-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εδώ κάποιοι πουλούσαν μαγνητάκια και δεν επενέβη ο εισαγγελέας. Τι να λέμε τώρα.Υ.Γ. Φυσικά ούτε στην Αμερική θα είχε επέμβει ο εισσαγελέας
Εάν αυτό δεν είναι άστοχο και υποβολιμαίο, ποιο είναι?. Και σήμερα πουλάνε!. Μου είναι αδιάφορο. Αυτό είναι το αντικείμενο μας?. και εάν αυτό δεν είναι of topic ποια ένια καλύπτει αυτό?.
Μην ορκίζεσαι για την Αμερική!.
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
τωρα αν εγινε της μοδας για καποιους και εβαζαν ακομα και σε... 'αναπτηρες'....
-Ο αναπτήρας μου πάντως συνεχίζει να κάνει πολλά και φτηνά χιλιόμετρα
-έχει αποσβεστεί το κόστος του συστήματος και πάμε για αυτό του αυτοκινήτου...
-βλάβες δεν έχω- ακόμα και να εξισωθεί η τιμή βενζίνης και υγραερίου εγώ θα μπορώ να κινηθώ.
Αυτά!
Καλέ μου φίλε, ο σεβασμός σε έναν ψαχνόμενο κατ ’ανάγκη είναι ιερός. Πολλά χιλιόμετρα δεν κάνουμε πλέων. Και με 25% κέρδος, τα χρήματα δεν φτάνουν!. Τα χρήματα να πάω στο εξοχικό, τα έδωσα στο γιατρό της τετράποδης κόρης μου, για ένα μεγάλο πρόβλημα. δεν ντρέπομαι να το πω. Είναι μια αλήθεια. Ο σεβασμός, είναι το μόνο συλλογικό όπλο που διαθέτουμε!. Η αδελφοποίηση στην ενότητα, είναι ο μόνος παράγοντας εξεύρεσης λύσεων οικονομίας.
Οι έχοντες και κατέχοντες δεν κυκλοφορούν αναμεταξύ μας!!!!!....
Α. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
οταν... καποια ψυχη ελεγε 'ναι μεν αλλα' για την τοποθετηση υγραειου τον κραζαμε....δεν εινα πανακεια
δεν ειναι για ολα τα αυτοκινητα
δεν ειναι για ολους τους οδηγουςτωρα αν εγινε της μοδας για καποιους και εβαζαν ακομα και σε... 'αναπτηρες'....
ή 'το νεο gatzet' να παιζουμε για καποιους αλλους
ή ακομα ακομα η ευκαιρία μας να το παιξουμε 'βελτιωτες' σε εναν εγκεφαλο που μας εδινε περιθορια για κατι τετοιο σε καποιο βαθμο....
τι να πω - ο καθης κρινει με βαση την τσεπη του.καπου οσοι ρισκαραμε πριν 1 χρονο( 15 δεκεμβριου για την ακιβεια) καλως κακως 'μας βγηκε', στις μεγαλες διαφορές αποσβεσαμε τα λογικου κοστους συστηματα, και τωρα συντηρουμε ενα αξιοπρεπες ποσοστο στην τσεπη. και για αυτο οσο και οσοι και να 'χτυπιεστε' ειναι αναμφησβητητο.....
με τα αν και τα οταν χτιζωνται ανωγια και κατωγια...
αν μπορουσα να αλλαξω αυτοκινητο
αν δεν εκαιγε πολυ
αν καθομουν και το σκεφτομουν 'και το συζηταγα εδω κι εκει' κανεναν αιωνα ακομα.....ε ναι ισως και να μην ειχα αεριο τωρα...
αλλα για τα δεδομενα μου εξακολουθει να με συμφαιρει....
Καλέ μου φίλε, τα δεδομένα σου, είναι διάφορα του κάθε ενός!. Στο ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ μου, ακάθεκτα είσαι στο ΝΑΙ και δεν εξηγώ περεταίρω!. Η περίπτωση σου είναι ανεπανάληπτη, και αναμφίβολα μη συγκρίσιμη!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Περασα σημερα απο το The Mall και ειδα μια πινακιδα στην εισοδο του παρκινγκ που απαγορευει την εισοδο σε αυτοκινητα με LPG. Περασα απο τον διπλα δρομο και το ματι που επεσε τυχαια για μια στιγμη μονο και δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ελεγε για καθολικη απαγορευση η καποια προειδοποιηση. Υπαρχει καποιο προβλημα στα κλειστα παρκινγκ;
http://www.eni.com/en_IT/faq/refining-a ... -car.shtml
To lpg (όπως και οι ατμοί της βενζίνης) είναι βαρύτερο απο τον αέρα και σε ένα υπόγειο γκαράζ θα μείνει εκεί χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής.
Πιστεύω αρκέι να αδειάσεις μια και μόνο φιάλη γκαζιού στο υπόγειο για να τινάξεις στον αέρα ολόκληρο το Mall.
Ρε παιδιά μην γράφετε ότι να ναι ο καθένας και παραπληροφορείτε τον κόσμο!! Το LPG είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ και από την βενζίνη!!!
http://www.go-lpg.co.uk/danger.htmlΤώρα γιατί το απαγόρευσαν.... ένας Θεός ξέρει!! Ότι να ναι!........ Υπάρχει τρόπος πάντως να καταλάβουν ότι έχεις LPG αν δεν φαίνεται η εγκατάστασή σου στο αμάξι σου;;;
-
Εσύ γιατί γράφεις ό,τι να ναι τοτε; Τι σχέση έχει ο σύνδεσμος που έβαλες με το γεγονός πως το lpg λόγω της φύσης του θα μείνει στο υπόγειο αν υπάρξει κάποια διαρροή; Εγω θυμάμαι περιπτώσεις εδώ μέσα να αναφέρουν μυρωδιά αερίου.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ένας που θέλει να δει εάν το αυτοκίνητο είναι υγραεριοκίνητο, είναι απλό. Ψάχνεις την τάπα του ρεζερβουάρ. Σκύβεις από κάτω και βλέπεις τους σωλήνες μεταφοράς, που υποχρεωτικά είναι εξωτερικοί.
Το υγραέριο είναι σαν το νερό!. Όταν υπάρχει διαρροή συσσωρεύετε κάτω. Έτσι μια διαρροή σε υπόγειο χώρο, η μέσα σε σκάφος, μπορεί να δημιουργήσει έκρηξη. Αντίθετα το φυσικό αέριο ανεβαίνει ψηλά, και εάν βρει έξοδο, συνεχίζει την ανηφόρα. Στο σχόλιο ότι το αέριο είναι ποιο επικίνδυνο από την βενζίνα, ΝΑΙ εάν ο εγκαταστάτης είναι λάθος!.
Σε κάποιο υπόγειο που εργάζονται ορισμένα εργαλεία με υγραέριο, πρότεινα να αλλάξουμε φιάλες, και να τα κάνω με φυσικό αέριο. Το εργοστάσιο θερμαίνετε με φυσικό αέριο, άρα υπάρχει παροχή!.
Α. -
**Υγραεριοκίνηση: Δεν προβλέπεται ανώτατο όριο φορολογίας από ΕΕ
**«Επί του παρόντος η οδηγία 2003/96/EΚ καθορίζει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας για το υγραέριο κίνησης…. Τα κράτη μέλη μπορούν να καθορίζουν άνω των κατώτατων αυτών ορίων» αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Επίτροπος για τη φορολογία κ. Α. Šemeta απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του (που είχε κατατεθεί πριν την πρόσφατη αύξηση της τιμής του υγραερίου κίνησης), ο Ν. Χουντής αφού αναφέρονταν στα τότε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που έκαναν λόγο για «ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης (LPG) για φοροεισπρακτικούς λόγους», ζητούσε από την Επιτροπή να διευκρινήσει το κοινοτικό πλαίσιο για τη φορολόγηση του υγραερίου κίνησης.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την φορολογία κ. Šemeta, μεταξύ άλλων τόνιζε: «Επί του παρόντος η οδηγία 2003/96/EΚ καθορίζει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας, προβλέποντας έναν ορισμένο βαθμό εναρμόνισης των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ενεργειακά προϊόντα και την ηλεκτρική ενέργεια.
Τα κράτη μέλη μπορούν να καθορίζουν άνω των κατώτατων αυτών ορίων επίπεδα φορολόγησης τα οποία θεωρούν κατάλληλα, συνεκτιμώντας παραμέτρους εθνικής πολιτικής. Η οδηγία 2003/96/ΕΚ δεν προβλέπει ανώτατο όριο φορολογίας».
http://www.karfitsa.gr/?p=90050 -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
:hmmm:
**Υγραεριοκίνηση: Δεν προβλέπεται ανώτατο όριο φορολογίας από ΕΕ
**«Επί του παρόντος η οδηγία 2003/96/EΚ καθορίζει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας για το υγραέριο κίνησης…. Τα κράτη μέλη μπορούν να καθορίζουν άνω των κατώτατων αυτών ορίων» αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Επίτροπος για τη φορολογία κ. Α. Šemeta απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του (που είχε κατατεθεί πριν την πρόσφατη αύξηση της τιμής του υγραερίου κίνησης), ο Ν. Χουντής αφού αναφέρονταν στα τότε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που έκαναν λόγο για «ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης (LPG) για φοροεισπρακτικούς λόγους», ζητούσε από την Επιτροπή να διευκρινήσει το κοινοτικό πλαίσιο για τη φορολόγηση του υγραερίου κίνησης.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την φορολογία κ. Šemeta, μεταξύ άλλων τόνιζε: «Επί του παρόντος η οδηγία 2003/96/EΚ καθορίζει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας, προβλέποντας έναν ορισμένο βαθμό εναρμόνισης των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ενεργειακά προϊόντα και την ηλεκτρική ενέργεια.
Τα κράτη μέλη μπορούν να καθορίζουν άνω των κατώτατων αυτών ορίων επίπεδα φορολόγησης τα οποία θεωρούν κατάλληλα, συνεκτιμώντας παραμέτρους εθνικής πολιτικής. Η οδηγία 2003/96/ΕΚ δεν προβλέπει ανώτατο όριο φορολογίας».
http://www.karfitsa.gr/?p=90050Δεν εφτανε η δικια μου απαντηση,ηθελαν και ενος καποιου Šemeta
-
Σκέτη όπως είναι η διάταξη, ευνοεί τα τραστ και την αισχροκέρδεια από πλευράς διακίνησης. Σίγουρα επιτρέπει την κρατική αφαίμαξη του μισθού μας.
Εάν όμως το κράτος, πάρει αυτά που θέλει, μα και να θέλει την πάταξη της αισχροκέρδειας στην διακίνηση, εύκολα θεσμοθέτει νόμο, κλιμακωτής φορολόγησης στην τιμή του πρατήριου. Αυτή θα πρέπει να ανεβαίνει λογαριθμικά. Έτσι ο αισχροκερδής θα φτάσει να κερδίζει λιγότερα από τον φτηνό!. Ελεύθερη αγορά, μα και έμμεση προστασία του καταναλωτή.
Και αυτό όχι μόνον στα καύσιμα, μα και σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα!.
Α. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ γιατί γράφεις ό,τι να ναι τοτε; Τι σχέση έχει ο σύνδεσμος που έβαλες με το γεγονός πως το lpg λόγω της φύσης του θα μείνει στο υπόγειο αν υπάρξει κάποια διαρροή; Εγω θυμάμαι περιπτώσεις εδώ μέσα να αναφέρουν μυρωδιά αερίου.Sent from my Note II using smoke signals.
Μπορεί ο σύνδεσμος να μην περιέχει την περίπτωση του υπόγειου, αλλά σαφέστατα αναφέρει με πολλά επιχειρήματα γιατί το LPG είναι πολύ πιο ασφαλές από την βενζίνη. Οπότε για να γίνει διαρροή, όπως λες, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο προφανώς, πολύ πιο δύσκολο και από το να γίνει διαρροή βενζίνης. Και ακριβώς επειδή ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ γίνει διαρροή (που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο) θα το καταλάβεις από την δυσάρεστη οσμή, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο επικίνδυνο. Αυτό λέω. Δεν κάνω εγκαταστάσεις, αν σκέφτεσαι αυτό, απλά και εγώ σκέφτομαι σοβαρά να βάλω στο δικό μου αυτοκίνητο, θέλω να έχω ορθή πληροφόρηση ώστε να αποφασίσω σωστά και όχι να απορρίψω κάτι μόνο από φόβο και αβάσιμα σενάρια τρόμου.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
τωρα αν εγινε της μοδας για καποιους και εβαζαν ακομα και σε... 'αναπτηρες'....
-Ο αναπτήρας μου πάντως συνεχίζει να κάνει πολλά και φτηνά χιλιόμετρα
-έχει αποσβεστεί το κόστος του συστήματος και πάμε για αυτό του αυτοκινήτου...
-βλάβες δεν έχω- ακόμα και να εξισωθεί η τιμή βενζίνης και υγραερίου εγώ θα μπορώ να κινηθώ.
Αυτά!
Φιλαράκο μου, ο Φωκίωνας είναι πάντα ορθολογιστής. Και στην περίπτωση έχει δίκιο!. Η ανεγκεφαλιά ορισμένων, τεκμηριώνει του λόγου του το αληθές!. Το αντιμετωπίζω καθημερινά….
Το ότι κάνεις πολλά χιλιόμετρα, δεν είναι ότι κερδίζεις 25% δραχμικά, μα ότι έχεις και μπορείς να τα κάνεις. Σίγουρα αρωγός των χιλιομέτρων σου και το 25%.
Απόσβεση σημαίνει, ότι το εν λόγο κέρδος, επανατοποθετείτε στο σεντούκι από το οποίο βγήκαν!. Το κάλυψες αποθεματικά?.
«….. και πάει και για το αυτοκίνητο.». αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεις να αποταμιεύεις!. Μπράβο χαίρομαι, μα μπορείς και το κάνεις?.
Ακαδημαϊκά σου γράφω, ότι το 7500 γενικά έξοδα τον μήνα στο μαγαζί, τρομάζουμε να τα βγάλουμε…
Σίγουρα δεν σιγοντάρουν και τα νοίκια, από τα ξενοίκιαστα!.....
Έχω γράψει ότι στο καινούργιο 4Χ4, θα πουλούσα τα εξαρτήματα του όλα, και θα το μετέτρεπα σε diesel με 5000ε επιπλέον. Ο ηλεκτρολόγος του μαγαζιού, μου απέδειξε βάση των χιλιόμετρων που κάνω, ότι είναι λάθος από οικονομικής άποψης!!!!!!...... εγκατέλειψα την ιδέα.
Σε μια μέση εποχή οικονομικά, οι σκέψεις έξτρα εξοικονόμησης χρημάτων, είναι θεμιτό σκεπτικιστικά . Μα σήμερα, μια εποχή πλήρους οικονομικής αβεβαιότητας, από εμάς τους μικρούς και τους μέσους, πόσο ασφαλές είναι, η οποιανδήποτε επένδυση?. Και σίγουρα σε γενικό κανόνα και όχι ιδικά. Η μετά ΓΑΠ εποχή, είναι κραυγαλέα οικτρά.
Περιστολή δαπανών. Περιστολή χιλιομετρικών αποστάσεων. Σεμνή μεταχείριση του πεντάλ του καυσίμου,(ότι είναι αυτό). Η επιβίωση προέχει.
Ακούω εγκατάσταση κιτ, με πιστωτική κάρτα. Σήμερα?.
Και εάν στην δουλειά σου σε αναγκάσουν σε εθελουσία έξοδο?. Εάν σε απολύσουν?. Σε αναγκάσουν σε τετράωρη εργασία?.
Θα μου πεις ότι τα βλέπω όλα μαύρα, μα εσύ βλέπεις πουθενά φως τουλάχιστον για το εγγύς προσεχές μέλλον?.
Μόνον οι παραβατικοί τα κουτσοφέρνουν βόλτα.
Αισχροκέρδεια, κλεψιά, παραπληροφόρηση, σωρεία ψεμάτων και τω θεώ δόξα. H γυναίκα μου έχει πειστεί πλέον, πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια, και η οικονομία από τα κιτ στο 60%-!.
Πάντα φιλικά
Α. -
είδα ταξι στη Θεσσαλονικη υγραεριοκίνητο.
το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι το αυτοκινητο ήταν Honda civic HYDRID
Υδριδικό υγραεριοκινητο, ποση οικονομια να κανει;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
είδα ταξι στη Θεσσαλονικη υγραεριοκίνητο.το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι το αυτοκινητο ήταν Honda civic HYDRID
ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ κράζω, μα το να εισακουστώ είναι δύσκολο. Φαίνετε τσίμπησε στης φωνές των Σειρήνων που τελευταία έχουν κατακλίσει και τα κανάλια. 60% οικονομία λένε. Και αυτοί μεν δεν ντρέπονται, μα και οι άλλοι δεν σκέπτονται!.
Πίρε ταξί και δεν είναι diesel?!........
Α. -
To περίεργο που ακριβώς είναι Αντώνη; Απο υβριδικά βενζινοκίνητα ταξί είναι γεμάτη η Ευρώπη.
-
Απορω πως με τοσους γνωστους ανα τον κοσμο του εχει ξεφυγει αυτη η πληροφορια!
-
πάντως υβριδικό + lpg ... δεν πρέπει να είναι πολλά αν και παλιότερα είχα διαβάσει για μετατροπή σε prius I
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ κράζω, μα το να εισακουστώ είναι δύσκολο. Φαίνετε τσίμπησε στης φωνές των Σειρήνων που τελευταία έχουν κατακλίσει και τα κανάλια. 60% οικονομία λένε. Και αυτοί μεν δεν ντρέπονται, μα και οι άλλοι δεν σκέπτονται!.
Α.δεν μου ειναι καθολου περιεργο απο την στιγμη που φιλος-συγχωριανος του πατερα μου και ταριφας παλεας κοπης(πλεον συνταξιουχος)ειχε προ 20ετιας στο ταξι του υγραεριο....και μαλιστα προφανος και συμφερει...τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν πετρελαιο η βενζινη το ταξι του αλλα νομιζω οτι ηταν πετρελαιο...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Α.δεν μου ειναι καθολου περιεργο απο την στιγμη που φιλος-συγχωριανος του πατερα μου και ταριφας παλεας κοπης(πλεον συνταξιουχος)ειχε προ 20ετιας στο ταξι του υγραεριο....και μαλιστα προφανος και συμφερει...τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν πετρελαιο η βενζινη το ταξι του αλλα νομιζω οτι ηταν πετρελαιο...
Πετρελαιο και γκαζι;
-
γιατι οχι!? επιδη δεν ειμαι σιγουρος ουτε και ο πατερας μου θυματε...δεν ειναι και δυσκολο αυτο που λεω γιατι δουλευουν παραλλιλα και τα 2 καυσιμα 60%πετρελαιο-40%λπγ ...ποσο δε σε παλιάς τεχνολογίας αμάξια που ολα ηταν πιο εύκολα...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
γιατι οχι!? επιδη δεν ειμαι σιγουρος ουτε και ο πατερας μου θυματε...δεν ειναι και δυσκολο αυτο που λεω γιατι δουλευουν παραλλιλα και τα 2 καυσιμα 60%πετρελαιο-40%λπγ ...ποσο δε σε παλιάς τεχνολογίας αμάξια που ολα ηταν πιο εύκολα...Τα μπουζι θελουν αλλαγη πιο συχνα και θα δουλευει μια χαρα.
Υγραεριοκίνηση!