-
Επίσης μου αρέσει που σας λέει μερικά πράγματα ο Taurus που έχει Vts και εγώ που έχω GTI IV και δεν τα πιστεύετε
Τι είστε σεις.....?????
Το Golf μαζεύει στα 140 μέχρι τα 210+ και δεν στρίβει δηλαδή τι να κάνουμε???? να το βιδώσουμε στο δρόμο....Ελατε να το στρίψτε τουρμπιασμένοι με δευτέρα ή τρίτη σε κλειστή στροφή και να δείτε πως θα πάτε στην μπαριέρα χωρίς να το καταλάβετε
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Ποιο saxorallοι;;Δεν ξεφύγαμε καθόλου. Έχει πέσει ένα ολόκληρο forum πάνω σου και προσπαθεί να σου πει ότι αγνοείς ένα από τα βασικότερα πράγματα στη δυναμική του αυτοκινήτου. Τελείως φιλικά στο λέω, αλλά γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία να ρωτήσεις να μάθεις; Δε σου κάνει εντύπωση που με τη μία 10 άνθρωποι σου λένε ότι κάνεις λάθος;
Φιλικά,
Θέμης
Ρωτάω λοιπόν, όταν το αμάξι σου είναι λίγο παραπάνω φορτωμένο δεν το έχεις νιώσει να μπαίνει καλύτερα στις στροφές? Ανάμεσα δηλαδή στους 10 είμαι ο μόνος?
-
Μέχρι τα 180 θα είναι πιο γρήγορο το Golf.
Όσο πιο ελαφρύ είναι ένα αυτοκίνητο τόσο καλύτερα κρατάει.
Μπορεί τα βάρος να φέρνει τους τροχούς σε καλύτερη επαφή με την άσφαλτο παράλληλα όμως το αυτοκίνητο απαιτεί και μεγαλύτερη κεντρομόλο δύναμη για να μείνει στην τροχιά του. Φίλε zoranb δε στα είχαν πει καλά.
Όσο για τα κρατήματα μη νομίζετε πως ένα rallye έχει και τόσο καλύτερα κρατήματα από ένα μικρομεσαίο γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, όπως βρέθηκα και εγώ τις προάλλες.
Απλά σε πολύ κλειστές στροφές ένα saxo/rallye λόγω βάρους και μεταξονίου θα μπει καλύτερα από ένα μικρομεσαίο. Από εκεί και πέρα και όσο ευξάνει η ακτίνα στροφής, υπάρχει εξίσωση και στη συνέχεια τα μικρά διαβολάκια θα μείνουν πίσω. Αυτά από προσωπική εμπειρία και μάλιστα πρόσφατη... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα ο φίλος μου lotusnick μου την λέει ... αλλά δεν πειράζει θα το προσπεράσω..... εξάλλου εγώ εχω πει ότι δεν έχω πολλές γνώσεις από αυτοκίνητα ... απλά θεωρούσα ότι κάτι το τετρακίνητο κρατάει καλύτερα μέσα στην στροφη και βάζει πιο εύκολα την δυναμη στο δρόμο...εγώ αναφέρω αυτά που παρατηρώ σε σχέση με τα αυτοκίνητα....
Soryy που δεν έχω lotus αλλά και μέσα δεν χωράω και πηγαίνω εκδρομές και παίρνω και καμμια βαλίτσα πράγματα μαζί μου και τα χιονοπέδιλα μου
Plaka kano file.
Eixes pei kati yperboliko kai gia auto nomiza oti tairaizei se auti tin syzitisi.
Sorry an se ethixa.Kali h tetrakinisi alla ypo synthikes
Eytyxos (dystyxos) exo kopsi to ski edw stin agglia opote eimai OK.Tha xaro na pame mia bolta next time pou eimai ellada gia deis pos krataei ena swsta stimeno 2wd car.
H o Aris mporei na sto deixei me tin mpempa tou an tyxei na brethite -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επίσης μου αρέσει που σας λέει μερικά πράγματα ο Taurus που έχει Vts και εγώ που έχω GTI IV και δεν τα πιστεύετε
Τι είστε σεις.....?????
Το Golf μαζεύει στα 140 μέχρι τα 210+ και δεν στρίβει δηλαδή τι να κάνουμε???? να το βιδώσουμε στο δρόμο....Ελατε να το στρίψτε τουρμπιασμένοι με δευτέρα ή τρίτη σε κλειστή στροφή και να δείτε πως θα πάτε στην μπαριέρα χωρίς να το καταλάβετε
Φίλε... έχεις κάνει κόντρα με Saxo? Εδώ είναι το ζουμί!
-
Για να καταλάβω δηλ. πότε προέκυψε και θέμα!
Ποιο αμάξι μεταξύ των δυο που αναφέρθηκαν είναι καλύτερο μέχρι άκουσον-άκουσον τα 180χλμ??????????????
Πώς κατέβηκε αυτή η ιδέα για τα 180χλμ δηλ....?????????
Είναι χλμ που κάποια από τις δυο πορδές πιάνει σε συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη;;;;;;;Είναι τα χλμ που μπορεί να αντέξουν οι οδηγοί τους;;;;;
Είναι τί που πρέπει να επανέλθουμε και στο θέμα;;;
Θέμα υπάρχει όταν τίθενται ερωτήσεις σωστές!
Ειδάλλως μπορεί έκαστος να γράφει περί ανέμων και υδάτων (κάτι που έγινε σε σημείο που βούλωσαν μάτια εδώ μέσα από τις κοτσάνες και άνθρωποι όπως ο Νεύτωντας αναποδογύρισε μέσα στον τάφο του, και ολόσωμο το προεδρείο της FIA παραιτήθηκε!!!)
Αφού λοιπόν δεν τίθεται ουσιαστικό θέμα προς συζήτηση, ας μείνουν κάποιοι στο να διαβάζουν 5-6 σωστές απόψεις 'γύρω' από αυτά που προκύπτουν από το μη-θέμα και να μαθαίνουν τίποτα παρά να διατείνονται πως ξέρουν και από αυτοκίνητο με ότι αυτό συνεπάγεται....
[/emoticons]
[/jokes]Υ.Γ.
Μετά τα όσα γράφτηκαν, η FIA απεφάνθη πως οι αγώνες θα γίνονται εφεξής με 3τονα χαλύβδινα σασί της Caterpillar ! Τί κάρμπον και μα$%^&ες μας λέγανε μέχρι τώρα...Και εις ανώτερα...
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Φίλε... έχεις κάνει κόντρα με Saxo? Εδώ είναι το ζουμί!Πες του σε παρακαλώ, γιατί δεν ξέρεις τί χάνεις που δεν έχεις βάλει μέχρι τώρα κόντρα με τον kouva-de-France....
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)
Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
Δηλαδή αυτούς που κάνουν τις Lotus με τα 700 κιλά και τα 120-190 αλογάκια τους θεωρείς Μ@Λ@Κες?:roll:
Και αυτούς που φτιάχνουν αμάξια από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα για να ελαφρώσουν κι αυτοί Μ@λ@κες πρέπει να είναι
Θα έλεγα κι άλλα αλλά με κάλυψαν
Δηλαδή τί εννοείς πως έιναι Μ@λ@κες όλοι οι άλλοι που σταδιακά αυξάνουν τα βάρη των μοντέλων βλέπε C2, C4, IBIZA, Polo, Golf, A3 κλπ.
Οι λέξεις αύξηση μήκους-πλάτους-ύψους, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και υψηλότερες απαιτήσεις σε θέματα παθητικής ασφάλειας σου λένε κάτι?
Οι λέξεις αλουμινένιες αναρτήσεις, αλουμινένια καπώ, ελαφρά κράματα όπου είναι δυνατόν για μείωση του πρόσθετου βάρους λόγω των παραπάνω σου λένε κάτι?
Φίλε cpp δεν νομίζω οτι σου την έπεσε κάποιος και σε αυτά που γράφεις και εσύ και ο taurus έχετε δίκιο... Το Golf σε 0-180 είναι μάλλον πιο γρήγορο από το VTS λόγω του turbo κινητήρα των 1.8 λίτρων. Δεν έχω ακούσει για κόντρα 2 τέτοιων μαμά αυτοκινήτων πάντως για να είμαι σίγουρος. Pls μην το γυρίσουμε πάλι σε lotus thread και αυτό το θέμα -
zoranb δεν είναι κακό να μην γνωρίζουμε κάτι.
Δεν γεννήθηκε κανείς με τη γνώση εμφυτευμένη στον εγκεφαλικό φλοιό.Το κακό είναι να μην θέλουμε να μάθουμε.
Στην περίπτωση μας λοιπόν, μία μικρή εξίσωση διαλύει τις αμφιβολίες σου, ρίχνει φως στο σκοτάδι.F = mυ²/R, όπου F είναι η φυγόκεντρος, m η μάζα του οχήματος, u η ταχύτητα και R η ακτίνα της στροφής.
Όσο μεγαλώνει το m και το u τόσο αυξάνεται και η φυγόκεντρος, η δύναμη δηλ. που σε εκτοπίζει από τη στροφή.
Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του αυτοκινήτου σου, τόσο ευκολότερα μπορείς να φύγεις από τη στροφή (απλοικά). Και μετά βέβαια παραμονεύει και η αδράνεια, που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.Επομένως αν υποθέσουμε ότι η ταχύτητα και η ακτίνα της στροφής είναι σταθερά, όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα τόσο αυξάνεται η φυγόκεντρος και άντε γεια!
Οπότε τα τσουβάλια με το τσιμέντο, ας πάνε καλύτερα στην οικοδομή!
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)
Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
Δηλαδή αυτούς που κάνουν τις Lotus με τα 700 κιλά και τα 120-190 αλογάκια τους θεωρείς Μ@Λ@Κες?:roll:
Και αυτούς που φτιάχνουν αμάξια από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα για να ελαφρώσουν κι αυτοί Μ@λ@κες πρέπει να είναι
Θα έλεγα κι άλλα αλλά με κάλυψαν
Δηλαδή τί εννοείς πως έιναι Μ@λ@κες όλοι οι άλλοι που σταδιακά αυξάνουν τα βάρη των μοντέλων βλέπε C2, C4, IBIZA, Polo, Golf, A3 κλπ.
Το βάρος αυξάνεται γιατί το αγοραστικό κοινό προτιμάει περισσότερο εξοπλισμό, άνεση και παθητική ασφάλεια.
Αυτό δρα εισ βάρος της ενεργητικής ασφάλειας που είτε είναι μικρότερη για ίδια ιπποδύναμη είτε μεγαλύτερη ή ίση αλλά με δυνατότερο μοτόρι!!
Και απο την φυσική θα δεις ότι η κεντρομόλος F=M*V^2/R αυξάνεται με την μάζα. Άρα η τριβη(τροχός-άσφαλτος) που κρατάει το αμάξι στην στροφή πρέπει να είναι μεγαλύτερη για πιο βαρύ αμαξι αν υποθέσουμε ότι άσφαλτος και τροχοί είναι ίδιοι!!
Ισοδύναμα από τον ίδιο τύπο δίνεται και η φυγόκεντρος που τείνει να στείλει το όχημα στο διπλανό χαντάκι. όσο μεγαλύτερη η μάζ τόσο μεγαλύτερη η δύναμη που διώχνει το αμάξι προς τα έξω και αρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από λάστιχο-ζάντα-ανάρτηση-κινητήρα για να κρατηθείς στο δρόμο
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Για να καταλάβω δηλ. πότε προέκυψε και θέμα!Ποιο αμάξι μεταξύ των δυο που αναφέρθηκαν είναι καλύτερο μέχρι άκουσον-άκουσον τα 180χλμ??????????????
Είπα να βάλω ένα όριο και σε ευθεία. Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα, Δεν μας ενδιαφέρει η τελική..μέχρι και τα 100 θα έβαζα αλλά να μην γίνει βαρετο το πράμα έβαλα 180, εγώ το άνοιξα το τόπικ εγώ κανόνισα...εσύ μήπως είσαι ο ξενοδόχος? Εσύ εκεί κόλλησες? Τόσα μαργαριτάρια λένε οτι έχω πετάξει από την αρχή, εγώ έχω θυσαυρίσει και εσύ κόλλησες στα 180?
Να περάσει ο κύριος παρακαλώ!!!
-
Για να καταλάβω δηλ. πότε προέκυψε και θέμα!Ποιο αμάξι μεταξύ των δυο που αναφέρθηκαν είναι καλύτερο μέχρι άκουσον-άκουσον τα 180χλμ??????????????
Είπα να βάλω ένα όριο και σε ευθεία. Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα, Δεν μας ενδιαφέρει η τελική..μέχρι και τα 100 θα έβαζα αλλά να μην γίνει βαρετο το πράμα έβαλα 180, εγώ το άνοιξα το τόπικ εγώ κανόνισα...εσύ μήπως είσαι ο ξενοδόχος? Εσύ εκεί κόλλησες? Τόσα μαργαριτάρια λένε οτι έχω πετάξει από την αρχή, εγώ έχω θυσαυρίσει και εσύ κόλλησες στα 180?
Να περάσει ο κύριος παρακαλώ!!! (no ofence ε!)
-
Σας παρακαλώ παιδιά,
Εκεί που δεν πιάνει το e-μελάνι, μην αναλώνεστε με θεωρίες που έκαναν τον κόσμο έτσι όπως τον ξέρουμες, αλλά κι όπως δεν μπορούν να τον αντιληφθούν κάποιοι, ακόμα και μετά από ορυμαγδό μυνημάτων....
Πετάει ο γάιδαρος; Αμέ, αλλά παρεπιπτόντως είναι και κάθε χρόνο και λίγο βαρύτερος...!!!!
-
Φίλε... έχεις κάνει κόντρα με Saxo? Εδώ είναι το ζουμί!
Πες του σε παρακαλώ, γιατί δεν ξέρεις τί χάνεις που δεν έχεις βάλει μέχρι τώρα κόντρα με τον kouva-de-France....
χαχα kouva-de-France πές τα πές τα... κιάλλος Γκολφάκιας?
-
Lotus είχε ο συνάδελφος στο δίπλα desk την άλλαξε με μια Ζ4 3λιτρη... γιατί η αυτονομία του ήταν για κλάματα και ξενύχτησε ένα βράδυ στην ΕΟ κάπου στην Λάρισσα γιατί το ντεπόζιτο ήταν μικρό!!!!!!!
Στρίβει ωραία αλλά είναι πολύ πολύ χαμηλή για Ελλάδα... -
Φίλε Μirage-Paio Mai ποστάρατε όταν έγραφα κι εγλω και γι αυτό σας επαναλαμβάνω!!
Συμφωνώ απόλυτα
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
χαχα kouva-de-France πές τα πές τα... κιάλλος Γκολφάκιας?Ναι, ο Τέο είναι γνωστός γκολφάκιας. Τώρα πού τα χωράει τα μπαστούνια στο αμάξι του...δεν το ξέρω
-
βρε αγορι μου, μην τους ακους, ειναι ολοι βαρεμενοι...
τραβα σε κανα σοβαρο φορουμ, εδω μεσα χαραμιζεσαι!εδω 8α σου λυσουν ολες σου τις αποριες και θα βρεις νεους φιλους!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Φίλε Μirage-Paio Mai ποστάρατε όταν έγραφα κι εγλω και γι αυτό σας επαναλαμβάνω!!Συμφωνώ απόλυτα
Πάνω που έψαχνα να βρώ τους τύπους.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ όπως τα λέτε.
-
Ξαναρωτάω λοιπόν, όταν το αμάξι σας είναι λίγο παραπάνω φορτωμένο δεν τα έχετε νιώσει να είναι πιο απόλυτο και να μπαίνει καλύτερα στις στροφές?
0-180 [Golf4 GTI vs SAXO VTS1.6]