-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
ας μου πει ενας που εχει βγαλει ατμοσφαιρικά 40 αλογα και δυναμη σε ενα 1.4 μοτερ εδω και δεν ειχε προβληματα.ενα θελω με στοιχεια ομως.
Πριν κατηγορήσετε οποιονδήποτε για offtopic διαβάστε τι γράψαν οι προηγούμενοι.
προσπαθω να πω οτι δεν μπορει ενα πουσαρισμενο μοτερ να μην εχει καταναλωση συγκριτικα με ενα νορμαλ με τεχνολογια του 2004-τοτε βγηκε στην παραγωγη?-κατι συμβαινει....
με λιγα λογια αν πουσαρουμε ενα ατμοσφαιρικο 1,6 FSI με συμπιεση,εκκεντροφορους και κοφτη στις 7300 δεν θα παρει μπρος...
κοινως το μοτερ ειναι,κουκουρουκου ή για νορμαλ οδηγους ΄χωρις ανησυχιες ή για τον παππου μου ή για αποσυρση...
-
γιατί να 'πουσάρεις' έναν κινητήρα όταν υπάρχουν πολλοί δυνατότεροι της ίδιας μάρκας;
-
τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει το θεμα αυτο.
προφανως πουσαρεις κατι επειδη συνηθως δεν σε ικανοποιει αυτο που εχεις ή επειδη δεν μπορεις να αγορασεις το μεγαλυτερο μοντελο.
διαφορετικα αυτοι που την πατησανε και πηραν το 1,6 ας περιμεναν να παρουν το 1.4...TFSI...αν αντεξουν και αυτα..ιδωμεν.. -
Μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα ξέρουν με σιγουριά αν άντεξε τελικά ο TSi. Ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια απο σήμερα θα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά αν αντέχει ή όχι.
-
οταν αντεχει εννοω στην καταναλωση λαδιου αν αντεχει,διοτι αν εχουμε και εδω καταναλωση λαδιου δεν ειναι φυσιολογικο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα ξέρουν με σιγουριά αν άντεξε τελικά ο TSi. Ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια απο σήμερα θα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά αν αντέχει ή όχι.Στους G60 σε λιγότερο από 100.000χλμ ήξερες ότι ο κομπρέσορας ήταν για πέταμα εκτός και αν ήθελες να το επισκευάσεις με κόστος που δε συνέφερε για αυτό βάζανε υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Ένα μοτέρ δεν το μετράμε με τα χρόνια αλλά με τα χιλιόμετρα που διανύει από όσο ξέρω για να δούμε αν είναι αξιόπιστο ή όχι. Μετράνε και οι συνθήκες οδήγησης αλλά μιλάμε για αυτές για τις οποίες κατασκευαστικέ όταν μιλάμε για αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει το θεμα αυτο.προφανως πουσαρεις κατι επειδη συνηθως δεν σε ικανοποιει αυτο που εχεις ή επειδη δεν μπορεις να αγορασεις το μεγαλυτερο μοντελο.
διαφορετικα αυτοι που την πατησανε και πηραν το 1,6 ας περιμεναν να παρουν το 1.4...TFSI...αν αντεξουν και αυτα..ιδωμεν..Το θέμα αυτό είναι για το αν καίει -και πόσο- λάδια ο FSI και σε ποιο βαθμό είναι φυσιολογικό.
Αν βελτιώνεται ή όχι ταιριάζει σε αυτό το θέμα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=20031
-
Αν δεν σε ικανοποιεί αυτό που πήρες... γιατί το πήρες;
-
Επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις το μεγαλύτερο/ακριβότερο μοντέλο, σημαίνει πως μπορεί να φτιάξεις το μικρότερο ίδιο με το μεγαλύτερο;
όσοι πήραν GT πχ θα του βάλουν ένα προγραμματάκι, θ'αλλάξουν ζάντες, μάσκα και θα έχουν GTI;
-
-
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς χλευάζεις;;; Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν μαζεμένα τα χρήματα ή δεν αντέχουν πολύ μεγάλες δόσεις και αναγκάζονται να παίρνουν αυτοκίνητα με κινητήρες υποδεέστερους από αυτούς που θα ήθελαν. Επίσης πολλοί κατά την αγορά προτιμούν να ρίξουν χρήματα σε εξοπλισμό ασφαλείας ή άνεσης βάζοντας πάνω από τα θέλω τους την οικογένεια τους και τις ανάγκες της.
Φυσικό είναι όλοι αυτοί μόλις εξοικονομίσουν κάποια χρήματα να ψάχνουν πως να βελτιώσουν το αυτοκίνητο τους ώστε να τους δίνει έστω και ψήγματα αυτοκινητιστικής ικανοποίησης. Τι το αστείο έχουν όλα αυτά. Αστείοι είναι αυτοί που για πρώτη αναβάθμιση επιλέγουν τις αεροτομές από πχ καλύτερα φρένα ή ανάρτηση. Δεν νομίζω ότι είναι αυτοί οι οδηγοί το θέμα μας!!!! -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα ξέρουν με σιγουριά αν άντεξε τελικά ο TSi. Ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια απο σήμερα θα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά αν αντέχει ή όχι.
Στους G60 σε λιγότερο από 100.000χλμ ήξερες ότι ο κομπρέσορας ήταν για πέταμα εκτός και αν ήθελες να το επισκευάσεις με κόστος που δε συνέφερε για αυτό βάζανε υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Ένα μοτέρ δεν το μετράμε με τα χρόνια αλλά με τα χιλιόμετρα που διανύει από όσο ξέρω για να δούμε αν είναι αξιόπιστο ή όχι. Μετράνε και οι συνθήκες οδήγησης αλλά μιλάμε για αυτές για τις οποίες κατασκευαστικέ όταν μιλάμε για αξιοπιστία.
powergs στα 100.000χλμ που λες αυτοι οι κινητήρες χάλασαν νωρίς οπότε φάνηκε η αναξιοπιστία τους. Αν όμως ένας κινητήρας έχει κάνει 400.000 χλμ και δεν έχει χαλάσει τίποτα ακόμα είναι αξιόπιστος?
Δεν μπορείς να το πεις αυτό, ειδικά αν ειναι πιεσμένος ( ). Η αμφιβολία θα μένει πάντα. Γιάυτό μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος μπορουν να αποφανθούν, εως τότε οι κινητήρες αυτοι θα είναι υποπτοι.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς χλευάζεις;;; Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν μαζεμένα τα χρήματα ή δεν αντέχουν πολύ μεγάλες δόσεις και αναγκάζονται να παίρνουν αυτοκίνητα με κινητήρες υποδεέστερους από αυτούς που θα ήθελαν. Επίσης πολλοί κατά την αγορά προτιμούν να ρίξουν χρήματα σε εξοπλισμό ασφαλείας ή άνεσης βάζοντας πάνω από τα θέλω τους την οικογένεια τους και τις ανάγκες της.
Φυσικό είναι όλοι αυτοί μόλις εξοικονομίσουν κάποια χρήματα να ψάχνουν πως να βελτιώσουν το αυτοκίνητο τους ώστε να τους δίνει έστω και ψήγματα αυτοκινητιστικής ικανοποίησης. Τι το αστείο έχουν όλα αυτά. Αστείοι είναι αυτοί που για πρώτη αναβάθμιση επιλέγουν τις αεροτομές από πχ καλύτερα φρένα ή ανάρτηση. Δεν νομίζω ότι είναι αυτοί οι οδηγοί το θέμα μας!!!!πολύ απλά με τα ευρώ που δίνεις για 'βελτιώσεις' -αυτά από που βρέθηκαν; - μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο και να πάρεις καινούριο καλύτερο.
Υπάρχουν πολλά 'βελτιωμένα' αυτοκίνητα στον κινητήρα χωρίς εξω/εσωτερικές 'μετατροπές';
Τζάμπα έγιναν;
Αν δεν σου περισσεύουν ευρώ, παίρνεις το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο και κοιτάς να το συντηρείς σωστά -αφού ΔΕΝ σου περισσεύουν-
Αλλιώς πως βγαίνουν τα ευρώ για τις 'βελτιώσεις';
και το πρώτο που αλλάζουν οι 'βελτιωτές' είναι αναρτήσεις-φρένα
-
Σε πληροφορώ ότι η πρώτη 'βελτίωση' που έκανα ήταν καλύτερα τακάκια ένα χρόνο μετά την αγορά του αυτοκινήτου μου όταν φαγώθηκαν τα πρώτα!!! Αρκετός καιρός για να έχω μαζέψει χρήματα δεν νομίζεις. Επίσης και για τα ελαστικά και τις ζάντες μου, μετά από τρία χρόνια, επίσης αρκετός καιρός για να έχω βάλει κάτι στην πάντα!!!!!! Στα έξι χρόνια χρειάστηκα αλλαγή στους δίσκους και εκεί πήγα σε κάτι καλύτερο με ανάλογο φυσικά κόστος κλπ κλπ κλπ.
Δεν καταλαβαίνω την λογική όλοι στο ίδιο τσουβάλι σε συνδυασμό με τόσο ελιτίστικη στάση. Ας κοιτάμε όλοι μας που και που τα πόδια μας για να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και από που ξεκινήσαμε. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φυσικό είναι όλοι αυτοί μόλις εξοικονομίσουν κάποια χρήματα να ψάχνουν πως να βελτιώσουν το αυτοκίνητο τους ώστε να τους δίνει έστω και ψήγματα αυτοκινητιστικής ικανοποίησης. Τι το αστείο έχουν όλα αυτά. Αστείοι είναι αυτοί που για πρώτη αναβάθμιση επιλέγουν τις αεροτομές από πχ καλύτερα φρένα ή ανάρτηση. Δεν νομίζω ότι είναι αυτοί οι οδηγοί το θέμα μας!!!!πολύ απλά με τα ευρώ που δίνεις για 'βελτιώσεις' -αυτά από που βρέθηκαν; - μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο και να πάρεις καινούριο καλύτερο.
Υπάρχουν πολλά 'βελτιωμένα' αυτοκίνητα στον κινητήρα χωρίς εξω/εσωτερικές 'μετατροπές';
Τζάμπα έγιναν;
Αν δεν σου περισσεύουν ευρώ, παίρνεις το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο και κοιτάς να το συντηρείς σωστά -αφού ΔΕΝ σου περισσεύουν-
Αλλιώς πως βγαίνουν τα ευρώ για τις 'βελτιώσεις';
και το πρώτο που αλλάζουν οι 'βελτιωτές' είναι αναρτήσεις-φρένα
+1
-
Σε πληροφορώ ότι η πρώτη 'βελτίωση' που έκανα ήταν καλύτερα τακάκια ένα χρόνο μετά την αγορά του αυτοκινήτου μου όταν φαγώθηκαν τα πρώτα!!! Αρκετός καιρός για να έχω μαζέψει χρήματα δεν νομίζεις. Επίσης και για τα ελαστικά και τις ζάντες μου, μετά από τρία χρόνια, επίσης αρκετός καιρός για να έχω βάλει κάτι στην πάντα!!!!!! Στα έξι χρόνια χρειάστηκα αλλαγή στους δίσκους και εκεί πήγα σε κάτι καλύτερο με ανάλογο φυσικά κόστος κλπ κλπ κλπ.
Δεν καταλαβαίνω την λογική όλοι στο ίδιο τσουβάλι σε συνδυασμό με τόσο ελιτίστικη στάση. Ας κοιτάμε όλοι μας που και που τα πόδια μας για να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και από που ξεκινήσαμε.ποιος μίλησε για τακάκια/δίσκους που έχουν κόστος 300 ευρώ κι αφού έχουν φθαρεί ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα τ'αλλάξεις, οπότε η διαφορά είναι ακόμα μικρότερη.
Για τις 'βελτιώσεις' κινητήρα είναι το θέμα -και τι σχέση έχει με τα λάδια που καίνε τα FSI-
Για τα πόδια και τα ξεκινήματα, ασχολίαστο και δεν βλέπω πάλι τι σχέση έχει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει το θεμα αυτο.
προφανως πουσαρεις κατι επειδη συνηθως δεν σε ικανοποιει αυτο που εχεις ή επειδη δεν μπορεις να αγορασεις το μεγαλυτερο μοντελο.
διαφορετικα αυτοι που την πατησανε και πηραν το 1,6 ας περιμεναν να παρουν το 1.4...TFSI...αν αντεξουν και αυτα..ιδωμεν..Το θέμα αυτό είναι για το αν καίει -και πόσο- λάδια ο FSI και σε ποιο βαθμό είναι φυσιολογικό.
Αν βελτιώνεται ή όχι ταιριάζει σε αυτό το θέμα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=20031
-
Αν δεν σε ικανοποιεί αυτό που πήρες... γιατί το πήρες;
-
**Επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις το μεγαλύτερο/ακριβότερο μοντέλο, σημαίνει πως μπορεί να φτιάξεις το μικρότερο ίδιο με το μεγαλύτερο; **
όσοι πήραν GT πχ θα του βάλουν ένα προγραμματάκι, θ'αλλάξουν ζάντες, μάσκα και θα έχουν GTI;
Η απάντηση σου δεν ήταν μόνο για κινητήρες!!!!
Και τα πόδια και από που έχουμε ξεκινήσει αφορά όσους δεν είναι γιοί πλούσιων πατεράδων που καλό είναι να έχουν μνήμη σε όποια κατάσταση κι αν είναι σήμερα. -
-
Η απάντηση σου δεν ήταν μόνο για κινητήρες!!!!
Και τα πόδια και από που έχουμε ξεκινήσει αφορά όσους δεν είναι γιοί πλούσιων πατεράδων που καλό είναι να έχουν μνήμη σε όποια κατάσταση κι αν είναι σήμερα.ναι, αφορούσε και ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ βελτιώσεις, όπως το παράδειγμα που ανέφερα -και συμβαίνει κατά κόρον, ακόμα και 1,6 FSI έχω δει με μάσκα GTI -
Οι γιοί/πατεράδες συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τη σχέση έχουν -εκτός από την προφανή-
-
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, κρίνω ότι τελικά ο lkar δεν εννοούσε εσένα συγκεκριμένα αλλά μιλούσε γενικά, οπότε μην αγχώνεσαι.
Υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν αυτοκίνητο και μέσα στο 1ο εξάμηνο χώνουν απίστευτα ποσά για βελτιώσεις.
Υπάρχουν κι άλλοι που πήραν αυτό που έφταναν και προσπαθούν σιγά-σιγά να βελτιώσουν αυτό που θεωρούν ότι χρειάζεται βελτίωση (για να προσεγγίσει καλύτερα το αυτοκίνητό τους στις επιθυμίες τους).
Και υπάρχουν κι αυτοί που αγόρασαν αυτό που ήθελαν και μετά -δεδομένου ότι η αγορά τους τους καλύπτει πλήρως- απλώς το πηγαίνουν για service.Για μένα οι δύο τελευταίες περιπτώσεις είναι πλήρως κατανοητές και δεν χρειάζονται σχόλια. Η δε πρώτη περίπτωση -που είναι επίσης κατανοητή- εμπεριέχει κάποια απωθημένα, αλλά και αρκετή δόση από παιδικά όνειρα ή από ταινίες φαντασίας τύπου TAXI 1-2-3, Fast and Furious 1-2 κλπ ή από video games που φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την (σκληρότερη) πραγματικότητα - ακόμη και με τα αμερικανικά δεδομένα. Nα τονίσω για να μην παρεξηγηθώ ότι από τέτοιες ταινίες δεν χάνω καμία και τρελλαίνομαι για παιχνίδια τύπου NFS 1-2-3-4-5-6 κλπ κι αυτό γιατί δεν έπαψαν ποτέ να μου αρέσουν τα παιδικά μου όνειρα...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, κρίνω ότι τελικά ο lkar δεν εννοούσε εσένα συγκεκριμένα αλλά μιλούσε γενικά, οπότε μην αγχώνεσαι.
Υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν αυτοκίνητο και μέσα στο 1ο εξάμηνο χώνουν απίστευτα ποσά για βελτιώσεις.pimp my ride @ MTV
-
προφανως δεν εγινα κατανοητος.
θεωρω αφυσικο ενα καινουριο μοτερ με τεχνολογια του 2004 να καιει λαδια.
οποτε ακομα και αυτος που σκεφτεται να το βελτιωσει θα εχει μελλοντικα προβληματα.
αναφερω σαν παραδειγμα το δικο μου μοτερ οπου σαν 1,4 που ειναι δεν εχει το παραμικρο προβλημα με αρκετο πουσαρισμα που εχει επανω.
και αναρωτηθηκα,αν το FSI φαει την ιδια βελτιωση ή δεν θα παρει μπρος που λεει ο λογος ή θα καιει ενα λιτρο ανα 1000km.
τι το παραξενο και φωναζεται λες και ειναι φυσιολογικο το 2006 να συζηταμε για καταναλωση= ρυπανση περιβαλλοντος,αληθεια καρτα καυσαεριων βγαζετε κανονικα?
αρα για εμενα υπαρχει προβλημα. -
και αναρωτηθηκα,αν το FSI φαει την ιδια βελτιωση ή δεν θα παρει μπρος που λεει ο λογος ή θα καιει ενα λιτρο ανα 1000km.
Του κολλητού μου που καίει 0,7 χωρίς βελτίωση πιάνεται;
-
θεωρω αφυσικο ενα καινουριο μοτερ με τεχνολογια του 2004 να καιει λαδια.Μπορείς να το θεωρήσεις ό,τι θες μα, με το συμπάθιο και χωρις παρεξήγηση, αν ο μηχανικός έτσι σχεδίασε το μοτέρ, κάτι θα ήξερε. Όπότε συ τι κόπτεσαι;
Group VAG FSI. Καίει λάδια;