Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    17
    30
    31
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      powergs last edited by

Όπως σωστά ένας φίλος έγραψε θα πρέπει να κάτσουν λίγο να διαβάσουν τον ΚΟΚ. Δεν τον ξέρουν!!! Ξέρουν τα βασικά και επηδεί μου έχει τύχει αν τους πεις κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουν την έβαψες. Σε αυτούς θεωρείται ο ενημερωμένος οδηγός 'Εξυπνάκιας' και τιμωρείται για αυτό. Ειδικά αν είσαι και σε επαρχία πέφτει σύρμα στους συναδέλφους τους και είσαι στη Black List. Οι περισσότεροι γράφουν όποτε έρθει εντολή από το Υπουργείο. Τότε θυμούνται ότι δε φοράς κράνος, ζώνη, έχεις πιεί, έχεις παρκάρει παράνομα κ.λπ. Στην πόλη που είμαι μπλόκο το μεσημέρι σε περιοχές που έχει σκιά και αν κάνουν. Πέρυσι μας είχαν σκίσει για τα κράνη. Φέτος μία στο μήνα να θυμηθούν να τη στήσουν για κράνος!!! Γενικά όταν θυμούνται χαίρονται.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • T
        triumph-club last edited by

Για να μην φευγουμε απο το θεμα:

ξερετε αληθεια τι ζημια (ειδικα οικονομικη) ειναι για το κρατος, αν ενας νεος ανθρωπος στην αρχη της 3 δεκαετιας της ζωης του (πχ στα 20, 21), μεινει αναπηρος???
        Αυτος ο ανθρωπος θεωρητικα θα μπορουσε να παραμεινει σχεδον 30 χρονια ακομη στη παραγωγικη διαδικασια...
        Αντι ομως να συνεχισει να δουλευει για την παρτη του (και κατ επεκταση για το κοινωνικο συνολο και το κρατος) βρισκεται ξαφνικα να ζηταει καλυψη εξοδων νοσηλειας, χρηματικη ενισχυση (αν οχι 100% καλυψη) για πανακριβες χειρουργικες επεμβασεις, και στη συνεχεια αναπηρικη συνταξη για το υπολοιπο της ζωης του! Αν σε ολα αυτα προσθεσετε '-1' ατομο απο τη παραγωγικη διαδικασια... τοτε καταλαβαινετε οτι το κρατος για να εχει σωστη εισοδηματικη πολιτικη μεσα απο τετοια θεματα, θα επρεπε εκτος των αλλων να διασφαλισει τον μεγιστο αριθμο ατομων τα οποια θα δουλευουν για να το πληρωνουν, και οχι το ιδιο το κρατος να πληρωνει αυτους...

Και αν σε αυτο θα συνεβαλε την επομενη μερα να κωπουν κ`\0ι για να φορανε ολοι κρανος και ζωνη... ας γινει επιτελους!!!

Αυτο λεω λοιπον: να τις χε-- τις κλησεις εξω απο το σινεμα. Να τα χε-- τα λεφτα που κοναμαει το κρατος απο κει!!! Την ιδια ωρα νεα παιδια σκοτωνονται στην ασφαλτο, και αλλα μενουν αναπηρα. Και αν αυτα ειναι αρκετα μ@λ@κισμεν@ για να προστατεψουν τον εαυτο τους, ας κανει κατι το κρατος για να μειωσει την συνεχη εκθεση τους σε κινδυνο... Εστω κι αν χρειαστει να κανει τον μπαμπουλα!!!

Οσοι καταλαβατε... καταλαβατε!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 4
        • R
          rethimno01 last edited by

Για να μην μπερδεύουμε τη γραβάτα με το σώβρακο.

Κινούμενος στην Πατησίων από ομόνοια για ΑΛεξάνδρας, πριν την Αλεξάνδρας υπάρχει φανάρι. Δεν υπάρχει διασταύρωση δρόμων, απλώς εξυπηρετεί πεζούς. Στις 5:30 πεζοί δεν υπάρχουν οπότε το παραβιάζω (εφ'όσον δεν παίρνω την προτεραιότητα κάποιου). Τώρα εάν πραβιάζοντας κάποιο κόκκινο μπεις σε διασταύρωση και τρακάρεις τότε είσαι μλκ. Ανόμοιες περιπτώσεις.

• G
            gfon last edited by

Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:

Κινούμενος στην Πατησίων από ομόνοια για ΑΛεξάνδρας, πριν την Αλεξάνδρας υπάρχει φανάρι. Δεν υπάρχει διασταύρωση δρόμων, απλώς εξυπηρετεί πεζούς. Στις 5:30 πεζοί δεν υπάρχουν οπότε το παραβιάζω (εφ'όσον δεν παίρνω την προτεραιότητα κάποιου). Τώρα εάν πραβιάζοντας κάποιο κόκκινο μπεις σε διασταύρωση και τρακάρεις τότε είσαι μλκ. Ανόμοιες περιπτώσεις.

Tο γνωριζω το φαναρι και οπως λες δεν υπαρχει περιπτωση να χτυπησης με καποιον....

Δεν ειναι ολα τα φαναρια ιδια...... και επισης αν γινει η στραβη απο δικο σου λαθος, το παραδεχεσαι, δεν ζητας και τον λογο!!

• I
              inimic last edited by

Ε βέβαια...

διότι εάν περιμένεις τα δύο λεπτά που μεσολαβούν για να γίνει πράσινο θα πέσουν έξω οι δουλειές.

• T
                tim last edited by

Και αν αυτα ειναι αρκετα μ@λ@κισμεν@ για να προστατεψουν τον εαυτο τους, ας κανει κατι το κρατος για να μειωσει την συνεχη εκθεση τους σε κινδυνο... Εστω κι αν χρειαστει να κανει τον μπαμπουλα!!!

Δεν νομιζω παντως οτι πρεπει να 'τρεξει' το κρατος για να πχ. μου φορεσει ζωνη . Αν ειμαι μαλακας καλα να παθω .
                Αλλα πρεπει να με μ@μισει αν πχ. με πιασει να οδηγω μεθυσμενος , γιατι μπορει να χτυπησω και καναν αλλο ( εγω - > στα σκ@τ@ , ψοφος κακος , αλλα ο αλλος .... γιατι ρε γαμωτο ) .

Ο καλυτερος τροπος για το 'δεν θα το ξανακανω' δεν ειναι το προστιμο αλλα οταν κατι συμβει και φταιμε εμεις . Τοτε ομως θα ειναι αργα . Δυστηχως ειμαστε τοσο βλ@κες , τοσο ΖΩΑ , τοσο Μ@Λ@ΚΕΣ , τοσο διανοητικα καθυστερημενοι που δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι πρεπει πρωτα να σκεφτομαστε τον διπλανο μας και μετα την κ@υλ@ μας . Δεν μπορουμε να παιζουμε με την ζωη των αλλων . Αν θελω να κανω 'μαγκιες' τοτε ξερω οτι παιρνω ρισκα . Δεν ρισκαρουμε με κατι που δεν μας ανηκει .

• G
                  giorgos last edited by

Ποιος να τηρήσει ΚΟΚ ρε παιδιά... Εδώ δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τις ζωές των άλλων, θα σεβαστούμε νόμους; Ποιός ρε παιδιά;
                  Οι 'έξυπνοι' οδηγούν στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης προσπερνόντας αέρα σε συνθήκες επιστροφής από Σαββατοκύριακο. Σου παίζουν και τα φώτα εκνευρισμένοι αν τους ενοχλείς κιόλας επειδή τυχαίνει να σε προσπερνάει φορτηγό.
                  Το οποίο φορτηγό σε προσπερνάει κολλημένο στα 2 μέτρα στο μπροστινό του αμάξι πηγαίνοντας με πάνω από 90 Km/h...
                  Την ίδια ώρα ο 'γλήγορος' κάνει slalom ανάμεσα στα αυτοκίνητα του κόσμου περνόντας στα χιλιοστά.
                  Υπάρχει και ο τύπος που πάει καλά, κρατάει αποστάσεις κτλ αλλά έχει αναμένα και τα προβολάκια ομίχλης! Τι να του πεις... Δεν θα καταλάβει.
                  Και αυτή η παρέα των τρελών περνάει δίπλα από μπλόκο το οποίο δεν κάνει τίποτα βέβαια επειδή κανείς στην Κακιά σκάλα σε ώρα επιστροφής δεν ξεπερνάει τα 120.
                  Από πόσους θα είχαμε ησυχάσει αν γινόταν σωστή αστυνόμευση;

• P
                    petros last edited by

Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
                    Ποιος να τηρήσει ΚΟΚ ρε παιδιά... Εδώ δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τις ζωές των άλλων, θα σεβαστούμε νόμους; Ποιός ρε παιδιά;
                    ...
                    Από πόσους θα είχαμε ησυχάσει αν γινόταν σωστή αστυνόμευση;

To πρωί άκουσα στη ΝΕΤ το εξής ανατριχιαστικό:
                    'Το πρώτο εξάμηνο του 2005 καταγράφηκαν 59.000 (πενηνταεννέα ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!) παραβάσεις μόνο από φορτηγά αυτοκίνητα'

Με λίγα λόγια, ούτε η αστυνόμευση, ούτε τα πρόστιμα φέρνουν αποτέλεσμα. Όταν, μετά από τα όσα έγιναν στα Τέμπη εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε σαν -ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ- ζώα, είμαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη γενοκτονία. Τελεία και παύλα!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • A
                      avel last edited by

Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:

Κινούμενος στην Πατησίων από ομόνοια για ΑΛεξάνδρας, πριν την Αλεξάνδρας υπάρχει φανάρι. Δεν υπάρχει διασταύρωση δρόμων, απλώς εξυπηρετεί πεζούς. Στις 5:30 πεζοί δεν υπάρχουν οπότε το παραβιάζω (εφ'όσον δεν παίρνω την προτεραιότητα κάποιου).

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν!

clap clap

😄

(Στο μυαλό μου επανέφερα έναν από τους 10 'χρυσούς κανόνες' του Ιαβέρη: την τυπικότητα).

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης TRIUMPH CLUB έγραψε:
                        Εχω μια απορια:
                        ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΓΡΑΨΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. που όσο εχουν γινει πλεον γραφικες απο τη μια, αλλο τοσο γελοιες μπορουν να χαρακτηριστουν απο την αλλη.
                        Παμε μαζι λοιπον μια βολτα απο το
                        http://www.yme.gov.gr/imagebank/categor ... 902915.pdf
                        οπου μπορει ο καθενας σας να διαβασει τον ΚΟΚ και να δειτε σε ποσα πραγματα -οι περισσοτεροι απο μας- παρανομουν καθημερινα.
                        Δειτε επισης πως ερχονται σε αντιθεση με τον ΚΟΚ καραγκιοζιλικια τυπου φωτακια στις πινακιδες, Μαζω και Πεγκυ Ζηνα στη διαπασων και αλλα πολλα.
                        Για να μην μιλησω για την αλλη υπερτατη καραγκιοζια και μ@λ@κι@ τοποθετησης της πινακιδας δικυκλου, στο εσωτερικο μερος του πισου φτερου...

Και ξαναρωταω, ωραια και αποδεκτο να θελει η Τροχαια να συμβαλει στην αυξηση των κρατικων εσοδων... Αντι να γραφει ομως τα αυτοκινητα που παρκαρουν πισω απο το Villaga Park στο Ρεντη, και αυτο μονο περιστασιακα, γιατι δε βγαινουν τα στρουμφακια στους δρομους, να κοβουν κλησεις αβερτα για οποιαδηποτε καραγκιοζια θετει σε κινδυνο ανθρωπινες ζωες???

Εχουμε και λεμε:....................

εγω τι να πω που οδηγω απο τοτε που εφτανα τα πεταλ.....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • L
                          luck last edited by

Έκανα προσπέραση σε στροφή χωρίς ορατότητα, ένα όχημα το οποίο βρίσκονταν στο δεξιό τμήμα του ρεύματος μου και που η ταχύτητα του ήταν μικρή. Κατα την διάρκεια του προσπεράσματος δεν έκανα υπέρβαση της διπλής συνεχόμενης διαγράμμισης. Μόλις τελείωσα την προσπέραση βλέπω μπλόκο της τροχαίας και έναν τροχονόμο να μου κάνει σήμα να σταματήσω. Ακολουθεί διάλογος:

Τροχονόμος: Καλημέρα σας κύριε, προσπεράσατε επάνω σε στροφή.
                          Εγώ : Ναι προσπέρασα αλλά δεν πάτησα τη διπλή διαγράμμιση κύριε τροχονόμε,
                          Τροχονόμος: Ε, τότε θα σε γράψω για το άρθρο 16,
                          Εγώ : Τι λέει το άρθρο 16;
                          Τροχονόμος: Για τη θέση επί της οδού, έπρεπε να κινείσαι τέρμα δεξιά.
                          Εγώ: Πως να κινηθώ τέρμα δεξιά αφού προσπερνούσα το αυτοκίνητο που πήγαινε σιγά,
                          Τροχονόμος: Το δίπλωμα σας, την άδεια κυκλοφορίας, την ταυτότητα και σε τρεις μερές μπορείτε να κάνετε τα παράπονα σας στο διοικητή.
                          Εγώ : Τίποτα άλλο δεν λέει το άρθρο 16, μπορώ μα μιλήσω στο προϊστάμενο σας;
                          Τροχονόμος : Βεβαίως.
                          Προϊστάμενος : Τι έκανε ο κύριος;
                          Εγώ : Του εξηγώ τα παραπάνω
                          Προιστάμενος: Τα παράπονα σας στο διοικητή σε τρεις μέρες από σήμερα.
                          Εγώ : Εντάξει κύριε γράψτε τη κλήση να φύγω.

Μετά από δύο μέρες Δευτέρα πρωί, με την κλήση μπροστά μου τηλεφωνώ στο τμήμα της τροχαίας που μου απέδωσε τη κλήση και ζητώ τον αξιωματικό υπηρεσίας.

Αξ. Υπ.: Παρακαλώ,
                          Εγώ : Καλήμερα μπορώ να σας κάνω μία ερώτηση:
                          Αξ. Υπ.: Βεβαίως κύριε,
                          Εγώ: Μπορώ να κάνω προσπέραση σε στροφή χωρίς καθόλου ορατότητα αλλά χωρίς να κάνω υπέρβαση της διαχωριστικής συνεχόμενης γραμμής;
                          Αξ. Υπ.: Φυσικά κύριε, εφόσον δεν χρησιμοποιήσετε το αντίθετο ρεύμα.
                          Εγώ: Τότε γιατί το Σάββατο στο τάδε σημείο κλιμάκιο της υπηρεσίας σας μου απέδωσε κλήση γιαυτό το λόγο;
                          Αξ. Υπ.: Κακώς δεν έπρεπε, δεν ξέρω γιατί ο συνάδελφος σας έγραψε.
                          Εγώ: Εντάξει λάθος του τροχονόμου, επειδή όμως δεν θα πληρώσω τη κλήση πείτε μου πότε να πάω στο δικαστήριο.
                          Αξ. Υπ.: Το γράφει στη κλήση σας κύριε,
                          Εγώ : Δεν αναφέρει ημερομηνία η κλήση κύριε του απαντάω,
                          Αξ. Υπ.: Ε, θα σας έρθει έγγραφο με την ημερομήνια, αλλά εγώ σας συμβουλέυω να πάτε να πληρώσετε τα 30 ευρώ για να ξεμπερδεύετε, ότι και να πείτε έχετε δίκιο.
                          Εγώ : Ευχαριστώ κύριε, καλής σας μέρα.

Το αποτέλεσμα: Η μεγάλη απόσταση της πόλης που θα γίνει το δικαστήριο από την έδρα μου, ο χρόνος που θα έχανα, με ανάγκασε να πληρώσω την άλλη μέρα την κλήση.
                          Αυτό που μου τι δίνει στα νεύρα είναι ότι είχα δίκιο και από την άλλη το ύφος του τροχονόμου.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • First post
                            Last post
                          • 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                            • ΕΛΛΑΔΑ
                            • ΚΟΣΜΟΣ
                            • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                            • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                            • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ