-
Για σπορ μιλάμε αφού μετράμε και επιδόσεις.
Δεν υπάρχει επί ίσοις όροις όσον αφορά την προπόνηση και την εξάσκηση. Όσο θέλει και μπορεί ο καθένας. Δηλαδή αν κολλάς 8/10 τρίποντα τι θα σου πω ? Ξεσκίστηκες στα σουτ ?
Τώρα επειδή η προπόνηση είναι ενοχλητική για άσχετο κόσμο στο συγκεκριμένο σπορ, να βρεθεί τρόπος να μην είναι ενοχλητική (ή λιγότερο ενοχλητική) αλλά όχι να μη γίνεται.
Στη συγκέντρωση του ΣΟΑΑ δεν ήμουν, αλλά μόνο στο φορουμ έχω διαβάσει πολλές αξιόλογες προτάσεις εδώ και 2 χρόνια.4 περάσματα και κάρτα δοκιμών πέρσι, 4 περάσματα και κάρτα δοκιμών και φέτος ...
Υ.Γ : οι ξένοι που ρίχνουν ξύλο στους Έλληνες στο Ακρόπολις και στο ΕΛΠΑ κάνουν 4 περάσματα στην Ελλάδα. Κάνουν καμμιά 10αριά αγώνες σαν της Ελλάδας το χρόνο όμως και τον υπόλοιπο καιρό δε βγάζουν μεροκάματο. Κλείνουν την Κινέττα της Φινλανδίας και τη Στεφάνη της Γαλλίας και ανεβοκατεβαίνουν και μαθαίνουν. Και μετά οι κούνιες περνάνε με 6η πάτωμα, γιατί 'εντάξει μωρέ, τόσες φορές το 'χω κάνει'. Έχω λάθος ?
-
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
Για παράδειγμα δείτε τι συμβαίνει στην αυτοκινητομάνα, γειτονική Ιταλία. Υπάρχουν 8 τοπικές ζώνες που διεξάγονται τοπικά κύπελλα (coppa Italia zona 1-8). Πρακτικά αυτοί οι αγώνες είναι μίνι ράλι,συνολικού μήκους 80- 120 χλμ. με ειδικές μικρού μήκους 1,5 χλμ., 3. χλμ. 6 χλμ., που γίνονται 2 και 3 φορές. Το σύνολο των ειδικών φθάνει μέχρι τα 45 χλμ (ράλι σπρίντ), ενώ πάνω από 45 θεωρείται ράλι. Σε κάθε ζώνη διεξάγονται αρκετοί αγώνες (7-10), αλλά κάθε Σάββατο, συμμετέχων της ζωνης Χ, έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει (επειδή γίνεται) σε αγώνα της όμορης ζώνης Ψ για να δοκιμάσει το αυτοκίνήτό του και όχι να τρέχει 300 χλμ. μακριά για να βρεί αγώνα να τρέξει. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο αγώνα στοιχίζει 212 ευρώ και δεν ξερω αν μπορούν να βαθμολογηθούν συμμετέχοντες από άλλες ζώνες.
Παρεπιπτόντως, τα περάσματα στην Ιταλία είναι 3 σε αριθμό και γίνονται με νορμάλ δικίνητο αυτοκίνητο.
Αυτό το μοντέλο αγώνων, με τις μικρού μήκους ειδικές που επαναλαμβάνονται 3 φορές (συνήθως) δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε μάς; Και σε χώμα και σε άσφαλτο. Αυτόματα περιορίζουμε το χρόνο αναγνωρίσεων, μαθαίνουμε να γράφουμε και πληρώνουμε λίγα, γιατί ρε αδερφέ, τρέχουμε στη γειτονιά μας. Άσε που με τα λίγα χλμ. ειδικών που γίνονται περισσότερες φορές μπορούμε να αποφύγουμε (ειδικά στο χώμα) τα κωλοκόμματα τύπου Σμέρνας και Στεφάνης.
Για ρίξτε μιά ματιά στο http://www.rallylink.it Για τους Ιταλομαθείς θα είναι πολύ εύκολο. Για εμάς τους άλλους (καλά τώρα μαθαίνω) οι συμμετοχές κάθε αγώνα που θα ανοίξετε φαίνονται στο Elenco Iscritti, ενώ τα ωράρια και τα μήκη ειδικών φαίνονται στο tabella tempi e distanzi, ή κάπως έτσι. Θα εντυπωσιαστείτε από το πλήθος των συμμετοχών και από τις μικρού μήκους ειδικές.
Τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε κάτι παρόμοιο εδώ;
Λάμπης ΚουρτέσηςΕχω βρεθει σε δοκιμες αγωνα για την εβδομη ζωνη στην Ιταλια... το οχημα της τοπικης αστυνομιας μπροστα και οι αγωνιζομενοι με radial λαστιχα να ακολουθουν ! Ισως γιαυτο να ερχονται μετα στο αγνωστο μ.ροδο και να ειναι ανταγωνιστικοι με ελαχιστα περασματα. Παντως δυσκολο να εφαρμοστει εδω αυτο το συστημα.
-
E,καλα βρε Αγγελε και πως συγκεντρωνεσαι με αυτον τροπο για να γραψεις,προσεχοντας τον μπροστινο σου?.....
Μου ακουγεται λιγο ποντιο. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
E,καλα βρε Αγγελε και πως συγκεντρωνεσαι με αυτον τροπο για να γραψεις,προσεχοντας τον μπροστινο σου?.....
Μου ακουγεται λιγο ποντιο.ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΓΓΕΛΌΣ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΙΝΕΣ Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΝΕ ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ,ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 2004 ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ,ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ, ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Δεν διαφωνω,απλα δεν μου αρεσει η ιδεα στο τραινακι,δοκιμες ο ενας πισω απο τον αλλο,πιστευω οτι ειναι δυσκολο να συγκεντρωθεις.
Αλλο πραγμα ο καραμπινιερος με το ρανταρ. -
Oλο τα ίδια και τα ίδια λέμε!! Προπερσι, πέρσι, φέτος κλπ και θα συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια και για πολύ καιρό ακόμα. Λύση που να ικανοποιεί όλους δυστυχώς δεν υπάρχει.
Ο Έλληνας αποδεδειγμένα χρειάζετε αυστηρα αστυνομικά μέτρα και ποινές για να συμορφωθεί! Απόδειξη η κατακόρυφη άνοδος στην χρήση της ζώνης ασφαλείας μετά απο τους εντατικούς ελέγχους τις τροχαίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και η χρήση του κράνους στις μηχανές. (π.χ. εδω στην περιοχή της Κορινθου-Λουτρακίου για μια περίοδο 2 μηνών έγραφαν αδιακρίτως οποιονδήποτε κυκλοφορούσε χωρίς κράνος. Τώρα ντάλα καλοκαίρι ακόμα και τα delivery φοράνε κράνος). Ας πέσουν λοιπόν 5-6 γερές καμπάνες σε 2-3 αγώνες και μετά θα δεις πως θα μαζευτούν όλοι. Δυστυχώς θα την πληρώσουν και 'αθώοι' ή λιγότερο ένοχοι αλλά δυστυχώς έτσι γινεται πάντα! -
Εχω βρεθει σε δοκιμες αγωνα για την εβδομη ζωνη στην Ιταλια... το οχημα της τοπικης αστυνομιας μπροστα και οι αγωνιζομενοι με radial λαστιχα να ακολουθουν ! Ισως γιαυτο να ερχονται μετα στο αγνωστο μ.ροδο και να ειναι ανταγωνιστικοι με ελαχιστα περασματα. Παντως δυσκολο να εφαρμοστει εδω αυτο το συστημα.
Άγγελε, αν μιλάς για τις δοκιμές, ίσως και να είναι δύσκολο(όχι κατ' εμέ) να εφαρμοστεί το εν λόγω σύστημα. Αν όμως μιλάς για τη φιλοσοφία των αγώνων (πολλοί αγώνες, λίγα χλμ. ειδικών, διασπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα) που βλέπεις τη δυσκολία; Καί νέες ελπιδοφόρες λέσχες θα ξεπεταχτούν και νέοι αγωνιζόμενοι και περισσότερο τοπικό ενδιαφέρον και κυρίως, περισσότερη κόντρα στα ίσια αφού έχουμε λίγα χλμ. ειδικών. Μήπως αυτό το κωλοιταλικό μοντέλο είναι μιά από τις λύσεις στα αγωνιστικά μας προβλήματα; Γαμώ το, αυτοί που ήρθαν στο Μ.Ρόδο και ήταν ανταγωνιστικοί όπως λές, σε τέτοιους αγώνες τρέχουν. Εμείς γιατί πρέπει να τρέχουμε σε120χλμ. ειδικών της κακιάς ώρας;
Λάμπης Κουρτέσης -
.Γ : οι ξένοι που ρίχνουν ξύλο στους Έλληνες στο Ακρόπολις και στο ΕΛΠΑ κάνουν 4 περάσματα στην Ελλάδα. Κάνουν καμμιά 10αριά αγώνες σαν της Ελλάδας το χρόνο όμως και τον υπόλοιπο καιρό δε βγάζουν μεροκάματο. Κλείνουν την Κινέττα της Φινλανδίας και τη Στεφάνη της Γαλλίας και ανεβοκατεβαίνουν και μαθαίνουν. Και μετά οι κούνιες περνάνε με 6η πάτωμα, γιατί 'εντάξει μωρέ, τόσες φορές το 'χω κάνει'. Έχω λάθος ?
Όχι, αλλά καμμιά φορά κλείνουν και το αντίστοιχο 'Παραλληλοδρόμιο' και δουλεύουν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
Λάμπης Κουρτέσης -
Παυλε,το προβλημα επαναλαμβανω δεν ειναι τα 4 περασματα.Το προβλημα ειναι οτι μπαινει ενας κανονας που καταπατειται απο τους ιδιους τους νομοθετες.Ποσοι πια αγωνιζομενοι ειμαστε?Δεν ειμαστε δεκα εκατομυρια που προσπαθει να κουμανταρει το κρατος.Μια χουφτα ειμαστε.Τι σε ενοχλει ο χ,ψ,ω αγωνιζομενος με τσιγκολελετο που κανει κανα 'παρανομο' περασμα?Σιγουρα αλλος σε ανησυχει αν κανει παρανομο περασμα.Εμεις το εχουμε το προβλημα.Ειμαι σιγουρος οτι και καμπανες να πανε να πεσουν θα περασουν ξυστα απο τους αμεσα ενδιαφερομενους και θα προσγειωθουν σε ανυποψιαστους............Χωρις να εχω κανενα προβλημα με καποιον συγκεκριμενα και χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν,απλα ξαναθυμιζω για παραδειγμα το περιστατικο με τον Θεργιακη,που ενω ειχε παρανομο πορτ-παγκαζ η καπω(δεν θυμαμαι) πηρε,αν δεν κανω λαθος χρηματικο προστιμο.Ενω για παραδειγμα φετος Χαλκιας και Σια πηραν για ταχυτητα σε δοκιμες 5 λεπτα ποινη.Κοινως κανω οτι θελω,οπως το θελω κλπ........
Επαναλαμβανω ειμαι υπερ της θεσης Πλατη και ας φτασει καποια στιγμη η συγκεκριμενη η καποια ελαφρως παραποιημενη προταση στην ΕΘΕΑ.
Οσοι κινουνται στις ειδικες παντως και οχι εξω απο αυτες,θα εχουν διαπιστωσει οτι τα πραγματα εχουν ηρεμησει κατα πολυ,και μονο καποιες εξαιρεσεις αγωνιζομενων και καποιες εξαρσεις καποιων αλλων εχουν μεινει για να ενοχλουν.
Ξερεις Παυλε το παραδειγμα με το κρανος ειναι ετσι και ετσι γιατι αυτο σωζει ζωες,δεν ειναι μονο θεμα καταπατησης του νομου.
Τα παραπανω η λιγοτερα περασματα απο μια περιοχη,ε οσο να ειναι θελει και λιγο συλλογισμο για να καταλαβεις τελικα αν ωφελει σε κατι η απλα ειναι ενα μετρο,ετσι για να λεμε οτι εχουμε και μετρα.
Γιατι αυτος ο οδηγος που θελει καποια στιγμη πραγματικα να βελτιωθει θα καταλαβει απο μονος του τι του χρειαζεται και τι οχι.Παραδειγματα τετοια υπαρχουν ηδη παρα πολλα και αυτο ειναι ευχαριστο!!! -
Δημήτρη το πρόβλημα είναι η εφαρμογή κατα γράμμα της οποιασδήποτε νομοθεσίας. Απο την στιγμη που υπάρχει θα πρέπει να εφαρμόζετε και να την σέβονται όλοι ανεξαιρέτως. Αν δεν μπορει να εφαρμοστεί τότε πρέπει να αλλάξει!!!!!
-
ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ;
-
Υπάρχει και κάτι άλλο.
Το κατα κεφαλή εισόδημα των Ιταλών, Σουηδών, Φινλανδών κλπ σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των μεταχειρισμένων αγωνιστικών επιτρέπουν σε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ιδιώτες να πάρουν ΚΑΛΑ αγωνιστικά αυτοκίνητα από μικρή ηλικία και σχετικά εύκολα να περνούν από τα 1,3 στα 2.0 ατμόσφαιρα πχ.
Ο νοών νοείτο. -
ΠΡΟΣ ZIVAS
Αγγελε,αλλο κοστος το ταχυδρομειο και η απλη φορτωτικη, αλλο η DHL.
Ειναι ετσι η δεν ειναι? Τα υπολοιπα που γραφεις τα αφηνω ασχολιαστα, γιατι φαινεται οτι σημερα εχεις χασει το χιουμορ σου, η με διαβασες συγχισμενος και βιαστικά.(εκεινο το 'μην παρεξηγηθεις' που εγραψα το προσπερασες....Μονο αυτο.Το ποιος δεν αντεχει τη συζητηση,φαινεται απο το υφος μας.
Παμε παρακατω ομως. Δεν πειραζει ρε παιδια. Αφου σας αρεσει ετσι, κρατηστε και τα ρεστα.Ξεκαθαριζω μια και καλη.- Ειμαι 52,αρα στη δυση
- Τρεχω παντελονιδιος συνηθως 2-4 αγωνες το χρονο, μονο για το κεφι μου και χωρις να κυνηγαω τιτλους.
- Κανω συνηθως τις 3 απο τις 4 αναγνωρισεις ,γιατι τις βαριεμαι αφορητα.Κι οταν εχω ξανατρεξει την ειδικη οι 2 μου ειναι υπεραρκετες.
- Χρησιμοποιω video και με βοηθαει
Αρα ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ τι (και γιατι) ισχυει. Απλα πιστευω οτι το σπορ που με απασχολει θα παει μπροστα οπως σου ειπα παραπανω. Κι οταν πιστευω κατι, τι να κανουμε ρε φιλε, το υποστηριζω. Και το κυριοτερο,οσο κι αν αυτο μοιαζει προκλητικο και τσαντιζει, δεν εχω υποχρεωσεις και δεσμευσεις.
Κατα συνεπεια.............καλο καλοκαιρι και καλο ψαρεμα
Υ.Γ. Αστυνομικο μετρο δεν ειναι αυτο που οριζεται απο το νομο του κρατους κι εχει χρονικα παγιωθει. Το να βεβαιωνει δηλαδη μια παραβαση το αρμοδιο οργανο ταξης. Αστυνομικο μετρο χαρακτηριζεται (με απαξιωτικη διαθεση) ο νεωτερισμος που αποσκοπει στον ελεγχο καταστασεων με 'υπογειες διαδρομες'. Το να παρακολουθει ο Χ σεκιουριτας τις κινησεις μου, ας πουμε. Η το ναχω σπιτι και κορη στον Πυργο και να μην μπορω να παω να κανω Πασχα γιατι θαχω την τιμη να τρεξω Ακροπολις. Ειδες? Δεν κρατηθηκα τελικα. Λιγουλακι σε σχολίασα. Αλλά πρεπει και να ξερουμε τι λεμε τελικα.
-
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Κ.APR ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ.
ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ Ο Κ. ΣΧ. ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ…ΓΙΑΤΙ;
ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒAIΝΕΤE ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ Κ.ΣΧ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΤΟΝΟΥΣ.
ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ (Η ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ)…ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΠΡΟΤΑΣΗ:ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΡΙΤΣΩΝΑ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Υ.Γ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
-
Ποια νομοθεσια..... ?Και υστερα ποια εφαρμογη?....... ...........
Πλησιαζουμε στο να καταντησουμε σαν τον χωροφυλακα με το ρανταρ στην ευθεια στην εθνικη με τις 3-4 λωριδες να σε σταματαει για υπερβολικη ταχυτητα,την ωρα που απο διπλα περναει ο υπουργος χωρις ζωνη ασφαλειας με 160-170 ανετος.Ειπαμε η διαφορα αυτης της καταστασης με τη δικη μας ειναι οτι εμεις ειμαστε μια χουφτα ανθρωποι........ -
Ο χρήστης APR έγραψε:
AN ARXISOYME ΑΠ'ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ , ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ) ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΤ , ΣΧΟΛΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Κ.Α. ) ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ .
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΔΩ , ΑΠ'ΤΑ 19 ΤΟΥΣ , ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΑΞΟΡΑΛΑ , ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΝΤΟΚΟΡΟΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ,ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ .
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ , ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΕΡΑ -ΠΑΤΕΡΑ , ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΑΛΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΣΕΡΝΟΝΤΕ .
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΣ , ΛΕΝΕ , ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ?ΕΧΑΣΕΣ ΦΙΛΕ , ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ , ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ,ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ (ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ , ΑΦΟΥ ΦΙΛΗΣΗΣ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑΥΡΩΤΑ .
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ .
ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΕΙΡΑ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΒΟΥΡΙΑΖΟΝΤΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ , ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΙΑ ΧΑΡΑ , ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ , ΣΕΡΝΟΝΤΕ ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ ΟΛΗΜΕΡΙΣ , ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ .... ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ , ΑΠ'ΤΑ ΣΑΛΙΑ , ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ , ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡ , ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ (ΣΩΣΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ) , ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ .
ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΡΕΧΩ , ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΔΑΩ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ .
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΟΝΟΝ ΟΠΩΣ Η ΟΜΕΛΕΤΑ .
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΡΑΨΕ , ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ .
ΝΑΙ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ , ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ .
ΚΥΠΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗ ΤΟΠΙΚΟ , Η ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥΣ . ΕΤΣΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ? ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ .
ΔΕΝ ΛΕΩ ....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ , ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙ , ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΗΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ , ΑΛΛΑ , ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΑΚΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΑΚΟ !ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ , ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΤΑΞΗ , ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ , ΟΙ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ , ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ .
ΦΙΛΑΚΙΑΠως ειναι δυνατον να υπαρχει αγωνιστικη παιδεια την στιγμη που ακομα δεν εχουμε αποκτησει-στην χωρα μας- οδηγικη παιδεια? Απλα ειναι υποχρεωση μας αυτα που μερικοι μαθαμε απο επαγγελματιες του ειδους να τα περναμε και σε αλλους και οποιος θελει ας μαθει.
Οσο για τους περιορισμους θελει κουβεντα το θεμα, και να συνυπολογισουμε οτι ο θεατης θελει και το τερας αλλα και ο νεος -πιστευω- πρεπει να θελει και τον παλιο στην κλαση του για να εχει τον 'πηχη' της αποδοσης του. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
η συγκεκριμενη η καποια ελαφρως παραποιημενη προταση στην ΕΘΕΑ.Εαν δεν κανω λαθος, εχει παει.
-
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
Άγγελε, αν μιλάς για τις δοκιμές, ίσως και να είναι δύσκολο(όχι κατ' εμέ) να εφαρμοστεί το εν λόγω σύστημα. Αν όμως μιλάς για τη φιλοσοφία των αγώνων (πολλοί αγώνες, λίγα χλμ. ειδικών, διασπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα) που βλέπεις τη δυσκολία; Καί νέες ελπιδοφόρες λέσχες θα ξεπεταχτούν και νέοι αγωνιζόμενοι και περισσότερο τοπικό ενδιαφέρον και κυρίως, περισσότερη κόντρα στα ίσια αφού έχουμε λίγα χλμ. ειδικών. Μήπως αυτό το κωλοιταλικό μοντέλο είναι μιά από τις λύσεις στα αγωνιστικά μας προβλήματα; Γαμώ το, αυτοί που ήρθαν στο Μ.Ρόδο και ήταν ανταγωνιστικοί όπως λές, σε τέτοιους αγώνες τρέχουν. Εμείς γιατί πρέπει να τρέχουμε σε120χλμ. ειδικών της κακιάς ώρας;
Λάμπης ΚουρτέσηςΜονο στις δοκιμες βλεπω την δυσκολια
Το 1' μινι ραλλυ Λειβαδιας -το 2000 εαν θυμαμαι καλα- ειχε 100 συμμετοχες τοτε που οι αγωνες του πανελληνιου ειχαν περιπου 60....Το Ιταλικο συστημα προσπαθει-σωστα-να δειξει στον οδηγο οτι το βασικο στα ραλλυ ειναι να μαθει το αυτοκινητο του (να το φοραει σαν εσωρουχο που λεμε ) και οχι να μαθει τον δρομο απ'εξω.
Αντιθετα εδω κυριαρχει ακομα η νοοτροπια του σημαδιου, στον δρομο και στις σημειωσεις , το που θα πατησουμε το γκαζι και σε ποιο θαμνο θα αλλαξουμε ταχυτητα. και εαν αυτο ειναι ενα καλο κολπο για ενα τουριστα 50+, ειναι πολυ κακο για καποιον που θελει να διακριθει και εκτος εδρας. -
Γύρισα από διακοπές και μπερδεύτηκα! Μήπως γύρισα από τις περσινές?
Νομίζω ότι μπερδεύουμε δύο διαφορετικά πράγματα.
Δοκιμές - προπόνηση είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από τις αναγνωρίσεις.
Οι αναγνωρίσεις , θα έπρεπε να εφαρμόζονται με τελείως διαφορετική φιλοσοφία , ακόμη διαφορετική προσέγγιση , και σίγουρα να μπορούν να εξυπηρετούν τα πληρώματα.
Εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε δύο σε ένα. Τελείως λάθος τακτική , τόσο για τον αγώνα όσο και για το οδηγικό επίπεδο. Οι αγώνες ραλύ δεν είναι πίστα ! Αν τα αντιμετωπίσεις σαν πίστα το παραμικρό λάθος μεγενθύνεται και πληρώνεται!
-
Εχεις δικιο Αρη,αλλα δεν νομιζω οτι ο Πλατης η οποιοσδηποτε αλλος με μυαλο λεει κατι διαφορετικο,απλα ισως οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δα και οι απειρες δυνατοτητες να προπονηθεις καπως καλα χωρις να διαθεσεις απειρα χρηματα,οποτε μια 'προπονηση' του στυλ περναω απο Μερκουρη η Φτερη(δεν λεω ενα μηνα πριν απο τον αγωνα που γινεται εκει,μην παρεξηγηθουμε κιολας) να δω τι γινεται ειναι πιο εφικτη και οχι τοσο τρομερη οσο το παρουσιαζουμε.Παραδειγμα 'απροπονητου':Πηγα κενταυρος χωρις να οδηγησω το απλο μου Πεζακι(και οχι κανενα S1600 που θελει ακομα καλυτερη προπονηση) καθολου μετα το Αχαιος.Μπηκα στην πρωτη(αγνωστη αγωνιστικα για μενα) ειδικη,την ανηφορικη Αλυκοπετρα(ως γνωστων στις ανηφορες τα ασε τα πληρωνεις στο πολλαπλασιο)εντελως σφιχτος χωρις ιδιαιτερο λογο.Πως θα γινοταν καλος χρονος?
Με απειρα ρισκα!!!! Θα το εκανα ,αλλα,για ποιο λογο?Για να βγω πρωτος?Γιατι?Για να εντυπωσιασω ποιον?Τον εαυτο μου?Ολους τους υπολοιπους?Καποιον χορηγο?........Αν εβγαινα ποιος θα πληρωνε?Κανεις απο τους παραπανω εκτος απο εμενα.Και ετσι σιγα σιγα,αν προσεξετε τεινουν οι περισσοτεροι σε ενα ρυθμο τερματισμου,που μετα απο καποια χρονια φτανει να ειναι αργος.Απλα ειναι τοσο παρομοιο το επιπεδο των Ελληνων αγωνιζομενων που καταληγουμε στο να υπαρχει κοντρα στους χρονους.Δυστυχως ετσι ειναι και για αυτο σε αγωνες τυπου Ακροπολις ειμαστε πολυ πισω .
(Καλα τα λες Στρατη στους 4Τ οτι πρεπει να προκυψουν και αλλοι εκτος του Βωβου,δυστυχως ομως τα χρηματα που χρειαζονται ειναι απειρα και οι χορηγιες οι πραγματικες πανε αλλου απο εκει που πρεπει η πουθενα,και φυσικα οι χορηγιες πυροτεχνηματα τελικα δεν κανουν καλο,περισσοτερο αγχος προσφερουν για την επιδοσση).
Παντως προφανως ειναι λαθος να αντιμετωπιζεις τις ειδικες σαν πιστα!!!!!
Απλα αν πας μια βολτα απο Φτερη,π.χ.,ειναι πιο οικονομικο και απο θεμα χρονου,απο το να φας μια η παραπανω μερες ρυθμιζοντας αναρτηση και τρωγοντας λαστιχα ,πληρωνοντας και καποιους ανθρωπους να ειναι μαζι σου.Δυστυχως αυτα ειναι για τους περισσοτερους στη σφαιρα του ιδανικου και του φανταστικου....Μακαρι...αλλα μονο ευκολο δεν ειναι.
Ειχε ενδιαφερον ποσους μας ανεφερε ο Αντωνιαδης στον Αλφα οτι τον βοηθουν-στηριζουν,μονο και μονο για να κανει δοκιμες ,και ΜΑΛΛΟΝ τελικα για να οδηγησει και Φ3 στη Γερμανια!
RALLY EKO.