-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η συγκεκριμένη επισεκυή φαίνεται πράγματι αρκετά εύκολη. Παρόλα αυτά να τονίσω πως όταν μιλάμε για φωτογραφικές μηχανές δεν μιλάμε για μια απλή ηλεκτρονική συσκευή. Όλα τα εξαρτήματα (πλακέτες, καλωδιοταινίες, κλπ) είναι πακτωμένα και συμπιεσμένα, ώστε το σώμα της μηχανής να είναι όσο το δυνατό μικρότερο.
Νομίζω πως πολύ πιο εύκολα βάζεις χέρι σε laptop παρά σε φωτογραφική μηχανή...
Τελικα το εκανα μονος μου.
Στην πρωτη δοκιμη δουλεψαν ολα ρολοι.
Μετα ομως ξεσυνδεσα μια καλωδιοταινια ωστε να κανω τα βιδωματα σωστα και οταν την ξαναεβαλα εκανε στατικο ηλεκτρισμο μαλλον και βγηκε καπνος. Αποτελεσμα; Δουλευουν ολα καλα αλλα η οθονη εχει πολυ χαμηλη φωτεινοτητα. Τουλαχιστον ειναι και παλι λειτουργικη η καμερα και δεν παω ψαχνοντας στο μενου αλλα η φωτεινοτητα αυτη που εχει δεν επιτρεπει να δεις τι εχεις βγαλει. Την επομενη φορα μαλλον θα εχω καλυτερα αποτελεσματα.
Τωρα ισως θελει καινουρια πλακετα, αυτην που ακουμπαει η οθονη πανω. Θα μπορουσα να ειμαι λιγο πιο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ και να τα κανω ολα σωστα αλλα τεσπα.
Δε πειράζει κι εγώ την έχω πατήσει με απροσεξία με μητρική και την έχω κάψει
-
μπα δεν ειναι θεμα προσοχης...τα εκανα ολα σιγα σιγα και πολυ προσεκτικα. Δεν ειναι πρωτη φορα που ασχολουμαι με ηλεκτρονικα.
συμφωνω και γω δεν νομιζω να το χρησιμοποιησω αλλα αφου το κατεβασα με τις αδειες του γιατι να μην το κρατησω και να μην το προτεινω και στους υπολοιπους;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
μπα δεν ειναι θεμα προσοχης...τα εκανα ολα σιγα σιγα και πολυ προσεκτικα. Δεν ειναι πρωτη φορα που ασχολουμαι με ηλεκτρονικα.Κι εγώ, γι'αυτό σου λέω κιόλας ότι ο στατικός ηλεκτρισμός είναι πολύ ύπουλος καριόλης
-
Διήμερο Bazaar μεταχειρισμένων φωτογραφικών ειδών τον Απρίλιο στο ΡΟΜΑΝΤΖΟ (Αθήνα) (link)
-
-
-
**john Stanmeyer, USA, VII for National Geographic World Press Photo of the Year 2013Djibouti City, Djibouti African migrants on the shore of Djibouti city at night, raising their phones in an attempt to capture an inexpensive signal from neighboring Somalia—a tenuous link to relatives abroad. Djibouti is a common stop-off point for migrants in transit from such countries as Somalia, Ethiopia and Eritrea, seeking a better life in Europe and the Middle East.**
ΥΓ.
Είσαι πολύ καρφί, άντε τώρα να με αφήσουν να γράφω στο τοπικό της ΧΑ -
Ίσα ίσα, ξέρεις πόσους πόντους παίρνεις τώρα που ξεμπρόστιασες τους λαθραίους που έχουν άκουσον άκουσον κινητά ? Ποιός τους τα δίνει?
-
Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν κανονικοί αθρώποι και τραβούσαν το ολόγιομο φεγγάρι.
Σιγά μην έχουν τέτοιες εβαισθησίες (Φωτογραφία.Ασχολείστε;) τα λάθρα.
-
Και έμεις τόσους λαθρομετανάστες εδώ, ένας δεν φιλοτιμήθηκε να τους βγάλει μια αντίστοιχη φωτογραφία να κερδίσουμε εμείς το βραβείο
-
**Απλά να θυμίσω πως το θέμα λέγεται φωτογραφία ασχολείστε. Οπότε τα τελειώνουν εδώ. [Mod] **
-
Έχω μια Nikon D3100 18-55VR που δυστυχώς σε φώτο βράδυ σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φλας με ISO 3200 ή 6400 δεν αποδίδει καλά.
Με 1500 ευρώ είναι προτιμότερο να πάρω μια Canon 6D ή να επενδύσω σε καλό prime φακό τύπου NIKKOR 58mm f/1.4G ή NIKKOR 35mm f/1.4G? Στην περίπτωση της Canon πουλάω τη Νikon και δίνω μέχρι 500 ευρώ σε φακό. -
με 1500 ευρω παιρνεις μια d700 η d600 μτχ και εναν φακο 50mm 1.8
-
-
Nice!
-
Νέο group φωτογράφων, μερικοί εξ αυτών και από την Ελλάδα.
Publigraphy
Καραϊσκος και Σταματίου από τους αγαπημένους μου. -
Τα ασπρόμαυρα του Καραϊσκου είναι όντως καταπληκτικά.
-
Το Foap το ξέρει κανείς;
https://www.foap.com/ -
-
Δύο νέους φακούς ανακοίνωσε η Canon σήμερα:
EF 16-35mm F/4L IS και
EF-S 10-18mm F/4.5-5.6 IS STMΓια τον πρώτο δεν έχω να πω και πολλά, οι L που όλοι αγαπήσαμε, τώρα και με IS σε ευρυγώνιους. Υποθέτω πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον αρκετά φωτεινότερο F/2.8L II, αλλά μήπως θα αντικαταστήσει τον 17-40 F/4L που έχω κι εγώ;
Ο δεύτερος έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί επί της ουσίας προσφέρει υπερευρυγώνιο σε APS-C μηχανές, σε λίγοτερο από τη μισή τιμή του EF-S 10-22mm f/3.5-4.5, και μάλιστα επίσης με IS, αν και πιο σκοτεινός. Η προτεινόμενη τιμή για Αμερική που διάβασα είναι $300
Το μόνο που πρέπει να σκεφτώ είναι εάν όντως σκοπεύω καποια στιγμή να αναβαθμιστώ σε FF, γιατί τόσα χρόνια αποφεύγω ν' αγοράσω crop φακούς, αλλά τελικά η αναβάθμιση ποτέ δεν έρχεται.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;