-
Canon EOS 350D (dSLR) Με Φακό
-
εγω είμαι καθημερινός φωτογράφος!
Με το κινητό μου... -
[quote='kouk']Canon EOS 350D (dSLR) Με Φακό
-
kouk κατά την ταπεινή μου άποψη, μην ασχοληθείς με sony. Καλύτερα canon, nikon, olympus...
Α, να μη ξεχάσω:
http://www.pixmania.com/gr/gr/88654/art ... 55-ii.html -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
kouk κατά την ταπεινή μου άποψη, μην ασχοληθείς με sony. Καλύτερα canon, nikon, olympus...Α, να μη ξεχάσω:
http://www.pixmania.com/gr/gr/88654/art ... 55-ii.htmlΚαλή ε?
Απο που λές να την πάρω?....Α θέλω και μια μικρή....να πάρω αυτή που δίνει ο Κρουζεμπλάστ?!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
kouk κατά την ταπεινή μου άποψη, μην ασχοληθείς με sony. Καλύτερα canon, nikon, olympus...
Α, να μη ξεχάσω:
Απο που λές να την πάρω?....Α θέλω και μια μικρή....να πάρω αυτή που δίνει ο Κρουζεμπλάστ?!
Ποιά δίνει;
Άν θες μικρή, φτηνή και εύκολη στη χρήση, προτείνω την Nikon coolpix 7900. Είναι λίγο παλιό μοντέλο και αν ψάξεις στα καταστήματα, μάλλον θα τη βρεις σε καλή τιμή...
Δυστυχώς δεν έχει πολλές ρυθμίσεις, αλλά έχει πολλά presets. Οθόνη 2 ιντσών μόνο, αλλά κερδίζεις σε αυτονομία έτσι. Έχει κερδίσει και βραβείο Tipa. Έχει και 2 χρόνια εγγύηση.
Αυτά, αν ψάχνεις φωτογραφική με γνώμονα την ευκολία χρήσης. Σε αντίστοιχη τιμή, δεν ξέρω τι Canon παίζουν (αν παίζουν).
Στα 280 ευρώ που την πήραμε πριν 1 μήνα, δε νομίζω να βρεις κάτι αισθητά καλύτερο (μπορεί να κάνω και λάθος).
Περίμενε να σου πει και ο Κρουζενμάιστερ!
-
O στανταρ 18-55 'δουλεύει' κάπως από f8 και πάνω, ενώ μετά από δυο μήνες (σκληρής) χρήσης είναι εντελώς χάρχαλο... Θα συνιστούσα αγορά χωρίς κιτ φακό και έναν 18-50 f2.8 EX DC sigma φακό. Για τηλεφακό και κάτι φτηνότερο να πάρεις για αρχή είναι Ok, αλλά τον wide τον χρησιμοποιείς συνέχεια και καλό είναι να είναι εκτός από ποιοτικός οπτικά και ποιοτικός από πλευράς κατασκευής. Πάει πολύ μετά βέβαια, αλλά αν θέλετε να δείτε διαφορά με την dslr πρέπει να επενδύσετε σε κρύσταλλα, παίδες. Έτσι πάει, δυστυχώς... Αλλιώς πάρτε κάτι σαν αυτό που αγόρασε ο krus και θα είστε μια χαρά για ερασιτεχνική χρήση...
Την 350 πιάσ'τη στα χέρια σου, kouk, να δεις αν σου 'κάθεται' καλά... εμένα δε με βολεύει καθόλου, πάντως.
edit: η σειρά Α60-70-75 κλπ κλπ της canon σαν αυτή που δίνει (και θα το μετανιώσει) ο krus είναι ότι καλύτερο στις μικρούλες... φοβερή αυτονομία, πλήρως ρυθμιζόμενες και ιδιαίτερα αξιόπιστες. Τη δική μου την έχω ακόμα! -
Thanks.
Θα πάω αύριο να την δοκιμάσω.
Αν και...από την Minolta 7000 που έχω τώρα...θα είναι μεγάλη διαφορά!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Thanks.Θα πάω αύριο να την δοκιμάσω.
Αν και...από την Minolta 700i που έχω τώρα...θα είναι μεγάλη διαφορά!!
Σίγουρα, απλά να έχεις υπόψη σου ότι dslr=σύστημα=φακοί=λεφτά...μικρή σημασία έχει το σώμα σε σχέση με το φακό που θα επιλέξεις (αν δεν σκοπεύεις βέβαια να ζήσεις από αυτή).
Πρωτού λοιπόν, μπεις στην διαδικασία της αγοράς σκέψου πρώτα τις φωτογραφικές σου ανάγκες και κοίτα με τι φακούς μπορείς να καλυφθείς ούτως ώστε να υπολογίσεις το πραγματικό τελικό κόστος...
το http://www.dpgr.gr μπορεί να είναι μια καλή πηγή για να αντλήσεις πληροφορίες... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Α, να μη ξεχάσω:
Απο που λές να την πάρω?....**Α θέλω και μια μικρή....**να πάρω αυτή που δίνει ο Κρουζεμπλάστ?!
Τι θες; Μια μικρή;;; Η γυναίκα σου τα ξέρει αυτά βρε απαίσιε τύπε;
(sorry που χαλάω το θέμα, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ!!!)
-
..μην αφήσετε κουβέντα να πέσει κάτω....εγκάθετοι!!! ναι ρε..μια μικρή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!!
ΟΚ Αλέξανδρε θα ρίξω διάβασμα...
-
Ο Κρους δεν έδωσε την παλιά του; Με μπερδεύετε!
Αχ Κρους, αχ!
-
Την έδωσε...
-
Αγαπητέ kouk, η Canon 350D είναι πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά της. Σαν να λέμε Canoni!!!
Την έχω από τον Ιανουάριο και είμαι πολύ ευχαριστιμένος. Και από φωτογραφίες κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Δες αυτές που έβγαλα στο φετινό ακρόπολις, απλά με άλλο φακό από αυτόν που έχει το kit.Για εμένα τα βασικότερα πλεονέκτηματα είναι η ταχύτητα λήψης και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να 'εντοπισει' το θέμα, οι πολλές ρυθμήσεις αν θες να ψαχτείς και το καταπληκτικό ISO που έχει που σε βοηθάει να τραβάς φωτογραφίες με λίγο φως χωρίς να βγαίνουν κουνιμένες!
Βέβαια μην περιμένεις να συμμετέχεις σε γλέντη γάμου (να κρατάς το μαντήλι) και να βγαίνουν καθαρές , είπαμε!!.Το αρνητικό είναι το μέγεθος, καμιά φορά το μέγεθος μετράει και μιας και την θες και μικρούλα Σου εύχομαι καλή επιλογή.
-
Κώστα η μικρούλα είναι για τον γυιό... ...Η μεγάλη είναι για μένα!
-
σωστά ...έτσι πάει!!! το αντίθετο θα μου φαινόταν παράξενο!!
-
EOS 350D το όνειρό μου
Είναι επαγγελματικό μηχάνημα Νίκο, θα την βολευτείς? Η δική μου (Canon S2is) κόστισε -
...Ευχαριστώ Κρούζερμπλάστερ!!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
EOS 350D το όνειρό μου
Είναι επαγγελματικό μηχάνημα Νίκο, θα την βολευτείς?Καλή είναι, αλλά για ερασιτεχνική χρήση πάντα...Οι επαγγελματικές έχουν και άλλα χαρακτηριστικά πέρα από την ταχύτητα, τις ρυθμίσεις και την ανάλυση (π.χ. έξτρα αντοχή σε τούμπες, βροχη) αλλά αυτό που μετράει, πάντα, στις dslr είναι το φακουδάκι... Π.χ. αν τα ακουμπήσεις και πάρεις έναν 70-200f4 (o πιο φτηνος, ±650ευρώ) που είναι ό,τι πρέπει για να πυροβολείς αυτοκίνητα τότε και με την 350 είσαι κύριος.
Η δική μου (Canon S2is) κόστισε ?480 τελικά, με θήκη, τριποδάκι και κάρτα 1GB. Όταν την έχω στα χέρια μου θα την δοκιμάσεις αν θες. Την προτείνω πάντως. Τα μισά λεφτά από την 350D, SLR δεν είναι, αλλά έχει τρομερές δυνατοτητες.
Οι prosumer είναι πολύ καλές all-around μηχανές. Εγώ είχα πάντα μαζί μου και μια minolta A1 που με έβγαλε από τη δύσκολη θέση πολλές φορές. Έχεις τα πάντα σε ένα πράγμα (που είναι και κόμπακτ) και ξενοιάζεις, απλά πάντοτε υπάρχει το άνω όριο, πέρα από το οποίο δεν μπορείς να πας (από μια άποψη είναι καλό, βέβαια, αυτό γιατί ξέρεις μέχρι που θα βάλεις το χέρι στην τσέπη ενώ με τις dslr μόνον ο Θεός το ξέρει ).
Αν ήταν λίγο πιο γρήγορες, και είχαν και λίγο λιγότερο θόρυβο δε θα βλέπαμε μοντέλα όπως η 350 αλλά μόνο επαγγελματικά. Α, είναι και το βάθος πεδίου, βέβαια, που δυστυχώς λόγω μεγέθους αισθητήρα στις μικρές είναι τεράστιο...Αλέξανδρε λες να το μετανιώσω που έδωσα την Α85?
Ελπίζω να μην το μετανιώσεις, αγαπητέ...εμένα, πάντως, με βόλεψε πολύ διότι πολλές φορές που δεν ήθελα να κάνω δουλειά ή καλλιτεχνίες και απλά ήθελα σε μια εκδρομούλα να βγάλω τους φίλους μου, την έβαζα στην τσέπη και δεν αγχωνόμουν ιδιαίτερα. Επιπλέον σου χαρίζει την απαραίτητη 'τουριστότητα' (μη επαγγελματικότητα) που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση πολλές φορές: Σκέψου τωρα στη Βαρβάκειο ή στην China-town στην Kuala Lumpur να κυκλοφορείς με τη βαλίτσα της canon και να βγαλεις τη dslr με τον L φακό... την έκατσες!
Και από πλευράς ποιότητας νομίζω ότι έπαιρνε εύκολα 5 αστέρια...άσε την αυτονομία... -
BTW αν ενδιαφέρεται αυτός που την αγόρασε έχω έναν wide-converter για αυτή τη σειρά. Απο τα 35mm που φτάνει κάτω κάτω την πάει στα 24 αν θυμάμαι καλά... Αν ενδιαφέρεται ας στείλει pm και επειδή δεν τον χρησιμοποιώ πλέον δε θα τα χαλάσουμε στην τιμή. (θα αργήσω να απαντήσω μόνο γιατί φεύγω σήμερα στη μετάθεση ).
Φωτογραφία. Ασχολείστε;