-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βςνζινης...οποτε να περιμενουμε μεχρι τελος του χρονου τη βενζινη 2 ευρωok αρα τυχεροι ειμαστε οσο θα ειναι ακομα στο 1,60 περιπου...
μηπως και να τους το 'τρεξουμε' και λιγακι για να πιασει το 2ευρω οσο γινεται πιο γρηγορα γιατι χανουν... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βενζινης...
Που το λεει αυτο;
Εχω βαλει υγραεριο σε 2 αυτοκινητα της οικογενειας, μεγαλου κυβισμου, προ 3-ετιας.
Και οι 2 εγκαταστατες ετσι μου λεγανε,..οτι θα ισχυε μεχρι το 2016 η 2018...βασει οδηγιας ΕΟΚ. Τα ιδια αναφεροντουσαν και σε διαφορα φορα.Παρακολουθωντας τις τιμες βενζινησ/υγραεριου εκει επαιζε..1 προς 2 (περιπου)...για 3 χρονια.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βενζινης...
Που το λεει αυτο;
Εχω βαλει υγραεριο σε 2 αυτοκινητα της οικογενειας, μεγαλου κυβισμου, προ 3-ετιας.
Και οι 2 εγκαταστατες ετσι μου λεγανε,..οτι θα ισχυε μεχρι το 2016 η 2018...βασει οδηγιας ΕΟΚ. Τα ιδια αναφεροντουσαν και σε διαφορα φορα.Παρακολουθωντας τις τιμες βενζινησ/υγραεριου εκει επαιζε..1 προς 2 (περιπου)...για 3 χρονια.
http://www.fuel-prices-europe.info/ εχει διπλα-διπλα τις τιμες βενζινης πετρελαιου και αεριου.
-
Αμα το είπε ο εγκαταστάτης έτσι θα είναι. Αναρωτιέμαι γιατι οι αλήτες οι Γάλλοι το πουλάνε 90λεπτα αντι για 70 λεπτα
Υ.Γ. Σοβαρά τώρα αυτή η μπούρδα δεν ισχύειSent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αμα το είπε ο εγκαταστάτης έτσι θα είναι. Αναρωτιέμαι γιατι οι αλήτες οι Γάλλοι το πουλάνε 90λεπτα αντι για 70 λεπτα
Υ.Γ. Σοβαρά τώρα αυτή η μπούρδα δεν ισχύειSent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
και οι Δανοι 1,26 αντι για 85
-
Και €0,73 στο Λουξεμβούργο, και λοιπόν ;
-
Αν δεν κατάλαβες τι γράφω τότε: τπτ keep walking
-
Συγνώμη ρε παιδιά γκρίνια , γρίνια , γρίνια ΓΙΑΤΙ;
Όλα στη ζωή μας μπαίνουν στην διαδικασία απόσβεσης ;
Τότε το σπίτι που αγόρασες 300.000€ πότε θα το αποσβέσεις ;
Το εξοχικό με τα 150.000€ πότε ;
Τα ζαντολαστιχα που έβαλες πριν 3 χρόνια τα έκανες απόσβεση ;
ή μήπως έκαναν απόσβεση τα δίλιτρα που αγόραζαν οι Έλληνες πριν λίγα χρόνια ;;Πόσοι από αυτούς που αγόρασαν diesel τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ παραπάνω από την βενζίνη έκαναν απόσβεση;;;
ΜΕ ΤΟ LPG ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ 60% ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ.
Τώρα όσων αφορά την τιμή του καύσιμου , συμφωνώ ότι πολλοί εγκαταστατες στον ενθουσιασμο τους έλεγαν διάφορα πράγματα.
Το καύσιμο χωρίς τους φόρους είναι πιο φθηνό αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο δεν θα έχει 700€ φόρο ;;ΚΑΝΕΝΑΣΈχουμε χάσει πιο σημαντικά πράγματα , Συλλογικές συμβασεις εργασίας , επιδόματα ανεργίας , ιατρική περίθαλψη,
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ,ΧΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Δεν είναι υπερβολικό να τα ρίχνουμε στον εγκαταστατη και για τη τιμή ......
Τέλος γιατί σας κούρασα στην καθημερινή μου επαφή με οδηγούς υγραεριοκινητων, ελάχιστοι μετάνιωσαν αυτή την επένδυση και με αυτή τη τιμή. -
αμα χρησιμοποιουσες μετρο μια φορα το μηνα θα εβγαζες καρτα απεριοριστων διαδρομων?
-
1ον. Ταμείο στην απόσβεση, αν αυτή υπάρξει, θα κάνεις όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου θα έχει διανύσει 100.000 ΚΜ με υγραέριο χωρίς να χρειαστεί επισκευή σε οδηγους-έδρες βαλβίδων πλανιάρισμα η κυλινδροκεφαλή κ.τ.λ , αν χρειαστεί πρόσθεσε από ένα εώς τρια χιλιάρικα σε αυτά της εγκατάστασης.
2ον.Η αγορά σε επίπεδο εφοδιασμού δεν λειτουργεί γιατί οι τιμές είναι εναρμονισμένες, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, το κέρδος δε ανα λίτρο υγραερίου είναι πολύ μεγαλύτερο και για τα δυλιστήρια και για τις εταιρείες και για τους πρατηριούχους είναι δλδ η εποχή της αρπαχτής.
3ον.Η εποχή της αρπαχτής για τους εγκαταστάτες είναι στο φθηνόπωρο, σε λίγο που πολλά μοτέρ (κυρίως ιαπωνικά και κορεάτικα θα πιάνουν τα 60.80,100.000 ΚΜ με υγραέριο θα έρθει η βαρυχειμωνιά )τότε θα ξανακρυφτούνε, τι άλλαξε και οι τιμές πέσανε 30-50%, λέτε να λυπήθυηκαν τους καταναλωτές και λόγο κρίσης να ρίξαν τίς τιμές; μάλλον άρχισε να λειτουργεί η αγορά σε επίπεδο εγκατάστασης παρότι οι μεγάλοι έχουν και από 4-5 παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
εδω και 6 μηνες εχω βάλει στο αυτοκίνητο μου υγραεριο.
το κιτ είναι brc χωρίς λαδερά και το αυτοκίνητο hyundai accent 2005 86hp 1341cc
απο την πρώτη βδομάδα αντιμετοπιζω προβλήματα στην κρυα εκκίνηση καθε πρωί μπουκώνει και ρεταρει για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ζεσταθεί λιγο ολα καλα και ειδικά αν μπει το υγραεριο πηγαίνει μια χαρά! αλλα πριν απο αυτον έχει μεγαλες δυσκολιες.
εχω ποσταρει και ενα θέμα εδω
viewtopic.php?f=6&t=52342Έχεις άλλ'αντ'άλλων χάρτη στο υγραέριο, που ανάγκασε τον μαμά εγκέφαλο να ρυθμιστεί σωστά πάνω σε αυτόν και να είναι αλλού στις ρυθμίσεις της βενζίνης. Να πας να στο ρυθμίσουν ξανά.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχα θέμα στη βενζίνη ακόμα και με ζεστό κινητήρα;
Έχω θέμα μόνο σε κρύο κινητήρα!
Στο pc του εγκαταστάτη είχα δει πως ο χρόνος ψεκασμού των μπεκ υγραερίου είχε διαφορά όχι πάνω από 0,05ms.
Δηλαδή εκεί που έδειχνε βενζίνη 3,25 έδειχνε lpg 3,23 και έπεζε, 3,21 βενζ. 3,2 lpg κτλ... Κάτι τέτοιο θυμάμαι...
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σωστά ρυθμισμένος;Έριξα και καθαριστικό μπεκ, μισό μπουκάλι 80-100ml στα 20 λίτρα.
Έκανα 100km με βενζίνη. Μετά άλλα 100 με υγραέριο.
Την επόμενη σταμάτισαν τα ρεταρίσματα.
Τα μπουκώματα στο ξεκίνημα έγιναν πιο ήπια. Ο κινητήρας έδειχνε σημάδι επιμονής όταν πήγαινες να ξεκινήσεις και ζοριζόταν
να σβήσει. Προσπαθούσε να κρατηθεί και να ανεβάσει στροφές.
Την επόμενη, άλλα 60 με υγραέριο εκεί είδα λίγο ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, άλλα 120 με υγραέριο, επίσης ένα μικρό ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, αλλαγή φίλτρου βενζίνης.
Μετά από 6 ώρες μια μικρή βελτίωση, μάρσαρε με περισσότερη ευκολία, έδειχνε σημάδι προς βύθισμα για ρετάρισμα στο απότομο πάτημα του γκαζιού αλλά προλάβαινε να ανεβάσει πριν πέσει και αρχίσει να τρέμει.
Επίσης ήπια μπουκώματα, ελαφρώς πιο ομαλό ξεκίνημα.Επίσης έχω προσέξει πως, όταν κινούμενος με υγραέριο, έχω στο γκάζι μια X ιπποδύναμη και πατήσω το κουμπάκι
και γυρίσω σε βενζίνη τότε νιώθω ένα μικρό κόψιμο. Αν δεν έχω μεγάλη ιπποδύναμη δεν το νιώθω τόσο έντονα.
Αν το γυρίσω από βενζίνη σε υγραέριο ( ακόμα και σε οποιαδήποτε στιγμή!) τότε δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή!
Και αν επι τόπου το ξαναγυρίσω σε βενζίνη τότε επίσης δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή καθως δεν νιώθω κανένα κόψιμο.
Αν μετά από 10-15 λεπτά, ενώ ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο, γυρίσω πάλι σε βενζίνη τότε θα ξανανιώσω το κόψιμο.
Δηλαδή το νιώθεις μόνο σε αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και μόνο όταν ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο πάνω από 10 λεπτά.
Αυτό το αντιλήφθηκα πρόσφατα ειδικά όταν μια φορά μου τελείωσε το υγραέριο. Ενιωσα το κόψιμο.
Παλιότερα δεν το ένιωθα όταν τελείωνε. Ούτε στην αλλαγή με το κουμπάκι.
Και σκέφτηκα μήπως κανα φίλτρο βενζίνης...; το άλλαξα και τώρα θα δούμε...
Μετά τί να σκεφτώ; αντλία βενζίνης; η οποία χάνει πίεση όσο λειτουργεί με υγραέριο; και ξυπνάει όταν ζητάω βενζίνη;
Μόνο έτσι θα δικαιολογίσω το γεγονός ότι το κάνει 1 φορά κάθε 15 λεπτά! -
Ο χρήστης vagos333 έγραψε:
Συγνώμη ρε παιδιά γκρίνια , γρίνια , γρίνια ΓΙΑΤΙ;Όλα στη ζωή μας μπαίνουν στην διαδικασία απόσβεσης ;
Τότε το σπίτι που αγόρασες 300.000€ πότε θα το αποσβέσεις ;
Το εξοχικό με τα 150.000€ πότε ;
Τα ζαντολαστιχα που έβαλες πριν 3 χρόνια τα έκανες απόσβεση ;
ή μήπως έκαναν απόσβεση τα δίλιτρα που αγόραζαν οι Έλληνες πριν λίγα χρόνια ;;Πόσοι από αυτούς που αγόρασαν diesel τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ παραπάνω από την βενζίνη έκαναν απόσβεση;;;
Εγώ πάντως δεν έβαλα υγραέριο απλά για να κάνω απόσβεση και να βάλουν εγκαταστάτες και πρατηριούχοι κανένα φράγκο στην τσέπη τους, αλλά για να κινούμαι φθηνά. Αλλιώς, το άφηνα και στη βενζίνη. Δε στέκει αυτό το επιχείρημα με τίποτα.
-
http://www.groupon.gr/deals/athens/atk-group-egkatastash-ygreariokinhshs/12601753?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_315&a=1329
Τι λέτε για αυτή την προσφορά; -
τιμες βουλγαριας, αλλα αργα το θυμηθηκαν, οταν τα 6-κυλινδρα τα χρεωναν 2000 προ 3 ετιας
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
εδω και 6 μηνες εχω βάλει στο αυτοκίνητο μου υγραεριο.
το κιτ είναι brc χωρίς λαδερά και το αυτοκίνητο hyundai accent 2005 86hp 1341cc
απο την πρώτη βδομάδα αντιμετοπιζω προβλήματα στην κρυα εκκίνηση καθε πρωί μπουκώνει και ρεταρει για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ζεσταθεί λιγο ολα καλα και ειδικά αν μπει το υγραεριο πηγαίνει μια χαρά! αλλα πριν απο αυτον έχει μεγαλες δυσκολιες.
εχω ποσταρει και ενα θέμα εδω
viewtopic.php?f=6&t=52342Έχεις άλλ'αντ'άλλων χάρτη στο υγραέριο, που ανάγκασε τον μαμά εγκέφαλο να ρυθμιστεί σωστά πάνω σε αυτόν και να είναι αλλού στις ρυθμίσεις της βενζίνης. Να πας να στο ρυθμίσουν ξανά.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχα θέμα στη βενζίνη ακόμα και με ζεστό κινητήρα;
Έχω θέμα μόνο σε κρύο κινητήρα!
Στο pc του εγκαταστάτη είχα δει πως ο χρόνος ψεκασμού των μπεκ υγραερίου είχε διαφορά όχι πάνω από 0,05ms.
Δηλαδή εκεί που έδειχνε βενζίνη 3,25 έδειχνε lpg 3,23 και έπεζε, 3,21 βενζ. 3,2 lpg κτλ... Κάτι τέτοιο θυμάμαι...
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σωστά ρυθμισμένος;Έριξα και καθαριστικό μπεκ, μισό μπουκάλι 80-100ml στα 20 λίτρα.
Έκανα 100km με βενζίνη. Μετά άλλα 100 με υγραέριο.
Την επόμενη σταμάτισαν τα ρεταρίσματα.
Τα μπουκώματα στο ξεκίνημα έγιναν πιο ήπια. Ο κινητήρας έδειχνε σημάδι επιμονής όταν πήγαινες να ξεκινήσεις και ζοριζόταν
να σβήσει. Προσπαθούσε να κρατηθεί και να ανεβάσει στροφές.
Την επόμενη, άλλα 60 με υγραέριο εκεί είδα λίγο ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, άλλα 120 με υγραέριο, επίσης ένα μικρό ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, αλλαγή φίλτρου βενζίνης.
Μετά από 6 ώρες μια μικρή βελτίωση, μάρσαρε με περισσότερη ευκολία, έδειχνε σημάδι προς βύθισμα για ρετάρισμα στο απότομο πάτημα του γκαζιού αλλά προλάβαινε να ανεβάσει πριν πέσει και αρχίσει να τρέμει.
Επίσης ήπια μπουκώματα, ελαφρώς πιο ομαλό ξεκίνημα.Επίσης έχω προσέξει πως, όταν κινούμενος με υγραέριο, έχω στο γκάζι μια X ιπποδύναμη και πατήσω το κουμπάκι
και γυρίσω σε βενζίνη τότε νιώθω ένα μικρό κόψιμο. Αν δεν έχω μεγάλη ιπποδύναμη δεν το νιώθω τόσο έντονα.
Αν το γυρίσω από βενζίνη σε υγραέριο ( ακόμα και σε οποιαδήποτε στιγμή!) τότε δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή!
Και αν επι τόπου το ξαναγυρίσω σε βενζίνη τότε επίσης δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή καθως δεν νιώθω κανένα κόψιμο.
Αν μετά από 10-15 λεπτά, ενώ ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο, γυρίσω πάλι σε βενζίνη τότε θα ξανανιώσω το κόψιμο.
Δηλαδή το νιώθεις μόνο σε αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και μόνο όταν ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο πάνω από 10 λεπτά.
Αυτό το αντιλήφθηκα πρόσφατα ειδικά όταν μια φορά μου τελείωσε το υγραέριο. Ενιωσα το κόψιμο.
Παλιότερα δεν το ένιωθα όταν τελείωνε. Ούτε στην αλλαγή με το κουμπάκι.
Και σκέφτηκα μήπως κανα φίλτρο βενζίνης...; το άλλαξα και τώρα θα δούμε...
Μετά τί να σκεφτώ; αντλία βενζίνης; η οποία χάνει πίεση όσο λειτουργεί με υγραέριο; και ξυπνάει όταν ζητάω βενζίνη;
Μόνο έτσι θα δικαιολογίσω το γεγονός ότι το κάνει 1 φορά κάθε 15 λεπτά!το αυτοκίνητο δουλευει κανονικα.
ανάλογα με τη ρύθμιση που εχει γίνει στο πρόγραμμα, το κιτ που έχεις βάλει και φυσικα την απόσταση από τα μπεκ μέχρι το σημείο έγχυσης στην εισαγωγή, το κόψιμο που περιγραφεις μπορει να ειναι αναιπαίσθητο έως ανύπαρκτο σε μικρά ανοιγματα της πεταλούδας του γκαζιού έως έντονο σε συνθήκες έντονης επιτάχυνσης.
επίσης πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι όταν δείχνει ότι ειναι γυρισμένο στο υγραεριο ότι καίει υγραέριο εκείνη τη στιγμή και όχι βενζινη και μπερδεύουν τα κοψίματα.
αν ο προγραμματιστής έχει κανει παπάδες στο πρόγραμμα μπορεί να δειχνει πχ ότι πηγαίνεις με υγραέριο σε μια ανηφόρα και να πηγαινεις με βενζινη.
στο δικό μου πχ, έχω βενζινη μεχρι 1000 στροφες, υγραέριο μέχρι 4500 στροφές, υγραέριο μεχρι 13 Ms, και βενζινη πανω απο 13 ms.... επισης έχω άλλο προγραμμα για 95αρα στον εγκεφαλο και άλλο πρόγραμμα για 100αρα.
το υγραεριο έχει ρυθμιστεί επάνω στο πρόγραμμα για την 95άρα. με wide band και knock sensor που το ειδα είναι μια χαρα. -
οσο για την τιμή ισχυει οτι το ένα πρεπει να ειναι το μισό του άλλου μεχρι το 2018.
προσωρινά νομιζω στην Ελλαδα το υγράεριο έχει φτασει στο 1 και η βενζινη έχει πέσει 1.60 και αυτό ειναι πρόσφατο.
ποτε μεχρι τώρα δεν ειχε η βενζινη στην Ελλάδα όσο στη Γερμανία, ήταν πιο ακριβή τον τελευταιο καιρό. Γερμανία η βενζινη ειναι 1,60 και το υγραεριο 80 λεπτα.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
οσο για την τιμή ισχυει οτι το ένα πρεπει να ειναι το μισό του άλλου μεχρι το 2018.προσωρινά νομιζω στην Ελλαδα το υγράεριο έχει φτασει στο 1 και η βενζινη έχει πέσει 1.60 και αυτό ειναι πρόσφατο.
ποτε μεχρι τώρα δεν ειχε η βενζινη στην Ελλάδα όσο στη Γερμανία, ήταν πιο ακριβή τον τελευταιο καιρό. Γερμανία η βενζινη ειναι 1,60 και το υγραεριο 80 λεπτα.
Δεν είναι έτσι ακριβώς, ένας ακόμη** μύθος **των εγκαταστατών, απλώς υπάρχει μια μη δεσμευτική σύσταση της ΕΕ στα κράτη μέλη για ευνοικότερη φορολόγηση του υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη και το πετρέλαιο, στην κατάσταση όμως των δημοσιονομικών μας ξέρεις που την έχει γραμμένη την σύσταση το υπουργείο οικονομικών, αν ψάξεις θα βρεις και το αντίστοιχο pdf.
-
δεν μπορω να σου απαντήσω με 100% σιγουριά, πάντως μέχρι τώρα αυτό δείχνει η πορεία των τιμών...
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
οσο για την τιμή ισχυει οτι το ένα πρεπει να ειναι το μισό του άλλου μεχρι το 2018.
προσωρινά νομιζω στην Ελλαδα το υγράεριο έχει φτασει στο 1 και η βενζινη έχει πέσει 1.60 και αυτό ειναι πρόσφατο.
Δεν είναι έτσι ακριβώς, ένας ακόμη** μύθος **των εγκαταστατών, απλώς υπάρχει μια μη δεσμευτική σύσταση της ΕΕ στα κράτη μέλη για ευνοικότερη φορολόγηση του υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη και το πετρέλαιο, στην κατάσταση όμως των δημοσιονομικών μας ξέρεις που την έχει γραμμένη την σύσταση το υπουργείο οικονομικών, αν ψάξεις θα βρεις και το αντίστοιχο pdf.
Το παρακατω λεει για την μινιμουμ φορολογηση των καυσιμων στην ΕΕ.
Community framework for the taxation of energy products and electricity
The European Union (EU) establishes general arrangements for the taxation of energy products and electricity. The EU system of minimum rates, which for a long time was confined to mineral oils, is extended to coal, natural gas and electricity. This system sets the minimum rates of taxation applicable to energy products when used as motor or heating fuels and to electricity.
The minimum levels of taxation applicable to motor fuels are the following:- Current minimum excise rates
Petrol (€/1000 l.)421
Unleaded petrol (€/1000 l.)359
Diesel (€/1000 l.)330
Kerosene (€/1000 l.)330
LPG (€/1000 l.)125
Natural gas (€/gigajoule)2.6
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 019_en.htm
Στην περιφημη οδηγια http://ec.europa.eu/taxation_customs/re ... ion_en.pdf λεει
Currently:
– Minimum rates for LPG and CNG considerably lower than
for other motor fuels
– Possibility for MS to apply full exemption
• Revision:
– Alignment of tax treatment of LPG and CNG to other motor
fuels according to energy content in principle by 1/1/2021.Γιατι μερικοι βλεπουν μονο το 125€ στο υγραεριο και οχι το 600τοσο€ στην βενζινη;
- Current minimum excise rates
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι μερικοι βλεπουν μονο το 125€ στο υγραεριο και οχι το 600τοσο€ στην βενζινη;
Εσύ δηλαδή που το είδες το 600τόσο στη βενζίνη σ'αυτά που παραθέτεις;
Υγραεριοκίνηση!