την αστάθεια στο ρελαντί.
Είχα αλλάξει μπουζί, φίλτρα, καθάρισμα egr, καθάρισμα αισθητήρων map και εκκεντροφόρου, ρύθμιση βαλβίδων, ρύθμιση μίγματος και τελικά το πρόβλημα παρέμενε.
Και ο λόγος:
Όταν περνούμε από μπουκάλες, της γυρίζουμε ανάποδα για αρκετή ώρα. Μετά ανοίγουμε ελαφρά την στρόφιγγα, και βγάζει παπάδες.
Α.Μαστορα με το συμπαθειο, αλλα ΠΑΣ ΚΑΛΑ?????????????????????????
Δίνεις οδηγιες για κατι τελειως παρανομο και επικυνδυνο???ΕΣΥ μη το ξεχνας εχεις 'ονομα και διευθυνση'... δεν εισαι ενα σκετο ψευδονυμο....
Συγνωμη που επαιμβαινω κι ολας με ολο το θαρρος και σεβασμο. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Και ο λόγος:
Δίνεις οδηγιες για κατι τελειως παρανομο και επικυνδυνο???ΕΣΥ μη το ξεχνας εχεις 'ονομα και διευθυνση'... δεν εισαι ενα σκετο ψευδονυμο....
Συγνωμη που επαιμβαινω κι ολας με ολο το θαρρος και σεβασμο.
Β,
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Και ο λόγος:
Συγνωμη που επαιμβαινω κι ολας με ολο το θαρρος και σεβασμο.Το ότι γράφει το παραπάνω δεν προϋποθέτει απαραίτητα αυτό που λές δηλ. παράνομο και επικίνδυνο. Υπάρχουν εφαρμογές (π.χ. καυστήρες) οι οποίες προϋποθέτουν υγρή λήψη του αερίου. Το ότι μας λέει τον τρόπο δε το θεωρώ κακό.
Προσωπικά δεν έχω σκοπό να ξαναβάλω στο αυτοκίνητο λόγου της μικρής διαφοράς της τιμής, όμως ποιο παράνομο είναι αυτό που κάνει το κράτος με τα τόσα χαράτσια φπάδες και τις αποφάσεις που παίρνουν μέσα σε ένα βράδυ με μοναδικό σκοπό το άδειασμα της τσέπης μας, παρά για κάποιον που προσπαθεί να αμυνθεί για αυτά που του κάνουν.
Φιλικά πάντα, Κώστας.
-
Φιλε Κωστα το τι θα κανεις εσυ για την τσεπη σου ειναι δικο σου και μονο προβλημα και κανενος αλλου αρκει να μην τιναχτω κι εγω στον αερα.Επετρεψε μου να πιστευω οτι ειναι και παρανομο και επικυνδυνο, αλλιως θα αφηναν ακομα να γεμιζουν μπουκαλες στα βενζιναδικα. Για να το κανουν ή ενα απο τα δυο ή και τα δυο ισχυουν
το οτι ΓΙΝΕΤΑΙ ακομα στα βενζιναδικα στη λουφα ειναι μια αλλη ιστορία..... που δε θελω να την σχολιασω
ΟΜΩΣ
το 'πραγμα' διαβαζεται απο 100αδες κοσμο, μπορει κανεις να εγγυηθει οτι δεν θα στραφουν εναντιων του φορουμ και του ΜαστροΑντωνη αν γινει κανα μπαμ για οποιονδηποτε λογο???
'διαβασα εκει που ειπε αυτος οτι γινεται ετσι και πηγα να το κανω κι εγω και τιναχτηκε το σπιτι μου στον αερα'
το 'εκει' και το 'αυτος' εχουν ονοματεπωνυμο.
μαζι σου για ολα τα περι χαρατσιων φπα κ.λ.π. κ.λ.π.
Υγραεριοκίνηση!