-
Νικόλα (εξ Αμερικής!) ,
η Αμερική είναι ένα συνονθύλευμα φυλών και εθνικοτήτων, οι οποίες υπό το πρίσμα και τη 'σκέπη' κοινών ιδανικών, πεποιθήσεων και αξιών είναι ενωμένες σε ένα (νέο) Κράτος (όχι Εθνος) - εξ' ού και 'Νέος Κόσμος'. Κοινό τους σημείο είναι η γλώσσα, η σημαία, το Αμερικάνικο όνειρο (του καπιταλισμού), ο θεός και το ιδανικό της ελευθερίας (όπου πράγματι, στη αρχή της δημιουργίας αυτού του κράτους, εφαρμόστηκε καλύτερα από οπουδήποτε άλλοτε - εκτός βέβαια από την αρχαία Αθήνα).Με γνώμονα τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά, οι Αμερικάνοι είναι πράγματι περήφανοι για τη χώρα τους (περισσότερο από τη χώρα της καταγωγής τους) και είναι πραγματικά αξιέπαινοι για αυτό.
Νικόλα (εξ Αγγλίας!),
χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, και νομίζω και εγω ότι ο Βενιζέλος ήταν ο τελευταιος Ελλην πολιτικός, που πάλεψε για τη χώρα.
Οσον αφορά τους Τούρκους:
Αυτό που τους χαρακτήριζε πάντα ήταν η βαρβαρότητά τους και η εξ Ανατόλών καταγωγή τους, η οποία εκδηλωνόταν με το φανατισμό και την αγριότητά τους. Επιπλέον, πάντα οι Τούρκοι ήταν ... πολλοί ! Υπερείχαν αριθμητικά πάντα... Ενα παραδειγμα πολύ σύγχρονο θα σου αναφέρω όταν το 1987 είχαν παραβιάσει τα εθν. ύδατα της Ελλαδος και όταν ο Παπανδρέου τους απειλησε με πόλεμο αυτοί έκαναν πίσω. Σε αυτό που Πάντα υπερείχαν επίσης οι Τούρκοι ήταν η διπλωματία. Και εξακολουθούν ακόμα.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν θέλω να είμαι απόλυτος, ούτε βεβαίως να υποτιμώ τον εχθρό μου, αλλά νομίζω ότι μπροστά σε ένα καλά οργανωμένο Ελληνικό στρατό , οι Τούρκοι δεν θά έκαναν τίποτα.... -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Νικόλα (εξ Αγγλίας!),
χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, και νομίζω και εγω ότι ο Βενιζέλος ήταν ο τελευταιος Ελλην πολιτικός, που πάλεψε για τη χώρα.
Οσον αφορά τους Τούρκους:
Αυτό που τους χαρακτήριζε πάντα ήταν η βαρβαρότητά τους και η εξ Ανατόλών καταγωγή τους, η οποία εκδηλωνόταν με το φανατισμό και την αγριότητά τους. Επιπλέον, πάντα οι Τούρκοι ήταν ... πολλοί ! Υπερείχαν αριθμητικά πάντα... Ενα παραδειγμα πολύ σύγχρονο θα σου αναφέρω όταν το 1987 είχαν παραβιάσει τα εθν. ύδατα της Ελλαδος και όταν ο Παπανδρέου τους απειλησε με πόλεμο αυτοί έκαναν πίσω. Σε αυτό που Πάντα υπερείχαν επίσης οι Τούρκοι ήταν η διπλωματία. Και εξακολουθούν ακόμα.Επειδή υπερείχαν σε διπλωματία πιστεύω ότι υποχώρησαν, αλλιώς κι εμείς το '87 δεν είχαμε και τον καλύτερα εξοπλισμένο στρατό για να φοβηθούν. άλλωστε και το '87 ένα θεατράκι κάνανε όπως το '96 με τα Ίμια και όπως γενικά πάντοτε. Το πιό εύστοχο το έγραψε ο leonp, ότι υπάρχουν τρίτοι παράγοντες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μας με την Τουρκία ώστε να πουλάνε εκείνοι τα όπλα τους και να διαφεντεύουν την περιοχή.
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
...υπάρχουν τρίτοι παράγοντες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μας με την Τουρκία ώστε να πουλάνε εκείνοι τα όπλα τους και να διαφεντεύουν την περιοχή.Παιδια, μην ακούω τωρα καραμέλες, που δεν ταιριάζουν σε ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους!
Δηλαδή, αν αντί να αγοράζαμε όπλα από την Αμερική, τα αγοράζαμε από τη Ρωσία ...δεν θα υπήρχε τοτε πρόβλημα;
Θα πρέπει να καταλάβετε κάτι, το οποίο είναι Νόμος και δεν πρόκειται να αλλάξει Ποτέ!
Η Διπλωματία ασκείται με τα Οπλα ! Αν το καταλάβουν ποτέ τα φιντάνια μας, θα ξεκινήσουν να κάνουν κάτι...
-
Δυστυχώς έτσι είναι. Για να είσαι καλός στη διπλωματία, πρέπει να έχεις ισχύ κι ας μην τη χρησιμοποιείς ποτέ στην πράξη. Διαφορετικά έχει εφαρμογή ο μύθος του προβάτου με τον λύκο.
Η Τουρκία, που λέτε ότι έχει καλή διπλωματία, θα λογαριαζόταν από κανένα αν δεν διατηρούσε τον μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό στην ανατολική Μεσόγειο; Εμάς θα μας λογάριαζε κανένας αν δεν ήξερε ότι μπορούμε με τα όπλα μας να τον κάνουμε καλοκαιρινό; (γιατί μπορούμε, καλώς ή κακώς διαθέτουμε αεροπορία, ναυτικό και άρματα μάχης σε αφθονία)
-
Δεν εχει περασει και πολυ καιρος που συζηταγαμε το θεμα .... κι πλεον ειναι ολοφανερο οτι η Τουρκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπει ποτε στην ΕΕ.
Η Τουρκια δεν ειναι ετοιμη να κανει τις υπερβασεις που απαιτουνται για τον εξευρωπαισμό της, και πλεον κανει η ιδια πισω μπροστα στις απαιτησεις της ενταξης.
-
Τι έγινε; Γιατι, δεν έχω παρακολουθήσει ειδήσεις...
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Τι έγινε; Γιατι, δεν έχω παρακολουθήσει ειδήσεις...Πριν ενα χρονο ανελαβε την υποχρεωση να εκπληρωση καποιες προυποθεσεις του πρωτου κεφαλαιου απο τα 17 της ενταξης, και θα κρινοταν αρχες Οκτωμβριου απο ΟΛΑ τα μελη για την επιτευξη των στοχων.
Η Τουρκια δεν εχει κανει απολυτος τιποτα, και δηλωσε οτι αν ειναι να εκπληρωση καποιες υποχρεωσεις που δεν θελει, δεν την ενδιαφερει η ενταξη.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν εχει περασει και πολυ καιρος που συζηταγαμε το θεμα .... κι πλεον ειναι ολοφανερο οτι η Τουρκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπει ποτε στην ΕΕ.Η Τουρκια δεν ειναι ετοιμη να κανει τις υπερβασεις που απαιτουνται για τον εξευρωπαισμό της, και πλεον κανει η ιδια πισω μπροστα στις απαιτησεις της ενταξης.
Εμεις ομως μεχρι ποτε πρεπει να εξακολουθουμε να λεμε ναι στην ενταξη ;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν εχει περασει και πολυ καιρος που συζηταγαμε το θεμα .... κι πλεον ειναι ολοφανερο οτι η Τουρκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπει ποτε στην ΕΕ.
Η Τουρκια δεν ειναι ετοιμη να κανει τις υπερβασεις που απαιτουνται για τον εξευρωπαισμό της, και πλεον κανει η ιδια πισω μπροστα στις απαιτησεις της ενταξης.
Εμεις ομως μεχρι ποτε πρεπει να εξακολουθουμε να λεμε ναι στην ενταξη ;
Θεωρω εξυπνη την στρατηγικη μας τα τελευταια 5 χρονια, διοτι ετσι κερδιζουμε το οτι δεν υπαρχει ενταση μεταξυ μας και η Τουρκια μας βλεπει σαν τη μοναδικη χωρα που υπερασπιζει σθεναρα την ενταξη της.
Ειμαστε το μονο στηριγμα που εχει......
Κερδιζουμε ποντους ετσι....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν εχει περασει και πολυ καιρος που συζηταγαμε το θεμα .... κι πλεον ειναι ολοφανερο οτι η Τουρκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπει ποτε στην ΕΕ.Η Τουρκια δεν ειναι ετοιμη να κανει τις υπερβασεις που απαιτουνται για τον εξευρωπαισμό της, και πλεον κανει η ιδια πισω μπροστα στις απαιτησεις της ενταξης.
Αυτό που λες, καθότι εξ ορισμού πρόκειται για πρόβλεψη βάθους 20ετίας+, είναι ένα στρίψιμο νομίσματος που ακόμα και αν είσαι ο ικανότερος διπλωμάτης και γνώστης διεθνών θεμάτων στον κόσμο, έχει πάντα πιθανότητα 50-50 να πραγματοποιηθεί...Είναι τόσο μακρινό αυτό στο οποίο αναφέρεσαι και η κατάσταση στην Τουρκία είναι τόσο ασταθής ώστε ΟΥΔΕΜΙΑ πρόβλεψη είναι δυνατή....Τα πάντα μπορεί να συμβούν και τα 2 κύρια ενδεχόμενα έχουν τις ίδιες πιθανότητες εφόσον μιλάμε για 20+ χρόνια...Φυσικά και αν έλεγες το αντίθετο θα σου έδινα την ίδια απάντηση...Δεν μπορεί να είσαι απόλυτος σε τέτοια θέματα, αμφιβάλλω καν αν μπορείς να προκρίνεις σενάριο...
-
double post
-
Κρινουμε με βαση της εξελιξης καθε φορα επι του παροντος.
Η Τουρκια περσυ σκιζοταν να παρει ημερομηνια εναρξης διαπραγματευσεων, την πηρε και πριν ακομη κανει το πρωτο βημα εχει σοβαροτατο προβλημα διοτι δεν δεχεται καν τους ορους του 'παιχνιδιου'.
Το μονο που μπορει να ελπιζει ειναι να βρεθει ενας τολμηροτατος πρωθυπουργος που θα κανει μεταρυθμισεις αν βεβαια του το επιτρεψουν οι στρατηγοι.
Η ειδικη σχεση προβαλλει σαν την επομενη και ισως την ιδανικη λυση.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Κρινουμε με βαση της εξελιξης καθε φορα επι του παροντος.Η Τουρκια περσυ σκιζοταν να παρει ημερομηνια εναρξης διαπραγματευσεων, την πηρε και πριν ακομη κανει το πρωτο βημα εχει σοβαροτατο προβλημα διοτι δεν δεχεται καν τους ορους του 'παιχνιδιου'.
Το μονο που μπορει να ελπιζει ειναι να βρεθει ενας τολμηροτατος πρωθυπουργος που θα κανει μεταρυθμισεις αν βεβαια του το επιτρεψουν οι στρατηγοι.
Η ειδικη σχεση προβαλλει σαν την επομενη και ισως την ιδανικη λυση.
Φυσικά και συζητάω το θέμα της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ...Φυσικά και θα συμφωνήσω ότι σήμερα το κλίμα δεν είναι καλό, εκατέρωθεν...Απλώς σοκαρίστηκα από τα κεφαλαία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ και από το ποτέ που τα ακολούθησε, που σημαίνουν ότι πιο πιθανό θεωρείς να κερδίσεις το Τζόκερ από το να μπει στην ΕΕ η Τουρκία...Μην τρέφεις φρούδες ελπίδες : πιο πιθανό είναι να μπει η Τουρκία στην Ένωση
Φιλικά...
-
Άσχετο με την ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. αλλά ίσως δείχνει το τρόπο που την αντιμετωπίζουν.
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
-
Ναί, όντως μάλλον η Τουρκία μένει στην απέξω...
Κομισιόν, ευρωκοινοβούλιο, πρωθυπουργοί, υπουργοί, κανείς δεν την θέλει. Μόνο εμείς επιμένουμε (αλλά με όρους!)
Πως άλλαξε όμως το κλίμα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο! Από κει που πανυγυρίζανε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τώρα οι περισσότεροι Τούρκοι δεν θέλουν μάλλον την ένταξη...Και γιατί να την θέλουν δηλαδή; Η τουρκία πρέπει να 'δώσει' ΣΗΜΕΡΑ, για να πάρει κάτι ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΙ, σε 20 χρόνια...
Ζήσε Μάη μου δηλαδή...
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι επιτέλους η ΕΕ βάζει κάποια όρια στην επέκτασή της. Ας μαζέψουμε πρώτα τα του οίκου μας και μετά βλέπουμε. Ήδη η διεύρυνση που έγινε το 2004 ήταν (όπως αποδείχθηκε) οριακά ανεκτή. Υπάρχουν και βασικές διαφοροποιήσεις κρατών μελών στην οπτική του Συντάγματος. Πού πας λοιπόν με την Τουρκία;;; (που στην αρχή μόνο θα ζητάει για να συγκλίνει η οικονομία της).
80 εκατομύρια είναι αυτά, δεν αποροφούνται έτσι εύκολα!Πέρα από τα παραπάνω, η πολιτική μας υπέρ της τουρκίας όμως, ήταν σοφή. Αν ο μακαρίτης δεν το είχε σκεφτεί, θα ήμασταν για άλλη μία φορά ο κυμματοθραύστης της Ευρώπης. Και ευτυχώς δεν χρειάζεται ούτε η Κύπρος να προτάξει αντιρήσεις. Προλαβαίνουν Γάλλοι και Γερμανοί!
-
Προσωπικά δεν είμαι ακόμα πεπισμένος αν ήταν καλό που η ΕΕ απο 15 έγινε 25. Τώρα με την Τουρκία πιστεύω σε 20-30 χρόνια θα είναι πιο καταλληλη για να μπεί.
-
-
Εγώ ήμουν και είμαι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αφήνοντας κατά μέρος τα εθνικιστικά, πατριωτικά, όπως θέλετε πείτε τα, υπάρχει κάτι πολύ πιο σοβαρό, πραγματιστικό και υλιστικό.
Η Τουρκία, ΑΝ και ΟΤΑΝ ενταχθεί στην Ε.Ε., θα είναι μια χώρα 120 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων τα 100 και βάλε θα βρίσκονται - όπως και τώρα - σε συνθήκες αναλφαβητισμού και ένδειας (χειρότερα κι απ'τους δικούς μας τους κολίγους) και σχεδόν 20 εκατομμύρια θα ζουν σαν Ευρωπαίοι μεσοαστοί και μεγαλοαστοί. Ξέρετε τι κονδύλια θα πρέπει να απορροφήσει αυτή η χώρα από την Ε.Ε. για να φτάσει στο επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Κυριολεκτικά σας λέω ότι οι κάτοικοι των 25 σημερινών χωρών της Ε.Ε. θα πούνε το ψωμί ψωμάκι. Ε λοιπόν, προκειμένου να πεινάσω εγώ ή ο διπλανός μου, προκειμένου να πεινάσει ο Έλληνας, ο Γερμανός ή ο Ιταλός (που αν πεινάσουν αυτοί, θα γίνει της κακομοίρας στην Ε.Ε.), καλύτερα να μείνει στην απ'όξω η Τουρκία.
Απλά πραγματάκια!
-
Θα ηθελα μια τετοια ψηφοφορια να γινει στη Τουρκια να δουμε οι γειτονες τι γνωμη εχουν για το που ανηκουν.
-
Ανεξαρτήτως του τι κάνουν στην πράξη, αν τους πεις ότι είναι Ασιάτες με πολιτισμό νομάδων Μογγόλων σκάνε από το κακό τους. Άρα μάλλον οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι δυτικοί.
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση