-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
7-8 εκτός πόλης ΔΕΝ είναι ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, ούτε και τα 10 εντός είναι ΠΟΛΥ χαμηλή για 1.600άρι 115 ίππων. Απλώς λογική και στο μέσο όροΓια αμάξι που ζυγίζει 1300+ kg άδειο (δλδ 1400 μαζί με εμένα) και χωρίς φειδώ στο γκάζι (το τονίζω αυτό), κατά τη γνώμη μου είναι παραπάνω από ικανοποιητική κατανάλωση.
-
Με Golf V 1.6 FSI (Ιαν. 2005), με περίπου 15.000 km και δεν έχω κάψει καθόλου λάδια.
Επίσης η μέση κατανάλωση (σύμφωνα με τον trip computer) είναι 7.8 lt/100 km.
Οδηγώ κυρίως μέσα σε πόλη και στην εθνική πολύ χαλαρά (120-140 km/h).
Αυτά. -
^ Κι εμένα Ιαν. 2005 είναι. Του έχεις αλλάξει τα πρώτα λάδια ή όχι ακόμα;
-
Ο χρήστης Jimkk έγραψε:
^ Κι εμένα Ιαν. 2005 είναι. Του έχεις αλλάξει τα πρώτα λάδια ή όχι ακόμα;Ναι. Στα 7.500 km.
-
Στο είπαν στην αντιπροσωπεία ή με δικιά σου πρωτοβουλία;
Διότι εμένα μου έχουν πει είτε στα 15.000 είτε στον 1 χρόνο (και αυτό λέει και το manual). -
Ο χρήστης Jimkk έγραψε:
Στο είπαν στην αντιπροσωπεία ή με δικιά σου πρωτοβουλία;
Διότι εμένα μου έχουν πει είτε στα 15.000 είτε στον 1 χρόνο (και αυτό λέει και το manual).Εγώ ζήτησα την αλλαγή των λαδιών.
Αυτό που γράφεις είναι σωστό. -
H skoda πάντως έχει στείλει εγκύκλιο για την ελλάδα και λέει αλλαγή στις 7500 και όχι 15.000 λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία όταν πήρα πριν απο 2 μήνες την OCTAVIA 5. Αλλά εγώ για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο κυρίως για τι θα έφευγα διακοπές και ενδεχομένως να συμπλήρωνα τα χιλιόμετρα τους ζήτησα αλλαγή στα 3.300 που είχα τότε.
-
Θα κάνεις 4.000 χλμ στις διακοπές;
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
H skoda πάντως έχει στείλει εγκύκλιο για την ελλάδα και λέει αλλαγή στις 7500 και όχι 15.000 λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία όταν πήρα πριν απο 2 μήνες την OCTAVIA 5. Αλλά εγώ για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο κυρίως για τι θα έφευγα διακοπές και ενδεχομένως να συμπλήρωνα τα χιλιόμετρα τους ζήτησα αλλαγή στα 3.300 που είχα τότε.Πόσο αλλάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες σε 5 χρόνια... Το 2000 στο Fabia 100 προβλεπόταν αλλαγή κάθε 15/1 χρόνο. Εννοείται ότι αυτό τήρησα.
Φαίνεται ότι έχουν μειωμένα έσοδα
Octavia 5 με FSI στα 7.500;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φαίνεται ότι έχουν μειωμένα έσοδαή οι κινητήρες παρουσιάζουν μεγαλύτερες φθορές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα κάνεις 4.000 χλμ στις διακοπές;Οπως είπα ενδεχομένως. Δεν τα ξεπέρασα αλλά έκανα γύρω στα 2.500. Εν πάση περιπτώση φύλαξε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά(με αυτή την λογική δούλεψα) στο κάτω κάτω και τα 35 ευρώ που έδωσα χοντρικά για τα λάδια δεν είναι και κανένα σοβαρό ποσό πιά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ή οι κινητήρες παρουσιάζουν μεγαλύτερες φθορές.
Οι οποιες φθορες βγαινουν με τον χρονο...........
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ή οι κινητήρες παρουσιάζουν μεγαλύτερες φθορές.
χλωμό, άλλωστε δεν θα πρόλαβαν να το ελέγξουν. Η VW/Audi γιατί δεν έβγαλε αντίστοιχη εγκύκλιο με πολλούς περισσότερους FSI να κυκλοφορούν;
'Άντε να γυρίσουμε στα ορυκτέλαια 20-50 των 5Κ
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
H skoda πάντως έχει στείλει εγκύκλιο για την ελλάδα και λέει αλλαγή στις 7500 και όχι 15.000 λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία όταν πήρα πριν απο 2 μήνες την OCTAVIA 5. Αλλά εγώ για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο κυρίως για τι θα έφευγα διακοπές και ενδεχομένως να συμπλήρωνα τα χιλιόμετρα τους ζήτησα αλλαγή στα 3.300 που είχα τότε.Στο είπε πωλητής? Αυτοί δεν είναι ενημερωμένοι ούτε για τα long-life service που έχουν τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Ασχολήθηκα με αυτό το θέμα όταν αγόρασα 2η φορά το Octavia 1 και ξαφνικά ενώ πήρα το ίδιο αυτοκίνητο, από μεταβλητό διάστημα σέρβις που είχα στο προηγούμενο μου λένε ότι έπρεπε τώρα να αλλάζω κάθε 7.500.
Ρώτησα τότε τον τεχνικό υπεύθυνο στην Skoda Βουλιαγμένης (εξουσιοδοτημένο) και μου είπε ότι αν θέλω συνεχίζω με το μεταβλητό διάστημα σέρβις. Ρώτησα αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με κινητήρες και βγήκε αυτή η οδηγία και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή στην Βιαμάρ για αυτό το θέμα και μου είπε ότι εφόσον το αυτοκίνητό μου είναι στο QG1 service interval (που είναι) και βάζω το σωστό λάδι (που βάζω), τότε ακολουθώ πάλι το μεταβλητό διάστημα, που βγάζει ελάχιστο 15.000χλμ και μέγιστο 30.000χλμ. ή 2 χρόνια.
Είχα επίσης ρωτήσει αν αυτή η 'εγκύκλιος' ήταν από την Βιαμάρ εδώ στην Ελλάδα ή την Skoda σην Τσεχία. Δεν πήρα απάντηση σε αυτό.
Δες σε παρακαλώ το βιβλιαράκι σέρβις του αυτοκινήτου σου για τι είδους σέρβις είναι 'σεταρισμένο' (QG0/QG1/QG2), και ενημέρωσέ μας. Είναι σε ένα αυτοκόλητο που βρίσκεται στην 1η σελίδα μαζί με άλλους κωδικούς, είναι κάτω αριστερά αν θυμάμαι καλά (στο manual λέει που ακριβώς να το βρείς).
Μόλις διάβαζα στο briskoda.net ότι και τα Οctavia 5 έρχονται είτε με το ένα είδος σέρβις (15.000 σταθερό) είτε με το άλλο (μεταβλητό). -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Οπως είπα ενδεχομένως. Δεν τα ξεπέρασα αλλά έκανα γύρω στα 2.500. Εν πάση περιπτώση φύλαξε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά(με αυτή την λογική δούλεψα) στο κάτω κάτω και τα 35 ευρώ που έδωσα χοντρικά για τα λάδια δεν είναι και κανένα σοβαρό ποσό πιά.
35Ε!!!
Πές μου σε παρακαλώ τι λάδι σου έβαλαν. Μάλλον δεν είναι με long-life προδιαγραφές γιατί το long-life που χρησιμοποιεί η Βιαμάρ είναι το Valvoline που το δίνουν 20Ε το λίτρο. Επίσης κοίταξε το service interval που έχει το αμάξι σου όπως σε ρώτησα πιό πάνω.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Οπως είπα ενδεχομένως. Δεν τα ξεπέρασα αλλά έκανα γύρω στα 2.500. Εν πάση περιπτώση φύλαξε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά(με αυτή την λογική δούλεψα) στο κάτω κάτω και τα 35 ευρώ που έδωσα χοντρικά για τα λάδια δεν είναι και κανένα σοβαρό ποσό πιά.
35Ε!!!
Πές μου σε παρακαλώ τι λάδι σου έβαλαν. Μάλλον δεν είναι με long-life προδιαγραφές γιατί το long-life που χρησιμοποιεί η Βιαμάρ είναι το Valvoline που το δίνουν 20Ε το λίτρο. Επίσης κοίταξε το service interval που έχει το αμάξι σου όπως σε ρώτησα πιό πάνω.
Το λάδι είναι 'SKODA POWER S BY VALVOLINE' 'Ετσι γράφει τουλάχιστον. Επίσης αν θυμάμαι καλά έχει προδιαγραφές VW 503. To manual λέει αλλαγή κάθε 15.000 η SKODA κάθε 7.500. Τι να κάνω δηλαδή να το ρισκάρω για αυτό το ποσό???
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
H skoda πάντως έχει στείλει εγκύκλιο για την ελλάδα και λέει αλλαγή στις 7500 και όχι 15.000 λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία όταν πήρα πριν απο 2 μήνες την OCTAVIA 5. Αλλά εγώ για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο κυρίως για τι θα έφευγα διακοπές και ενδεχομένως να συμπλήρωνα τα χιλιόμετρα τους ζήτησα αλλαγή στα 3.300 που είχα τότε.
Στο είπε πωλητής? Αυτοί δεν είναι ενημερωμένοι ούτε για τα long-life service που έχουν τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Ασχολήθηκα με αυτό το θέμα όταν αγόρασα 2η φορά το Octavia 1 και ξαφνικά ενώ πήρα το ίδιο αυτοκίνητο, από μεταβλητό διάστημα σέρβις που είχα στο προηγούμενο μου λένε ότι έπρεπε τώρα να αλλάζω κάθε 7.500.
Ρώτησα τότε τον τεχνικό υπεύθυνο στην Skoda Βουλιαγμένης (εξουσιοδοτημένο) και μου είπε ότι αν θέλω συνεχίζω με το μεταβλητό διάστημα σέρβις. Ρώτησα αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με κινητήρες και βγήκε αυτή η οδηγία και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή στην Βιαμάρ για αυτό το θέμα και μου είπε ότι εφόσον το αυτοκίνητό μου είναι στο QG1 service interval (που είναι) και βάζω το σωστό λάδι (που βάζω), τότε ακολουθώ πάλι το μεταβλητό διάστημα, που βγάζει ελάχιστο 15.000χλμ και μέγιστο 30.000χλμ. ή 2 χρόνια.
Είχα επίσης ρωτήσει αν αυτή η 'εγκύκλιος' ήταν από την Βιαμάρ εδώ στην Ελλάδα ή την Skoda σην Τσεχία. Δεν πήρα απάντηση σε αυτό.
Δες σε παρακαλώ το βιβλιαράκι σέρβις του αυτοκινήτου σου για τι είδους σέρβις είναι 'σεταρισμένο' (QG0/QG1/QG2), και ενημέρωσέ μας. Είναι σε ένα αυτοκόλητο που βρίσκεται στην 1η σελίδα μαζί με άλλους κωδικούς, είναι κάτω αριστερά αν θυμάμαι καλά (στο manual λέει που ακριβώς να το βρείς).
Μόλις διάβαζα στο briskoda.net ότι και τα Οctavia 5 έρχονται είτε με το ένα είδος σέρβις (15.000 σταθερό) είτε με το άλλο (μεταβλητό).Αυτό μου το είπε υπεύθυνος στο service και όχι πωλητής.Για το άλλο που ρωτάς είναι το QG1.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
35Ε!!!
Το λάδι είναι 'SKODA POWER S BY VALVOLINE' 'Ετσι γράφει τουλάχιστον. Επίσης αν θυμάμαι καλά έχει προδιαγραφές VW 503. To manual λέει αλλαγή κάθε 15.000 η SKODA κάθε 7.500. Τι να κάνω δηλαδή να το ρισκάρω για αυτό το ποσό???
Δες για τι είδος σέρβις/αλλαγές λαδιών έχει έρθει το αμάξι από το εργοστάσιο (QG0/QG1/QG2). Επίσης στο κουτί του λαδιού δες τις προδιαγραφές (503.00 με 503.01 έχει διαφορά, δεν θυμάμαι πιό είναι για κάθε περίπτωση). Διάβασε το manual για τι είδος λάδι θες για το κάθε είδος σέρβις.
Σίγουρα αλλάζοντας πιό νωρίς δεν ρισκάρεις. Αλλά τουλάχιστον να ξέρεις τι γίνεται, και τότε ναι αν θές αλλάζεις πιό νωρίς. Γιατί πχ αν έβγαλες στα 3.300χλμ από το αυτοκίνητο λάδι που μπορεί να κρατήσει 30.000, ε όσο και συντηριτικός να είσαι, είναι υπερβολή! Άκόμα και αν είχες αποφασίσει να αλλάζεις κάθε 7.500, το συγκεκριμένο λάδι δεν θα σε πείραζε να το αλλάξεις και πχ στα 8.500.
-
Εγώ πάντως με πολο 9Ν 1,4 στα 30,000χλμ άλλαξα 2 φορές λάδι (ανα 15,000) και τις δύο φορές ήταν full μέσα.
-
Παίδες τα φώτα σας... V 1.6 FSI ξαδέλφης στα 4500 χλμ και άναψε το λαμπάκι του λαδιού
Group VAG FSI. Καίει λάδια;