-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το τι θα συμβεί σε 1 ή 2 χρόνια...δεν το ξέρω
Αυτό λέω!
είναι απλά θέμα ιδιοσυγκρασίας και διάθεσης να ρισκάρεις
οταν πήγα να πάρω κινητό από τους πρώτους το 1993 (έχω ένα από τα πρώτα 100 νούμερα τελεστετ) πολλοί μου είπαν οτι τα κινητά προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο, αλλά αποφάσισα να το ρισκάρω, και χτύπα ξύλο δεν έπαθα κάτι έως τώρα, βέβαια το τι θα συμβεί σε μερικά χρόνια πάλι δεν το ξέρω:-)
οταν πέρυσι πήγα να βάλω υγραέριο, μου είπαν διάφοροι οτι θα εκραγεί το ντεπόζιτο, θα μου σπάσει το μοτέρ κ.ο.κ.
μπορεί να μην βλέπω το μέλλον αλλά παραμένω φύσιν αισιόδοξος;-)
-
Punto EVO 1,4 77hp ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Kύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100km) 5,4 βενζίνη / 3,5 φυσικό αέριο
Αστικός κύκλος (λίτρα/100km) 7,9 βενζίνη / 5,4 φυσικό αέριο
Εκπομπές ρύπων - CO2 (gr/km) 149 βενζίνη / 115 φυσικό αέριο
Μικτή διαδρομή (λίτρα/100km) 6,3 βενζίνη / 4,2 φυσικό αέριο
unquoteΔεν ξερω αλλα μου φαινεται περιεργο να χρειαζεσαι λιγωτερο φυσικο αεριο σε λιτρα απ'οτι σε βενζινη οταν το ειδικο βαρος
του φυσικου αεριου ειναι περιπου 0.60 και της βενζινης περιπου 0.80 και θερμοδυναμικα δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα μεταξυ τους.
Εκτος και αν οι μετρησεις του φυσικου αεριου ειναι σε κιλα και οχι σε λιτρα. -
το φυσικο αεριο δεν εχει λιγοτερη ενεργεια ανα λιτρο?
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Punto EVO 1,4 77hp ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Kύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100km) 5,4 βενζίνη / 3,5 φυσικό αέριο
Αστικός κύκλος (λίτρα/100km) 7,9 βενζίνη / 5,4 φυσικό αέριο
Εκπομπές ρύπων - CO2 (gr/km) 149 βενζίνη / 115 φυσικό αέριο
Μικτή διαδρομή (λίτρα/100km) 6,3 βενζίνη / 4,2 φυσικό αέριο
unquoteΔεν ξερω αλλα μου φαινεται περιεργο να χρειαζεσαι λιγωτερο φυσικο αεριο σε λιτρα απ'οτι σε βενζινη οταν το ειδικο βαρος
του φυσικου αεριου ειναι περιπου 0.60 και της βενζινης περιπου 0.80 και θερμοδυναμικα δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα μεταξυ τους.
Εκτος και αν οι μετρησεις του φυσικου αεριου ειναι σε κιλα και οχι σε λιτρα.
Αυτό παντελή μου με προβλημάτισε και εμένα!!!!!......
Εξ άρχεις το θεωρώ διαφημιστικό τρικ.
Κατά δεύτερο δεν ακολουθάει κανένα τεχνικό θεωρητικό η πρακτικό δεδομένο.
Το μόνο που θα προσπαθήσω να διασαφήσω είναι, ότι παράγετε για αέριο, και είναι ρυθμισμένο για αυτό, όποτε δεν αποδίδει στην βενζίνα?.
Α. -
Θυμίζω ότι το CNG πωλείται με τοκιλο αυτό φαντάζομαι εννοεί ή Φιατ απλά δεν το γράφει
-
χμ.ενα κιλο ποσα λιτρα ειναι?
-
Θέλει τεράστιες δεξαμενές και πανάκριβες γιατί η πίεση είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από το υγραέριο.
Το υπόλοιπο κιτ μετατροπής είναι ίδιο με του υγραερίου.Νομίζω μόνο ένα πρατήριο υπάρχει στην Ελλάδα, εκεί που βάζουν τα λεωφορεία της Αθήνας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θέλει τεράστιες δεξαμενές και πανάκριβες γιατί η πίεση είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από το υγραέριο.
Το υπόλοιπο κιτ μετατροπής είναι ίδιο με του υγραερίου.Νομίζω μόνο ένα πρατήριο υπάρχει στην Ελλάδα, εκεί που βάζουν τα λεωφορεία της Αθήνας.
Και που τις εχουν κατι αυτοκινητα που καινε CNG?
-
Το φυσικό αέριο, πωλείτε ΜΟΝΟΝ σε κυβικά μέτρα και υποπολλαπλάσια αυτού.
Α. -
Το φυσικό αέριο για αυτοκίνητα πωλείται με το κιλό και κοστίζει στη λιανική 1,15 € το κιλό.
Η αναλογία είναι 1 κιλό ΦΑ προς 1,5 λίτρα βενζίνης. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το φυσικό αέριο για αυτοκίνητα πωλείται με το κιλό και κοστίζει στη λιανική 1,15 € το κιλό.
Η αναλογία είναι 1 κιλό ΦΑ προς 1,5 λίτρα βενζίνης.σε σχεση με τι?
-
1 κιλό ΦΑ έχει το ίδιο ποσό ενέργειας με ~1,5 λίτρα βενζίνη.
Πιο απλά, όταν κινείται κάποιος με ΦΑ, είναι σα να κινείται με βενζίνη της οποίας η τιμή είναι 0,75€.
Καλό είναι. -
χμ
εισαι σιγουρος? -
Από http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density πήρα το ενεργειακό περιεχόμενο του κάθε καυσίμου
και έκανα υπολογισμούς. -
17,40μμ, με ενημέρωσε τεχνικός της ΔΕΠΑ το αυτονόητο. Δεν μπορείς να ζυγίσεις τίποτα που ρέει. Το ογκομετράς με μονάδα όγκου πχ το λίτρο, που είναι υποπολλαπλάσιο του κυβικού μέτρου. Οι μετρητές μετά από το δίκτυο, παίρνουν από σφραγισμένο ρυθμιστή πιέσεως την ποσότητα σε συγκεκριμένη πίεση και την ογκομετρούν, καταγράφοντας. Τα λεωφορεία αγοράζουν σε κυβικά μέτρα!. Μετά συμπιέζουν το αέριο και φουλάρουν της δεξαμενές του αυτοκινήτου.
Έτσι η Φίατ έχει δίκιο που μιλάει για λίτρα/100κμ!.
Η μέτρηση της ποσότητας που πληρώνετε, γίνετε πριν την συμπίεση.
Αυτά μου είπε ο ιδικός, αυτά σας μεταφέρω!.
Και είναι λογικό να πουλάς στην ιδία μονάδα μέτρησης με αυτήν που αγοράζεις!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
17,40μμ, με ενημέρωσε τεχνικός της ΔΕΠΑ το αυτονόητο.Διάβασε εδώ http://www.depa.gr/content/article/002003003/11.html
Προς το τέλος δίνει τιμή ανά κιλό.Δεν μπορείς να ζυγίσεις τίποτα που ρέει.
Και το υγραέριο ρέει αλλά πωλείται χονδρική σε τόνους.
Και είναι λογικό να πουλάς στην ιδία μονάδα μέτρησης με αυτήν που αγοράζεις!.
Α.Το υγραέριο τα πρατήρια το αγοράζουν σε τόνους (βάρος) και το πουλάνε σε λίτρα (όγκος).
-
Ο χρήστης Need4Speed έγραψε:
cayenne ειναι?
Audi S4, του 2005
αλλά και σε καγιεν ο υγρός ξεκασμός δουλεύει ρολόι, και στο S και στο turbo
Και εγω είδα σήμερα στη delta gas ένα τουρμπο αγγλικο δεξιοτιμονο με PRINS 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα όπως είπε ο Άγγλος , έχω δει αρκετά S που είναι εύκολα μοτέρ ατμόσφαιρα !!
-
Εβαλα προχθες σε Seat Ibiza 1.4 το Wentgas
Μπορει καποιος να μου πει αν ειναι Ιταλικο ή Τυουρκικο ?Μου το πουλησαν για Ιταλικο με Τουρκικη δεξαμενη.
Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει αν ειναι Ιταλικο ή Τυουρκικο ?Μου το πουλησαν για Ιταλικο με Τουρκικη δεξαμενη.
Ευχαριστω.
Τουρκικο ειναι.Τοσο δυσκολο να το ψαξεις στο ιντερνετ; http://www.wentgas.com/en/
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστω.
Τουρκικο ειναι.Τοσο δυσκολο να το ψαξεις στο ιντερνετ; http://www.wentgas.com/en/
Οχι δεν ηταν τοσο δυσκολο αλλα υπαρχει και αυτο
Υγραεριοκίνηση!