-
Ο χρήστης sibilant έγραψε:
Καταρχας να σας χαιρετησω ολους..Ειμαι νεος στο forum...Λοιπον εχω ενα GOLF IV 1.4 16v του 2001 με 97000χλμ. Απο τα 70000χλμ αντιμετωπιζω το προβλημα της αυξημενης καταναλωσης λαδιου..Τα λαδια που χρησιμοποιουσα ηταν τα SHELL HELIX ULTRA 5/30,και οι αλλαγες λαδιων γινονταν καθε 12000-13000χλμ..Μετα απο εξερευνηση ολων των σχετικων topic στο forum σχετικα με τα πιο χοντρα λαδια,αποφασισα να τοποθετησω λαδια /40..Σημερα εκανα την αλλαγη λαδιων,και εβαλα τα SHELL HELIX PLUS 10/40..
Θα ηθελα να ρωτησω αν μετα την αλλαγη απο τα 30αρια λαδια στα 40αρια,θα εχω καποια καταναλωση λαδιου μεχρι να τα συνηθισει ο κινητηρας..Επισης,μου ειπαν οτι τα λαδια αυτα ειναι για 15000χλμ.. !!!!!!
Εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι για 7500χλμ..Γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα?ευχαριστω..Κακή επιλογή λιπαντικού. Αφού περάσουν 4-5.000 χλμ (μη ξοδεύεσαι άδικα) δοκίμασε άλλες μάρκες ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ 0W40.
Αν θέλεις δοκίμασε 15W50 (συνθετικό) αλλά να μη ζορίζεις το αμάξι πριν ζεσταθεί το λάδι - γύρω στα 15 λεπτά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καταρχας να σας χαιρετησω ολους..Ειμαι νεος στο forum...Λοιπον εχω ενα GOLF IV 1.4 16v του 2001 με 97000χλμ. Απο τα 70000χλμ αντιμετωπιζω το προβλημα της αυξημενης καταναλωσης λαδιου..Τα λαδια που χρησιμοποιουσα ηταν τα SHELL HELIX ULTRA 5/30,και οι αλλαγες λαδιων γινονταν καθε 12000-13000χλμ..Μετα απο εξερευνηση ολων των σχετικων topic στο forum σχετικα με τα πιο χοντρα λαδια,αποφασισα να τοποθετησω λαδια /40..Σημερα εκανα την αλλαγη λαδιων,και εβαλα τα SHELL HELIX PLUS 10/40..
Θα ηθελα να ρωτησω αν μετα την αλλαγη απο τα 30αρια λαδια στα 40αρια,θα εχω καποια καταναλωση λαδιου μεχρι να τα συνηθισει ο κινητηρας..Επισης,μου ειπαν οτι τα λαδια αυτα ειναι για 15000χλμ.. !!!!!!
Εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι για 7500χλμ..Γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα?ευχαριστω..Κακή επιλογή λιπαντικού. Αφού περάσουν 4-5.000 χλμ (μη ξοδεύεσαι άδικα) δοκίμασε άλλες μάρκες ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ 0W40.
Αν θέλεις δοκίμασε 15W50 (συνθετικό) αλλά να μη ζορίζεις το αμάξι πριν ζεσταθεί το λάδι - γύρω στα 15 λεπτά.
Να κανω μια ερωτηση?
ξερετε αν το περιβοητο pdi γινετε σωστα πριν παραδοθει το αυτοκινητο στον πελατη?
γνωριζετε οτι κανενα αυτοκινητο καινουργειο δεν εχει μεσα την σωστη ποσοτητα λαδιου?
και αυτο για οικονομια στη γραμμη παραγωγης!
πωσ κανουν την μετρηση για το αν ενα μοτερ καιει λαδια
?
κανουν ογκομετρηση?
φιλικα -
Και εγώ που παραπονιόμουν ότι η Honda έχει συχνά σέρβις κάθε 15 και 7.5 αλλαγή λαδιών!
Έχω Honda Jazz 1.3 του 2003 με 100.000Km στο κοντέρ του τα περισσότερα στην Αθήνα. Όχι απλά δεν έχει κάψει λάδια ποτέ (τουλάχιστον όσες φορές το έλεγξα με το δείκτη λαδιού δε διαπίστωσα ποτέ να χρειάζεται συμπλήρωμα), αλλά δεν έχει παρουσιάσει καμιά απολύτως βλάβη (ούτε καν μικρούλα), ο κινητήρας του έχει καλύτερο ήχο και απόκριση τώρα από τα πρώτα χιλιόμετρα που ήταν καινούργιος, και τα καυσαέριά του (συγκεκριμένα ΗC στα 2500rpm) είναι μη μετρήσιμα (0,000) από τα μηχανάκια που εκδίδουν κάρτα καυσαερίων.
Διαβάζοντας αυτό το thread διαπιστώνω πως αν είχα πάρει VAG α/το θα είχα μάλλον σημαντική πιθανότητα να έχω δώσει κάποια έξτρα 1000
-
μόνο που αν είχες vag θα άλλαζες λάδια κάθε 15000 και μεγάλο service κάθε 30000
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
μόνο που αν είχες vag θα άλλαζες λάδια κάθε 15000 και μεγάλο service κάθε 30000Με το σέρβις οκ, για τα λάδια όμως είναι πολύ μεγάλο διάστημα τα 15000 χλμ, άσχετα με το εάν το προτείνει ο κατασκευαστής. Δες το χρώμα τους όταν στα αλλάζουν και θα το καταλάβεις...
-
ο κατασκευαστής δεν ξέρει κάθε πότε θέλει λάδια το αυτοκίνητο??
Δεν θα τον συνέφερε, να ερχόταν ο πελάτης πιο συχνά στα συνεργεία??
Τόσα χρόνια R&D έχουν κάνει στο εξωτερικό για να πετύχουν αλλαγή στα 15000χλμ και service στα 30000(έπεσαν πρόστιμα σε ελληνικές αντιπροσωποίες οι οποίες υποχρέωναν τους πελάτες τους για αλλαγή λαδιών στα 7,5 και service στα 15 -
Ο χρήστης baz έγραψε:
πεσαν πρόστιμα σε ελληνικές αντιπροσωποίες οι οποίες υποχρέωναν τους πελάτες τους για αλλαγή λαδιών στα 7,5 και service στα 15οπως?
-
σε οποίες το έκαναν!!! απλός τα λεφτά από τα παραπάνω service είναι τόσα πολλά που δεν τους πείραξαν τα πρόστιμα.
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
:hmmm: ο κατασκευαστής δεν ξέρει κάθε πότε θέλει λάδια το αυτοκίνητο??
Δεν θα τον συνέφερε, να ερχόταν ο πελάτης πιο συχνά στα συνεργεία??
Τόσα χρόνια R&D έχουν κάνει στο εξωτερικό για να πετύχουν αλλαγή στα 15000χλμ και service στα 30000(έπεσαν πρόστιμα σε ελληνικές αντιπροσωποίες οι οποίες υποχρέωναν τους πελάτες τους για αλλαγή λαδιών στα 7,5 και service στα 15Ένας από τους λόγους που οι κατασκευαστές προσπάθησαν να αυξήσουν τα διαστήματα των σέρβις είναι για να προωθήσουν πιο εύκολα το προϊόν τους, προβάλλοντας το ως φτηνό στη συντήρηση. Φυσικά και για να αυξήσουν αυτό το διάστημα βασίστηκαν στην έρευνα και στην τεχνολογία και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν προκαλείται κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο με αλλαγή λαδιών στα 15000 χλμ ή ακόμα περισσότερα, στα χιλιόμετρα αυτά όμως έχουν χάσει μεγάλο μέρος των λειτουργικών τους χαρακτηριστικών, λιπαίνοντας πολύ χειρότερα τον κινητήρα απ' ότι στα πρώτα χιλιόμετρα ζωής τους. Θεωρώ δηλαδή ότι μια πιο σύντομη αλλαγή λαδιών ναι μεν δεν είναι υποχρεωτική, σίγουρα όμως επιμηκύνει την ομαλή διάρκεια ζωής του κινητήρα.
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
σε οποίες το έκαναν!!! απλός τα λεφτά από τα παραπάνω service είναι τόσα πολλά που δεν τους πείραξαν τα πρόστιμα.ναι αυτο ρωταω. Ποιες ειναι αυτες?
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Äåí êáôáäéêÜæù ôá ãéáðùíÝæéêá ðïõ äéêáßùò Ý÷ïõí áðïêôÞóåé ôçí öÞìç ôïõ ÃÅÍÉÊÙÓ áîéüðéóôïõ áõôïêéíÞôïõ ìáæéêÞò ðáñáãùãÞò, áëëÜ ãéá íá ìçí õðåñâÜëëïõìå êéüëáò êáé åîåéäéêåýïõìå ôçí öÞìç, áò ðñïóãåéùíüìáóôå ðïý êáé ðïý áöïý óôçí åîåéäßêåõóç ïé Åõñùðáßïé åßíáé áðïäåäåéãìÝíá áðïôåëåóìáôéêüôåñïé (ð÷ ãéá íá êåñäßóïõí ïé ÃéáðùíÝæïé êáíÜ ðáãêüóìéï ðñùôÜèëçìá F1, WRC, DTM, BTTC èá ðñÝðåé íá ìçí óõììåôÝ÷ïõí ïé Åõñùðáßïé Þ íá ôïõò ðéÜóåé êñßóç ãêáíôåìéÜò, íá óðÜóåé ï äéÜïëïò ôï ðïäÜñé ôïõ, ï Ëåìð ôï ÷Ýñé ôïõ êëð - êáé áò ìçí ôï ðÜñïõí åðÜíù ôïõò ïé ãéáðùíåæüöéëïé åìðëïõôßæïíôáò ôá åðé÷åéñÞìáôÜ ôïõò üôáí ìåôïíïìáóôåß ç Renault F1 óå Nissan F1 ðïõ èá êëçñïíïìÞóåé ôçí áãùíéóôéêÞ êëçñïíïìéÜ ôùí ÃÜëëùí ãéá íá óçêùèåß êáôáêüñõöá ôï êýñïò ôçò Nissan óôéò ÇÐÁ - êáé öõóéêÜ íá áõîçèïýí ôá Ýììåóá êÝñäç ôçò Renault áðü ôçí ìåãáëýôåñç áãïñÜ áõôïêéíÞôùí ôïõ êüóìïõ ðïõ üóïé îÝñïõí ëßãá ðñÜãìáôá áíôéëáìâÜíïíôáé üôé ìüíïí Ýôóé ìðïñïýí ïé ÃÜëëïé íá äéåéóäýóïõí êåñäïöüñá óôéò ÇÐÁ ãéá üëá ôïõò ôá ðñïúüíôá).¸÷ù áñ÷ßóåé êáé äéáâÜæù ôï thread êáé åßðá üôé äå èá ó÷ïëéÜóù êáèüëïõ.
ÁëëÜ ñå ößëå, ðåñéìÝíåé ç Nissan ôç Renault ãéá íá áðïêôÞóåé üíïìá óôçí ÁìåñéêÞ; ÌÜëëïí æåéò óå ðáñÜëëçëï óýìðáí...
-
Και 10 και 15 και 20.000 να μου ελεγαν οτι χρειαζεται αλλαγη λαδιων εγω θα τα αλλαζα πολυ νωριτερα. Στο προηγουμενο μου αμαξι (Golf Gti 4)αλλαζα ανα 5000, και τωρα στο sti παλι στα 5000. Ουτε ο 1.8Τ εκαιγε λαδια ουτε ο κινητηρας του Subaru καιει (εκτος αν ειναι τοσο λιγο που δεν φαινεται στον ελεγχο-αλλαγη).
Βεβαια μιλαω για turbo κινητηρες, που χρειαζονται πιο συχνη αλλαγη λαδιων, αλλα και ατμοσφαιρικο να ειχα παραπανω απο 7000 km δεν θα αφηνα κανενα λαδι, ιδιαιτερα σε συνθηκες πολης. Νομιζω πως δεν χωρανε τσιγκουνιες σε κατι τοσο βασικο οπως το λαδι του μοτερ.
Νομιζω πως ολο το θεμα της αλλαγης λαδιων θυμιζει τα αποτελεσματα καταναλωσης καυσιμου που παρουσιαζει ο καθε κατασκευαστης για το οχημα του, που μας τα παρουσιαζουν οτι δεν καινε και δεν θελουν service συχνα! -
..................
EMMANOYHL -
.............. Δεν μας χριάζονται.... ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Οταν λεμε οτι τα βαγκ ειναι μπουρδελ@, το εννοουμε!
-
εμενα παντος ο πατερας μου που εχει α3 1,6 fsi με 50000χλμ δεν καιει τιποτα ακομη αν και δεν το ζωριζει καθολου..
-
Έχω nissan primera του 2000. θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο μεχρι 25.000 euro και ειμαι ανάμεσα σε ford mondeo 1.6 @ vw passat με κινητήρα 1.6 Fsi. Από Γενάρη μου είπαν ότι το passat θα έρθει μετον 1.4 tsi. Τι να κάνω; Η nissan δεν έχει και κανα της προκοπής sedan. Μόνο το Qashqai κατι λέει σε αυτά τα χρήματα. Ακούω ότι τα VW έχουν προβλήματα. Τελικά μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Ακούω ότι τα VW έχουν προβλήματα. Τελικά μπορεί να βοηθήσει κάποιος;Η αναμονή για τον TSi στο Passat αξίζει...
Τι προβλήματα ακούς ότι έχουν;_
-
Στο ¨Καιει Λαδια;¨ειμαστε...μαλλον αυτο θα ακουσε.
-
Η τεχνολογία FSI και TFSI έχει να κάνει μόνο με το καπάκι, την διαχείριση και μάνατζμεντ του κινητήρα, τα μπέκ, την στρωματοποίηση του καυσίμου κλπ. Το μπλόκ δεν συμμετέχει καθόλου, τα λάδια που καίνε ( καταναλώνουν ) κάποιοι FSI. Πρόκειται είτε για λάθος στο μοντάρισμα είτε για παρτίδες με διαφορετική κωδικοποίηση ανοχών, είτε για ελατωματικά έμβολα/ελατήρια, ίσως φταίει και το λάδι, στο δικό μου αν βάλω αυτό που λέει ο κατασκευαστής θέλω 1 λίτρο στα 1000 χλμ, αν βάλω ίδιου ιγώδους λάδι άλλης μάρκας δεν καίω τίποτα. Δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία που εκ των υστέρων ανακαλύπτουν πράγματα και θαύματα.
Αν υπάρχει το πρόβλημα στα τσιμουχάκια των βαλβίδων υπάρχει καπνός μόνο στο άφημα του γκαζιού, ας μας πούν τα παιδιά που έχουν το πρόβλημα αν είναι έτσι.
Όταν αλλάζουν κινητήρα στην εγγύηση γιατί σταματάνε τα προβλήματα ? Γιατί το πρόβλημα το είχε ο συγκεκριμένος κινητήρας και όχι η τεχνολογία FSI. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να την πληρώνει την πατάτα τους ο πελάτης που τους κατέθεσε τα ωραία και πολύτιμα Ευρουδάκια του.
Δεν έχω αυτοκίνητο του VAG GROUP για να μην παρεξηγηθώ.
-
Σωστός ο kostis20.
Group VAG FSI. Καίει λάδια;