-
Παρανόμως βεβαίως βεβαίως
Δείτε τη σελιδα 9 και τη σελιδα 11
http://ec.europa.eu/taxation_customs/re ... ion_en.pdf
Ευρωπαϊκή ντιρεκτιβα για τα καύσιμα !!
Και τα 75 ευρω που μπήκαν στο μεσοπρόθεσμο είναι παράνομα έχει κανείς κότσια να κατσφυγει στα δικαστήρια ;
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Κατ'αρχην στο υγραεριο ο φορος ειναι ανα χιλια χιλιογραμμα (κιλα) και οχι ανα τονο (χιλια λιτρα).
Ειναι δε ακομα οπως εμφανιζεται στους πινακες του υπουργειου 125 ευρω τα 1000 κιλα δηλαδη στα 1750-1800 λιτρα.
Μακαρι να ηταν ηδη 200 ευρω τον τονο (στα 1000 λιτρα δηλαδη) . Αυτο θα σημαινε οτι η εξισωση με αυτον του πετρελαιου κινησης θα ειχε επιβαρυνση συνολικα αρκετα λιγωτερο απο 10 λεπτα το λιτρο.Παντελη,προφανως καπου εχεις μπερδευτει.
Τα χιλια χιλιογραμμα (κιλα),μας κανουν ενα τονο.Ο τονος ειναι μοναδα βαρους και το λιτρο μοναδα ογκου.Δεν εχω μπερδευτει καθολου. 1000 κιλα εννοω στον τονο, απλα εγινε ορθογραφικο λαθος. Πιο πανω λεω για 125 ευρω στα 1000 κιλα, δεν θα υπηρχε περιπτωση τωρα να εννοω τον φορο των 200 ευρω στα 1000 λιτρα. Γι'αυτο και οι υπολογισμοι (για λιγωτερο απο 10 λεπτα το λιτρο, κατι που επιβεβαιωσε και ο Μανολογλου στο αρθρο πιο πανω του AutoΤριτη) ειναι σωστοι σχετικα με την τελικη επιβαρυνση. Ξερω πολυ καλα το θεμα βαρους (μαζα) και ογκου. Το εχω αναλυσει αρκετες φορες σε προηγουμενα ποστ καθοτι τυχαινει να δουλευω τον χωρο χονδρικης εμποριας υγραεριου.
-
Ο χρήστης DIMITRIOSA έγραψε:
ΚΥΡΙΟΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ.....
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΤΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 200ΕΥΡΩ /ΜΤ ΣΕ 330ΕΥΡΩ/ΜΤ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 130 ΕΥΡΩ /ΜΤ ,ΔΗΛΑΔΗ 13 ΛΕΠΤΩΝ /ΚΙΛΟ ,ΔΗΛΑΔΗ (ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΕΙΔ.ΒΑΡΟΣ 0,56) ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΛΕΠΤΩΝ /ΛΙΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ!!!!!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ 'ΗΛΙΘΙΩΣ' ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 0,87/ΛΙΤΡΟ ΣΤΟ 1,20/ΛΙΤΡΟ????
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΕΦΚ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 125/ΜΤ ΣΤΑ 200/ΜΤ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ 20 ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ /ΛΙΤΡΟ??? ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ......ΦΙΛΙΚΑ Δ.Ι.Α
Αυτο ακριβως επισημαινω σε πιο πανω ποστ μου.
Εαν γινει, που ακομα δεν ειναι σιγουρο, αλλα λεω αν θα πρεπει να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι δεν δικαιολογειται αυξηση στην αντλια πανω απο 8-9 λεπτα το λιτρο. Οτιδηποτε περισσοτερο ειναι αισχροκερδεια και μαλιστα θα ελεγα κομπογιαννιτισμος γιατι βρισκομαστε σε ασχημες οικονομικες συνθηκες και η καθε εκμεταλλευση συνανθρωπων ετσι πρεπει να χαρακτηριζεται. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
..μα πιο πολυ απο ολα, μου αρεσει το νικ σου. Ειλικρινα.Sorry, just kidding!!!
-
Θα μας γυρίσουν και εδώ πίσω. Αφού μας γύρισαν στα μεροκάματα, μισθούς κλπ, υγραέριο θα καίνε μόνο οι επαγγελματίες.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλό σας απόγευμα ταμαχιάρηδες φίλοι μου!.
1)1)Καλέ μου παντελή, μόλις ζητηθεί βενζίνα επανέρχεται η λειτουργιά της ηλεκτρικής αντλίας, σε κλάσμα δευτερολέπτου!. Εάν μπουρλοτιάσει το ηλεκτρικό μέρος του αερίου, αυτόματα επανέρχεστε η λειτουργιά της αντλίας, διότι δεν θα στέλνει ρεύμα πουθενά. Ο αυτόματος όταν παίρνει ρεύμα έχει of προς την γραμμή της αντλίας!. Η ηρεμία στο ράφι του μαγαζιού είναι on!!!!!.
2)δεν θα κόψουμε το χέρι του φιγουρατζή, που αγόρασε αυτό που δεν μπορεί να συντηρήσει!. Μα φωνάζω για να προλάβω, αυτόν που θα βρει θηρίο, φτηνότερο από το 1200αρι του και θα το αγοράσει!!!!!....... το άκουσα από πελάτη και φρύαξα. Του παίρνουν το 1400αρι μοντέλο 2009, του δίνουν jeep 3700 του 2006 και 2 χιλιάρικα!.
Από τους 4 της οικογένειας του, δούλεψαν και οι τέσσερις. Σήμερα ο 1,5!. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η εθνική μας μ@λ@κια, κτυπάει κόκκινο….. αυτό πάω να προλάβω όσο μπορώ.
Σίγουρα μια μετατροπή σε diesel, από σήμερα και για πολλά χρόνια, είναι μια οικονομία απροβλημάτιστη. Και εάν αγόρασες 50000ε το θηρίο, το 20%+ είναι μια επιπλέον εξασφάλιση.
Και σγουρά είναι πλέον αρκετοί, και ευελπιστώ να γίνουμε πολλοί.
Μα το ποσοστό ακολουθεί και προς τα κάτω, τα φτηνότερα κατά την τιμή κτήσεις.
7) τώρα πλέον όλοι οι συνάδελφοι το προτείνουν, ή σχεδόν όλοι!.
9) τώρα αυτό δεν συγκρίνετε!!!!.... στο καινούργιο 4χ4 ζητώ να μου φέρουν καινούργιο σετ μετατροπής diesel κομπλέ τα πάντα. Σκοπός μου είναι σίγουρα και η οικονομία, μα και το ότι μας θεωρούν κορόιδα. Με το κινήσεως, δεν μπορεί να παίξουν ανεξέλεγκτα, διότι αφορά τους επαγγελματίες και την βιομηχανία, και αυτοί δαγκώνουν’ σκληρά. Ανεβάζουν κατεβάζουν ανθρώπους…… προτιμώ να συμπορεύομαι με τους δυνατούς!.
Φιλικά
Α.Αντωνη, αργησες να μου απαντησεις και ανησυχησα! Ελπιζω ολα να ειναι καλα. Λοιπον,
- τι εννοεις μπουρλοτιασμα? Δηλαδη μονο σε τετοια περιπτωση θα αναγνωρισει το συστημα ανεπαρκεια υγραεριου και θα βαλει μπροστα τη τρομπα παλι? Σε κατι πιο καθημερινο, δηλαδη να φυγει ενα σωληνακι απο τον πνευμονα, να υπαρχει ενα ηλεκτρικο/ηλεκτρονικο προβληματακι στον εγλεφαλο του υγραεριου κλπ κλπ που ειναι αρκετα, τι γινεται?? Και αυτα προβλεπονται απο ενα ρελεδακι? Δεν μου λες κατι αλλο, αυτο ειναι κιτ που εμπορευεται διεθνως με πιστοποιηση κλπ η απλα μια μοντιφια δικη σου η καποιου αλλου? Αν ειναι το δευτερο ουτε να το σκεφτω δεν θελω και εδω σταματαει η συζητηση επι του θεματος. Θα το θεωρουσα ακρως επικινδυνο γιατι εδω μιλαμε για ανθρωπινες ζωες και οχι για εξοικονομηση ρευματος και κοστους αντλιας. Εσυ θα αφηνες ενα παιδι σου να οδηγει με τετοιο συστημα?
- αυτος που θα βρει θηριο τωρα εχει επιγνωση της ολης καταστασης και αναλαμβανει τις υποχρεωσεις του χωρις να χρειαζεται να του κανουμε εμεις μαθηματα. Αν δεν εχει επιγνωση της καταστασης τοτε ειναι βλακας οπερ και παλι δεν παιρνει απο μαθηματα, οποτε ακυρο και στις δυο περιπτωσεις να θελουμε να κανουμε τον καθηγητη και να κατηγοριοποιουμε αρνητικα αυτους που εχουν τα 'θηρια'. Δικαιωμα τους και δεν κλεβουν απο κανενα, ισα ισα πληρωνουν περισσοτερους φορους.
Περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα! - πως το διαπιστωσες αυτο Αντωνη? Στο εξωτερικο που ειναι και οι προμηθευτες/κατασκευαστες και εχουν και εμπειρια δεκαετιων ετσι γινεται? Στις εργοστασιακες μετατροπες που κανουν στις εγκαταστασεις τους (ψαξε δες και θα καταλαβεις) για αυτοκινητοβιομηχανιες, των οποιων οι κινητηρες συνοδευονται απο πληρη εργοστασιακη εγγυηση της μαμας εταιριας, βαζουν λαδακι? Για ψαξε το! Απ'οτι ξερω προτεινεται μονο για ορισμενες κατηγοριες κινητηρων που ειναι πολυ μικρος ο αριθμος τους σε συγκριση με αυτους που δεν προτεινουν και παλι απο ορισμενες μονο εταιριες που προωθουν συγκεκριμενο 'λαδι' (γιατι αραγε?).
- μιλας για καινουργιο 4χ4? Δηλαδη ποσο χαζος η βλακας ειναι αυτος που αγοραζει καινουργιο 4χ4 και μετα προχωραει σε μετατροπη πετρελαιο αντι να αγορασει απο την αρχη πετρελαιο? Και ποσο βλακας ειναι ακομα να δωσει 9-10 χιλιαδες ευρω παραπανω για τη μετατροπη και μετα να εχει ενα αμφιφυλο αυτοκινητο με οτι συνεπειες?
Αληθεια εσυ Αντωνη ειχες ενα 4χ4 μεγαλο απ'οτι νομιζω. Δεν του ειχες κανει μετατροπη? Γιατι δεν το κρατησες τελικα?
Δεν πιστευω να υπηρχε θεμα με τελη η τεκμηρια (ελπιζω να εισαι νομοταγης σαν ελευθερος επαγγελματιας, οχι σαν τους υπολοιπους γιατι ετσι θα αναιρουσες ολα τα πιστευω σου οπως τα εχεις αναφερει) ουτε οτι δεν εβγαινες γιατι αν καταλαβα
εδωσες 17 χιλιαρικα για ενα iQ που λογω της τιμης του αλλα και της περιορισμενης χρηστικοτητας του θεωρειται αυτοκινητο για λιγους, γι'αυτο και δεν κυκλοφορουν αρκετα (κατι σαν τη διαφημιση με τη Ferrari και το Autobianchi). Οσο και να πεις αν καποιος σε δει με ενα iQ εχεις περισσοτερο image απο το να σε δουν με ενα απο τα κατα κορον μεγαλα 4χ4 οπως και το δικο μου, σημερινης αξιας αρκετα κατω των 10 χιλιαδων.
-
ΕΝ τελει τα μεγαλα βενζινο-αυτοκινητα ειναι για μας τους μπατιρηδες που δεν εχουμε 15 ψωροχιλιαρικα να παρουμε ντηζελακι. Αυτο καταλαβα εγω. Αυτοι με τα μινια ειναι οι νεο-λεφταδες.
Ε ρε... πως αλλαζουν οι καιροι....
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΕΝ τελει τα μεγαλα βενζινο-αυτοκινητα ειναι για μας τους μπατιρηδες που δεν εχουμε 15 ψωροχιλιαρικα να παρουμε ντηζελακι. Αυτο καταλαβα εγω. Αυτοι με τα μινια ειναι οι νεο-λεφταδες.Ε ρε... πως αλλαζουν οι καιροι....
Σαν τη μόδα στα ρούχα πάνε να το κάνουνε φίλε. Σκέψου αν κάποια στιγμή στο μέλλον το πετρέλαιο γίνει πιο ακριβό από τη βενζίνη (όπως ήταν για ένα διάστημα) τι θα κάνουν οι τώρα σούπερ μοντέρνοι ντιζελάδες!!!!
-
Αντωνη μου καπιταλα!! (κατα το 'κορη μου σοσιαλιστρια)
Και ομως σημερα αν βλεπεις καποιον να παιρνει καινουργιο αυτοκινητο, και δεν μιλω για 15χιλ+ αυτοκινητα αλλα και αρκετα πιο κατω, ακομα και το Up!, Citigo, Picanto κλπ, θεωρεις οτι εχει το 'μαξιλαρακι' για να διαθεσει εν μεσω κρισης τετοιο ποσο, ενω παλιοτερα θεωρουσες οτι δεν εχει γι'αυτο και παιρνει μικρο αυτοκινητο.
Εκει καταντησαμε! -
Παιδιά γειά σας,είμαι κάτοχος ενός IMPREZA 2000cc 150hp μοντέλο 2008 και ψάχνω γιά βαλβίδες εξαγωγης και ποτηράκια γιά τον κινητήρα.Ρώτησα σε όλη την ελλάδα στις αντιπροσωπείς και δεν υπάρχουν πουθενά.Εχω μέχρι σήμερα 110.000χλμ,στις 70.000χλμ τοποθέτησα συστημα gas της lovato.Οπως σωστά μαντέψατε μερικοί ,έχω καμένες βαλβίδες στον 1 κυλινδρο.Τα συμπτώματα ήταν τρέμουλο στο ριλαντί και μερικές φορές σβήσημο όταν ήταν κρύος ο κινητήρας στο 'νεκρο'.Η διάγνωση έγινε μετέ από μέτρηση της συμπίεσης σε όλους τούς κυλίνδρους.Διάβασα κάπου ότι υπάρχουν πιό ενισχημένες γιά gas,είναι αλήθεια και αν ναί που μπορώνα βρώ?Τον κινητήρα ( ΕJ 20)δεν τον άνοιξα ακόμη γιατί θέλω πρώτα να βρώ τα ανταλλακτικά.Μήπως να αγοράσω καπάκια κεφαλής αντί γιά βαλβίδες -ποτηράκια κλπ?Οποιδήποτε πληροφορία δεκτή.Θα επανέλθω με περισότερες πληροφορίες ,μιάς και το θέμα πιστεύω ενδιαφέρει αρκετούς .
-
Ένα είναι σίγουρο, με τις ίδιες βαλβίδες-έδρες- τρόπο οδήγησης θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης valtasa έγραψε:
Παιδιά γειά σας,είμαι κάτοχος ενός IMPREZA 2000cc 150hp μοντέλο 2008 και ψάχνω γιά βαλβίδες εξαγωγης και ποτηράκια γιά τον κινητήρα.Ρώτησα σε όλη την ελλάδα στις αντιπροσωπείς και δεν υπάρχουν πουθενά.Εχω μέχρι σήμερα 110.000χλμ,στις 70.000χλμ τοποθέτησα συστημα gas της lovato.Οπως σωστά μαντέψατε μερικοί ,έχω καμένες βαλβίδες στον 1 κυλινδρο.Τα συμπτώματα ήταν τρέμουλο στο ριλαντί και μερικές φορές σβήσημο όταν ήταν κρύος ο κινητήρας στο 'νεκρο'.Η διάγνωση έγινε μετέ από μέτρηση της συμπίεσης σε όλους τούς κυλίνδρους.Διάβασα κάπου ότι υπάρχουν πιό ενισχημένες γιά gas,είναι αλήθεια και αν ναί που μπορώνα βρώ?Τον κινητήρα ( ΕJ 20)δεν τον άνοιξα ακόμη γιατί θέλω πρώτα να βρώ τα ανταλλακτικά.Μήπως να αγοράσω καπάκια κεφαλής αντί γιά βαλβίδες -ποτηράκια κλπ?Οποιδήποτε πληροφορία δεκτή.Θα επανέλθω με περισότερες πληροφορίες ,μιάς και το θέμα πιστεύω ενδιαφέρει αρκετούς .Εσυ τελικα ποσο οικονομια εκανες στα 40000χλμ ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδιά γειά σας,είμαι κάτοχος ενός IMPREZA 2000cc 150hp μοντέλο 2008 και ψάχνω γιά βαλβίδες εξαγωγης και ποτηράκια γιά τον κινητήρα.Ρώτησα σε όλη την ελλάδα στις αντιπροσωπείς και δεν υπάρχουν πουθενά.Εχω μέχρι σήμερα 110.000χλμ,στις 70.000χλμ τοποθέτησα συστημα gas της lovato.Οπως σωστά μαντέψατε μερικοί ,έχω καμένες βαλβίδες στον 1 κυλινδρο.Τα συμπτώματα ήταν τρέμουλο στο ριλαντί και μερικές φορές σβήσημο όταν ήταν κρύος ο κινητήρας στο 'νεκρο'.Η διάγνωση έγινε μετέ από μέτρηση της συμπίεσης σε όλους τούς κυλίνδρους.Διάβασα κάπου ότι υπάρχουν πιό ενισχημένες γιά gas,είναι αλήθεια και αν ναί που μπορώνα βρώ?Τον κινητήρα ( ΕJ 20)δεν τον άνοιξα ακόμη γιατί θέλω πρώτα να βρώ τα ανταλλακτικά.Μήπως να αγοράσω καπάκια κεφαλής αντί γιά βαλβίδες -ποτηράκια κλπ?Οποιδήποτε πληροφορία δεκτή.Θα επανέλθω με περισότερες πληροφορίες ,μιάς και το θέμα πιστεύω ενδιαφέρει αρκετούς .
Εσυ τελικα ποσο οικονομια εκανες στα 40000χλμ ;
Θα σου απαντήσω μόλις κάνω 'σούμα' την βλάβη.
-
σκεφτομαι με τις τελευταιες εξελιξεις και με μολις 20 ημερων συστημα να μην περασω κτεο για να δω τι θα γινει μηπως και το ξαναβγαλω..αν αποφασισω να το περασω κτεο τον φεβρουαριο (που ειναι να περασω) σαν βενζινοκινητο τι πρεπει να αφαιρεσω απο το οχημα για να μην εχω θεμα οτι χρησιμοποιω υγραεριο?
-
Γιατι να το βγαλεις? Και η τιμη να ανεβει που δεν νομιζω κατα την γνωμη μου, παλι θα συμφερει.
Πρεπει να αφαιρεσεις την δεξαμενη μου φαινεται. -
Παντελή μου σε αγαπώ τα μέγιστα για το ενδιαφέρον σου. μετά που τράβηξαν τα καλώδια!, παπί και μαγαζί…. Βεβαίως δυο ακόμη εβδομάδες ψάξιμο και ενόχληση….. αυτοί την δουλειά τους, και εγώ την μαλακία μου, τσιγάρο καφέ και τσίπουρο….. τι αξίζει η ζωή χωρίς αυτά και το forum?. Καλά είμαι εντελώς μαλάκας!!!!!!......
- Το κύκλωμα είναι απλούστατο. Ιδέα της Ιταλίας , σχέδιο δικό μου και όχι μόνον. μα έχει κόστος, και ο συναγωνισμός βαράει κόκκινο!. Και ποιος αφαιρεί το ρεζερβουάρ βενζίνας, και βάζει δεύτερο αερίου?. Και το ‘ρολόι’ που πάνσωστα ονομάτισε ο έγκριτος Κώστας Βατσος, που με όσες διαφωνίες έχω μαζί του τον θεωρώ πρωτοπόρο, ποιος ξέρει να το φτιάξει, να το ρυθμίσει, και να το βάλει?. Και τότε το αβανς ρυθμίζετε και στο αέριο…….. μα τα κόστη ανεβαίνουν κατακόρυφα, και είναι απαγορευτικά στα ΙΧ λιγούρικα, και μόνον στα επαγγελματικά γραφόμενα συμβόλαια, έχουν λόγο και ισχύ!. Εξ ου και δεν γουστάρω ΙΧ, και αποδεικνύετε με το πρώτο τηλέφωνο ΙΧ!!!!!!....... το κόστος?, 60% από diesel και όποιος προλάβει!!!!....
- Έξω το καπάκι, τοποθέτηση το σύστημα, τοποθέτηση οι μηχανισμοί, έγγραφο εγγύηση, μπαρ κοουντ των υλικών, ΚΤΕΟ και καθάρισε!. Σίγουρα BRC. Και τα θηρία μαζί μας, τους συμπονάμε, μα όχι από εμένα, υπό την καθοδήγηση μου ανιδιοτελώς….. καταξιωμένων συναδέλφων. Ούτε έναν ΙΧ στο μαγαζί μου!.
7)η Opel έδωσε ανοχή ελατηρίων πιστονιών 0.6 από 0. 25!. 600γραμαρια στα 1000. Με το που έγιναν καταλυτικά!. Έγινε μάχη στην Ολλανδία, και οι βενζίνες άρχισαν τα πρόσθετα!. Ο.55 0.45 0.25 σήμερα!. Δεν είναι τυχαίο!. Μα η πλέον των 55 χρόνων μου πήρα στο αντικείμενο, με δίδαξε, ότι οι πωλητές έξτρα λιπάνσεις, δεν είναι εκτός αντικειμένου. Και δεν είναι από τύχης γέννημα ότι σε όλα τα καινούργια καταλυτικά αυτοκίνητα βάζω redex στα λάδια, και στην βενζίνα και εκμηδενίζω της φθορές.
9)δεν είμαι βλάκας που αγόρασα βενζίνα. Δεν υπήρχε αυτό που έψαχνα. Σήμερα υπάρχει!. όποτε θα προχωρήσω σε συμφέρουσα μετατροπή!. Βέβαια έχω πουλημένο το όλο σετ βενζίνας!!!!!......
Καλέ μου Παντελή, με μετατροπή diesel, εκτός από το 1000000κχ χωρίς πρόβλημα, και κέρδος στο κάθε service,αδιαφιλονίκητα συμφέρει τεχνικά. Οικονομικά τίθεται υπό αίρεση, η απόσβεση. εάν και εφόσον.
Έδωσα συνειδητά και μετρητής 17 για IQ. Δεν υπάρχει κανένα Καγιέν και άλλες μαλακιές, που να μου σηκώνουμε ψιλότερα την μύτη της τεχνικής τελειότητας, που σαν βελτιωτής με ενδιαφέρει. 3.8 /100!. Μα όταν τρελαίνομε στην θέση S και σανιδώνω, 30l/100 και τα μετασχηματίζει σε έργο!. Σφαίρα το αυτόματο 1000αρι. Η τεχνολογία στην κορυφή!. Κατουριέμαι από την χαρά μου…. άλλωστε λίγα ενεργοποιούν το πουλί μου σήμερα……
1600cc golf, μάζευε τα καυσαέρια μου……..
Όταν μου το έδειχνε ο Γιάννης Παπαδαμαντίου, που του έφτιαχνα το αγωνιστικό παλιά, μου υπε «μην το υποτιμήσεις,»…. Δεν είχα περιθώριο….. τα κιλά δεν με ενεργοποιούν!..... 1000cc και 30λ/100, είναι απρόσμενο. Είναι απλά τρέλα…..
4Χ4 με κολοσσιαία κυβικά, μα δηλωμένο, είναι εθνική μαλακιά. Το επανέφερα στα χαρτιά και μόνον και το μεταβίβασα σε συμφέρουσα τιμή!.
Δεν κέρδισα μα σίγουρα δεν έχασα!. Κέρδισα την εκμετάλλευση. Ο τρελαμένος ρόδιος που το αγόρασε, οργώνει τα βουνά της ρόδου!. Θέλω να πάω μια βόλτα για να τον κάνω να βρέξει το σώβρακο του!.
Καλέ μου φίλε παντελή, ο συναγωνισμός σημαίνει υποτέλεια. Πάντα ήμουν υπέρ άνω των συναγωνισμών.
Α.
-
Φιλε Αντωνη,
στειλε μου κωδικο αποκρυπτογραφησης γιατι εχω δυσκολια να ακολουθησω τα λεγομενα σου.
Μια σε χανω μια σε βρισκω, αλλα συνολικα σε εχω χαμενο.
Τελικα μεταξυ αλλων, δεν μου απαντησες στο πιο σπουδαιο. Θα αφηνες το παιδι σου να οδηγει με μια τετοια πατεντα
που βγαζει με διακοπτακι την αντλια βενζινης εκτος λειτουργιας? Απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει πιστοποιμενο κιτ για κατι τετοιο, δεν το περιμενα εξαλλου, παρα μονο πειραματισμοι καποιων ιδεων που καλυτερα να μεινουν ιδεες για να μην κινδυνευσουν αθωοι ανθρωποι. -
Μπορείς να ρυθμίσεις το σύστημα όταν γυρίζει από αέριο σε βενζίνη να ψεκάζει παράλληλα και τα δύο καύσιμα για πχ 0,5 δευτερόλεπτα (ή περισσότερο - όσο χρειάζεται) για να προλάβει να σηκώσει πίεση η αντλία βενζίνης και να μη γίνει αισθητή η μετάβαση στη βενζίνη.
Βέβαια είναι μπελάς και το κάνεις για να μη δουλεύει η αντλία που βγάζει πάνω από 300.000 χλμ.
-
Το θεμα δεν ειναι αν ειναι αισθητη η μεταβαση αλλα το ποσο επικινδυνο ειναι για οσους λογους εχω πει και ακομα αλλους αν δεν γινει αυτη η μεταβαση και ειναι πολυ πιθανο να μην γινει. Στη θεωρια μπορουμε να πουμε τα παντα, η πραξη ομως ειναι διαφορετικη και μαλιστα σε τετοιες περιπτωσεις ακρως επικινδυνη.
Δεν χρειαζεται να προσπαθουμε να βγαλουμε απο τη μυγα ξυγκι (να το πληρωσουμε κιολας αρκετα) και να σκοτωθουμε.
Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να μπουμε σε τετοια διαδικασια, παρα μονο για την θεωρια του ολου πραγματος και μονο εκει.
Εστω και να υπηρχε τετοιο κιτακι πιστοποιημενο, ασφαλες, κλπ κλπ. Τσαμπα θα ηταν η για 10 ευρω?
Το λιγωτερο που θα ζησει μια αντλια ειναι οσο προβλεπεται απο το εργοστασιο. Ποσα περισσοτερα χιλιομετρα θα κανεις παραπανω με υγραεριο και την ιδια τρομπα ωστε να αποσβεσεις το κοστος για το κιτακι και μαλιστα να εχεις φορτωμενο το αυτοκινητο σου με προσθετα ηλεκτρονικα κυκλωματα.Και προσοχη, αυτοι οι υπολογισμοι εχοντας δεδομενο οτι το κιτ ειναι 100% ασφαλες και πιστοποιημενο, κατι που φυσικα δεν ισχυει.
Ασκοπο θεμα περα για περα και μαλιστα ακρως επικινδυνο αν καποιος θελησει να το κανει πραξη. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το θεμα δεν ειναι αν ειναι αισθητη η μεταβαση αλλα το ποσο επικινδυνο ειναι για οσους λογους εχω πει και ακομα αλλους αν δεν γινει αυτη η μεταβαση και ειναι πολυ πιθανο να μην γινει. Στη θεωρια μπορουμε να πουμε τα παντα, η πραξη ομως ειναι διαφορετικη και μαλιστα σε τετοιες περιπτωσεις ακρως επικινδυνη.
Δεν χρειαζεται να προσπαθουμε να βγαλουμε απο τη μυγα ξυγκι (να το πληρωσουμε κιολας αρκετα) και να σκοτωθουμε.
Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να μπουμε σε τετοια διαδικασια, παρα μονο για την θεωρια του ολου πραγματος και μονο εκει.
Εστω και να υπηρχε τετοιο κιτακι πιστοποιημενο, ασφαλες, κλπ κλπ. Τσαμπα θα ηταν η για 10 ευρω?
Το λιγωτερο που θα ζησει μια αντλια ειναι οσο προβλεπεται απο το εργοστασιο. Ποσα περισσοτερα χιλιομετρα θα κανεις παραπανω με υγραεριο και την ιδια τρομπα ωστε να αποσβεσεις το κοστος για το κιτακι και μαλιστα να εχεις φορτωμενο το αυτοκινητο σου με προσθετα ηλεκτρονικα κυκλωματα.Και προσοχη, αυτοι οι υπολογισμοι εχοντας δεδομενο οτι το κιτ ειναι 100% ασφαλες και πιστοποιημενο, κατι που φυσικα δεν ισχυει.
Ασκοπο θεμα περα για περα και μαλιστα ακρως επικινδυνο αν καποιος θελησει να το κανει πραξη.
Δεν υπάρχει κανένα διακοπτάκι χειροκίνητο!. Παίρνει εμπρός η διακόπτει, με μόνον την διαταγή βενζίνας η αερίου!. Είναι απλούστατο…
Μα τα δυο εξαρτήματα που περιέγραψα, έχουν ένα κόστος με τα εργατικά περίπου 300ε .
Όταν γυρίσουμε στο αέριο, δεν το κάνουμε μηχανικά, το κάνουμε ηλεκτρικά. Παράλληλα με αυτήν την διεργασία, απενεργοποιείτε η αντλία βενζίνας, από την ίδια παροχή που ενεργοποιείτε η αντλία αερίου, και όχι μόνον. Όταν το αέριο δόση διαταγή και για βενζίνη, (πάντα ηλεκτρικά δίνονται οι διαταγές) αυτόματα ενεργοποιείτε και η αντλία βενζίνας.
Το κύκλωμα βενζίνας είναι πάντα φουλαρισμένο. Όποτε και σε κλάσμα δευτερόλεπτου έχουμε παροχή βενζίνας!.
Δεν είναι θεωρητική προσέγγιση του θέματος.
Δουλεύει σε πάνω από 200 εγκαταστάσεις μου!.
Η εγκατάσταση προϋποθέτει έμπειρο ηλεκτρολόγο, και φορτώνει το κόστος της εγκατάστασης. Δυο στοιχεία που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τα εργοστάσια. Το σχεδιασμένο Opel και αερίου, έχει εγκατάσταση που δεν χρεώνετε 800ε !!!!!. η εγκατάσταση πρόσθετα, και με αέριο, δεν είναι η εναλλακτική λύση, μα μια οικονομική ερμαφρόδιτη κατάσταση, λόγο τρεχουσών συγκυριών. Εναλλακτική λύση είναι το diesel.
Καλέ μου παντελή προσπαθώ να μην γράφω λογοτεχνών ρητορικά!. Είναι και ο λόγος που δεν απήντησα σε ερώτηση σου!. μα την επανέλαβες και έτσι υποχρεούμαι. Εάν αποδεχόμουν τα ΙΧ μου να έχουν αέριο, τότε θα το έδινα και στης γυναίκες μου!. μα δεν το αποδέχομαι για πάρτι μου. Αυτό είναι άσχετο με τον βιοπορισμό μου. έτσι προσπαθώ μέσα από την φοβία μου, να γίνομαι ευρηματικός, βελτιώνοντας (σαν βελτιωτής που είμαι) ότι φτιάχνω. Έτσι δεν μπορώ να παρακολουθήσω οικονομικά τον συναγωνισμό στο κύκλωμα, όπως και αυτοί, (και όχι όλοι) δεν μπορούν να με ακολουθήσουν στης διεργασίες μου. έτσι έκανα Χ τα ΙΧ, και ασχολούμαι μόνον με επαγγελματικά αυτοκίνητα και κυρίως μηχανήματα.
Α.
Υγραεριοκίνηση!