-
Η Bronica μας τελείωσε εδώ και καιρό. Μετά ήρθε η σειρά της Contax, τώρα πάει και η Minolta.
http://www.dpreview.com/news/0601/06011901konicaminoltaout.asp
Σε λίγα χρόνια μου φαίνεται ότι στα φωτογραφικά θα παίζουν μόνο Nikon, Canon και... Sony
-
Καμιά πρόταση για εκτυπωτή στο σπίτι;
Και μερικά specs:
- Τιμή
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η Bronica μας τελείωσε εδώ και καιρό. Μετά ήρθε η σειρά της Contax, τώρα πάει και η Minolta.http://www.dpreview.com/news/0601/06011901konicaminoltaout.asp
Σε λίγα χρόνια μου φαίνεται ότι στα φωτογραφικά θα παίζουν μόνο Nikon, Canon και... Sony
δυστυχώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε η NIKON φαίνεται να επιβιώνει για πολύ
από το μεγάλο της ανταγωνιστή στα 'επαγγελματικά' προϊόντα την Canon έχει μείνει πολύ πίσω (ακόμα καμία κίνηση για full size sensor μηχανή)
και σε γενικότερες γραμμές οι φίλοι της εταιρείας είναι μάλλον απογοητευμένοι από τις εως τώρα κινήσεις της εταιρείας αφού η νοοτροπία βγάζω μία F1 και μετά από 6-8 χρόνια την F2 κλπ στο ψηφιακό δεν παίζει.
Κρίμα.!!! -
Ο χρήστης bongo έγραψε:
Η Bronica μας τελείωσε εδώ και καιρό. Μετά ήρθε η σειρά της Contax, τώρα πάει και η Minolta.
http://www.dpreview.com/news/0601/06011901konicaminoltaout.asp
δυστυχώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε η NIKON φαίνεται να επιβιώνει για πολύ
από το μεγάλο της ανταγωνιστή στα 'επαγγελματικά' προϊόντα την Canon έχει μείνει πολύ πίσω (ακόμα καμία κίνηση για full size sensor μηχανή)
και σε γενικότερες γραμμές οι φίλοι της εταιρείας είναι μάλλον απογοητευμένοι από τις εως τώρα κινήσεις της εταιρείας αφού η νοοτροπία βγάζω μία F1 και μετά από 6-8 χρόνια την F2 κλπ στο ψηφιακό δεν παίζει.
Κρίμα.!!!Αρκετοί υποστηρίζουν οτι το full time sensor είναι ουτοπία. Γιατί δηλαδή να τυχαίνει ό σένσορας να είναι 'καλός' μόνο εάν έχει το ίδιο μέγεθος με ένα 'φίλμ' που σχεδιάστηκε το 40?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Καμιά πρόταση για εκτυπωτή στο σπίτι;Και μερικά specs:
- Τιμή 2. Δυνατότητα εκτύπωσης B&W με κάποια σχετικώς καλή ποιότητα
- Το καλύτερο resolution για την τιμή
Thanks
Anyone?
-
Καμιά πρόταση για εκτυπωτή στο σπίτι;Και μερικά specs:
- Τιμή 2. Δυνατότητα εκτύπωσης B&W με κάποια σχετικώς καλή ποιότητα
Thanks
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Πιστεύω όμως πως θα σε βοηθήσουν οι ακόλουθες συζητήσεις του dpgr.gr Εκτυπώσεις στο σπίτι - Εκτυπωτές και ειδικότερα το Τι εκτυπωτη να αγοράσω??? και επίσης τα reviews του imaging-resource Paper and Ink Reviews. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες χρήσιμες σελίδες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η Pentax δέν βγάζει ψηφιακή SLR μέ ίδια άρμοση με τήν παλιά σου;
Αν βγάζει,μπορείς να αγοράσεις μόνο τό σώμα καί μα χρησιμοποιήσεις κανονικά (μέ διόρθωση στήν εστιακή απόσταση) τούς φακούς πού ήδη έχεις.Το ξέρω κυνηγέ, και τη ζαχάρωνα την *ist D για καιρό, αλλά μου ξέφευγε αρκετά σε κόστος.. και είναι μια πραγματικά πολύ καλή μηχανή.. μπορεί παλιότερη αλλά σαφώς καλύτερη από τη νεότερη και φθηνότερη *ist DS.
-
Πρόσφατα αγόρασα μία Kodak Ζ7590 και έχω πάθει πλάκα!
Φοβερές φωτογραφίες σε οποιεσδήποτε συνθήκες. 5.0MP 10Χ zoom με τρελο φακό και όλα αυτά με 1GB SD και τσάντα μεταφοράς κόστισαν 350 -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Η Pentax δέν βγάζει ψηφιακή SLR μέ ίδια άρμοση με τήν παλιά σου;
Αν βγάζει,μπορείς να αγοράσεις μόνο τό σώμα καί μα χρησιμοποιήσεις κανονικά (μέ διόρθωση στήν εστιακή απόσταση) τούς φακούς πού ήδη έχεις.Το ξέρω κυνηγέ, και τη ζαχάρωνα την *ist D για καιρό, αλλά μου ξέφευγε αρκετά σε κόστος.. και είναι μια πραγματικά πολύ καλή μηχανή.. μπορεί παλιότερη αλλά σαφώς καλύτερη από τη νεότερη και φθηνότερη *ist DS.
Ε,εντάξει,τουλάχιστον θα μπορέσεις να βρείς κάποια μεταχειρισμένη στό μέλλον,ή κάποια καινούρια όταν θα πέσουν οι τιμές.
Εγώ θα τό κάνω αυτό τό βήμα,μόλις τά πατροπαράδοτα φίλμ θα εξαφανιστούν ή θα γίνουν πολύ ακριβά.
(ελπίζω να μήν παραδώσει τό πνεύμα της η μηχανή μου μέχρι τότε) -
Ο χρήστης tt έγραψε:
Καμιά πρόταση για εκτυπωτή στο σπίτι;
Και μερικά specs:
- Τιμή >2. Δυνατότητα εκτύπωσης B&W με κάποια σχετικώς καλή ποιότητα
Thanks
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Πιστεύω όμως πως θα σε βοηθήσουν οι ακόλουθες συζητήσεις του dpgr.gr Εκτυπώσεις στο σπίτι - Εκτυπωτές και ειδικότερα το Τι εκτυπωτη να αγοράσω??? και επίσης τα reviews του imaging-resource Paper and Ink Reviews. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες χρήσιμες σελίδες.
Thanks....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ψάχνω να αγοράσω μία compact ψηφιακή (αφού η αντίστοιχη φιλμάτη παρέδωσε το πνεύμα της).
Επειδη δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ψηφιακή φωτογραφία (παραδοσιακός γαρ) και επειδή θα την χρησιμοποιούν και άλλοι που πρέπει να πατάν μόνο ένα κουμπί, θα προτάσεις με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:Τιμή: max 200€
Οθόνη : όχι μικρότερη από 2''
κάρτα μνήμης: xD ή SD (όχι Memory stick)
Μπαταρίες: ΑΑ
Ανάλυση: Τα 4-5ΜP μου φαίνονται υπεραρκετάΑκούω....
τελικά βρήκα μία πραγματική ευκαιρία (σε τιμή) και την 'χτύπησα'.
SONY DSC W5
από πρώτη άποψη είναι σχεδόν τέλεια. Άψογες φωτογραφίες για ερασιτέχνες, πολύ καλή οθόνη (2,5'') και πολύ γρήγορη. Συμβιβάστηκα με το memory stick αλλά φαίνεται πολύ καλή αγορά.
http://www.dpreview.com/reviews/specs/S ... _dscw5.asp
-
Αρκετοί υποστηρίζουν οτι το full time sensor είναι ουτοπία. Γιατί δηλαδή να τυχαίνει ό σένσορας να είναι 'καλός' μόνο εάν έχει το ίδιο μέγεθος με ένα 'φίλμ' που σχεδιάστηκε το 40?
προσωπικά πιστεύω ότι το φιλμ ως αποτέλεσμα είναι καλύτερο από το σένσορα αφού γενικά το ψηφιακό αποτέλεσμα είναι πιο soft από το αρνητικό, αλλα αναφερόμουν στη χρηστικότητα του 1x1 σένσορα όπου οι ήδη έχοντες σύστημα φακών μοντούρας Nikon που είναι και το παράδειγμα, με το 1x6 που δίνει ο σένσορας στους φακούς τους είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν πιο ευρυγώνειους φακούς αφού ο 28-80 για παράδειγμα γίνεται 45-128 και τελικά μεγαλώνει το κόστος χρήσης της μηχανής.
-
Ταπεινή μου γνώμη...
Οι ψηφιακές μηχανές είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία, θέλουν ακόμα πολύ δουλειά.
Αντιθέτως το φιλμ είναι στα πάνω του σε ότι αφορά την πραγματική φωτογραφία... πάνε 100+ χρόνια από εκείνη την ημέρα που βγήκε στην παραγωγή. -
Μολις εχθές αγόρασα την πρώτη μου DSLR μια CANON 350D kit.
http://www.kottakisnet.gr/photos/pict0003.jpg
Απο εχθές 'βγάζω' ότι βρώ μπροστά μου και από τις πρωτες φωτογραφίες είμαι ενθουσιασμένος και από την μηχανή φυσικά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν περιμένω 10 μερες για να τραβήξω μια φωτογραφια
καλές οι 'αυτόματες' ψηφιακές (έχω μια ΚΜ Ζ5 και μια nikon coolpix 4100) αλλά μπορστά σε μια DSLR απλά ..toys
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Μολις εχθές αγόρασα την πρώτη μου DSLR μια CANON 350D kit.http://www.kottakisnet.gr/photos/pict0003.jpg
Απο εχθές 'βγάζω' ότι βρώ μπροστά μου και από τις πρωτες φωτογραφίες είμαι ενθουσιασμένος και από την μηχανή φυσικά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν περιμένω 10 μερες για να τραβήξω μια φωτογραφια
καλές οι 'αυτόματες' ψηφιακές (έχω μια ΚΜ Ζ5 και μια nikon coolpix 4100) αλλά μπορστά σε μια DSLR απλά ..toys
Καλορίζικη φίλε!
Πολύ καλή μηχανούλα! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ταπεινή μου γνώμη...
Οι ψηφιακές μηχανές είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία, θέλουν ακόμα πολύ δουλειά.
Αντιθέτως το φιλμ είναι στα πάνω του σε ότι αφορά την πραγματική φωτογραφία... πάνε 100+ χρόνια από εκείνη την ημέρα που βγήκε στην παραγωγή.Νομίζω ότι έχεις άδικο.. μέχρι πριν 2-3 χρόνια θα συμφωνούσα απολύτως μαζί σου. Πλέον, η ψηφιακή έχει αρχίσει να ωριμάζει, τόσο στο επίπεδο των αισθητήρων, όσο και στα 'περιφερειακά' (φωτομέτρηση, κλείστρα, δυνατότητες και φακοί). Θα δεις ότι πλέον ο θόρυβος και κάποια άλλα προβλήματα (chromatic aberration) έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται, εξειδικευμένοι φακοί έχουν αρχίζει να παρουσιάζονται, ακόμη και οι φακοί των compact έχουν αρχίσει να βελτιώνονται.
Πίστεψέ με, αν κάνεις switch σε ψηφιακή, δεν θα γυρίσεις πίσω εύκολα.. η ευκολία, οι δυνατότητες επεξεργασίας, η πλέον πολύ καλή ποιότητα, θα σε 'παγιδεύσουν'!..
Συμφωνώ πάντως ότι το φιλμ (πάντα σλάϊντ, εννοείται) παραμένει ο βασιλιάς της ποιότητας. Η ψαλίδα αρχίζει να κλείνει όμως...
-
Άλλο ότι αρχίζει να κλείνει η ψαλίδα και άλλο ότι έκλεισε.
Και εγώ για απλές φωτογραφίσεις και πλακίτσες έχω μια compact ψηφιακή, αλλά για κάτι καλό, έχω την φιλματι slr, όμως σιγά σιγά σκέφτομαι να περάσω πλήρως στον ψηφιακό κόσμο...
-
[quote='htanso21Καλορίζικη φίλε!
Πολύ καλή μηχανούλα!
[/quote]Ευχαριστώ πολύ!!
-
αγόρασα πρόσφατα μία FUJIFILM S9500 την οποία έχω χρησιμοποιήσει όμως μόνο μέσα στο σπίτι(έχω βγάλει καμια 200αρια φωτογραφίες τη νεογέννητη κορούλα μου )λόγω έλλειψης χρόνου αλλά από άποψη ταχύτητας η μηχανή είναι super.
μάλλον θα πρέπει να περιμένω το Acropolis για να την τεστάρω -
Αγόρασα το Digital SLR Handbook απο το Amazon.UK. Πολύ καλό!
Φωτογραφία. Ασχολείστε;