Ο χρήστης dathens έγραψε:
Αν θέλω να μετατρέψω το αμάξι μου να καίει μονο υγραεριο σε υγρή μορφή αγοράζοντας μια δεξαμενη με αντλία στα 5 μπαρ και συνδέοντας στην στη μπεκιερα της βενζίνης καταργώντας τελίως τη βενζίνη , εννοείτε οτι θα παράκαμψω το ηλεκτρικό κύκλωμα της τρομοας της βενζίνης και ξερω οτι τα μπεκ μου μπορούν να δουλέψουν με υγραεριο .. Τι θα έπρεπε στη πράξη να προσέξω ;
Από την υπογραφή σου από κάτω, φαίνετε ότι χρησιμοποιείς αέριο. Σίγουρα στα επαγγελματικά μηχανήματα, το τανκ της βενζίνας βγαίνει, διότι δεν πρέπει να υπάρχουν και τα δυο. Σίγουρα τα εξαρτήματα βενζίνας, ή αφαιρούνται, ή ταπώνονται.
Η δομή μεταφοράς και καύσης των δυο καυσίμων, έχει ιδιαιτερότητες. Προσωπικά βάζω ανεξάρτητες γραμμές για το αέριο.
Υπάρχουν στην βενζίνα σωληνώσεις πλαστικές. Υπάρχουν ελαστικά κολάρα με μόνον ένα ‘κολιέ’.
Υπάρχουν και πλαστικά φίλτρα, στην βενζίνα.
Στο αέριο τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλαπλάσια. Κατάργησε και βγάλε το ρεζερβουάρ της βενζίνας, και στην θέση του, βαλε ένα μεγαλύτερο τανκ αερίου.
Εάν θελήσεις να το πουλήσεις, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται και τα γκαζάκια για καφέ!.
Εάν δεις την ιδία μάρκα και μοντέλο μηχάνημα, από εργοστάσιο, το ένα βενζίνη το άλλο αέριο, η δομή της τροφοδοσίας είναι εντελώς διάφορη. Αυτές αντιγράφω, στα εισαγόμενα βενζινοκίνητα, μα βγάζω και καπάκι πάντα.
Α.